Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Naruto Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

"Çok zayıf" biraz abartı bir tabir. Bunlar evrende sadece 2 kere yüz yüze geliyorlar. 1.sinde Itachi'nin Akatsuki'ye katılışı sırasında (Itachi 16-17 yaşlarında iken) Orochimaru gücünü test ediyor, gözünü test ediyor adamın ve testin cevabını alıyor. Itachi buna felç edici genjutsu atıyor, Orochimaru'nun elleri hala jutsu yapmaya çalışıyor diye Itachi direkt kolunu aldı adamın. Jutsu yapamasın diye.

Yani all-in bir dövüş de işler farklı olabilirdi. 2. karşı karşıya gelişlerinde ise hasta, konak bedeni ele geçirememiş açıkta kalmış, kolları mühürlü, ninjutsu yapamayan bir Orochimaru'nun bilmem kaç parçasından birinin Full Susano giydirmiş Itachi'yi görüp "benim bunlarla öldürebileceğini düşünmüyorsundur umarım" tarzı bir şey diyor yani o haliyle bile Susano bana sökmez demeye getiriyor sonra Itachi de bu fikirde olacak ki Totsuga kılıcı ile mühürlüyor ki o kılıç da deus ex bir şey ama çok önemli değil.
Abi bu sahnede Orochimaru Itachi'nin kendisinden güçlü olduğunu bizzat söylüyor. Bana Edosuz Orochimaru'nun kazanacağı bir senaryo pek olası değil gibi geliyor ama sen daha iyi bilirsin tabi.
CMMol3.jpg

Abi bu sahnede Orochimaru Itachi'nin kendisinden güçlü olduğunu bizzat söylüyor.
Bu sahneyi biliyorum ancak bu tamamen güç ile alakalı değil. Güç ile alakalı ama tamamen değil. Tekrar belirteyim.

Orochimaru-Itachi-Sasuke bunların hepsinin ortak özelliği dönemlerinin "dahi çocukları" olmaları. Nitekim Itachi ondan daha dahi, daha özel bir kalem. Zira Oroc bunu Sasuke için de doğruluyor. Burada Sasuke'nin yüzlerce adamı öldürmeden etkisiz hale getirdiği, Oroc'un ayarladığı bir antrenman sekansının sonu var.

Bunun akabinde de Orochimaru; "O kadar adam eledi ama üzerinde tek bir damla kan bile yok, bir de bana dahi derler ancak ona kıyasla..." diye bir cümle kuruyor.

Sasuke daha dahi ama daha güçlü değil, Zİra Oroc'u öldürdüğünde, Suigetsu nasıl yaptın falan dekren, bu kadar hasta olmasaydı başarmam imkansızdı diyor. Nitekim, kıyas bile kabul etmeyecek kadar güçlü Oroc o sıralarda Hebi Sasuke'den. Aynı Hebi Sasuke, Hasta ve Rol Kesen MS Itachi'yi iki gözünü de kör etme noktasına kadar getirmişti neredeyse.

Yani konuşmada alıntıladığım esas noktaya tekrar gelecek olursam; Itachi daha güçlü olan taraf olsa da Orochimaru'nun "çok zayıf kalması" diye bir şey yok, hatta bu mümkün değil, adamın en güçlü silahı Susano'yu ninjutsu ve konak beden olmadan, hasta haliyle bile ciddiye almama lüksü olan bir adam Oroc.

Bu sahneyi biliyorum ancak bu tamamen güç ile alakalı değil. Güç ile alakalı ama tamamen değil. Tekrar belirteyim.

Orochimaru-Itachi-Sasuke bunların hepsinin ortak özelliği dönemlerinin "dahi çocukları" olmaları. Nitekim Itachi ondan daha dahi, daha özel bir kalem. Zira Oroc bunu Sasuke için de doğruluyor. Burada Sasuke'nin yüzlerce adamı öldürmeden etkisiz hale getirdiği, Oroc'un ayarladığı bir antrenman sekansının sonu var.

Bunun akabinde de Orochimaru; "O kadar adam eledi ama üzerinde tek bir damla kan bile yok, bir de bana dahi derler ancak ona kıyasla..." diye bir cümle kuruyor.

Sasuke daha dahi ama daha güçlü değil, Zİra Oroc'u öldürdüğünde, Suigetsu nasıl yaptın falan dekren, bu kadar hasta olmasaydı başarmam imkansızdı diyor. Nitekim, kıyas bile kabul etmeyecek kadar güçlü Oroc o sıralarda Hebi Sasuke'den. Aynı Hebi Sasuke, Hasta ve Rol Kesen MS Itachi'yi iki gözünü de kör etme noktasına kadar getirmişti neredeyse.

Yani konuşmada alıntıladığım esas noktaya tekrar gelecek olursam; Itachi daha güçlü olan taraf olsa da Orochimaru'nun "çok zayıf kalması" diye bir şey yok, hatta bu mümkün değil, adamın en güçlü silahı Susano'yu ninjutsu ve konak beden olmadan, hasta haliyle bile ciddiye almama lüksü olan bir adam Oroc.
Haklısın abi düşününce Orochimaru'yu Konoha baskını sonrası uzun süre tam güçte göremedik. Zayıflamış haliyle bile dört kuyruklu Naruto ile kapışıyordu. Sasuke'ye karşı kaybetmesini eleştiremem hasta haldeydi sonuçta. Ama Itachi ile ilk karşılaşmalarında baya dikkatsiz davranmış. Hemen Genjutsu'ya yakalanması Orochimaru statüsünde biri için biraz garip kaçıyor bence.

Ama Itachi ile ilk karşılaşmalarında baya dikkatsiz davranmış. Hemen Genjutsu'ya yakalanması Orochimaru statüsünde biri için biraz garip kaçıyor bence.
Zaten ölümsüzlüğüne olan aşırı güven Oroc'da bir kibir yaratıyor o yüzden bodoslama, risk gözetmeden dalabiliyor bazen. Fakat orada dikkatsizce dalmaktan çok Itachi'nin gözlerinin gücünü sınamak istiyor, cevabını da alıyor tabi xD

Kamui boyutunda Obito ile dövüştü diye WA Kakashi rinnegan obito dengiymiş xD

Bu adamların kafaya göre Konohamaru = Pain Bedeni , Raido = Kakuzu, BoS Sakura = Sasori falan o zaman xD

Kamui boyutunda Obito ile dövüştü diye WA Kakashi rinnegan obito dengiymiş xD
O da güzel hikayeymiş. 😄 Hayır işin komiği aynı adamı Gai + Kakashi + Bee + KCM Naruto karşısına almıştı zaten. 😄 Naruto BM açınca kurtulmuşlardı.

Gai + Kakashi + Bee + KCM Naruto karşısına almıştı zaten.
Aynısını diyorum. Kamui'yi bilmiyorlardı çünkü diyorlar xD Kamuİ'yi bilince adam en az Gokage x4 edebilecek bir takımı paketleyebiliyor ama Kamui bağlantısı anlaşılınca Low Kage oluyor xD sfşalkdsjgşdfh

Gai ve Lee gibi yalnızca taijutsu kullanarak dövüşenler bana nedense çok güçlü gelmedi hiçbir zaman. Bu kapı muhabbetleri ciddi bir güç sağlıyor ama fazla tek yönlü hissettiriyor bana bu ikili.

Bir de sanki başlarda sekizinci kapı ile ilgili söylenen söz Kage seviyesine getirdiğiydi sonradan Kagelerden daha güçlü hale getirdiği söylendi. Retcon mu yedi sekizinci kapının seviyesi?

Bir de sanki başlarda sekizinci kapı ile ilgili söylenen söz Kage seviyesine getirdiğiydi sonradan Kagelerden daha güçlü hale getirdiği söylendi. Retcon mu yedi sekizinci kapının seviyesi?
Çok yüksek ihtimal retcon.
Veya şu da olabilir.Daha önce 8 kapı açan bir tek Might duy idi.Onun seviyesi "kagelerden biraz daha güçlü" olarak nitelendirilebilir.Fakat o genin seviyesinden bu seviyeye firliyor
Guy ise farklı hikaye.O seviyeler çok çok üstü nerdeyse tanrısal seviye.

Gai ve Lee gibi yalnızca taijutsu kullanarak dövüşenler bana nedense çok güçlü gelmedi hiçbir zaman. Bu kapı muhabbetleri ciddi bir güç sağlıyor ama fazla tek yönlü hissettiriyor bana bu ikili.

Ben hep Bruce Lee mantığı olarak düşündüm bunu."10.000 farklı tekme atandan korkmam; bir tekmeyi 10.000 kez çalışandan korkarım"
Zaten bruce Lee esinlemesi karakterler ve bu felsefe ile de çok uyumlu yazilmişlar diye düşünüyorum.

Tek yönlü ama yeterince iyi yapınca tek yönlü olsan da kazanıyorsun. 😄 Bir el mührü yapmadan rakip seni haritanın diğer ucuna tekmeliyorsa çok yönlülük bir işe yaramıyor. Bir de Fujikujaku ya da Hirudora bildiğin jutsu zaten. 😄

Retcon mu yedi sekizinci kapının seviyesi?
Retcon ama soft bir retcon. Neden ? Çünkü o sırada Hokage'nün gücüne gelir dendiğinde Hiruzen'e gelmiş geçmiş en güçlü hokage ve şinobi tanrısı deniliyordu. Nitekim Hiruzen retconlandığı için bu laf bize garip gelir oldu ancak bağlamı içinde bakarsak O Hiruzen > Gokage olduğu için mantıklı ama Gokage'nin 10 katı falan dediler galiba oralar ve Juudara ile aşık atabilmesi falan tamamen retcon elbette.

fazla tek yönlü hissettiriyor bana bu ikili.
Aynen öyle, zaten o yüzden çok çok özel senaryolar haricinde çok kıymetli ninjalar değiller. Ama konumları için çok güçlüler, güçlü değiller diyemeyiz.

fanverse de bir topic de 4. Raikage'nin Deidara + Kakuzu alabileceğini ima edenler var çok komik gerçekten xD

Deidara'yı element avantajı + plto armor + Suigetsu'nun mükemmel zamanlaması ile Manda'yı çağırması ile zar zor yenen Sasuke onun üzerine aldığı tek power up Amaterasu. Ve O sasuke'ye Raikage kol bıraktı.

Yanında da sadece 2 kalbi kalmışken MS Kakashi + Yamato + Bir sürü chunninden oluşan bir takımı alabileceğini düşünen birisi var.

Raikage bu kadar güçlüydü madem neden Suigetsu ile Jugo bunun önünü kesince tuz buz olmadılar da yaşamaya devam ettiler ? XD

Hayret Kakashi'yi en aşağı koyana pek rastlanmaz xD

1. Raikage > 2. Raikage büyük ihtimalle. Daha Kyuubi güçleri yokken toplantı basıp Tobirama'yı yaralıyor ve 2. Raikage'yi öldürüyordu Kin & Gin.

Prime Hiruzen > Minato > Tobirma olmalıydı.
Answer to Who would win in a battle between Minato Namikaze and Hiruzen Sarutobi? by Daeron https://www.quora.com/Who-would-win...share=3d8d207f&srid=hm2KOA&target_type=answer

Arkadaş rüya mı görüyor o halde ben mi yanlış anladım

Arkadaş rüya mı görüyor o halde ben mi yanlış anladım
Ya bu iki farklı bilgiyi kafasında korele edip sonra da doğruluğuna çok inanmak ile alakalı bir problem.

Şimdi elinde iki bilgi var, ikisi de doğru: "Hiruzen'in en güçlü Hokage olduğu gerçeklik retconlandı." Diğer bilgi de "Prime Hiruzen'in güçlü olduğu söylene gelir" .

Bunları düşününce "Hiruzen'in en güçlü olduğu iddiası düşer, böylece "prime hype" olayı da düşer ve Minato kazanır" gibi bir çıkarım yapmış. Ancak piyasadaki gerzoların anlamadığı şey şu; Hiruzen'in hayvani boyutlarda güçlü bir kage olduğu hiç retconlanmadı aksine edo olarak geldiğinde perçinlendi. Hiruzen'in retcon yiyen kısmı, Şinobi Tanrısı olarak köyün en güçlü kagesi olmasıydı; retcon ile bu Hashirama'ya devredildi. Ancak "Prime Hiruzen" olayı hiçbir zaman yalanlanmadı.

Hiruzen'in daha zayıf olduğu net ve nevi belli olan 2 Hokage var Hashirama ve Naruto o yüzden onlarla ilgili bir şey eklemeyeceğim zira gerek yok. Tartışmasız bir şekilde daha güçlü olduğu net belli olan da 1 Hokage var (ki bunun bile aksini eden Kakashi fanı var bir ton, maalesef) o da Kakashi. Dolayısıyla bu 3 .Hokagemizi bırakırsak geri kalan üçüne karşı Hiruzen'in skalasyonuna bakalım.

En kolay olan dosya ile başlayayım; Tsunade.

Orochimaru zaten 10 yıl genç olsa Hiruzen'in onu yeneceğini söylüyor (edo dahil) . Nitekim 59 Yaş Hiruzen > Edolu Oroc. Oroc'a göre.
Kaldı ki, Enma'ya göre 69 yaşındaki Hiruzen bile yapabilirdi ancak duygusal davranıyordu. Ki kararlılık göstermesi ardından neredeyse Oroc'u kendisiyle beraber öldürüyordu. Öldürmese bile Oroc'u bildiğin afk çarına dönderdi onca dezavantaja rağmen.

Orochimaru ile yaşananlardan yola çıkarsak eğer Prime Hiruzen > Bufflı Sannin >= 59 Yaş Hiruzen > Base Sannin >= 69 Yaş Hİruzen gibi bir durum var haliyle Prime Hiruzen, çok rahat biçimde Tsunade'nin üzerinde skalanabiliyor.

Şimdi gelelim hocasına yani; Tobirama.

Tobirama ile ilgili 4 olay ve/veya çıkarım bize Prime Hiruzen'i, Tobirama'nın üzerine koymamız gerektiğini söylüyor.

1.si 1. Büyük Ninja Savaşı'nda Tobirama Takımında Hİruzen'in kendisini en güçlü olarak öne sürmesi. Burada Hokage olmayan üyeler arasında kastettiği düşünülüyor ancak paralel zamanda çıkan databook'da Hiruzen'in yeteneklerinin daha ergen iken Tobirama'nınkini geçtiğini söylüyor. Ve Tobirama'nın o yaşta birine Hokageliği devredip kendini yem etmesi de Hiruzen'e olan aşırı bir güvenin sonucu elbette. Tıpkı zamanında Hiruzen'in Minato'ya devrettiği gibi.

2.si Tobirama'nın kage toplantısındaki yaralanma senaryosu ve daha sonrasında da ölüm senaryosunun, Hiruzen'inkine karşı çok kötü kalıyor oluşu. Detaylara girmeme gerek dahi yok.

3.sü Tobirama, tanrı ağacı dalları Naruto'yu ele geçirecekken çaresiz kaldığında günü Hiruzen kurtarmıştı. Aynı şekilde Tobirama'nın sonsuz patlama tekniğinin tam merkezinde iken , olaydan daha uzaktaki Minato bile ışınlanma ile oradan çıkarken Hiruzen koşup, atlayarak oradan çıkmıştı yani Tobirama ve Minato'nun hızıyla aşık atabiliyor. Keza savaş alanına da Minato'dan sonra 2. gelen Tobirama değil ,Hiruzen olmuştu.

4.sü Tobirama'nın çakrası, fiziksel becerileri, uzay-zaman becerileri ve de giriş seviyesinde edo-tensei tekniği gibi önemli yanları olsa da kendinden güçlü Hokagelere göre çok çok limitli bir yetenek kiti var. Savaş Arkında bile yapabildiği pek çok şeyi Edo olduğu için yapabilid, en güçlü atağı o şekilde çıktı o atak haricinde elinde ne enma gibi bir summon ne rasengan gibi bir bitirici var. NE de suiton konusunda Mizukageler ve Kisame kadar bir şey gösterdi. Öte yandan Hiruzen olağanüstü bir taijutsu kombosuna sahip olmanın yanı sıra bariyer, mühür teknikleri, konohanın her jutsusunu akademik düzeyde biliyor olma gibi sırf 1000 üzerinde ilüzyon tekniği bildiği iddiası gibi şeyler var ve 5 elementin her birinde denk derecede usta bu adam, hiç bir zayıflığı yok o açıdan.

Nitekim bu 4 başlığı ele aldığımızda bence Prime Hiruzen >> Tobirama gibi.

Ve şimdi gelelim en çetin olan mücadeleye; Mİnato.

Minato ile Prime Hiruzen biraz yazı-tura atışı gibi çok yakınlar gerçekten iki türlü de kabul edebilirim ancak bence Prime Hiruzen daha güçlü. Neden ?

Bunun da 2 nedeni var.

1.si Minato çok genç öldü ve asla prime'ını görememiş olması. Ne Rasengan'ınını tamamlayabildi ne sennin modunu. Yarım bir proje gibiydi adam. O haliyle bile çok çok güçlü ama günün sonunda yarım kalmış bir proje karşısında ise en uzun soluklu Hokagelik kariyerinin sahibi her jutsuyu ve tekniği dibine kadar yalayıp yutmuş bir Prof var.

2.si Orochimaru'nun köyde olduğu duyulduğunda, 2 farklı Jonin'den 2 farklı iddia duyduk. Bunların işaret ettikleri . . .

91. Sayıda Ebisu diyor ki; " 3 Efsanevi Ninja'dan birini yenmek için senin gibi bir diğerinin yardımı gerekiyor, başkası yapamaz."

94. Sayıda da, Anko, Orochimaru ile ilgili haberleri getirdiğinde Hiruzen; "Şu an köydeki hiç bir ninja Orochimaru için bir tehdit oluşturamaz. Korkarım şu halimle ben de pek bir şey yapamam." (Jiraiya'nın köye döndüğünü bilmiyordu Hiruzen bunu derken) Bunun üzerine Anko "Keşke 4. Hala burada olsaydı" diyor.

Bu da Minato'yu en az Sannin seviyesi yapıyor ve 69 yaş Hiruzen'i sannin seviyesi altında biri yapıyor. 126. Sayıda ise orochimaru 10 yıl genç olsan beni yenebilirdin diyor Çatıdaki dövüşlerinin senaryosu için konuşuyor. Yani 59 yaş Hiruzen (Prime'ı yine de geçmiş bir Hiruzen yani) zaten Base Sannin üstü bir varlık. Bunu Prime'a çekersek haliyle Minato üstü bir varlık da olsa şaşırmazdım.

Minato > 59 Yaş Hİruzen > Base Sannin > 69 Yaş Hiruzen gibi bir tablo var.

Şimdi Prime Hiruzen'in 59 yaşındaki halinin üstüne ve Minato'nun altına gelmesi mi daha mantıklı, yoksa Minato'nun yanına ya da üstüne gelmesi mi ? Eğer Minato Sannin sınıfından o denli yukarıda olsa Jiraiya'yı mükemmel şinobi gibi adlandırmaz ve en çok dövüşmek istediği kişi olarak seçmezdi bence. O yüzden Prime Hİruzen'in Minato üstüne gitmesi daha mantıklı olur gibi geliyor.

Bu açıdan Prime Hiruzen daha üstün gibi geliyor bana. Beni düşündüren tek şey Savaş Arkı retcon'u ile Minato'ya gelen Sennin Mod bu sayede Minato > Prime Hiruzen olabilir ama yine de %100 emin değilim.

fanverse de bir topic de 4. Raikage'nin Deidara + Kakuzu alabileceğini ima edenler var çok komik gerçekten xD

Deidara'yı element avantajı + plto armor + Suigetsu'nun mükemmel zamanlaması ile Manda'yı çağırması ile zar zor yenen Sasuke onun üzerine aldığı tek power up Amaterasu. Ve O sasuke'ye Raikage kol bıraktı.

Yanında da sadece 2 kalbi kalmışken MS Kakashi + Yamato + Bir sürü chunninden oluşan bir takımı alabileceğini düşünen birisi var.

Raikage bu kadar güçlüydü madem neden Suigetsu ile Jugo bunun önünü kesince tuz buz olmadılar da yaşamaya devam ettiler ? XD
Bence de Deidara ve Kakuzu alır ama kolay olmaz diye düşünüyorum ben.

Sasuke, Deidara'ya hiçbir zaman öldürme amaçlı saldırmadı. Tobi'den savaşın başında yardım aldı ve iki taraf içerisinde ultimate jutsusunu kullanmayan tarafta Sasuke idi. Sondaki Deidara'ya arkasından saldırdığı anda bile kunaiyle falan işini bitirebilirdi rahatça zira farkında değildi Deidara ama yapmadı. Ha bence de Sasuke o kadar avantajlı olmasına rağmen olması gerektiğinden fazla zorlandı ama yine de o Sasuke, Deidara'nın üstü bence. Yani Sasuke genel güç seviyesi olarak belki altı olabilir gibi ama yine de yıldırım elementi olan birisi Deidara'nın bütün kitini bozuyor zaten nerdeyse. Raikage de zaten yıldırım zırhı açık savaşıyor sürekli.

"Aldığı tek power-up amaterasu" diyince biraz küçümsüyormuşuz gibi geldi. Zira susanosu da vardı ama ondan daha önemlisi enton'u vardı. Bu da Raikage gibi düşmana blitz atıp tek atmaya çalışan bir rakip karşısında bayağı büyük bir güç aslında. Kendisini susano + enton kaplayan Sasuke'ye dümdüz dalıp, yaralanmadan defansını kırabilecek kaç kişi var? Böyle bir durumda Raikage'nin kolunu kaybetmesi çok da absürt sayılmaz.

Kakuzu'nun ise bence ne düşündüğü çok da önemli değil zira öyle düşünmesine rağmen Naruto tek yendi onu. Kakashi de kamui kullanmamıştı veya Yamato'nun nasıl birisi olduğunu falan da bilmiyordu. Ordan hiçbir şekilde sağ çıkamazdı yani ki çıkamadı da zaten :D Ki ben Hebi Sasuke'nin bile Kakuzu'yu çitleyeceğini düşünüyorum.

Ha böyle yazıyorum ama dediğim gibi bence de ikili alır ama zor olurdu bayağı diye düşünüyorum, özellikle sahip olduğu element avantajını düşününce. 4. Raikage çok tekdüze bir ninja, 3A gibi hayvani bir güce ve dayanıklılığa da sahip değil. Hava saldırılarına karşı bir cevabı yok veya misal Kakuzu'ya dümdüz dalmaya çalıştığı bir anda Kakuzu'nun element saldırılarına yakalanabilir çok rahat. Bence düşük-orta seviye civarlarında bir kage kendisi. Karşısında ise yine kendisi gibi bir düşük-orta kage (deidara) ve düşük kage (kakuzu) var.

Bana 4. Raikage'nin alması o kadar imkansız gelmedi abi. Kakuzu zaten Kage potasından uzak bir isim bence. Deidara ona göre daha dişli bir rakip ama element avantajı var Raikage'nin. Özellikle bilginin olduğu bir senaryoda bu ikiliyi halledebilir gibi geldi bana.