Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Film Red'den Şanks ile ilgili bir spoiler;

Babanın gayri meşru çocuğu varmış Uta adında.

Luffy, "Utaaağhh" diye bağırınca yüzüm ekşidi, bir tuhaf oldum.
0WFx7Va.jpg

unknown.png

Luffy: My Big Aerial Punch Is Coming
Luffy's Villains: Let me get under it and punched by

Monkey D. Garp'ın değeri her geçen gün artıyor evet. Fanbase tarafından eskiden ilk 3'ü bırak, Yonko seviye bile görülmeyen birisiydi. Yavaş yavaş zirvelerde görülmeye başlıyor. :) Tabii yine de en güçlü lakabının kendisinde olmadığını(her iki jenerasyonda da) hatırlatmakta fayda var. Benim listemde top 3'dedir bu arada, Roger ve Beyazbiyik ardından hemen sonra o geliyor. :)

Değeri artması sevindirici ben Garp'ı seven bir insanım iyi adamdır. Ama kimi Garp fanları da var ki Roger'ın Beyazbiyik'ın bile üstüne koyuyor(Denk lafına itirazım yok) o konuda biraz patlıyor kafalar. :)

Garp reis ya her geçen gün değeri artıyor.
Niye yav ?
Gelen spoiler okudum WB ile ilgili bir şey vardı.okuyunca dedim Garp ne büyük adammış be :D .
Sen ciddi misin la? Gelen spoiler'da Garp'ı yüceltecek en ufak bir şey yok.

Gelen spoiler şu;

- Kaido flashback time. We see his childhood in Vodka Kingdom, and where a few years later he met Whitebeard who told him that Rocks wants to meet him

Bundan Garp'ı yüceltecek bir şey nasıl buldun?

Oda'nın ortaya attığı Rocks'ı yıktı(Solo başarı değil ve nası olduğu kimlerle dövüştüğü neler döndüğünü bilmediğimiz bir dövüş) lafından sonra ota boka Garp'a pay biçmeye başladı insanlar.

Aynı Kaido kendisine denk isimleri düşündüğünde aklına Garp bile gelmiyor Oden bile gelirken. :rofl

Not: Ki bence Garp Kaido'dan güçlüdür.

Edit: KF'ye baktım da öyle malakça şeyler söylemişler ki. Rocks seninle tanışmak istiyor lafından işi nerelere yormuşlar ya. :D Buradan çıkacak max şey Kaido'nun miço yerine daha taştaşlı bir pozisyonda Rocks'a katıldığıdır onu da zaten Rocks'a katılmışsa güçsüz olmadığını mantıken biliyor olmamız lazım, çünkü en iyi en güçlü tiplerin katıldığı bir oluşum.

Buradan Garp'a ne gibi bir pay çıkabilir? Dövüş nasıl geçti, Garp kimlerle dövüştü bilmiyoruz. Bu bilgi gelmeden önce de Rocks'ın güce önem veren bir oluşum olduğunu biliyorduk zaten yani Kaido'nun hiç isimsiz önemsiz bir korsanken Rocks'a katılması zaten saçma olurdu.

Rocks Korsanlarının birbirine bağlılığı veya sadakati olmayan bir avuç iş birlikçi olduğu söylendi başta, aralarında bir bağ yok dendi. Buradan Oda ne kadar değiştirir hikayeyi bilmiyorum ama bu bilgiler ışığında Rocks'ın WB'yi ulağı yapamayacağını anlamış olmamız lazım laf arasında duyduğu ve Beyazbiyik'in da ilgisini çekip gidip baktığı bir şey olabilir.

Ha, bunun tam tersi olabilir. Gerçekten Rocks ve Beyazbiyik arasında kardeşlik bağı olmuş Beyazbiyik'in Rocks'ın adamı olması(sıvama kısmı) o da olabilir ki bu mangada şaşırmam artık. Ben sadece daha önceden bildiğimiz şeyleri söylüyorum ve akla mantığa yatkın olanı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu arada benim amacım Beyazbiyik savunmak değil zaten son gelen retconlardan sonra karakterin içine edilmişti bir de adamı elçi/ulak yapsalar çok koymaz. Ben daha önce edindiğimiz bilgilerden mantıklı bir zemine oturtmaya çalışıyorum. Ve tabii Garp'a yarayacak hala bir şey yok. En fazla Beyazbiyik'i düşürür.(Daha ne kadar düşürebilirlerse artık zaten düşmüştü adam.)

Alİ'nin ne derse desin hala WB'nin konumu için savaş vermesi ve Garp'ın Top 3 deki konumunu bir türlü içselleştirememiş oluşu :urouge1: :sinistersmile:

------------------------

Bu arada şaka şuka bir yana ben Rocks olayını hep retcon gördüm ve sağlam bir zemine oturmadığını düşünüyorum. Kaido'ya teklif gitmesi, Ace'in daha ilk yılında Savaş Lordluğu teklifi almasından farklı değil fazla abartmış millet. Haa eğer Oda yazdıklarının öncesini, sonrasını takip edebilen bir adam olsa. zaten Rocks, WB, Big Mom, Shiki (0. Bölümde tasvir edilen haliyle) gibi adamların olduğu tayfaya gidip de Kaido'yu çağırmazsın. O saçma zaten. Hele de kaido'yu WB ile hiç çağırmazsın, WB kim bunun ayağına gitsin.

Ancak Garp'a buradan bir şey çıkma kısmına gelince, sıksan sıksan en fazla şöyle bir şey çıkabilir; Biz Tanrı Vadisi savaşını ilk duyduğumuzda bir mantığa oturtmak için WB ölümcül dalmamıştır, Kaido daha velettir vesaire gibi , Oda'nın koymadığı emniyet ve mantık subaplarını biz kendimiz koymaya çalışıyorduk. Ee şimdi o Kaido'nun o kadar da "velet" olmadığı. Shanks, Buggy, Teach'in miçoluk hallerine göre Kaido'nun daha güçlü olduğu ortaya çıkarsa bu Roger ile Garp'ın başardığını daha da önemli kılar , birazcık daha önemli kılar öyle çok bir fark yaratmaz. Ancak Ali'nin dediği gibi dövüşün iç mekaniklerinden de haberimiz yok. Off-Oda sağolsun :D

Ancak o kadar kötü bir denge kurdu ki Oda,

Bİg Mom'ın Katakuri hariç geriye kalan tüm kurmayları ile beraber yapmayı başaramadığı şeyi genç Moriah yapıyor. O da Wano'ya çıkmak. Kaido ve has adamları ile dövüşüyor ve oradan sağ çıkabiliyor Moriah.

Şimdi Moriah'nın bu başarısı, Big Mom'ı ve ekibini küçültüyor mesela. Öte yandan Moriah'nın dövüştüğü Kaido'dan birazcık daha güçlenmiş bir Kaido ile de Oden'ın yaptıkları ortada. Ancak atak gücü anlamında Oden'ın yapabildiği harika iken defansif anlamda yapabildiği Kin'emon etmiyor. Aynı Oden' i Hasta Roger böcek gibi atıyor köşeye falan. O Roger'ın dengi WB de , O Oden'den çok daha zayıf Kaido'nun ayağına mı gitmiş şimdi ?

Yani ortalık karman çorman burada kimseye bir bok çıkmaz. Çünkü ya hep beraber batılıyor ya hep beraber çıkılıyor. Haa ama şu da doğru En üstteki 3-4 kişi arasında Roger ile Garp , Dolar gibi durdukları yerden değerlenirken, WB reis çok değer kaybetti. Ha bu doğal bir şekilde olmadı ancak oldu yani. Adamın kendisinin kaybettiği değer yetmez gibi tayfası da öyle oldu.

Bir Garp fanı olarak ben de KF'deki ya da worstgen'deki toksik OP fanı tipi olsam bu durumu abartırdım falan ama şahsen ben bu olayların hiç birini destekleyen ya da beğenen biri değilim. Rocks korsanları baştan zaten şaibeli. Aman neyse, OP için dil dökmeye gerek yok. Ama şu kesin bugün WB'ye acımayan Oda yarın Garp'a da acımaz, Roger'a da acımaz. Oda plotunu kurtarabiliyor mu ona bakar onun haricinde umrunda değil. Liyakatsız Politikacı gibi işte :D

Alİ'nin ne derse desin hala WB'nin konumu için savaş vermesi ve Garp'ın Top 3 deki konumunu bir türlü içselleştirememiş oluşu :urouge1: :sinistersmile:
Son 1 senedir Beyazbiyik fanı değilim bıraktım o işleri. Ve Garp'ı Top 3'de görüyorum ama öyle sineğin yağını çekiyorlar ki Garp fanları olarak dayanamıyorum ne yapayım. :D

Ama Garp'ı gerçekten severim fanlarından bağımsız. Senin WB'yi sevmen gibi diyelim. :p

Bu sondu vallahi, bundan sonra ağzımı bile açmıyom, susma hakkımı gerçekten kullanıyom. Yether ya Retcon Piece'e döktüğümüz dile yazık, adam daha 100 sayı önce söylediği şeyle çelişiyor. Hani Rocksdakilerin birbirine bağlılığı yoktu? Tabii hala öyle olabilir.

Bıktık ya bıktık ya.

Yamato tayfaya geliyormuş.Vatana millete hayırlı olsun.Çok iyi oldu gelmesi.Tayfanın güçlü bir kadına ihtiyacı vardı zaten.Umarım Sanjiyi Allahına kavuştururda kurtuluruz gereksizden

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yamato tayfaya geliyormuş.Vatana millete hayırlı olsun.Çok iyi oldu gelmesi.Tayfanın güçlü bir kadına ihtiyacı vardı zaten.Umarım Sanjiyi Allahına kavuştururda kurtuluruz gereksizden
Sanjiye gereksiz demişsin yanlış anlamadıysam.
Sanjiye gereksiz diyerek, gereksiz kişilere hakaret ediyorsun.
Gereksiz olmaları hakarete uğrayacakları anlamına gelmiyor.