Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Naruto Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

Öyle olsa bile verdikleri etki bakımından Madara daha önde gibi. Jinchuuriki halini saymıyorum ama ondan önce bile koca orduyla ve 5 Kage ile aynı savaştı.
Etki dediğin şey pek burada konuştuğumuz bir şey değil burası güç skalası muhabbetleri konusu, etki dediğin yazım ve ekran süresi ile alakalı yani bu açıdan bakarsak, pek çok karakter Hashirama gibi karakterlerden çok etki bırakmıştır.

Ancak dediğin şeyleri Hashirama da yapardı zaten, madara'ya has bir şey değil o. Minato olsa o da yapardı yani.

Madara daha bir kudretli yansıtıldığı için daha güçlü hissettiriyor bence.
Daha güçlü zaten, dediğim gibi adam bir ton mod ekledi.

Bir de Hashirama edgy değil o da var.

Hayatımda gördüğüm en kötü güç sıralaması olabilir. Bir de çok biliyormuş gibi insanlara üstten bakması yok mu.. 😄
Bunu aylar önce bir arkadaş göstermişti :D O zaman da çok gülmüştüm, gene güldüm.

Daha da bozmaz, bu kadar da falso olamaz diyorsun gene yapıyor, açıklamalarının çoğu mangadan uzak cidden bir fikri yok yani :D Kanaat önderi işte .D

Part 1'e tekrar göz atıyordum geçenlerde Kimimaro'nun ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha hatırladım. Çocuk o yaşta en üst seviye geninlerden olan Naruto sonrada Gaara ve Rock Lee ile aynı anda kapışıyor üstelik hasta haliyle. Neredeyse kazanacaktı da savaşı. Jonin seviyesinden aşağıda olmasına imkan yok bence. Büyük potansiyel vaat ediyormuş cidden. Sağlıklı bir şekilde yaşamaya devam edebilseymiş rahat Kage seviyesi olurmuş.

Bunu aylar önce bir arkadaş göstermişti :D O zaman da çok gülmüştüm, gene güldüm.

Daha da bozmaz, bu kadar da falso olamaz diyorsun gene yapıyor, açıklamalarının çoğu mangadan uzak cidden bir fikri yok yani :D Kanaat önderi işte .D
Hangi yutubır gerçek anlamda anlıyor ki?
Y: "Chat en güçlü 10 naruto karakteri sıralaması yapalım mı ne dersiniz?"
C: "Olur abi yapalım"
Y: "Tamam ben şimdi Google formsdan bir form hazırladım buraya kendi sıralamanızı yazın"
C: "Gönderdik"
Y: "Hmm bakalım, Madara'ya en güçlü demiş herkes, o zaman en güçlüdür. Tenten mühürleme biliyor ve silah kullanıyor, yaz ikinci sıraya. Hashiramanın bir icraati yokmuş zaten, olsa olsa 10. sırada falan olur. Naruto baş karakter 3. sıraya yaz. Bi de chatgpt'ye sorayım listenin son halini"
GPT: "Çok mantıklı bir sıralama yapmışsınız, özellikle Madara hem Uchiha gözü hem de Senju kanına doğuştan sahip yani en güçlü olması kaçınılmaz"

Part 1'e tekrar göz atıyordum geçenlerde Kimimaro'nun ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha hatırladım. Çocuk o yaşta en üst seviye geninlerden olan Naruto sonrada Gaara ve Rock Lee ile aynı anda kapışıyor üstelik hasta haliyle. Neredeyse kazanacaktı da savaşı. Jonin seviyesinden aşağıda olmasına imkan yok bence. Büyük potansiyel vaat ediyormuş cidden. Sağlıklı bir şekilde yaşamaya devam edebilseymiş rahat Kage seviyesi olurmuş.
Sen de Kimimaro hype batağına düşmüşsün kardeşim.😄 Jonin dediğin kişiler arasında Kakashi, Gai, Yamato gibi tiplerde var. Bunların Kimimaro'yu rahat yenebileceği ortada. Evet potansiyeli karakterdi ama abartmaya da gerek yok.

Sen de Kimimaro hype batağına düşmüşsün kardeşim.😄Jonin dediğin kişiler arasında Kakashi, Gai, Yamato gibi tiplerde var. Bunların Kimimaro'yu rahat yenebileceği ortada. Evet potansiyeli karakterdi ama abartmaya da gerek yok.
Abi o tarz ekstrem tipler harici genel olarak bakarsak Jonin seviyesi gayet mümkün bence Kimimaro için. Kurenai, Asuma falan gibi karakterlerden eksiği olduğunu sanmıyorum. Ayrıca Part 1 Kakashi o kadar da güçlü bir tip değildi. :D

Naruto sonrada Gaara ve Rock Lee ile aynı anda kapışıyor
Gaara ve Rock Lee ile aynı anda kapışmıyor, onu bir düzeltmek istedim.

--------------------------------------------------------------

Konuya gelirsek bu konu hakkında çok konuştum yıllar içinde, mümkünse son kez konuşacağım.

Sağlıklı ve orta yaşlarına gelmiş bu zamana kadar iyi eğitim görmüş bir Kimimaro en fazla high jonin olabilir. Ya da en ama en fazla benim "sub kage" yani "yedek kage" dediğim PA Kakashi, WA Darui gibi bişi olabilir ki bu bile çok çok uzak ihtimal.

Naruto evreni her ne kadar son savaşta (Otsutsuki ve Juubi olayları başladıktan sonra) aşırı güç ve belli bir atak çeşidinin giderek daha da güçlüsünü yapma üzerine gitmiş olsa da aslında evren olarak çok yönlülüğün aşırı önemli olduğu bir evren.

Kimimaro özellikle de sağlıklı, prime bir Kimimaro yakın dövüşte "kage level bir dövüşçü" olabilir. Eğer karşıdaki de sadece orta-yakın dövüş yani el oğlunun "cqc" dediği şey ile limitliyse o zaman Kimimaro o karakter için "kage level yakın dövüşçü" gibi gözükebilir (en azından low-kage) . Ancak Kimimaro'nun total seviyesi Kage değil. Hiashi Hyuga'nın yakın dövüş ile sınırlandırılmış bir senaryoda yenemeyeceği kage sayısı belki de 1 elin parmaklarını geçmez. Ama adam kage seviye demek değil bu.

Kimimaro'nun skalasına gelince;

Buna üç olayla örnek verelim.

1.si Yakın Dövüşün Evrendeki Kralı Maito Gai ile örnekleyelim.

Gai, Ölümün 8 Kapısı tekniğini (Hachimon Tonko) öyle ilerletmiş bir adam ki; babası 8. Kapı ile en zayıf sisin 7 kılıç jenerasyonu karşısına çıkıp 2 tanesini zar zor öldürebiliyor. Maksimum 7 tane mid jonin diyeceğin tip bunlar. 7-8 Tane Baki/Genma falan.

Aynı Gai, 7 Kapısı ile , Sisin Yedi Kılıcı ile adı anılmış gelmiş geçmiş en güçlü kişi Hoshigaki Kisame'yi kendi doğal ortamı suda, Bee'den 4 kuyruğa denk çakra çektikten sonra, seride attığı en güçlü atağı da sönümledikten sonra tekleyebiliyor. 7. Kapıda yapıyor bunu. Ve Kisame'yi sadece intel sebebi ile öldürmüyor. Öldüremediğinden değil.

8. Kapı da adam tanrısal varlıklara pandik atıyor. Madara bile (100 küsür yıldır yaşayan ve tüm modern şinobi tarihine şahitlik etmiş biri bu) bu adamı Taijutsu da en güçlü iddia etti.

Ancak aynı Maito Gai, %30 Çakradan yapılan Sahte Kisame'yi hızlıca yenebilmek için de 6 kapıya muhtaç hissetmişti. Ya da aynı Gai asla Hokage olarak düşünülmedi. Böylesi bir yakın dövüş tanrısı neden 7. ve 8. Kapıyı aldığımızda birden bire High jonin to sub kage kalıyor ? 6'yı da alınca belirsiz bir mid to high jonin oluveriyor ?

Çünkü "One Trick Pony" yani "Tek Hile/Hamle/Hareket/ Marifet Sahibi Olan" biri. 1 tane şeyi var onu elinden olunca çöp tier oluyor. Bu one trick pony olayına bir örneği de şöyle vereyim. Neden neredeyse bijuu level çakraya ve de Minato'ya yakın hızına rağmen raikage en çapsız kage gibi gözüktü ? 1.si beyinsizdi 2.si o da "one trick pony" idi de ondan. Raikage gibi bir azmanı bile low kage yapan bir gerçeklikte Kimimaro nasıl low kage olsun ?

Gai gibi yakın dövüşün tanrısı adam için bile bu böyleyse ! 6,7 ve 8 kapılar olmadan, ilk 5 kapı ile kage level tiplerin yanından dahi geçemiyorsa.

Kimimaro ne yapsın ? Neredeyse mümkün değil Kİmimaro, Darui, Kitsuchi, Yamato gibi elit joninlerden üste çıkabilsin.

2.si Kimimaro'nun yerini dolduran Hebi Sasuke ne yaptı ?

Orochimaru, Kabuto, Jugo gibi karakterlerin hepsi Sasuke'nin, Kimimaro'dan üstün bir konak olduğu, daha büyük deha olduğunda hemfikirdi.

Kimimaro'da kekkei genkai'si hariç tek bir element salınımı yokken, Sasuke 2 tanesinde usta seviyesinde idi, üstüne kılıç, üstüne uçmasını sağlayan bir lanetli mühür dönüşümü vs vs. Kimimaro için sadece daha dayanıklı diyebiliriz. Bİr de Kimimaro yılan falan çağıramıyordu belli ki Oroc buna değer görmemiş, ama Sasuke türlü türlü yılanlar çağırıp o dayanıklılık açığını kapatıyordu .Keza Orochimaru gibi kendi bedeninden, yeni beden kusabiliyordu vs vs.

Tüm bunların üzerine de Sharingan'ı var.

Bu adam bile Orochimaru'yu çok hasta olduğu ve sürprize getirdiği için (sasuke'nin kendi sözleri), Itachi'yi, Itachi hasta olduğu için ve bilerek kaybettiği için, Deidara'yı da hem elementsel hem de gözlem olarak kantırı olabildiği için üstüne de plot armor ile anca yenebildi.

Yani rakibinde çok çok çok ciddi dezavantajlar olmadan hiç bir kage ile aşık atamadı.

Adam sonra MS açtı, Bee'den dayak yedi, 5 kagenin 5'inden de yedi. Danzo mal olmasa ve yanında Tobi olmasa belki ondan da yerdi. Hebi Sasuke'den güçlü olmasına rağmen. Hala zar zor low to mid kage bir Sasuke vardı MS olduktan sonra.

Yani Sasuke zaten daha Naruto ile son vadisindeki dövüşünde daha güçlüydü Hasta Kimimaro'dan, zaman atlaması sırasında büyük ihtimalle sağlıklısından güçlüdür, Hebi haliyle de prime'ından.

Nitekim, Sasuke gibi sonsuz tavanı olan biri bile sıkıntı çekiyorsa, Yamato gibi biri bunu paketleyip köye götüreceğine inanıyorsa, Kimimaro'nun teorik prime'I asla kage level olamaz .

3.sü Ses Dörtlüsü ve Oradan çıkan Skalasyon

Ses Dörtlüsü için bize ne denildi, Kimimaro sağlıklı iken bunlar o zaman Ses Beşlisi iken Kimimaro hepsini aynı anda dövebiliyor. Ancak Ses Dörtlüsü de o günden bugüne güçleniyorlar. Kimimaro uzun zamandır hasta, yoğun bakımda vs.

Kimimaro'nun dövdüğünden daha güçlü ses dörtlüsü Genma ve Raido gibi iki tane "low to mid jonin" diyebileceğin (max) adam için 2. seviye lanetli mühür açtıklarını ona rağmen çok zorlandıklarını söylüyorlar zaten genma ile raido'yu da öldürmeyi başaramıyorlar bile.

Yani Hasta olmadan önceki Kimimaro en fazla > ya da >= Genma + Raido

Bu arada Kimimaro, tam da Konoha Yıkımı öncesi, Kazekage ile Orochimaru yer değiştirdiği sırada hastalanıyor. Yani yıllardır hasta falan değil, haftalardır hasta sadece. Yani Hasta olmadan önce de aynı yaşta.

Yani sağlıklı 15 yaş Kimimaro >= ya da > Genma + Raido

Sırf bunun yaşı 25 oldu diye > Mei diyeceğiz, Raikage mi diyeceğiz ?

Olsun olsun > Yamato diyebiliriz o da belki. > Asuma dersin vs.

15 yaşına kadar bu kadar yol gelebilmiş Kimimaro.

15 yaşında Gaara kage idi, Sasuke , Hebi Sasuke idi falan yani. Ve bu çocuklar bile zar zor low ya da en iyi ihtimal low to mid kage ediyorlardı.

Kimimaro 10 yıl yaşayarak bu açığı kapatması zor. Zaten çocuk yaştan beri Orochimaru'nun yanında, o kadar özel bir kumaş olsa şimdiye Kabuto'yu bari geçmiş olmalıydı.

----------------------------------------

Nitekim, High Jonin olurdu hem kekkei genkai var, hem lanetli mühür var, hem de çok iyi savaş güdüleri var adamın. İlla ki korkulan bir rakip oludu ama kage falan çok hayal.

Ben seri sonunda çok büyük güçlere şahitlik ettiğimiz için kage seviyesi ne demek, bunu unuttuğumuzu düşünüyorum.

Naruto evrenindeki "on-panel" en zayıf kage, Gaara'nın babası Rasa tüm naruto topluluğu aşağı yukarı bu konuda hemfikir.

Bu adam Gaara uykuya dalıp, Shukaku her serbest kaldığında bunu baskılayıp geri mühürleyen kişi ! Chiyo gibi, Kimimaro'dan çok daha iyi featleri olan bir kadından falan güçlü o köyde konum olarak.

O yüzden kagelik dediğimiz boru değil.

Son düzenleme:
Gaara ve Rock Lee ile aynı anda kapışmıyor, onu bir düzeltmek istedim.
Arka arkaya olacaktı yanlış olmuş.

Kimimaro özellikle de sağlıklı, prime bir Kimimaro yakın dövüşte "kage level bir dövüşçü" olabilir.
Demek ki olabiliyormuş abi işte. Ben öyle çok üst seviye bir Kage olur demiyorum o ama potansiyel vardı bence. Sakura'nın bile seri sonunda geldiği seviye belli yani. Kimimaro'da bir nevi Orochimaru'nun varisiydi. Sasuke'den güçsüz olurdu her türlü ama Rasa bile Kage olabiliyor bu evrende.

Çünkü "One Trick Pony" yani "Tek Hile/Hamle/Hareket/ Marifet Sahibi Olan" biri. 1 tane şeyi var onu elinden olunca çöp tier oluyor. Bu one trick pony olayına bir örneği de şöyle vereyim. Neden neredeyse bijuu level çakraya ve de Minato'ya yakın hızına rağmen raikage en çapsız kage gibi gözüktü ? 1.si beyinsizdi 2.si o da "one trick pony" idi de ondan. Raikage gibi bir azmanı bile low kage yapan bir gerçeklikte Kimimaro nasıl low kage olsun ?
Prime bir Kimimaro Raikage seviyesi etmez miydi yani? Adamın savaştığı kişilerden biri olan Naruto evrenin en güçlü insanı oldu zaten finalde. Rock Lee ve Gaara desen yine oldukça güçlü shinobiler. Bunlarla daha geninken kapışmış olabilir ama hepsini şaşırtmayı başardı gücüyle.

15 yaşında Gaara kage idi, Sasuke , Hebi Sasuke idi falan yani. Ve bu çocuklar bile zar zor low ya da en iyi ihtimal low to mid kage ediyorlardı.
Ben Kimimaro'nun 15 yaşı için söylemedim bunu zaten. Sasuke ikinci ana karakter gibi bir şey onun geçmiş olması çok normal. 10 sene daha yaşasa Low Kage etmemesi için bir sebep yok bence. Rasa, Gaara, Raikage gibi örnekler var elimizde.

Sakura'nın bile seri sonunda geldiği seviye belli yani.
Sakura biraz ekstrem bir örnek.

1.si Sakura ana kadın karakter, bunun bazı nemalarından faydalandı.
2.si Sakura bir spesyalist. Yani Tıbbi Ninja gibi bu tabir de literatüre Tsunade ile giriyor yani baktığın zaman taş çatlasın 35-40 yıllık geçmişi var bu spesyalitenin. Ve bu alanın tartışmasız en iyisi eğitiyor. Nitekim, belli bir uzmanlıkta yükselmek her zaman daha olasıdır.

Demek ki olabiliyormuş abi işte.
Demek istediğimi yanlış anlamışsın o cümlede, yeterince açık aktarmamışım sanırım, demek istediğim; kage level ninja başka şey kage level "dövüşçü" başka. Total de bir kage olamıyor.

Kimimaro'da bir nevi Orochimaru'nun varisiydi.
Kimimaro asla Orochimaru'nun varisi olarak resmedilmedi. Sasuke bile varisi değildi ki, Kimimaro sadece uygun bir konak idi kaldı ki Orochimaru'nun kollar gittikten sonra Sasuke'yi 2.5 yıl bekleme kararı verdiğinde geçici beden olarak seçtiği bir mahkumu vardı onu nasıl seçtiğine bakarsak oradan Kimimaro'nun ne ifade ettiğini anlayabiliriz. Sadece iyi bir "hayatta kalan" Kimimaro.

Kaldı ki, Kimimaro'yu Ses Beşlisinin içine dahil ediyor Orochimaru, Sasuke ve Kabuto gibi organizasyon da kendi başına var olan bir figür hiç olmamış, nitekim o kadar da önemli bir şey değil, çok değerli bir piyon ama gene de bir piyon, o kadar.

Prime bir Kimimaro Raikage seviyesi etmez miydi yani?
Yani bunu düşündürecek bir şey yok. Raikage dediğimiz adam ne mesela ?

Naruto'daki temel yetilerden 3-4 tanesinde (tanrısal karakterleri ve de özel modları saymazsak) Top 5- Top 10 içerisinde anılabilecek biri bu. Ne bunlar ? Hız, Dayanıklılık, Kuvvet ve Chakra haliyle Kondisyon.

Buna rağmen tek bir marifet karakteri olduğu için asla çok güçlü ve yetkin bir kage izlenimi yaratamadı. Kimimaro için de durum bu ve Kimimaro'da öyle bir çakra yok.

Adamın savaştığı kişilerden biri olan Naruto evrenin en güçlü insanı oldu zaten finalde.
Üzgünüm ama bu çok saçma bir mantık. Bu mantıkla Mizuki, Haku, Kiba falan da primelarında kage olabilirler o zaman. Naruto'nun finalde ne hale geldiği başka şey, Kimimaro ile dövüşürken ki hali başka. Kaldı ki; Naruto, Sasuke, Ateş Ulusu sınırlarını geçecek diye çok acele edip, Kimimaro'ya düşünmeden saldırıyor, klon basayım döveyim diyor sadece ne Gambunta çağırmak aklına geliyor ne de rasengan. Aksi halde o dövüş anında biterdi.

Rock Lee ve Gaara desen yine oldukça güçlü shinobiler.
Keza gene pek anlamı yok. Kaldı ki Gaara bayağı low diff yendi, Kimimaro'nun son andaki atağı hariç dövüş boyunca hiç tehdit oluşturamadı. Rock Lee desen yataktan çıkmaması gereken bir ameliyattan çıkalı bir kaç gün olmuş biri olarak çıktı karşısına.

Rock Lee ve Gaara'nın seri sonunda ne hale geldikleri çok da bir alaka göstermiyor maalesef. Ayrıca; Rock Lee de tek marifet olayından müzdarip olup, Part 2 de oldukça geride kalmış bir karakter, Kimimaro için neden Kage level olamayacağına iyi bir örnek.

Ben Kimimaro'nun 15 yaşı için söylemedim bunu zaten.
Ben o cümlemi, sen 15 yaşı kastettiğini düşündüğüm için söylememiştim zaten. Benim orada kastettiğim, bu karakterler, Kimimaro'nun yaşında iken zaten Kage seviyelerde idi ona rağmen diğer Kagelere karşı zorlanıyorlardı bunu belirtmek içindi.

10 sene daha yaşasa Low Kage etmemesi için bir sebep yok bence. Rasa, Gaara, Raikage gibi örnekler var elimizde.
Etmesi için de bir sebep yok bu mantıkla.

Rasa dediğin adamın altın tozu gibi çok özel bir tekniği var ve manyetik salınım kullanıyor ve Gaara'ya Shukaku'yu mühürleyen olarak mühür teknikleri bildiğini de görüyoruz. Keza temel seviyede genjutsu, taijutsu vs de vardır.

Gaara desen zaten baya baya güçlü bir kage burada neden örnek verdin çok anlamadım. Velet iken bile güçlüydü zaten.

Raikage ise zaten söyledim, adam temel yetilerden 4-5 tanesinde normal karakterler arasında Top 5-Top 10 sayılabilecek biri olmasına rağmen bir low kage. Kimimaro ne yapsın ?

Bijuu Seviyesine yakın bir çakra ve sarı yıldırıma rakip bir hızın yanı sıra babasınınki kadar olmasa da ona yakın bir kuvvet ve dayanıklılık var. Ve bu adam öyle çok über bir kage gibi gösterilmedi. Bu adam bile über bir kage değilken, Kimimaro neden low kage olsun ?

Kimimaro için şöyle çok temel bir sınırlama var.

Kekkei Genkai'si kendi bedenindeki miktar ile sınırlı. Bundan ne kastediyorum ?

Mei, lav atar, bunu herhangi bir element salınımı kadar sıkabilir, Hashirama Mokuton atar keza öyle, özel gözler desen bambaşka bir kekkei genkai örneği vs vs.

Kimimaro, kemik dansı ormanı tekniği hariç diğer tüm tekniklerinde, bedeninden çıkan kemiklerle işi götürüyor. Yani kemiğin bedenin içinde oluşması ve Kimimaro'nun onu çıkartması üzerine.

Kemik Dansı Ormanı gibi olan şeyi bile Gaara bunu yer altına sabitleyince orada bu tekniği yükleyecek zamanı bulabilince yapabildi, dövüş içinde yapamadı demek ki biraz hazırlama istiyor.

Nitekim, dışarı kaynaklı değil, içeri kaynaklı olduğundan, etki edebileceği mesafe, üretebileceği hız ve çeşitlilik gibi şeylerin hepsinde çok limitli.

Ayrıca kemikler de çok özel değil, Kimimaro dedi ki "Benim kemiklerim tavlanmış çelikten sert".

Şimdi, bu, kage seviyesi için o kadar geçersiz ki, adamların bağzılarında şehir ya da dağ yok edecek teknikler var zaten. Ve kage seviyesinde dayanıklılık çelik ile değil elmas ile ölçülüyor. Bunu nereden biliyoruz ?

Kakuzu'nun bedenini kaplayarak kendini ataklardan koruduğu doton domu için elmas sertliğinde hatta daha sert deniyor. Hİruzen'in sopası için elmastan sert deniyor. Ancak Orochimaru'nun kılıcı bu sopayı incitebiliyor demek ki o daha da sert. Ama aynı kılıç 4 kuyruk Naruto'yu kesemiyor demek ki Naruto vkurama çakrası falan anasını satayım :D :D Ama aynı Naruto'ya hasta oroc vurunca kafası geriye uçuyor vs vs

Yani demem o ki, Kimimaro, Kage olmak için çok limitli bir skill-set'e sahip. Kaldı ki Kekkei Genkai'sı hariç ne mühür yaptığını, ne bariyer tekniği kullandığını, ne bir element salınımı yaptığını gördük.

Kemikler + Oroc'un verdiği Lanetli Mühür hariç bir şey yok.

Kimimaro'nun Kage olamayacağına bir diğer örnek de Sasuke'nin topladığı Hebi Ekibi. Bu ekip için Orochimaru'nun elitleri denildi, Yani Karin , Jugo, Suigetsu her biri önem olarak > Ses Beşlisinin tamamı gibi bir şeydi.

Karin hapishane müdürü idi, Jugo, Oroc'un lanetli mühürleri kanından ürettiği aşırı güçlü labratuvar faresi idi. Suigetsu'yu da sıvılaşan bedeni için kullanıyordu vs vs.

Yani Kimimaro bir Suigetsu bile değil 15 yaşında iken. Suigetsu'da part 2 de 16 yaşında idi zaten. Suigetsu'da lanetli mühür bile yok, adamın kendi bedeni yeterince özel, Oroc gerek bile görmemiş.

Suigetsu'nun çok çok daha iyi featleri olmasına rağmen ben kimsenin Suigetsu'nun kage level olacağını konuştuğunu duymadım (ki Kimimaro'ya göre çok çok çok çok daha olası) .

Tüm bu farklı açılardan bakınca, Kimimaro'nun Kage olması için çok da bir sebebi kalmıyor bence. Ha olsa bile bu tarihin gördüğü en low , en zayıf kage olmak olurdu.

Part 1, Naruto karakterleri savaşı olabildiğince uzatma üzerine kurulu karakterler. Yani bedava anime/manga bölümü. Haliyle güç seviyeleri ahım şahım değil. Zabuza mesela herkesin korktuğu, bilmem kaç bölüm savaşı süren bir karakter falan. Ama asıl güç Shippuuden serisinde belli oldu.
Shippuden başındaki Naruto sadece rasenganla bile alır Kimimaro'yu. Kimimaro'yu korkutucu kılan şey ona karşı henüz chakra bazlı/ekli saldırıların bilinmemesinden kaynaklı. Mesela o kadar kunai fırlattılar ama kunailerde çakra ekli değil. Naruto'nun rüzgar çakrasını Shikamaru'nun ustasının yaptığı gibi herhangi bir kunai'ye ekleyip Kimimaro'ya saldırsan kemiğini falan kesersin.

One Piece üzerinden düşüneceksek, Kimimaro = Logia.
Haki varsa anasını bile ağlatırsın.

Naruto gibi veya usta seviye silahlarına çakra ekleyip bunu kullanabilen Joninler gibi karakterler olmasa veya tam tersi, Kimimaro kemiklerine üst düzey çakra ekleme bilse o zaman belki en ama en düşük seviye Kage olabilir.

Onun dışında Prime hali bile Tsunade'nin çakra eklenmiş yumruğunda yamulur.

Ha ek olarak Kimimaro partı sıktığı için o bölümleri ileri sara sara izlemiştim, tüm featlerine hakim değilim.

One Piece üzerinden düşüneceksek, Kimimaro = Logia.
O kadar ayrıcalıklı, özel bile sayılmaz.

Part 1 v Shippuden kıyasına bile gerek yok Jonin sınıfının gücünü belirtmek için.

0084-004.png

Gaara, Lee'ye sıradan bir kum atağı yolladığında Lee, arkasındaki Duvarın içine gömülüp orada hedef küçülterek ve ellerini kularak güç bela hayatta kalıyordu.

Bu Gaara ve Bu Lee, bu olaydan 1 ay kadar sonra Kimimaro ile dövüştüler. Lee hatta %50 ölme ihtimali olan bir ameliyattan sonra toparlanma sürecinde iken dövüşmüştü.

Hem Gaara, Hem de Lee, atak gücü olarak Kimimaro ile aşağı yukarı eşleşebiliyordu. Ki Lee kapıları kullanabilse başka bir şey konuşurduk.
0086-009.png

0086-010.png

Bu da az önce Lee'ye yaptığı atağın daha büyüğünü yaparken Gaara, Gai'nin elinin tersiyle, kağıt tokatlar gibi kumu tokatladığı an.

Base Gai bile zaten çıtır çıtır Kimimaro'nun kemiklerini kırar hele nançakuları çıkartırsa bildiğin kemik tozu yapar Kimimaro'dan ve Base Gai, kage level bir karakter değil.

....
Bu da az önce Lee'ye yaptığı atağın daha büyüğünü yaparken Gaara, Gai'nin elinin tersiyle, kağıt tokatlar gibi kumu tokatladığı an.
.....
Gai doğru bir kıyas değil, adam Rikudou Madara'yı bile tokatlıyor. Yeter ki tokatlayacak biri olsun. :D

Gai doğru bir kıyas değil,
O zaman gene başka bir Jonin Lider'den örnek vereyim ve gene P1'den vereyim.

Ses Dörtlüsü, lanetli mühürlerini ikinci seviyede açacak kadar zorlanıyorlar Genma ve Raido karşısında, kaldı ki Genma bu olaydan bir kaç gün önce Konoha Crush sırasında Baki ile dövüşüyor off-panel yani tam tamına taze bir Genma değil.

Genma ve Raido güçlü isimler olsalar da yalnızca Tokubetsu Jonin'ler ve Tokubetsular arasında sanırım Ibiki'den sonra gelirler, Anko da tartışılır.

Neden bu örneği verdim, çünkü Konoha Crush sırasında, Shikamaru'yu kurtarırken Asuma, 9 tane chunnin- jonin karışık grubu shit diff alıyor.

Anime de böyle ağır ağır animasyon yapmışlardı Asuma'ya ama manga da bildiğiniz speedblitz yaşanıyor. Ayrıca Bu Ses Ninjaları için en az chunnin ve/veya üstü deniliyor, Orochimaru'nun müritleri oldukları, eski konoha ninjaları oldukları da söyleniyor yani bu bile onları diğer fodder chunnin ve joninlerden güçlü yapar.

0119-010.png
0119-011.png

Ki, Asuma burada muşta-bıçağına rüzgar çakrası vs bile eklemiyor, Kisame'ye yaptığı gibi, normal bıçak olarak kullanıyor sadece. Yanlış anlaşılmasın bu feat'i Kimimaro'da yapardı. Ancak bu çabuklukta ve rahatlıkta olmazdı ve büyük ihtimalle, Kemiklerinin bir kısmını çıkaracaktı.

Yani, böyle bir fark var aslında sağlam joninler ile 15 Yaş Kimimaro arasında.

O zaman gene başka bir Jonin Lider'den örnek vereyim ve gene P1'den vereyim.

Ses Dörtlüsü, lanetli mühürlerini ikinci seviyede açacak kadar zorlanıyorlar Genma ve Raido karşısında, kaldı ki Genma bu olaydan bir kaç gün önce Konoha Crush sırasında Baki ile dövüşüyor off-panel yani tam tamına taze bir Genma değil.

Genma ve Raido güçlü isimler olsalar da yalnızca Tokubetsu Jonin'ler ve Tokubetsular arasında sanırım Ibiki'den sonra gelirler, Anko da tartışılır.

Neden bu örneği verdim, çünkü Konoha Crush sırasında, Shikamaru'yu kurtarırken Asuma, 9 tane chunnin- jonin karışık grubu shit diff alıyor.

Anime de böyle ağır ağır animasyon yapmışlardı Asuma'ya ama manga da bildiğiniz speedblitz yaşanıyor. Ayrıca Bu Ses Ninjaları için en az chunnin ve/veya üstü deniliyor, Orochimaru'nun müritleri oldukları, eski konoha ninjaları oldukları da söyleniyor yani bu bile onları diğer fodder chunnin ve joninlerden güçlü yapar.

0119-010.png
0119-011.png

Ki, Asuma burada muşta-bıçağına rüzgar çakrası vs bile eklemiyor, Kisame'ye yaptığı gibi, normal bıçak olarak kullanıyor sadece. Yanlış anlaşılmasın bu feat'i Kimimaro'da yapardı. Ancak bu çabuklukta ve rahatlıkta olmazdı ve büyük ihtimalle, Kemiklerinin bir kısmını çıkaracaktı.

Yani, böyle bir fark var aslında sağlam joninler ile 15 Yaş Kimimaro arasında.
Hacım anladım la, zaten yukarıda Joninler yeterli demiştim ben. Gai'nin tokatlama sevdasına gönderme yapmak için yazdım onu. :D
Oversharing modu açılmış hissettim. :D

İyice perçinleşsin istedim :D Daha da anlaşılmazsa, nasıl Edo Asuma'nın bile, Edo Kimimaro'dan çok daha fazla hype yarattığını, Kİmimaro kendi edo grubu içinde Chiyo Nine'den zayıf görüldüğünü (ki Chiyo'nun kuklaları yanında yok) falan anlatacağım :D :D

Ayar vermekten yoruldum valla :D