Tower of God Tartışma & Sohbet Başlığı

@Garou

@Nabu ve diğer arkadaşlar, sizlerin de yorumlarını beklerim.

Az önce yabancı bir arkadaşın yorumunu gördüm de epey ilgimi çekti, şöyle bir çevirip atayım dedim, katılıyor musun bu yoruma merak ettim doğrusu.

Agalar, gerçekten umrumda değil, Endorsi'yi geri istiyorum. Baam bu hızla kuleyi yiyip bitiren bir canavar olursa onu suçlamayacağım. O kadar çok manhwa okudum ki, hemen hepsinde anneler sırf oğulları için her şeyden kaçınıyor ve huzurlu yaşamaya çalışıyodu ama Arlene ters köşe yapıyor, oğlunu Kule'ye göndermeyi planlamış, affedersiniz ama kendi seçimini yaptı ve V'nin intihar etmesi onun seçimiydi, Zahard'a ve 10 lidere karşı yeni bir ekip kurmak onların seçimiydi. Luslec ve Arlene'in Baam için neden hiçbir endişe göstermediği veya şimdiye kadar onunla neden tanışmaya çalışmadığı belli oldu, sadece V'nin bedenini tamamen ele geçirmesini bekliyorlar. Garam Zahard Endorsi'ye "Baam'ı bir insan olarak nasıl gördüğünü seçmek zorunda kalacaksın" dedi, bence SIU bunu başından beri planlıyordu, şimdi de dediği gibi Endorsi seçim yapacak. Hwaryun'a gelince, başından beri soğuktu, Yuri Zahard'dan nefret ediyordu ve onun ölmesini istiyordu çünkü onun yoluna çıkıyordu ve Hwaryun ayrıca Prince ve Arkraptor'un cehennem treninde öldüğü gerçeğini sakladı, Hwaryun'un Khun ve Rak'ı bile umursamadığı zamanlar vardı, tek amacı Baam'ı hedeflerine ulaştırmaktı ama şimdi Baam için dostça hisleri var ve "Umarım beni asla affetmezsin" dedi. Üzgünüm ama bu noktada kimse hiçbir şey elde edemeyecek, Kule Baam'ı başka bir canavar yapacak. Içlerinden geçecek mennnnnn.

Umarım kötü çeviri olmamıştır, makineye yaptırmak istemedim 😁

Valla çeviriden mi bağlam eksik diye garip mi geliyor kulağa emin değilim ama benzer teoriler gördüm. Ben seriyi biraz kopuk okudum ama

Baam'ın kendini temsilen çizdiği o çubuktan V çıktı. Baam "bu çizgi benim" dedi sonra onun içinden babası çıktı bu noktada nereye varacağımdan şüphe duydum şahsen. Baam'ın başından beri V olduğu anlamına mı geliyor yoksa kökenleri aynı kişiler de Baam farklı bir yol mu çizecek çok emin değilim.

Luslec'in ilgisinin olmamasının sebebi V'nin henüz uyanmamış olması da olabilir V'nin vessel'ını (Baam) tehlikeye atmamak için de fazla açıktan irtibata geçmemiş olabilir Kule'deki diğer şahıslar alarma geçmesin diye. Arlene'i daha hiç görmedik o yüzden yorumlamak için erken biraz.

Endorsi Baam'ı uzun zamandır tanıyor ve iyi biliyor o yüzden "karar" aşamasında kilit bir rol oynar muhtemelen eğer öyle bir şeye şahit olursak. Hwaryun V'yi gözetmek için gönderilip Baam'a karşı bir dostluk hissetmeye başlamış olabilir. Vaktinde ona arkasından "tanrım" diye hitap ettiğini görmüştük o yüzden V durumundan başından beri haberdar olması muhtemel.

Kule'nin içindeki herkesi canavara çevirdiği teorisini gördüm ama durum Baam için farklı mı olacak göreceğiz. Oraya var daha.

Şöyle de bir cevap gelmiş aslında. Birçok şeyi bekleyip göreceğiz tabii.

"
Hayır, Kule'nin Baam'ı bir canavara dönüştüreceğini düşünmüyorum (şu ana kadar planlanan bu olsa bile). Hikayenin asıl noktasını kaçırdığınızı düşünüyorum; Baam'ın bu kadar zayıf olması, defalarca çiğnenmesi ve gücünün farkında olmaması, her şeyi yerle bir eden aşırı güçlü bir ana karakter olmanın ötesinde bir amaca hizmet ediyor.
Ne demek istediğinizi anlıyorum; Baam'ın gerçek intikamı, en başından beri FUG, Luslec, "annesi" Arlene, Gustang ve muhtemelen Arlene'in hikayesini bilenlerin aslında onu umursamadığını ve sadece sözde intihar eden V'nin olası gücünü elde etmesinin peşinde olduklarını fark ettikten sonra ortaya çıkacak. Ya da o reenkarnasyon saçmalığı filan... Ancak ben Baam'ın tüm bunların üstesinden geleceğine ve sadece nefret veya "kendinden kaynaklanmayan" bir öfkeyle Kule'yi yiyip bitiren bir canavar olmak yerine, büyük bir kahraman olacağına inanıyorum.

Tıpkı Mazino'nun ona dediği gibi, "Başkaları senin ne olmanı isterse istesin, kendi kimliğinin farkında ol," ya da benzeri bir şey işte. Endorsi'nin Navigatör İstasyonu'nun önünde söylediğine benzer şekilde yani.
Baam'ın içindeki "gücü" görmezden gelmesi ve zayıf olması, duygusuz bir canavara dönüşmemesi için ana karakterin olgunlaşmasının bir parçası oldu. Ana karakterin asıl amacı bu ve yönetimdekilerin, FUG'ın, Gustang'ın vb. düşündüğünün aksine, gerçek yeni bir yönü işaret edecek olan da bu.
Ana karakterin gerçek gelişimi, birçok hayranın istediği gibi, hiçbir şeyi umursamayan gerçek bir OP manhwa kahramanı olarak değil; daha ziyade büyük güçle gelen olgunluk, ağırlık ve sorumluluk olarak ortaya çıkacak. (Evet, Amca Ben'in sözünü temsil için 600 bölüm xD)

Garam'ın Endorsi'ye söylediklerine gelince, bence bu kısım sadece bir bölümü temsil ediyor; Endorsi hala V ve diğerleri hakkında hiçbir fikre sahip değil, ancak bence karar daha çok, ya Baam'la olacaksın ya da Kule'deki devrim ve değişimin Endorsi'yi bu kadar etkilemesi nedeniyle V'yle olacaksın şeklinde."

Tabii ne olursa olsun bir annenin üstteki arkadaşın ima ettiği türden bir vicdansızlık göstereceğine inanmak da zor. Olabilir tabii.

Şöyle de bir cevap gelmiş aslında. Birçok şeyi bekleyip göreceğiz tabii.

"
Hayır, Kule'nin Baam'ı bir canavara dönüştüreceğini düşünmüyorum (şu ana kadar planlanan bu olsa bile). Hikayenin asıl noktasını kaçırdığınızı düşünüyorum; Baam'ın bu kadar zayıf olması, defalarca çiğnenmesi ve gücünün farkında olmaması, her şeyi yerle bir eden aşırı güçlü bir ana karakter olmanın ötesinde bir amaca hizmet ediyor.
Ne demek istediğinizi anlıyorum; Baam'ın gerçek intikamı, en başından beri FUG, Luslec, "annesi" Arlene, Gustang ve muhtemelen Arlene'in hikayesini bilenlerin aslında onu umursamadığını ve sadece sözde intihar eden V'nin olası gücünü elde etmesinin peşinde olduklarını fark ettikten sonra ortaya çıkacak. Ya da o reenkarnasyon saçmalığı filan... Ancak ben Baam'ın tüm bunların üstesinden geleceğine ve sadece nefret veya "kendinden kaynaklanmayan" bir öfkeyle Kule'yi yiyip bitiren bir canavar olmak yerine, büyük bir kahraman olacağına inanıyorum.

Tıpkı Mazino'nun ona dediği gibi, "Başkaları senin ne olmanı isterse istesin, kendi kimliğinin farkında ol," ya da benzeri bir şey işte. Endorsi'nin Navigatör İstasyonu'nun önünde söylediğine benzer şekilde yani.
Baam'ın içindeki "gücü" görmezden gelmesi ve zayıf olması, duygusuz bir canavara dönüşmemesi için ana karakterin olgunlaşmasının bir parçası oldu. Ana karakterin asıl amacı bu ve yönetimdekilerin, FUG'ın, Gustang'ın vb. düşündüğünün aksine, gerçek yeni bir yönü işaret edecek olan da bu.
Ana karakterin gerçek gelişimi, birçok hayranın istediği gibi, hiçbir şeyi umursamayan gerçek bir OP manhwa kahramanı olarak değil; daha ziyade büyük güçle gelen olgunluk, ağırlık ve sorumluluk olarak ortaya çıkacak. (Evet, Amca Ben'in sözünü temsil için 600 bölüm xD)

Garam'ın Endorsi'ye söylediklerine gelince, bence bu kısım sadece bir bölümü temsil ediyor; Endorsi hala V ve diğerleri hakkında hiçbir fikre sahip değil, ancak bence karar daha çok, ya Baam'la olacaksın ya da Kule'deki devrim ve değişimin Endorsi'yi bu kadar etkilemesi nedeniyle V'yle olacaksın şeklinde."

Tabii ne olursa olsun bir annenin üstteki arkadaşın ima ettiği türden bir vicdansızlık göstereceğine inanmak da zor. Olabilir tabii.
Baam'ın beyinsiz emo bir power fantasy revenge manhwa mc'sine dönüşeceğini düşünmüyorum. İlk ihanete uğradığında da böyle saçma sapan bir yol yerine Rachel'ı anlamaya yormuştu kafasını. Baam'ın Kule'dekilerden bir farkı olmazsa o zaman hikayenin bir mesajı olmaz. Yolunu kaybetmiş çok kişi gördük zaten hikayede.

Kendisi de herkesten farklı düşünüyor zaten böyle konularda. Son arkta ne Gustang'in ne de Traumerei'nin tarafındaydı, ikisinin de yanlış olduğunu düşünüyordu. Kendi yolunu çizecek bir kahraman olmasını bekliyorum Baam'dan. 2. paragrafı beğendim, güzel olur.

Endorsi meselesi de mümkün ama göreceğiz şu an net bir olay örgüsü yok bende. V ile Baam arasında seçim yapması gerekeceği kısmına katılıyorum ama.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Biraz flood olacak ama Vortex Scans Google Translate gibi.
Burada "Unknown Scans"dan okuyun onun yerine. Tower of God hiatusa girmeden önce de bu adamdan okuyordum.
_____
Seri güzel yalnız Urek biraz yaşlı duruyor. Hidden Floor arkında daha küçük ve ergen yaşlarda duruyordu. Belki minik çaplı bir retcon yemiş olabilir ya da kopyası kusurlu olduğundan aslında Hell Train'de olduğundan küçük göstermiştir.

Sadece yedi bölümü çıktı ama inanılmaz bir lore drop var daha ilk bölümden. Hemen okumanızı tavsiye ediyorum. Reis bildiğimizden güçlüymüş aslında. 😄

Geri