Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Solo Leveling

Kendini okutuyordu diyebilirim. Novelde Beru ve karınca askerlerin dövüşü böyle direk sona gelmiyordu öncesinde bir sürü zombiyi öldürüyorlardı. Ayrıca lonca üyelerinin bazı diyalogları vardı pek önemli olmasa da.
Hmm... Anladım. Sanırım oraları kesmeleri çok bir şeyi değiştirmediği için.

Ayrıca canavarları neden yedikleri ve iyileştirme gücü daha iyi belirtilmişti.
Yemelerinin sebebi dirilmesinler diye ama iyileştirmenin de bir açıklaması olduğunu bilmiyordum.

Benimki Igris direk. :)
Şaşırmadım. :D Onun da konuştuğunu görebilecek miyiz acaba?

Yazdıklarınızı spoiler tagı içinde yazın.
Biz bizeyiz zaten. Konuştuğumuz şeyler de güncelde ne olduğu o yüzden pek lazım olduğunu sanmıyorum.

Konuya kimin gireceği belli olmaz, belki foruma yeni katılan birisi okur hevesi kaçar diye söyledim :D

Evet fakat bu çok sonra olacak. Dövüşürken göreceğiz
Babası da güçlü mü kendi gibi ? Yoksa şu ülke seviye denilenler gibi mi?
Şuan babası hem jin woo’dan hem ülke seviyesi avcılardan güçlü. Jin woo henüz o kadar güçlenmedi.

Babasında özel bi güç yok jin woo’nun gölgeleri gibi. Normal bodoslama dalan hayvani bi varlık muhtemelen(ciddi dövüşü olmuyor).

Güçlü olma sebebi ağır spoiler olur ama sülaleden gelen bişey falan değil onu söyleyeyim.

Güçlü olma sebebi ağır spoiler olur ama sülaleden gelen bişey falan değil onu söyleyeyim.

Hocam pek önemsemiyorum seriyi zaten. Özelden ve ya burda spoilerle yazar mısınız? (Buraya yazarsanız belirtin de günceldeki arkadaşlar yanlışlıkla bakmasın)

Hocam pek önemsemiyorum seriyi zaten. Özelden ve ya burda spoilerle yazar mısınız? (Buraya yazarsanız belirtin de günceldeki arkadaşlar yanlışlıkla bakmasın)
“Rulers” adı altında, monarch’larla savaşan iyi taraf var. Jin woo’nun babası direk onlara çalışıyor, dediklerini yapıyor. Emirleri altında bi asker değil tabi. İsterse yapmaz dediklerini ama monarch’ların dünyayı yok etmesini o da istemediği için yapıyor kendine söylenenleri.
“Shadow monarch” da bi monarch olduğu için oğlunu öldürmesi söylenmişti başlarda mesela. Ama kendisi beklemeyi tercih ediyor. Rulers da bunun doğru karar olduğuna katılıyor sonradan.

National level denen adamlar rulers denen varlıklardan bizzat güç alıyor. Ama aldıkları güç limitli baya. Rulers insanların vücudunu ele geçirmek istemiyordu çünkü.

monarch’lar ise güç vermekle kalmayıp direk vücudu ele geçiriyor. Bu yüzden güçleri epey yüksek olacak onların.
Shadow monarch biraz farklı. Normal bi insan onu kaldıramayacağı için yavaş yavaş güçlenen bi avcı yapılıyor. Vücut yeterince güçlenince diğer monarch’lar gibi vücudu ele geçirsin diye. O yüzden kontrol ana karakterde şuan. Tabi sonra da ele geçirmek istemeyecek shadow monarch. Kötü değil o.

Ana karakterin babası iki taraf gibi de değil. Bizzat kendine güç veren ruler veya monarch yok içinde. Sıradan bi avcı olması lazım. Ama rulers buna sonradan özel muamele mi yaptı bilmiyorum da nasıl bi avcıysa 3 monarch birden tanklıyor. Baya uzun bi süre tüm saldırıları vücuduna alıyor. Güç kaynağı net değil ama direk rulers’ların hepsine çalıştığı için ona özel bişey yapmış olabilirler.

3 monarch tanklamak da normal değil. 1 tanesi mesela dövüşçü değil avcı. Yani en zayıfı. Bu monarch kurtadam gibi forma geçip baya güçlenebiliyor. Ama dönüşmemiş hali bile en güçlü national level hunter’a shit diff atıyor. O ligi tanklamak baya absürt bi level yani avcılar için.

Hatta monarch tanklamasını geçtim. Ana karakteri öldürmek isteyen S rank adamın seviyesi de absürt aslında. Manhwa’daki gibi kurtadam avcıyla çarpışmıyor hiç. O herifin gölgesi commander rank oluyor. Beru gücünde yani o herif. Ana karakterin babası böyle bişeye tek attı.

Rulers, monarchs falan kimdir, nedir bilmiyorsan açıklarım. Ama kısaca şöyle:

creator denen tanrı var. 7 tane “administor of light” denen baş melek yaratıp melek ordusu veriyor. Hepsi aynı ordunun komutanları.
bi de 7 tane monarch yaratıyor. Bunların derdi evreni yok etmek. Hepsinin kendi ordusu var. Ejderha monarch’ı ejderha ordusuna sahip gibi.

Creator sözde meleklerden yana, onlara emirler veriyor. Ama aslında patlamış mısır yiyip izliyor savaşı, hoşuna gidiyor. Administor of light denen 7 varlıktan 6’sı birlik yapıp tanrıyı öldürüyor. Tanrının özel silahlarını ve aletlerini ele geçirip “rulers” oluyorlar. Bunu kötü niyetten değil savaşı bitirip evreni korumak için yapıyorlar.

O silahlarla savaşı bitirebilirdiler. Ama tanrı kendisine ihanet etmeyen en sadık baş meleği bi monarch’a dönüştürüyor. O da shadow monarch. Evreni yok etmek istemese de tanrıyı çok seviyor ve intikam için monarch’larla birlik oluyor. Ama savaş ilerledikçe herkesi geçmesinden korkulduğu için monarch’lar bunu satıyor. Melekler de “sen bizim abimizdin, seni öldüremeyiz” deyip önünde eğiliyorlar. Shadow monarch bi amacı kalmayınca ortalıktan kayboluyor. Kimin tarafında olacağı bu yüzden belli değil. Monarch’lar bu yüzden insanlara yardım etmesine şaşırdı. Melekler de emin olamayıp öldürmeyi düşündü başta bu yüzden.

Yani shadow monarch melek mi yoksa monarch mı dersen, artık kendine has ordusu olan bi varlık olduğu için monarch ama onlar gibi evren yok etmek istemiyor. İki taraftan da değil, insanların tarafında. Bu yüzden sung jin woo’yu diğer monarch’lar gibi ele geçirmiyor.

Spoiler farketmez deyince herşeyi söyledim :D

https://mangadenizi.com/manga/solo-leveling/122

Bana mı öyle geliyor yoksa bölümler gitgide kısalıyor mu X/
Yeni bir zindan patronu daha katıldı ekibe. Seviye atladıkça da boyutu büyüyecek sürekli. Rütbe atladığında iyice devasa olur.

Japonya'da S seviye geçitte açıldı arc başlıyor artık.

Çizim kalitesi çok iyi be. İgris reis baya iyi yine. S rank kapıyı da güzel çizmiş.

Yalnız o gözlüklü adam igrise kıyasla çöp zaten. “Acaba yener miyim” demeye bile utanması lazım. Novel’da cha’ya yenildi diye manhwada ekstradan böyle diyalog eklenmesi garip olmuş. O cha’nın hayvanlığıydı.

Evet güzel bölümdü. Nihayet zorlayacak şeyler geliyor galiba.

Bana mı öyle geliyor yoksa bölümler gitgide kısalıyor mu X/
Size öyle geliyor herhalde hocam. :D

Yalnız o gözlüklü adam igrise kıyasla çöp zaten. “Acaba yener miyim” demeye bile utanması lazım. Novel’da cha’ya yenildi diye manhwada ekstradan böyle diyalog eklenmesi garip olmuş. O cha’nın hayvanlığıydı.
Yanlış hatırlamıyorsam en güçlü A-sınıfı idi. İki S-sınıfı çarpışacağı sırada araya girip ikisinin saldırısını durdurabilmişti. Gerçi evet Igris normal olmazdı S-sınıfı olsa bile. Cha'nın kazanması da saçmaydı bence. Hem de Igris'te o kılıç varken.

@Garou

O adam A’nın en tepesi o doğru. Ama S’leri durdurması zaten manhwa’ya özel filler’dı diye hatırlıyorum ve orda da kendilerini tuttular. Ortalama seviye S rank’ler o adama kıyasla ilah. Zaten kurtadam neyse de diğer S rank (amerikaya kaçan) baya hayvani bişey.

ortalama S rank’ler 10 A rank’i alıyor tek başına. Healer S rank bile A rank’lerden iyi dövüşüyor. Baya zayıf bi S rank olmak lazım A rank’le zor dövüşmesi için ve igris öyle değil. Elite knight olmadan önce bile 5-10 tane A rank orc’u elma gibi kesiyordu.

Manhwa’da çok net belirtilmedi de cha zaten çok hayvan. Go gun hee, cha ve ana karakter bi ara yakın ligdeydi koredeki diğer S’lerden ayrı olarak.

Ana karakter 80-90 level arasıyken hunters guild üyeleri “bizim vice captain gibi savaşıyor” diyorlar orc mağarasında. Hunter cha da o sıralar ana karakteri bi yerde hissedince “go gun hee mi burda” diyordu.
Ana karakter baran’a gitmeden önce yanındaki şeytan kız “her insan senin gibi güçlü mü” diyor. Ana karakter “2 tane var” diyor ve ardından cha ve go gun hee olduklarını içinden düşünüyor. Özellikle cha ve ateş büyücüsü arasında baya fark olduğunu, cha’nın kat kat daha güçlü olduğunu söylüyor. B-A rank arası farktan bile daha fazla açık varmış. Ve o büyücü de baya övülen biriydi, ultimate hunter deniyordu.

İgris’in dayak yemesi o yüzden çok normal. Baya hayvan o kız. Japonlar da koredeki avcılardan sadece cha’yı beğenip övüyordu, japonyadakilerin en iyileri gibi demiştiler. Japon ve ana karakter arasındaki duelloyu da sadece kurtadam ve cha takip edebiliyordu. Kurtadam güçlü diye değil en büyük özelliği gözüydü, cha ise direk seviyesi yüksek diye takip edebiliyordu (böyle açıklanmıştı novelda).

hatta manhwa’da olmadı da ana karakter büyücü orc’u ordusuna aldıktan sonra kendi ordusunu solo alıp alamayacağını düşünüyor (cehennem mağarasına son girişinde). Şüpheye düşmesinin tek sebebi de büyücüye verdiği güçlendirici elmastı, o olmasa kesin alırım diyordu. 80 leveldi onu söylerken, cha o güçlerde yani. Orjinal güçlerinde olmasalar da 100-150 orc ve 50 şövalyesi vardı. İgris ve iron da A liginin tepesiydi o sıralar.

Go gun hee gücüyle boyun eğdirmiş herkese. O yüzden saygı görüyor, S rank’ler bile bişey diyemiyor. Cha’nın enerjisi de onun kadar. Ama becerileri de çok yüksek.

Tamam aldım spoiler’a ama hepsi önceki bölümlerde hatta ilk sezonda olan şeyler. Bazı kısımlar sadece novelda var ama onlar da ana karakterin 80 level falan olduğu zamanlardan.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Hanzo7682 Tamam da spoiler içine alsanız iyi olur. :D Bayağı spoiler içeren bir şey yazmışsınız çünkü.

images

Beklediğim 2 olaydan biri bidahaki bölüm olucak. Hadi bakalım.

Milyonlarca yaratığın olduğu orduyu nasıl çizeceklerini merak ediyordum. Şaşırdım biraz. Çok absürt canavarlar var çünkü evrende ama sadece şuana kadar gördüğümüz türleri net çizmişler. Büyüklüğünü iyi yansıtmışlar yine de.

Shadow monarch’ı beğendim. Reisin tipini baya merak ediyordum. Ama kendi gücü yansıtılmamış sanki tam. Her kılıç sallayışı yüzlerce, binlerce kişi kesiyor diye hatırlıyorum ama yanlış hatırlıyor da olabilirim.

135. Bölüm çok hoştu. 7. Günün şafağında dağlardan gelen gölge askerler :D . Artık şu Monarch'lar gelse de bizim elemanın gözlerini beyazlı beyazlı görsek.