Yani Garou gezegenin bir ucundan Saitama'ya vurup öteki tarafından kıta çıkarttı. Olay bu. Çıkan kıta da OPM Dünyası'nın süper kıtası kadar bir şey. Kıtasal fazla düşük bence.
Ya adamın feat'i fiziki olarak hesaplanabilir bir şey değil ki ? Çok kesin konuşuyorsunuz.
Kaldı ki ben Kıtasal demedim Kıtasal + dedim. Asya da Kıta, Avrupa da. Yani Amerika Kıtasını Yeryüzünden silecek bir enerjinin Garou'nun yaptığı feat'e sebebiyet veremeyeceğini ne söylüyor ki ?
gezegenin 6 tane Ay'ı var. Direkt büyüklüğünü kesinleştirmese de genelde uydular bir gezegenin boyunu gösteriyor
Mars'ın iki uydusu var ancak Dünya'dan hayli küçük. Ya da Venüs'ün hiç uydusu yok ancak Mars'dan büyük. Yani uydu sayısı her daim büyüklük demek değil
Manga da net bir çizimi yok ancak animedeki gösterimde uyduların boyuda şöyle. OPM dünyasında şehirleri de görüyoruz. Bunlardan bazılarının sadece büyük şehirler olduğu düşünülürse.
Ki senin dediğin gibi üstüne dev düştü, şehir yok oldu, yok bomba düşya bilmem kaçta kaçı gitti, yok gemi yanaştı şehir kapandı gibi türlü türlü tutarsızlıklar da var.
Keza son sayıda bile Garou'nun atağını geniş açıdan gösterirken. Dünya'nın eğimini o kadar yuvarlak görebildiğin bir açıda dağları öyle seçemezsin. Haa bu adam artist, jeolog ya da nasa fizikçisi değil elbette tutarsızlıklar olacak ancak sürekli bu toplara oynayıp sık bir şekilde çuvallayınca da o inanılabilirlik gidiyor.
Ki zaten iç çekirdek ve dış çekirdek olduğu gibi kalıp, magma katmanı olduğu gibi kalıp dünya tabakası öyle şişmez

Yani çok hesaplanabilir bir şey gibi "Kıtasal ufak kaçar" falan biraz afaki kalıyor bence. Ki dediğim gibi Kıta var Kıta var.
Misal Shrimp kendi yıkım skalasında Ayı, Kıtasal'ın üstüne koymuş.
Ayın yüz ölçümü yaklaşık 38 Milyon Km2 Asya'nın ise yaklaşık 45 Milyon Km2. Afrika ise yaklaşık 31M Km2 Neredeyse Ay kadar.
Nitekim tekrar söylüyorum hangi Kıta ?
Ve tekrar ediyorum, feat çok absürt ve cartoon tarz da bişi. "Abi buna bu kadar enerji gider" denilebilecek bir şey değil. Nitekim benim Kıtasal + yorumum da gayet tutarlı.
@Shrimp in ufak gezegensel deyimi ile de çelişmiyorum. Misal bundan 20-30 yıl öncesine kadar gezegen kabul edilen Plüton (şu anda da cüce gezegen sınıfında, asteroid falan değil yani) 16 M km2
Sadece Antarktika, Avrupa ve Avustralya Kıtalarından daha büyük yüz ölçümü. Asya, Kuzey ve Güney Amerika ve de Afrika Kıtalarından küçük.
Buna benzer bir sohbeti comicsler ile alakalı bir vs de de yapmıştık galiba. Kıtasal denildiğinde küçümseniyor. Benzer bir küçümsemeyi şehir ve dağ seviyesi de görüyor bence

herkes de ada ve ülke takıntısı var ya

Neyse off-topic yapmayayım.
Valla güzel sohbet döndü şaka maka

OPM de bir halta yaradı (aha gene dejavu )