Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Tower of God Tartışma & Sohbet Başlığı

530 da tıkalı kaldım ya.Malum ingilizce çok yok.Bir ingilizcesini okuyayım dedim basit cümleler dışında anlayamadım diyalogları.Türkçe de 530 da kadar bulabildim.Gidip sözlükle okumaya da üşeniyorum.
Son zamanlarda zevkle okuduğum serilerden di.Yazık oldu.

530 da tıkalı kaldım ya.Malum ingilizce çok yok.Bir ingilizcesini okuyayım dedim basit cümleler dışında anlayamadım diyalogları.Türkçe de 530 da kadar bulabildim.Gidip sözlükle okumaya da üşeniyorum.
Son zamanlarda zevkle okuduğum serilerden di.Yazık oldu.
Çok zor bir dilli yok aslında ya, benim de İngilizcem über değildir ama anlıyorum. Takıldığın yer olursa bana yaz DC'den. Güncel çok bomba gidiyor.

Sözlükle okumaya da gerek yok zaten, translate'in cümle çeviri sistemi ToG için yeterli sayılır. Zaten durumdan da çıkartıyorsun. En son 545 geldi(alpha scans'de) sen de bir an önce yetiş. Entegre oluruz.

Türkçe çeviriyi bekleme yani.

@Uncle Paulie

Eyvallah sağolasın.Bi ara üşenmesem tekrar bakarım ama sırf bi bölüm için 10-15 dk çeviri ile uğraşmak istemiyorum.Ama boş bir vaktimde dönebilirim

546 ile beraber yeni ark'a giriş yaptık ancak temayı hiç sevmedim. Yine de güzel güzel gacıları okuyacağımız için sevinçliyim.
unknown.png

unknown.png

Lilial apla yaktın bu kulu.

Ek olarak, branç lideri üçlüye çok yazık oldu. Bakalım Traumerei iki meseleyi birden nasıl kotaracak. Rachel'ın sıradaki hamlesi için de sabırsızlanıyorum. Ayaklı felaket kız. :)

beraber yeni ark'a giriş yaptık ancak temayı hiç sevmedim.
Bu konuda herkes hemfikir galiba.
Çok uzun sürmez gibi de geliyor bir taraftan. Prenses ark daha farklı olur diye düşünüyorum, çünkü katılanlar, büyük namı olan prenseslerden ziyade Androssi, Lilial gibi kurallılardan olur diye düşünüyorum.

Bu arada Androssi fırsat bu fırsat aplam. Bam'ı anca böyle kafeslersin. :p

Rachel'ı empati yapılabilir, iyi yazılmış bir karakter olarak gördüm. Ancak;

548

Irıspı iyice şeytanlaşmış ya, bizim Khun'un köle edecek şimdi de. Korktum vallahi okurken. Korkulur bu karıdan abi. İpe götürür adamı.

Bölümün başları sıkıcı, sonları bombaydı. Anladığım kadarıyla hikayeyi üç taraftan devam ettirecek. Heyecanla bekliyoruz diğer bölümü.

Son 2 bölüm bekletme bölümleriydi. Pek hoş değillerdi.
Lilial'in boş boş konuşmasını okuduk. Baam da mal oğlu mal her zamanki gibi.

En ilgi çekici olan, Rachel'in göründüğü kısımlardı.

Turnuva bir an önce başlasa da güzel güzel dövüşler ve dövüşçüler görsek. ^^

Turnuvasa gönlümüz Andorssi'den yana.
Lilial bu kafayla kendini öldürtür. Andorssi de Baam diye deli oluyo zaten. Alan razı veren razı. Başka bi kızın hayatını karartmaya gerek yok.

Turnuva hakkında;

Benim turnuvada gönlüm Baam'dan yana, kimseyle evlenmesin reis. Bekarlık yakışıyor. :Rofl

Bu arada ark başlangıcını hiç sevmedim. Serideki en kötü arkı okuyacağız diye bir korku var içimde.

ToG wiki' Alıntı:
"Androssi or Endorsi" is a fake name or alias. She has a real name. SIU plans to reveal her real name at some point in the future.

Her parents weren't around when she was born. She was then adopted by a couple from the Middle Area before she became a princess. Later, her adoptive parents were killed by Snake Charmer

She has a horn on her right temple. It appears to be a racial trait. It might be a cutaneous horn. People often confuse it as part of her hairstyle.
Bugün vs konusunu hazırlarken wiki kanalında gördüm bunu. Ve okurken hiç dikkatimi çekmedi ve kimseden de duymamıştım :D .

Bunlara ek SIU birkaç kez Androssi'nin diğerlerinden daha kaliteli kumaş olduğunu belirtmiş.
Androssi / ToGWiki

Sizce Androssi nasıl biri çıkacak?

Anak'a yardım etmesinin sebebi kendisi de Anak gibi biri olabilir mi?

@memoww @Nabu @Uncle Paulie @Mihawk
Ve okuyan diğerleri?

ToG wiki' Alıntı:
"Androssi or Endorsi" is a fake name or alias. She has a real name. SIU plans to reveal her real name at some point in the future.

Her parents weren't around when she was born. She was then adopted by a couple from the Middle Area before she became a princess. Later, her adoptive parents were killed by Snake Charmer

She has a horn on her right temple. It appears to be a racial trait. It might be a cutaneous horn. People often confuse it as part of her hairstyle.
Bugün vs konusunu hazırlarken wiki kanalında gördüm bunu. Ve okurken hiç dikkatimi çekmedi ve kimseden de duymamıştım :D .
Bunlara ek SIU birkaç kez Androssi'nin diğerlerinden daha kaliteli kumaş olduğunu belirtmiş.
Androssi / ToGWiki

Sizce Androssi nasıl biri çıkacak?

Anak'a yardım etmesinin sebebi kendisi de Anak gibi biri olabilir mi?

@Nabu @Uncle Paulie @Mihawk
Ve okuyan diğerleri?
Bu detayı hiç bilmiyordum seride geçtiyse de hatırlamıyorum. Gerçekten olabilir.

Valla bende pek düşünmedim o konu üzerinde yeğeni sonuçta :D Ha güncelde farklı bir şeyler olduysa bilemem tabi.
Ama geçmişi ile alakalı bir şeyler olmuş olabilir.Belki ikiside benzer yaşanmış dramları vardır veya annesi ile ilgili bir şey de olabilir.Tam bilemiyorum.

Bence artık, bir "leap of faith" yapıp ingilizce okumalara başlamanız gerek. Arka planda tureng açık halde. Türkçe çevirileri bekleyerek zaman harcıyorsunuz.

Ayrıca hem burada hem Discord da pek çok ToG okuyucusunun 1. sezon sonrasında ara verdiğini duyuyorum. Arkadaşlar, ToG güncel Battle Shounen serileri gibi sürekli aksiyon ve sürekli aşılması gereken kişiler yok.

En azından başlarda yok. Ve büyük bir plot-twist sonrası evreni, twist sonrasına hazırlıyor. O yüzden pasif (ki bence gene pasif denmez) geçen bazı bölümler oluyor. Bir nevi OP'deki post-war arkları gibi.

ToG çok fazla karakterle beraber yürütülen ve çok geniş evrende geçen bir iş olduğundan ben uzun aralar verilmesini doğru bulmuyorum. Bence güncele gelene kadar gerekirse nefesinizi tutmanız gerek ondan sonra çok kolay. Zaten niye bunca zaman okumadım diye kızacaksınız kendinize.

Beğenmeyenlere lafım yok, beğenmeyen beğenmemiştir ona diyecek bişi yok. Ancak böyle biraz havada kalmış arkadaşlara diyorum.