Çoğu kage seviyesi figür uzaktan saldırabileceği için o duruma düşmek zorunda değil. Aynı Enton, Gaara'ya hiç birşey yapmadı aynı kaburga susano Mei'ye hiç bir şey ifade etmedi örnek olarak. Raikage de biraz zamana oynayarak dövüşse o bile daha çok şansını artırırdı.Kendisini susano + enton kaplayan Sasuke'ye dümdüz dalıp, yaralanmadan defansını kırabilecek kaç kişi var?
Raikage ile ilgili en hayal kırıklığı olan şey bu adam kolunu feda etti Sasuke'ye vurmak için ve zar zor mini bir yarık açık susano da Sasuke'yi tokatladı ve Sasuke hiç bir ciddi yara almadı bunun yüzünden sadece savruldu ve düştü. Sırf çocuğu yere düşürmek için kol bırakan bir kage görüntüsü hoş değildi. Ve Sasuke'ye dair full bilgi sahibi iken oldu bunlar.
Enton'u da dahil etmiştim aslında ama tabi belirtmeyince anlamı olmadı. Susano'su ise dövüşün çoğunda kaburga seviyesi olması sebebiyle o kadar da dehşet bir fark değil, Deidara'nın C1'inden düz yılan summon'ı ile kurtuluyordu bu adam, Susano ihtiyacı yoktu zaten o yüzden saymadım onu."Aldığı tek power-up amaterasu" diyince biraz küçümsüyormuşuz gibi geldi.
Kakuzu bir sanrıda falan değildi, Kakashi de böyle düşünyordu. İşimiz bitti kafasında idi. Naruto tek atakla yendi doğru ama 2 Kalp Kakuzu'yu yendi ve tek yenmedi ilk FRS denemesi başarısız olduğunda Kakuzu buna çökecek iken Kakashi ile Yamato götünü kurtardılar yani olası bir 1 v 1 de Naruto ölü idi.Kakuzu'nun ise bence ne düşündüğü çok da önemli değil zira öyle düşünmesine rağmen Naruto tek yendi onu.
Birebir katılıyorum.4. Raikage çok tekdüze bir ninja, 3A gibi hayvani bir güce ve dayanıklılığa da sahip değil. Hava saldırılarına karşı bir cevabı yok veya misal Kakuzu'ya dümdüz dalmaya çalıştığı bir anda Kakuzu'nun element saldırılarına yakalanabilir çok rahat. Bence düşük-orta seviye civarlarında bir kage kendisi. Karşısında ise yine kendisi gibi bir düşük-orta kage (deidara) ve düşük kage (kakuzu) var.
İmkansıza yakın. Şöyle bir örnek vereyim. Raikage yanında 2 koruması +Sasuke'ye dair konoha tarafından paylaşılan full bilgiye sahip olmasına karşın. Taka ekibine karşı 1 koruması afk edildi, kendisi de kol bıraktı. Koca Kageler Vs Taka dövüşlerinde, Sasuke'ye dair kazanamayan tek kage oldu (Danzo'yu saymıyorum).Bana 4. Raikage'nin alması o kadar imkansız gelmedi abi.
Öte yandan aynı ekibi (sadece kaburga susano kullanamama eksiği ile) Base Bee madara etti. Bee dövüşte ilk vites artırdığında 2 kuyruk açtı O Bee'nin biraz daha yorulmuş ve nerflenmiş haliyle Kisame dövüştü Bee ilk vites artırımında 6 kuyruk açtı . Evet Kisame özel bir isim Jinc'lere karşı onların çakrasıyla daha da güçleniyor ve bulunduğu tier'in üstünde işler yapıyor. Fakat günün sonunda bu adam Deidara ile aşağı yukarı benzer bir seviyede , Kakuzu'da çok uzaklarında değil.
Yani, MS Sasuke, Akatsuki'nin orta grubuna henüz o kadar da fark atmış değil bu bize bunu gösteriyor.
4. Raikage, Taka Ekibine karşı 1 kol bıraktı, 1 koruması perte çıktı, Gaara gelmese bir de can bırakıyordu.
Şimdi bu adam mı Deidara + Kakuzu alacak ?
Akatsuki üyelerinin ikili takımlar halinde Bijuu avladıklarını.Kakuzu'nun Hidan açıklık ararken 2 Kuyruklu ile güreştiğini Deidara'nın 3 kuyrukluya tek attığını hatırlayalım.
Öte yandan 4. Raikage, babası Hachibi'yi mühürleyecekken, onlarca elit bulut ninjası Hachibi'yi tutarken, Hachibi'nin aralarından birini öldürmesini dahi engelleyemiyor; tek yapabildiği, hareket edemeyen Gyuki'nin boynuzunu kırmak. Ama Gyuki'nin oradaki ninjalardan birine boynuz blitz atmasını engelleyemiyor mesela. Tabii burada genç bir Raikage var ama büyük ihtimalle babasının ardından köyün en güçlüsü bu adam.
Yani 4. Raikage savaşta gördüğümüz Gokage'nin en güçsüz 2. , en işe yaramaz 1. kagesi. Ben oradaki hiç bir kagenin Deidara + Kakuzu alacağını aklım kesmiyor. Bir Tek Tsunade Katsuyu + Byakugo ile şansı var bir de Onoki Prime olsa onun şansı var. Hal böyle iken, 4. Raikage'nin bunu başarması zor.
Element avantajına gelince, 4. Raikage'nin yıldırım zırhının 2 vitesi var. 1. Vites de o kadar hızlı değil Suigetsu ile Jugo bile bir yere kadar ayak uydurabiliyor. Sasuke rahatlıkla dodge'lıyor adamı. 2. Vites de gerçek hız ve güce ulaşıyor ama 2. Vites de limitli, sürekli açamıyor bunu hem Kage Toplantısı savaşında hem de büyük savşata gördük 2. vites açık sıka sıka gezemiyor.
Ama işte 2. Vites olmadan bir element avantajı da kalmıyor bu adamın. Sasuke'nin element avantajı vardı ama Sasuke'nin kazanmasının tek yolu kendine raiton basması değildi, uzak mesafeli atakları vardı, kılıcı uzuyordu, genjutsu yapıyordu, summon çağırabiliyordu sıkışınca, lanetli mühür dönüşümü ile kendini savunabiliyordu, uçabiliyordu, kolundan çıkan yılanlarla bir yerlere tutunabiliyordu vs.
Raikage ise kendine raiton basıyor ve koşuyor. Ne yapacak uçan adama ? 1 tane bile mesafeli atağı yok adamın, nitekim çok kısıtlı birisi.
Bilgisi varken Sasuke'ye bir fiske vurabilmek için kolunu bıraktı bu adam.Özellikle bilginin olduğu bir senaryoda bu ikiliyi halledebilir gibi geldi bana.
--------------
Ha gençler bir de şöyle bir şey var C0 gibi bir şey varken zaten en iyi sonuç beraberlik oluyor, galibiyet hayal gibi. Raikage onu tanklayamaz.