Alİ'nin ne derse desin hala WB'nin konumu için savaş vermesi ve Garp'ın Top 3 deki konumunu bir türlü içselleştirememiş oluşu :urouge1: :sinistersmile:
------------------------
Bu arada şaka şuka bir yana ben Rocks olayını hep retcon gördüm ve sağlam bir zemine oturmadığını düşünüyorum. Kaido'ya teklif gitmesi, Ace'in daha ilk yılında Savaş Lordluğu teklifi almasından farklı değil fazla abartmış millet. Haa eğer Oda yazdıklarının öncesini, sonrasını takip edebilen bir adam olsa. zaten Rocks, WB, Big Mom, Shiki (0. Bölümde tasvir edilen haliyle) gibi adamların olduğu tayfaya gidip de Kaido'yu çağırmazsın. O saçma zaten. Hele de kaido'yu WB ile hiç çağırmazsın, WB kim bunun ayağına gitsin.
Ancak Garp'a buradan bir şey çıkma kısmına gelince, sıksan sıksan en fazla şöyle bir şey çıkabilir; Biz Tanrı Vadisi savaşını ilk duyduğumuzda bir mantığa oturtmak için WB ölümcül dalmamıştır, Kaido daha velettir vesaire gibi , Oda'nın koymadığı emniyet ve mantık subaplarını biz kendimiz koymaya çalışıyorduk. Ee şimdi o Kaido'nun o kadar da "velet" olmadığı. Shanks, Buggy, Teach'in miçoluk hallerine göre Kaido'nun daha güçlü olduğu ortaya çıkarsa bu Roger ile Garp'ın başardığını daha da önemli kılar , birazcık daha önemli kılar öyle çok bir fark yaratmaz. Ancak Ali'nin dediği gibi dövüşün iç mekaniklerinden de haberimiz yok. Off-Oda sağolsun
Ancak o kadar kötü bir denge kurdu ki Oda,
Bİg Mom'ın Katakuri hariç geriye kalan tüm kurmayları ile beraber yapmayı başaramadığı şeyi genç Moriah yapıyor. O da Wano'ya çıkmak. Kaido ve has adamları ile dövüşüyor ve oradan sağ çıkabiliyor Moriah.
Şimdi Moriah'nın bu başarısı, Big Mom'ı ve ekibini küçültüyor mesela. Öte yandan Moriah'nın dövüştüğü Kaido'dan birazcık daha güçlenmiş bir Kaido ile de Oden'ın yaptıkları ortada. Ancak atak gücü anlamında Oden'ın yapabildiği harika iken defansif anlamda yapabildiği Kin'emon etmiyor. Aynı Oden' i Hasta Roger böcek gibi atıyor köşeye falan. O Roger'ın dengi WB de , O Oden'den çok daha zayıf Kaido'nun ayağına mı gitmiş şimdi ?
Yani ortalık karman çorman burada kimseye bir bok çıkmaz. Çünkü ya hep beraber batılıyor ya hep beraber çıkılıyor. Haa ama şu da doğru En üstteki 3-4 kişi arasında Roger ile Garp , Dolar gibi durdukları yerden değerlenirken, WB reis çok değer kaybetti. Ha bu doğal bir şekilde olmadı ancak oldu yani. Adamın kendisinin kaybettiği değer yetmez gibi tayfası da öyle oldu.
Bir Garp fanı olarak ben de KF'deki ya da worstgen'deki toksik OP fanı tipi olsam bu durumu abartırdım falan ama şahsen ben bu olayların hiç birini destekleyen ya da beğenen biri değilim. Rocks korsanları baştan zaten şaibeli. Aman neyse, OP için dil dökmeye gerek yok. Ama şu kesin bugün WB'ye acımayan Oda yarın Garp'a da acımaz, Roger'a da acımaz. Oda plotunu kurtarabiliyor mu ona bakar onun haricinde umrunda değil. Liyakatsız Politikacı gibi işte