Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Naruto Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

"Çok zayıf" biraz abartı bir tabir. Bunlar evrende sadece 2 kere yüz yüze geliyorlar. 1.sinde Itachi'nin Akatsuki'ye katılışı sırasında (Itachi 16-17 yaşlarında iken) Orochimaru gücünü test ediyor, gözünü test ediyor adamın ve testin cevabını alıyor. Itachi buna felç edici genjutsu atıyor, Orochimaru'nun elleri hala jutsu yapmaya çalışıyor diye Itachi direkt kolunu aldı adamın. Jutsu yapamasın diye.

Yani all-in bir dövüş de işler farklı olabilirdi. 2. karşı karşıya gelişlerinde ise hasta, konak bedeni ele geçirememiş açıkta kalmış, kolları mühürlü, ninjutsu yapamayan bir Orochimaru'nun bilmem kaç parçasından birinin Full Susano giydirmiş Itachi'yi görüp "benim bunlarla öldürebileceğini düşünmüyorsundur umarım" tarzı bir şey diyor yani o haliyle bile Susano bana sökmez demeye getiriyor sonra Itachi de bu fikirde olacak ki Totsuga kılıcı ile mühürlüyor ki o kılıç da deus ex bir şey ama çok önemli değil.
Abi bu sahnede Orochimaru Itachi'nin kendisinden güçlü olduğunu bizzat söylüyor. Bana Edosuz Orochimaru'nun kazanacağı bir senaryo pek olası değil gibi geliyor ama sen daha iyi bilirsin tabi.
CMMol3.jpg

Abi bu sahnede Orochimaru Itachi'nin kendisinden güçlü olduğunu bizzat söylüyor.
Bu sahneyi biliyorum ancak bu tamamen güç ile alakalı değil. Güç ile alakalı ama tamamen değil. Tekrar belirteyim.

Orochimaru-Itachi-Sasuke bunların hepsinin ortak özelliği dönemlerinin "dahi çocukları" olmaları. Nitekim Itachi ondan daha dahi, daha özel bir kalem. Zira Oroc bunu Sasuke için de doğruluyor. Burada Sasuke'nin yüzlerce adamı öldürmeden etkisiz hale getirdiği, Oroc'un ayarladığı bir antrenman sekansının sonu var.

Bunun akabinde de Orochimaru; "O kadar adam eledi ama üzerinde tek bir damla kan bile yok, bir de bana dahi derler ancak ona kıyasla..." diye bir cümle kuruyor.

Sasuke daha dahi ama daha güçlü değil, Zİra Oroc'u öldürdüğünde, Suigetsu nasıl yaptın falan dekren, bu kadar hasta olmasaydı başarmam imkansızdı diyor. Nitekim, kıyas bile kabul etmeyecek kadar güçlü Oroc o sıralarda Hebi Sasuke'den. Aynı Hebi Sasuke, Hasta ve Rol Kesen MS Itachi'yi iki gözünü de kör etme noktasına kadar getirmişti neredeyse.

Yani konuşmada alıntıladığım esas noktaya tekrar gelecek olursam; Itachi daha güçlü olan taraf olsa da Orochimaru'nun "çok zayıf kalması" diye bir şey yok, hatta bu mümkün değil, adamın en güçlü silahı Susano'yu ninjutsu ve konak beden olmadan, hasta haliyle bile ciddiye almama lüksü olan bir adam Oroc.

Bu sahneyi biliyorum ancak bu tamamen güç ile alakalı değil. Güç ile alakalı ama tamamen değil. Tekrar belirteyim.

Orochimaru-Itachi-Sasuke bunların hepsinin ortak özelliği dönemlerinin "dahi çocukları" olmaları. Nitekim Itachi ondan daha dahi, daha özel bir kalem. Zira Oroc bunu Sasuke için de doğruluyor. Burada Sasuke'nin yüzlerce adamı öldürmeden etkisiz hale getirdiği, Oroc'un ayarladığı bir antrenman sekansının sonu var.

Bunun akabinde de Orochimaru; "O kadar adam eledi ama üzerinde tek bir damla kan bile yok, bir de bana dahi derler ancak ona kıyasla..." diye bir cümle kuruyor.

Sasuke daha dahi ama daha güçlü değil, Zİra Oroc'u öldürdüğünde, Suigetsu nasıl yaptın falan dekren, bu kadar hasta olmasaydı başarmam imkansızdı diyor. Nitekim, kıyas bile kabul etmeyecek kadar güçlü Oroc o sıralarda Hebi Sasuke'den. Aynı Hebi Sasuke, Hasta ve Rol Kesen MS Itachi'yi iki gözünü de kör etme noktasına kadar getirmişti neredeyse.

Yani konuşmada alıntıladığım esas noktaya tekrar gelecek olursam; Itachi daha güçlü olan taraf olsa da Orochimaru'nun "çok zayıf kalması" diye bir şey yok, hatta bu mümkün değil, adamın en güçlü silahı Susano'yu ninjutsu ve konak beden olmadan, hasta haliyle bile ciddiye almama lüksü olan bir adam Oroc.
Haklısın abi düşününce Orochimaru'yu Konoha baskını sonrası uzun süre tam güçte göremedik. Zayıflamış haliyle bile dört kuyruklu Naruto ile kapışıyordu. Sasuke'ye karşı kaybetmesini eleştiremem hasta haldeydi sonuçta. Ama Itachi ile ilk karşılaşmalarında baya dikkatsiz davranmış. Hemen Genjutsu'ya yakalanması Orochimaru statüsünde biri için biraz garip kaçıyor bence.

Ama Itachi ile ilk karşılaşmalarında baya dikkatsiz davranmış. Hemen Genjutsu'ya yakalanması Orochimaru statüsünde biri için biraz garip kaçıyor bence.
Zaten ölümsüzlüğüne olan aşırı güven Oroc'da bir kibir yaratıyor o yüzden bodoslama, risk gözetmeden dalabiliyor bazen. Fakat orada dikkatsizce dalmaktan çok Itachi'nin gözlerinin gücünü sınamak istiyor, cevabını da alıyor tabi xD

Kamui boyutunda Obito ile dövüştü diye WA Kakashi rinnegan obito dengiymiş xD

Bu adamların kafaya göre Konohamaru = Pain Bedeni , Raido = Kakuzu, BoS Sakura = Sasori falan o zaman xD

Kamui boyutunda Obito ile dövüştü diye WA Kakashi rinnegan obito dengiymiş xD
O da güzel hikayeymiş. 😄 Hayır işin komiği aynı adamı Gai + Kakashi + Bee + KCM Naruto karşısına almıştı zaten. 😄 Naruto BM açınca kurtulmuşlardı.

Gai + Kakashi + Bee + KCM Naruto karşısına almıştı zaten.
Aynısını diyorum. Kamui'yi bilmiyorlardı çünkü diyorlar xD Kamuİ'yi bilince adam en az Gokage x4 edebilecek bir takımı paketleyebiliyor ama Kamui bağlantısı anlaşılınca Low Kage oluyor xD sfşalkdsjgşdfh

Gai ve Lee gibi yalnızca taijutsu kullanarak dövüşenler bana nedense çok güçlü gelmedi hiçbir zaman. Bu kapı muhabbetleri ciddi bir güç sağlıyor ama fazla tek yönlü hissettiriyor bana bu ikili.

Bir de sanki başlarda sekizinci kapı ile ilgili söylenen söz Kage seviyesine getirdiğiydi sonradan Kagelerden daha güçlü hale getirdiği söylendi. Retcon mu yedi sekizinci kapının seviyesi?

Bir de sanki başlarda sekizinci kapı ile ilgili söylenen söz Kage seviyesine getirdiğiydi sonradan Kagelerden daha güçlü hale getirdiği söylendi. Retcon mu yedi sekizinci kapının seviyesi?
Çok yüksek ihtimal retcon.
Veya şu da olabilir.Daha önce 8 kapı açan bir tek Might duy idi.Onun seviyesi "kagelerden biraz daha güçlü" olarak nitelendirilebilir.Fakat o genin seviyesinden bu seviyeye firliyor
Guy ise farklı hikaye.O seviyeler çok çok üstü nerdeyse tanrısal seviye.

Gai ve Lee gibi yalnızca taijutsu kullanarak dövüşenler bana nedense çok güçlü gelmedi hiçbir zaman. Bu kapı muhabbetleri ciddi bir güç sağlıyor ama fazla tek yönlü hissettiriyor bana bu ikili.

Ben hep Bruce Lee mantığı olarak düşündüm bunu."10.000 farklı tekme atandan korkmam; bir tekmeyi 10.000 kez çalışandan korkarım"
Zaten bruce Lee esinlemesi karakterler ve bu felsefe ile de çok uyumlu yazilmişlar diye düşünüyorum.

Tek yönlü ama yeterince iyi yapınca tek yönlü olsan da kazanıyorsun. 😄 Bir el mührü yapmadan rakip seni haritanın diğer ucuna tekmeliyorsa çok yönlülük bir işe yaramıyor. Bir de Fujikujaku ya da Hirudora bildiğin jutsu zaten. 😄

Retcon mu yedi sekizinci kapının seviyesi?
Retcon ama soft bir retcon. Neden ? Çünkü o sırada Hokage'nün gücüne gelir dendiğinde Hiruzen'e gelmiş geçmiş en güçlü hokage ve şinobi tanrısı deniliyordu. Nitekim Hiruzen retconlandığı için bu laf bize garip gelir oldu ancak bağlamı içinde bakarsak O Hiruzen > Gokage olduğu için mantıklı ama Gokage'nin 10 katı falan dediler galiba oralar ve Juudara ile aşık atabilmesi falan tamamen retcon elbette.

fazla tek yönlü hissettiriyor bana bu ikili.
Aynen öyle, zaten o yüzden çok çok özel senaryolar haricinde çok kıymetli ninjalar değiller. Ama konumları için çok güçlüler, güçlü değiller diyemeyiz.