Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Şanks'ın filminde neler göreceğiz bakalım. @Ronny
Stampede filminde ki Laugh Tale olayından sonra bu filmde de canon kısımlar olabileceğini düşünüyorum ama Shanks gibi bir karakteri filmde işlemek hiç Oda'nın tarzı gibi gelmedi. Acaba geçmiş hikâyesi mi olacak direkt ileriye etki etmektense. Eğer Wano sonrası Shanks'ın başına gelenleri gösterecekse bu baya büyük bir olay olur.

Şanks'ın filminde neler göreceğiz bakalım. @Ronny
Stampede filminde ki Laugh Tale olayından sonra bu filmde de canon kısımlar olabileceğini düşünüyorum ama Shanks gibi bir karakteri filmde işlemek hiç Oda'nın tarzı gibi gelmedi. Acaba geçmiş hikâyesi mi olacak direkt ileriye etki etmektense. Eğer Wano sonrası Shanks'ın başına gelenleri gösterecekse bu baya büyük bir olay olur.
Kirli'nin dediği gibi de olabilir. Benim çok bir beklentim yok. Zaten non-canon olur.

Tahminimce şöyle olabilir ;
Bu filmde Oda’nın dediğine göre
Bir kız(bir himemiz var büyük ihtimalle)
Luffy(opde başka karakter yok zaten)
Shanks(Bu kıza yardım etmiştir, Shanks şöyle böyle diye kız anlatır, bir tane de id’den kaçmış bir villainımız olur.) var.
Zaten Wano’nun bitmesine kaç bölüm kaldı ki, taş çatlasın 20 bölüm sonra elbafa geçeriz , umarım geçeriz.
Bu film bana çok saçma geldi.
Elbafı yarım yamalak geçip filminde anlatırsa aşırı saçma olur.
Söz konusu Op ise her şey olabilir.
Film mi daha önce çıkar wano mu daha önce biter kestiremiyorum.

Tahminimce şöyle olabilir ;
Bu filmde Oda’nın dediğine göre
Bir kız(bir himemiz var büyük ihtimalle)
Luffy(opde başka karakter yok zaten)
Shanks(Bu kıza yardım etmiştir, Shanks şöyle böyle diye kız anlatır, bir tane de id’den kaçmış bir villainımız olur.) var.
Zaten Wano’nun bitmesine kaç bölüm kaldı ki, taş çatlasın 20 bölüm sonra elbafa geçeriz , umarım geçeriz.
Bu film bana çok saçma geldi.
Elbafı yarım yamalak geçip filminde anlatırsa aşırı saçma olur.
Söz konusu Op ise her şey olabilir.
Film mi daha önce çıkar wano mu daha önce biter kestiremiyorum.
Wano daha önce biter ya net.

Tam da güzel oldu, uzun zamandır dövüşün sayının büyük bölümünü oluşturduğu bir sayı yoktu dediğim bir bölümün sonunda, kapanışı One Piece’in gizemleri bitmez diyerek yaptım.

Son dönemlerdeki en hoş/idare eder bölümlerden biriydi o da çok kısa ve dağınık idi zaten. Geçiş bölümü idi. Millete Kid ve Law'ın yaptıkları batmış bir de :D

@Uncle Ton

Bence net daha iyi. Bir de bunu çok ölgün bir halde yaptı adam. Bir daha yaptığında işin rengi değişir.

Edit:
Adam o feati yaparken bilinci neredeyse kapalı gözünün feri gidik, Bİg MoM'ın kokalı yumruklarını kendini savunamadan ardı ardına yedi adam.

OP #1039 a dair.

Ya bölüm fena değil de (sadece aşırı yavaş yani 20-30 saniye de falan gerçekleşen bir şeye 14-15 sayfalık bölüm yapmış....
Kid'e de gıcık oldum. Bana emir verme diyip duruyor la gavat, yonko karşısındasınız sen bugüne kadar gittiğin her yonkodan ayar yemişsin. Law da sana destek oluyor işte adam akıl adamı, hem emir verme diyorsun hem de onun önderliğini takip ediyorsun :D Saçma salak 12 yaş velet tribi.

Bu arada One Piece ne kadar kuvvetli aman allahım oooofff falan diyenlere gelsin. Big Mom sırtında 10 metreye 2 metrelik beton blok çevirebildi diye Kid kafayı yedi hahaha :D Genin Sakura yerden 20-30 metre yukarıya o büyüklükte ağaç kütüğü bağlayıp tuzak kuruyordu... Neyse buna girmeyelim.

OP çok tutarsız o kesin.

Ayrıca çizimler re-za-let ! Yani Kid ve Law gibi iki adamın bir yonko ile dövüşünü okuyoruz, çizime gel;

2Q.png

Bu en kaliteli scanları barındıran manga4life'dan çıkma bir panel yani, sorun scan kalitesi de diyemeyiz. Abi 2-3 ay ara ver dinlen ama 20 saniyede yaşanan olayları 15 sayfayla anlatıp üzerine de böyle çizme be aga be.

Savaşın sonucundan çok geçen bölümlerde bahsedilen meyveyi ve Zoro'nun gördüğü Azrail benzeri canlıyı merak ediyorum.

One Piece #1042 Spoiler

- Kapakta Oven, Vinsmoke'ların kitabını Whole Cake Island'a taşıyor.
- X Drake Vs. CP0 patronu. Drake, CP0 patronunu bıçaklar, CP0 patronuda ardından döner ve Drake'in boğazına bir "Shigan" ile vurur.
- Gerisi Luffy Vs. Kaidou. Kaidou'nun 3 yeni “Sarhoş modu”nu görebiliriz.
- Luffy "Boundman" formuna geçer ve "Gomu Gomu no Over Kong Gun" adlı yeni bir saldırı kullanır. Kaidou da "Raihou Hakke" adlı yeni bir saldırı kullanır.
- Bölümün sonunda, CP0 patronu belirir ve Luffy'nin dikkati dağılır. Kaidou, Luffy'ye vahşice vurur.
- Kaidou tamamen şok olur, Oden'de olanın aynısının tekrar olduğunu görünce ifadesi yürek parçalayıcıdır.

Sonraki hafta ara yokmuş.

Ara olmaması sevindirici. Dövüşün bu şekilde bölünmesi pek hoşuma gitmedi. Kaido baya öfkelenir gibi bu duruma. Luffy ise tekrardan kalkacaktır bu sefer. Yeni teknikleri merak ettim bakalım nasıl olacaklar.

T7V1Q.jpg

Arlongu görünce Nami'yi oynayan oyuncuya üzüldüm :D

Aralarında bir tek Garp'ı beğendim açıkcası

Meyvenin uyanışı çok absürt oldu. Zaten kendisi de söyledi ama Luffy büyük ihtimalle artık evrenin zirve seviyesine çıktı. Mevcut seviyesiyle Kaido2dan güçlü olduğunu gösterdi, dövüşürken gülüyor, kahkaha atıyor falan. Ama dediğim gibi zorlama oldu G5'in Joy Boy gibi bir şey olacağını espri yaparak söylemiştim gerçekleşti.

Herhalde ilk kez bir meyvenin uyanışı tür değişikliği olmuştur. Luffy 2 meyve yedi de diyebiliriz. Gerçi bu Gomu Gomu'nun etkisiymiş. Ama Luffy artık Zoan sınıfı olarak da sayılabilir her ne kadar Paramecia olsa da uyanışı Zoan'ın alt türü. Geçen bölümlerde bize gizemli meyvenin Zunisha tarafından yendiğini düşündürttü ama Gomu Gomu'nun önemli bir meyve olduğu zaten belliydi. Ama bu kadar olması ve etkileri abartılı bence. Zorlama.

Biliyorum ne olsa beğenmiyoruz. Ama ne yapalım şimdi? Meyvenin uyanışı Joy Boy oldu. Dandik bir lastik meyvesi evrenin en güçlü meyvesi çıktı.

Akıllara şu soru da geliyor Shanks meyvenin Luffy tarafından yendiğini biliyordu. %100 etkisini de biliyor. Hazine sandığında taşıyor, yanından ayırmıyor falan meyveyi. Hükümetle ne konuştu? Hükümet Luffy'nin lastik meyvesini yediğini biliyordu. Hatta Garp da biliyordu. Hadi Shanks Roger sayesinde biliyordu, Garp dahil hiç bir denizci bilmiyordu diyelim. E hükümet biliyor. Neden bugüne kadar 1 CP0 ajanı bile Luffy'nin peşine takılmadı. Robin bu kadar önemliydi de, Luffy'nin yediği meyve değersiz mi? Bildiğin serinin en iyi meyvesi çıktı. Ve etkileri bilinmiyor sadece yapacaklarının sınırı yok dendi. 5 Elder daha yeni Luffyden kurtulmak için plan yapmış. Luffy bu kadar güçlenmeden neden çökmediniz? Lastik meyvesi yıllardır sizin elinize geçmedi tamam.

Güneş tanrısıyla Joy Boy aynı kişi. Yada Güneş Tanrısı Joy Boy çünkü Luffy'nin sürekli gülmesi ve meyvenin uyanışına Hito Hito no mi Güneş Tanrısı bilmem ne modeli dendi. Böyle bir şeyin olmasına itiraz etmezdim ama oluş şekli saçma. Bu zamana kadar lastik meyvesini yemiş herkes bunu uyandıracak diye bir şey tabii ki yok. Ama her bir şey ortaya çıktığında daha fazla kafa karışıklığı oluyor. Açık söyleyeyim serinin bitmesini merakla bekliyorum, çünkü çok fazla kafa karışıklığı var ortada. Oda bunları nasıl bağlar nasıl açıklar görelim. Umarım toparlar ve benim gözümde en azından bitince iyi bir seri olur.

Çok uzun yıllar boyunca meyveyi kimse uyandıramamış. Buradan çıkardığım sonuçlardan birisi, Gorosei meyveyi takip ediyor/biliyordu. Ama kimse uyandıramadığı için gerek görmediler harekete geçmeye. Fakat şimdi adada Kaido'yla kafa kafaya girişecek kadar Haki kastı, meyvesinde çeşitli formlara geçti ve bunların hepsi CP0'ın gözü önünde oldu. Haliyle artık Gomu-Gomu'dan öte bir şeylerin uyanmaya başladığını farkettiler ve o ışığı söndürmek istediler.

Ayrıca Shanks'in ve IM'in planıdır bu. Gorosei ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar, ne kadar yetkileri olursa olsun IM'den emir bekliyorlar. Tarihten söndürülmesi gereken ışık olarak belki de Luffy'i işaret etti Im. Belki IM'de Zunesha gibi Joy-Boy'un geldiğini hissetmiş ve meyvenin uyanmaya başladığını öğrenmiştir. Haliyle emir vermiştir.

Shanks'ın hangi korsan hakkında konuştuğunu da bilmiyoruz.

Bir diğer ihtimal de belki zaten lastik meyvesi vardı ve Luffy'nin yediği meyvenin sıradan lastik meyvesi olduğunu düşündüler, mistik zoan olduğunu düşünmediler. Taa ki meyve uyanıncaya/Shanks söyleyinceye kadar. Bu ihtimali düşük buluyorum çünkü Who's Who meyveyi kaptırınca görevden alınıyor. O yüzden farklı meyve olduğunu düşündüklerini düşünmüyorum.

Bu Gorosei'nin neden peşine düşmediği kısmı (mantıksız olmasına rağmen) diğer yaptıkları yanında mantıklı geliyor. En azından bir bölümde kafadan bişey uydurarak açıklayabilir. Ha memnun muyum olaydan, hayır. Naruto ve Bleach gibi seçilmiş kişi, özel güç vb. şeylere girmez diye ümit ediyordum, girdi. A.B.V Oda.

Bu manganın ana karakteri bundan sonra gerçek gomu gomu no mi'yi yemiş aslan parçasıdır benim gözümde. Bekliyorum yiğidimi.

Respect notu: Lütfü abimin ayakkabısından su içilir ona laf yok :)