Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Sanninler Öğrencilerine Karşı!

Hangi takım kazanır?

• R1 Sanninler

Oy: 0 0.0%
  • R1 Takım 7

• R2 Sanninler

Oy: 1 25.0%
  • R2 Takım 7

• R3 Sanninler

• R3 Takım 7

Oy: 3 75.0%

• Kullanılan toplam oy
    4
Bana Sasuke'den çok Sanninler küçümseniyormuş gibi geldi açıkçası. Üçü de hafife alınacak isimler değiller, sağlam bir itibarları var kendi evrenlerinde. EMS Sasuke onlara üstün gelebilir ama üçü beraberken ben herhangi birini tek başına indirebileceğini pek sanmıyorum.

Sasuke'nin bedenini istemiyordu zaten diye bir şey yok.
İlk geldiğinde belki ancak sonra tutumu değişti yoksa 4 Hokage Edosu ile Sasuke'yi hoplatırdı. Kaldı ki adam "ben sana bir şey edemem" demiyor. "Şu an senin bedenini ele geçirecek gücüm yok" diyor. Bu da çok normal çünkü en son Sasuke bunu yendiğinde zaten hasta idi Orochimaru. Ve Anko'daki mühürden çıkan Orochimaru, Orochimaru'nun gerçek bedeni bile değil. Nitekim, hasta, kolları işlevsiz, ninjutsu yapamayan ve geçici bedendeki bir Orochimaru sakince "şu an denesem olmaz" diyor. Cesaret edememe gibi bir şey değil. Aksine gücümü geri alırsam yapabilirim kafasında ancak gücünü aldığında da zaten artık düşüncesi değişmiş oluyor.

Yani bas baya bulaşmak istemiyor gibi aslında.
Gücünün belki de sadece %10-20'sinde bir Oroc elbette bulaşmayacak. Nitekim, kendi sınırlarını bilmesi başka bir şey "cesaret edememek" başka bir şey.

Sannin isminin ağırlıgı taa ne zamanlarda kaldı.
Savaş arkında bile Takım 7 bir araya gelip kuchiyose yaptığında olaya tanık olan herkesin aklına Sanninler geldi. Öyle bir formasyonu bugüne kadar insanlar bir Sanninlerde görmüş bir de Team 7 de. Elbette o sıradaki Team 7 sanninlerin çok üstünde (Sakura hariç) ancak neredeyse 5 kage kadar hype yapıldı orada.

Orochimaru ve Tsunade normal bi kage seviyesi zaten
Normal Kage seviyesinden anladığın nedir bilmiyorum ancak. Evrende Rasa, Sharingansız Kakashi, Mei Terumi, 4. Raikage, 3.Kazekage gibi kageler varken. Tobirama, Yagura, Gaara, Yaşlı Onoki, Gengetsu gibi kageler çok özel isimler olarak kabul ediliyorken. Sanninler, normal bir şey değil.

Normal olsa, Part 1 de o sıradaki 5 kage'nin (ki bunlar Mei, 4. Raikage, Onoki,Rasa,Hiruzen) en güçlüsü denilen Hiruzen'in. Bir Sannin köyü basınca "ne bok yiyeceğim şimdi ben" çekmezdi. Ki Hiruzen bu tutumu sergilediğinde daha Orochimaru'nun ne Edo Tensei'yi ne de beden değişimini mükemmelleştirdiğinden haberi yoktu. Base Orochimaru'dan korktular bu kadar. Hatta Ebisu, Jiraiya'ya "Jiraiya-Sama lütfen artık köye dönün, Orochimaru sınav alanında görülmüş. Bir Sannin'i ancak başka bir sannin yenebilir." diyor.

Nitekim durum şu;

Her hangi bir Base Sannin > 69 Yaş Hiruzen > Diğer Kageler. Hal böyleyken Sanninler normal Kage olmanın çok ötesindeler.

EMS Sasuke kendisiyle aynı kalibrede biriyle birlikte Juubito'yu indirebiliyor.
Hayır EMS Sasuke, Tobirama + Minato + KCM2 Naruto ve de finalde Naruto'nun buffladığı tüm Shinobi ordusunun ortak katkısı ile indirebiliyor. Kaldı ki tekrar ediyorum KCM2 Naruto, Sasuke ile aynı kalibrede değil bunun çok üstünde.

Tsunade ise kendisiyle aynı kalibrede 4 kişi ile birlikte bile Edo Madarada shit diff yiyor.
Onların yanında da KCM2 Minato, KCM2 Naruto ve Tobirama olsa, Madara'yı ayıklarlardı zaten. Bu çok saçma bir mantık.

Jiraiya zaten daha en baştaki halka olan Pain'e çok sıkıntı çıkaramadan yeniliyor.
Sevgili Shrimp seni severim fakat kusura bakma ama bu kısım en saçma kısım.

Öncelikle sıkıntı çıkartmama kısmına direkt olarak serideki karakterlerin ağzından bir bakalım (yani yazarın söylemine) sonra da feat olarak bakarız.

Söylemsel olarak;

xm1NWw9rgYwAAAABJRU5ErkJggg.png

"Eğer bu sırra sahip olmasaydık, onu yenemeyebilirdik..."

h9Pb2oq4vgIAAAAASUVORK5CYII.png

Beyaz Zetsu: "Kesinlikl Epey Vaktini Aldı."
Siyah Zetsu: "Rakibi o meşhur Jiraiya idi."

Siyah Zetsu onbinlerce yıldır yaşayıp tonlarca süper karakter görmüş birisi ve Jiraiya'nın karşısında Pain'in zorlanmasının doğal olduğunu söylüyor.

wesGb1vMqXzqgAAAABJRU5ErkJggg.png

Tobi: "Görünüşe bakılırsa epeyce sıkıntı çekmişsin"
Pain: "Beklenmedik bir ziyaretçimiz oldu."
Tobi: "Her şeyi bilen durdulamaz Pain'in bile eli kolu bağlandığına göre Jiraiya itibarının hakkını verdi demektir."

Tobi gibi Nagato'yu Nagato yapan adam biel "Elleri Dolu" ve "Zorlanma" kelimelerini kullanıyor.

Nitekim Kishimoto keko herhande Akatsuki'yi yöneten 3 isimden de bir "sıkıntı yarattığına" dair söylemler çıkartmış.

Şimdi olan bitene bakalım;

Jiraiya; kapalı bir alanda, düşman bölgesinde, becerileri ve oluşumları hakkında neredeyse hiç bir şey bilmediği ancak rakibinin kendisi hakkında hemen her şeyi bildiği birisine karşı. Hiç bir hasırlık ya da ön bilgi olmadan dövüştü. Ve Animal Path'i iki kere olmak üzere toplamda 4 path indirdi. Ve bunlardan bir tanesini tek kolu yokken yani ninjutsu cephanesinin çoğuna erişemez iken indirdi.

Naruto, full bilgi, sırf Pain'e özel hazırlık + fiziksel olarak daha patlayıcı bir SM + 2 Elder 3 Boss Kurbağa Ordusu + Katsuyu asistanlığı ile , kendi sahasında, tüm bedenlerin ne yaptığını aynı anda görebildiği geniş bir sahada hem de Naruto ilk 4 bedeni aldığı süre içerisinde CST yaptığı için güçleri henüz yerine gelmemiş bir Deva Path'e karşı 5 path indirebildi.

Deva için Hinata gerekti, Hinata için Kurama gerekti, Kurama için Minato gerekti. Müthiş bir korunma söz konusu.

Şimdi Nasıl Jiraiya sıkıntı yaratmamış oluyor ? Nasıl etkisiz bir performans göstermiş oluyor. Bu adam Tobi Vs 8 Kişilik Arama takımı'nın vs'sinin yaşandığı sürede paralel olarak Tek Kolla 6 Pain'e karşı savaşıyor ve hala kaçabilecek bir konuma geçebiliyor.Kendi isteğiyle ölüyor resmen. Pain öldürmüyor. Bunun yeterli etkiyi yaratmamasının tek sebebi off-panel olması. Ancak Kishimoto ipuçlarını bırakıyor;

PqgbuIS9a4QAAAABJRU5ErkJggg.png

5EFj5P9Rr7ESduyZAAAAAElFTkSuQmCC.png

Tek Kol Jiraiya Vs Six Paths of Pain başladaman önce çevredeki birimler böyle görünüyor.

Ve Savaş Başlarken en önde Deva Path liderlik ediyor;

TJeNkWXuDXL3uxCWjkA5kBAAAAAElFTkSuQmCC.png

Bu dövüş sonunda Jiraiya, deniz altında özel bir kurbağanın içine saklanmayı ve hatta oraya bir beden daha çekmeyi başarıyor. O kurbağadan çıkıp yüzeye çıktığında, Verdiği savaşın çevresel etkilerini görüyoruz.

A1ODh4EmEXexAAAAAElFTkSuQmCC.png

Bu çapta bir yıkıma Pain tarafında sadece üç kişi sebep olabilir. Deva Path, Animal Path, Ashura Path. Animal Path su üstünde hayvanlarını çağıramaz ve bu kadar dar bir alanda diğer Pathlerin ayağına dolaşır. Nitekim mantıklı olarak Deva Path ve Ashura da sanılanın aksine Jiraiya ile dövüştü. Jiraiya yani sadece ilk üçlü ile dövüştü diye bir şey yok.

Hatta Jiraiya'nın bu altısı ile birden dövüşmesini, Fukasaku köyde anlatıyordu. Hatta Fukasaku'dan Kakashi bunu duyduğu için Pain ile savaşırken şunu diyordu;

Kuf4H6sjNxBfEroUAAAAASUVORK5CYII.png

"Jiraiya-Sama'nın altısını birden karşısına almasına inanamıyorum. Bu Çılgınlık...!"

Kakashi + Choza + Choji + Bir kaç isimsiz shinobi ortaklaşa Ashura Path'i ancak alabiliyorlar. Hem de saha avantajı ve bilgiye sahipken. Ancak bir Ashura Path indirmek ve de Shinra Tensei soğuma süresini öğrenmek için Kakashi ölüyor, Choza da neredeyse ölüyor.

Jiraiya ise sıfır bilgi ile, yabancı bir yerde, kapalı bir alanda. tek kollu iken altısına karşı savaşıyor. Bir tanesini indirip, kaçabilecek bir noktaya çekilebiliyor.

Ve Pain, Bu Kakashi'yi bile tehdit olarak görüp öldürmek için yakınına gitmekten çekiniyor.

Ancak ne hikmetse Kakashi'nin yaptığı şeyleri nasıl yaptığını aklı almadığı Jiraiya "sıkıntı çıkartmadı" oluyor :D :D

En son gençken 2. Shinobi savaşında Hanzo'dan ayar yemişlerdi.
Shippuden başı halleri ile Takım 7 (Sasukesiz) + Takım 3 hep beraber tek kollu Deidara'yı yenemiyorlar. Kakashi son dakikada Kamui çekmese. Deidara 7'sine birden tek atıyordu.
Hazırlık + Bilgi'ye rağmen Naruto+Yamato+Sakura+Sai'den oluşan ekip gelmese 2 kalbi Kalmış Kakuzu Kakashi + Takım 10'u yok edecekti. Hatta Naruto'dan FRS diye bir atak çıkmasa belki oradaki herkesi yok edecekti.
Normal halinden daha güçsüz Gengetsu , Yüzlerce Shinobi + Gaara + Yorulmuş Onoki'ye karşı baş gelebiliyordu.

Örnekler artırılabilir. Hal böyle iken, Sanninlerin, Pain'in bile Yaşlılık zamanlarında Hanzo'yu yenmek için önce ailesini ve inananlarını yok edip. Sonra Hanzo'yu herkesten ve de her şeyden şüphe duyan şizofren ve zayıf bir hale sokup ondan sonra Hanzo'yu gelip yendiği bir Hanzo'dan Hanzo zirve zamanında iken yenememeleri yukarısa saydığım şeylere kıyasla çok normal.

Ayrıca ayar falan yenmiyor. Hanzo içinde Sanninlerin de olduğu bir konoha bölüğüne karşı dövüşüyor. Süreçte Genç Sanninler hariç herkes ölüyor ve Sanninler de Hanzo'ya karşı cepheyi uzunca bir süre tutuyorlar. Bunun akabinde Hanzo, bunlardan çok etkilenip onlara unvanlarını veriyor. Bu nasıl ayar ? Kaldı ki ayar yemiş olsalardı bile bu onların mirasını ya da itibarını zedeleyen bir şey değil.

Rasa'nın, Orochimaru tarafından shit diff yemesi
Sasori'nin 3. kazekage'yi bilinmeyen bir şekilde ele geçirmesi.
Kingaku ve Ginkaku gibi iki low herifin bir kage toplantısını basıp Tobirama'yı yaralayabildikleri ve de 2. Raikage'yi öldürdükleri.
3. Raikage'nin 10bin isimsiz askere baş gelememesi
Mei + KCM Naruto Klonu + Chojuro'nun Beyaz Zetsuyu indirmekte zorlandıkları
Onoki + A4 + Mei + Mifune + Yüzlerce Shinobinin (içinde Temari, Kiba, Shikamaru falan olan) Gurugurulu Yamato'nun mini SS'ine karşı tamamıyla çaresiz kaldığı bir evrende :D

Ergen çağlarında çağının en güçlüsü denilen birine (Hiruzen'den sonra tabi) zorluk yaşatması ve de Konoha'nın o savaşı kazanmalarının sebebi olması yukarıda saydıklarımdan çok daha iyi başarılardır.

8f14f5218b7d9357461217585cdc65cf.gif

Neyse konu çok off-topic oldu. Konuya tekrar bağlayacak olursam. Söylediklerimi tekrarlayayım.

Nitekim konudaki son rauntta Naruto'nun bile solo ihtimali varken ve Sasuke'nin de "neredeyse" her birinden teke tekte daha güçlü olduğu net bir şey iken Sanninlerin bir şansı yok. Ancak tüm tartışmanın çıktığı lafa tekrar dönecek olursam eğer;

Evet KCM1 Naruto'nun bir solo şansı var ancak onun dengiymişçe resmedilen Sasuke'nin yok.

@Nabu

Jiraiya'yı onurlandırmak için söylenmiş birkaç "söylem"i iddaının temeli yapmak doğru değil.Utkan abi sen benden daha iyi biliyosun ki bu işin baştaa feat olmak üzere ,tasvir,itibar gibi bir arada değerlendirilmesi gereken farklı kavramları da var.

Feat bakımından;
Jiraiya'nın ne haxı ne yıkimı Pain'in yanından geçemez.

Tasvir bakımından;
Animal Path3 Path
Yani böyle daha da uzatılabilir.Ha biz genel olarak Jiraiya'nın Pain'e karşı ciddi şansı olduğunu düşünebiliriz fakat gerçekler daha Deva Path'ın işin içine girmeden Jiraiya'nın yenildiği.Off Panel'de savaştıysa bile belli ki bu savaştaki yıkımda da az çok kestirebildiğimize göre Deva çok az rol almış.Çünkü Deva Path'ın en güçlü Jutsularının yıkım gücü çok daha ayrı seviyede.

Savaş arkında bile Takım 7 bir araya gelip kuchiyose yaptığında olaya tanık olan herkesin aklına Sanninler geldi. Öyle bir formasyonu bugüne kadar insanlar bir Sanninlerde görmüş bir de Team 7 de. Elbette o sıradaki Team 7 sanninlerin çok üstünde (Sakura hariç) ancak neredeyse 5 kage kadar hype yapıldı orada.
Asuma Edo tensei'si de ortaya çıkıncı Hype ortaya çıkıyodu.Fakat bu Hype'ı destekleyen başka bir şey yok ki.Naruto'nun klonunun bile ufak bir yardımla Sannin seviyeye yakın birini indirebildiği bir ortamda, Sannin'lerin artık oldukça gölgede kaldığını söylemenin pek de yanlış olduğunu düşünmüyorum.

EMS Sasuke kendisiyle aynı kalibrede biriyle birlikte Juubito'yu indirebiliyor.
Hayır EMS Sasuke, Tobirama + Minato + KCM2 Naruto ve de finalde Naruto'nun buffladığı tüm Shinobi ordusunun ortak katkısı ile indirebiliyor.
Obito'yu indirdikleri savaşta sadece Naruto +Sasuke(+jugo) vardı.Minato ve Tobirama'nın katkılarının olduğu ilk savaşta zaten kazanamadılar ki.Ve shinobi ordusu mu.Yani buna ne diyeyim ki bilemedim.

Normal olsa, Part 1 de o sıradaki 5 kage'nin (ki bunlar Mei, 4. Raikage, Onoki,Rasa,Hiruzen) en güçlüsü denilen Hiruzen'in.
Part1 de en güçlü Kage de Hiruzen'di.Yani diğer kagelerin daha yazılıp çizilmediği bir dönemde söylenmiş bir sözün benim için hiçbir değeri yok.

Sanninlerin neden bu kadar Kagelerden ayrı seviye düşünülmesine anlamadım.Hemen hemen hepimiz Kageleri Low,Mid,High kage gibi sınıflandırıyoruz.Kontrol edebileceği seviyede Edo tenseili Orochimaru ve Jiraiya High level Kage; Tsunade mid level kage'dir benim gözümde.Ve çoğu kişide benzer düşünüyodur benimle diye tahmin ediyorum.

Öldürememek ayrı bir şey, SM Kabuto(Jiraiya Kabuto'ya yakın ya da üstün, Tsunade Oroçi ise çok uzaklarında değiller) yu yanında İtaçi gibi biri varken zapt edememek ayrı bir şey.
Kabuto'nun senjutsu ayrı bir seviye diğer senjutsulardan.Adam süreklu sage halinde.Böyle bir şeyi Hashirama bile yapamıyor.Ayrıca adamın vücüdunda Orochimaru da dahil bir süru kişi ve onların haxi var.Kaldi ki Kabuto 2 Uchiha kardeşe bile zorluk çıkartabildiği bir savaş verdi.Nasıl Tsundade ve Orochimaru'nun seviyesi buna yakın olabilir ki.Itachi'nin Shit diff attıgi Orochimaru bir tarafta; Edo halinde yanında Sasuke varken bile zorlandığı Kabuto bir tarafa.

Pain EMS Sasuke'den sandığın kadar uzak değil.
Değil zaten.Pain aşırı güçlü.Ama Sm Jiraiya Pain'i alabilir diye düşünüp buna göre karakterleri bir yere koyarsak, ister istemez "EMS Sasuke 3 sannin'e sıkıntı çıkaramaz" gibi yanılgılara düşülebilir.

Madara'yı düşün SM Kabuto'nun karşısında.
Bu savaşta Uchiha kardeşler sadece v1 Susanoo kullandilar ve öldürmeme niyetiyle savaştılar.Aynı koşullarda Madara bile savaşmış olsa biraz sıkıntı çekebilirdi. Kaldı ki niye Madara'yı düşünüyoruz anlamadım.Madara direk çok çok daha üst seviye bahsettiğimiz kişilerden.

Sanninleri tek başlarına ele alırsak elbette Sasuke her birinden tier olarak üstün ama anlamadığınız nokta bu adamlar takım olarak orada ve serideki en iyi takımlardan biriler.
Nasıl en iyi takımlardan biri ben de burayı anlamıyorum.Adamlar takım olarak en son 20 yaşında dövüşmüsler, Jutsulara bakarsak en ufak bir sinerjileri yok.Yani ne yapacaklar, Tsunade Jiraiyanın Katonunu mu bufflayacak.

Pain'e sıkıntı yaşatamadan yeniliyor ise nasıl bir yorum, Pain'in kendisi "Sırrımı bilseydi beni yenerdi" diyor. Neyse anlaşılan karakterlere bakışımız çook farklı ve hatırlama konusunda farklar da var.
Bu tarz konularda olabildigince romantik bakmamaya çalışıyorum.Yani Jiraiya Pain'i yenebilir mi evet yenebilir.Belli başlı hazırlıklarla tuzaklarla vs gayet de olabilir evren buna müsait.Hatta Jiraiya skill seti olarak buna daha da müsait.

Fakat bu Jiraiya'ı Pain seviyesi yapmaz.Bence anlaşamadığımız konu bu.Pain direk her yönden >>>Jiraiya bir karakter.Pain beni yenerdi dedi diye ben tüm featleri kaldırip bir kenara atamam.Adam Konohaya saldırıyor.Tüm köye içinde 1000lerce ninja ve Tsunade varken Shit diff atıyor.Sonra 3 kurbağa +Hazırlıklı bilgili SM Naruto'yu yeniyor.Daha sonra 6 kuyruklu Naruto'yu yeniyor.Ve bunları hasta ve birçok numarası biliniyorken yapıyor.
Benim gözümde Pain>3 sennin iken , Painden daha güçlü bulduğum EMS Sasuke'nin "3 sennini zorlayamaz bile" iddiası benim için kabul edilebilir değil.

Jiraiya'yı onurlandırmak için söylenmiş birkaç "söylem"i iddaının temeli yapmak doğru değil
Temeli o değil zaten. Ancak "bir kaç söylem" olması istikrar olduğunu gösteriyor. Yani :D Bir yazılı seride karakterler zorlandıklarını nasıl açıklayabilirler başka şekilde ? O zaman hiç bir yazılı şeye inanmıyoruz. Ayrıca kastettiğin
tasvir,itibar gibi bir arada değerlendirilmesi gereken farklı kavramları da var.
Tamam işte bu söylemler "tasvir oluyo". Tasvirin işaret ettiği şey de Jiraiya'nın "itibarı" zaten.

Jiraiya'nın ne haxı ne yıkimı Pain'in yanından geçemez.
Naruto her şeyin yıkım gücü olduğu bir evren hiç bir zaman olmadı. Hax kısmına gelirsek. Jiraiya'nın da kendince hax'ı var. Sorun bilgisinin olmamasıydı ve bilginin bu evrendeki gücü defalarca anlatıldı.

Genel Bağlamda;

Hidan > Asuma >> Shikamaru

Ancak olayların sonuçlanış şekli ;

Bilgi Sahini Shikamaru > Hidan oldu.

Ve örnekler çoğaltılabilir.

Öyle olsa nasıl 6sına karşı tek kol ile dövüşüp aralarından birini alıp oradan kaçabiliyor ? Onu da geçtim. Baştan altı kişi dövüşseler daha çok işine gelirdi .Gama Rinsho ile hepsi birden nanay olurdu.

Ayrıca sana SM Naruto'nun nelere sahipken Pain'e neler yapabildiği ile Jiraiya'nınkinin benzerliklerini anlattım. Naruto'da mı hiç sıkıntı çıkartmadı o zaman ?

Deva çok az rol almış.Çünkü Deva Path'ın en güçlü Jutsularının yıkım gücü çok daha ayrı seviyede.
Çok az rol almamış sadece ultimate ataklarını kullanmamış ancak bu Naruto dövüşünde de böyle idi zaten. Kaldı ki Jiraiya da en güçlü ataklarını kullanamadı teknikleri emildiğ için burada değişen bir şey yok.

Asuma Edo tensei'si de ortaya çıkıncı Hype ortaya çıkıyodu.Fakat bu Hype'ı destekleyen başka bir şey yok ki.Naruto'nun klonunun bile ufak bir yardımla Sannin seviyeye yakın birini indirebildiği bir ortamda, Sannin'lerin artık oldukça gölgede kaldığını söylemenin pek de yanlış olduğunu düşünmüyorum.
Dediklerimle bunun alakasını çözemedim. Kaldı ki KCM Naruto'Nun çok güçlü bir yaratık olması neden Sanninleri gölgede kalması ne alaka ?

Obito'yu indirdikleri savaşta sadece Naruto +Sasuke(+jugo) vardı.
İndirdikleri Savaş değildi o , son hamle idi. Defalarca Obito'nun bunları öldürecek olmasından Tobirama ve Minato ile yırttılar. Kaldı ki, finalde narutonun buffladığı tüm ordu yardım eti. Kakashi de genjutsular ile mental olarak saldırdı ortak bir çaba var.

Part1 de en güçlü Kage de Hiruzen'di.Yani diğer kagelerin daha yazılıp çizilmediği bir dönemde söylenmiş bir sözün benim için hiçbir değeri yok.
İyi de adam Edo olarak geldiğinde de 5 Kage üyelerinden yukarıda gösterildi zaten. Söylemde kalmadı sadece.

Sanninlerin neden bu kadar Kagelerden ayrı seviye düşünülmesine anlamadım.
Serinin lore'u bu şekilde ayrıca "ayrı seviye" dediysek ap ayrı bir şey değil. Bir de kage var kage var. Muu, A3 gibiler uzak değiller oldukça yakın kaçarlar ancak Mei, A4,Gaara vs biraz hafif kaçıyor.

Kontrol edebileceği seviyede Edo tenseili Orochimaru ve Jiraiya High level Kage; Tsunade mid level kage'dir benim gözümde.Ve çoğu kişide benzer düşünüyodur benimle diye tahmin ediyorum.
Evet. Hatta ben yüksek bile demiyorum. YÜksek ile Orta arasındaki geçişteler diyorum. Ancak bu kagelerin büyük çoğunluğuna üstünlüklerini değiştirmiyor.

Sannin olacak o. Ayrıca bunu başta desen hiç tartışmazdık boşuna yorulmuşuz :D

Sannin olacak o. Ayrıca bunu başta desen hiç tartışmazdık boşuna yorulmuşuz :D
Üslubun bu kısmı çok kırıci yanlız.Ben de biliyorum Densetsu no Sannin olarak adlandırıldıkları.Belirtilen fikirleri hiçbir şekilde etkilemeyen bir ifade hatası.

Ayrıca Nagato'nun KCM1 Naruto,Killer Bee,Edo Itachi 3lüsüne zor anlar yaşattığı bir durum halihazırda varken; Pain'in 3 Sannin'den güçlü olmasını düşünmemin nesi beni, tartışma dışı bırakacak kadar artık senin gözünde bilgisiz mi cahil mi nasıl ifade edecegimi bilemedim,ondan yapıyor? Nagato painden 1 tık daha güçlü ise; yukardaki ekip Sanninlerden 3 tık daha güçlü.

Nagato Chibaku tensei yaptıgında, bunu Futon RS, Biju dama ve Itachi'nin susanosunun en güçlü saldırı birleşimiyle anca durduruyor bu üçlü.Pain'in Chibaku tenseisine, Tsunade yumruk mu atacak ya da Orochimaru yılan jutsusumu yapacak.

Temeli o değil zaten. Ancak "bir kaç söylem" olması istikrar olduğunu gösteriyor. Yani :D Bir yazılı seride karakterler zorlandıklarını nasıl açıklayabilirler başka şekilde ?
Jiraiya Pain ile savaşırken Pain'in chakrası mı bitti?En güçlü tekniklerini kullanmaya mı iyildi?Savaş sonunda 6 bedenin 6 sı da çiziksiz bir şekilde Jiraiya'nın karşısında duruyodu.Jiraiya son süpriziyle birini götürebildi ama sadece bu kadar.Hatta Yeniden canlandıran Path hayatta olduğundan 6'sında 1'ini tamamen elimine etti gibi bir cümlede kurmak doğru olmaz.

Tamam işte bu söylemler "tasvir oluyo". Tasvirin işaret ettiği şey de Jiraiya'nın "itibarı" zaten.
Tasvirden kastığım olayın nasıl betimlendiği.Yani aynı kare içinde aynı öneme veya tehtide sahip çizilmişse aynı tasvir edilmiştir.Benim için alttaki resim "tasvirleri aynı" demek oluyor.Tabi bu benim kişisel kullanımım ne kadar doğru ne kadar yanlış onu bilemicem.Ne demek istediğimi anlatabildiğimi düşünüyorum.

images.jpeg

Üslubun bu kısmı çok kırıci yanlız.
Yav orada takılıyorum, şaka yapıyorum. Amacım kırıp dökmek değildi. Öyle bir şey olmuşsa özür dilerim. Sadece yıllardır o iki kelime o kadar fazla karıştırıldı ki otomatik düzeltme mekanizması oluşmuş :D

Ayrıca Nagato'nun KCM1 Naruto,Killer Bee,Edo Itachi 3lüsüne zor anlar yaşattığı bir durum halihazırda varken; Pain'in 3 Sannin'den güçlü olmasını düşünmemin nesi beni, tartışma dışı bırakacak kadar artık senin gözünde bilgisiz mi cahil mi nasıl ifade edecegimi bilemedim,ondan yapıyor?
Bak burada ajitasyon yapılmış. Bu ne seni cahil, ne bilgisiz ne de başka bir şey yapar konuşulan şey manga dövüşleri .. Bunlardan hiç biri olmazsın. Benim o lafı derken ki kastım çok ayrı düşünüyor olmamızdan geliyor. Yani tartışmak için farklı fikirlerde de olsak yine de aynı düzlem de olmak gerekir ya seninle düzlemler bile farklı. Ayrıca Tartışma dışı kalan benim. Ayrıca evet söylediğin evreninde olup bitene dair anlatılan her şeye ters. Neredeyse abes. Ama dediğim gibi bunun bilgisiz, cahil vs ile olmakla da alakası yok.

Nagato'nun KCM1 Naruto,Killer Bee,Edo Itachi 3lüsüne zor anlar yaşattığı bir durum
Bu dövüşle ilgili herkesin yanlış anladığı bazı şeyler var;

1.si Ne Naruto ne de Killer Bee yüzde yüzlerini vermediler. Çünkü dövüşün ilk%60-70 lik kısmında ne olup ne bittiği, birisi tarafından kontrol edildikleri falan konuşuyorlardı. Taijutsu yaptılar sadece. Daha sonra Itachi tamamıyla kendi kontrolünü ele alınca. Kabuto, Nagato'nun zihnini tümüyle ele geçirdi. Naruto Nagato'ya ne bir FRS attı ne bir mini bijuu dama. Klonları Cephelerde olduğundan klon kullanamıyordu zaten. Kullanabilse Nagato'ya yakalanmazdı. Bee desek ne bijuu dama ne de tornado atağı yaptı. Tek yaptığı o akrobatik 7 kılıç dansı idi onu da Itachi'ye yaptı zaten. Nagato'ya yapmaya tek çalıştığı şey kuyruklu lariat idi orada da çakrasını emdi Nagato. Bu kadarını Kisame de yapıyordu zaten.

2.si Itachi gibi çok sevilen ve de çok tartışmalı bir karakterin hastalığının etkileri olmadan geri dönüşü söz konusu olduğu için. Kishimoto ona sahne hazırladı. Naruto ile Bee yakalansın ki Itachi de cool kurtarıcı olsun. Yoksa Naruto çakra kollarının her birinde FRS yapıp onları NAgato'ya fırlatabilirdi. Bee'nin yakalanma sahnesi desek ayrı komik.
Nitekim, az önce sen diyordun önemli olan feat dir diye. Featlere bakarsan Nagato'nun o üçünün üzerinde olmadığı aşikar. Hatta klonlarına erişimi olsa sırf Naruto bile tek şansı var.

3.sü Nagato asla üçüne karşı öyle aşırı zor anlar yaşatmadı. 2sine karşı yaşattı. Itachi de bu tarafa katılınca Nagato oldukça hızlı biçimde yenildi. Bu farkı yaratabilen Itachi'nin tasvirinin Jiraiya'nın bir tık altında resmedildiğini de hatırlatırım.

4.sü Nagato, Pain'den bir tık güçlü değil oldukça güçlü olduğu söylenildi zaten.

Jiraiya Pain ile savaşırken Pain'in chakrası mı bitti?En güçlü tekniklerini kullanmaya mı iyildi?
En İyi Teknikleri olan CST ve CT için adamın tüm çakrasını tek bedene vermesi gerek bu da risk. Ayrıca kendi ülkesinde o kadar devasa teknikler yapamaz.Zaten asla Jiraiya CST ve CT gördü gibi bir iddiam olmadı. Ancak Kara Demirleri, standart Shinra Tensei'leri kullanmadı diyemeyiz.

6'sında 1'ini tamamen elimine etti gibi bir cümlede kurmak doğru olmaz.
Orada kastedilen şey altısı arasında birini daha alabilmiş olması idi. Kaldı ki savaş bittiğinde altısı karşısında durmuyordu. O olaydan sonra yeni bir bedeni animal path yaptı Pain. 5 kişi kalmışlardı. Yani evet gayet doğru. İşte bu karşı tarafın her başarısını yok sayan küçümseyen tavrın sebebiyle, tartışmazdık bilseydim demiştim. Cahil ya da bilgisiz olduğun için değil sevgili Shrimp.

Ne demek istediğimi anlatabildiğimi düşünüyorum.
Pek anlayamadım açıkçası ancak. Dediğim gibi, Mangadaki genel olay örgüsüne ve de hiyerarşiye ters bir şey Pain > Sannin.

Pain, Kakashi'yi bile tehlikeli bulan birisi. Aynı, Kakashi ile Sanninlerin her biri arasında nasıl bir uçurum olduğu Part 1'den Part 2'ye kadar sürekli vurgulandı. Jiraiya'nın tek başına Pain'İ ne kadar ittirdiği de vurgulandı. Jiraiya'nın SM modunu öğrenen Çaylak SM Naruto'nun da Pain'i ne kadar ittirdiği vurgulandı.

Bu saatten sonra "ya onlar öyle laf işte" tavrı benim için biraz tek taraflıcılık oluyor. Çünkü tıpkı nasıl bir "laf" , "söylem" boş ve de eksik olabiliyorsa. Featler de böyle olabilir.

Olay Pain ile Nagato'Nun ulaşabildiği maksimum yıkım ise. O zaman Deidara, Akatsuki'nin en güçlü üyesi. En azından Nagato'dan sonra çünkü bu adamdan daha hızlı bir biimde bu kadar büyük alanları yok edebilecek başka bir isim daha yok. Haa yok hax da lazım diyorsan. O zaman Itachi en güçlü mü ? Ya da Itachi + Deidara >> Nagato mu diyelim ?

Raikageler, Tobirama, Minato gibi çok yıkıcı teknikleri olmayan bu insanlar, sırf yıkıcı ve hax gücü var diye topluca Pain'den dayak mı yesinler ?

Eğer Akatsuki'yi yöneten üç büyük abinin, Fukasaku'nun ve de Kakashi,'nin Jiraiya'nın, Pain'e karşı performansı ile ilgili söyledikleri boş lakırtı ise, Jiraiya shit-difflenmişse (4 path almak da nasıl shit diff ise) o zaman Nagato'nun KCM1 Naruto ile Killer Bee'yi yakalaması da Itachi'yi onurlandırmak için yaşanmış bir olaydı aksi takdir de Nagato ıh yakalardı mı diyelim ?

Bu tavır iki türlü de esnetilebilir.

Aşağıdaki tasvir eşittir demek olur demişsin de bunun Jiraiya VS Pain'e ya da Sannin VS Pain'e uyarlanabilirliği sıfır.

Kaldı ki Naruto, Dövüşürken bir yandan orduyu koruyor. Sasuke ise Juugo'dan buff alıp geliyor ve tek odaklanacağı şey önündeki ile dövüşmek. Naruto gibi ordu falan umrunda olan her an her şeyi takip eden biri değil. Kaldı ki Başta feat olarak Jiraiya'nın yıkımı ve hax'ı Pain ile bir değil o yüzden o lafları ve sahneleri ciddiye almıyorum çekiyorsun. Şİmdi de bir dövüşte yanyana çizildiler diye haxları ve featleri arasında dünyalar olan iki karakter denktir diyorsun. Kaldı ki attığın sahne de Juubito'nun godo-damanın hangi tarafına daha çok güç verdiğini vs bile bilmiyoruz.

İşte buna algıda seçicilik ya da ikiyüzlü taraftarlık denir.

------------------------------------------

Tekrardan yanlış anlaşılma için kendi adıma özür dilerim . O kadar ciddiye alma yani :D

R1
Küçük farkla Sannin'lere gider. FRS Naruto Orochimaru'ya tehdit olabilir. Hebi Sasuke, Jiraiya'nın base hali bile olsa çok da bir şey yapamaz gibi. Sakura zaten yük olur başka bir şey olamaz. Eğer eşleşmeler böyle olursa dövüş daha çetin geçer. Herkes öğrencisini alırsa, Sasuke bu haliyle Orochi'yi yatağa düşünce anca yendi o da kolay olmadı. Sadece kolsuzsa vücudu hasta değilse alır Sasuke'yi. Aynı şekilde diğer sanninler de alır öğrencilerini. Sanninler alır.

R2
Jiraiya>Naruto, Tsunade>Sakura, Orochimaru>Sasuke bence. Diğer raunda göre daha kolay bile olabilir. Pain dövüşünde kendisine arka çıkan 2 keşiş kurbağa da yok Narutoda. Tsunade'de tecrübe olarak da güç olarak bu Sakura'dan üstün. Sanninler alır.

R3
Naruto Pain Arc SM'den KCM1'e geçerken Jiraiya'nın Buntayı alması çok da bir şeyi değiştirmez. Naruto WA SM olsaydı o zaman daha olası bir denklik olurdu. EMS Sasuke, hücreli Orochi'den biraz üstündür. Gene de Sanninler içinde en büyük buff'ı Orochimaru almış. Geçen tur için zaten Tsunade demiştim bu sefer yanında Katsuyu da var. Katsuyu ve tecrübe farkıyla biraz direnirler ama kazanamazlar. Ama Naruto WA SM olsaydı daha denk olurdu. Bunta SM Jiraiya'ya 10-15 katıyorsa, KCM1, PA SM Naruto'ya 30-40 katar. Öğrenciler alır.