Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Naruto Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

fanverse de MS Itachi & MS Sasuke (fks) VS Minato & SM Jiraiya açılmış.

Butthurt şaringan tayfa hemen başlamış. Minato, yaşlı adamı taşıyamaz Uchihalar ezer vs diye :D

Yani gerçekten mangayı okuyup nasıl hala böyle düşünebiliyorlar çok enteresan ...

Butthurt şaringan tayfa hemen başlamış. Minato, yaşlı adamı taşıyamaz Uchihalar ezer vs diye :D

Yani gerçekten mangayı okuyup nasıl hala böyle düşünebiliyorlar çok enteresan ...
20250807_200041.jpg
Kafalarında Jiraiya böyle sanırım

Nagato'nun çok zayıf görülmesinden dolayı.Herkes hâla Nagato'yu normal üst seviye bir shinobi olarak düşünüyor.Haliyle Nagato'ya çok da bir şey yapamadan yenilen Jiraiya'nın güç seviyesi; forumlarda Nagato'ya eş veya yakın gösterilen İtachi,Minato,Tobi gibi karakterlerden çok daha geride oluyor insanların kafasında.

Öncelikle Nagato normal bir shinobi değil.Ucundan da olsa tanrısal güçlere dokunmuş ilk shinobi.Ayrica Naruto'ya da kaybetmedi.Full hazırlıklı ve tamamen bilgili(Naruto evreninde ayrıca önemli konular.Nagatoya karşı ekstra daha önemli) Sm Naruto+2 elder+3 büyük kurbağa+tüm Konoha köyü+4 ve 6 kuyruklu Naruto'yu patates etti.Daha sonrasında olanlar; Minato'nun işin içine girmesi,duygusal olaylar vb ile yenildi.Yenildi de denilemez aslında.Son aninda dahi 10binlerce ölüyü diriltip öyle öldü.
Nagato Edo tensei ile ayakta yuruyemeyecek kadar zayıf bir şekilde dirilse dahi, yine de bu adam Edo İtachi+kcm1 Naruto+bee üçlüsüne denk şekilde resmedildi.
Yani özetle Nagato inanılmaz güçlü, üst seviye kageleri de aşan, tanrısal seviye diyebileceğimiz seviyeyeye en yakın karakter benim gözümde

Gelelim Jiraiya'ya.Boyle bir adamla 0 bilgi altında, duygusal bir yükle mücadele edebilmiş birinden bahsediyoruz.Hatta tüm 6 painle yüzleşmiş ve onların sırlarını ortaya çıkarmış.Evet belki Nagato'yu sınırlarina kadar zorlayamamis, üst seviye tekniklerini ortaya çıkarmasını sağlayamamış olabilir fakat yine de başardıkları şeyler inanılmaz değerli.Benzer senaryoda Jiraiya yerine hangi Ninja aynı şeyleri başarabilir?Bence Minato,Tobirama gibi tipler ancak.Oyle MS İtachi,MS Sasuke,SM Naruto vb yakınından geçemez.

Son düzenleme:
fanverse de bir konu açılmış komedi.

Hiraishin, SM ve Kuchiyose kullanmayacak bir Minato vs Mei (5. Mizukage) açmışlar. Minato asit sisine kaybedermiş xD

Ya adam Hiraishin ile Juudara vs 8 Kapı Gai dövüşüne dahil olabiiyor ya da %100 Kurama'nın / V2 Juubi'nin biju damalarını ışınlayabiliyor filan xD

Yani Hiraishin sanki Mei gibiler için gerekliymiş gibi xD

Millet komik ya, Salağın biri de şey yazmış "Başlangıç mesafesi 30 metreden daha uzun olduğu an Mei alır" xD

Adam dakikalar içerisinde 2.5 kıta koşuyor xD 30 Metre de Mei güvende yani öyle mi ?

Kafasına rasengan yer, ne olduğunu anlamadan ya, şaka bu insanlar. MS olmayan Itachi vs Mei aç ama üfff herkes Itachi low diff der ama xD

@Nabu Ya benim de redditte veya comicvine'da falan gördüğüm millet Minato'yu genelde bayağı bir küçümsüyor. Tobirama, MS Sasuke, 4. Raikage, Itachi, Killer Bee gibilerinin Minato'yu yeneceğini savunuyorlar benim gördüğüm... Fakat gerçekte çoğu ne olduğunu anlayamadan rasenganı yer kafasına :D

Yani Minato bütün seri boyunca çok özel bir karakter olarak resmedildi ve çok üst seviye gösterimleri var. Hatta bir ara bir yerlerde normalde Naruto'daki en güçlü Hokage'nin Minato olacağını ancak sonradan yazarın bunu Hashirama ile değiştirdiğini bile okumuştum. Ki doğru olma olasılığı çok yüksek seri başlarındaki tasvirine bakılacak olursa. Zaman atlaması öncesi o zamanların en güçlü 2 karakterden biri olan Jiraiya bile (öbürü Itachi) ona karşı şansı olmadığını söylüyor yani...

Bence düz Minato serinin sonlarındaki tanrısal karakterler ve birkaç başka karakter harici (Nagato, Tobi, EMS Sasuke, KCM Naruto) kimseye yenilmez. Gerçi o saydığım karakterlere karşı da kazandığı senaryolar da yazılabilir yani hayal etmesi çok güç değil.

MS olmayan Itachi vs Mei aç ama üfff herkes Itachi low diff der ama xD
Valla şimdi kızma abi ama bence de Itachi her türlü low-diff alır Mei'yi xD

Ustalık / Beceri gibi. Jiraiya'nın Full SM hali 3 tane Sennin'den oluştuğundan öyle saydım.
Jiraiya'nın bahsi geçmeden anlamışsınız hocam. :LOL: Ben yine de keşiş yılanı antik kurbağa keşişin bir altına koyardım. Kabuto'nunki de built-in SM gibi o yüzden daha yukarı koyardım muhtemelen. Jiraiya yine kurbağılaşıyordu biraz.

Kabuto'nunki de built-in SM gibi o yüzden daha yukarı koyardım muhtemelen.
Kabuto'nun çok fazla modlanmış bir vücudu vardı o yüzden SM modun başarısının ne kadarı iyi bir Sennin olmasından ne kadarı modifikasyondan geliyor o biraz belirsiz. Yani Orochimaru + Ses Beşlisinin Bedenleri + Lanetli Mühürlerden gelen doğa çakrası vs gibi bir takım yüklemeler vardı.

Ben yine de keşiş yılanı antik kurbağa keşişin bir altına koyardım.
Onu çok düşündüm ama Antik Kurbağa Keşiş'in featleri çok farklı seviyede yani öngörü falan var. SM eğitimi vermiyor o iş Fukasaku ile Shima'da Beyaz Yılan Keşiş o ikisinin dengi gibi peki neden onların altında çünkü, eğittiği Kabuto hariç kimse yok ve dediğim gibi Kabuto SM'den çok modifikasyonların ekmeğini yemiş gibi.

Fukasaku ile Shima Genin Jiraiya'yı eğitebiliyor ama o Yılan Orochimaru'yu bedeni hırpalanmış diye eğitime alamıyor. Kurbağaların eğitim ve boost olayı daha fazla gibi geliyor bana.

Nihayetinde işin çoğu spekülasyona kalıyor ama:
Fukasaku ile Shima Genin Jiraiya'yı eğitebiliyor ama o Yılan Orochimaru'yu bedeni hırpalanmış diye eğitime alamıyor. Kurbağaların eğitim ve boost olayı daha fazla gibi geliyor bana.
Bence bu Oroc'un vücudu üzerinde deney yapmasından kaynaklı. Hatta o noktada beden değiştirme biliyorsa ondan da olabilir. İkisi de doğa çakrasıyla ilgileniyor da Oroc'un bedeninde sıkıntı var deniyorsa bence kusur yılan keşişte değildir. 😄 Valla kafamda antik kurbağanın biraz altı ama Ma ve Pa'nın da 1-2 tık üstü gibi geliyor.

Valla kafamda antik kurbağanın biraz altı ama Ma ve Pa'nın da 1-2 tık üstü gibi geliyor.
KAbul edilebilir ama featless olması ve 1 kişi hariç ( O da aşırı modlu, yani SM öğrenmese bile en az mid kage edebilecek birisi) hiç öğrencisi olmaması sebebiyle ben biraz aşağıda görüyorum.

Acaba Orochimaru o yılandan Sennin modu öğrenebilseydi ne kadar güçlü olurdu? Kabuto'yu geçebilir miydi?

Acaba Orochimaru o yılandan Sennin modu öğrenebilseydi ne kadar güçlü olurdu? Kabuto'yu geçebilir miydi?
Geçerdi zira Kabuto'nun base hali ile Base Oroc arasında dağlar var haliyle Oroc'a SM koysan daha başka olurdu. Bir de SM Kabuto güçlü ama o kadar güçlü değil yani Oroc'u geçse bile 1 tier geçmiştir.

Geçerdi zira Kabuto'nun base hali ile Base Oroc arasında dağlar var haliyle Oroc'a SM koysan daha başka olurdu. Bir de SM Kabuto güçlü ama o kadar güçlü değil yani Oroc'u geçse bile 1 tier geçmiştir.
Bence SM Kabuto ile Orochimaru arasında azımsanmayacak bir fark var abi. SM Kabuto Edo Itachi ve EMS Sasuke ile aynı anda savaşabiliyordu. Orochimaru ise Itachi karşısında çok zayıf kalmıştı gibi.

SM Kabuto Edo Itachi ve EMS Sasuke
Onun sebebi Itachi ile Sasuke öldürmeden, genjutsuya alıp, jutsuyu çözdürmeye çalıştıkları içindi. Hatta Itachi defalarca, Sasuke'yi uyarmak zorunda kaldı. Yoksa EMS Sasuke tek başına da alırdı Kabuto'yu çok büyük ihtimalle.

Orochimaru ise Itachi karşısında çok zayıf kalmıştı gibi.
"Çok zayıf" biraz abartı bir tabir. Bunlar evrende sadece 2 kere yüz yüze geliyorlar. 1.sinde Itachi'nin Akatsuki'ye katılışı sırasında (Itachi 16-17 yaşlarında iken) Orochimaru gücünü test ediyor, gözünü test ediyor adamın ve testin cevabını alıyor. Itachi buna felç edici genjutsu atıyor, Orochimaru'nun elleri hala jutsu yapmaya çalışıyor diye Itachi direkt kolunu aldı adamın. Jutsu yapamasın diye.

Yani all-in bir dövüş de işler farklı olabilirdi. 2. karşı karşıya gelişlerinde ise hasta, konak bedeni ele geçirememiş açıkta kalmış, kolları mühürlü, ninjutsu yapamayan bir Orochimaru'nun bilmem kaç parçasından birinin Full Susano giydirmiş Itachi'yi görüp "benim bunlarla öldürebileceğini düşünmüyorsundur umarım" tarzı bir şey diyor yani o haliyle bile Susano bana sökmez demeye getiriyor sonra Itachi de bu fikirde olacak ki Totsuga kılıcı ile mühürlüyor ki o kılıç da deus ex bir şey ama çok önemli değil.

Nitekim, Oroc Vs Itachi farklı senaryo ve koşullarda farklı sonuçlara varabilir. Kabuto dövüşünde ise Kabuto'yu canlı ele geçirmek zorunda idiler ve Kabuto'nun kendi mekanında dövüştüler. Bu iki koşul olmasa Kabuto o ikiliye 2 dakika dayanamazdı.

Bir tarafta hasta, mühürlü, jutsusuz, ana bedenin bilmem kaçta kaçı bir Orochimaru V3 Susano'nun yüzüne gülerken diğer tarafta Kaburga seviyesi Susano kullanımı ile kaç kere başı derde giren, düşmanı onu öldürmemeye çalışırken yenilen Kabuto var.

Yani SM Kabuto ile Base Sağlıklı Oroc arasında dediğim gibi 1 tier falan oynar. Savaş arkındaki Hashirama Hücreli oroc daha kuvvetli ET'leri ile üstüne bile çıkabilir.