Vs Naruto Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

Geçenlerde denk geldim bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Hiruzen bana da hep yetersiz bir Hokage gibi hissettirmiştir hem güç hem icraat bakımından. Hakkında söylenilen efsaneleri düşününce pek hakkını vermedi gibi gelmiyor bana. Shinobi Tanrısı lakabı Hashirama'ya daha çok uyuyor bence.
E tabi seriyi bitirdikten sonra geri dönup bakınca Uchiha olayında pasif kalması, Orochimaru'yu geçmişte öldürememesi, Danzo'ya yaklaşimi, Kyubi'ye karşı etkisiz kalmasi vb bir çok şey var.Kyubi ile savaşı ayrı bir konu onu ayrı degerlendirecegim fakat bence diger tüm olaylar Gri durumlar.Hatalarıyla,duygularıyla,yaptıkları,yapmadıkları ve yapamadıklariyla bence tam bir "insan" Hiruzen.Bana Minato,Itachi,Kakashi gibilerden çok daha yakin hissettiriyor.

Kurama ile savaşmıyor.Ya da savaşsa bile biz göremiyoruz.Çünkü yazar orda Minato'yu öne çıkarmaya çalısiyor.Olayların da bir çoğu Minato'nun gözündendi o savaşta diye hatırlıyorum.Fakat bu durum tamamen yazar tercihi.O yüzden "Kuramaya niye bir şey yapamadı" diye düşünmek doğru degil

E tabi seriyi bitirdikten sonra geri dönup bakınca Uchiha olayında pasif kalması,
Abi aslında pasif değil, sadece kazasız belasız çözmek için Itachi'den zaman istiyor. Ama Itachi ile Shisui iki katıksız seme oldukları için Danzo'nun provokasyonu ile terörist oluyorlar gibi bir şey.

Yani esas sorun Uchiha'nın hiç bir halt ile yetinememesi de , neyse :D

Danzo'ya yaklaşimi,
Ya Danzo, seride bize tanıştırıldığı nokta da, Itachi retconu için gerekli olan azmettirici olarak sunuldu ve hemen sonrasında da öldü o yüzden adamın sadece en karanlık ve gaddar yanlarını gördük, ancak Danzo aslında Konoha'nın çok güçlü olmasında çok önemli bir faktör, bir derin devlet figürü gibi.

Hiruzen'in çok yumuşak kalabildiği noktalarda ellerini kirletebilen birisi. Yani, verdiği tüm yanlış sinyallere karşın Hashirama'nın Madara'ya olan hoşgörüsüne kimse bir laf etmiyor :D Ancak Hiruzen'in, Danzo'ya olan hoşgörüsü çok göze batıyor.

Ya Madara, daha Konoha'da iken yani intikamcı falan olmamışken köye gelen elçiyi dövüp geri yolluyor adam Hashirama'yı görmek istiyor diye. Ve Hashirama böyle birine Hokagelik teklif ediyor, Hiruzen en azından Danzo ile Hokagelik unvanı arasında bir duvar oluyor.

Danzo'nun Konoha'ya faydası , Madara ve tüm Uchiha klanından fazla olabilir sanırım. Zaten ideoloji olarak da ulusların birleşmesi gerektiğini düşünen biri, sadece bunun onun vizyonerliğinde ve danışmanlığında olması noktasında kontrolcü ve militarist bir yaklaşımı var.

Misal, Pain savaşında verdiği her karar çok mantıklı idi ve doğru idi de.

1. Elçi kurbağayı öldürmesi.

Jiraiya'nın yenemediği adamı Naruto nasıl yensin demişti Danzo, Tsunade'nin tek cevabı "çocuğa biraz inanın ,güvenin" idi. Ancak, koskoca Konoha öyle inanç ile falan yürütülebilir bir şey değil Danzo'ya göre, ona göre Naruto dönmemeliydi. Zira haklı çıktı. Naruto'yu Pain'den Kyuubi, Kyuubi'den de Çakra Minato kurtardı ve bunu Tsunade ön göremezdi. Danzo da göremezdi, totale baktığımızda kararı doğruydu.

2. Pain savaşında Olaylar bitene kadar ortaya çıkmaması;

Tsunade sayesinde köy yok olmaz, köyü küllerinden doğururuz , başında da ben olurum dedi. Haklıydı gerçekten köy fiziki olarak yok olsa da nüfus olarak yok olmadı. Danzo'da çıkıp dövüşse, kaybedecekti. Ve Pain; Jiraiya'dan sonra Aşırı bitik bir Tsunade + Danzo'yu da alacaktı (Naruto'nun gelmediği senaryo da), zaten Kakashi ölmüştü ve köyde bu olay sonrası köyü yeniden kurup, ileriye taşıyacak düzgün bir Hokage kalmayacaktı. Shikaku ya da Hiashi falan Hokage olacaktı büyük ihtimal . .

3. Mifune'ye genjutsu atması;

Gaara çok tecrübesiz idi, Mei ise içinde Akatsuki'nin köklendiği bir ulusun kagesi idi, Raikage impulsif bir mal idi, ônoki ise opportunist, bir ayağı çukurda, Akatsuki'yi kullanmış ihtiyar bir çakal idi. Zaten Mifune'nin dediği gibi genjutsu atmasa bile Mifune Danzo'yu seçecekti büyük ihtimal ancak işini şansa bırakmak istemedi (her zaman ki gibi) . Ve gerçekten de o oda da, olası bir orduyu en iyi yönetebilecek kişi Danzo idi. Zaten Orduyu savaşda da Shikaku yönetti, Raikage fahri general idi :D :D

Nitekim, yani evet Danzo'ya biraz daha sıkı davranabilirdi ancak belki de sıkı davrandığı haliyle böyleydi. zira Danzo, Hiruzen öldükten sonra daha agresif ve aktif bir hale geldiği de ortada. Nitekim Uchiha ve Danzo konusunda biraz gereksiz üzerine gidiliyor. Orochimaru ve Hyuuga olayları ise tamamen yumuşaklığı ve yanlış kararlarıdır ona %1500 katılıyorum.

@Nabu
Danzo konusuna yüzde yüz katılıyorum.Fakat abi taktir edersin ki Danzo hakkında senin, benim gibi düşünen sayısı cok çok az.Hâla pek çok "en sevilmeyen anime karakterleri " tarzı anketlerde başlarda oluyor Danzo.Haliyle Danzo'ya bu kadar geniş yetkiler ve hareket alanı veren Hiruzen'in de bu nefretten pay alması kaçınılmaz.

Uchiha klani konusunda hâla pasif kaldıgını düşünuyorum.Buna sadece Itachi,Shisui ve soykırım üzerinden bakma.Tobirama'nın aldıgı aksiyondan itibaren(Uchihalara Polis görevi vermesi) 10larca yıl boyunca Uchihalar üzerinde Hiruzen'in Itachi'yi çift taraflı ajan olarak kullanması dışında hiçbir önlemi yok.Bunu geçtim, aralarında Hiruzen'in güvendigi hiç mi kimse yok ki Kyubi saldırısinda hic yardım alamıyor onlardan.Hiruzen-Uchiha denklemi Itachi'yi saymazsak 10yıllarca yıl büyük bir boşluk gözümde.

@Shrimp Yani haklısın elbette ancak Uchiha olaylarının çıkış noktası Hiruzen'den gelen bir hak yeme ya da hak kısma yani bir dikte değil. Uchiha'ların hiç bir halt ile yetinememesi.

Yani ortada nevi belli bir ihlal ya da ırkçılık olmadığından bu konuda adamın bir şey yapmaması bir eksiklik mi ? Bilemedim ... Yani diğer klanların kaymağını yediği ama Uchiha'nın yiyemediği / göremediği bir sermaye / kaynak / imtiyaz olsa hani anlarım. Yani neden bunlara dair bir şey yapmadı diye. Abi Hyuuga tamamen haklı olduğu bir öldürme olayında, savaş çıkmasın diye (savaş çıksa Konoha'nın kazanacağının neredeyse garanti olduğu bir savaş) Liderin, ikiz kardeşini kurban ettiler ya.

O da yetmezmiş gibi, bu kurban edilen adamın oğlu, liderin kızını Chunnin sınavlarında neredeyse öldürecekti. O zaman bile Hiashi, öfke püskürmedi aksine Neji'yi kazandırdı aileye vs vs.

Yani Hiruzen'in ve geçmiş tüm hokagelerin Hyuuga konusundaki beceriksizlikleri ve Hyugaların maruz kaldığı muamaleye kıyasla Uchiha şımartılmış çocuk gibi kalır :D

Hani o yüzden Uchiha için bir şey yapmamış olması bence biraz "bir şey yapması gerekmemesi" durumundan geliyor.

Hiruzen'in tek hatası soy kırımı mükemmel yapıp Itachi, Sasuke ve Shusui'den de kurtulmaması olabilir :D :D Itachi ile Shusui güya en güçlü iki kişi ve bu 2 mal gidip Danzo ile ayrı ayrı görüşüyorlar. Birbirlerini kollamaları gerekirken. Neyse yani orada o kadar çok plot hole var ki ... Hiruzen'e gelene kadar.

Ancak dediğim gibi Madara'ya olan hoşgörü bu denli eleştiri bulmazken, Danzo'nun bulması çok saçma bence :D

Boruto dönemindeki Orochimaru'ya hiç değinmiyorum bile :D

Korsanfan mı? Muhabbet ne? 😄
Yaw itachi vs Madara diye konu açılmış.Itachi’ye EMS verilmiş PS verilmiş(EMS ile Itachinin PS açabileceğini sanıyorlar herhalde)üstüne birde Çakra eşitlemesi yapılmış.Böyle saçma vs olur mu ya 😂 Hayır birde Itachi çok haxmış zekasıyla yenermiş Madara’yı.Sanki karşıda ki adam orta zekalı sıradan ninja.

Yaw itachi vs Madara diye konu açılmış.Itachi’ye EMS verilmiş PS verilmiş(EMS ile Itachinin PS açabileceğini sanıyorlar herhalde)üstüne birde Çakra eşitlemesi yapılmış.Böyle saçma vs olur mu ya 😂 Hayır birde Itachi çok haxmış zekasıyla yenermiş Madara’yı.Sanki karşıda ki adam orta zekalı sıradan ninja.
Ha iyi düz Itachi yener dememişler. 😄 PS Ninja Storm'daki herhalde. Yani güzel hoş ama biraz fazla zorlamışlar sanki.

Itachi'den çok daha fazla potansiyeli olan Indra reenkarnesi olan Sasuke'nin EMS halini gördük, Madara yanına çırak diye almaz ... Millet Itachi'ye gundam suit falan verecek yakında xD :D

Orochimaru ile olan dövüşte Hiruzen'in yerinde Jiraiya olsaydı sonuç ne olurdu sizce?

Orochimaru ile olan dövüşte Hiruzen'in yerinde Jiraiya olsaydı sonuç ne olurdu sizce?
Çok fazla senaryo yazılabilir bence.

Misal Jiraiya Edo tenseilerin eski kageler oldugunu farketmese ve işin içine Minato da katılsa sonuç çok fazla Orochimaru lehine kayar.
Veya belki de Jiraiya Edo tenseileri çok kolay bir şekilde mühürler 1v1 durumda savaşırlar.Burda Jiraiya net daha avantajlı.Sm kullanmasa bile.Part 1'de net şekilde Jiraiya>İtachi>Orochimaru diye belirtildi bize.

Sennin Mod demişken o da ayrı bir muamma.Part1 de SM diye bir şey olduğuna dair bir bilgi verilmedi.Yüksek ihtimal seriye sonradan eklenen bir şey.O yüzden Hiruzen yerine Jiraiya olduğu bir senaryoda Sage modu olmayacağını düşünüyorum.

Kısaca
SM Jiraiya>Hazırlıklı Orochimaru(Edo tensei(part1 deki seviye),pusu kurma vb)>Base Jiraiya>Base Orochimaru

Yani, Orochimaru'nun köye ilk geldiği duyulduğunda 3 kişinin verdiği tepki önemli.

Oroc'u en iyi tanıyanlardan biri olan Anko çok endişeli idi ve hatta "Keşke 4. burada olsaydı." demişti. Yani Hiruzen'in kazanacağına ihtimal vermiyordu. Tabi bu Oroc'un öğrencisi ve deneği olarak Anko'nun Oroc'u gözünde çok efsaneleştirmesinden de olabilir ancak Hİruzen de "O yoksa ben varım ya kızım." tarzı bir şey çekmiyor, başını eğiyordu.

O sırada Jiraiya'nın köye döndüğünü ilk öğrenen üst rütbeli isim olan Ebisu, Orochimaru haberi üzerine Jiraiya'ya gidip "Bir Sannin'i ancak bir başka Sannin yenebilir, bunu ancak siz yapabilirsiniz." demesi.

Ve Hİruzen'in kendisinin "Onu yenebilir miyim, emin değilim" demesi.

Bu tepkilere ek olarak Jiraiya, savaş sırasında köye gelip, olan biteni Ibiki'den öğrenince, Hokage Binasına doğru bakıp "Sakın Ölme İhtiyar, biraz daha dayan." demesi, Jiraiya'nın da dövüşün favorisini Orochimaru olarak belirlediğini gösteriyor.

Ve Keza Orochimaru'nun kendisinin, Hiruzen'e "10 yıl daha genç olsan beni yenebilirdin" demesi ile beraber. 69 yaş(Hatta 65+ diye genişleteli en az) Hiruzen'in, formları yerinde olan Base Sanninlerden zayıf olduğu iması farklı farklı ağızlardan yapılmış oldu.

Ha buna rağmen, Hiruzen Shiki Fujin kumarı ile her türlü dezavantaj ile başladığı dövüşü neredeyse beraberliğe getiriyordu. Yani evet Base Sannin > Hiruzen algısı yaratıldı o sıralar ancak fark sandıklarından daha az idi.

Fakat günün sonunda Base Jiraiya > 65+ yaş Hiruzen

--------------------------------------

Peki dövüş nasıl ilerlerdi ? Bir kere Jiraiya, o Kavurucu Bariyeri kuchiyoseler ile patlatırdı. Hokage Binası da yok olurdu ancak dövüşün öyle dar bir yere sıkışmasına izin vermezdi.

Edolara gelince, Myobokuzan'dan özel taş kılıçları çok ciddi birer edo kantırı. Ayrıca Jiraiya, Eski Kageleri tanısa da onlara Hİruzen kadar bağlanmayacaktır. Minato'nun geldiği senaryoyu konuşmak istemiyorum zira orası biraz karışık, Kishi belli ki Minato'un ölümü ile ilgili senaryoyu kafasında değiştirdi. Zira Oroc, Shiki Fujin ile mühürlenen bir şeyi o sıralarda çağıramıyordu.

Ha şu da var, Orochimaru hem karışık duygular içinde olduğundan hem de bulduğu jutsuyla duyduğu gururun kibirini yaşadığı için işin çoğunu edolara yaptırdı. 1 an hariç, Hiruzen'e hiç "all-in" dalmadı. Zira onu seviye olarak küçük görüyor ve yaşlı buluyordu. Ha öte yandan Hiruzen de dövüşün başlarında Orochimaru hakkında karışık duygular içinde idi ve ne yapacağına karar verememişti, verdiği an dövdü zaten.

Bunlar ışığında Oroc, Jiraiya'ya daha net ve agresif saldıracaktır. O yüzden iki türlü de sonuçlanabilir. Zira Oroc, Manda'yı çağırmamıştı Hiruzen karşısında.

Base iken iki türlü de gider. Jiraiya, SM'e girseydi elbette net üstünlük kurardı, o sıralar Oroc'un edolarının gücü SM'e üstün gelmek adına yetersiz idi.

Sennin Mod demişken o da ayrı bir muamma.Part1 de SM diye bir şey olduğuna dair bir bilgi verilmedi.Yüksek ihtimal seriye sonradan eklenen bir şey.O yüzden Hiruzen yerine Jiraiya olduğu bir senaryoda Sage modu olmayacağını düşünüyorum.
Aslında Sanninlerin karakterlerinin esinlenildiği antik japon tiyatrosu oyunu olan "Yiğit Jiraiya'nın Hİkayesi" (The Tale of Gallant Jiraiya) adlı eserde Jiraiya'yı ölümden kurtarıp ona kurbağaları kontrol etmeyi ve ninja sanatlarını öğreten bir kurbağa keşiş bulunmakta.

Yani, zemini olabilir.

Çok fazla senaryo yazılabilir bence.

Misal Jiraiya Edo tenseilerin eski kageler oldugunu farketmese ve işin içine Minato da katılsa sonuç çok fazla Orochimaru lehine kayar.
Veya belki de Jiraiya Edo tenseileri çok kolay bir şekilde mühürler 1v1 durumda savaşırlar.Burda Jiraiya net daha avantajlı.Sm kullanmasa bile.Part 1'de net şekilde Jiraiya>İtachi>Orochimaru diye belirtildi bize.

Kısaca
SM Jiraiya>Hazırlıklı Orochimaru(Edo tensei(part1 deki seviye),pusu kurma vb)>Base Jiraiya>Base Orochimaru
Ben de Jiraiya'ya biraz daha yakınım. Hiruzen gibi ölmeden halledebilirdi bence Orochimaru'yu ama çok değişken var tabi bu dövüşte. Orochimaru'nun da her şeyini ortaya koyduğunu düşünmüyorum Hiruzen'e karşı. Jiraiya'yı daha ciddiye alırsa işler zorlaşır. Base Jiraiya'nın da yenilme ihtimali var gibi hele ki Minato'da katılırsa sıkıntı. SM dahilse her türlü alır ama bence. O dönemki Edo seviyesi baya düşük kalıyordu son savaşa kıyasla.

Neden böyle düşünüyorsun abi? Bence Chidori'li Sasuke ciddi bir rakip olurdu. Gaara'nın savunmasını aşabilmişti, Bijuu formuna sokuyordu hatta neredeyse.
Canım benim konu "güç , Vs" tartışmasına taştığından, bu başlığa alıntıladım mesajını.

Gaara'nın savunmasını aşmıştı ancak, aştığı sırada Sasuke ölüyordu neredeyse, Kaldı ki, Gaara'nın aklı yerinde de değildi, kafası bulanıktı, sayıklıyordu bir topun içine girip saklandı dövüşmedi bile, Chidori gibi delici bir teknik de üstüne düşeni yaptı ve deldi. Ancak Neji gibi hareketli %355 derece görüşü olan bir adama o Chidori ne kadar işler, zaten 2-3 tane tenketsu noktası tıkandıktan sonra Chidori de işlemez olur.

Rock Lee 4 Kapı'yı geçip 5'i açınca yanlış hatırlamıyorsam Neji'ye dönüp, bunu sana saklıyordum demiş. Yani ilk 3 kapı Neji'ye yetmemiş belli ki ya 4 ya da 5 Neji için idi. Sasuke'nin kopyaladığı Lee'nin hareketleri Omote Renge kapısı hareketleri idi yani sadece 1 kapı. Neji bunun 2 ve 3'üne karşı savaşmış zaten.

Ayrıca Lider Joninler kendi aralarında konuşurken Dojutsu'su (göz teknikleri becerileri) Sasuke'den, Savunması da Gaara'dan iyi denilmişti. Nitekim Neji ultimate Genin gibi bir şeydi o sıralar.

Sasuke ilk lanetli mühür açıp Zaku'nun kollarını kırdığı sırada Neji, aşağı inip herkesi dövecekti, Lee'ye yapılanlardan dolayı ve bu dövecekleri arasına Shikamaru'nun takımını, Naruto'nun takımını falan da katıyordu yani kim varsa dövecekti. Dosu falan dahil. Ve herkes it gibi tırstı Neji'den, sonra Sasuke'nin çakrasına baktı (CS açmış haline) tamam sanırım bana gerek kalmayacak dedi, güldü ve gitti. Sasuke'nin o gücünü görünce "Oha bu ne lan vs "demedi (Naruto kurama çakrası salınca ona demişti mesela). Nitekim lanetli mühürün de Neji'yi şaşırtmadığı ya da etkilemediği ortada.

Elbette Chidori ve CS sonrası çok çekişmeli bir maç olurdu, tek taraf üstünlüğünden bahsetmiyorum ancak Neji bence kantırlıyor rakibini ve daha üstün resmedildi.

CS ve Chidori öncesi Sasuke ise zaten Neji tarafından tokat manyağıan dönderilirdi. O Sasuke, kapısız Lee ile bile baş edemiyordu.

Fakat günün sonunda Base Jiraiya > 65+ yaş Hiruzen
Abi Hiruzen yaşlı olduğu için Jiraiya'nın gerisinde olmasını anladım ama Base halinden de güçsüz olması bana pek mantıklı gelmedi. Hâlâ Kage seviyesi sonuçta bu adam. Sen daha iyi bilirsin gerçi ama aklıma takıldı.

Abi Hiruzen yaşlı olduğu için Jiraiya'nın gerisinde olmasını anladım ama Base halinden de güçsüz olması bana pek mantıklı gelmedi. Hâlâ Kage seviyesi sonuçta bu adam. Sen daha iyi bilirsin gerçi ama aklıma takıldı.
Burda olan şey Hiruzen'in zayıf olmasından ziyade Base Jiraiya'nın sanıldıgından güçlü olması .Misal büyük kurbağa summonlarını düşün.Sadece onlar dahi bir bijuu ile başa baş gidebilen, güç olarak Hokage seviyesine diyebileceğin varlıklar.Çagirdigi kurbağa midesinden çikmak için Amaterasu kullaniyodu İtachi.Bunlar dışında Pain'e baskın yaptiginda gösterdiği becerileri düşun.Adam joninlere dokunup onları kurbağaya çevirebiliyodu.Konan'ı low diff paket etti.Akatsuki üyesi haa Konan.Yani Konan gibi iki kişi bir araya gelip Bijuu ve jinchurikileri avlıyor.Yani özetle Base Jiraiya dediğimiz adam inanılmaz çok yönlü ve sanıldığından çok çok daha güclu bir karakter.

Burda olan şey Hiruzen'in zayıf olmasından ziyade Base Jiraiya'nın sanıldıgından güçlü olması .Misal büyük kurbağa summonlarını düşün.Sadece onlar dahi bir bijuu ile başa baş gidebilen, güç olarak Hokage seviyesine diyebileceğin varlıklar.Çagirdigi kurbağa midesinden çikmak için Amaterasu kullaniyodu İtachi.Bunlar dışında Pain'e baskın yaptiginda gösterdiği becerileri düşun.Adam joninlere dokunup onları kurbağaya çevirebiliyodu.Konan'ı low diff paket etti.Akatsuki üyesi haa Konan.Yani Konan gibi iki kişi bir araya gelip Bijuu ve jinchurikileri avlıyor.Yani özetle Base Jiraiya dediğimiz adam inanılmaz çok yönlü ve sanıldığından çok çok daha güclu bir karakter.
Jiraiya çok yönlü olabilir ama Hiruzen'in yaşına rağmen Edo Hashirama ve Tobirama'yı paketleyip üzerine zirvesinde bir Orochimaru'yu (Kazekage'yi rahat öldürebilecek kadar güçlü) geri çekilmeye zorladığını unutmamak lazım. Jiraiya base halinde bunları başarabilir miydi? Pek sanmıyorum.

Jiraiya da kage seviyesi adam zaten, hem de Base halinde bile. Zira 3 kere Hokagelik teklifi reddetti bu adam ancak çok az sayıda kişi Sennin Mod'undan haberdar idi. Ona rağmen herkes korku ve saygı duyuyor.

Kaldı ki ben sadece Base Jiraiya > Yaşlı Hiruzen demedim.

Ve Keza Orochimaru'nun kendisinin, Hiruzen'e "10 yıl daha genç olsan beni yenebilirdin" demesi ile beraber. 69 yaş(Hatta 65+ diye genişleteli en az) Hiruzen'in, formları yerinde olan Base Sanninlerden zayıf olduğu iması farklı farklı ağızlardan yapılmış oldu.
Tüm sanninler için durumun aşağı yukarı bu şekilde olduğunu belirttim.

Neredeyse 20 yıldır hatta belki daha da uzun zamandır aktif ninjalık yapmayan paslı bir Sannin bile "Tatmin edici bir hokage" diye adlandırıldı İhtiyar Heyeti tarafından ve tüm köy bunu benimsedi hatta Shikaku'nun, Tsunade'ye dair övgü dolu sözleri vardı, Shikamaru'ya söylediği.

Yani bırak "base" olmasını bir Sannin'in ölüsü bile neredeyse Kakashi, Shikaku, Asuma vs gibilerinden çok çok ötelerde görülüyor hatta paslı bir Tsunade bile, Danzo'yu yerinde tutmaya yetiyor, Hokage'lik ünvanına meydan okumaması için.

Nitekim Base Sannin zaten epey sağlam kage seviye.

Bu arada Base Sannin, Yaşlı (65+) Hiruzen önündedir derken (ki hikaye biraz bunu ima ediyor) fersah fersah önündedir aralarında 2-3 tier oynar demiyorum. Yanlış olmasın.

Son düzenleme:
Geri