Burada olan şey uzağa ışınlanınca darbenin etkisinden mi oldu?
Benim anladığım şu.2 sinin yumrukları çarpışınca çok yüksek bir enerji açığa çıkıyor.Bu enerji dünyayı yok etmesin diye Blast ve arkadaşları enerjinin yönünü değiştiriyor.Bu arada da Saitama ve Garou da Jupiter'in uydusuna savruluyor.
Bunu birkaç şekilde yorumlayabilirim.En basiti ve herkesin aklına gelen, bu enerjinin savrulup gittiği yerdeki yıldızları yok ettiği.Fakat ben pek böyle olduğunu düşünmüyorum.Bunun birkaç sebebi var.
Öncelikle Blast bu enerji Dünya'yı yok edebilecekmiş gibi tepki verdi.Yani gerçekten sayılamayacak çoklukta yıldız ve yıldız sistemi yok edecekse bu enerji(Galaksi seviye diyebilirim kısaca) Blastîn tepkisi çok çok daha farklı olurdu.
Diğer sebep ise her bölüm güç seviyeleri kademeli olarak artıyor.Dag seviye bir savaş olarak başladı, kıtasal-çoklu kıtasal olarak devam etti.Bu bölümde de Saitama kendi atmosferi olan Dünyanın 4'te biri boyutunda Jupiterin uydularından birine tek attı.Yani gezegensel seviyeye çıktı savaş.Mangaka tarafından bilinçli yapılan bir şey gibi duruyor seviyenin böyle artması.Böyle olunca da araya galaksi seviye bir feat girmesi çok da doğru gelmiyor bana.
3. sebep Saitama'nın o yumruğu atarken hala Dünya'yı düşünüyor olup kendini tutması.Jupitere gidince sonunda kendimi salabilirim tarzı bir şey diyor çünkü.Yani bırak Dünyayı tüm Güneş sistemi ve çevresindeki sistemleri silebilecek saldırı niye yapsın.Ayrıca Jupiter'in uydusundaki savaşta kendini tutmadan defalarca yumruk atıyor.Yani burdaki yumruktan daha güçlü binlercesini atıyor Jüpiter uydusunda.O zaman ortada Galaksi malaksi kalmaması lazım
Son olarak da fizik kuralları.Ordaki yıldızlar yok olsa bile ışığın katetmesi gereken yol falan var.Yani normal fizik kurallarına göre yıldızlar ölse bile, belki de milyarlarca yıl daha biz o yıldızları parlıyor olarak görüyoruz.
Açıkçası şu anda, o feati "yıldızları yok etti" olarak değilse, "yıldızların fotonunu sildi" gibi yorumlamak, hem evrenin şuana kadar ki güç dengesi hem de savaşın ilerleyiş yönünü göz önüne aldığımda, daha çok işime geliyor.Ayrıca işin içine boyutlar,uzay zaman vb şeyler girince insanlar çok rahat her şeyi abartabiliyor.Misal Garounun uzay geçitlerini çıplak elle tuttu diye Saitama evrensel+ falan diyen tipler çok yakında çıkacaktır ortaya
.Net olmayan şeylere biraz daha temkinli yaklaşıp, daha net featler üzerinden konuşmak daha doğru geliyor bana.