Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel One Punch-Man Genel Sohbet & Tartışma Başlığı

[img='https://c.tenor.com/Y18FwQj65zgAAAAd/jimmy-fallon-sad.gif',none,455][/img]

Yani o kadar sündürdükten sonra iş Garou vs Saitama'ya gelince her şeyi oldu bittiye getiriyordu neredeyse. Bir an dedim acaba bu bölüm OPM'nin son bölümü falan mı? Yani o kadar hype olduktan sonra kursağımda bıraktı resmen. Önümüzdeki birkaç bölüm düzgün, epik bir dövüş olur umarım yoksa çok büyük hayal kırıklığı olarak kalacak bende bu.

0161-015.png
0161-018.png
Physics left the chat. :D

Murata önce güçlendirip, sonra düşürüyor. Garou bir dağı parçalarken zorlandı mı şimdi?
Atağı önce Saitama yastıkladığı için tüm gücü o değildir kesin. Garou da diyor. Ama her şekilde çok daha iyisini beklemiştim bu dövüşten. Her şey tosbağa hızında giderken ana meseleye gelince Murata niyeyse fazla hızlı gidiyor. Neyse, umuyorum ki şu kronometrede yaptığı gibi burada da hatasını düzeltir. Daha "Serious Table Flip"i falan görmedik. Kafamdaki senaryo Saitama'nın Psykorochi'nin kestiği parçayı uzaya fırlatması. Orada biraz dövüşten sonra OPM Dünya'sının 6 Ay'ından birine gidip onu harcarlar. Sonra başka gezegene. En azından umuyorum ki bu kadarını görürüz.

Yeni bölüm çıktı herhalde ama daha çevirisi gelmedi M4L'a. O sırada eski bölümden başka bir şeyi fark ettim:
0161-030.png
O en üstteki el ne öyle Allah için? :D Rock'n Roll?

Yeni bölüm çıktı herhalde ama daha çevirisi gelmedi M4L'a. O sırada eski bölümden başka bir şeyi fark ettim:
Spoiler Göster O en üstteki el ne öyle Allah için? Rock'n Roll?
Valla bende şimdi fark ettim :D Murata troll ya :D

Yeni bölüme hızlıca bir göz attım da, bu saganın da sonuna geldik sanırım. 70-80 küsür bölüm bu fighti bekledik ve istediğimizi de aldık... Aldık almasına da ben tatmin olmadım açıkçası.

Yeni bölüme hızlıca bir göz attım da, bu saganın da sonuna geldik sanırım. 70-80 küsür bölüm bu fighti bekledik ve istediğimizi de aldık... Aldık almasına da ben tatmin olmadım açıkçası.
Valla bu sonuysa eğer ben de tatmin olmam. Yani webcomic'te Garou çok daha tehditkardı. Mangada komediye çevirmişler. Biraz ciddiyet görürüz diye umuyordum belli bir noktadan sonra. Belki yeni form vesaire gelebilir. Umarım bu kadar erken bitmiyordur dövüş.

Ok, yeni bölümü okudum. İşler sakinleşmiş gibi. Sonu gelmiş olabilir dövüşün evet. Ama ben her şekilde güzel bir feat gördüğüm için memnunum. :D

Neyse, umuyorum ki şu kronometrede yaptığı gibi burada da hatasını düzeltir.
Dediğim gibi düzeltti. Yani ben yine de Gezegensel bir Garou bekliyordum ama Dağ Seviye'de kalmadığı için memnunum şu an. :D Hiç değilse Çoklu Kıtasal oldu artık orası kesin. Bir de hala bitmemiş olabilir. Çünkü, daha önce de dediğim gibi:
Daha "Serious Table Flip"i falan görmedik.

Ya Tamam Gag seri, tamam süper güçler, tamam fantastik eyvallah da yine de kendi içinde tutarlı ve okuyucuyu inandırabileceğin bir fizik yaratman lazım. Abi bu ne ya ? Hayır featleri hesaplasan hesaplayamazsın :D OPM'yi eser olarak ciddiye almıyordum artık güç seviyeleri olarak da ciddiye almayacağım.

Dünya öyle bir şey değil yani... Murata 7-8 yaşındaki bir çocuğun fantezisiymiş gibi çiziyor artık. Bir Jeolog Adayı olarak daha da tilt oldum. Okyanus Kabuğu ya da Magma öyle işleyen şeyler değiller :D Bunlar yumruk yumruğa mı dövüşüyor yoksa madde manipülasyonu mu yapılıyor belli değil.

İşte bu yüzden böyle dövüşleri uzaya taşıman gerek ya da dünyan Toriko dünyası gibi Jupiterden bile büyük bişi olması gerek. Ki o zaman bile bir sürü saçma şeyle Dünyayı kurtardılar (World Knocking gibi) :D Ama Toriko yaptıklarına fiziksel ve bilimsel bir kılıf uydurma çabasında değildi.

Yer çekiminden tut büyüklüğüne, oradan tut atmosferine her şeyiyle farklı bir dünya ve farklı da bir evren vardı. Murata da böyle bir çaba da yok. Gezegenin büyüklüğünü bilmiyoruz daha :D Koca gezegende bir tane kıta var o Kıtada da 8-9 mega şehir var bu :D :D

Amaaan, benim troll yazarlara tahammülüm kalmadı artık.

Garou'nun origini ve motivasyonu zaten çok dandikçe idi. Ancak en azından tutkulu idi, meğerse tek eksiği iyi bir dayakmış, adam hemen "ben zaten ölmek istiyordum" a bağladı.

0162-036.png

Şu sahneye gel... Lel

Seri bu ark sonrasında ne yapabilir en fazla uzaylılar gelir diyordum :D :D Başka boyutlar falan varmış, meeeeh...

İşte kendini ciddiye almadığını söyleyen bir iş kendini ciddiye alırsa böyle olur...

Aslında kendi içlerinde 163. Bölüm de güzeldi 164'te.İkisini de okurken keyif aldım ama iki bölümü de beraber düşününce fazla tutarsızdı.Yani 163.bölümde SM Naruto savaşırken 164. Bölümde RSM Naruto savaşıyor gibi olmuş.Hatta belki de daha fazlaydı fark.Genel olarak keyif aldım ama sanki seri bu uzun süredir kaydığı shonen tarafından ziyade parodi tarafına ağırlık verse daha güzel olur.Yani ne olursa olsun Saitama shit diff kazanacak zaten o yüzden böyle uzun uzun aksiyon sekanslarına pek de gerek yokmuş gibi geliyor bana.

Son sahne en çok hoşuma giden kısım oldu.Çünkü benim için OPM bu.Böyle aniden karşımıza çıkan absürt ve komik sahneler bu serinin en özel kısmı değil mi?

Dediğim gibi düzeltti. Yani ben yine de Gezegensel bir Garou bekliyordum ama Dağ Seviye'de kalmadığı için memnunum şu an. :D Hiç değilse Çoklu Kıtasal oldu artık orası kesin. Bir de hala bitmemiş olabilir. Çünkü, daha önce de dediğim gibi:
Ufak gezegensel demek yanlış olmaz bence.Adam tek saldırısıyla hem de o saldırıyı Saitama tanklarken Dünya'nın şaftını kaydırdı :D .

Çünkü benim için OPM bu.
Benim içinde öyle ancak işte şöyle bir sıkıntı var;

İşte kendini ciddiye almadığını söyleyen bir iş kendini ciddiye alırsa böyle olur...
Bu arada
Dünya'nın şaftını kaydırdı
Ya o feat çok gerçek dışı bir şeydi. Bir diğer sorun da , OPM gezegeni zaten ufak bir gezegen. Zaten bence bu yüzden işin başka boyutlara taşınacağının haberi verilmiş oldu. Nitekim ufak gezegensel olacağını sanmıyorum. Bence Kıtasal+ ...

Ya benim tek kızdığım şey parodi = toon-force demek değil. Looney Toons değil yani OPM, parodi ama o kadar da değil. Murata bunun dengesini iyiden iyiye yitirmeye başladı. Misal orijinal Webtoon da parodi ve gag ancak tadında. Şahsen Murata sadece çizsin, yazmasın bence bundan sonraki kariyerinde.

Ya o feat çok gerçek dışı bir şeydi. Bir diğer sorun da , OPM gezegeni zaten ufak bir gezegen. Zaten bence bu yüzden işin başka boyutlara taşınacağının haberi verilmiş oldu. Nitekim ufak gezegensel olacağını sanmıyorum. Bence Kıtasal+ ...
Atağı saitama tankladığı halde ciddi ciddi tüm gezegenin dengeleri değişiyor.Gezegenin şekli değişiyor, manyetik ve yercekimsel alan değişiyor.
Yani tektonik tabakaların okyanusların etkilenmesi falan bunları saymadı.Sadece bunlar olsa kıtasal derdim ben de ama yukarda saydıklarımı göz önüne alarak ufak gezegensel olduğunu düşünüyorum.

Gezegen boyutu hakkında yorum yapmak zor.O yüzden standart bi gezegen diye düşündüm..

O atağı sebebiyle gezegensel olsa, gezegen yok olmaz mıydı ?

Ufak gezegensel demek yanlış olmaz bence.Adam tek saldırısıyla hem de o saldırıyı Saitama tanklarken Dünya'nın şaftını kaydırdı .
Yani evet bence de oralara kadar çıkabilir.

Ya o feat çok gerçek dışı bir şeydi. Bir diğer sorun da , OPM gezegeni zaten ufak bir gezegen.
Bunu daha önce de konuştuk fazla kesin konuşuyorsunuz bence hocam. Yani okey çok kolay bir şekilde "D-City destroyed" falan gibi şeyler çıkıyordu başta ama gezegenin 6 tane Ay'ı var. Direkt büyüklüğünü kesinleştirmese de genelde uydular bir gezegenin boyunu gösteriyor. Bir de dediğim gibi Murata ebatları ayarlamakta biraz bocalıyor. Büyüğü küçük de gösterebiliyor, küçüğü büyük de gösterebiliyor. Şahsen uydu sayısından dolayı bile bence Dünya'dan büyük bir gezegen olma ihtimali bile var ama o şimdilik dursun. :D

Yani Garou gezegenin bir ucundan Saitama'ya vurup öteki tarafından kıta çıkarttı. Olay bu. Çıkan kıta da OPM Dünyası'nın süper kıtası kadar bir şey. Kıtasal fazla düşük bence.

Abi çok yüzeysel oluyor bence bu bakış açısı.Biraz Off topik olacak ama kısaca kendi bakış açımdan izah edecek olursam;
Kıta-çoklu kıta-ay-küçük gezegensel-gezegensel-çoklu gezegensel-küçük yıldız.Böyle sîniflandıriyorum ben bu seviyedeki featleri.Gezegen olarak Dünyayı baz alıyorum.

Bir kere büyüklüğü var Gezegenin.Ayın bir kaç katı da olabilir, dünya kadar da olabilir, dünyanın 10 larca katı veya Jüpiter gibi dünyanın yüzlerce katı da olabilir.Birkaç tane, ayın 5-6 katı boyutundaki gezegeni yok etmeye ufak gezegensel, birkaç tane Jüpiter boyutunda gezegen yok etmeye küçük yıldız seviye feat derim mesela.İkisi de tanım olarak multi planet demek olsa da.Benzer şekilde direk gezegen yok olmadı diye bu feati "gezegensel değil" yapmaz.Jupiterin 10da birini yok eden bir saldırı multi gezegen seviyesidir hâla.

Gezegen(Dünya boyutlarında) yok etmek/yaratmak ===>Direk planet busterin tanımı zaten.
Gezegenin büyük bir bölümünü yok etmek ===>Hâla planet buster.
Gezegenin belirli bir bölümünü yok etmek(yüzde 10 u -20 si falan.)===>Ufak gezegensel.
Gezegenin bütünü etkileyen bir saldırı/feat ===>Ufak gezegensel.Garou'nun da feati bu kısıma giriyor.
(Etkilemekten kasıt Gezegenin sallanması,yörüngesinde değişmesi,dünya çapında iklimlerin değişmesi, şeklinin değişmesi vb .Ayrıca tüm dünyadaki insanları aynı anda manipule etmek, dünyadaki tüm insanları tek bir saldırı ile öldürebilmek(gezegen etkilenmese dahi) bunları da bu kısıma koyuyorum.Tabiki bu etkilenen kişiler insanüstü varlıklarsa featin seviyesi artar.

Tabili bunların hepsi kişisel bakış açıma göre yaptığım sınıflama.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yani Garou gezegenin bir ucundan Saitama'ya vurup öteki tarafından kıta çıkarttı. Olay bu. Çıkan kıta da OPM Dünyası'nın süper kıtası kadar bir şey. Kıtasal fazla düşük bence.
Ya adamın feat'i fiziki olarak hesaplanabilir bir şey değil ki ? Çok kesin konuşuyorsunuz.

Kaldı ki ben Kıtasal demedim Kıtasal + dedim. Asya da Kıta, Avrupa da. Yani Amerika Kıtasını Yeryüzünden silecek bir enerjinin Garou'nun yaptığı feat'e sebebiyet veremeyeceğini ne söylüyor ki ?

gezegenin 6 tane Ay'ı var. Direkt büyüklüğünü kesinleştirmese de genelde uydular bir gezegenin boyunu gösteriyor
Mars'ın iki uydusu var ancak Dünya'dan hayli küçük. Ya da Venüs'ün hiç uydusu yok ancak Mars'dan büyük. Yani uydu sayısı her daim büyüklük demek değil

LQvQKLE.png

Manga da net bir çizimi yok ancak animedeki gösterimde uyduların boyuda şöyle. OPM dünyasında şehirleri de görüyoruz. Bunlardan bazılarının sadece büyük şehirler olduğu düşünülürse.

Ki senin dediğin gibi üstüne dev düştü, şehir yok oldu, yok bomba düşya bilmem kaçta kaçı gitti, yok gemi yanaştı şehir kapandı gibi türlü türlü tutarsızlıklar da var.

Keza son sayıda bile Garou'nun atağını geniş açıdan gösterirken. Dünya'nın eğimini o kadar yuvarlak görebildiğin bir açıda dağları öyle seçemezsin. Haa bu adam artist, jeolog ya da nasa fizikçisi değil elbette tutarsızlıklar olacak ancak sürekli bu toplara oynayıp sık bir şekilde çuvallayınca da o inanılabilirlik gidiyor.

Ki zaten iç çekirdek ve dış çekirdek olduğu gibi kalıp, magma katmanı olduğu gibi kalıp dünya tabakası öyle şişmez :D :D Yani çok hesaplanabilir bir şey gibi "Kıtasal ufak kaçar" falan biraz afaki kalıyor bence. Ki dediğim gibi Kıta var Kıta var.

Misal Shrimp kendi yıkım skalasında Ayı, Kıtasal'ın üstüne koymuş.
Ayın yüz ölçümü yaklaşık 38 Milyon Km2 Asya'nın ise yaklaşık 45 Milyon Km2. Afrika ise yaklaşık 31M Km2 Neredeyse Ay kadar.

Nitekim tekrar söylüyorum hangi Kıta ?

Ve tekrar ediyorum, feat çok absürt ve cartoon tarz da bişi. "Abi buna bu kadar enerji gider" denilebilecek bir şey değil. Nitekim benim Kıtasal + yorumum da gayet tutarlı.

@Shrimp in ufak gezegensel deyimi ile de çelişmiyorum. Misal bundan 20-30 yıl öncesine kadar gezegen kabul edilen Plüton (şu anda da cüce gezegen sınıfında, asteroid falan değil yani) 16 M km2

Sadece Antarktika, Avrupa ve Avustralya Kıtalarından daha büyük yüz ölçümü. Asya, Kuzey ve Güney Amerika ve de Afrika Kıtalarından küçük.

Buna benzer bir sohbeti comicsler ile alakalı bir vs de de yapmıştık galiba. Kıtasal denildiğinde küçümseniyor. Benzer bir küçümsemeyi şehir ve dağ seviyesi de görüyor bence :D herkes de ada ve ülke takıntısı var ya :D Neyse off-topic yapmayayım.

Valla güzel sohbet döndü şaka maka :D OPM de bir halta yaradı (aha gene dejavu ) :D

Neyse off-topic yapmayayım.
Şimdi ben buna sonda denk geldim o yüzden başa alıp atıyorum. Bunu vs ile ilgili bir bölüme taşısanız güzel olur hocam. :D Yapamıyorsanız sileyim olmadı.

Ya adamın feat'i fiziki olarak hesaplanabilir bir şey değil ki ? Çok kesin konuşuyorsunuz.
Yani ben de hesapladığımdan değil ama şimdiye kadar gördüğüm hesaplamalardan göz kararı konuşuyorum.

Kaldı ki ben Kıtasal demedim Kıtasal + dedim.
Benim bildiğim "+" gereken enerjinin artimetik ortalamada üstüne düşen bölümde kullanılıyor.

"+" symbol
Currently misused to an extraordinary degree on the wiki, the "+" symbol should be used when the Attack Potency has been calculated to be greater than the average (arithmetic mean) of the high end energy level and low end energy level of a particular tier.

Mars'ın iki uydusu var ancak Dünya'dan hayli küçük. Ya da Venüs'ün hiç uydusu yok ancak Mars'dan büyük. Yani uydu sayısı her daim büyüklük demek değil
Evet ben de zaten tam olarak onu dedim.
ama gezegenin 6 tane Ay'ı var. Direkt büyüklüğünü kesinleştirmese de genelde uydular bir gezegenin boyunu gösteriyor.
Direk büyüklüğünü göstermez ama genelde gösterir. Mesela Neptün, Uranüs, Satürn, Jüpiter hepsi de Dünya'dan çok daha büyük ve çok daha fazla Ay'a sahip.

There are two things that determine a planet’s sphere of influence in which it can retain natural satellites. This sphere of influence is known as Hill sphere. Put simply, the larger (more massive) a planet is, the wider its sphere of influence, and therefore the more natural satellites it is likely to have. The second factor is the distance between the planet and its parent star - the farther out you go, the bigger your sphere of influence gets for the same sized planet. So even though Mars is much smaller than Earth, its Hill sphere is almost the same size as ours due to being farther out. Pluto has a Hill sphere almost ten times the size of Earth’s owing to its distance from the sun.

Dediğim gibi kesin değil ama ilgisiz de değil.

Manga da net bir çizimi yok ancak animedeki gösterimde uyduların boyuda şöyle. OPM dünyasında şehirleri de görüyoruz. Bunlardan bazılarının sadece büyük şehirler olduğu düşünülürse.
Büyük şehir demenizin sebebi "...-City destroyed" söylemlerinden geliyor değil mi? Yani ona göre gideceksek Marugori biraz yürüyüp, bir elini savurup, Saitama'yı bir yere gömüp sonra düştü ve iki şehir yok oldu. :D Marugori de 270 metre bir dev zaten. O zaman şehir demek bile zor. :D Öte yandan yaptığı tüm hasarı da bilmiyoruz. Benim dediklerim on-panel olanlar.

Boros'un istilasında daha net bir şekilde söylendi ama orada da zaten yıkımın belli bir sonu yoktu. Geminin altı yok olmamıştı sadece, çok alakasız yerlerde bile mermilerden açılan kraterler vardı. Demek ki o mermiler tümyönlü bir şekilde atılmış etrafa. Bir de hiçbir zaman bir şehir için net bir sınır çizilmedi. Ormanlık yerler de şehirlerin içinde yer alıyordu.

Keza son sayıda bile Garou'nun atağını geniş açıdan gösterirken. Dünya'nın eğimini o kadar yuvarlak görebildiğin bir açıda dağları öyle seçemezsin. Haa bu adam artist, jeolog ya da nasa fizikçisi değil elbette tutarsızlıklar olacak ancak sürekli bu toplara oynayıp sık bir şekilde çuvallayınca da o inanılabilirlik gidiyor.
İnandırıcılığa bir şey diyemem o kısımlar bence de öyle. :D

Misal Shrimp kendi yıkım skalasında Ayı, Kıtasal'ın üstüne koymuş.
Ayın yüz ölçümü yaklaşık 38 Milyon Km2 Asya'nın ise yaklaşık 45 Milyon Km2. Afrika ise yaklaşık 31M Km2 Neredeyse Ay kadar.
Ama hacmi aynı değil. Yüzölçümü büyük olabilir ama yer kabuğunun en kalın yerleri bile 70 km civarı. Ortalama ise 35 km derinlikte. O yüzden hacmi ve ağırlığı daha fazla.

Valla güzel sohbet döndü şaka maka :D
:thumbsup:

Eternity Garou. :D Şaka maka Garou'nun arzusuna geri dönmesine sevindim. Fazla komediydi. Ciddi Garou görmeyi daha çok seviyorum. :D Bakalım sonraki bölüm ne göreceğiz.