Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Naruto Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

Bijuuları bırak Kaguya bile tüm bijulların enerjisine sahipken birkaç kez boyut değiştiğinde enerjisi ciddi şekilde azalıyodu ve Siyah zetsu onu uyarıyodu.Yani demem o ki Juubili Kaguya için bile "sınırsız enerjili" gibi bir şey kullanamazken
Ama ölecek bir hale asla gelmiyor. Kaguya'nın da binlerce belkide onbinlerce yıldır mühürlü olduğunu biraz tutuk olduğunu da unutmamak lazım.

45 dakika Taijutsu olayına gelince bence Isshiki'nin muhteşemliğini veremediler. Ben de hiç bir "büyüklük" hissi uyandırmadı o yüzden Naruto'nun yaptığı şeyin ne kadar büyük bir şey olduğu eski seriden sonra Boruto izleyenler için biraz zor.

Kaguya için verdiğin örneklere gelince evet haklısın ancak. Boruto da bu lowball dediğimiz olay çok çok daha fazlayla oluyor. Delta'nın 2 tane ağacı yakan atağını görünce "Uff bana denk gelse bitmiştim" çekmesi komedi yani :D Ve Boruto böyle en az 50-100 örneğe sahip. Bunun Isshiki gibi birine ulaşması bile garip.

Konuya son yazılanları okuyunca keşke Nagato daha güçlü olsaymış dedim ister istemez. O da seri ilerledikçe aşağılara düşmüş ne yazık ki. Seriye girişi çok etkileyiciydi, ölümüne kadar da iyi şekilde devam etti ama sonrasında Obito gibi biri tarafından manipüle edildiğini ve güç olarak onun altında kaldığını görmek beni üzdü. Pain'in motivasyonu daha sağlam ve inandırıcıydı. Daha iyi işlendiğini düşünüyorum Obito'ya kıyasla. Pain'in en güçlü Akatsuki üyesi olması lazımdı. Gerçi bence MS Tobi'den daha güçlü zaten. Sizce de öyle mi?

Konuya son yazılanları okuyunca keşke Nagato daha güçlü olsaymış dedim ister istemez. O da seri ilerledikçe aşağılara düşmüş ne yazık ki. Seriye girişi çok etkileyiciydi, ölümüne kadar da iyi şekilde devam etti ama sonrasında Obito gibi biri tarafından manipüle edildiğini ve güç olarak onun altında kaldığını görmek beni üzdü. Pain'in motivasyonu daha sağlam ve inandırıcıydı. Daha iyi işlendiğini düşünüyorum Obito'ya kıyasla. Pain'in en güçlü Akatsuki üyesi olması lazımdı. Gerçi bence MS Tobi'den daha güçlü zaten. Sizce de öyle mi?
Pain sadece Naruto evreni için değil tüm anime/manga külliyatı hatta tüm kurgusal evrenler içerisinde bile çok çok özel bir karakter.Zaten birçok kişi ben de dahil Naruto serisi icin zirveyi Pain arci olarak kabul ediyor.Hatta keşke Pain arcında bitseydi gibi yorumlar da çok yapıliyor buna katılmıyorum tabi.

Pain mi güçlü Ms Tobi mi kısmına gelirsek, ben de Pain'in daha güclü olduğunu düşünüyorum.Fakat Tobi'nin MS'i o kadar Op ki net bir şey söylemek de güç.Çünkü seri artık Tanrısal karakterlere geçtiğinde bile Obito'nun MS'i hâla çok işlevseldi.Juubidara da kullanıyodu mesela.Dms Kakashi, Kaguya'nın saldırılarından kaçıp Kaguya'ya zarar bile verdi.Yani evet Rinnegan>EMS>MS gelişimsel olarak böyle.Obito'nun MS'i hariç diğer tüm doujutsular da buna uyumlu.Ama işte uzaysal düzlemde hareket ediyor adam.Hardcore Bleach fanları gibi olsaydık, boyutlar arası seyahat, 4 boyutlu düzlem, çoklu evrensel falan uçar giderdik o derece. :D .
Yani özetle bence de Pain daha güçlü ama Ms Tobi'de ondan çok uzak degil.Daha güçlü olduğunu iddia eden birisi de olursa pek karşı çıkmam.

Pain sadece Naruto evreni için değil tüm anime/manga külliyatı hatta tüm kurgusal evrenler içerisinde bile çok çok özel bir karakter.Zaten birçok kişi ben de dahil Naruto serisi icin zirveyi Pain arci olarak kabul ediyor.Hatta keşke Pain arcında bitseydi gibi yorumlar da çok yapıliyor buna katılmıyorum tabi.
Pain mi güçlü Ms Tobi mi kısmına gelirsek, ben de Pain'in daha güclü olduğunu düşünüyorum.Fakat Tobi'nin MS'i o kadar Op ki net bir şey söylemek de güç.Çünkü seri artık Tanrısal karakterlere geçtiğinde bile Obito'nun MS'i hâla çok işlevseldi.Juubidara da kullanıyodu mesela.Dms Kakashi, Kaguya'nın saldırılarından kaçıp Kaguya'ya zarar bile verdi.Yani evet Rinnegan>EMS>MS gelişimsel olarak böyle.Obito'nun MS'i hariç diğer tüm doujutsular da buna uyumlu.Ama işte uzaysal düzlemde hareket ediyor adam.Hardcore Bleach fanları gibi olsaydık, boyutlar arası seyahat, 4 boyutlu düzlem, çoklu evrensel falan uçar giderdik o derece. :D .
Yani özetle bence de Pain daha güçlü ama Ms Tobi'de ondan çok uzak degil.Daha güçlü olduğunu iddia eden birisi de olursa pek karşı çıkmam.
Katılıyorum Pain seri içinde çok özel bir karakterdi. Birçok anime ve manga arasında da kaliteli kötülerdendir. Seri orada zirvesini görmüştü ve sonrasında düşüşe geçmeye başladı.

Benimle aynı düşüncede olduğunu görmek sevindirdi burada genelde ters düşüyorum da. :D Obito'nun hax bir yeteneği var gerçektende ama MS hali bana çok güçlü gelmiyor nedense, pek göremediğimiz içinde olabilir. Pain daha etkileyiciydi ona kıyasla. MS Tobi daha güçlü diyende çıkabilir tabi şaşırmam. Yakın isimlerdir birbirlerine.

Sizce de öyle mi?
Sanmıyorum. Ancak ve ancak Sağlıklı, Canlı Nagato (Edo Halinin canlı hali yani, tamamen varsayımsal) Nagato belki MS Tobi'den daha güçlüdür.
Neden sanmıyorsun? Birde canlı Nagato için bile belki daha güçlüdür demen biraz abartı olmamış mı abi. Hadi MS Tobi Pain'den daha güçlü diyelim ama Edo Nagato bence net daha güçlüdür. Adamı durdurmak için seferber olan isimler KCM Naruto, Edo Itachi, Bee falan yani.

Neden sanmıyorsun?
Çünkü Obito, Pain'in dövüştüğünden daha güçlü rakipklerle dövüştü zaten. Ayrıca tasvir olarak da daha üstünde. Nagato'nun iplerini elinde tutan kişi. Onu da geçtim olası bir Pain Vs Obito'da .. Tobi çok fazla kantırlıyor Pain'i. Ayrıca Obito Rinnegan nedir, yetenekleri nedir biliyor ve Nagato'yu da tanıyor yani bilgi avantajı da elinde. Bu ve benzeri pek çok etmen bence bir nevi yırtıcı üçgenin de Tobi'yi daha yukarıya koyuyor.

Adamı durdurmak için seferber olan isimler KCM Naruto, Edo Itachi, Bee falan yani.
Adamı durdurmak için değil Chibaku Tensei durdurmak için seferber olundu. Ayrıca orada "Hepimiz en güçlü ataklarımızı atarsak ancak durdururuz" denmiyor. "En güçlü ataklarımızı atalım ve ne olacağına bakalım" tarzı bir yaklaşma var. Yani Chibaku Tensei'ye overkill yapılmış olabilir burada. Kaldı ki Naruto hem mental hem fiziksel olarak nerf'lü idi, Bee'de mental olarak nerflü idi.

Ve Nagato'nun o Chibaku'yu yapmadan önce 6 Kuyruk Hachibi'ye denk bir çakra emdiğini hatırlatalım yani base halinden bile daha güçlü bir Chibaku Tensei yapmış olabilir emin olamayız.

Tobi dediğin adam da KCM2 Naruto + Kakashi + Bee + Gai'yi karşısına aldı ve adamın kantırı (kakashi ile paylaştığı gözü) olmalarına rağmen indiremiyorlardı.

Nagato'nun karşılaştığından daha güçlü bir Naruto'ya karşı hemde. Bee de gene yanlarında idi.

Ya da daha 16 yaşında velet iken %100 Kurama kontrol edip üzerine de Hokage Minato'yu ürkütmeyi başarmış birisi. Ya da 5 Kage toplantısına girip, kagelerle dalga geçmiş birisi. Adam atomsal parçalanmadan (Onoki'nin Jinton'undan) Sasuke'yi kurtardı serideki en iyi hız featlerinden biri. Tobi o kadar göze görülmez bir hızla yaptı ki bunu, Onoki, Sasuke öldü sandı. Obito konuşana kadar odada olduğunu bile anlamadılar.

Nitekim, Nagato'nun yaptıklarını ve hatta daha iyilerini kariyeri boyunca yapmış birisi zaten Tobi. Üzerine de aşırı bir hax eklenince durum ortada.

Bir de Jikuukan kullanıcıları yani (uzay-zaman teknikcileri) Nagato'ya çok tersler. Shinra TEnsei'in 5 saniye cooldown'u var, Chibaku tensei desen son formuna ulaşması gene zaman alıyor. Anlık yer değiştirebilen karakterler adamın en yıkıcı 2 atağını tamamen anlamsız kılıyor.

Nagato ve Pain konsept olarak biraz şey bir karakter tipi, seni sen onu çözemeden öldürür ya da etkisiz hale getirirse bunu yapabilir. Yapamazsa 2. karşılaşma da yenilirler. Zaten Kakashi gibi birisi için bile "çok tehlikelisin elemine edilmelisin" demesi de bunun bir göstergesi. Ya da "Jiraiya-Sama sırrımızı bilseydi kazanamazdık" demesi de keza.

Nagato'da farkında tüm tanrılığı, gizemi üzerine kurulu olduğunun, o gizem perdesi aralanınca resmen 1 tier düşüyor Nagato ve Pain. Ama Savaş arkında Tobi'nin gizemi çözüldüğünde bile hala olduğu tier de kaldı. Bence en ciddi fark yaratan etmen bu, benim açımdan.

Çünkü Obito, Pain'in dövüştüğünden daha güçlü rakipklerle dövüştü zaten.
Biz beyaz maskeli Obito'dan bahsetmiyoruz ki ama.O tabiki daha güclü Nagato'dan

Ama Savaş arkında Tobi'nin gizemi çözüldüğünde bile hala olduğu tier de kaldı. Bence en ciddi fark yaratan etmen bu, benim açımdan.
Abi yapma.Minato çozdü Tobi'yi anında kolunu aldı, Kurama yı ayırdi ondan.
Konan gizemini çözdü, 1 kol 1 de göz aldı.
Kakashi gizemini cözdü, gözleri linkledi.Base Kakashi ile başa baş savaştı.
Hatta 2 hokage koruyucu anbu bile anında anladı Tobi'nin olayını
Pain'in gizemlerini cözmek için Jiraiya öldü.

Ayrıca tasvir olarak da daha üstünde. Nagato'nun iplerini elinde tutan kişi.
Pek bir önemi yok.Zira Siyah zetsu da Madara'nın iplerini tutuyodu.

Adamı durdurmak için değil Chibaku Tensei durdurmak için seferber olundu. Ayrıca orada "Hepimiz en güçlü ataklarımızı atarsak ancak durdururuz" denmiyor. "En güçlü ataklarımızı atalım ve ne olacağına bakalım" tarzı bir yaklaşma var. Yani Chibaku Tensei'ye overkill yapılmış olabilir burada. Kaldı ki Naruto hem mental hem fiziksel olarak nerf'lü idi, Bee'de mental olarak nerflü idi.
Edo Nagato diğer Edo tenseiler aksine en kötü halde çağrılan karakterdi.Ayakta bile duramiyodu Itachi bi omuz vermişti de öyle yürüyodu.Kendi kendini kontrol etmiyodu,Bee'den emdiği çakra da öyle fazla değildi.Fazla olsa Bee'yi etkilerdi çünkü.Yani Nagato'da en iyi halinde sayılmazdı.

14 yaşındaki çok toy bir Tobi.

uzun yıllar yapılmış bir hazırlığın ve gözlemin sonucu, bu seride hazırlık ve bilginin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Anladı derken tam anlamadım. Fuu ve Torune direkt hasar atamıyorlar ki Tobi bunları kamuileyecekken arkadan dokunmaya çalışıyor Torune. Sadece tekniğin ne olduğunu söylüyorlar, nesnelerin içinden geçiyor, uzay zaman jutsusu vs. Bunu ben de söyleyebilirdim yani.

Bu arada bence de Nagato>MS Tobi'dir.

Kakaşi oldukça zeki birisi gizem çözebilir ancak çözmeye çok yatkın çünkü çözdüğü şey kendi kullandığı teknik.

Kamui dünyasındaki dövüşlerinde ise Tobi Kamui kullanamıyor. Mokuton vs de kullanmıyor. Basit bir taijutsu dövüşü ve o dövüşün arkasında da yatan gizemler var. Kalbinde Madara'nın bıraktığı bir mühür var örneğin onu yok ettirmeye çalışmış da olabilir.

@Uncle Paulie
Tamam da sonuç olarak Tobi'nin rakibi zeki veya deneyimli birisi olunca , onu anında çözmüş her zaman.Ve bunun sonucunda da Tobi, hep zor zamanlar geçirmiş.Zaten benim karşi çıktığım şey de Tobi'nin gizemi bile çözülse aynı tier'de kaldığıydı.

Çünkü Obito, Pain'in dövüştüğünden daha güçlü rakipklerle dövüştü zaten. Ayrıca tasvir olarak da daha üstünde. Nagato'nun iplerini elinde tutan kişi. Onu da geçtim olası bir Pain Vs Obito'da .. Tobi çok fazla kantırlıyor Pain'i. Ayrıca Obito Rinnegan nedir, yetenekleri nedir biliyor ve Nagato'yu da tanıyor yani bilgi avantajı da elinde. Bu ve benzeri pek çok etmen bence bir nevi yırtıcı üçgenin de Tobi'yi daha yukarıya koyuyor.
Pain'e karşı sırrını bilmek gerçekten de önemli evet ama iş onunla bitmiyor sadece. Sırrı bilinince hiçbir olayı kalmıyor gibi bir durum yok ki. Naruto sırrını bilmesine rağmen Kyuubi'ye muhtaç kaldı hatta 6 kuyruk formunu bile hapsedebildi Pain. MS Tobi Pain'in dövüştüğü rakiplerden daha güçlü kimle dövüştü ki? Konan, Torune ve Fû var hatırladığım. Birde Sasuke'yi arayan ekibe karşı ciddi olmayan bir savaş vermişti. SM Naruto, Jiraiya seviyesinde isimler değil bunlar. Minato'ya karşı da çok uzun bir süre savaşmadı zaten Minato tekniğini çözdükten sonra savaş yerinden ayrıldı.

Orada Nagato'nun ne kadar tehlikeli biri olduğunu vurgulanıyor bence. En güçlü ataklarını atmalarını düşünmeleri bile bunu kanıtlıyor aslında. Chibaku Tensei şakası olan bir teknik değil kurtulmak cidden zor. Nerflü olsa bile KCM1 Naruto ve Bee'den bahsediyoruz yani o halleri bile güçlü.

Tobi dediğin adam da KCM2 Naruto + Kakashi + Bee + Gai'yi karşısına aldı ve adamın kantırı (kakashi ile paylaştığı gözü) olmalarına rağmen indiremiyorlardı.
Shrimp'in de dediği gibi biz Sharinnegan Tobi'den bahsetmiyoruz ki. Onun daha güçlü olduğuna bende katılırım ama MS Tobi'nin çok bir olayını görmedik yani.

Bir de Jikuukan kullanıcıları yani (uzay-zaman teknikcileri) Nagato'ya çok tersler. Shinra TEnsei'in 5 saniye cooldown'u var, Chibaku tensei desen son formuna ulaşması gene zaman alıyor. Anlık yer değiştirebilen karakterler adamın en yıkıcı 2 atağını tamamen anlamsız kılıyor.
O cooldown ve Chibaku tensei son formuna ulaşana kadar Nagato'nun Tobi'yi oyalayabileceği o kadar tekniği var ki. Eğer bir şekilde Tobi'ye denk getirebilirse zaten yıkıcı ataklarını kazanma ihtimali var bence.

Ya da daha 16 yaşında velet iken %100 Kurama kontrol edip üzerine de Hokage Minato'yu ürkütmeyi başarmış birisi. Ya da 5 Kage toplantısına girip, kagelerle dalga geçmiş birisi. Adam atomsal parçalanmadan (Onoki'nin Jinton'undan) Sasuke'yi kurtardı serideki en iyi hız featlerinden biri. Tobi o kadar göze görülmez bir hızla yaptı ki bunu, Onoki, Sasuke öldü sandı. Obito konuşana kadar odada olduğunu bile anlamadılar.
Pain'in görüş açısının ne kadar geniş olduğunu biliyoruz. Rinnegan'ın getirdiği özellikler say say bitmez zaten. Ben Rinnegana sahip birinin Sharinganlı birine yenileceğini pek düşünemiyorum doğrusu.

Evet birde bu konu var. Kakashi Pain karşısında düştüğü duruma kıyasla daha rahattı Obito ile olan dövüşte. Pain'e karşı öldüğünü bile görmüştük.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Naruto sırrını bilmesine rağmen Kyuubi'ye muhtaç kaldı hatta 6 kuyruk formunu bile hapsedebildi Pain
Kyuubi'ye muhtaç kalmasının sebebi Sennin Modu'nun süre limitli olması idi. O sıralar Naruto'nun base hali çok güçsüz öyle bir dövüş için. Ancak atıyorum Savaş arkının başları ve ortalarındaki SM Naruto olsaydı (istediği an SM'ye girip çıkabilen, FRS atma limiti olmayan) Kyuubi'ye de gerek kalmayabilirdi.

Kaldı ki Pain Arc SM Naruto. Tobi'ye göre çok çok zayıf bir düşman.

MS Tobi Pain'in dövüştüğü rakiplerden daha güçlü kimle dövüştü ki?
Dostum, Savaş Arkında Beyaz Maske ile dövüşürken söylediğim ekibe karşı tek bir rinnegan yeteneği kullanmadı Kamui + Mokuton ile yürüdü. MS Tobi işte.

Kaldı ki daha 16 yaşında iken Hiruzen Sarutobi + Minato Namikaze olmak üzere 2 hokageli Konoha'ya %100 Kyuubi ile Dalıp. Koca köyü ekstrem diff'e itti !! Öte yandan Pain neredeyse Kakashi + 2 Orta Halli Jonin seviye yardımla Neredeyse Deva'yı alıyordu.

Jiraiya dez avantajları olmasa tüm Pain'i alacaktı belki de.

Minato'ya karşı da çok uzun bir süre savaşmadı zaten Minato tekniğini çözdükten sonra savaş yerinden ayrıldı.
Minato çok ciddi kantırlıyordu ve Tobi orada çömez idi. Kaldı ki ona rağmen Minato'yu o kadar korkuttu ki, onun Madara olduğuna ikna oldu Minato ve bundan dolayı Kurama'yı oğluna mühürledi adam gelecek savaşta bu maskeli adamı oğlu yensin diye. 16 yaşındaki MS Tobi bile bu denli ağır bir etki yarattı Minato ve Konoha üzerinde.

Sharinnegan Tobi'den bahsetmiyoruz ki. Onun daha güçlü olduğuna bende katılırım ama MS Tobi'nin çok bir olayını görmedik yani.
Dostum ben Sharinnegan Tobi derken 6 Bijuu yöneten halini demiyorum zaten orada Rinnegan kullanıyor (ortak gözlem ve gedo mazo gibi şeyler kullanıyor). Ancak Bijuu'lar kurtarıldıktan ve Gai ile Kakashi geldikten sonra o noktadan sonra Tobi aynı MS Tobi gibi dövüşüyor zaten, tek bir rinnegan becerisi dahi kullanmıyor. Rinnegan'ın kişiye fiziksel güç, ekstra hayvani çakra falan verdiği geçmiyor sonuçta. Nitekim oradaki Tobi aslında bir bakıma MS Tobi.

O cooldown ve Chibaku tensei son formuna ulaşana kadar Nagato'nun Tobi'yi oyalayabileceği o kadar tekniği var ki.
İyi de Tobi'nin de ona karşı tonla tekniği var armut toplamayacak ya :D

Eğer bir şekilde Tobi'ye denk getirebilirse zaten yıkıcı ataklarını kazanma ihtimali var bence.
Denk getirse bile öldürememesi olası. Adam KCM Naruto'dan direkt bedenine 2 tane rasengan yedi bana mısın demedi. Ki Rasengan kişinin iç bedenine hasar vuran teknikler aynı zamanda. Kakashi'ye kalbini söktürdü hala yaşıyordu. Hatta sonrasında Madara bunu çakra demirleri ile şişledi adam delik deşik oldu hala Juubi'yi kendine mühürleyecek enerjisi vardı.

Bir Bijuu'yu Gedo Mazo'ya mühürlemek için tüm Akatsuki bir araya geliyordu ya da Minato, Naruto'ya mühürlemek için kendini feda ediyordu. Adam delik deşik halinde Juubi'yi kendine mühürledi. O halinde bile yani Hashirama Hücrelerinden gelen ciddi bir dayanıklılığı var. Çıplak kolunu kılıç kesmiyordu adamın. O yüzden Shinra Tensei denk getirse bile bişi yapamaz. Chibaku Zaten çok yavaş Tobi için. Rinnegan Sasuke'nin CT'si gibi zart diye olması lazım bir işe yaraması için.

Pain'in görüş açısının ne kadar geniş olduğunu biliyoruz.
Göremediği bir şeye geniş olsa ne yazar. Kaldı ki Tobi o görüş açısını bypass edebilen yeteneklere sahip. Adam ışınlanıp dibinde belirebilir zaten.

Ben Rinnegana sahip birinin Sharinganlı birine yenileceğini pek düşünemiyorum doğrusu.
Kendi gözü olmayan tam uyandırılmamış bir rinnegan'ı 6 ölü bedene yayarak kullanan bir rinnegan kullanıcısı başka bir şey. Hashirama Hücreleri + Uchiha Hücreleri + en hax MS'lerden biri başka bişi.

Kaldı ki Rinnegan > Sharingan diye bişi belirtilmedi. EMS Madara yenemeyecek mi Nagato'yu ? MS Madara bile yenebilir.

Biz beyaz maskeli Obito'dan bahsetmiyoruz ki ama.O tabiki daha güclü Nagato'dan
Bunun yanıtını bir üstteki mesajda verdim.

Abi elbette çözecek 16 yaşın teen bir Tobi o . Ancak Minato çok ciddi bir kantır idi . Kaldı ki Minato adamdan o kadar etkilendi ki bu Madara dedi ve Kyuubi'yi Naruto'ya mühürleyip anahtarına Jiraiya'ya bırakarak gelecekte bu adama karşı oğlunun önderliğinde verilecek savaşın temelini attı. 16 yaş Tobi bile bu kadar ürküttü adamı.

Konan o gizemi yıllar içinde çözmüş ve yıllara yayılan bir hazırlık. Naruto da bir kaç haftalık hazırlıklarla bile kendinden 2-3 tier üstteki adamları haşlayabiliyorsun düşün yıllarca süren hazırlığı bir de bu hazırlığın işe yaramasının tek yöntemi, Tobi'yi Amegakure'ye çekmek. EE artık :D Kaldı ki benzeri bir ataktan Naruto aleminde kaç kişi kurtulabilirdi emin değilim.

Base Kakashi ile gözleri linklediğinde başa baş dövüşmedi. İkisi beraber Kamui dünyasına geçtiğinde başabaş dövüştüler onunda sebepleri;

1.si Tobi'nin Kamui erişimi yoktu
2.si Tobi, Kakashi ile kumite maçı yaptı sadece temel taktiklerle dövüştüler neredeyse adam Mokuton bile kullanmadı. Bariyer kullanmadı vesaire. Zaten savaşlarının bir kısmı genjutsu ile geçti. Kakashi Rin'in imajlarını Obito'ya göstererek onu mental olarak zayıflattı
3.sü Tobi, Kalbindeki Madara mühründen kurtulmaya çalıştığı için Kakashi'nin bazı şeyleri yapmasına izin verdi.

Kaldı ki daha güçsüz bir Kakashi'nin Deva Path nasıl az kalsın paketlemek üzere olduğunu da biliyoruz.

Tam olarak anlamadılar aslında. Tobi'nin ne zaman soyutlaşıp ne zaman materyalleştiği bunu anlamak hiç bir zaman çok zor olmadı zaten ancak buna kantır üretmek çok zor. Esas gizem , esas bedeninin nereye gittiği kısmı idi. O da zaten diğer Kamui gözü ile Kakashi çıkagelene kadar çözülememişti.

Pain'in gizemlerini cözmek için Jiraiya öldü.
Sadece esas bedenin aralarında olmadığı kısmı Jiraiya'yı ölümüne götüren şey oldu. Onun haricinde gönderdiği beden, yolladığı yağmur şinobisi ve rinnegan becerilerine dair gözlemleri için Jiraiya'nın ölmesine gerek kalmadı sadece bir kolu gitti diyebiliriz. Jiraiya istese kaçardı.

Kaldı ki , Pain'in gizemlerini çözmek için Jiraiya öldü diyorsun da.

Tobi'nin gizemlerini çözemeden veyahut bu gizemi aktaramadan Minato + Kushina öldü, Tobi'nin gizemini bir başkasına aktaramadan Konan öldü, Tobi'nin gizemine dair en ufak bir fikri olmadan neredeyse KCM Naruto + Bee ölüyordu.

Kaldı ki Jiraiya sadece bilgi alabildi sonra öldü gibi bir durum yok ki. O kadar dezavantajlı olmasa hem bilgiyi hem Pain'i alacaktı belki de adam bir savaş koydu ortaya. Tobi'yi, Tobi'ye karşı Jiraiya'nın Pain'e karşı olduğu kadar handikapa sahip biri tarafından o kadar zorlanmış mı ? Ya da zorlanabilir mi ?

Yani ? ? Eee ?

Zira Siyah zetsu da Madara'nın iplerini tutuyodu.
Siyah Zetsu gibi kimliğini ve amacını gizlemiyor Tobi. Direkt patronu adamın, rinneganını veren kişi ve bir kez bile Nagato'nun kendisini ondan daha güçlü gördüğüne dair bir şey duymadık ,görmedik. Aynı şey değil. Kaldı ki Siyah Zetsu'nun da Madara'ya attığı pandik ortada :p (bu şakadır).

Yani Nagato'da en iyi halinde sayılmazdı.
6 Kuyruğa denk çakra emmiş daha ne yapsın. Nagato'nun hayal edebileceği en iyi halindeydi. Daha bir hal zaten fanteziye girer yani. Şöyle bişi olur "Lan 7 kuyruk Kurama emseydi ne olurdu be" falan gibi non-canon bir coğrafyaya gideriz. Ancak O edo nagato, emilme olayından sonra seride gördüğümüz en iyi halindeydi. Hatta Edo Nagato sadece ayak sakatlığından müzdarip idi Rinnegan güçleri için canlı anten olmasına gerek kalmıyordu. Nitekim aslında canlı halinden gene daha iyiydi, Hachibi emmeden önce bile.

Kaldı ki Nagato'nun çıkabileceği doruğun fantezisini yapacaksak aynısını Tobi içinde yaparız.

Zaten mesajımda da "bu benim fikrim" diye belirtmiştim. Eskiden ben de NAgato'yu daha güçlü buluyordum ancak defalarca mangayı tekrar okuyunca fikrim değişti. Zaten hangisinin tasviri ve itibarı ve de featleri daha iyi tartışmasını geçtim. Tobi, Pain'in en önemli noktasını biliyor yani yeteneklerini. Üstüne üstlük de feci kantırlıyor.

Geçenlerde keşfettiğim Swagkage isimli Youtube kanalı baya detaylı bir Naruto tierlisti hazırlamış. 3 saatlik video sonucunda ortaya çıkan tablo şu şekilde. Sizce nasıl olmuş?
p8nmjrh.png

Videoyu da merak edenler olursa diye paylaşayım.

Geçenlerde keşfettiğim Swagkage isimli Youtube kanalı baya detaylı bir Naruto tierlisti hazırlamış. 3 saatlik video sonucunda ortaya çıkan tablo şu şekilde. Sizce nasıl olmuş?
p8nmjrh.png

ilk ikiyi gördüm gerisine bakmadım.

p8nmjrh.png

ilk ikiyi gördüm gerisine bakmadım.
Boruto'yu dahil etmese daha iyi olurmuş bence de ama yapacak bir şey yok o da bu evrenin bir parçası sonuçta.

Kaguya savası Sakura'yı SM Hashirama'nın üstüne koymuş. Bazı yerler daha hoşuma gitmedi. Ben sevemedim pek.

p8nmjrh.png

Ben bu kanalın yorumlamalarını pek beğenmiyorum. Bazı karakterleri olduğundan yukarıda görüyor bazılarını da aşağıda. Bir videosunda Hebi Sasuke'nin Jiraiya'yı alabileceğini düşündüğünü söylemişti mesela. Aynı şekilde Sasori'yi de Jiraiya'dan yukarıda görüyordu. Fanlığına yenik düştüğü yerler var.

@Mihawk

En üstteki 3 sıra Boruto'yla alakalı.Birkaç karakter var Boruto'dan Naruto kısmında.

p8nmjrh.png
Acaba aynı tierdeki karakterleri de güçlüden güçsüze sırayla mı dizmiş?Öyle değildir herhalde.Yoksa Hamura'nin, Toneri'nin falan ne işi var Kaguya'dan üstte?Fakat sadece seviyelere ayıracaksa karakterleri, 3 saat niye uğraşmış?

God kısmı dikkatimi çekti.Sakura'nın ve Hokage Kakashi'nin ne işi var Hashirama ile aynı tierde?