Boruto Genel Tartışma ve Paylaşım Başlığı

Boruto ile savaş arcı arasındaki fark, savaş arcı ile part 1-part 2 başları ile savaş arcıyla olandan daha azdır yani.
Katılmıyorum.

Yani çok kasmaya gerek yok
Aga hep sen söylüyorsun bunu :D kimsenin kastığı yok senden gayri valla :D

Söylediğimin mantığını da anlamak lazım. Boruto bu haliyle bile bu kadar popüler ise devam etse eski popüleritesini koruyacağını söyledim.
popülaritesine bir lafım yok. Ancak Naruto atmosferinin ölmemesi, Boruto'nun tutulması ise o zaten öldüüğü anlamına geliyor. Bence en azından.

Yoksa elbette herkes ne okuduğu konusunda özgür.

Biz OP için zirveyi hakedecek bir iş yapmıyor derken şimdi zirveyi ikilediler :D

@Nabu

Marry Grave gibi potansiyelli hoş serilere şans vermiyor anime manga alemi. Yıllarca alıştığı bildiği şeyleri tekrar tekrar ısıtılıp önüne konmasından memnun. Yapacak bir şey yok. Yoksa ben istemez miyim yeni güzel seriler okuyalım?

Black Clover en güzel örneği, kötü bir seri demiyorum ama belli formül üzerinden yürüyor. Boruto'yu da bunlardan çok farklı görmüyorum. Evrenin yapısı Naruto'ya dayandığı için merak uyandırıyor ne olacağı.

Evrenin yapısı Naruto'ya dayandığı için merak uyandırıyor ne olacağı.
Ben bu cümleyi yorumlamak istiyorum.Sence Boruto'nun temeli Naruto olmasa ,Boruto ne kadar izlenir/okunur?Bence bu sorunun cevabı çok belli.

Boruto'nun mangasi bir kere benim için tamamen hayal kıriklığı.Oldukça akıcı ve merak uyandırıci kabul ediyorum fakat bize hiçbir şey sunmuyor ki.Sadece sonraki sayı ne olacak onu merak ediyoruz o da genelde fos çıkıyor.

Animesini ayrı değerlendirmek istiyorum.Bana göre Animesinin kendini ciddi almayan yapısı,ebeveynleri ile vakit geçiren çocuklar,geninlerin hamburger yiyip kavga etmesi falan bence kesinlikle Boruto'nun izlemesi gereken yol olmalı.Kendini mangadaki gibi ciddiye alıp, bize doyurucu bir şey sunmamasından ziyade, Naruto'nun omuzlarından bir gün geçiren Himawari izlemeyi tercih ederim.

@Shirmp

Ben de aksini söylemedim zaten. Boruto Naruto'nun ekmeğini yiyor.

Normal de yani bu.

Boruto'nun animesinin animasyonlar güzel ama kendi içinde çok çelişiyor mangayla. Karakterlerin kişilikleri bile öyle. İki ayrı Mitsuki var. "Anime canon" altında çıkanlar bile boş bölümler animede.

Ve anime fanları bile Kara'nın işlenmesini bekliyor bu yeterli cevap.

Ben de aksini söylemedim zaten. Boruto Naruto'nun ekmeğini yiyor.

Ve anime fanları bile Kara'nın işlenmesini bekliyor bu yeterli cevap.
Bunun sebebi çok belli.Naruto&Sasuke vs Jigen ve Naruto vs Delta'yi görmek istiyoruz.Yani Kara'yı beklemekteki amaç Boruto değil ,Naruto vs Kara ilişkisi.Ayrıca bence mangadaki altı dolu ve fena da işlenmemiş nadir olaylardan biri Naruto ve Kawaki ilişkisi.Ben şahsen en çok bunun işlenmesini bekliyorum.Yani demem şu ki Manga'nın işlenmesini beklememizdeki tek sebep yine Boruto ve çevresi değil.Yine Naruto.Bu denli gölgesi altındayken Naruto'nun iş biraz "ekmeğini yemekten" çıkmış oluyor.

Boruto'nun animesinin animasyonlar güzel ama kendi içinde çok çelişiyor mangayla. Karakterlerin kişilikleri bile öyle. İki ayrı Mitsuki var. "Anime canon" altında çıkanlar bile boş bölümler animede.
Mangada Mitsuki yok ki.Daha doģrusu bir karakteri kişiliği yok.Manga yan karakterlere falan hiç önem vermiyor.Anime aslında biraz da bu boşluğu dolduruyor.

Herkesin beklediği kısımlara gelirken iptal edilmesi kötü olur. Birazda kendi hataları ama. Mangadan bağımsız, kafalarına göre bir şekil oluştururak ilerlediler. Birkaç arc dışında doğru düzgün bir şey sunulmadı animede. Mangası daha istikrarlı ilerliyor.

@Shrimp

E aksini söylemedim ki? Naruto'nun ekmeğini yiyor diyorum zaten daha ne demem gerekiyor bilmiyorum. Ki bu da bir spin off için normal. Naruto varken bile arkasında çok büyük kitlelere ulaşamadı, olmasa hiç ulaşamayabilirdi.

Anime 5 Temmuz'da dönüyor.

Bu sevinçli haber üzerine;

Boruto Banzai!

tumblr_pc0zcpHhyX1wcteeao1_400.png

Manga 48. Bölüm neydi ya böyle.Şimdi okudum da baya hoşuma gitti.Resmen tüm limitlerini sonuna kadar kullanan Jiraiya'yi gördük.Koji resmen Naruto+Sasuke'nin Jigene yapamadığını tek başına Ishiki'ye yaptı.Sonuda merak uyandırıcı bitti.

Ama asıl olay bundan sonra başlıyor.Şimdi Kashin Kojiyi böyle senjutuslu, önden katonlu, arkadan Senpo Cho Odama Rasenganlı falan mükemmel şekilde dövustürüp ; Naruto'ya Kage Bunshin bile yaptırmadan dayak yedirtirlerse harbi söverim.Artık adam gibi savaşan bir Naruto görmek istiyorum.Gidip sadece Taijutsu yapacaksa Rock Lee yi çagırsın o dövüşsun aq.

Valla Boruto trash ama klonu da olsa bir Jiraiya savaşı görmek hoştu.

Resmen tüm limitlerini sonuna kadar kullanan Jiraiya'yi gördük.
Aslında Boruto evreninde cidden çok nerflenmiş Naruto-Sasuke ve otsutsukiler. Çünkü Kashin ne Base halinde Base Jiraiya'nın yaptıklarından iyi bir şey yapabildi ne de SM haliyle.

Jigen'in ant-man güçlerinin Gama Rinsho'ya hiç bir etkisi olamazdı misal. Ya da tutup kurbağaya çevirmeye de.

Yani esas Jiraiya daha bile güçlü olabilir :D

Naruto'ya Kage Bunshin bile yaptırmadan dayak yedirtirlerse harbi söverim.
Abi tüm seri boyunca Naruto'nun durumu bu oldu ki. Adam Pain savaşındaki SM halinden güçsüz neredeyse.

Valla Boruto trash ama klonu da olsa bir Jiraiya savaşı görmek hoştu.
Evet benim de en cok hosuma giden bu oldu.Çünkü Boruto'da düzgün bir savaş okuduğumu hatirlamıyorum.(Momoshiki savaşinı okumadım animeden izlediğim için.Iyiyse de bilemicem)

Çünkü Kashin ne Base halinde Base Jiraiya'nın yaptıklarından iyi bir şey yapabildi ne de SM haliyle.
Buna katılamayacam.Hatta tam tersini de söyleyebilirim.Bir kere karşısındaki adam olağanüstü güçlü.Yine de onu köseye sıkıştırdı ve yenilse bile elinden kurtuldu.Sennin mod'a geçiş hızı ve yanında yaşlı kurbağalara ihtiyaç duymaması, perfect sennin mode'a sahip olması Jiraiya'dan daha üstün bile yapıyor belki de Koji'yi.Ve unutmamamız lazım ki bunları 2 bölümde gosterdi bize.

Jigen'in ant-man güçlerinin Gama Rinsho'ya hiç bir etkisi olamazdı misal. Ya da tutup kurbağaya çevirmeye de.
Otsusukiler Genjutsu immune'lar direk.Yani en öyle düşünüyorum.Hem bağısiklıkları olmasa Sasuke'den tek yer hepsi.

Abi tüm seri boyunca Naruto'nun durumu bu oldu ki. Adam Pain savaşındaki SM halinden güçsüz neredeyse.
Eskiden buna hiç katılmazdım.Boruto karakterleri güçlü desek daha doğru olur diye düşünürdüm de, KK vs Isshiki savaşı gösterdi ki aslında gerçekten de haklılık payın çok yüksekmiş.

Bir kere karşısındaki adam olağanüstü güçlü
Valla feat olarak değil. Sen Naruto mantığıyla bir otsutsuki lafı geçtiği için olağanüstü güçlü olması gerektiğini düşünüyorsun. Ancak feat olarak Kashin, Jiraiya'nın yaptıklarından üstte hiç bir şey yapmadı. Hem de dünyanın hazırlığına sahip olduğu halde. Karşısındaki çok güçlü adam da street fighter da hep aynı butona basarak kazanan tipler gibi tek bir hareketi var sürekli onu kullandı. Yani evet Naruto bakış açısıyla karşısındaki inanılmaz güçlü olmalıydı. Ancak Boruto bakış açısıyla valla 3 tane Base Jiraiya olsa anasını belleyecekmiş gibi hissettirdi bana :D

perfect sennin mode'a sahip olması Jiraiya'dan daha üstün bile yapıyor
Gözleri pek de mükemmel sennin mode gözü gibi gelmedi bana. NE yaptığı rasengan Jiraiya'nınkindne büyüktü ne de Jiraiya'da olmayan OP başka bir tekniği yaptı hatta Jiraiya'nın bazı OP teknikleri yoktu. Gama Rinsho ile SM Jiraiya Isshiki'yi öldürürmüş çok rahat :D Çünkü küçülmesinin anlamı yok. (atomik seviyede küçülmüyor çünkü).

Sasuke'den tek yer hepsi.
Dojutsu genjutsusu ile senjutsu farklı.

Eskiden buna hiç katılmazdım.Boruto karakterleri güçlü desek daha doğru olur diye düşünürdüm de, KK vs Isshiki savaşı gösterdi ki aslında gerçekten de haklılık payın çok yüksekmiş.
Eyv. Ya KK'nın Kaguya'nın kocası olan adama yaptıklarının 100 de birini Naruto, Delta çöpüne yapamadı ya :D

Boruto'yu okuduğum sitenin yorumlarında Momoshiki'nin 1v1 de Naruto ve Sasuke'yi alabileceğini; Isshiki'nin Madara'yı alabileceğini(tekler demiş ama ben böyle yazdım) söyleyenler var. Naruto'yu okumadan Boruto okuyor adamlar.

Kaguya meyveyi yemeden Isshikinin ağzına etmiş bir karakter. Meyveyi yedikten sonraki haline ise Naruto tek başına bile direnebilmiş. Normalde Naruto'nun Isshiki, Momoshiki gibi karakterlerin içinden geçiyor olması lazımdı. Ama işte..

Animede Naruto vs Delta olacakmış bu hafta. Bölüm 9 Mayıs çıkıyormuş.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Jigen vs Naruto ve Sasuke (204. Bölüm) izledim.
Her zaman Boruto Anime>>Manga diyen birisi olarak açıkcası tek başına bu bölüm bile ne kadar haklı olduğumu gösteren bir bölümdü.
Boruto'yu izlemiyor olsanız bile açıp bu bölümü izlemenizi tavsiye ederim.

Geri