Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Naruto Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

@Mihawk

En üstteki 3 sıra Boruto'yla alakalı.Birkaç karakter var Boruto'dan Naruto kısmında.

Geçenlerde keşfettiğim Swagkage isimli Youtube kanalı baya detaylı bir Naruto tierlisti hazırlamış. 3 saatlik video sonucunda ortaya çıkan tablo şu şekilde. Sizce nasıl olmuş?
p8nmjrh.png
Acaba aynı tierdeki karakterleri de güçlüden güçsüze sırayla mı dizmiş?Öyle değildir herhalde.Yoksa Hamura'nin, Toneri'nin falan ne işi var Kaguya'dan üstte?Fakat sadece seviyelere ayıracaksa karakterleri, 3 saat niye uğraşmış?
God kısmı dikkatimi çekti.Sakura'nın ve Hokage Kakashi'nin ne işi var Hashirama ile aynı tierde?
Tamamını izlemedim videonun ama herhalde aynı tierdeki karakterler güç sıralamasına göre dizilmemiştir. Öyleyse daha da garip duruyor. Bende en çok Kakashi'nin orada olmasına şaşırdım doğrusu. Sakura'yı muhtemelen Kaguya'ya karşı savaştı, yumruk attı falan diye o kadar yukarı koymuştur. Emeğine saygı duydum yine de 3 saatlik video çekmiş adam.

Swagkage isimli Youtube kanalı
Yıllardan beridir bildiğim bir kanal. Tierlist ve Güç Skalasyonları konusunda çok berbat bir kanaldır . Bakmama bile gerek yok. Yine de senin hatrına bir göz gezdirdim ve evet, gene tam swagkage soytarısından beklenecek bir liste olmuş :D

Swagkage isimli Youtube kanalı
Yıllardan beridir bildiğim bir kanal. Tierlist ve Güç Skalasyonları konusunda çok berbat bir kanaldır . Bakmama bile gerek yok. Yine de senin hatrına bir göz gezdirdim ve evet, gene tam swagkage soytarısından beklenecek bir liste olmuş :D
Baya köklü bir kanala benziyor. Tierlistin bu kadar beğenilmeyeceğini düşünmemiştim. Neleri berbat mesela?

Geçenlerde keşfettiğim Swagkage isimli Youtube kanalı baya detaylı bir Naruto tierlisti hazırlamış. 3 saatlik video sonucunda ortaya çıkan tablo şu şekilde. Sizce nasıl olmuş?
Üstteki üç satırı görmezden gelerek baksam da saçma geldi bana. Savaş sonrası Kakashi'nin God'da olması Sakura'nın orada olmasından bile saçma. Adamda kelimenin tam anlamıyla özel hiçbir şey kalmadı. Tabii ki hala çok deneyimli bir Jonin ama orada olması için bir sebep yok. Minato çok aşağıda kalmış, PA Kakashi neden Hokage'lerin ve Sanninlerin üstünde? :D EMS Madara yanına Kyuubi'yi alıp dalmıştı Hashi'ye, Hashi paketlemişti Madara'yı. Ona rağmen EMS Madara'yı, SM Hashi'nin üstüne koymuş. Hagoromo aşağıda kalmış.

https://www.fanverse.org/threads/base-killer-b-vs-sasori.1288622/

Nelerle uğraşıyoruz yav.

Öldürülen ilk akatsuki üyesi olacaksın (hem de kendi ortamında), rakibin de Yaşlı Chiyo ve Shippuden başı Sakura olacak. Sakura'nın atak dokularını çözme ve de ataklardan sıyrılma konusunda övgülere boğacaksın (hani Shippuden Başı Sasuke'nin hareket ettiğini dahi algılayamayan Sakura)

Ama ne hikmetse Base Killer Bee bunu yener deyince de linç yiyeceksin.

Şu seride bir türlü anlayamayacağım akatsuki de o kadar güçlü adam varken neden tüm hype Sasori, Kisame, Itachi üzerinde toplandığını. Hadi Itachi'yi anlarım adamın klası belli. Kisame de en azından bir alanda kendisine sınıf atlattırabiliyor (Jinc avlama).

Yav Sasori ??

Yıllardır Deidara > Sasori'yi kabul ettiremedik. Şimdi de o Deidara'yı yenen Sasuke'yi yanında ekibi varken madara eden Base Bee, Sasori'yi yenemiyor. Yenmesi abes oluyor. Ne Sasoriymiş.

Keşke tüm ağır toplar seri başında ölselermiş. Gerçi söz konusu Jiraiya olduğu zaman "Jiraiya seri başlarında öldü (nasıl baş ise o) o yüzden skala olarak aşağıda kaldı, savaş arkı potasının altında" demeyi biliyorlar ancak Shippuden başındaki Sasori, Bee'nin üzerine skalanıyor.

@Nabu

Bence de base Killer B>Sasori fakat tam tersini savunanları da anlayabiliyorum.

Öncelikle Sasori ne kadar güçlü net bir şekilde bilmiyoruz. Chiyo'nun da Sasori'nin de ilk ve tek savaşı.Ayrıca tek kukla kullanıciları da onlar.Kankuro'yu saymıyorum fodder kalıyor yanlarında.Ayrıca Sakura da o savasta birkaç an hariç pek varlık gösteremedi.

Bize net olarak belirtilen 2 şey var.Birincisi Deidara'nın "Sasori benden güçlü" demesi.2. si de de Sasori'nin 3. Kazekage'yi öldürmüş olması(bunun detaylarinı bilmiyoruz gerçi.Ya da ben hatırlamıyorum bahsedilmiştir belki de).Yani bunlara bakıp da Sasori'yi güç olarak Akatsuki'nin 5.-6. sırasında kafasında canlandırabilir birisi.

Benim fikrim böyle değil tabi.Kuklaları Base Sakura'nın yanından geçemiyor.3 Raikage haric.
Hızı,gücu falan pek de kayda deger değil.Haxı da bence Naruto evreni için aman aman bir sey değil.Bir yere koysam, Hidan ve hazırlıksız Konan'ın üstüne, Kakuzu'nun altına koyardım herhalde.

Ayrıca Sakura da o savasta birkaç an hariç pek varlık gösteremedi.
Burada katılamayacağım zira yükün en az %50sini Sakura çekti denilebilir hatta önceden hazırladığı antidotları sayarsak işin %65'i belki de.

Bize net olarak belirtilen 2 şey var.
İşin kötüsü "net 2 şey" dediğin o 2 şey o kadar net değil.

1.si Deidara, Kakashi'yi başından savmak için onu demiş olabilir. Çünkü databooklarda asla, Sasori, Deidara'dan güçlüydü gibi şeyler belirtilmedi. Öte yandan Itachi'nin Kisame'den, Kakuzu'nun Hidan'dan güçlülüğü belirtilmişti. Ayrıca Pain, Tobi ve Kisame'nin ikisinin ölümlerine gösterdiği tepki de Deidara'nın söylemi ile çelişiyor.

2.si Sasori'nin bunu nasıl başardığı bilinmiyor. Tuzak mı ? , Zehir mi ?, Komplo mu? Suikast mi ? Savaş mı ? hangi yolla öldürdü bilmiyoruz. Sasori , bilgi ağı yönetmede ve de casuslukta da becerili. Kabuto'yu kullandığını biliyoruz. Kum Köyü'nün savaş konsülü olan Yura'yı da . Misal Kum Köyü'nün önündeki dev duvarın içindeki bekçileri, gardiyanları Yura'ya temizlettirdi. Deidara saldırmadan önce.

Hatta sasori, nagato ile ortaklaşa biçimde Itachi ve Kisame'nin %30 kopyasını yaptılar başkaları üzerinden.

Yani demek istediğim tonla yöntemi olabilir 3. Kazekage'yi nasıl yendiğinin.

Ayrıca Orochimaru'nun 4. Kazekage'yi ne kadar kolaylıkla öldürdüğünü düşününce .... Meh..
Bir yere koysam, Hidan ve hazırlıksız Konan'ın üstüne, Kakuzu'nun altına koyardım herhalde.
Aşağı yukarı ben de öyle ama sanırım Konan'ın da altına koyarım. Çünkü tam hatırlamıyorum ancak, Sasori'yi kishinin yazdığı bir oyun sekansında dövüp, akatsukiye getiren Konan idi ve yanlış hatırlamıyorsam yıllar sonra Kishi bunu onaylayan bişi söyledi yani %100 emin falan değilim ancak olabilir.

Sasori-Kisame-Kakuzu benim için taş kağıt makas gibiler.

Sasori > Kisame
Kisame > Kakuzu
Kakuzu > Sasori

fanverse de konu açmışlar Hebi Takımı Vs Jiraiya diye de ilk iki yorum takım Jiraiya'yı ezer şeklinde :D

Benim anlamadığım bunlar daha güçlü Taka hallerinde iken bile Base Bee 'yi zapt edemiyorlardı daha ne ara Jiraiya ezer oldular ?

Yani çok garip bir fan kitlesi anlamış değilim.

Jiraiya'yı fazla küçümseyen bir kitle var fandom içinde. Hebi Sasuke'nin de biraz abartıldığını düşünüyorum. Jiraiya karşısında şansı olmazdı. Diğer takım üyelerini saymaya bile gerek yok zaten.

@Ronny

Hebi Sasuke benim skillset olarak seride en çok beğendiğim, dövüşürken izlemeyi en çok sevdiğim 3-4 karakterden biri olabilir bu arada. Çok da maharetli bir çar bence, hatta bence Susano uyandırmadan önceki MS Sasuke'den bile yer yer güçlü olabilir.

Ancak , Yarı ölü Itachi'nin kendini tutarken extreme zorluk verebildiği, kendi ağzıyla sağlıklı olsa Base Orochimaru alamayacağını söyleyen, Taka halinde Base Bee'den ayar yiyen bir Sasuke, Jiraiya falan alamaz. Mid-High Kage civarı kimseyi kolay kolay alamaz.

Ki seri bunun işaretini aslında Kage Toplantısı arkında verdi. Her kage neredeyse en az 1 kez ölümün kıyısına getirdi Sasukeyi hep birileri kurtardı. Ancak full V3 Susano gelince standart kage seviyesini net bir biçimde aştı Sasuke... 4. Raikage beyinsiz bir kas yığını olmaktan öte bir şey olsa Sasuke ölmüştü zaten.

Danzo bile en güçlü silahını ve çakrasını Madara için saklama derdindeyken dövüştü Sasuke ile ve Sasuke o dövüşte V3 açtı falan.

Yani bu adam MS güçlerinin tamamını uyandırdığında bile low to mid diyebileceğimiz kageleri kolaylıkla yenemiyordu.

Hebi iken nasıl Jiraiya gibi Hokage kalibre birini alacak ?

Yani milleti anlamak güç :D

Kaldı ki Naruto Fuuton Rasenshuriken ile Kakuzu'yu yenince kendisini Sasuke'ye artık diş geçirebilir görüyordu ve Kakashi de galiba artık beni geçti, artık Sasuke'nin ciddi bir rakibi var falan dedi. bunu da Kyuubi'den bağımsız dedi. Yani Hebi Sasuke >= FRS Naruto >= Immortal Arc Kakashi gibi bir portre çizildi. Hatta Sasuke'nin Oroc hakkında nasıl konuştuğuna ve Oroc'un Kn4 Naruto hakkında dediklerine bakacak olursak

Sağlıklı Oroc >> Kn4 Naruto > Hebi Sasuke >= FRS Naruto >= Aşırı Hasta ve Kolsuz Oroc (Ki zehir başığıklığı olmasa Sasuke'yi öldürebilecekti) >= IA Kakashi

Yani seri de buna yakın bir tablo sergilendi. Yamato gibi biri bile, Sasuke'nin Naruto'ya ve kendisine yaptıklarını gördükten sonra Sasuke'yi alabileceğine inancı vardı, alırdı demiyorum ancak gözü kesti yani..

Böyle bir denklem de Jugo ve Suigetsu gibi bir tane dev kurbağa'yı dahi yenemeyecek 2 adam yanında diye Hebi Sasuke nasıl Jiraiya yeniyor.

Hatta bazıları SM Jiraiya'yı bile ezerler diyorlar :D :D Yani :D Hebi Takımı ne ara Pain oldu ?

Hebi Sasuke benim skillset olarak seride en çok beğendiğim, dövüşürken izlemeyi en çok sevdiğim 3-4 karakterden biri olabilir bu arada. Çok da maharetli bir çar bence, hatta bence Susano uyandırmadan önceki MS Sasuke'den bile yer yer güçlü olabilir.
Katılıyorum izlemesi gerçekten keyifliydi. Yetenekli bir çar, güçlü de hissettiriyor ama karşısında ki isimde Jiraiya yani. Zaten hiçbir Sannini alamaz bence. Orochimaru sağlıklı olsa onu da yenemeyeceğini söylemişti.

Sağlıklı Oroc >> Kn4 Naruto > Hebi Sasuke >= FRS Naruto >= Aşırı Hasta ve Kolsuz Oroc (Ki zehir başığıklığı olmasa Sasuke'yi öldürebilecekti) >= IA Kakashi
Ben FRS Naruto veya Hebi Sasuke'nin de Kakashi önünde olmasını pek yakıştıramıyorum. MS Sasuke karşısında Kakashi fena varlık göstermemişti bence. Tabi orada ki Sasuke çok dengesizdi. Yine de Hebi Sasuke' in Kakashi aldığı senaryo daha mantıklı Jiraiya'yı almasından.

Hatta bazıları SM Jiraiya'yı bile ezerler diyorlar :D :D Yani :D Hebi Takımı ne ara Pain oldu ?
Bunlar o kadar güçlüyse niye Bee'den ayar yediler diye sorar insan bir kendine. :D

fanverse de konu açmışlar Hebi Takımı Vs Jiraiya diye de ilk iki yorum takım Jiraiya'yı ezer şeklinde :D

Benim anlamadığım bunlar daha güçlü Taka hallerinde iken bile Base Bee 'yi zapt edemiyorlardı daha ne ara Jiraiya ezer oldular ?

Yani çok garip bir fan kitlesi anlamış değilim.
Fanların çoğunda sevdikleri karakteri şişirmenin yanı sıra, en güçlü olduğu haline yakın değerlendirme eğilimi var. Jiraiya dediğin adam, az buz birisi değil. Fiziksel olarak en az Bee kadar yarma ki aynı kilodalar ve Jiraiya 191.2 Bee 192 boyunda. Bu detayı şu sebepten veriyorum, Hebi takımı komple olarak Bee'nin taijutsusuna karşılık verememişti Jiraiya sennin formunda Bee'den üstün bir fiziksel güce sahip üstüne kurbağa karatesine sahip. Kaldı ki sennin moda da gerek yok, Jiraiya base halinde de gayet hayvanat.

Ben artık iyiden iyiye Jiraiya'nın underrated olduğuna inanıyorum. Bu arada Sasuke yerlere göklere koyulamayan o MS'li halinde bile Bee'ye karşı yanındaki arkadaşları sayesinde galip gelebildi. Ki onda da takımca yamuldular. Eğer dövüş es kaza 1v1 olsaydı Tsunade seri sonunda Naruto'ya kol yapmak zorunda kalmayacaktı. Senin Jiraiya dediğin adam Pain'i tüm dezavantajlarına rağmen yenilgiyle burun buruna getirdi, sırlara sahip olsaydı da gömecekti. Sharingan konusunda derinlemesine bilgisi olan bu adam'ı Sasuke'nin hiç bir saldırısı aman aman şaşırtmazdı.

İşlerine gelince mangada geçmiş ve alakasız bir karakterin sözünü referans alanlar, bizzat Pain tarafından söylenen "Sırrımızı bilseydi, kazanamazdık." demesine, saygıdan diyor. Saygı mı kalmış, adamı öldürmüş. Böyle saygı mı olur? Adamı öldürüyor, ama ustası olduğundan saygıdan ötürü öyle bir kıyak geçiyor. Ya bırakın canım bu işleri.

FRS Naruto'yu Hebi Sasuke'den güçlü görüyordun diye hatırlıyorum. Yanlış mı hatırlıyorum yoksa fikrin mi değişti?
1-2-3. kuyrukları açtığı takdir de, Base haliyle değil.

MS Sasuke karşısında Kakashi fena varlık göstermemişti bence. Tabi orada ki Sasuke çok dengesizdi. Yine de Hebi Sasuke' in Kakashi aldığı senaryo daha mantıklı Jiraiya'yı almasından
O Sasuke hem mentla hem de fiziksel olarak bitik idi ve zaten 2 teknik çarpıştırdıktan sonra gözleri gitti, sharingansız kaldı. Neredeyse kör olmak üzere olan bir Sasuke idi. Ama ve o Kakashi, Kakuzu arkındaki halinden biraz daha güçlü bir Kakashi idi War Arc'ın başlarından bahsediyoruz sonuçta

Bunlar o kadar güçlüyse niye Bee'den ayar yediler diye sorar insan bir kendine. :D
Ah bir anlasam :D

Ya instagramda , tiktok da şu tarz konulara denk geliyorum;

Screenshot_2024-04-21-15-49-00-386_com.zhiliaoapp.musically.jpg

Resim Patlarsa diye;

Ekip Liderini Seçin Yazısı altında Jonin Kakashi, Jiraiya, Jonin Gai, Anbu Itachi, Jonin Minatı var.

Screenshot_2024-04-21-15-49-23-595_com.zhiliaoapp.musically.jpg

Ekibin gerisini oluşturmak için 3 shinobi seçin deniyor;

Seçenekler ise; Sai, Shizune, Shino, Temari, Mifune, Darui, Hinata, Yamato, Kankuro, Neji, Shikamaru, Rock Lee, Chojuro, Konohamaru (boruto), Haku ve Asuma

Ha bu arada görev de ekstra tehlikeli falan deniliyor, yani S level bir şey.
--------------------------------

Neyse benim takıldığım şey ise yorumların %80'ninde Shikamaru seçiliyor ve millet gerekçe olarak "çünkü çok zeki, görevi 200 hamle ötesine taşır" vs gibi saçma şeyler var.

Abi benim anlamadığım Shikamaru 3 kere ana aktörü olduğu on panel / canon göreve gitti üçünde de birileri canını kurtardı bunun şans eseri ve hepsinde takım arkadaşlarını öldürme noktasına getirdi.

Sasuke'yi geri alma görevinde, Temari götünü kurtardı ve Rock Lee + Kum Üçlüsü gelmese ekibin hepsi meftaa idi. Hatta Neji ile Choji ucu ucuna döndüler. Görev boyunca Shikamaru'nun zekası ile fark yarattığı bir an oldu o da zorlama idi çünkü onu Neji kendi başına da bulabilirdi zaten neyse.

Gelelim Asuma ile olan görevine, bizim Shikamaru'dan daha hızlı çözdüğümüz bir gizemi Shikamaru çözebilsin diye Asuma ona zaman kazandırmak için öldü. Sonra ekibin alayı ölecekken yardım geldi, sonra yardıma gelenler de ölecek iken Pain bunları geri çağırdı vs... Gene Shikamaru'nun zekası ile fark yaratamadığı bir şey.

Sonra Asuma'nın intikamı görevinde, her şey dört dörtlük gitti, Shikamaru'ya plot armor bile verildi, ona rağmen gene ekibi ölecekti ki Naruto'lar günü gelip kurtardı. Burada ilk defa zekası ile bir şey yaptı ancak onu yapabilmek için de 2 hafta hazırlık ve de Hidan hakkında full bilgi sahibi idi ve planı üzerinden yürüttüğü kişi Kakashi gibi bir değer idi.

Nitekim bu adamın karnesi böyle iken ? Ben anlamıyorum, Çok zorlu ve çok özel bir göreve ben asla Shikamaru'yu götürmem.

Hele de Takım Liderleri Itachi, Minato, Jiraiya, Kakashi gibi adamlar iken. Burada bir tek Gai'nin lideri olduğu takıma takım beyni olarak Shikamaru'yu almak mantıklı başka türlü bence saçmalık.

Ve herkesin aldığı Takım şu; "Minato + Shikamaru + Shino + Neji"

Kardeşim, Shino ile Shikamaru zaten hemen hemen aynı şeyi yapan tipler. Birinden biri fazla, Ama diyor Shino'nun böcekleri ile bilgi alma ve etrafı sezme yeteneği var. Lan Minato sensör ninja ve kurbağaları ile her yere girip çıkabilir. Neji desen 10 larca kilometre boyunca engel tanımaksızın görüşü var. Shika + Shino demek. Dövüş gücünü tamamen Minato ile Neji'nin üstüne yıkmak demek.

İşte eleştirdim bu yaklaşımı, kanal sahibi de Shikacı galiba bana kızdı. Hayır shikamaru burada bir mecburiyettir, olmazsa olmazdır falan :D

Abi Shikamaru'nun yetenekleri ile yapabildiği hemen her şeyi yapabilip bir de üstüne takım içinde haberleşme ve mesajlaşma sağlayabilecek, takımı uçurabilecek Sai var. Yamato gibi elinden her halt gelen biri var. Darui gibi bir güç unsuru var.
Shizune gibi bir medic, Temari gibi bir uzak mesafe ittirici var. Orta mesafe de gerilla taktikleri yürütebilecek Chojuro, Asuma, Kankuro var vs vs.

Shikamaru imiş götümüzü kurtaracak olan. Lan ekip liderim Minato ve ya Kakashi ise ben niye beyin için Shikamaru alıp ofansımı ve defansımı zayıflatayım ki ?

Benim 4 alternatif takımım var.

Sızma, Soruşturma ve Araştırma için; Jiraiya + Yamato - Neji - Shino/Sai
Mobilite, Bir yerlere çabucak girip oradan çabucak çıkma, kısacası keşif/scout için ; Minato + Neji- Sai- Shino
Suikast, Gizlilik Kombatı için; Minato/Itachi (üçü de farklı sebeplerden çok uygun) + Darui + Yamato + Kankuro (zehir sebebiyle seçtim ama
Meydan Muharabesi, A noktasından girip B noktasından çıkma bunu yaparken de herkesin içinden geçme takımı ise;

Jiraiya / Minato(Bu senaryo da Jiraiya biraz daha iyi gibi) + Darui - Yamato - Chojuro (alan hasarı için Temari ya da takın dövüş ve savunma için Neji de olabilirdi)

Siz nasıl bir takım yapardınız ve sizce bu Shikamaru abartması nedir böyle ?

Takım lideri olarak en güçlü(Minato jonin çünkü) ve en tecrübelisi olduğu için Jiraiya derim

Kalan ekibide Yamato,Neji ve Konohamaru derim.Dövüş üzerine kurulu bi ekip kurdum.

Valla aklıma ilk gelen ekip Minato + Neji + Yamato + Darui'ydi ama Mihawk söyleyince fark ettim Minato Jonin o resimde evet. O zaman onun yerine Jiraiya'yı da koyabilirim.

Edit: Shikamaru'ya Chuunin Sınavları'nda epey bir hype yapılmıştı. Daha sonra da Hidan'ı hazırlıkla falan yenince epey gözünde yükseldi herhalde milletin.

Geçenlerde denk geldim bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Hiruzen bana da hep yetersiz bir Hokage gibi hissettirmiştir hem güç hem icraat bakımından. Hakkında söylenilen efsaneleri düşününce pek hakkını vermedi gibi gelmiyor bana. Shinobi Tanrısı lakabı Hashirama'ya daha çok uyuyor bence.

Geçenlerde denk geldim bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Hiruzen bana da hep yetersiz bir Hokage gibi hissettirmiştir hem güç hem icraat bakımından. Hakkında söylenilen efsaneleri düşününce pek hakkını vermedi gibi gelmiyor bana. Shinobi Tanrısı lakabı Hashirama'ya daha çok uyuyor bence.
Yani bu konular daha önce bu forumda ve bizim arkadaş ortamlarında konuşuldu. Hatta ben bunun üzerine yazı da yazdım, maalesef yazıdaki imajlar patladı ama hala genel fikir verecektir.

Hiruzen ile ilgili bilinmesi gereken ilk şey retcon kurbanı olmasıdır. Seri de gidişat açısından farklı bir karara gidildiği için (Sasuke'yi sona kadar karanlık tarafta tutmaya devam etme kararı) bundan dolayı seride daha önce de olan ancak iyice ayyuka çıkan karanlık vs aydınlık üzerine bir rekabet geliştirildi. Uchihalara yeni bir anlam getirildi, bu yeni anlam elbette Senju ve Uzumakileri de boostladı vs.

Nitekim bu karar öncesinde yazarın orijinal tasarısında Hiruzen en güçlü Hokage olarak yükseltildi ve Seri de birisi için "Shinobi Tanrısı" unvanını ilk duyduğumuz isim oldu. Bu unvanı Hiruzen ile beraber sadece 2 isim daha kullandı onlarda Hagoromo ve Hashirama. Unvanın ağırlığı ortada.

Şimdi bana kağıttan okuma demiş de, biz bu mangayı kağıttan okuyoruz zaten, her şey, her halt on-panel olamaz hele de serinin çok çok başlarında ölen bir destek karakteri için ...

Yani bu beyefendi bu tavrını One Piece de sürdürse güçlü diye anılan isimlerin yarısı çöpe gider. 2 yıl önce Mr.3' den shit diff yiyen devler, Gorosei ile dövüştü :D Neden çünkü serinin güç skalası yükseldi ve uzun soluklu bir battle shounen de her daim yaşayan karakter, antrenman yapmasa ya da özel muamele almasa bile belli bir nebze yükselir çünkü yeni standartlar bunu gerektirmektedir. Bunun izlerine her yerde rastlayabilmekteyiz.

Hiruzen de bunun kurbanıdır.

Yani 1.si karakteri retcon'un negatif tarafında kalmıştır, 2.si serinin güç skalası çok daha mütevazı bir noktadan iken ölmüştür.

Ancak bu adam edo olarak geldiğinde bile hala Gokage üyelerinden güçlü denildi. Yani confirm etti Kishimoto bunu. Hokageler için "savaşın en güçlü askerleri geldi" ibaresi yapılmıştı. Yani çağırılan edolar içerisinde Madara ile beraber en güçlüleri demek bu. Bu neredeyse Nagato ve Itachi'nin bile üstüne koyuyor bir yerde.

Neyse, videodaki spesifik olaya gelirsek

1.si Bu tamamen çıldırmış, düşünemeyen bir Kyuubi ve %100 Kyuubi yani herhangi bir köydeki herhangi bir bijuu ile uğraşmanın çok çok ötesinde bir iş. Zaten Hiruzen 10 dk da paket edemez bu Kyuubiyi.

2.si Hiruzen'in Minato'yu sorup durmasının sebebi, Bijuu'nun son mührünü Minato yapmış, taşıyıcısı da karısı. Yani Minato'nun nerede olduğunu merak etmek kadar ya da Minato'yu orada istemek kadar doğal bir şey olamaz. Zaten kadro yetersizliği sebebiyle de Minato'yu sorabilir. Sanninler köyde değil, Kakashi, Gai vs henüz çok genç, Maito Dai ve Sakumo Hatake ölüler, Klan Liderleri de çok büyük ihtimal kendi klanlarını ve yerleşkelerini korumakla görevliler, Itachi'nin annesi ve babası da evde değillerdi ya görevdeler ya da başka bir şey. Danzo'nun da her zaman ki gibi, olay şekillensin öyle müdahil olayım kafasını düşününce zaten Hiruzen'in Minato'yu araması, istemesi, sorması son derece doğal. Zaten mühürleyicisi ve jinc'in kocası ...

3.sü Videodaki adam küçümseme edebiyatı yapmış, sopa ile dürtmüş de 2 metre geriletmiş. Kilometrelerce uzunlukta bir sopa ile kilometrelerce uzağa itiyor. Savaşı köy dışına taşıyor. Köy, Pain ve Orochimaru saldırılarından daha az hasar almışsa bunun bir sorumlusu Minato diğeri de Hiruzen. Kaldı ki, Hiruzen ve yanındaki bir kaç adamın Kyuubi ile off-panel bir mücadelesi var. Minato, Tobi ile dövüşürken.

Zaten o savaş çok hızlı bitiyor yani burada Hiruzen'in güçsüz yapan şey 3 dk da %100 Kyuubi'yi 57 yaşında paketleyememek mi ? Bunu seride yapacak kaç karakter var ki zaten ? Hashirama, Madara gibi doğal kontrolcüleri saymazsan o kadar kısa sürede Kyuubi nasıl paketleyecek ? Kaldı ki, Kyuubi ile çağırıcı arasındaki kontratı bozman lazım, Hiruzen ne çağıranı gördü ne tespit etti. Minato'nun ilk yaptığı şeylerden biri kontratı iptal etmek idi. Kyuubi'yi Tobi'den koparmak için ama bunu Tobi ile dövüşebildiği için yaptı.

Nitekim, 3 dk da çağırıcısının nerede olduğunu bilemediği %100 Kyuubi'yi paketleyememek mi Hiruzen'in zayıflığı ?

Yani çok yanlı, taraflı ve biraz da aptalca bir düşünce bu.

4. Adam "bu adam genç yaşlarında" diyor sonra "genç derken 50-60 küsür yaşlarında" diyor ? Naruto da bazı klanların ya da çok özel bir tip değilsen 50-60 küsürler yaşlı yaşlar zaten yani Prime'ın geride kalmış oluyor. Bir kere buradan taraflı olduğu netleşiyor.

5. Anime etkisi burada hissediliyor. Çünkü Manga'da her şey çok çabuk oluyor ve Hiruzen, Minato'yu sadece 1 kere soruyor, sorduktan az sonra minato geliyor. Ve Hİruzen hiç sızlanmıyor ya da oyuncu değişimi falan demiyor adam bir yerde dizini çöküyor hafiften yanındaki eleman da "3. !" diyor o kadar. Kaldı ki Kurama, Bijuu Dama hazırlayınca Hİruzen "gene mi ondan" diyor .Şimdi burada Hiruzen'in , Kurama'nın Minato'ya ilk attığı Bijuu Dama'yı mı yoksa orada dövüşürken yapılmaya çalışılmış başka bir bijuu damayı mı refere ettiği net değil. Yani Hiruzen orada bir kaç tane ciddiği atağı, daha olgunlaşamadan engellemiş ve bu yüzden biraz hırpalanmış olabilir. Off-Panel sonuçta. Ancak tek bildiğimiz, Kurama'nın Hiruzen sayesinde çok çabuk ve etkili bir biçimde köyün dışına atıldığı ve dövüşün orada devam ettirildiği.

Yani videoda dendiği gibi Hiruzen 1 kere bile yoruldum demiyor. "Zopayla dürtükleyip, 2 adım geriye atıyor" diye adamın yaptığı işi küçümsersen elbette her türlü fikri karşına dayatabilirsin.

Kaldı ki yoruldum diyen Hiruzen neden sonra onlarca kilometre ötedeki (belki bir kaç yüz) Minato ve Kushina'nın lokasyonuna gelip, Kyuubi'yi durdurma girişimine katılmak istesin ? Yani mangada asla "Hah, oh, Minato geldi kurtulduk hadi evlere dağılalım" olmuyor ki ?

Hiruzen hala işin içinde yani.

Karakterin gerçek güçü türlü sebeplerle yansıtalamadı, zaten retcon içinden geçti o yüzden asla diğer güçlü karakterler kadar dominant ve de etkileyici görünmedi bunlar kabulüm, bunlara katılırım zaten "ama zopayla dürttü" :D

Ya Yarı Kurama'nın (o da aslında %50 diyoruz ama 8'de 1 biri gibi bir şey) 6 Kuyruk halini tek beden Pain Shinra Tensei ile itemedi (2 beden Pain iken 3 dev kurbayı kilometrelerce uçurmuştu), 8 Kuyruk haline de Chibaku Tensei, kum havuzu gibi kaldı.

Hiruzen %100, Çıldırmış, genjutsulanmış Kuramayı kilometrelerce uçuruyor ama beyimizin tarifi "zopaylan 2 metre dürttü" :D :D

Yani hoş değil...

--------------------------------------

Yetersizliğine gelince, Orochimaru ve Hyuuga krizi hariç Hokageliğinde çok da yetersiz bir tarafı yok siyasi olarak aksine, Konoha'nın 4. Ninja Savaşı öncesi en refah ve en uzun savaşsız dönemini yaşatıyor.

Gücüne gelince,

Orochimaru Edo Tensei geliştiriyor, yanına eski hokage edoları alıyor, Kum Köyünü alıyor, Kabuto'yu alıyor, Ses Dörtlüsünü alıyor. Ki Orochimaru elinin kiri gibi 4. Kazekage'yi öldürüyor saldırı öncesi.

tüm bunlara rağmen Hiruzen'in canını almak için en güçlü edo bedenlerinden ikisi, kolları ve ninjutsularından oluyor Orochimaru :D

ve Hiruzen bunu 69 yaşında yapıyor. Ve o 69 yaşındaki halinde bile 5 Kage'nin en güçlüsüydü deniliyor hakkında.

Yani, savaş arkı ve uchiha vs senju retconu buffları ile Tobirama sonradan güçlü gözükmüş olsa da Hİruzen'den çok çok çok daha felaket şekilde ölmüştür. 2. Tsuchikage ile 2 Mizukage birbirlerini öldürmüştür. hem de prime zamanlarında

öte yandan 69 yaş hiruzen eski öğrencisi ve eski hocaları karşısında dövüşmenin verdiği mental yükün yanı sıra kavurucu bir bariyerin içinde 3 v 1'e zorlanmış ve neredeyse karşılıklı ölüme götürecekti olayı, Edo'lu Oroc'u Prime'ında alacaktı.

Yani, diğer köylerden hemen hemen hiçbir Kage bu senaryoda bundan daha iyisini yapamazdı sanırım.