Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Naruto Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

@Nabu , RSM Naruto'un Kaguya öncesi ve sonrası ne gibi bir farkları var?

Birde Hashirama'nın, SM Hashirama Senju (1. Hokage) (%100 Kyuubi ile) hali nedir?

RSM Naruto'un Kaguya öncesi ve sonrası ne gibi bir farkları var?
Kaguya öncesi modunu tam olarak kullanamıyordu. En basitinden Kaguya dövüşü sırasında uçabildiğini farketti. Bu ve diğer pek çok irili ufaklı fark var.

Birde Hashirama'nın, SM Hashirama Senju (1. Hokage) (%100 Kyuubi ile) hali nedir?
Bu bizim farazi olarak bulduğumuz bir form. Hashirama'nun kuyrukluları kontrol edebildiği biliniyor. Eğer Hashirama da Madara gibi yanına Kurama alsa nasıl olurdu ? Gibisinden bir düşünce idi o.

Onların yanında da KCM2 Minato, KCM2 Naruto ve Tobirama olsa, Madara'yı ayıklarlardı zaten. Bu çok saçma bir mantık.
Bu kısma canıgönülden katılmıyorum hocam.Bu sefer Madara daha ciddi olacaktır Minato ve Naruto sebebiyle .Gokage zaten Madara sırf PS Kılıcı çekti diye metrelerce uzağa savrulmuştu hepsi.Nitekim onlar ciddi bir Madara için fodder.Burda olay KCM2 Minato+KCM2 Naruto vs Edo Madara.O iki isimde güçlü olsada Madara onları kantırlıyor makuton ile.Naruto'nun klon avantajı da yok madarada klon yapabiliyor zaten.Bijuu dama desen mokuton dragon ile halledilir.Daha bu adam ülke boyunda 2 meteor indiriyor.Bana Madara o ikisini orta zorlukta indirir gibi geliyor

Daha bu adam ülke boyunda 2 meteor indiriyor
Öyle bir şey yapmıyor. Eğer Öyleyse Yorgun Yaşlı Onoki + Yorgun Gaara = Ülke Seviyesi herhalde :D

Madara daha ciddi olacaktır
Kesinlikle ancak KCM2 Naruto bile tek başına tehdit olabilecek iken KCM2 Minato + Tobirama eklemesi yapılsa bence sonuç nevi belli.

Bana Madara o ikisini orta zorlukta indirir gibi geliyor
Orta ? :D İndirebilirse öper başına kor da orta olmaz(asla indiremez demiyorum). Kaldı ki benim mesajım o ikisini kapsamıyordu.

KCM2 Naruto + KCM2 Minato + Tobirama + 5 Kage idi .

KCM2 Naruto bile tek başına tehdit olabilecek iken
KCM2 Naruto'nun tek başına tehdit olduğunu sanmıyorum.Madara saniyesinde baskılamıştı zaten Naruto'yu

Öyle bir şey yapmıyor. Eğer Öyleyse Yorgun Yaşlı Onoki + Yorgun Gaara = Ülke Seviyesi herhalde
Birazcık abarttım ama ülke olmasa bile dağ kadar olduğu kesin bence.

Orta ? İndirebilirse öper başına kor da orta olmaz(asla indiremez demiyorum). Kaldı ki benim mesajım o ikisini kapsamıyordu.

KCM2 Naruto + KCM2 Minato + Tobirama + 5 Kage idi .
Dediğim gibi Gokage fodder.Tobirama'da çapraz ateşte ölür.Minato ile Naruto'nun da zaman sınırı var (Yanlışım yoksa 5 dk falandı) 5 dk'da Madara'yı indirmeyi geçtim yıpratamazlar bile.Kurama gittikten sonra Madara shit diff bile atabilir

Madara saniyesinde baskılamıştı zaten Naruto'yu
Tamam da orada KCM2 ye daha geçeli dakikalar olmuş bir Naruto var. Juubito karşısında çok daha hakim idi. Adamın kendisini bırak buff'ını verdiği insanlar absürt şeyler yapıyorlardı. Tüm bir ordu Juubi'nin devasa atağından çıktılar. Kaldı ki o sırada Naruto'nun klonları savaşın her bir yerinde idi. Juubito karşısındakinin böyle bir limitasyonu da yoktu. Kaldı ki Sharinnegan Tobi'ye karşı verilen bir savaş sonucu geliyor Madara oraya kimse taze değil. Naruto desen tüm gündür tüm cephelerde dövüşmüş.

Baskılama olayına gelince. Baskılama büyük avantaj ancak KCM2 Naruto + KCM2 Minato var ikia ayrı bijuu ile baş etmesi gerek üstüne onu çok iyi tanıyan Tobirama + 5 Kage var. Kaldı ki Madara saniyesinde baskıladı ancak Naruto buna saniyesinde yenik düşmedi ki.

0607-016.png

Burada Kurama dövüşüyor.

0608-013.png

Burada çakra emilimi başlıyor.

Naruto'nun çakrası emilirken Kakashi vs Obito'nun ilk aşlaması bitiyor 6-7 sayfa atlıyor sonra Madara, Gyuki'ye gidince , Naruto tekrar karşısına çıkıyor.

0608-020.png

Adam hem Obito'yu hem Madara'yı karşısına alıyor. Bee ile Kakashi'yi kurtarıyor.

Hatta Madara odağını Naruto'ya kaydırınca, Gyuki üzerindeki mokuton zayıflıyor ve yorgun argın yaralı gyuki parçalıyor mokuton ejderini

0609-002.png

0609-011.png
İ
O kadar çakra emilimine rağmen Kurama da (hem de esas olanın 1/8 i kadar falan olan Kuramanın) sırf Kakashi'nin eline dokunması ile çakrası tazeleniyor.

Nitekim, Mokuryu hatta genel olarak Mokuton konusunda MAdara, bir Hashirama değil ki bu çok normal. O yüzden evet Bijuulara karşı avantajı var Edo-Madara'nın ama bu anında galibiyet edecek bir şey değil.

Madara'nın tekrar harekete geçmesi ancak Obito Juubi'yi çıkarttıktan sonra oluyor;

0610-003.png

Madara, Juubito karşısındaki KCM2 Baba-Oğul kombosunu orta zorlukta alabilecek biri olsa Bee + Daha acemi KCM2 Naruto'yu ele geçirmek için Obitoya ya da Juubi'ye ihtiyaç duymazdı.

Madara onları canlı yakalamak istediği için pek fazla kasmadı zaten o savaşta.Ne PS Açtı ne meteor indirdi ne de klon kullanıp susanoo aa
çtı.Yani orda Madara orda o ekibi öldürmek istese hepsinin içinden geçerdi .

Minato'nun ışanlaması sorun olabilir sadece onuda Tobirama'yı bildiği onada bi çözüm bulabilir.Gokage ve Tobirama'yı etken olarak görmüyorum zaten.

Ayrıca Şunuda şöyleyeyim Madara o ekipten daha güçlü olan hashirama'yı neredeyse indiriyordu.Çakra çubuklarının(Edo bedende olduğu için sanırım)aktif olmaması ve Naruto'nun yardımları ile yenildi.Yani Edo Madara>=Edo Hashirama.

Tobirama'yı etken olarak görmüyorum zaten.
Normalde görmem ancak böyle bir desteğin yanında etkenler. Juubito'ya karşı bile bir Etken idi Tobirama. Madara'ya karşı hayli hayli etken zaten.

Kagelerin, kombin atağı bu adamı PS'e zorladı sonuçta. Ha ciddi olmasa PS olmadan da yenerdi. Ancak Madara bile haklarını teslim etti. Böyle bir desteğin yanında etmen olmamaları imkansız. Hele de Tsunade ile Ônoki'nin. Adam sırf Onoki'nin savaş ruhunu kırmak için meteor indirdi :D Ciddiye almasa böyle bir şey yapmazdı.

Madara orda o ekibi öldürmek istese hepsinin içinden geçerdi .
Obito da orada olduğundan ve hali hazırda Sharinnegan OBito + 5 Bijuu herkesi çok tükettiğinden evet. Ancak bu benim bahsettiğim senaryodan bağımsız bir şey. Ayrıca öldürmek için dövüşmediği vurgusunu ben de yaptım ancak senin dediğin kadar dehşet bir üstünlüğü olsa öldürme güdüsü olmadan dahi acemi, yorgun ve klonlarını tam potansiyel kullanamayan KMC2 Naruto + Yorgun Yaralı Gyuki karşısında çok ama çok çabuk bir iş çıkartması gerekirdi. Çıkaramadığına göre .... Bence net yani durum. Sandığın kadar deli dehşet bir fark yok. Kesinlikle bir fark var. Ancak Tobirama + 5 Kage bu farkı kapatabilir gayet.

Madara o ekipten daha güçlü olan hashirama'yı neredeyse indiriyordu.Çakra çubuklarının(Edo bedende olduğu için sanırım)aktif olmaması ve Naruto'nun yardımları ile yenildi.Yani Edo Madara>=Edo Hashirama
Yenmesinin sebebi çakra çubuğu değil. O çakra çubuğunu sokabilmesi , canlanarak güçlenmesinden geliyor. Madara Edo iken Hashirama'yı yenemiyordu. Kaldı ki Hashirama pek çok büyük yeteneğine erişimi yoktu. Diğer pek çoğunu da etraftakiler sebebiyle kullanamadı bile.

Neyse konuyu başlatan ifadeye dönecek olursak. 5 Kage'nin yanına Juubito dövüşündeki KCM2 Baba + Oğul Kombosu + Tobirama gelseydi işin rengi değişirdi çok net.

Edit: Forumda senin ve benim de katıldığım oylamalarla belirlediğimiz Naruto listesine de bakarsak Eğer

Edo Madara -> 16.

Vs

KCM2 Minato -> 21.
KCM2 Naruto -> 23.
Tobirama -> 39.
Tsunade -> 47.
WA Gaara -> 51.
WA Ônoki -> 54.
A4 -> 62.
Mei -> 68.

Sırf ilk iki bile bu kadar yakınken. Bilmem anlatabiliyor muyum ?

.Juubito'ya karşı bile bir Etken idi Tobirama.
Onun sebebi Obito'nun o formda tecrübesiz olması.Misal ilk defa juubi'yi içine aldığında herif kontrol edememişti ve kendi bilinci olmadan dövüştü bir süre.Fakat Madara juubiyi içine aldğında hiç öyle bir sıkıntı olmamıştı.Veya Madara Rikudo olmadan önce Tobirama'nın ışınlanmasına rahatça tepki verebilmişti fakat Obito Tobirama narutoyu alıp arkasına geçtiğinde zamanında reaksiyon gösterememişti.Ve bu iki defa olmuştu(Minato ile Tobirama'nın kombosu)

Belli ki adam juubi güçlerini Madara kadar iyi bilmiyor bu sebeble Tobirama biraz etken olmuştu.Zaten obito güçlerine alışınca Tobirama aradan çekilmişti zaten.(Naruto ve sasuke ile kapışıyordu)
acemi, yorgun ve klonlarını tam potansiyel kullanamayan KMC2 Naruto
KCM2 Naruto'nun sizin resmettiğiniz kadar güçten düştüğünü sanmıyorum.Bu adamın zaten epey iyi bir iyileşme yeteneği ve kendisine durmadan devasa çakra aktaran kurama var.Savaşta Çakra verdiği askerlerin (BSM idi orda tabi) bile yaraları hemen iyileşiyordu.Ayrıca usta veya acemi olmasının modda herhangi bir güç artışı sağlamıyor zaten.En fazla kuramayı 5 dk daha fazla çıkarır o kadar.
Yenmesinin sebebi çakra çubuğu değil. O çakra çubuğunu sokabilmesi , canlanarak güçlenmesinden geliyor
O Çubukları canlanmadan önce soktu
0656-002.png

Kagelerin, kombin atağı bu adamı PS'e zorladı sonuçta. Ha ciddi olmasa PS olmadan da yenerdi. Ancak Madara bile haklarını teslim etti. Böyle bir desteğin yanında etmen olmamaları imkansız. Hele de Tsunade ile Ônoki'nin. Adam sırf Onoki'nin savaş ruhunu kırmak için meteor indirdi Ciddiye almasa böyle bir şey yapmazdı.
Ya Madara sırf ps kılıcı çekti diye bunlar toptan uçmadı mı ? üstelik kılıcı onlara doğruda çekmedi Yan tarafına doğru kılıcı kaldırdı diye gokage rüzgarında uçtu metrelerce.Ayrıca Onokiye Savaş ruhunu kırmak için meteor indirmedi edo tensei sayesinde ölümsüz olduğu için Madara tekniği denemek istediğinden indirdi.

Kaldı ki Hashirama pek çok büyük yeteneğine erişimi yoktu. Diğer pek çoğunu da etraftakiler sebebiyle kullanamadı bile.
Kullansa bile bir anlamı olmazdı zaten madara için(SS Hariç).Zaten bazılarınıda madara da kullanabiliyor.
Sırf ilk iki bile bu kadar yakınken. Bilmem anlatabiliyor muyum ?
Artık öyle düşünmüyorum ben.Benim fikrimce Edo Madara>=SM Edo Hashirama>>>KCM2 Minato>Naruto diye düşünüyorum artık.

Tekrar diyorum Tobirama ve5 Kage ciddi bir Madara için etkisiz eleman.Burada olay Naruto ve Minato vs Madara.Burada taş çatlasın orta zorlukta alır Madara daha da ötesi olmaz.

Ya Madara sırf ps kılıcı çekti diye bunlar toptan uçmadı mı ?
Evet uzunca bir savaş sonrasında her şeylerini neredeyse tüketmiş bir 5 Kage PS karşısında uçtu ancak burada işin rengini değiştirebilecek 3 kişi daha katılıyor.

meteor indirmedi edo tensei sayesinde ölümsüz olduğu için Madara tekniği denemek istediğinden indirdi.
Pek alakası yok, ilk meteoru, Kabuto'ya yanıldığını göstermek ve kendini kanıtlamak için attı. 2. yi ise Onoki ve dolayısıyla ordunun ruhunu kırmak için atıyor. Hatta sırf bu yüzden "İkincisi ile ne yapcaksın Onoki" diye bir cümle var. Edo Tensei ile tekniğin alakası ise şu. Normalde bu tekniği bu kadar yakında yapmak risk iken Edo tensei ile bu derdi yok. Ölümsüz olduğu için teknik sıkmadı adam yani.

wZJcJKPcjEfkQAAAABJRU5ErkJggg.png

Madara burada "O Bücür Velet. Yetkin bir Şinobi Olmuş" diyor.

KRl9tvukwJMCTwq8FwXAwNjM2hJrqBgAAAAAElFTkSuQmCC.png

Ve sonrasında 2. meteor gelirken artık Velet demiyor. Adıyla hitap ediyor. BU Madara'nın Onoki'ye saygı duyduğunu, kayda değer bulduğunu gösteriyor zaten.

dcQnwAAAAASUVORK5CYII.png
Bu ciddiye almayan bir adamın sözleri ve ifadesi değil.

Kaldı ki hep PS ile neler yaptığına bakıyorsun :D Sonuçta adam PS açmak zorunda kaldı ve şimdi onu buna zorlayan beşin yanına KCM2 Baba-Oğul + Tobirama geliyor ...

5 Kage kesinlikle, Madara %100 ciddi olsa en güçlü ataklarını gösteremeden ölmüşlerdi bunda hem fikiriz. Ancak ne olursa olsun bunlar 25 Tane V4 Susano giyinmiş MokuBunshin ile dövüştüler (hem de epey yorulduktan sonra) ve sonrasında alayından tek seferde kurtuldular ve Madara önce devasa bir V4 (buna V5 bile denilir) sonrasında da PS açtı.

Aşamadıkları tek şey PS oldu. Şİmdi Bijuu Dama Spamlayabilen, Susano'yu bir yere ışınlayabilen adamlar geldi.

Artık öyle düşünmüyorum ben.
Canım benim benim o sıralamayı atma sebebim senin ne düşündüğünü göstermek için değil. Burada bir sürü insan beraber sıraladık ve böyle çıktı. Buradan Madara mid-diff çıkamaz yani.

Tekrar diyorum Tobirama ve5 Kage ciddi bir Madara için etkisiz eleman
Buna nispeten katılıyorum da . Bunlar tek dövüşmeyecekler KCM2x2 kombosuna destek olarak gelecekler. Naruto evreninde Kakashi ve Gai gibi isimlerin bile güçlü adamların yanında nasıl da iyi bir destek karakteri olabildiğini defalarca gördük. Etkisiz eleman olsa, Madara bu kadar övmez.

KCM2x2
Hiraishinx2
Edo Tenseix1

Barındıran bir üçlü 5 kageye entegre olacak. Tsunade + Kurama Çakra Pelerini boostlarının yapacaklarını düşün kagelere :D :D

Üzgünüm ama fanlık yapıyorsun biraz. Olası bir KCM Pelerini +Byakugo Buff'ı ile en güçsüzleri Mei'nin bile atakları devasa yıkıcı ataklara dönüşecek zaten. Ki bu bufflar olmasa bile Bijuu Dama + FRS + BDRS + Jinton gibi şeyler sıkılacak sağa sola.

Yani Gaara + Rock Lee + Kakashi + Kolsuz Base Minato dörtlüsünün bile Juudara karşısında fark yaratabildiği bir evrende 5 Kage, Böyle bir vurucu timin yanında "etkisiz" olması imkansız.

5 Kage Madara'yı PS'ye zorlamadı.Onoki bak iste bu da 5 Kage'nin Full gücü diyince Madara'da ona karşılık olarak o zaman Ben uchiha Madara tam gücümü göstereceğim dedi.Orda PS açmasının sebebi zorlanmaktan çok aralarında ki dehşet farkı göstermekti.Yoksa istese o yaptıkları son kombine ataktan V4 ile çıkar (V3 ile de kesin çıkar)sonra hepsini işini bitirirdi.

Tamamda bur sürü insanın oyları sonucu çıkan sonuçlar beni alakadar etmez ki.Sıralamayı tek ben yapsam belki daha çok fark olucak

Tsunade ve pelerin boostu bir şey değiştirmez.Bu gokage dedimiz ekip zaten Sırf PS'yı gördükleri için dövüşme isteklerini ve umutlarını kaybettiler zaten :D Yani Madara onlara saldırmasa bile direk zaten saf dışılar.Hadi diyelim Naruto ve Minato yanlarında olmaları sebebiyle kendilerine bi güven gelsin gene PS'ye yapacakları herhangi bir şey işe yaramaz.Mei'lavı ya da Gaara'nın kumunun gram anlamı yok.Veya Jintonun(Rinnegan sebebiyle emilecek)

Fanlık yaptığımı söylemişsinsiniz ama ben olabildiğince objektif olmaya çalışıyorum.Zaten o yüzden orta zorluk dedim.Fanlık yapsam Orta zorluk yerine derim ki Madara'da zaten sınirsız çakra var basar 50 klon hepsine susanoo açtırır 4-5 Meteor indirir sonra açar PS'yi sonra Bijuularıda mokuton ile emer maç düşük zorlukla biter derdim :D

Son kısma yanıt vermem gerek yok.o isimlerin neden fark yaratabildiğini zaten biliyorsunuz.

V3 ile de kesin çıkar
Yavaş çıksın. V4 de bile bile ancak çok büyük bir V4 yaparsa olur.

Tamamda bur sürü insanın oyları sonucu çıkan sonuçlar beni alakadar etmez ki.Sıralamayı tek ben yapsam belki daha çok fark olucak
Zaten seni ya da beni alakadar etmesi değil bunun. Birden fazla olduğu için biraz daha objektif bir dayanak olabilir diye dedim ben. O zaman bu kafa yapısıyla senin ne düşündüğün de beni alakadar etmiyor deyip bitirelim :D

Tsunade ve pelerin boostu bir şey değiştirmez
:relaxraiden: Teşekkürler. Tartışma benim için bitmiştir.

ama ben olabildiğince objektif olmaya çalışıyorum.
:jordanlook1: :coolfrog: :jordanlol1:

Zaten seni ya da beni alakadar etmesi değil bunun. Birden fazla olduğu için biraz daha objektif bir dayanak olabilir diye dedim ben. O zaman bu kafa yapısıyla senin ne düşündüğün de beni alakadar etmiyor deyip bitirelim :D
Burda haklısınız.
Nabu'' Alıntı:
Yavaş çıksın. V4 de bile bile ancak çok büyük bir V4 yaparsa olur.
V4 ile zaten rahatça çıkmış adam V3 ilede çıkabilir

Bende teşekkür ederim tartışma için.Ancak Niye benle tartışmak istemediğinizi anlamadım.Fanlık yaptığım için mi ya da mesajlarım mı saçma idi ?

Nagato ruh çekme ile Hidan'ı öldürebilir mi?
Ölümsüzlüğün şartı ne onu bilmiyoruz. Teknik olarak öldürebilir gibi duruyor. Ancak bu ölümsüzlüğü ruhunu Jaishin samaya bağışlayarak kazandıysa ?

Yani nitekim ölümsüzlüğü biraz gizemli, şartlarını bilmiyoruz o yüzden hem evet hem hayır.

Ya fanverse de MS Obito & SM Kabuto Vs Edo Itachi & Nagato diye konu açılmış.

1. Raunt; Nagato yerine Pain var 2. Raunt Nagato'nun kendisi var. Bazıları Nagato solo demiş. Ben de hayır Nagato o ikisini sololayamaz deyince KCM Naruto ile Bee'yi sololadı ya demiş. Maalesef o olaydan beridir aşırı bir Nagato hype 'ı var. Ve o dövüşle ilgili bazı yanlış anlaşılmaları temizlemek istiyorum.

1. Canlı Nagato ile Edo Nagato farklı şeyler. Canlı NAgato ayaklarını tümüyle kullanamayan, makinaya bağlı, vücudu canlı bir antene dönmüş birisi;

unknown.png

Adam bir deri bir kemik halde ve tamamen immobilize.
Yani Pain'in ortaya çıkış sebebi, Nagato'nun kimliğini saklamak değil, Nagato'nun savaş gücü ancak bu şekilde ortaya çıkıyor çünkü kendisi sakat.

unknown.png

Bu haldeyken Naruto'ya yapabildiği en güçlü atak bu yani oradan düşünün. Jiraiya sırrımızı bilse beni yenerdi derken adam boşuna demiyor :D

unknown.png
Nagato zaten canlı iken ve kendi "canon" halindeyken Pain bedenleri olmadan zaten öyle süper bir güç değil ( bir tek gedo mazo çağırabilir belki).

2. Bu adam Yahiko'nun öldürüldüğü olaydan beridir sakat ve o olaydan önce de göz güçlerinin hepsini uyandıracak, test edecek ortamı hiç olmamış. Nitekim Edo halinde gördüğünüz o Naruto + Bee ile denk giden Nagato gibi bir Nagato canlı olarak "canon gerçeklikte" hiiiiç var olmadı.

Canlı Sakat Nagato ile "Eğer Nagato Sakatlanmasa ve kontrolü kaybedip canlı antene dönüşmese ne olurdu" fikrinden çıkan Nagato'yu bir tutmamak gerek.

Şimdi gelelim Edo haline;

1. Nagato & Itachi Vs Naruto & Bee dövüşünün başında bunlar sadece konuşuyorlardı.

0549-003.png

Buradan da anlaşılacağı gibi Itachi ile Naruto'nun birbirlerine sorması gereken bazı şeyler var ancak bunlar sorulamadan Kabuto kontrolü ele geçiriyor. Nitekim Naruto o konuşmayı yapmak adına ölümcül davranmıyor ve unutmayın hem Naruto hem de Bee'nin "Edo Tensei" tekniği ile ilk yüzleşmesi bu. Bee'nin rinnegan ile de ilk yüzleşmesi. Karşıdaki kişileri de düşman değil, dost gibi gördüklerini de unutmayın. O yüzden ne Bee ne de Naruto ellerinde ne varsa kullanmıyor zaten. Bee dönüşmüyor, Bijuu Dama sıkmıyor, hortum atağı yapmıyor. Naruto zaten klonlarını savaşın her bir cephesine gönderdiğinden en önemli tekniği olan çoklu klon tekniğini yapamıyor üstüne üstlük ne bir FRS sıkıyor ne mini bijuu-dama. Epey ağırdan alıyorlar.

2. Kabuto ilk Itachi'yi kontrol ediyor. Ancak Naruto hala Itachi ile konuşuyor. Ancak demek istediğim, Naruto ona saldırılınca bile ciddiye almıyor.
0549-006.png

3. Dövüşün devamında Naruto çoğalan kafalı köpekle, Bee ise Itachi ile uğraşıyor sonra Itachi MS açınca Koto devreye giriyor sonra Itachi nagato ve hayvanlarını aradan çıkarıyor. Naruto ve Itachi, Sasuke hakkında konuşurken Nagato geri canlanıyor ve görünmez bukalemun'u çağırıyor, oradan Shinra Tensei çakıp ormanın bir kısmını yok ediyor. Sonra yere indiğinde Bee buna Lariat çakıyor ancak Rinnegan a karşı tecrübesiz olduğundan çakrasını emdiriyor ve Nagato güçleniyor, Prime haline dönüyor resmen hem de bu sefer yaşayan bir anten de değil. Ayağı falan iyileşiyor.

Ondan sonra, Naruto , Bee'yi kurtarmaya gelirken (klon kullanabilse öden klonlarını gönrederecekti) O sırada görünmez bukalemun Naruto'yu havada yakalayınca Nagato Naruto ve Bee'yi yakalayıp ruhlarını çekiyor. Bir kez daha senjutsunun Nagato'ya karşı daha iyi olduğunu anlıyoruz.
0550-016.png

0550-017.png

Yani Nagato bunlarla meydan muharabesine girdi ve ikisini halletti gibi bir durum yok

Ondan sonrası ise fan favorisi bir karakter ölümden dönmüş dur ona ağırlık verelim olayı. Itachi günü kurtarıyor, Nagato'yu mühürlüyor falan saçmalık...

Naruto'nun başından itibaren Nagato ile ciddi dövüşmek istemediğine bir diğer kanıt;

unknown.png

"Edo-her neyse tekniğinden nefret ediyorum. Dövüşmek istemediğin insanlarla dövüşmek zorunda kalıyorsun. Tüm savaşlar böyle midir ?"

Naruto'nun en başından beri Nagato ile isteksiz bir şekilde dövüştüğünü anlıyoruz.

Hepsini toparlarsak

Daha önce hiç rinnegan teknikleri görmemiş ve kendini tutan bir Bee + İsteksizce dövüşen ve de imza tekniği klon tekniğine erişimi olmayan bir Naruto'yu sürpriz faktörü ile Nagato alt ediyor. Ve Nagato belki de hayatındaki en iyi fiziki durumda, en güçlü halindeki Nagato. Sonra da sahne Itachi'ye bırakılıyor.

Nitekim durum buyken ben neden Nagato'nun (hele de yaşayan halinin) çok güçlü bir teambuster olarak görüldüğünü anlamıyorum. İnsanlarının sandığının aksine Nagato , Pain'in 5-10 katı bir şey değil.

Yani Naruto ile Bee'yi öldürme değil yakalama niyeti olan Sharinnegan Obito, tek bir rinnegan tekniği kullanmadan Bee + KCM1-2 Naruto + MS Kakashi + Gai'yi paketliyordu neredeyse eğer Kakashi, gözleri linkleyebildiklerini farketmese. Buna rağmen kimse Obito için hype yapmadı ancak Buff'lı Nagato, Nerf'lü kcm naruto ve bilgisiz Bee'yi paketledi diye yere göğe konulamıyor... Anlayamıyorum.

Nagato'yu severim ve kesinlikle güçlü birisi ancak bir kez rinnegan becerilerine (en azından jutsu emme, canlandırma ikilisine) uyum sağladın mı çok da matah bir yanı kalmıyor.

Şahsen MS Obito, Hokage Minato gibi kişileri canlı nagato dan güçlü buluyorum. Edo Halini ise kantırladıklarını düşünüyorum.

Ya fanverse de MS Obito & SM Kabuto Vs Edo Itachi & Nagato diye konu açılmış.

1. Raunt; Nagato yerine Pain var 2. Raunt Nagato'nun kendisi var. Bazıları Nagato solo demiş. Ben de hayır Nagato o ikisini sololayamaz deyince KCM Naruto ile Bee'yi sololadı ya demiş. Maalesef o olaydan beridir aşırı bir Nagato hype 'ı var. Ve o dövüşle ilgili bazı yanlış anlaşılmaları temizlemek istiyorum. meydan muharabesine girdi ve ikisini halletti gibi bir durum yok

Ondan sonrası ise fan favorisi bir karakter ölümden dönmüş dur ona ağırlık verelim olayı. Itachi günü kurtarıyor, Nagato'yu mühürlüyor falan saçmalık...

Yani Naruto ile Bee'yi öldürme değil yakalama niyeti olan Sharinnegan Obito, tek bir rinnegan tekniği kullanmadan Bee + KCM1-2 Naruto + MS Kakashi + Gai'yi paketliyordu neredeyse eğer Kakashi, gözleri linkleyebildiklerini farketmese. Buna rağmen kimse Obito için hype yapmadı ancak Buff'lı Nagato, Nerf'lü kcm naruto ve bilgisiz Bee'yi paketledi diye yere göğe konulamıyor... Anlayamıyorum.

Nagato'yu severim ve kesinlikle güçlü birisi ancak bir kez rinnegan becerilerine (en azından jutsu emme, canlandırma ikilisine) uyum sağladın mı çok da matah bir yanı kalmıyor.

Şahsen MS Obito, Hokage Minato gibi kişileri canlı nagato dan güçlü buluyorum. Edo Halini ise kantırladıklarını düşünüyorum.
Katılıp katilmadıgım noktalar var kendimce bu kısımlara cevap vereyim.
Hem Itachi hem de Nagato skillsetleri bakımından en hax ve tehlikeli karakterler savas arcınin başına kadarki kısım için konuşursam.2sinin de Edo halleri canlı hallerinden üstün.Özellikle Itachi en güçlü tekniklerini 2 kez üst üste kullansa yamuluyor zaten.Edo Itachi ise böyle zayıflıkları olmadıgi gibi Bee ve Naruto ile H2h de dövüşebilen fiziksel özelliklere de sahip.Ben de çok mantıklı bulmuyorum tabi bu olayı ama Edo Itachi , Sasuke ile dövüşen halinden x5-10 kat daha güçlü.

Edo Nagato da ise durum bir hayli farklı.Pain 6lısi zaten Edo Nagato'nun yapabileceklerinin hepsini yapabiliyor.Çok iyi bir şekilde herhangi bir zayıflık göstermeden hem fiziksel olarak güçlü hem de tekniklerini kullanabiliyor.Yine de neden Edo Nagatoya üstün dedim Pain'den, çünkü Pain'in saklaması gereken yürümeyecek kadar sakat olan ve en üstün tekniginin falan bağımlı olduğu ayrıca korunmaya da muhtaç bedeni var.Edo Nagato ancak 1-2tık güçlüdür Pain'den.Arada 5-10 katı bırak 1,5-2 kat bile fark yoktur.

Ama asıl mesele şu Pain'in zayıf görülmesi."Jiraiya'dan veya Sm Naruto'dan biraz daha guçlü" algısı var bu adam için.Kesinlikle yanlış.Evet Naruto evreninde daha zayıf bir karakter daha güçlü karakteri yenebilir, Hokage Minato veya Ms Obito Pain'e karsı kazanabilir ama Pain'in yapabildikleri, sahip olduğu yetenekler 2 sini de 10'a katlar.Yani şunu demek istiyorum örnekle açıklayacak olursam; evet Hokage Minato vs Pain diye bir konu açılsa Minato kazanabilir hatta ben bile oy verebilirim Minatoya ama Minato'nun önce Sm Jiraiya'yı yenip daha sonra Konahayı yok edip üstüne 3 büyük ve 2 bilge kurbağaya beraber Sm Narutoyu yenip üstüne de 6 kuyrukluyu yenmesi bana pek de mümkün gözükmüyor. Shippuden başında Itachi ve Kisame'yi birebir kopyalan jutsuyu yapan (eğer Shukaku'yu mühurlemiyor olsalardı, Itachi'nin klonu Ms bile kullanacaktı Naruto-Kakashi-Chiyo-Sakura ekibine karşı o derece mükemmel teknik),Bijuulari mühürleme,Chibaku tensei,Shinra tensei,Kuchiyose,ruh çikarma,çakra emme, ölü diriltme'den tut,Byakugan'dan daha harika 360° görüşten,rakip cakra kanallarını engelleyen siyah çubuklara kadar adam o kadar fazla özelliğe sahip ki.Daha bile vardır saymayı unuttuğum.Yani hikaye akışı ve Naruto evrenin işleyişini bir kenara bırakıp biraz daha Geek tarafımla incelediğimde, Pain karşılaştırıldığı pek cok karakterden apayrı bir seviyede.

Sharinnegan Obito'da insanların Hype olmama sebebi,zaten bu karakterin gücünün çok açık ve net şekilde gösterilmiş olması.Bu Obito'dan daha güçlüsü Madara ve Hashirama zaten daha ne hype'i yapılabilir ki.

2sinin de Edo halleri canlı hallerinden üstün.
Kesinlikle katılıyorum. Normalde Kabuto'nun Edoları, orijinal hallerinden çok güçsüzler ancak Nagato ve Itachi çok ağır hastalık ve kötü sağlık kondisyonlarından müzdarip oldukları için Edo tensei onlara direkt sınıf atlatıyor. Bunu görmüyor insanlar sanıyorlar ki bu ikisi yaşarken de böyle güçlülerdi.

Edo Nagatoya üstün dedim Pain'den
Ben de derim canım. O çok net.

Edo Nagato ancak 1-2tık güçlüdür Pain'den.Arada 5-10 katı bırak 1,5-2 kat bile fark yoktur.
taş çatlasa 2x derim ben de :D : D O da bonkör davranırsam. Kimileri Maalesef Nagato = Painx5 falan sanıyor.

Ama asıl mesele şu Pain'in zayıf görülmesi.
Ben şahsen Pain'i zayıf görmüyorum. SM Jiraiya'dan az güçlü de değil bence. Bu kadar basit değil.. Bilgi ve hazırlığa bağlı olarak az güçlü ya da çok güçlü olabilir Naruto evreninde en büyük güç bilgi ve hazırlıklı olma durumu ve dünyada kimse Rinnegan'a hazırlıklı değil. Bir Sharingan'lı ile karşılaşırsan yapman gerekenler çocukken öğretiliyor. Elementlerin birbirlerine kantırı keza aynı, hemen herkes kekkei genkai'leri tanıyor ve biliyor gençler bile. Bir Byakugan ve Juken kullanıcısına karşı nelere dikkat etmelisin biliniyor.Ya Hachimon Tonko gibi saklı ve yasaklı bir teknik bile onlarca adam tarafından net bilinen bir şey.

Rinnegan ise Jiraiya savaşı öncesi hakkında sıfır bilgi vardı sadece bir efsane idi. Pain'in gücünün çok ama çok büyük bir kısmının buradan geldiğinin anlaşılması lazım. Aksi takdir de Pain gene çok güçlü ancak kantırlanabilir bir varlık. Nagato'da bunun farkında olmalı ki kendini o kadar da "yenilmez" bulmuyor.

Kakashi için "Sen çok tehlikelisin seni elemine etmemiz lazım" ve "Sen çok maharetlisin bu sefer sana yaklaşmadan işini bitireceğim" diyor.
Jiraiya için ; "Sırrımızı bilseydi onu yenemeyebilirdik" diyor.
Çaylak SM Naruto için ; "Acı'nın 6 Yolu'na karşı bu kadar yol alabilen tek kişi sen oldun" diyor.

Savaş Arkı Öncesi MS Kakashi, Bilgi, Hazırlık ve Mekan Avantajları elinden alınmmış SM Jiraiya ve de topu topu 10-15 dk SM de kalabilecek SM Naruto'nun Pain'e bu sözleri söylettiğine göre ve bu üç kişiden birisi abartılı olmayan bir destekle neredeyse en güçlü bedeni elemine edebilecek olması, bir diğerinin 4 bedeni tüm dezavantajlara rağmen almış olması ve diğerinin de Pain'î yenmiş olmasından.

Pain'in High Kage sınıfındaki isimlerden çok çok uzakta bir varlık olmadığı açığa çıkıyor. Pain ile ilgili en vurucu şey bence Jutsu emmesi, çakra emmesi, ortak görüş gücü ve de yeniden dirilme (Shinra Tensei ve Chibaku Tensei yıkıcılık açısından uçuk teknikler ancak işin püf noktası bu beceriler bence) ... İşte bununla baş edebilmek için de bilgi şart.

Hokage Minato veya Ms Obito Pain'e karsı kazanabilir ama Pain'in yapabildikleri, sahip olduğu yetenekler 2 sini de 10'a katlar.Yani şunu demek istiyorum örnekle açıklayacak olursam; evet Hokage Minato vs Pain diye bir konu açılsa Minato kazanabilir hatta ben bile oy verebilirim Minatoya ama Minato'nun önce Sm Jiraiya'yı yenip daha sonra Konahayı yok edip üstüne 3 büyük ve 2 bilge kurbağaya beraber Sm Narutoyu yenip üstüne de 6 kuyrukluyu yenmesi bana pek de mümkün gözükmüyor.
Her Naruto karakterini onu güçlü kılan farklı özellikleri var.

MS Obito ile Minato'nun kariyerinde yapıp da Pain'in yapamadığı şeyler de var .Misal Pain daha 1/8 Kurama'nın 6 kuyruk halini yenemezken Minato %100 Kurama ile köşe kapmaca oynayabiliyordu. Pain'in kn6 karşısında düştüğü halleri düşününce Pain'in Minato'nun yaptığını yapması zor.

Minato'nun Pain gibi Konoha'yı anında yok edecek bir saldırısı yok belki ancak Konoha'yı o ataktan daha beter yok edebilecek %100 Kurama Bİjuu Damas'ını onlarca kilometre öteye ışınlayabiliyor. Yani, Minato, Pain kadar yıkıcı değil diye sahip olduğu yetenekler anlamında Pain bunları 10 'a katlamıyor bence. Şahsen Obito'nun Hashirama Hücresi + Uchiha Hücresi Barındırması hem MS hem mokuton kekkei genkai sahip olması. Pain'in tüm özelliklerinden çok daha kullanışlı neredeyse. Pain için setup gerekiyor, şartların uyuşması gerekiyor. MS Obito eğer Kakashi gibi aynı göze sahip değilsen ya da Minato gibi daha üst seviye bir jikuukan ninjutsu ustası değilsen müdahale edilmesi neredeyse imkansız birisi.

Misal MS Obito asla ve asla Çaylak SM Naruto karşısında Pain bedenlerinin düştüğü hallere düşmeyecekti. Hatta Kn6 karşısında bile.

Yani gücü nerede aradığına göre değişebilecek bir şey bu. Ha anlıyorum Pain çok donanımlı, hax da var, yıkım da var , fiziksel beceriler de fena değil ... Dolu dolu yani. Ancak Pain için sorun şu her beden 1 trick pony ve o "trick" i bir kez anladın mı da gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Örnek; Konohamaru ya da Choji & Choza destekli Kakashi ... MS Obito ile Minato'nun bu isimlerle bir işi olamazdı misal...

Hatta bu isimler bu ikiliye dair her sırrı bilseler ve 1 hafta da hazırlık şansları olsa gene Konohamaru ya da Choza, Choji, PA Kakashi üçlüsü için bir şans olamazdı.

Yani Chibaku Tensei, Shinra Tensei, Çakra/Jutsu Emme, Dirilme falan bunlar bakınca vaaay falan oluyorsun ancak Pain ile ilgili sıkıntı şu. Çözdün mü de tamamen çözülüyor. Bir numarası kalmıyor neredeyse. Ve bedenler sağlam da değiller, Pain karşısında ölmeden , onları gözlemleyebilecek kadar yaşayabilecek herkes CST & CT devreye sokulmadıkça Pain'i indirme şansına sahip. Bunu Nagato'da kabul ediyor olmalı ki "Sır" olayına çok önem veriyor ya da Kakashi gibi becerikli ve zeki tiplerden tırsıyor.

SM Jiraiya'yı yener yenmez Konoha'ya gitmiyor ki Nagato arada bir kaç hafta var. O şartlar altında MS Obito ve Minato benzer bir senaryoyu başarabilirler gibi geliyor bana.

Shippuden başında Itachi ve Kisame'yi birebir kopyalan jutsuyu yapan
Bunu Sasori yapmadı mı ?

Pain karşılaştırıldığı pek cok karakterden apayrı bir seviyede.
Karşılaştırıldığı karakterlerin de tek tek özelliklerini saysak öyle durmaz. Kaldı ki tekrar diyorum. Bu güçlerin hepsini tek bir bedene koyduğunda ve o bedenler de fiziksel olarak yetersiz olduğunda (Deva ve Asura hariç) bu seni açık ediyor. Pain'in en büyük gücü, Rinnegan'ın bilinmezliği... Kimsenin buna dair bir çalışma ve tedbir geliştirmemiş olması.

Bilgi yokken Jiraiya zorlanarak 3+1 beden alabiliyor

Bilgi sonrasında

Ebisu+Konohamaru 1 beden alıyor

Choji+ Choza + Kakashi 1 beden alıyor diğerini de (en güçlü 2 bedeni bu arada) neredeyse alıyor.

Yani burada bilginin, Nagato'nun değimi ile "sırlarının" onları ne kadar koruduğu ortada. Misal Obito'nun sırrını bilsen bile adam o kadar çabuk çözülmüyor. Konan bildi ne oldu ? 1 sırrı daha vardı, 1 numarası daha vardı. Kakashi çözdü ne oldu ? Naruto tarafından kurtarıldı. Torune ile Fuu biraz anlar gibi oldular ne oldu ? Rezil oldular.

Pain'in sorunu (bu da bence Nagato'nun çok da savaşçı olmamasından kaynaklanıyor yoksa daha yıkıcı ve iş bitirici bir şekilde kullanabilirdi o teknikleri) 1'er özellik barındıran 6 beden yerine 2 şer barındıran 3 gibi falan :D) , Rinnegan'ın nasıl çalıştığını ve 6 yol becerilerinden en kritik 2 tanesini bari öğrendin mi. Pain direkt o tanrısal konumundan düşüveriyor.

Nitekim Pain ile ilgili en büyük sorun. Sırrı anlaşıldığında birden bire tier düşen bir kaç karakterden biri. Hidan gibi biraz. Hidan sırrı bilinmezken Bijuu bile alabilir düşük zorlukla ... Sırrı bilinince Yorgun Shikamaru bile fazla geliyor adama.

Pain de öyle biraz. Hiraishin'in ne işe yaradığını bilsen Minato birden bire fodderize olmaz ya da Jiraiya nasıl bir insanı tutup kurbağaya çevirebiliyor bunu öğrensen Jiraiya 1 tier düşmez. Pain'in bence sorunu bu. Jiraiya'nın da kendini feda etme sebebi de bu zaten. Çünkü güçleri ve sırları açığa çıktı mı çok ulaşılabilir ve dokunulabilir bir hal alıyor Nagato ve Pain.

Sharinnegan Obito'da insanların Hype olmama sebebi,zaten bu karakterin gücünün çok açık ve net şekilde gösterilmiş olması.Bu Obito'dan daha güçlüsü Madara ve Hashirama zaten daha ne hype'i yapılabilir ki.
Düşün yani senden daha güçlü yegane şinobiler Hashirama ve Madara ancak buna rağmen Edo Itachi, Edo Nagato, Edo Tobirama'nın gördüğü saygının 10 da birini görmedi Obito.

Nagato Gedo Mazo kontrol edebilmek için yaşayan antene dönüşmesi gerekirken tek rinneganlı Tobi, Kuchiyose gibi çağırıyordu istediği yerde. Obito'nun cidden underrated olduğu kanısındayım.

Ayrıca bence Pain ve Nagato'nun da gücü çok açık ve net gösterildi adamın cephanesinde kullanmadığı bir şey kalmadı ki. Öte yandan Obito, o bahsettiğim 4 lü ile dövüşürken tek bir rinnegan gücü bile kullanmadı. Kendi güçlerini daha işlevsel bulmuş olmalı ki bence de öyle...

Ve tekrar diyorum ben Nagato ya da Pain'i olduğundan daha güçsüz bulmuyorum. Pain zaten kendi tier listlerimde SM Jiraiya'nın da SM Naruto'nun da üstündeler. Hatta SM Kabuto, Killer Bee, Tobirama, Edo-Itachi gibilerinin de... Nagato da Minatoların, MS Obitoların, Prime Hiruzen'lerin falan üzerinde ancak EMS Sasuke, Sharinnegan Obito, KCM2 Naruto, KCM2 Minato gibilerinin altında doğal olarak.

Güçsüzlük söz konusu değil ancak yaşayan Nagato'nun Pain bedenleri olmadan pek bir tehdit olmadığını hatırlatmak istedim (üst seviye için) . Edo-Nagato'nun (Daha doğrusu Nagato aracılığı ile Kabuto'nun) ise hayli avantajlı olduğu bir karşılaşma da fırsattan faydalanma hariç bir şey yapmıyor aslında.

Nagato'nun o kadar güçlü olabileceği tek senaryo. Edo Halindeki gibi sağlıklı ve sakat olmayan ancak yaşayan bir Nagato yapacaksın (tamamen canon gerçekliğin dışında). Gedo Mazo çağırıp antene dönüşmeyecek ancak tüm pain yeteneklerini tek beden de toplayacak ve o beden de fiziki beceriler olarak her bir pain bedeninden defalarca kat daha güçlü olacak.

Yani ancak böyle bir Nagato düşünürsen o malum ikiliyi sololayabilir ya da 5 Kage'yi sololayabilir ya da Hashirama, Madara gibiler karşısında bir etmen olabilir.

Öbür türlü biraz abartı maalesef. Fakat nedense bunun farkında varılmıyor.

Yani şöyle düşünelim;

Orochimaru, Nagato, Madara ve Obito bu dördü ana karakter denilebilecek olan Sasuke'yi çıkardığımızda serinin en büyük 4 antagonisti olarak karşımıza çıkıyor. Orochimaru ile Nagato seri ortasında denklemden çıktıktan sonra Savaş Arkına doğru giden süreçte ve de Savaş Arkı boyunca Obito ve Madara Nagato'dan güçlüler.

Madara'yı geçmişini gördüğümüz kadarıyla EMS Halindeyken bile olası bir sağlıklı ve full kontrol (yani fantezi bir Nagato) Nagato'dan güçlü olduğunu görüyoruz bunun üzerine Madara'da gördüğümüz power-uplar. Kurama'yı kuchiyosesi yapmak, sonra Hashiramadan et koparıp DNA'larını birleştirerek ölümü kandırmak bu şekilde Hashirama Hücresi elde etmek ve akabinde Rinnegan uyandırmak, yaşlılıktan ölene kadar Rinnegan, Mokuton ve diğer şeylerde ustalaşmak. Gedo Mazo'yu bulmak. Savaşa Edo olarak çağırıldığında genç bedeninde Hashirama Hücreli, Mokutonlu , Rinnegan'lı, EMS'li gelmek. Bunun üstüne bir de canlanmak ve Hashirama SM'i almak. Sonra tek göz Juudara, 2 göz Juudara, 3 göz falan biliyorsun.

Obito desen MS olarak Konan'ı paketledi sonra Nagato'nun gözünü alınca Sharinnegan Tobi oldu ve 6 beden olarak kendine sharinneganlı jincleri bağladı. Bunun üstüne Juubito oldu vs.

Orochimaru bille sonradan ortaya çıktığında hashirama hücreli 4 hokage çağırabilen , shiki fujin'i tersine çevirebilen bir canavar olarak çıkageldi.

Nitekim, Pain ve Nagato dediğin gibi geek tarafla değil de hikaye ve işlleyiş ile bakıldığında bu isimlere göre aşağıda kalmış birisi o büyük antagonistler arasında. O yüzden Minato, Itachi(edo), Jiraiya, SM Naruto gibileri için Pain'in "ulaşılabilir" , "dokunulabilir" olması (hele de söz konusu bilgi avantajı ortadan kalktığında" o kadar da absürt değil. Nitekim Pain, karşılaştıklarından o kadar da apayrı bir seviye de değil. Öyle olsa karşılaştığı her kage level karakter bunda bir iz bırakamıyor olması gerekirdi.

Tobi 15-16 yaşındayken %100 Kurama'yı kuchiyosesi yapıp Konoha basıp, 2 Hokageli Konoha'yı terörize edip, Minato'yu korkutup, kendisinin Madara olduğuna inandırmış birisi . Ve Pain'in Konoha baskınından çok daha fazla adam ölüyor Kurama'nın çılgına bağladığı sırada.

Hani diyordun ya Pain'in yaptıklarını yapamaz. Ergen Tobi yapıyordu onu. Gene çok küçümsenen bir olay...

Bugün ismi geçer diğer isim Minato ise hem bu Tobi'yi durduruyor hem Kurama'yı durduruyor hem köyün yıkılmasını önlüyor hem de Naruto serisinin senaryosunu oluşturan ve finalde dünyanın kurtuluşuna giden planı devreye sokuyor ölüm döşeğinde.

Yani evet Pain'in yetenekleri tek tek sayınca kesinlikle en donanımlı karakterlerden biri ancak bu yeteneklerin nasıl bir araya geldiği, nasıl kullanıldığı, ve expose edildiğinde ne olduğuna bakınca o kadar da Minato'lardan, Obitolardan, Sennin Mod Kullanıcılarından fersah fersah üstün bir şey çıkmıyor ... Nagato bile fersah fersah üstün çıkmıyor...

KCM1 Naruto konuşma değil, savaşma niyetinde olsa ve de düzinelerce her biri kage indirebilen, CFRS, SCOR sıkabilen klonları yanında olsaydı tek ihtiyacı olan şey Itachi gibi mühürleyecek biri olurdu açıkçası. Bee'ye gerek kalır mıydı emin değilim.

Ki oradaki Naruto daha KCM güçlerinde de tam ustalaşmamıştı ana beden savaş alanına varamadan , savaş arkında karşılaştığı ilk dövüş oluyor Itachi ve Nagato dövüşü... Yani Nagato çok avantajlıydı ve Itachi'ye görkemli bir geri dönüş yaptırmak isteniyordu. Ona rağmen canon süreklilik içerisindeki en güçlü Nagato çok zorluk çıkartılmadan halledildi. Aynı Itachi'ye yanında EMS Sasuke varken Kabuto'nun verdiği zorluğu düşünürsek (evet Kabuto'yu öldürmek istemiyordu ancak dövüşün ortasına kadar Kabuto da bunları öldürmek istemiyordu. İstese Itachi'nin kontrol taşını kırıp onu iptal edebilirdi ancak Itachi gibi değerli bir askerden vazgeçmek istemedi tekrar kafasına kunai sokup kontrol altına alırım diye düşündü keko :D ) Nagato'nun kendini tutan nerflü naruto, bilgisiz ve kendini tutan Bee ve de Edo-Itachi karşısında düştüğü durum gayet de sennin mod karakterlerinin Pain'den çok çok geride olmadığını hatta duruma göre Nagato'dan bile çok geride olmadığını gösteriyor.

Ben niye bu kadar çok konuştum ya :D Çenem düştü :D tekrara girdim bir yerde, susayım artık. Kusura bakma @Shrimp tonum biraz sert falan gelmiş olabilir ya da bu wall of text ile biraz abartmış olabilirim ancak niyetim tamamıyla sohbet, muhabbet yani yanlış olmasın :D Allah Allah xD Abi durmadan yazmışsım :D

@Shrimp

Malum konu rotasından sapmasın diye buradan yanıt veriyorum canım kardeşim.

"Mantıklı/Realist" ve "Duygusal" bakış açıları şeklinde bir ayrım yapılacak bir topic değil bu.

Bir de nereden baktığına göre değişebilecek kavramlar bunlar. Misal Boruto Naruto'nun devamı o halde Naruto daha da üstüne koymuş olsa o zaman BOruto'da daha güçlüdür yaklaşımını (Aristo Mantığını yani) realizm olarak sundun ancak olaylara fiziki açıdan bakarsak Adult Naruto'nun kapasitesi ve yapabildiklerini, ERgen Naruto ile kıyasladığın bir bakış açısından da senin mantıklı dediğin aslında duygusal olan ve de duygusal dediğin aslında mantıklı ve determinist olan oluyor.

O yüzden bence ne ilkini diyenler mantıklı oluyor ne de 2.sini diyenler duygusal.

Naruto mangası elbette mali kaygı ile üretilen ve de devasa bir markaya dönüşmüş bir para fabrikası ancak çıkış noktası olarak bir tutku işi, bir hikaye anlatıcısının anlatacağı güzel bir öyküsü olmasıyla başlayan bir şey.

Boruto ise tamamen "duygusal" (Cem Yılmaz referansıdır) menfaatlerin sonucudur. Kishimoto'nun Boruto Filmini yaptıktan sonraki verdiği röportajda "Ben 700 sayılık Naruto'da anlatmak istediğimi anlattım. Öykü benim için bitti." diyor. Hatta bu sebeptendir ki Boruto Mangası başka bir isimle başlatılıyor. Hatta gene bu ne yapacaklarını bilemezliktendir ki Film, Anime, Manga bazı temel şeylerde örtüşse de aslında çok çok farklı üç şekilde gitmektedir. Bırak Orijinal Naruto serisine bir canon olarak bağlanabilmeyi başarmayı kendi içindeki canon'u bulması bile 4-5 yıl sürmüştür. Ki hala da tam oturmamıştır.

Boruto Animesi fanı ile Boruto Mangası fanı bazı major arklar hariç 2 farklı seri tüketmektedir.

Böylesine gevşek ve de temelsiz bir ortam varken. "Boruto, Naruto'nun devamı o yüzden Naruto'nun içeriği, Boruto'ya da işletilebilir" gibi bir yaklaşım "realist" demek değildir. Düz Mantıkçılık demektir. Tamamıyla yanlış olmamak ile beraber tamamıyla yanlış da değildir. Hatta mantıktan da ziyade "Temennicilik" diyebiliriz.

Ha bu işin plot, hikaye ve evren kısmıydı. Esas bizleri versus konularında etkileyen unsurlara gelirsek. Gösterim, İtibar, İstikrar, Tasvir vesaire. Boruto, Naruto'dan bambaşka bir şeydir. Naruto karakterlerinin alayı nerfden, retcondan, deus ex'den geçilmez olmuştur. Böyle bir durumda zaten biz Boruto'yu "outlier" , "PIS" , "Hyperbole" gibi tanımlarla Naruto'dan ayırabiliyoruz. Bunu birden fazla devamlılık düzlemine sahip çizgi romanlarda nasıl yapıyorsak ve bu "mantıksız" olmuyorsa. Naruto gibi artık dallanıp budaklanıp kendi evrenini yaratmış bu alemde de bu seçiciliği bu gözeticiliği yapıyoruz. Nasıl comics de iki farklı yazar bir karakteri yazdığında yazarlardan biri drastik bir biçimde karakteri nerflüyor ya da kastırıyorsa ve bizde bunu adres gösterebiliyorsak ve kimse de buna "Abi sen çok duygusalsın" demiyorsa .... Ben bu durumda da çok bir fark görmüyorum Sevgili Şrimpcim :D (güldüm çünkü sevgili şrimpcim diyeceğim bir diyalogda olduğumu farkettim :D )

--------------------------------------------------------

Bunların heeeeepsini bir kenara koyup direkt 2 modun da teknik detaylarına girersek zaten Baryon Mode'un dizayn olarak da RSM mode'dan güçlü olmak için tasarlanmadığını görürüz. Ayrıca Baryon Mode'un mekaniklerinin Naruto serisindeki Bijuu ve Çakra mekanikleri ile örtüşmediğini de görürüz. Açıklayayım;

1.si RSM Mode, Naruto'nun Ashura reenkarnesini uyandırması ile gelmektedir. Yani Rikudo'nun verdiği mühür + AShura'nın uyanımı + Kurama üzerinde full kontrol + Limitsiz Sennin Mode ile beraber bir paket halinde gelir RSM. Baryon nedir ? Kurama üzerindeki kontrol'ün , Kurama'nın verdiği gücün kısa bir vade içerisinde burst olarak sunulması. Bu zaten konsept olarak RSM'den güçlü olamaz. BSM'den belki (featleri bir kenara koyup sadece konsept olarak bakınca diyorum) . Net güçlü olabileceği modlar ise KCM1, KCM2, BM (konsept olarak diyorum).

Yani RSM'in üstüne koymuyor Naruto. Naruto zaten peak gücünü savaş arkında yaşadı. O Güneş Mührü gidince, Godo Damalar vesaire gidince. Naruto zaten bir daha asla o kadar güçlü olmuyor. Bunu Sasuke ile olan savaşının sonlarında da görüyoruz.

2.si Baryon Mode'un mekanikleri;

a. Baryon Mode bir Deus Ex hamlesidir zaten sırf buradan kredibilitesi düşüktür. Naruto Kyuubi'ye ilk bölümden beri sahip ve Part1 zamanlarından beridir onunla konuşuyor. Ve Pain Savaşı sonrasından beridir de bayağı yakın sohbet-muhabbet içindeler 571. Bölüm ile beraber de full kontrol eline alıyor (Seri 700. sayı da bitti) ve tüm bu zaman boyunca Baryon Mode diye bir şeye bir ipucu dahi gönderilmedi.

Öte yandan Sharingan'ın atasının Byakugan olduğu, 8 Kapı'nın büyük güç sonucunda büyük fedakarlığı vesaire taa Chunin sınavından beri bildiğimiz ancak aslını ancak savaş arkı sonlarında öğrendiğimiz şeyler. Baryon Mode evrenin bir parçası olsa bilirdik.

b. Bize Bijuular için "sınırsız enerji/çakra" varlıklarıdır denildi. Hadi olsun nigh-infinite. Bu yüzden yaşlanmıyorlar, yemiyorlar, acıkmıyorlar, enerji üretmek zorunda hissetmiyorlar. Her biri zaten nükleer reaktör gibi. Hele de Kurama. Zaten shinobiler çakralarının dibini gördüğünde ölüyorlar ya da düşük çakraya düştüklerinde baygınlaşıyorlar falan iken Bijuu'larda bunu görmedik. Gyuuki'nin çakrası A3 ile olan dövüşünde çekiliyor çünkü 1 gün süren dövüş sonunda kuyrukları kesiliyor, ki güçlerinin de kaynağı. Devenin hörgüçleri gibi yani. Ama Gyuki bayılıyor ölmüyor.

Kurama, savaş arkında kaç kere sağa sola, dağa taşa çakra dağıtıyor. Tekrar istendiğinde milleti bekletiyor çünkü tekrar üretiyor ama Kurama bayılmıyor. Sasuke ile olan savaşta da son bir sıkım enerji ancak verebiliyor kurama ancak Kurama ölmüyor ya da bayılmıyor sadece Kurama Moda girilemiyor.

Misal Naruto, Juubi'nin çakrasını sezdiği vakit, uçsuz bucaksız yoğun çakra topları ve spirallerinden oluşan bir evren/leb-i derya görmüştü. Kurama dediğimiz yaratık zaten Juubi'ye en yakın şey yani Juubi 1000 Kurama etmez hatta 100 Kurama bile etmeyebilir.

Bu durumda Kurama'da en azından nigh-infinite enerji var ancak enerjiyi barındıracak infinite bir odacık yok. En kötü durumda bile o odacığın/rezervin dolmasını bekliyor. Yani cooldown'a geçiyor Kurama.

Nitekim hem Deus Ex olması hem de bu bilgiler ışığında Baryon Mode zaten saçma. Kurama enerji burst'ü ile yok olacak bir konsept değil. Kishimoto Naruto ile Sasuke'nin Boruto'daki acınası hallerine bir mana bir anlam, mantık katabilmek için (bence) en azından şunlardan en büyük güçlerini alayım da , bu durum artık sırıtmasın ihtiyacı ile Baryon Mode diye bir şey açtı.

Baryon Mode ile ne yapabildi Naruto ? 45 saniye güzel taijutsu yaptı :D :D Karşısındaki adam da Sasuke fuma shuriken attı diye küçülerek Shurikenden kaçan birisi.

Nitekim söz konusu belirttiğin 2 bakış açısını bir kenara korsak bile (ki o bakıç açılarının ele alınışı ile hem fikir olmayışımı zaten izah ettim) sırf teknik açıdan Baryon Mode zaten en başta "olmaması gereken" ve de "olacağı bildirilmeyen" bir konsept. Böyle bir gücün işin içinde Ashura, Rikudo gibi bileşenlerin yanı sıra gene Full Kurama barındıran bir başka mode olan RSM'den daha üst olması teknik açıdan hatalı geliyor bana. Featlere girmeden bile bu böyle canım.

@Nabu

Abi çok uzun yazmışsın nasıl cevap vereyim her şeye :D .Neyse 1- 2 bir şey yazayım bari.

Esas bizleri versus konularında etkileyen unsurlara gelirsek. Gösterim, İtibar, İstikrar, Tasvir vesaire. Boruto, Naruto'dan bambaşka bir şeydir. Naruto karakterlerinin alayı nerfden, retcondan, deus ex'den geçilmez olmuştur. Böyle bir durumda zaten biz Boruto'yu "outlier" , "PIS" , "Hyperbole" gibi tanımlarla Naruto'dan ayırabiliyoruz. Bunu birden fazla devamlılık düzlemine sahip çizgi romanlarda nasıl yapıyorsak ve bu "mantıksız" olmuyorsa. Naruto gibi artık dallanıp budaklanıp kendi evrenini yaratmış bu alemde de bu seçiciliği bu gözeticiliği yapıyoruz. Nasıl comics de iki farklı yazar bir karakteri yazdığında yazarlardan biri drastik bir biçimde karakteri nerflüyor ya da kastırıyorsa ve bizde bunu adres gösterebiliyorsak ve kimse de buna "Abi sen çok duygusalsın" demiyorsa .... Ben bu durumda da çok bir fark görmüyorum.
Çizgi romanlarla kıyasına hiç katılmıyorum.Çizgi romanlar onlarca belkinde yüzlerce farklı yazar tarafından farklı stillerde, farklı zaman dilimlerinde , farklı evrenlerde yazılan zibilyon tane retcon, crisis vb durum olan şeyler.Bu hikayelerin Canon'u,non-Canonu hatta canon veya non canon olup olmadı belli olmayan bir süru hikayeleri bile var.Zaten sen bunları benden iyi biliyosundur uzatmayacam o yüzden.
Fakat Naruto ve Boruto'da durum bu değil ki.Kishimotodan başka yazarı oldu.Hadi o yazarının olduğu yerleri Canon saymasan bile ki, burada Boruto hikaye akışında Major olarak bakınca Naruto/Sasuke ikilisi 2 kez Ootsuki ile karşılaştılar.Biri Kaguya düzeyinde birisi Kaguya'dan üstün(Boruto'ya göre bana göre değil.Bana kızma yani :D ).Birinde kazanıp dıgerinde kaybettiler.Orjinal hikayeye çok da aykırı bir durum yok.Ha hikaye işlenişi, PIS'ler vb şeyler bunların zaten ben de farkındayım.Ama çizgi romanlarla kıyasa çok da katılamıyorum

b. Bize Bijuular için "sınırsız enerji/çakra" varlıklarıdır denildi. Hadi olsun nigh-infinite. Bu yüzden yaşlanmıyorlar, yemiyorlar, acıkmıyorlar, enerji üretmek zorunda hissetmiyorlar. Her biri zaten nükleer reaktör gibi. Hele de Kurama. Zaten shinobiler çakralarının dibini gördüğünde ölüyorlar ya da düşük çakraya düştüklerinde baygınlaşıyorlar falan iken Bijuu'larda bunu görmedik. Gyuuki'nin çakrası A3 ile olan dövüşünde çekiliyor çünkü 1 gün süren dövüş sonunda kuyrukları kesiliyor, ki güçlerinin de kaynağı. Devenin hörgüçleri gibi yani. Ama Gyuki bayılıyor ölmüyor.

Kurama, savaş arkında kaç kere sağa sola, dağa taşa çakra dağıtıyor. Tekrar istendiğinde milleti bekletiyor çünkü tekrar üretiyor ama Kurama bayılmıyor. Sasuke ile olan savaşta da son bir sıkım enerji ancak verebiliyor kurama ancak Kurama ölmüyor ya da bayılmıyor sadece Kurama Moda girilemiyor.

Misal Naruto, Juubi'nin çakrasını sezdiği vakit, uçsuz bucaksız yoğun çakra topları ve spirallerinden oluşan bir evren/leb-i derya görmüştü. Kurama dediğimiz yaratık zaten Juubi'ye en yakın şey yani Juubi 1000 Kurama etmez hatta 100 Kurama bile etmeyebilir.

Bu durumda Kurama'da en azından nigh-infinite enerji var ancak enerjiyi barındıracak infinite bir odacık yok. En kötü durumda bile o odacığın/rezervin dolmasını bekliyor. Yani cooldown'a geçiyor Kurama.

Nitekim hem Deus Ex olması hem de bu bilgiler ışığında Baryon Mode zaten saçma. Kurama enerji burst'ü ile yok olacak bir konsept değil. Kishimoto Naruto ile Sasuke'nin Boruto'daki acınası hallerine bir mana bir anlam, mantık katabilmek için (bence) en azından şunlardan en büyük güçlerini alayım da , bu durum artık sırıtmasın ihtiyacı ile Baryon Mode diye bir şey açtı.

Baryon Mode ile ne yapabildi Naruto ? 45 saniye güzel taijutsu yaptı :D :D Karşısındaki adam da Sasuke fuma shuriken attı diye küçülerek Shurikenden kaçan birisi.
Bijuuları bırak Kaguya bile tüm bijulların enerjisine sahipken birkaç kez boyut değiştiğinde enerjisi ciddi şekilde azalıyodu ve Siyah zetsu onu uyarıyodu.Yani demem o ki Juubili Kaguya için bile "sınırsız enerjili" gibi bir şey kullanamazken, seri başlarında Bijular için söylenmiş bir şeyin seri sonunda çok da doğru olmadıgi aşikar.Zaten bunun pek çok da örneği var.Mesela 5 Kage baskınında Karin, A4 için çakrası bijuu seviyesinde diyor.A4'ün sınırsız enerjisi mi var?Ya da Kurama Naruto vs Sasuke final savaşında "son gücume verip sana uzunca bir süre uykuda olacam diyor".Veyahut da Sasuke 8.5 bijuu gücunü kullanırken asla yenilmemeli her daim onlardan çakra alabilecegi için.Ama yine böyle bi durum yok.Yani demem o ki Bijuular Sınırsız enerjili, evet seri başındaki ninjalar için öyle ama seri sonunda yanından bile geçemezler bu söylemin.

Baryon Mod bence de Deux ex üstünden teori kasmak,neden daha önce bahsedilmediğinden falan konuşmak bence anlamsız.Ama temelinde Kurama'nın yaşam enerjisinin karşılığında Naruto'nun kısa süreliğine çok fazla çakra kazanması var.
Sonuç olarak da ortada RSM Naruto+Sasuke

Bunların heeeeepsini bir kenara koyup direkt 2 modun da teknik detaylarına girersek zaten Baryon Mode'un dizayn olarak da RSM mode'dan güçlü olmak için tasarlanmadığını görürüz. Ayrıca Baryon Mode'un mekaniklerinin Naruto serisindeki Bijuu ve Çakra mekanikleri ile örtüşmediğini de görürüz. Açıklayayım;

1.si RSM Mode, Naruto'nun Ashura reenkarnesini uyandırması ile gelmektedir. Yani Rikudo'nun verdiği mühür + AShura'nın uyanımı + Kurama üzerinde full kontrol + Limitsiz Sennin Mode ile beraber bir paket halinde gelir RSM. Baryon nedir ? Kurama üzerindeki kontrol'ün , Kurama'nın verdiği gücün kısa bir vade içerisinde burst olarak sunulması. Bu zaten konsept olarak RSM'den güçlü olamaz. BSM'den belki (featleri bir kenara koyup sadece konsept olarak bakınca diyorum) . Net güçlü olabileceği modlar ise KCM1, KCM2, BM (konsept olarak diyorum)
Chakra ve bijuu yorumun senin bakış açın ve yorumlanmaya açık.Dogru veya yanlış demiyorum bence de doğru ama ilerki sayılarda zıttı bir şey olduğunda, bu olan şeyi reddecek kadar somut değil.Ve dediğin gibi hiç uyuşmuyo olsa bile ( kaldı ki enerjinin kısa süreliğine burst olarak arttırildıgi bi teknik var zaten Naruto'da 8 kapı denilen) Baryon Mod apayrı bir şey.Tıpkı geçen önüme düşen ve banada meraktan Boruto'nun son sayısını okutan "Shinjutsu" kavramı gibi.Yeni kavramlar, güçler eski konseptle çakışabilir.Normal bence.

Abi bu çok taraflı bir bakış açısı yanlız.O zaman ben de derim ki "Sakuranın bi yumruguyla kafası yamulan Kaguya" ya da "Kakashi'nin bile ayakta durduğu yerçekiminde ayağa kalkamayan Kaguya".Bir karakteri bu tarz küçültmek doğru değil.Isshiki, Kaguya'nın üstü,geçici bedenindeki halinde bile çizik almadan Naruto ve Sasuke'ye low diff atan birisi.Sen gidip Sasuke'nin Shurikenininden kaçtı dersen bu anlamsız bir tartışmaya gider.

"45 saniye iyi taijutsu" yu kime karşı yaptı?Mesela Evil Superman Naruto evrenine gelip herkesin içinden geçerken Might Guy power up alıp 9. kapıyı açsa ve kendini kısıtlamayan Superman ile başa baş 45 saniye Taijutsu yapsa, "45 saniye iyi Taijutsu yaptı bunda bir şey yok.8. kapıda Sekizo, nigth guy falan vardı o yüzden 8. kapı daha güçlüydü" demek gibi bir şey bu.Yani evet 9. kapı Deux ex, evrenin daha önceki dinamikleriyle uyumsuz, Superman Naruto evreninde ne alaka bu da çok saçma.Tamam bunları ben de biliyorum ama bu, burdaki 45 saniyelik taijutsunun en etkileyici feat olduğunu ve 9. Kapı> 8. Kapı gerçegini değiştirmiyor.