Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel One Punch-Man Genel Sohbet & Tartışma Başlığı

Her ne kadar sevmesem de bence bu redraw iyi oldu.
Katılıyorum. Bu arada redraw serisine başlamaz diye düşünüyorum. (Ya da Garou'nun son bölümlerdeki hallerini daha ciddiye çevirir.) Son bölümlerde Garou'nun tavrı çok saçmaydı. Onu düzeltmesine sevindim. Ve power-up'ı da sevdim. :amused1:

Benim anlamadığım 4-5 gün önce çıkan 1 ayda çıktı ancak redraw (5-6 sayfa sıfırdan yeni) 3-4 günde çıkabiliyor. Ee kardeş sen o zaman niye koca ay boyunca bu düzenlemeleri yapmıyorsun ki. Bu sektördeki tüm mangakalar içinde haksızlık. Kimse de böyle bir lüks yok yani.

Ooh tepki geldi hype ekleyeyim. Valla çok paspal bir seriye dönüştü yaa.

Garou'nun tasarımı çok klişe olmuş.Keşke daha orjinal bir şey olsaydı.
Ha bin yaşa emi ! Yani "Cosmic Temalı Karakter yapalım nasıl olsun ? " , "İçine galaksi ve yıldızlar döşeyin" modası taa 60larda 70lerde icat edilmiş ve ikibinlerde artık modası geçmiş bir şey yav.

Ayrıca God bu kadar güçlüyse bu transfer için neden fiziken orada olmak zorunda ? yok ayakları belirdi yok götü belirdi... 1 redraw daha gelir yani...

One Piece'in iyi çizileni başka bir halt değil ... Ki OP'nin gene en azından janrasının en iyilerinden biri olduğu uzun bir süreç var OPM de o da olmadı. Ah be Murata reis, çiz ama düşünme sen...

Benim anlamadığım 4-5 gün önce çıkan 1 ayda çıktı ancak redraw (5-6 sayfa sıfırdan yeni) 3-4 günde çıkabiliyor. Ee kardeş sen o zaman niye koca ay boyunca bu düzenlemeleri yapmıyorsun ki. Bu sektördeki tüm mangakalar içinde haksızlık. Kimse de böyle bir lüks yok yani.
Bu da benim hiç hoşuma gitmedi, haftalık olsun aylık olsun yoğun stres altında hikayelerine karar veriyor mangaka lar, böyle bir şans veriliyorsa diğerleri niye yapmadı, OPM daha düzensiz çıkıyor olabilir dergiden kaynaklı olarak ama kafasına göre redraw yapması beni çok rahatsız etti. Fanlar tarafından mangaka pohpohlamak olayı daha garip hale getiriyor.

Yeni bölümün raw'ı çıkmış. Yeni feat tabii ki var ama spoiler yememek için bakmadım. Garou Yıldız Seviye diyen var ama... Bakalım ne yapmış. :D

Kapak güzelmiş. Yıldız lafının nereden geldiği belli oldu. :D

Gene Murata açısından saçma bir dövüştü :D Dünya kıyameti yaşıyor ama ne hikmetse savaşın hemen yanındaki herkes hala savaşı izleyebiliyor falan :D

Adam da çocukluk fantezisi varmış ya power creep olarak ... Bir de Garou, Saitama taklit ediyor falan çok zevksiz bir şeydi. Kendi özgün tarzıyla dövüşseydi keşke... Ne şimdi Saitama'nın gücü dövüş sanatlarından mı geliyor sanki ? Meeeh...

Bu seride Saitama dövüşlerini genelde sevmem ancak bence Orochi ve Boros dövüşleri bile bundan iyiydi.

Garou Yıldız Seviye diyen var
Mümkünatı yok.Her fisyon ve füzyon reaksiyonları oluşturabilen yıldız seviye olsaydi, atom bombası da yıldız seviye olurdu.

Güneşte her saniye yarım milyar ton hidrojenn helyuma dònüşuyor.Kaba bi hesapla 10 üzeri 35 tane füzyon reaksiyonu oluyor güneşte saniyede.Ve bunu milyarlarca yil yapıyor güneş.Yani bir yıldızın enerjisi bu kadar akıl almaz derecede büyük.
Şimdi bir karaktere yıldız(güneş) sistemi diyebilmek için kabaca;
Güneşin enerjisine yakın enerjiye sahip olmalı, o kadarlık enerjiyi yaratabilmeli, yok edebilmeli veya tanklayabilmeli.Bunlardan biri olsa kafi.Ya da yıldız seviyesi bir karakteri yenebiliyosa da, o zaman ona da duruma göre yıldız seviyesi derim.(Bu son dediğim daha kişisel düşüncem böyle kabul etmeyen kesim de var.Batman,Superman'i yenebiliyor diye yıldız seviyesi olmuyor ya sonuçta.O yüzden o kesime de hak veriyorum.)

Peki Garou ne yaptı?Yıldızların enerjilerini elde ettiğu mekanizmayı(Fisyon ve füzyon) kavrayabildi diye nükleer bombaya(bu da aynı mekanizma ile calısıyor) eşdeger birkaç yumruk aynı anda atabiliyor.Bunun yıldız seviyesiyle alakası yok.Kıtasal bile diyemem bu saldırıya.Bir önceki chapterdaki saldırısi çok daha etkileyiciydi bana göre

Webcomic aradım ama bulamadım. Enteresan bir şekilde İngilizce de yok. Bilen takip eden varsa atsın sevabına.

Mümkünatı yok.Her fisyon ve füzyon reaksiyonları oluşturabilen yıldız seviye olsaydi, atom bombası da yıldız seviye olurdu.

Güneşte her saniye yarım milyar ton hidrojenn helyuma dònüşuyor.Kaba bi hesapla 10 üzeri 35 tane füzyon reaksiyonu oluyor güneşte saniyede.Ve bunu milyarlarca yil yapıyor güneş.Yani bir yıldızın enerjisi bu kadar akıl almaz derecede büyük.
Şimdi bir karaktere yıldız(güneş) sistemi diyebilmek için kabaca;
Güneşin enerjisine yakın enerjiye sahip olmalı, o kadarlık enerjiyi yaratabilmeli, yok edebilmeli veya tanklayabilmeli.Bunlardan biri olsa kafi.Ya da yıldız seviyesi bir karakteri yenebiliyosa da, o zaman ona da duruma göre yıldız seviyesi derim.(Bu son dediğim daha kişisel düşüncem böyle kabul etmeyen kesim de var.Batman,Superman'i yenebiliyor diye yıldız seviyesi olmuyor ya sonuçta.O yüzden o kesime de hak veriyorum.)

Peki Garou ne yaptı?Yıldızların enerjilerini elde ettiğu mekanizmayı(Fisyon ve füzyon) kavrayabildi diye nükleer bombaya(bu da aynı mekanizma ile calısıyor) eşdeger birkaç yumruk aynı anda atabiliyor.Bunun yıldız seviyesiyle alakası yok.Kıtasal bile diyemem bu saldırıya.Bir önceki chapterdaki saldırısi çok daha etkileyiciydi bana göre
@Garou şunu diyor sanırım:
0164-026.png

Yani tabii yine saçmalık var, o kadar büyük bir enerjinin dünyayı yok etmesi gerekirdi. Hele hele OPM dünyasını :D

Webcomic aradım ama bulamadım. Enteresan bir şekilde İngilizce de yok. Bilen takip eden varsa atsın sevabına.
Buyrun hocam :D

ÖYle yorumlar okuyorum ki sitede, bir ara ciltlerini biriktiriyordum toplu okurum diye 3-4 cilt almıştım ama söylendiği kadar kötüleşiyor ve bozuyorsa acaba başlamasam mı diye de düşündüm bir.

Redraw olayı benlik değil ama ondan eminim.

ÖYle yorumlar okuyorum ki sitede, bir ara ciltlerini biriktiriyordum toplu okurum diye 3-4 cilt almıştım ama söylendiği kadar kötüleşiyor ve bozuyorsa acaba başlamasam mı diye de düşündüm bir.

Alma abi alma :D Okumak istiyorsan internetten yardır, bu Murata parayı hak etmiyor (bende desteklemek için 2-3 tane alacaktım ancak hak etmiyor). Ayda 1 bölüm geliyor, beğenmeyince direkt iptal ediyor falan :D Seri iyice tutarsızlaştı. Türkçe okumak istiyorsan internette bir sürü site var abi.

Alma abi alma :D Okumak istiyorsan internetten yardır, bu Murata parayı hak etmiyor (bende desteklemek için 2-3 tane alacaktım ancak hak etmiyor). Ayda 1 bölüm geliyor, beğenmeyince direkt iptal ediyor falan :D Seri iyice tutarsızlaştı. Türkçe okumak istiyorsan internette bir sürü site var abi.
Yok, manga okuyacak kadar İngilizcem oluştu ancak çizimler çok iyi olduğundan böyle daha çok tadı çıkar diye düşünmüştüm. Ancak çok pahalıya geliyor tabii.

O redraw olayını sürekli yapması kötüymüş. Animesi 2.sezon ile beraber bozmuştu sonra mangası da aynı akıbete uğramış. One'ın tarafında iş iyi gidiyormuş ama galiba, Murata bozmuş sanırım sadece.

Yok ona demiyorlar zaten yıldız seviye diye. Nükleer fizyon vs. denince insanın aklına ilk atom bombası falan geliyor zaten yıldız değil.

Garou orada bir Gamma Işını Patlaması'nı taklit etti ondan demişler. Gerçi yok ettiği bir şey yok ama Saitama'nın dahi "O şey gezegeni sıyırsa bile çok kötü olacak gibi görünüyor." demesinden hiç değilse Gezegensel olduğunu söyleyebiliriz.

Bir de "Normalde o kadar yakından yine de hasar vermeliydi." deniyor, ki haklılar da evet ama hepimiz biliyoruz ki kurgu hikayelerde Dünya'nın plot armor'u var ve bazı fizik kanunları görmezden geliniyor. Yani özellikle ÇR'lerde büyük dövüşler Dünya üzerinde oluyor ve Dünya bir şekilde sağ kalıyor. Çoklu Gezegensel adam enerji ışını değil de yumruk atmış bir şey değişmiyor Dünya normal şartlarda yine yamulmalı. :D

Bu arada, olayı buradan "Garou Yıldız Seviye'dir." e çekmeye çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın. :D

Kıtasal bile diyemem bu saldırıya.Bir önceki chapterdaki saldırısi çok daha etkileyiciydi bana göre
Öyle zaten. :D Murata bilerek soft başlattı bence. Yerçekimi kullanıp karadelik yaparsa şaşırmam.

Onepunch-Man (ONE) | MangaLife (manga4life.com)