Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Tower of God Tartışma & Sohbet Başlığı

Gelin gelin, bazi şeyleri gereksiz uzatsa da seri gayet kaliteli. Bu arada okuyan var mı bilmiyorum ama The Breaker da geri dönüyor sevinçten duvar yumrukluyorum.

Animesi nasıl bakılmaya değer mi yoksa direkt webtoondan mı başlanılmalı?

Webtoon'dan git. Sonra animesine bir göz at derim. Animesi webtoonuna göre kötü kalıyor epey. Ancak seyir zevki olarak kötü değil çünkü müzikleri, animasyonu vs güzel. webtoon'un da ilk sezon çizimleri kötü.

Webtoon'dan git kesinlikle.

Anime de non-canon çok fazla şey var. Evrene çok yanlış bir giriş olur
webtoon da güncel olup, doğrusunu yanlışını bildikten sonra animeye bakman daha yararına olacaktır

Çok güzel bir hikayesi var gibi.Şu an saklı kattayım
Şu ana kadar iyi gidiyor.Çünkü klişe bir hikayesi yok. Sıradan bi baş karakter yok,Güç dengesi gayet yerinde Yan karakterler epey sevilebilir (Biri hariç)Ve her arkda önceki arklardan daha farklı olaylar oluyor.

Serinin en sevdiğimi kısmı ise şu ana kadar gördüğüm en sağlam kadın karakterlere sahip olmasıdır.Bir kişi hariç hepsini gönülden seviyorum.
Özelikle Yuri .Aman Yarabbi afet gibi kadın.Hayallerimde ki kadın.

Serinin tek hatası Rachel.S*kura no 2 bildiğin.

Çok güzel bir hikayesi var gibi.Şu an saklı kattayım
Şu ana kadar iyi gidiyor.Çünkü klişe bir hikayesi yok. Sıradan bi baş karakter yok,Güç dengesi gayet yerinde Yan karakterler epey sevilebilir (Biri hariç)Ve her arkda önceki arklardan daha farklı olaylar oluyor.

Serinin en sevdiğimi kısmı ise şu ana kadar gördüğüm en sağlam kadın karakterlere sahip olmasıdır.Bir kişi hariç hepsini gönülden seviyorum.
Özelikle Yuri .Aman Yarabbi afet gibi kadın.Hayallerimde ki kadın.

Serinin tek hatası Rachel.S*kura no 2 bildiğin.
Lahel'e Sakura vol2 demek yanlış bence, Sakura'dan çok daha baskın, hikayeye yön veren, yön alan adeta ekonomiye can veren birisi. 2.sezon sonuna kadar o şekillendirdi hikayeyi. :D

Sakura kendi serisinde çok daha pasif Reçıl'a göre.

Seto ve Imort ne alemde acaba? Seto'yu özellikle merak etmekteyim karakter olarak. Kedi Balığı'nın tanrısı malum,

Bi de Imort ile Yama'nın yakın olduğu biliniyor, en azından bir dostluk ilişkisi olduğu tahmin ediliyor. Böyle bir durumda neden harekete geçmedi ki? İnaktif Avcılar harekete geçmezse FUG'un işi çok zor. Luslec'i de inaktif sayıyorum çünkü adam hiçbir önemli olaya müdahil olmuyor. Koskoca Jahad bile işini gücünü bıraktı istasyona geldi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bi de Imort ile Yama'nın yakın olduğu biliniyor, en azından bir dostluk ilişkisi olduğu tahmin ediliyor. Böyle bir durumda neden harekete geçmedi ki? İnaktif Avcılar harekete geçmezse FUG'un işi çok zor. Luslec'i de inaktif sayıyorum çünkü adam hiçbir önemli olaya müdahil olmuyor.
Luslec, inaktif değil. İnaktiflik olaylara müdahil olup olmama alakalı bir şey değil. Bir nevi emekli olmuş Imort ve Seto. Hatta White'ın durumu yüzünden 11 Slayer koltuğundan sadece 3'ü dolu şu an. Luslec, Yama ve Karaka.

Ama Luslec bu ark bir şekilde kendinden bahsettirmezse çok tuhaf kaçacak o konuda katılıyorum.

Bi de Imort ile Yama'nın yakın olduğu biliniyor, en azından bir dostluk ilişkisi olduğu tahmin ediliyor. Böyle bir durumda neden harekete geçmedi ki? İnaktif Avcılar harekete geçmezse FUG'un işi çok zor. Luslec'i de inaktif sayıyorum çünkü adam hiçbir önemli olaya müdahil olmuyor.
Luslec, inaktif değil. İnaktiflik olaylara müdahil olup olmama alakalı bir şey değil. Bir nevi emekli olmuş Imort ve Seto. Hatta White'ın durumu yüzünden 11 Slayer koltuğundan sadece 3'ü dolu şu an. Luslec, Yama ve Karaka.
Ama Luslec bu ark bir şekilde kendinden bahsettirmezse çok tuhaf kaçacak o konuda katılıyorum.
İğnelemek için inaktif dedim zaten yoksa adama active yazıyor kör değilim.

Seto'nun uykuya yattığı biliniyor zaten ben de o sebeple dedim inaktif avcılar harekete geçmezse FUG'un işi zor diye.

Nest'in bazı bölümleri sıkıcı olsa da, şu aa gayet güzel ilerliyor.

Hangi kısımları sıkıcı buldun ki?
Yasaratcha'nın elemanları dayak yerken flashback alıp durdu ya, oralar biraz sıkıcıydı. Tek gözükmelik karakterdi çoğu o kadar detaya gerek yoktu bence. 2-3 sayı daha ileride olabilirdi seri.
Ben çok severim serilerde o tarz bölümleri. Misal Buz ve Ateşin Şarkısı serisinde de her kitap başında ilk POV seride önemli bir yer tutmayan bir karakteri ele alırdı(Pate, Chett, Cressen favorilerim)ve ben hayran hayran okurdum. Bunda da ona benzer ve çok keyif alıyorum. Yan karakter severim ben.

Yan karakter severim ben.
Ben de yan karakter severim ama ne kadar yan olduğuna bağlı.
Mesela gitsin Shibisu ekibini işlesin, Ran ekibini işlesin. Mesela Yasaratcha'nın geçmişi iyiydi. O 1. dereceden yan karakter.

Tek görünümlük yan karakterin geçmişini de bloga yazsın yada bölüm sonunda not olarak yazsın.

Belki de ben o karakterleri pek beğenmediğim için de böyle düşünüyor olabilirim. Bi de bu etken var.

Ya aslında Arc Boss'u sadece Yasratcha olsaydı onun adamları ve onların geçmişleri üzerinden Yasratcha karakterinin kompleksliğini işliyorlar, lore yaratıyorlar vesaire derdim geçerdim. Özellikle o uçan sandalye de takılan elemanın Cha'nın darbesi ile dört ayak üzerinde sürünmesi, hayvanlardan yardım dilenmesi vesaire çok güçlü imajlar, güzel bölümlerdi. Bu açıdan @Uncle Paulie gibi bence de güzel bölümlerdi (hepsi olmasa da).

Ancak @Rakatasve @redstak a şurada hak veriyorum. Yani şu an bulunduğumuz nokta da arc öyle bir şeye evrildi ki. ***SPOİLERS***

White'ı yok eden Baam, Maschenny'nin ikili oyunları, Jinsung'un salınışı, Aile Liderinin gelişi, Baam'a teklifi, Yama, kardeşleri, anne-babası ve Yastratcha'nın geçmişi , Malum kişinin son bölümde laps diye belirivermesi, Leviathan'ı Baam'ım içine mühürlemesi vs vs olunca.

Geriye dönüp bakınca o bölümler çok gereklsiz kaldılar. Bence Cat Tower zaten arkın hızını çok kesti hala da kesiyor bir kurtulsalar artık. Cat Tower'ın ikonik anları ve güzel bölümleri yok mu ? var ancak bence arkın en zayıf bölümleri sanırım.

Fanart
Üstte benim çok hoşuma giden bir Tower of God fanartı çizen birinin linkini bıraktım.
Belki sizin de hoşunuza gider. Hepsi avatarlık.