2sinin de Edo halleri canlı hallerinden üstün.
Kesinlikle katılıyorum. Normalde Kabuto'nun Edoları, orijinal hallerinden çok güçsüzler ancak Nagato ve Itachi çok ağır hastalık ve kötü sağlık kondisyonlarından müzdarip oldukları için Edo tensei onlara direkt sınıf atlatıyor. Bunu görmüyor insanlar sanıyorlar ki bu ikisi yaşarken de böyle güçlülerdi.
Edo Nagatoya üstün dedim Pain'den
Ben de derim canım. O çok net.
Edo Nagato ancak 1-2tık güçlüdür Pain'den.Arada 5-10 katı bırak 1,5-2 kat bile fark yoktur.
taş çatlasa 2x derim ben de

: D O da bonkör davranırsam. Kimileri Maalesef Nagato = Painx5 falan sanıyor.
Ama asıl mesele şu Pain'in zayıf görülmesi.
Ben şahsen Pain'i zayıf görmüyorum. SM Jiraiya'dan az güçlü de değil bence. Bu kadar basit değil.. Bilgi ve hazırlığa bağlı olarak az güçlü ya da çok güçlü olabilir Naruto evreninde en büyük güç bilgi ve hazırlıklı olma durumu ve dünyada kimse Rinnegan'a hazırlıklı değil. Bir Sharingan'lı ile karşılaşırsan yapman gerekenler çocukken öğretiliyor. Elementlerin birbirlerine kantırı keza aynı, hemen herkes kekkei genkai'leri tanıyor ve biliyor gençler bile. Bir Byakugan ve Juken kullanıcısına karşı nelere dikkat etmelisin biliniyor.Ya Hachimon Tonko gibi saklı ve yasaklı bir teknik bile onlarca adam tarafından net bilinen bir şey.
Rinnegan ise Jiraiya savaşı öncesi hakkında sıfır bilgi vardı sadece bir efsane idi. Pain'in gücünün çok ama çok büyük bir kısmının buradan geldiğinin anlaşılması lazım. Aksi takdir de Pain gene çok güçlü ancak kantırlanabilir bir varlık. Nagato'da bunun farkında olmalı ki kendini o kadar da "yenilmez" bulmuyor.
Kakashi için "Sen çok tehlikelisin seni elemine etmemiz lazım" ve "Sen çok maharetlisin bu sefer sana yaklaşmadan işini bitireceğim" diyor.
Jiraiya için ; "Sırrımızı bilseydi onu yenemeyebilirdik" diyor.
Çaylak SM Naruto için ; "Acı'nın 6 Yolu'na karşı bu kadar yol alabilen tek kişi sen oldun" diyor.
Savaş Arkı Öncesi MS Kakashi, Bilgi, Hazırlık ve Mekan Avantajları elinden alınmmış SM Jiraiya ve de topu topu 10-15 dk SM de kalabilecek SM Naruto'nun Pain'e bu sözleri söylettiğine göre ve bu üç kişiden birisi abartılı olmayan bir destekle neredeyse en güçlü bedeni elemine edebilecek olması, bir diğerinin 4 bedeni tüm dezavantajlara rağmen almış olması ve diğerinin de Pain'î yenmiş olmasından.
Pain'in High Kage sınıfındaki isimlerden çok çok uzakta bir varlık olmadığı açığa çıkıyor. Pain ile ilgili en vurucu şey bence Jutsu emmesi, çakra emmesi, ortak görüş gücü ve de yeniden dirilme (Shinra Tensei ve Chibaku Tensei yıkıcılık açısından uçuk teknikler ancak işin püf noktası bu beceriler bence) ... İşte bununla baş edebilmek için de bilgi şart.
Hokage Minato veya Ms Obito Pain'e karsı kazanabilir ama Pain'in yapabildikleri, sahip olduğu yetenekler 2 sini de 10'a katlar.Yani şunu demek istiyorum örnekle açıklayacak olursam; evet Hokage Minato vs Pain diye bir konu açılsa Minato kazanabilir hatta ben bile oy verebilirim Minatoya ama Minato'nun önce Sm Jiraiya'yı yenip daha sonra Konahayı yok edip üstüne 3 büyük ve 2 bilge kurbağaya beraber Sm Narutoyu yenip üstüne de 6 kuyrukluyu yenmesi bana pek de mümkün gözükmüyor.
Her Naruto karakterini onu güçlü kılan farklı özellikleri var.
MS Obito ile Minato'nun kariyerinde yapıp da Pain'in yapamadığı şeyler de var .Misal Pain daha 1/8 Kurama'nın 6 kuyruk halini yenemezken Minato %100 Kurama ile köşe kapmaca oynayabiliyordu. Pain'in kn6 karşısında düştüğü halleri düşününce Pain'in Minato'nun yaptığını yapması zor.
Minato'nun Pain gibi Konoha'yı anında yok edecek bir saldırısı yok belki ancak Konoha'yı o ataktan daha beter yok edebilecek %100 Kurama Bİjuu Damas'ını onlarca kilometre öteye ışınlayabiliyor. Yani, Minato, Pain kadar yıkıcı değil diye sahip olduğu yetenekler anlamında Pain bunları 10 'a katlamıyor bence. Şahsen Obito'nun Hashirama Hücresi + Uchiha Hücresi Barındırması hem MS hem mokuton kekkei genkai sahip olması. Pain'in tüm özelliklerinden çok daha kullanışlı neredeyse. Pain için setup gerekiyor, şartların uyuşması gerekiyor. MS Obito eğer Kakashi gibi aynı göze sahip değilsen ya da Minato gibi daha üst seviye bir jikuukan ninjutsu ustası değilsen müdahale edilmesi neredeyse imkansız birisi.
Misal MS Obito asla ve asla Çaylak SM Naruto karşısında Pain bedenlerinin düştüğü hallere düşmeyecekti. Hatta Kn6 karşısında bile.
Yani gücü nerede aradığına göre değişebilecek bir şey bu. Ha anlıyorum Pain çok donanımlı, hax da var, yıkım da var , fiziksel beceriler de fena değil ... Dolu dolu yani. Ancak Pain için sorun şu her beden 1 trick pony ve o "trick" i bir kez anladın mı da gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Örnek; Konohamaru ya da Choji & Choza destekli Kakashi ... MS Obito ile Minato'nun bu isimlerle bir işi olamazdı misal...
Hatta bu isimler bu ikiliye dair her sırrı bilseler ve 1 hafta da hazırlık şansları olsa gene Konohamaru ya da Choza, Choji, PA Kakashi üçlüsü için bir şans olamazdı.
Yani Chibaku Tensei, Shinra Tensei, Çakra/Jutsu Emme, Dirilme falan bunlar bakınca vaaay falan oluyorsun ancak Pain ile ilgili sıkıntı şu. Çözdün mü de tamamen çözülüyor. Bir numarası kalmıyor neredeyse. Ve bedenler sağlam da değiller, Pain karşısında ölmeden , onları gözlemleyebilecek kadar yaşayabilecek herkes CST & CT devreye sokulmadıkça Pain'i indirme şansına sahip. Bunu Nagato'da kabul ediyor olmalı ki "Sır" olayına çok önem veriyor ya da Kakashi gibi becerikli ve zeki tiplerden tırsıyor.
SM Jiraiya'yı yener yenmez Konoha'ya gitmiyor ki Nagato arada bir kaç hafta var. O şartlar altında MS Obito ve Minato benzer bir senaryoyu başarabilirler gibi geliyor bana.
Shippuden başında Itachi ve Kisame'yi birebir kopyalan jutsuyu yapan
Bunu Sasori yapmadı mı ?
Pain karşılaştırıldığı pek cok karakterden apayrı bir seviyede.
Karşılaştırıldığı karakterlerin de tek tek özelliklerini saysak öyle durmaz. Kaldı ki tekrar diyorum. Bu güçlerin hepsini tek bir bedene koyduğunda ve o bedenler de fiziksel olarak yetersiz olduğunda (Deva ve Asura hariç) bu seni açık ediyor. Pain'in en büyük gücü, Rinnegan'ın bilinmezliği... Kimsenin buna dair bir çalışma ve tedbir geliştirmemiş olması.
Bilgi yokken Jiraiya zorlanarak 3+1 beden alabiliyor
Bilgi sonrasında
Ebisu+Konohamaru 1 beden alıyor
Choji+ Choza + Kakashi 1 beden alıyor diğerini de (en güçlü 2 bedeni bu arada) neredeyse alıyor.
Yani burada bilginin, Nagato'nun değimi ile "sırlarının" onları ne kadar koruduğu ortada. Misal Obito'nun sırrını bilsen bile adam o kadar çabuk çözülmüyor. Konan bildi ne oldu ? 1 sırrı daha vardı, 1 numarası daha vardı. Kakashi çözdü ne oldu ? Naruto tarafından kurtarıldı. Torune ile Fuu biraz anlar gibi oldular ne oldu ? Rezil oldular.
Pain'in sorunu (bu da bence Nagato'nun çok da savaşçı olmamasından kaynaklanıyor yoksa daha yıkıcı ve iş bitirici bir şekilde kullanabilirdi o teknikleri) 1'er özellik barındıran 6 beden yerine 2 şer barındıran 3 gibi falan

) , Rinnegan'ın nasıl çalıştığını ve 6 yol becerilerinden en kritik 2 tanesini bari öğrendin mi. Pain direkt o tanrısal konumundan düşüveriyor.
Nitekim Pain ile ilgili en büyük sorun. Sırrı anlaşıldığında birden bire tier düşen bir kaç karakterden biri. Hidan gibi biraz. Hidan sırrı bilinmezken Bijuu bile alabilir düşük zorlukla ... Sırrı bilinince Yorgun Shikamaru bile fazla geliyor adama.
Pain de öyle biraz. Hiraishin'in ne işe yaradığını bilsen Minato birden bire fodderize olmaz ya da Jiraiya nasıl bir insanı tutup kurbağaya çevirebiliyor bunu öğrensen Jiraiya 1 tier düşmez. Pain'in bence sorunu bu. Jiraiya'nın da kendini feda etme sebebi de bu zaten. Çünkü güçleri ve sırları açığa çıktı mı çok ulaşılabilir ve dokunulabilir bir hal alıyor Nagato ve Pain.
Sharinnegan Obito'da insanların Hype olmama sebebi,zaten bu karakterin gücünün çok açık ve net şekilde gösterilmiş olması.Bu Obito'dan daha güçlüsü Madara ve Hashirama zaten daha ne hype'i yapılabilir ki.
Düşün yani senden daha güçlü yegane şinobiler Hashirama ve Madara ancak buna rağmen Edo Itachi, Edo Nagato, Edo Tobirama'nın gördüğü saygının 10 da birini görmedi Obito.
Nagato Gedo Mazo kontrol edebilmek için yaşayan antene dönüşmesi gerekirken tek rinneganlı Tobi, Kuchiyose gibi çağırıyordu istediği yerde. Obito'nun cidden underrated olduğu kanısındayım.
Ayrıca bence Pain ve Nagato'nun da gücü çok açık ve net gösterildi adamın cephanesinde kullanmadığı bir şey kalmadı ki. Öte yandan Obito, o bahsettiğim 4 lü ile dövüşürken tek bir rinnegan gücü bile kullanmadı. Kendi güçlerini daha işlevsel bulmuş olmalı ki bence de öyle...
Ve tekrar diyorum ben Nagato ya da Pain'i olduğundan daha güçsüz bulmuyorum. Pain zaten kendi tier listlerimde SM Jiraiya'nın da SM Naruto'nun da üstündeler. Hatta SM Kabuto, Killer Bee, Tobirama, Edo-Itachi gibilerinin de... Nagato da Minatoların, MS Obitoların, Prime Hiruzen'lerin falan üzerinde ancak EMS Sasuke, Sharinnegan Obito, KCM2 Naruto, KCM2 Minato gibilerinin altında doğal olarak.
Güçsüzlük söz konusu değil ancak yaşayan Nagato'nun Pain bedenleri olmadan pek bir tehdit olmadığını hatırlatmak istedim (üst seviye için) . Edo-Nagato'nun (Daha doğrusu Nagato aracılığı ile Kabuto'nun) ise hayli avantajlı olduğu bir karşılaşma da fırsattan faydalanma hariç bir şey yapmıyor aslında.
Nagato'nun o kadar güçlü olabileceği tek senaryo. Edo Halindeki gibi sağlıklı ve sakat olmayan ancak yaşayan bir Nagato yapacaksın (tamamen canon gerçekliğin dışında). Gedo Mazo çağırıp antene dönüşmeyecek ancak tüm pain yeteneklerini tek beden de toplayacak ve o beden de fiziki beceriler olarak her bir pain bedeninden defalarca kat daha güçlü olacak.
Yani ancak böyle bir Nagato düşünürsen o malum ikiliyi sololayabilir ya da 5 Kage'yi sololayabilir ya da Hashirama, Madara gibiler karşısında bir etmen olabilir.
Öbür türlü biraz abartı maalesef. Fakat nedense bunun farkında varılmıyor.
Yani şöyle düşünelim;
Orochimaru, Nagato, Madara ve Obito bu dördü ana karakter denilebilecek olan Sasuke'yi çıkardığımızda serinin en büyük 4 antagonisti olarak karşımıza çıkıyor. Orochimaru ile Nagato seri ortasında denklemden çıktıktan sonra Savaş Arkına doğru giden süreçte ve de Savaş Arkı boyunca Obito ve Madara Nagato'dan güçlüler.
Madara'yı geçmişini gördüğümüz kadarıyla EMS Halindeyken bile olası bir sağlıklı ve full kontrol (yani fantezi bir Nagato) Nagato'dan güçlü olduğunu görüyoruz bunun üzerine Madara'da gördüğümüz power-uplar. Kurama'yı kuchiyosesi yapmak, sonra Hashiramadan et koparıp DNA'larını birleştirerek ölümü kandırmak bu şekilde Hashirama Hücresi elde etmek ve akabinde Rinnegan uyandırmak, yaşlılıktan ölene kadar Rinnegan, Mokuton ve diğer şeylerde ustalaşmak. Gedo Mazo'yu bulmak. Savaşa Edo olarak çağırıldığında genç bedeninde Hashirama Hücreli, Mokutonlu , Rinnegan'lı, EMS'li gelmek. Bunun üstüne bir de canlanmak ve Hashirama SM'i almak. Sonra tek göz Juudara, 2 göz Juudara, 3 göz falan biliyorsun.
Obito desen MS olarak Konan'ı paketledi sonra Nagato'nun gözünü alınca Sharinnegan Tobi oldu ve 6 beden olarak kendine sharinneganlı jincleri bağladı. Bunun üstüne Juubito oldu vs.
Orochimaru bille sonradan ortaya çıktığında hashirama hücreli 4 hokage çağırabilen , shiki fujin'i tersine çevirebilen bir canavar olarak çıkageldi.
Nitekim, Pain ve Nagato dediğin gibi geek tarafla değil de hikaye ve işlleyiş ile bakıldığında bu isimlere göre aşağıda kalmış birisi o büyük antagonistler arasında. O yüzden Minato, Itachi(edo), Jiraiya, SM Naruto gibileri için Pain'in "ulaşılabilir" , "dokunulabilir" olması (hele de söz konusu bilgi avantajı ortadan kalktığında" o kadar da absürt değil. Nitekim Pain, karşılaştıklarından o kadar da apayrı bir seviye de değil. Öyle olsa karşılaştığı her kage level karakter bunda bir iz bırakamıyor olması gerekirdi.
Tobi 15-16 yaşındayken %100 Kurama'yı kuchiyosesi yapıp Konoha basıp, 2 Hokageli Konoha'yı terörize edip, Minato'yu korkutup, kendisinin Madara olduğuna inandırmış birisi . Ve Pain'in Konoha baskınından çok daha fazla adam ölüyor Kurama'nın çılgına bağladığı sırada.
Hani diyordun ya Pain'in yaptıklarını yapamaz. Ergen Tobi yapıyordu onu. Gene çok küçümsenen bir olay...
Bugün ismi geçer diğer isim Minato ise hem bu Tobi'yi durduruyor hem Kurama'yı durduruyor hem köyün yıkılmasını önlüyor hem de Naruto serisinin senaryosunu oluşturan ve finalde dünyanın kurtuluşuna giden planı devreye sokuyor ölüm döşeğinde.
Yani evet Pain'in yetenekleri tek tek sayınca kesinlikle en donanımlı karakterlerden biri ancak bu yeteneklerin nasıl bir araya geldiği, nasıl kullanıldığı, ve expose edildiğinde ne olduğuna bakınca o kadar da Minato'lardan, Obitolardan, Sennin Mod Kullanıcılarından fersah fersah üstün bir şey çıkmıyor ... Nagato bile fersah fersah üstün çıkmıyor...
KCM1 Naruto konuşma değil, savaşma niyetinde olsa ve de düzinelerce her biri kage indirebilen, CFRS, SCOR sıkabilen klonları yanında olsaydı tek ihtiyacı olan şey Itachi gibi mühürleyecek biri olurdu açıkçası. Bee'ye gerek kalır mıydı emin değilim.
Ki oradaki Naruto daha KCM güçlerinde de tam ustalaşmamıştı ana beden savaş alanına varamadan , savaş arkında karşılaştığı ilk dövüş oluyor Itachi ve Nagato dövüşü... Yani Nagato çok avantajlıydı ve Itachi'ye görkemli bir geri dönüş yaptırmak isteniyordu. Ona rağmen canon süreklilik içerisindeki en güçlü Nagato çok zorluk çıkartılmadan halledildi. Aynı Itachi'ye yanında EMS Sasuke varken Kabuto'nun verdiği zorluğu düşünürsek (evet Kabuto'yu öldürmek istemiyordu ancak dövüşün ortasına kadar Kabuto da bunları öldürmek istemiyordu. İstese Itachi'nin kontrol taşını kırıp onu iptal edebilirdi ancak Itachi gibi değerli bir askerden vazgeçmek istemedi tekrar kafasına kunai sokup kontrol altına alırım diye düşündü keko

) Nagato'nun kendini tutan nerflü naruto, bilgisiz ve kendini tutan Bee ve de Edo-Itachi karşısında düştüğü durum gayet de sennin mod karakterlerinin Pain'den çok çok geride olmadığını hatta duruma göre Nagato'dan bile çok geride olmadığını gösteriyor.
Ben niye bu kadar çok konuştum ya

Çenem düştü

tekrara girdim bir yerde, susayım artık. Kusura bakma
@Shrimp tonum biraz sert falan gelmiş olabilir ya da bu wall of text ile biraz abartmış olabilirim ancak niyetim tamamıyla sohbet, muhabbet yani yanlış olmasın

Allah Allah xD Abi durmadan yazmışsım