Genel One Punch-Man Genel Sohbet & Tartışma Başlığı

Bir tekniğin defansif türü ve ofansif türü olabilir bu yaygın bir şey. Biri savunma öteki ofansif teknik diye kelimenin tam anlamıyla başka olmuyorlar. Zaten aynı da demedim. Tarz demişim sadece, teknik diyecektim. Ben tekniklerinin benzer olduğunu düşünüyorum, her ne kadar dediğin gibi olsa da.
Bang'ın tekniği şiddetlice akan akarsuları taklit ediyor. Bomb'un tekniği rüzgarla düşmanı kesiyor. Biri saptırma, öteki parçalama. Birkaç bölüm önce Bang'ın tekniğinin arka plan hikayesini de görüyoruz. Bomb, Bang'ı doğru yola sokuyor. Ondan seneler sonra geliştiriyor tekniğini Bang. Aynı tekniğin ofansif, defansif versiyonu da değil yani. Ama evet su, rüzgar yönünden falan bir benzerlik olabilir. Şahsen tamamen farklı düşünüyorum üstten anlaşılabileceği gibi ama saygı duyarım tabii. :D

Saitama ile ilgili şöyle bir şey var. Kendisi dahil kimse bilmiyor gücünü. Çünkü hiç bir zaman limitini zorlamamış birisi. Bunun gibi bir seride, mutlak güce ulaşmış birisi olarak, tek yumruğu çoklu gezegensel hasar bile bırakabilir. Hem de rahatlıkla.
Evet, doğru. Bu arada bence Saitama serinin ilerisinde Evrensel'in ötesine falan geçebilir. Murata'ya ve One'a bağlı tabii ama bence Garou'nun bu formuyla dövüşünde bile mümkün. Blast başka boyuta atmaktan bahsediyordu. Garou başka boyutta ne kadar kudurursa kudursun fark etmez. Belki bir "All Life Eradication Fist: Big Bang" falan görürüz. :D

Ya Saitama zaten kapalı kutu olduğu için yumruğu Big Bang'e yol açar bile diyebilirsin. Ve çok da hayali gözükür mü bilmiyorum. Karşısında gerçi tam olarak doğru mu bilinmiyor ama evrenin güçlerini kullanabilen birisi var ve Saitama şuana kadar bir ciddiyet belirtisi göstermemişti. Ama Garou bu yumruktan yenilmeden çıkarsa, hem bayağı bir güçlü olduğu kabul edilir, hem de gücünün kaynağı daha da ilginçleşir.

Ya ne Garou fetişi varmış bu Muratanın.
Yeter yaw bitir artık lan dövüşü.Sırf güç seviyesini artırmak için uzatıyorda uzatıyor.

Seriden hala zevk alan bir ben varım herhalde. :D Bu bölümde anlamadığım birkaç şey var. Biri aydınlatırsa güzel olur.

1-
0165-007.png
0165-008.png
0165-009.png
0165-010.png
Burada olan şey uzağa ışınlanınca darbenin etkisinden mi oldu?

2-
0165-009.png
Ay'daki o şey göğüs kafesi ve omurgaya benziyor. God olabilir mi?

Bi bilsem.... Saçmalık
Saçmalık olan o kadar mesafedeki yıldızların yok olduktan sonra görüntüsünün hemen gelmesi mi, yoksa o kadar güçlü bir şey ortaya çıkması mı, yoksa patlama ha oldu ha olacak diye Blast ışınlasın diye 5-6 sayfa sürmesi mi? Yoksa hepsi mi? :D

Olabilir, daha önce de ay üstünde belirmişti.
Yup. O yüzden sordum. Bakalım ya hayırlısı.

Burada olan şey uzağa ışınlanınca darbenin etkisinden mi oldu?
Benim anladığım şu.2 sinin yumrukları çarpışınca çok yüksek bir enerji açığa çıkıyor.Bu enerji dünyayı yok etmesin diye Blast ve arkadaşları enerjinin yönünü değiştiriyor.Bu arada da Saitama ve Garou da Jupiter'in uydusuna savruluyor.

Bunu birkaç şekilde yorumlayabilirim.En basiti ve herkesin aklına gelen, bu enerjinin savrulup gittiği yerdeki yıldızları yok ettiği.Fakat ben pek böyle olduğunu düşünmüyorum.Bunun birkaç sebebi var.

Öncelikle Blast bu enerji Dünya'yı yok edebilecekmiş gibi tepki verdi.Yani gerçekten sayılamayacak çoklukta yıldız ve yıldız sistemi yok edecekse bu enerji(Galaksi seviye diyebilirim kısaca) Blastîn tepkisi çok çok daha farklı olurdu.
Diğer sebep ise her bölüm güç seviyeleri kademeli olarak artıyor.Dag seviye bir savaş olarak başladı, kıtasal-çoklu kıtasal olarak devam etti.Bu bölümde de Saitama kendi atmosferi olan Dünyanın 4'te biri boyutunda Jupiterin uydularından birine tek attı.Yani gezegensel seviyeye çıktı savaş.Mangaka tarafından bilinçli yapılan bir şey gibi duruyor seviyenin böyle artması.Böyle olunca da araya galaksi seviye bir feat girmesi çok da doğru gelmiyor bana.
3. sebep Saitama'nın o yumruğu atarken hala Dünya'yı düşünüyor olup kendini tutması.Jupitere gidince sonunda kendimi salabilirim tarzı bir şey diyor çünkü.Yani bırak Dünyayı tüm Güneş sistemi ve çevresindeki sistemleri silebilecek saldırı niye yapsın.Ayrıca Jupiter'in uydusundaki savaşta kendini tutmadan defalarca yumruk atıyor.Yani burdaki yumruktan daha güçlü binlercesini atıyor Jüpiter uydusunda.O zaman ortada Galaksi malaksi kalmaması lazım :D
Son olarak da fizik kuralları.Ordaki yıldızlar yok olsa bile ışığın katetmesi gereken yol falan var.Yani normal fizik kurallarına göre yıldızlar ölse bile, belki de milyarlarca yıl daha biz o yıldızları parlıyor olarak görüyoruz.

Açıkçası şu anda, o feati "yıldızları yok etti" olarak değilse, "yıldızların fotonunu sildi" gibi yorumlamak, hem evrenin şuana kadar ki güç dengesi hem de savaşın ilerleyiş yönünü göz önüne aldığımda, daha çok işime geliyor.Ayrıca işin içine boyutlar,uzay zaman vb şeyler girince insanlar çok rahat her şeyi abartabiliyor.Misal Garounun uzay geçitlerini çıplak elle tuttu diye Saitama evrensel+ falan diyen tipler çok yakında çıkacaktır ortaya :D .Net olmayan şeylere biraz daha temkinli yaklaşıp, daha net featler üzerinden konuşmak daha doğru geliyor bana.

Garou'nun canavarlasıp savaşmaya başlaması kaçıncı bölüme tekabül ediyor?
Okuyasım geldi yorumlardan sonra.

Benim anladığım şu.2 sinin yumrukları çarpışınca çok yüksek bir enerji açığa çıkıyor.Bu enerji dünyayı yok etmesin diye Blast ve arkadaşları enerjinin yönünü değiştiriyor.Bu arada da Saitama ve Garou da Jupiter'in uydusuna savruluyor.
Yup. Ben de aşağı yukarı onu anladım ama ikisinin aynı yönde savrulması garip geldi.

Bunu birkaç şekilde yorumlayabilirim.En basiti ve herkesin aklına gelen, bu enerjinin savrulup gittiği yerdeki yıldızları yok ettiği.Fakat ben pek böyle olduğunu düşünmüyorum.Bunun birkaç sebebi var.

Öncelikle Blast bu enerji Dünya'yı yok edebilecekmiş gibi tepki verdi.Yani gerçekten sayılamayacak çoklukta yıldız ve yıldız sistemi yok edecekse bu enerji(Galaksi seviye diyebilirim kısaca) Blastîn tepkisi çok çok daha farklı olurdu.
Diğer sebep ise her bölüm güç seviyeleri kademeli olarak artıyor.Dag seviye bir savaş olarak başladı, kıtasal-çoklu kıtasal olarak devam etti.Bu bölümde de Saitama kendi atmosferi olan Dünyanın 4'te biri boyutunda Jupiterin uydularından birine tek attı.Yani gezegensel seviyeye çıktı savaş.Mangaka tarafından bilinçli yapılan bir şey gibi duruyor seviyenin böyle artması.Böyle olunca da araya galaksi seviye bir feat girmesi çok da doğru gelmiyor bana.
3. sebep Saitama'nın o yumruğu atarken hala Dünya'yı düşünüyor olup kendini tutması.Jupitere gidince sonunda kendimi salabilirim tarzı bir şey diyor çünkü.Yani bırak Dünyayı tüm Güneş sistemi ve çevresindeki sistemleri silebilecek saldırı niye yapsın.Ayrıca Jupiter'in uydusundaki savaşta kendini tutmadan defalarca yumruk atıyor.Yani burdaki yumruktan daha güçlü binlercesini atıyor Jüpiter uydusunda.O zaman ortada Galaksi malaksi kalmaması lazım
Son olarak da fizik kuralları.Ordaki yıldızlar yok olsa bile ışığın katetmesi gereken yol falan var.Yani normal fizik kurallarına göre yıldızlar ölse bile, belki de milyarlarca yıl daha biz o yıldızları parlıyor olarak görüyoruz.
Yıldızların parlamaya devam etmesi lazım diye ben de dedim yukarıda ama yazar göstermek için görmezden gelmiştir ya da unutmuştur. Blast'ın tepkisi bence de daha büyük olurdu ama sonuçlar ortada. :D

Saldırıya gelince, dikkat ettiysen bu atağın adı "Serious Punch[sup]2[/sup]" idi. Yani Ciddi Yumruk'un karesi güçte olması gerekiyor. Niye böyle bir şey var ben de bilmiyorum. :D

Saitama kana susamış idi orada ve Garou'dan böyle bir karşılık geleceğini beklemediğinden sonuç böyle olmuş olabilir.

Açıkçası şu anda, o feati "yıldızları yok etti" olarak değilse, "yıldızların fotonunu sildi" gibi yorumlamak, hem evrenin şuana kadar ki güç dengesi hem de savaşın ilerleyiş yönünü göz önüne aldığımda, daha çok işime geliyor.Ayrıca işin içine boyutlar,uzay zaman vb şeyler girince insanlar çok rahat her şeyi abartabiliyor.Misal Garounun uzay geçitlerini çıplak elle tuttu diye Saitama evrensel+ falan diyen tipler çok yakında çıkacaktır ortaya .Net olmayan şeylere biraz daha temkinli yaklaşıp, daha net featler üzerinden konuşmak daha doğru geliyor bana.
Ya zaten ben onların hala Gezegen Seviye civarlarında gezindiklerini düşünüyorum. O atak dediğim gibi sıradışı bir şeydi. Gerçi bir şekilde darbeden de sağ çıktılar ama neyse. :D

Garou'nun canavarlasıp savaşmaya başlaması kaçıncı bölüme tekabül ediyor?
Okuyasım geldi yorumlardan sonra.
En baş canavarlaşma mı yoksa bu son halleri mi?

Geri