Zoro'nun yendiğine hem şaşırıyorum hem de şaşırmıyorum.
Neden şaşırıyorum?
- King dövüş başında "neden geleneklere bağlı kalarak dövüşülür anlamam" diyordu ve hem kılıç, hem tekme, hem yumruk hem de başka tekniklerle saldırıyordu. Fakat bu bölümde Zoro, "Eğer biraz daha dövüşmeye devam edersek bu kılıç tüm hakimi çekerek beni öldürecek" dedi. Kingin Haki falan kullanmasını geçtim sadece havada uçup, uzaktan saldırılar yapıp Zoro'ya karşı zaman kazansa bile Zoro kendiliğinden de yenilebilirdi.
Neden şaşırmıyorum?
- King "ırkı ve meyvesi" nedeniyle sadece fiziksel güç/dayanıklılık kasmış ve bir Yonkou komutanı olarak Kaido'nun gölgesinde yaşayarak muhtemelen hiç haki kasmamış. Özellikle omzundaki ateş yandığı sürece Zoro'nun Kral Hakili saldırıları bile adama çizik atamamışken, bu adam Haki kasmayı gerek görmemiş. Bu yüzden bir açığı bulunduğu alda kesilmesi/yenilmesi sorun değil.
- WB ve Roger savaşında kılıçlardan taşanın sertleşme hakisi olduğunu ve bunu Ryou gibi kullandıklarını zannedip, "vay anasını nasıl da haki taşırıyorlar, bambaşka seviye bunlar haki kullanımında" diyordum. Haliyle o zamanlar Luffy ve Zoro gibilerinin bu seviyeye kırk senede gelemeyeceğini düşünüyordum. Zaten bi anda öyle taşan sertleşme hakisi kullansalardı derdim yoh ebenin diye. Fakat Luffy Kaido'da "bu gücün aslında abartılacak bir şey olmadığı, sadece H. Hakinin maddeleşmesi gibi olduğunu çözdüğünde" olay zaten artık son noktaya ulaşmış oldu. Luffy daha yeni öğrenmesine rağmen hakisi vücudundan taşmaya başladı aynı Roger ve WB gibi. Ve Hakileri çarpıştığında tıpkı onlar gibi gök yarılmaya başladı.
Şimdi burada herkesin unuttuğu bir şey var, Rayleigh Luffy'i eğitirken "Kral Hakisi eğitimi vb yöntemler ile geliştirilemez, tamamen kişinin iradesine bağlıdır." diyordu.
Şimdi elde olan bu veriler ışığında, eğer Luffy'nin Kral Hakisi Kaido'dan büyük veya Kaido'ya eşitse Luffy'nin bu Hakiyi kullanarak Kaido'yu yenmesi abes kaçmaz. Dahası Kaido Wano Arc. başladığından beridir hiç rahat durmuyor, bi kınlarla, bi bigmomla, bir yamato ile bi çaylaklarla bi de Luffy ile savaştı. Luffy aşağı gitti, yemek yedi geldi o esnada Kaido kızı ile dibine kadar savaşıyordu. Özetle Luffy - Kaido şu an mantıksız bir durum kazanmadı, Luffy gücünü nasıl kullanacağını öğrendi ve o güç "eğitilerek güçlendirilemiyor. yani sabit bir güç".
Aynı şekilde Zoro henüz Luffy gibi o gücü kullanamıyor olsa da Enma zorodaki tüm hakiyi emiyor ve onu Ryou şeklinde kullanmasını sağlıyor. Yani Luffy'nin bilinçli yaptığı şeyi, Enma zoroya zoronun kontrolü dışında yaptırıyor ve tüm Kral Hakisini çekiyor. Aynı şekilde Zoro'nun karşısında King değil de, Kaido olsaydı, o King'in kanadını kopardığı saldırı Kaido'da da tıpkı Odeninki gibi ölümcül bir yara bırakırdı.
Çünkü Zoro ve Luffy şu an serinin "Nihai" tekniğini kullanmaya başladılar. Korsan Kral, Whitebeard vb. kişileri zirveye çıkaran "Kralın Hakisi"ni asıl kullanılması gerektiği gibi kullanmaya başladılar. Elbette Kaido, big-Mom, Roger, WB kadar uzun süre kullanamazlar, o hayvanlar 3 gün 3 gece savaşıyordu.
Marinefordda Kizaru, Aokiji ve Sakazukinin sözlerini hatırlarsanız ve savaş alanındakilerin Luffy'e verdiği tepkilere bakarsanız onların korktuğu asıl şey işte Luffy'nin de bu şekilde bir Haki kullanması ihtimaliydi.
Yani başından beri temeli oluşturulan şey bu arcda nihai sonuca ulaştı. Şu andan itibaren zibilyon farklı şey çıkmaz artık, sadece Kral Hakisini daha çok nasıl salabileceklerine dair dövüş vs olur.