Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Mangaplus, bazı mangalara ek dil eklemiş. Op’nin 6 tane dil çevirisi var, sizce Türkçe gelir mi?

Mangaplus’ı Viz yayınlamıyor, bizzat Shueisha yayınlıyor.

MANGA Plus by SHUEISHA

app_icon_192.png
mangaplus.shueisha.co.jp
Normalde son 3 veya 6 bölüm açık olurdu ama şu an son 110 bölüm açık , Jump festa var diye galiba.

1035:

Sasuke bile bu kadar zorlama power uplar almadı ya da bu kadar torpilli dövüşlere girmedi.

Aferin Oda, en dövdüğü adam Jabra olan daha 1 ay önce Vergo'dan ayar, Dof'dan da mayar yiyen Sanji YC2 tekledi. keza gene 1-2 ay önce Pica'yı bile Orlombus desteği ile kesen Zoro %100'ünde değilken, yara bereleri sağdan soldan patlamaya başlamışken yendi. King'i de öyle birn nerfledi ki :D

Ne kral haki, ne silahlanma, ne gözlem, ne advanced hiç bir haki kullanmadı :D Üstüne üstlük. Zoro'yu oraya kadar zoan meyve atakları ile (Gagası, kanadı falan işte ki o da iğrençti) king birden bire alev kesen adama alev ultimate'i atıyor :D

Wano rezil bir arc ve hem yonkoların hem de kumandanlarının karizması aşırı çizildi bu ark. Big Mom gözümde yonko bile değil, Kaido ise zayıflarından (Shanks, BB, WB bunu yer) . King ise net en zayıf sağ kol. Marco da kral haki çıkmadı diye garipsemiştik. King de bildiğin "haki" çıkmadı :D

Kaido'nun tüm elit askerleri, mugiwaralardan tek yedi :D Haspel kader imparatormuş la bu :D :D

Wano herhangi bir uzun soluklu şonen de gördüğüm en çöp ark olabilir. Tek rakibi Fire Force'un son 2 arkı ve Boruto'nun neredeyse tamamı

1035:

Sasuke bile bu kadar zorlama power uplar almadı ya da bu kadar torpilli dövüşlere girmedi.

Aferin Oda, en dövdüğü adam Jabra olan daha 1 ay önce Vergo'dan ayar, Dof'dan da mayar yiyen Sanji YC2 tekledi. keza gene 1-2 ay önce Pica'yı bile Orlombus desteği ile kesen Zoro %100'ünde değilken, yara bereleri sağdan soldan patlamaya başlamışken yendi. King'i de öyle birn nerfledi ki :D

Ne kral haki, ne silahlanma, ne gözlem, ne advanced hiç bir haki kullanmadı :D Üstüne üstlük. Zoro'yu oraya kadar zoan meyve atakları ile (Gagası, kanadı falan işte ki o da iğrençti) king birden bire alev kesen adama alev ultimate'i atıyor :D

Wano rezil bir arc ve hem yonkoların hem de kumandanlarının karizması aşırı çizildi bu ark. Big Mom gözümde yonko bile değil, Kaido ise zayıflarından (Shanks, BB, WB bunu yer) . King ise net en zayıf sağ kol. Marco da kral haki çıkmadı diye garipsemiştik. King de bildiğin "haki" çıkmadı :D

Kaido'nun tüm elit askerleri, mugiwaralardan tek yedi :D Haspel kader imparatormuş la bu :D :D

Wano herhangi bir uzun soluklu şonen de gördüğüm en çöp ark olabilir. Tek rakibi Fire Force'un son 2 arkı ve Boruto'nun neredeyse tamamı
Fire Force’ın hikayesi çok iyi diyorlardı.
Yakında okuyacaktım, hevesim kırıldı.

Şimdi Sanji geçen Arc hadi Kraker Lütfü karşılaştı diyelim. Şu eski YC ile vs atsaydı ve kazansaydı. Yada Oven, hadi Pero'nun yeri belliydi intikam alınacaktı ondan. Herhangi güçlü bir Charlotte ile daha vs atsa ve kazansa. Oven ayarı 2 galibiyet. Ondan önce de Vergo'yu patates etmiş olsa. Doffy'i de yenemese ama gemiden kurtarsa, bir de Queen ile dövüşlerinde şimdiye kadar daha baskın olsa, hangimiz itiraz ederdik? Ben etmezdim.

Ama sen bunların hiç birisini yapamamış. Vergo ile dövüşürken çatır çutur kemiklerini kırdırmış, Doffy karşısında aciz düşmüş bir adama YC tekletirsen orada dur. Bu adam iyi kötü Yonko ile vs attı (Queen) ve hafıza kaybı da olsa karşısındaki en güçsüz Yonko da olsa, BM'nin karşısında durabildi. Ve saçma sapan bir strateji ile bayılttı. Ki bu BM gene ne kadar saçma da olsa Kaido ile sağlam bir vs attı ve yenişemediler. He devam etse Kaido alırdı ayrı. Neyse bağlayayım ben burayı. Sanji BM ile iyi kötü dövüşmüş birisini yendi. Hem de pek umut olmadığı sahnede saçma sapan şekilde 1 saldırıda.

Kim Vergo ve Doffy'den blitz yemiş Sanji'yi, BM karşısında Queen'den daha iyi duracağını düşünüyor? Üstelik bu adamla aralarında dağlar denizler olan kaptanı Arc başında Kaido'dan tek yedi. (O da ayrı hikaye ya) Az önce anlattığım üzere Sanji'nin Kaido karşısında da durabilmesi lazım. BM hafızasını kaybetmiş olsa bile çok fark etmez. Beraberliği zorlamasın ama kolay da yenilmesin görevi verelim. Yapabilir mi? Yapamaz çünkü Lütfü bile tek yedi bu adamdan. Marco ile dövüştüler yoruldular falan hikaye. Adamlar ölümcül tek bir yara bile almadı, ne Sanji/Zoro dövüşü başlarken nede sırasında herhangi bir yara gözükmedi yada bahsedilmedi. Atıyorum Marco ikisine de sağlam bir yara bırakır bu da güzel bir şekilde belirtilir ama o da yok.

Gelelim Zoroya. Bir kere Sanji'nin Marco kısmında söylediklerim burada da geçerli. Hadi Zoro mucizevi iksir içti falan filan dövüştü bir şekilde. E kardeşim şimdiye kadar tek bir işe yarar saldırısı olmayan adam. Bir sayıdan kısa sürede üstünlüğü eline alıp nasıl tekledi Yonko sağ kolunu? İstediği kadar çözsün King'i. İstediği kadar OP karakteri beyinsiz olsun. Adam güçlü birisi nasıl sırrı verdiği anda Zoro'dan tek yedi. Ki Zoro'nun kazanması Sanji'ye göre daha mantıklıydı. Sanji "işte yeni iskeletim al sana" dedi tek attı. Zoro hadi çözdü falan yendi dedin. Daha mantıklı ama genel olarak mantıklı değil gene de.

Tek bir saldırıyla Yonko kumandanı etti bu adamlar. Sanji Arc başında Uçan Altılıya zor direniyordu hem de suitle. Zoro ölümün eşiğinde geldi King'in karşısına. Kardeşim Marco bu adamları bu kadar yordu ve yaraladıysa. Neden geri çekildi. Zaten 1 saldırılık işleri kalmış. Ki Zoro da TS sonrası aman aman işler yapmadı. Güçlü kim varsa Luffy yendi onu. OP kısa kesmesi gereken her şeyi uzatan, biraz detay verip üstünde durması gereken her şeyi kestirip atan bir seri.

Lütfü de 3 aşağı 5 yukarı aynı konuma gelecek görün. Ne olursa olsun tek yediği adamı yenecek. Karşısına 5 Supernova çıktı diye 2 Yonko Allahlık oldu resmen. Lan 2 yıl önce Kizaru bunların hepsini keklik gibi avlıyordu. Yonko 5 tanesiyle başa çıkamadı. Tamam çok güçlendiler ama nerede kaldı Yonko'luk? Kaido seride şimdiye kadar adı geçmemiş, sonradan tasarlanmış Yamato ile uzun süre dövüştü. Ve yenemedi. Bir tek Momo'nun çıkıp ayar vermediği kaldı. Seri saatiyle daha bir kaç ay önce, Kaido'dan it gibi korkan Doffy bunları (Law&Luffy) tek yenecekti etrafta kimse olmasa. Neden bahsediyorsun sen? Yemişim uyanışı da içeriden vuran gizemli tekniği de. Bu kadar zorlama olur mu ya? Yazar seriye olan heyecanını kaybedince aynen böyle oluyor işte.

Benim bu seride gördüğüm en güçlü karakterler hala MF'dekilerdir. Eğer bu kadar şey bu Arc'da olduysa. O zaman MF'de gözüken. Garp, Sengoku, Sakazuki, Newgate, Shanks, Teach (meyveyi yeni yemiş hali) ve muhtemelen Mifak BM Korsanları&Canavar Korsanlarına tek girer ve hepsini de patates eder.

Garp'ın Marco'ya çaktığı kadar etkili bir yumruk veya saldırı gördük mü? Newgate'in depremleri kadar tedirgin edici ve tehditkar bir saldırı gördük mü? Ruisei Kazan gibi tahrip gücü yüksek bir saldırı gördük mü? Kuzan'ın Ice Age'i yada Kizaru'nun Yasaki no Magatama'sı kadar bir saldırı gördük mü ya? Kardeşim o zaman ne demeye MF'yi gölgede bırakacak 2 savaş var diyorsun? Hadi birisi seri sonu savaşı o MF'yi geçebilir de. Pardon ama Wano MF'nin osuruğu etmez. Haikye olarak zaten etmez de, ben karakterler ve çıkarttıkları dövüşlerden bahsediyorum. MF'deki, Çavuş vs Kılıçlı Korsan>>>>>>>>Wano'daki herhangi bir dövüş.

Ohh biraz rahatladım. Bütün zehrimi kusmadım ki size de kalsın.

Zoro'nun yendiğine hem şaşırıyorum hem de şaşırmıyorum.

Neden şaşırıyorum?
- King dövüş başında "neden geleneklere bağlı kalarak dövüşülür anlamam" diyordu ve hem kılıç, hem tekme, hem yumruk hem de başka tekniklerle saldırıyordu. Fakat bu bölümde Zoro, "Eğer biraz daha dövüşmeye devam edersek bu kılıç tüm hakimi çekerek beni öldürecek" dedi. Kingin Haki falan kullanmasını geçtim sadece havada uçup, uzaktan saldırılar yapıp Zoro'ya karşı zaman kazansa bile Zoro kendiliğinden de yenilebilirdi.

Neden şaşırmıyorum?
- King "ırkı ve meyvesi" nedeniyle sadece fiziksel güç/dayanıklılık kasmış ve bir Yonkou komutanı olarak Kaido'nun gölgesinde yaşayarak muhtemelen hiç haki kasmamış. Özellikle omzundaki ateş yandığı sürece Zoro'nun Kral Hakili saldırıları bile adama çizik atamamışken, bu adam Haki kasmayı gerek görmemiş. Bu yüzden bir açığı bulunduğu alda kesilmesi/yenilmesi sorun değil.
- WB ve Roger savaşında kılıçlardan taşanın sertleşme hakisi olduğunu ve bunu Ryou gibi kullandıklarını zannedip, "vay anasını nasıl da haki taşırıyorlar, bambaşka seviye bunlar haki kullanımında" diyordum. Haliyle o zamanlar Luffy ve Zoro gibilerinin bu seviyeye kırk senede gelemeyeceğini düşünüyordum. Zaten bi anda öyle taşan sertleşme hakisi kullansalardı derdim yoh ebenin diye. Fakat Luffy Kaido'da "bu gücün aslında abartılacak bir şey olmadığı, sadece H. Hakinin maddeleşmesi gibi olduğunu çözdüğünde" olay zaten artık son noktaya ulaşmış oldu. Luffy daha yeni öğrenmesine rağmen hakisi vücudundan taşmaya başladı aynı Roger ve WB gibi. Ve Hakileri çarpıştığında tıpkı onlar gibi gök yarılmaya başladı.

Şimdi burada herkesin unuttuğu bir şey var, Rayleigh Luffy'i eğitirken "Kral Hakisi eğitimi vb yöntemler ile geliştirilemez, tamamen kişinin iradesine bağlıdır." diyordu.

IHiUhzG.png

Şimdi elde olan bu veriler ışığında, eğer Luffy'nin Kral Hakisi Kaido'dan büyük veya Kaido'ya eşitse Luffy'nin bu Hakiyi kullanarak Kaido'yu yenmesi abes kaçmaz. Dahası Kaido Wano Arc. başladığından beridir hiç rahat durmuyor, bi kınlarla, bi bigmomla, bir yamato ile bi çaylaklarla bi de Luffy ile savaştı. Luffy aşağı gitti, yemek yedi geldi o esnada Kaido kızı ile dibine kadar savaşıyordu. Özetle Luffy - Kaido şu an mantıksız bir durum kazanmadı, Luffy gücünü nasıl kullanacağını öğrendi ve o güç "eğitilerek güçlendirilemiyor. yani sabit bir güç".

Aynı şekilde Zoro henüz Luffy gibi o gücü kullanamıyor olsa da Enma zorodaki tüm hakiyi emiyor ve onu Ryou şeklinde kullanmasını sağlıyor. Yani Luffy'nin bilinçli yaptığı şeyi, Enma zoroya zoronun kontrolü dışında yaptırıyor ve tüm Kral Hakisini çekiyor. Aynı şekilde Zoro'nun karşısında King değil de, Kaido olsaydı, o King'in kanadını kopardığı saldırı Kaido'da da tıpkı Odeninki gibi ölümcül bir yara bırakırdı.

Çünkü Zoro ve Luffy şu an serinin "Nihai" tekniğini kullanmaya başladılar. Korsan Kral, Whitebeard vb. kişileri zirveye çıkaran "Kralın Hakisi"ni asıl kullanılması gerektiği gibi kullanmaya başladılar. Elbette Kaido, big-Mom, Roger, WB kadar uzun süre kullanamazlar, o hayvanlar 3 gün 3 gece savaşıyordu.

Marinefordda Kizaru, Aokiji ve Sakazukinin sözlerini hatırlarsanız ve savaş alanındakilerin Luffy'e verdiği tepkilere bakarsanız onların korktuğu asıl şey işte Luffy'nin de bu şekilde bir Haki kullanması ihtimaliydi.

Yani başından beri temeli oluşturulan şey bu arcda nihai sonuca ulaştı. Şu andan itibaren zibilyon farklı şey çıkmaz artık, sadece Kral Hakisini daha çok nasıl salabileceklerine dair dövüş vs olur.

Luffy'nin potansiyelinin Roger dahil herkesin üstünde olduğunu bu seriyi okuyan herkes, az çok tahmin etmiştir. Ama Battle Shounen'lerde aniden gelen power-up'lar itici olabilir.

Örneğin Naruto'nun SM açması kısa sürede de olsa, Jiraiya eğitimleridir falan derken kimseyi iğreti etmedi. Aslında baktığında mantık olarak Luffy'nin bugünkü durumuyla aynı.

Naruto 2.5 yıl Jiraiya ile geçirdi temel eğitim aldı. Sonra bir hoca çıkttı SM öğretti. Ve güçlendi.
Luffy 2 sene Rayleigh ile geçirdi temel eğitim aldı. Sonra bir hoca çıktı haki salmasını öğretti ve güçlendi.

İkisi de serinin o zamana kadar karşımıza çıkan en güçlülerinden birisiyle karşılaştı. Ama Naruto bu sinyali bize verdi, sindirdik biz onu. Ayrıca Naruto sadece bununla göklere de çıkmadı. Daha bir ton power-up aldı. Ve gücünü kullanış şekli açık ve netti öncesine de bakarsak kimseye çok büyük sürpriz olmadı. Elinde sırlar falan vardı, iyi eğitildi ve güçlendi. Naruto SM açtığında Jiraiya kadar bile güçlü değildi benim gözümde. Ki daha Hiruzen, Minato falan derken tonla adam vardı daha güçlü olan. Ve çok yönlü bir seri olduğu için birisi yıldırım zırhı aldı, öteki Kekkei Genkai/Tota, diğeri de Dojutsu aldı.

Luffy'de sorun bu gücün sindirilmemiş olması. Serideki diğer yüksek potansiyel sahipleri bu seviyelere çok sonra çıktı. Tabii Luffy daha erken güçlenecekti ama 2 arc önce araya girmeseler Doffy öldürecekti bunu. Millet nasıl bir güçmüş ki 1 ay çalışmadan Düşük Amiral seviyesinden Yüksek Amiral/Düşük Yonko seviyesine çıktı dedi haklı olarak. Tamam oradan sonra öngörü aldı hakisi gelişti Katakuri'ye karşı. Ama çok ani oldu bu. Luffy bu tekniği 1 arc önce alsa herkes daha çabuk kabullenirdi.

Misal bu güç "En tepede duranların tekniği" olarak tanıtılır ve kontrolü zor olurdu. Luffy bunu Kata'ya karşı geliştirirdi (öngörüyle beraber) o zaman tamam derdim ben. Şimdi nereden çıktı? Diyorum ki Oda bu tür şeyleri yani "O an öyle gerektirdiği için" güçlendirmelerini sürekli yapıyor ve kimse sindiremiyor. Yemekte en sevdiğin şey bile olsa, sindiremezsen hoşuna gitmez.

Şimdi elde olan bu veriler ışığında, eğer Luffy'nin Kral Hakisi Kaido'dan büyük veya Kaido'ya eşitse Luffy'nin bu Hakiyi kullanarak Kaido'yu yenmesi abes kaçmaz.
Kaçar. Çünkü Kral Haki manifestosu başka bir şey. Zart diye kral hakisini silahlanmana eklemek ve bunda on numara beş yıldız olmak hala abes. Adam'ın yendiği son ark bosu büyük ihtimalle ortalama bir sağ kol olan Kata idi ve Luffy bu adamı %50.5 vs %49.5 gibi çok yakın bir farkla yardım vs alarak yendi.

Ondan da önce Dof ile benzer bir şey oldu.

Şİmdi ise Kaido tarafından 3. kere bayıltışının ardından gelip adamı yenecek neden "çünkü baştan beri benim kral hakim daha güçlüydü" :D :p Aga bu abes. Zaten mantık abes.

Zaman atlaması sonrasını Hordy ve Ceasar gibi bosslar ile harcatırsan, Yonko arkında, sağ kolu ark boss'u yaparsan. Şimdi her şey iğreti kaçar elbette. Kusura bakılmasın.

tür şeyleri yani "O an öyle gerektirdiği için" güçlendirmelerini sürekli yapıyor
Aynen öyle

Dahası Kaido Wano Arc. başladığından beridir hiç rahat durmuyor, bi kınlarla, bi bigmomla, bir yamato ile bi çaylaklarla bi de Luffy ile savaştı. Luffy aşağı gitti, yemek yedi geldi o esnada Kaido kızı ile dibine kadar savaşıyordu.
Aga zaten bir diğer sorun da bu Kaido çok "ulaşılabilir" bir portre çizdi.

Shinobu'yu yakalayamaz, Kin'emon'a tek atamaz, Raizo ve Kiku tarafından bağırttırılabiliyor. Gökten düşüp başı ağrıyan adamın elini kiku delebiliyor :D

Çatı dövüşüne gelirsek. Kaido arktan bile önce Kid + Killer'ı (eğer Hawkins şansını denemediyse, hadi Apoo hain diyelim) low diff çekmiş birisi. Aynı Killer ark içinde zoan haline kokoreç muamelesi yaptı :D

Yani yonkolar aşırı ulaşılabilir ve dokunabilir oldular.

Bir de jack gibi sadece antik zoan kullanan biri bile bir ordu dolusu sulong formunda mink'den dayak yedikten sonra Kaido bunu yolladı "git biraz iyileştir kendini" dedi ve Jack iyileştikten sonra Inu ile bir daha dövüştü. Antik Zoanlar daha hızlı iyileşiyor. Bu durumda Mistik Zoan olan Kaido (hele de bir türlü ölmeyen bir adam olan Kaido) bu tarz çarpışmalardan, 9 kından falan bu denli etkileniyorsa zaten yonkoluğu da "en güçlü yaratık" unvanını da yakın bir yere bırakıversin.

Akainu MF'de, WB'den yara almış haliyle kimleri önüne katıp kovalıyordu :D Ya da WB göğsünde üç delik ve kafasının yarısı yokken hala ayar verebiliyordu. Adamın kafasının yarsını alıyorlar "ah" bile demiyordu. Güya bulutlardan yere balıklama dalan Kaido ne hikmetse kim saldırı atsa bağırıp çağırıyor.

Wano her yanıyla abes. İstediğimiz kadar sugar coating yapalım, kılıf arayalım bu değişmez dostum.

Luffy'nin potansiyelinin Roger dahil herkesin üstünde olduğunu bu seriyi okuyan herkes, az çok tahmin etmiştir. Ama Battle Shounen'lerde aniden gelen power-up'lar itici olabilir.

Örneğin Naruto'nun SM açması kısa sürede de olsa, Jiraiya eğitimleridir falan derken kimseyi iğreti etmedi. Aslında baktığında mantık olarak Luffy'nin bugünkü durumuyla aynı.

Naruto 2.5 yıl Jiraiya ile geçirdi temel eğitim aldı. Sonra bir hoca çıkttı SM öğretti. Ve güçlendi.
Luffy 2 sene Rayleigh ile geçirdi temel eğitim aldı. Sonra bir hoca çıktı haki salmasını öğretti ve güçlendi.

İkisi de serinin o zamana kadar karşımıza çıkan en güçlülerinden birisiyle karşılaştı. Ama Naruto bu sinyali bize verdi, sindirdik biz onu. Ayrıca Naruto sadece bununla göklere de çıkmadı. Daha bir ton power-up aldı. Ve gücünü kullanış şekli açık ve netti öncesine de bakarsak kimseye çok büyük sürpriz olmadı. Elinde sırlar falan vardı, iyi eğitildi ve güçlendi. Naruto SM açtığında Jiraiya kadar bile güçlü değildi benim gözümde. Ki daha Hiruzen, Minato falan derken tonla adam vardı daha güçlü olan. Ve çok yönlü bir seri olduğu için birisi yıldırım zırhı aldı, öteki Kekkei Genkai/Tota, diğeri de Dojutsu aldı.

Luffy'de sorun bu gücün sindirilmemiş olması. Serideki diğer yüksek potansiyel sahipleri bu seviyelere çok sonra çıktı. Tabii Luffy daha erken güçlenecekti ama 2 arc önce araya girmeseler Doffy öldürecekti bunu. Millet nasıl bir güçmüş ki 1 ay çalışmadan Düşük Amiral seviyesinden Yüksek Amiral/Düşük Yonko seviyesine çıktı dedi haklı olarak. Tamam oradan sonra öngörü aldı hakisi gelişti Katakuri'ye karşı. Ama çok ani oldu bu. Luffy bu tekniği 1 arc önce alsa herkes daha çabuk kabullenirdi.

Misal bu güç "En tepede duranların tekniği" olarak tanıtılır ve kontrolü zor olurdu. Luffy bunu Kata'ya karşı geliştirirdi (öngörüyle beraber) o zaman tamam derdim ben. Şimdi nereden çıktı? Diyorum ki Oda bu tür şeyleri yani "O an öyle gerektirdiği için" güçlendirmelerini sürekli yapıyor ve kimse sindiremiyor. Yemekte en sevdiğin şey bile olsa, sindiremezsen hoşuna gitmez.
Naruto ve luffy’nin durumu arasında çok önemli bi fark vardı. O da ana karakter aniden güçlense bile mangakanın evren kurallarına göre bi mantık uydurmasıydı.

Örneğin jiraiyadan gözle görülür yeni ninjutsu öğrenmedi. Ama onun için element eğitimi lazımdı ve bu 2 yıl kesintisiz antrenman demek. Çocuk ninja gibi dövüşmeyi, elinde sahip olduğu şeyleri düzgün kullanmayı bilmiyorken yeni ninjutsu için o kadar zaman harcamak vakit kaybı olacaktı. Bir de nihai teknik olarak kyuubi chakrasını kontrol etmeyi biraz öğretmiş. Naruto’ya verebileceği başka bişey yoktu. Çocuğun 6-7 yaşındayken element eğitimi almış olması lazımdı. Akademide herkes chakra nature biliyordu.

Daha sonra rasenshuriken eğitiminde kakashi’nin eğitim fikri çıktı ortaya. Ana karakter aşırı hızlı gelişti ama sadece naruto’nun yapabileceği bişeydi klonlarla antrenman yapmak.
Bunu jiraiya’nın yapmaması da kyuubiyle açıklanmıştı. Kakashi o eğitimi yanında yamato olduğu için kullanabilmişti. Yoksa kyuubi deliriyor.

Sennin mod da onun gibiydi. Köyde jiraiya dışında niye kimse öğrenmedi diye sormuştu naruto. Cevabı da hayvani chakraydı. Jiraiyadan başka sadece naruto çevreden chakra emecek kadar güçlüydü. Bir de yetenekli çıkınca çabuk öğrendi.
Mangaka bi yan etki bile koydu mantıklı olsun diye. Hem az sürüyordu hem de chakrayı toplamak zaman alıyordu. O yüzden dövüşte kullanılamıyordu. Onu da yine sadece naruto’nun yapabileceği klonlarla chakra toplama taktiğiyle çözdü.
________

şimdi bunu luffy’le karşılaştıramıyorum. Jiraiyanın kagebunshin taktiği öğretmemesi anlaşılabilir. Sadece klonun öğrendiklerini narutonun öğrenebildiğini söylememiş olması garip. Ama bunu zaten naruto kendisi farketmeliydi.
One piece’e baktığında reyleigh’in bir gün oturup ryuo hakkında konuşmaması, saldırılara kral haki konulabildiğini söylememesi ise çok saçma. Ulan öğret diyen yok da neden söylemiyorsun? Çocuk resmen kaido’dan tek yiye yiye öğrendi yav :D en baştan bunun mümkün olduğunu bilseydi belki savaştan önce çözerdi.
Ryuo için de hyo dedeye hiç gerek olmamalıydı mesela. Reyleigh “birgün armamentin gelişince bunları yaparsın” diyerek bahsetseydi luffy onu hatırlayıp kendini eğitirdi.

Haki zaten herkeste var. Meyve uyandırsa bile rakiplerinin meyveleri daha iyi. Luffy’e özel bi durum yok. Bu yüzden sadece naruto’nun yapabildiği şeylerin aksine bunlar saçma duruyor.

Kaidoyla karşılaştır mesela. Ejderha>>gomu gomu. Kaido’nun hızı, kuvveti, armamenti falan da daha iyi olmalıydı. Kral hakisini de yıllardır kullanıyor.

Kral hakisinin seviyesi doğuştan sabit de olmamalı. Tüm hakiler iradeden geliyor. Bu çocuğun armamenti ve kenbunshokusu zayıf başlamadı mı? Mangaka “balıkadam adasında shanks olsa 100.000 kişi bayılırdı” demedi mi? Demek ki seviyeleri var. Ama luffy direk yonkou ligi kullanmaya başladı.

Luffy vs pain’i düşün. Luffy sennin mod açtıktan sonra paine daldı diyelim. Sonra pain “benim de sennin mod var” deyip sennin mod açtı. Ordan sonra denk dövüşseler mantıklı olur muydu?

Beni bunlar soğuttu. Gear 2 falan anlık güçlenme de olsa bi mantığı vardı. Aklına fikir geldi güçlendi. Ama kral hakisinin gücünün sabit olmadığı balıkadam adası örneğiyle belirtilmişken şuanki durum rahatsız ediyor.

OP #1036 Spoiler:

Başlık: Dünyanın En Güçlü Yaratığı

- King, Onigashima dan aşağı düşmüş ve kaybolmuş.
- Zoro, Enma yı tutamayacak hale gelmiş ve yere yıkılmış, sonra da kolu alev almış.
- Kaido nefes nefese kalmış. Luffy onun da sınırları olduğunu söylemiş.
- Luffy, Dördüncü Vites formuna geçmiş ve vücudunu Fatihin Hakisi ile kaplamış.
- Kaido, Şeytan meyvesi nin uyanışını kullanmış. Luffy, Kaido nun tipinin değişmesine şaşırmış.

OP #1036 Spoiler:

Başlık: Dünyanın En Güçlü Yaratığı

- King, Onigashima dan aşağı düşmüş ve kaybolmuş.
- Zoro, Enma yı tutamayacak hale gelmiş ve yere yıkılmış, sonra da kolu alev almış.
- Kaido nefes nefese kalmış. Luffy onun da sınırları olduğunu söylemiş.
- Luffy, Dördüncü Vites formuna geçmiş ve vücudunu Fatihin Hakisi ile kaplamış.
- Kaido, Şeytan meyvesi nin uyanışını kullanmış. Luffy, Kaido nun tipinin değişmesine şaşırmış.
Adam raizo’nun dövüşünü cidden sona saklıyor galiba.

Bölümün ismini beğendim.Kaido ünvanın hakkını bu bölümde gene gösterecek bize.İyi bir bölüm olacak gibi duruyor.

Usopp'un Kaido'nun isimsiz adamlarından dayak yeme noktasına gelmesi ve yardım alması. Allam yarebbim aklıma mukayyet ol.

Harika bir bölümdü ya, sonunda seri ilerlemeye başladı.

- Zoro resmen adamı redbull öncesi hale çevirmiş, kanadını elinden almış. Ayrıca bundan sonra Pirate Hunter değil, King of Hell olarak anılacak muhtemelen.
- Apo reis her zamanki gibi adamlığını göstermiş. Sonuçta korsan dünyasında adamlık, fırıldak gibi dönmek ve düşmandan kaçmakla hayatta kalınıyor.
- CP0'da bayağı güçlüymüş, sonuçta bir eliyle maske tutup bir eliyle numbers avlayan başka kim var ki..
- God Usopp'un taktiksel dövüşmesine hayran kaldım açıkçası. Çoğu insan korkak falan der ama adam taktiksel dövüşüyor, sadece taktiği yıllar sonra öğrenebiliyoruz.
- Izo, Kaido'nun adamlarına "Eli silahlı, beyin hasarlı junkie’lerden uzak dur" mesajı vermiş ve hepsini şişlemiş. Tam da WB'nin tümen komutanlarına yakışacak kadar güçlü biri, adam silahla Zoro gibi saldırı yapıyor.
- Kulak memesi ile diğer şinobinin adeta Naruto evreninden fırlamış gibi birbirlerine jutsu yapmaları One Piece'in evrensel bir manga olduğunu ve evreninin çok geniş olabileceğinin göstergesi.
- Aşağıda ölüm kalım savaşı yokmuş gibi Luffy ve Kaido'nun dövüşten eğlenmesi çok da yerindeydi bence. Sonuçta ya birbirlerini öldürecekler ya da beraber adayla birlikte ölecekler. Madem başka yol yok, biraz daha tadını çıkarmaları yerli yerinde bir hareket.

Puanım 10 üstünden 9.
1 Puanı da bölüm çabuk bittiği için kırdım. :(

Şu arc bir an önce bitse de dış dünyada neler olduğunu öğrensek, yeterince uzadı. Savaş Lordlarına neler olduğunu Wano'nun geri kalanından daha çok merak ediyorum valla. Zoro ve Sanji'nin dövüşleri de beklediğim kadar iyi olmadı maalesef. Luffy vs Kaido'dan da fazla umudum yok.

Şu arc bir an önce bitse de dış dünyada neler olduğunu öğrensek, yeterince uzadı. Savaş Lordlarına neler olduğunu Wano'nun geri kalanından daha çok merak ediyorum valla. Zoro ve Sanji'nin dövüşleri de beklediğim kadar iyi olmadı maalesef. Luffy vs Kaido'dan da fazla umudum yok.
Op’nin malum 2 arkı dışında, hep şu kafayla izledim;
“Şu ark bitsin de dış dünya görelim”
Ama bunu söyleyince hater oluyorum.

Op’nin malum 2 arkı dışında, hep şu kafayla izledim;“Şu ark bitsin de dış dünya görelim”
Ama bunu söyleyince hater oluyorum.
Dış dünyada olan olaylar daha ilgi çekici oluyor çoğu zaman. One Piece'in güzel bir evreni var gerçekten ve bu evrendeki en merak edilen karakterlere, olaylara halen odaklanılmış değil. Big Mom, Kaido gibi bekleneni veremeyen karakterleri okumaktansa Mihawk, Shanks, Dragon gibi arka planda kalan karakterleri görmeyi daha çok istiyorum.

Neyse, trolleme bir kenara cidden mangaka bokunu çıkardı serinin. İyice Dragon Ball'a döndü.
En azından Dragon Ball'da konudan öte dövüş odaklı olduğu için sırıtmıyor bu dövüş/power uplar.
Fakat One Piece arkaplanda işlenen bir konu var ve dövüşten öte bu konunun açığa kavuşması gerekiyor.
Artık bitse de gitsek havasında okuyorum, en son Bleach'in son arcını böyle okumuştum.

Fairy Taildeki dövüşler daha zevkli bu arada. Arkaplanda güzel müzik ve güzel kızlar oluyo çünkü.