Genel One Punch-Man Genel Sohbet & Tartışma Başlığı

Abi şu kopyalama çok lezzetsiz bişi. Ama uzun zamandır bir bölümü bu kadar beğenmemiştim.

Ben çocuk adam ile kuş canavarın savaşında bırakmıştım seriti. Bu bölüme bbaktım. Saitama kana falan bulanmış sonunda güçlü rakipler bulmuş heral.

Bölüm cidden etkileyiciydi. Devamını görmeyi iple çektiğim bir bölüm oldu uzun zaman sonra. Şuraya da bölümün kısa bir fan animasyonunu bırakayım.

Bu replik olsa çok havalı olurdu.
Ei1_vnHU0AAz7Ih.jpg

Böyle havalı mı ? :D

@Nabu
Siz bunu favori çizgi roman panellerine atmıştınız heralde. Üstteki mesaj tanıdık gelmişti. Ve evet Hawkman'ın paçalarından karizma akıyor.

Ben seviyorum aslında. Siz niye sevmiyorsunuz hocam?
Aynı şeyi iki kere görmenin bir keyfi yok çünkü ve akla gelebilecek en basit kantır mekaniği.

Kopyalama olayı yüzünden yüz küsür sayıdır beklenen Blast'ın da bir anlamı kalmadı mesela,
Murata bu bölümü beğenmeyip bide tekrar çiziyormuş
Yapar mı yapar. Dur bu sefer dünya çekirdeğinden kovayla sıcak eriyik çektireyim sonra onu uzaya göndereyim fakat bu olurken herkes yaşasın :p :D

Aynı şeyi iki kere görmenin bir keyfi yok çünkü ve akla gelebilecek en basit kantır mekaniği.
Kopyalama mekaniği diyince aklıma Amazo geldi.Justice League the animated series'de fevkalade işlenmişti bu konsept.Her şeyi kopyalayıp üstün varlık olunca hayatın anlamını falan arıyodu Amazo.

One Punch Man'de ise aşırı yüzeysel ve kolaya kaçmak gibi geldi bana.Hani, bu yeteneği en baştan beri olsa, sırayla dövüstüğü kişilerin yeteneklerini kopyalayıp en son Saitama'nın karşısına tüm S sınıfı karakterlerin karması gibi çıksaydı falan anlardım da böyle pek içime sinmedi.Yinede bölüm güzeldi tabi.

Fakat OPM'in girdiği bu Shounen yolu nasıl sonuçlanacak hiç bilmiyorum.Ben bu seriyi bu yüzden okumuyodum ki.

Kopyalama mekaniği diyince aklıma Amazo geldi.Justice League the animated series'de fevkalade işlenmişti bu konsept.Her şeyi kopyalayıp üstün varlık olunca hayatın anlamını falan arıyodu Amazo.
Zaten bence DCAU Amazo, Comics'lerdekinden çok daha iyi. Ki o dövüşte de bir takım/bir örgüt vs amazo olduğundan gene bir çeşitlilik ve climax yaratıyordu dövüş.Ancak Saitama ile bir başka Saitama'yı dövüştürmek ? Sıkıcı.

Garou'da bu kopyalama işi insanken bile vardı ( o zaman da iğreti geliyordu) ancak bu kadar aşkın bir varlık olunca kendine özgü bir fark yaratır diye düşünüyorsun fakat yaratmadı. Katılıyorum yani sana

One Punch Man'de ise aşırı yüzeysel ve kolaya kaçmak gibi geldi bana.Hani, bu yeteneği en baştan beri olsa, sırayla dövüstüğü kişilerin yeteneklerini kopyalayıp en son Saitama'nın karşısına tüm S sınıfı karakterlerin karması gibi çıksaydı falan anlardım da böyle pek içime sinmedi.
Yani bilgin olsun diye söylüyorum adamın canavarlaşmaya yeni başladığı vakitlerde bile vardı o kopyalama. Bomb'un tekniğini kopyalamıştı. Daha öncesinde de vardı ama gösterilmedi. Şimdi ise her şeyi anında kopyalamaya başladı gibi bir şey.

Tank Top Master,Genos,Watchdog Man,Metal Bat,Superalloy Darkshine.Hepsiyle dövüştü hiç birini kopyalamadı.
Bang ve Bomb zaten Garou ile aynı stilde dövüşüyor.Onları analiz edip kopyalamak başka bir şey (bunu Naruto'dan herhangi bir sharingan kullanıcı yapabilir) , rakibini gördüğü an tıpa tıp kopyalamak başka(Dc Amazo bunu yapabilir).Şuanki kopyalama yeteneği daha önce yoktu

Ne olacağı çok belli. Her teknik mükemmel şekilde kopyalansa dahi aynı etkiyi bırakamaz. Saitama tamamen bir anomali Garou'nun bu kadar güçlü vurmasına ihtimal bile yok ve serinin bitmesine aşağı yukarı bir bu kadar daha var. Bu tür dövüşlerde olacak şey bellidir: Saitama dövüşü ciddiye aldığı anda, o dövüş biter. Zaten buraya kadar gelmesinin tek sebebi karşısındakini insan olarak görmesiydi. Nükleer yumrukları yeme sebebi de büyük ihtimalle ya zorlanmak istemesiydi, yada teknik veya başka bir şey dikkatini dağıttı. Saitamayı muhtemelen sadece şu god dedikleri büyük ihtimalle de final boss olacak şahıs zorlayacaktır.

Tank Top Master,Genos,Watchdog Man,Metal Bat,Superalloy Darkshine.Hepsiyle dövüştü hiç birini kopyalamadı.
Onlarda kopyalayacak bir şey yok çünkü. Tekniksiz dövüşüyorlar.

Bang ve Bomb zaten Garou ile aynı stilde dövüşüyor.
Bang evet ama Bomb'un tekniği başkaydı ve tek karşılaşmalarından sonra kopyalamıştı tekniği. Çok önceden baktığı Exploding Release Fist'i de sadece bir parşömenin küçük bir kısmıyla kopyaladı.

rakibini gördüğü an tıpa tıp kopyalamak başka(Dc Amazo bunu yapabilir).Şuanki kopyalama yeteneği daha önce yoktu
Teknik kopyalamaktan her şeyi kopyalamaya geçmiş. Baya ilerlemiş haklısın. Ama dediğim gibi şu ankine kıyasla basit kaçsa da önceden de vardı kopyalama.

Bu arada Watchdog-Man'in stilini kopyalamamış mıydı ya? Genos ile olan dövüşünde kullanıyordu. Hatta TTM'nin stilini de kopyalamış olabilir. Şu rakibin üstüne koşarak saldırdığı stili Tareo'yu, Royal Ripper'ın elinden kurtarmak için kullanmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Bang evet ama Bomb'un tekniği başkaydı ve tek karşılaşmalarından sonra kopyalamıştı tekniği. Çok önceden baktığı Exploding Release Fist'i de sadece bir parşömenin küçük bir kısmıyla kopyaladı.
Sanırım orada dövüş tarzının yakınlığından bahsediyordu. Yatkınlık var gibi, ki Bang ile Bomb'un teknikleri çok farlı teknikler de değiller.
Teknik kopyalamaktan her şeyi kopyalamaya geçmiş. Baya ilerlemiş haklısın. Ama dediğim gibi şu ankine kıyasla basit kaçsa da önceden de vardı kopyalama.
Ben gene söylüyorum her ne kadar teknikleri kopyalıyor da olsa, güç bakımından eksikliği olacaktır. Yoksa Garou Saitama'yı da geçer.

Sanırım orada dövüş tarzının yakınlığından bahsediyordu. Yatkınlık var gibi, ki Bang ile Bomb'un teknikleri çok farlı teknikler de değiller.
Kelimenin tam anlamıyla bambaşkalar. :D Bang'ın tekniği (Garou'nun zaten bildiği) mutlak defans tekniği, Bomb'un tekniğiyse düşmanı rüzgarı kullanarak kesip biçme tekniği. Full ofansif yani.

Ben gene söylüyorum her ne kadar teknikleri kopyalıyor da olsa, güç bakımından eksikliği olacaktır. Yoksa Garou Saitama'yı da geçer.
Canım ona ne şüphe zaten. :D Saitama herkesi döver. Sondaki kendine "God" diyen adamı da rahatlıkla yenebilir. O "Serious Series"in ne kadar ciddi olduğu bile meçhul. :D

Kelimenin tam anlamıyla bambaşkalar. Bang'ın tekniği (Garou'nun zaten bildiği) mutlak defans tekniği, Bomb'un tekniğiyse düşmanı rüzgarı kullanarak kesip biçme tekniği. Full ofansif yani.
Bir tekniğin defansif türü ve ofansif türü olabilir bu yaygın bir şey. Biri savunma öteki ofansif teknik diye kelimenin tam anlamıyla başka olmuyorlar. Zaten aynı da demedim. Tarz demişim sadece, teknik diyecektim. Ben tekniklerinin benzer olduğunu düşünüyorum, her ne kadar dediğin gibi olsa da.
Canım ona ne şüphe zaten. Saitama herkesi döver. Sondaki kendine "God" diyen adamı da rahatlıkla yenebilir. O "Serious Series"in ne kadar ciddi olduğu bile meçhul.
Saitama ile ilgili şöyle bir şey var. Kendisi dahil kimse bilmiyor gücünü. Çünkü hiç bir zaman limitini zorlamamış birisi. Bunun gibi bir seride, mutlak güce ulaşmış birisi olarak, tek yumruğu çoklu gezegensel hasar bile bırakabilir. Hem de rahatlıkla.

Geri