Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bankai'yi bir tek Jugram kırmıştı galiba. Dediğim gibi son birkaç yüz bölümü ben hala okumadım ve Bleach'teki featler de dengesiz olduğu için bildiğim kadarıyla konuşuyorum.
İchigo o anda saldırmıyordu ki. Aizen İchigo'nun kendisinden başka seviyede olduğuna şaşırmıştı ve karşılıklı konuşuyorlardı. Daha sonra arada mesafe varken İchigo saldırdı ve Aizen tepki veremedi.
Yanlışın var.İchigo Yavaşça elini havaya doğru kaldırırken Aizen Kaçmıyor kibrinden dolayı.Çünkü İchigo’nun kendisinden daha üst bir varlık olduğuna inanamıyor
Mugetsu sadece bir kere kullanıldı.Ve karşısında
Sadece Aizen vardı.Ve sen sadece tek bir gösterimden Mugetsu’nun önüne çıkan her şeyi kesebileceğine mi inanıyorsun ? O zaman bunu karşısına Galactusu koysan onuda kesecek yani
Yami büyüsü ile alakası yok bu arada
Bu arada @Nabu hocam bir kaç kez Hashirama’nın ne denli güçlü bir karakter olduğunu yazdığı için sana feat atmakla uğraşmayacağım direk konu linki veriyorum
Yanlışın var.İchigo Yavaşça elini havaya doğru kaldırırken Aizen Kaçmıyor kibrinden dolayı.Çünkü İchigo’nun kendisinden daha üst bir varlık olduğuna inanamıyor
Mugetsu sadece bir kere kullanıldı.Ve karşısında
Sadece Aizen vardı.Ve sen sadece tek bir gösterimden Mugetsu’nun önüne çıkan her şeyi kesebileceğine mi inanıyorsun ?
Bu arada @Nabu hocam bir kaç kez Hashirama’nın ne denli güçlü bir karakter olduğunu yazdığı için sana feat atmakla uğraşmayacağım direk konu linki veriyorum
Tamam biliyorum zaten ama bu bir kılıç saldırısı ve Hashi'de de invulnerability falan yok. Yani hasar alması gayet olası. Ki sen de görüyorsun Mugetsu'dan sonra Aizen yok olup ölümsüzlüğü sayesinde yeniden geliyor.
Aizen yok olmuyor 2’ye ayrılıyor.Yani Tamamen toz olmuyor.Aynı Aizen pek çok karekterden hasar almışlığı var(Yoruchi,Gin)Bu karakterlerde Hashirama’nın klonu bile etmeyebilir.
Bu arada Hashi’de Yaralanmamazlık yok demişsin.Doğru fakat kendisinde Tsunade’den bile kat be kat daha iyileşme yeteneğinin olduğunuda söyleyeyim.
Ayrıca ben Hashirama’ya hasar veremez derken elbette Hashi’nin mokuton golemine Zarar veremez anlamında söyledim.Yoksa hashi teknik falan yapmadan mugetsu tanklamaya çalışsa hasar alır(Hemen iyileşir tabiki)
Biliyorum ama en fazla kolu kopar o iyileşir. Adam dikey olarak ortadan ikiye kesildiğinde iyileşmesinin yolu yok. Naruto Evreni yenilenme konusunda o kadar ileri değil. Ki adam sadece ikiye bölünmüyor bir de yok oluyor.
Ayrıca ben Hashirama’ya hasar veremez derken elbette Hashi’nin mokuton golemine Zarar veremez anlamında söyledim.Yoksa hashi teknik falan yapmadan mugetsu tanklamaya çalışsa hasar alır(Hemen iyileşir tabiki)
Yani yeterince feat yok ama Hashi'ye Mugetsu gelirse Hashi'nin hayatta kalacağını sanmıyorum. Tamam Bleach Evreni'ne çok fazla hype yapılıyor da o kadar da değil. Hashi Mokuton Golem'le Mugetsu tutacak tutmasa bile Mugetsu'yu yediğinde iyileşecek...
Sonuç olarak benim fikrim pek değişmedi ki pek de fikrim yoktu zaten en başta Bleach Evreni dengesiz olduğu için nasıl yorumlamam gerektiğini bilmediğimi söylemiştim. Konu güzel olmuş eline sağlık.
Ya fazla da uzatmak istemiyorum ama ichigo ile hashi karşılaştırmak harbi saçmalık.
8.40 itibaren izlersen burda Tsunade’nin ne derece yenilenmesi olduğunu görürsün.ki Hashirama bunu mühürsüz ve kat kat daha iyi yapıyor.
Mugetsu’nun yıkım gücü neymiş de Mokuton golem tutamayacak.Mokuton golem dediğimiz şey PS ile denk gidiyor.Ve Madara PS olmadan bile V3 susanoo ile Moleküler ayrıştırma yapan jinton tanklıyor.
Bir Tekniğin Dayanıklılığı olan bir şeyi kesebilmesi için o dayanıklılık kadar bir yıkım gücü olmalı.Dikey bir kesik diye kestrip atamazsın.Eğer ki mugetsu yıkım gücü sıfır olsa idi imkanı yok Aizen’e zarar veremezdi.
[sup]Diğer hususa gelirsek [/sup]
O atak Hashi’yi kesemez
Hashi hücresi bile herhangi birisinin yenilenmesini acaip derece artıyor zaten.Burdan Adamın kendisini düşünmek zor olmaması lazım
Mugetsu senin abarttığın kadar bir teknik olsa zaten çoğu Forumda Dangai ichigo’nun rakibi Hashirama,Rinnegan sasuke,İchibei falan olurdu.Ama öyle bir şey yok
Bir Tekniğin Dayanıklılığı olan bir şeyi kesebilmesi için o dayanıklılık kadar bir yıkım gücü olmalı.Dikey bir kesik diye kestrip atamazsın.Eğer ki mugetsu yıkım gücü sıfır olsa idi imkanı yok Aizen’e zarar veremezdi.
Tekniğe tekrar baktım Mugetsu zamanı kesiyormuş galiba. Mangada biraz okudum.
Mugetsu delici bir teknik. Elbette güçlü olması gerek ama öyle bir yıkım gücü verebileceğimizi sanmıyorum. Dikey bir kesikle ülke yok edemezsin sonuçta.
Hashi iyi yenilenmiyor demedim zaten ama Naruto Evreni'nde hiçbir karakterin dikey bir şekilde ikiye bölündükten sonra yenilenecek gücü yok. Bunlar Wolverine değil.
Mugetsu senin abarttığın kadar bir teknik olsa zaten çoğu Forumda Dangai ichigo’nun rakibi Hashirama,Rinnegan sasuke,İchibei falan olurdu.Ama öyle bir şey yok
Mugetsu tek kullanımlık bir teknik zaten. Dangai İchigo'nun her saldırısı Mugetsu olsaydı olabilirdi.
Mugetsu Hashi'ye zarar veremez diye bir şey olduğunu sanmıyorum ama sana gösterecek feat de yok o yüzden böyle bırakalım.
Şimdi bak farzedelim ki bende normal el bombası var sende de çelikten yapılma bir mızrak.Şimdi sen mızrağı bir duvara fırlatsan duvar hasar alır mı ? Almaz.Ama bir el bombası fırlatırsan Duvar yok olur.Burda mızrak daha delici bir alet fakat yıkım gücü olmadığı için duvar’a hasar veremez?
Yani delicilik senin abartığın kadar önemli bir şey değil
Mugetsu’da uzayı da kesebiliyormu ? pardon yanlış sordum Mugetsu’nun kesemediği bir şey varmı ?
Hidan,Juudara,bunlar naruto evreninde değillermi.
Bu son mesajım.Daha da mesaj atmak istemiyorum.Çünkü nedense Bleach’de olan saldırıları10 katı ile değerlendiriyorsun.
Naruto’yu Acayip derecede küçümsüyorsun
Şimdi bak farzedelim ki bende normal el bombası var sende de çelikten yapılma bir mızrak.Şimdi sen mızrağı bir duvara fırlatsan duvar hasar alır mı ? Almaz.
Hidan ölümsüz ve kafası kopunca yaşadığı doğru ama yenilenmiyor.
Madara'da da Juubi vardı ama kafasının koptuğunu falan hatırlamıyorum. Sadece Guy gövdesinin solunu yok etmişti. Juudara da buna "Neredeyse beni öldürüyordun!" demişti.
10 katı ile değerlendirdiğim falan yok. Dangai İchigo Hashi'den güçlü de demiyorum ama sen Mugetsu Hashi'ye zarar vermez diyorsun onun üzerine tartışıyorum.
İki tane Hiraishin kullanıcısı olması sıkıntı değil ki. Aizen de ışınlanıyor. Hem mühür falan da koymasına gerek yok.
Ha, bu arada tamamen chakra=reaitsu denklemi kuracaksak; Aizen gibi aşmış bir varlığın sadece reiatsu ile üstün varlık olmayan Hokagelerin bazılarını yok edebileceğini de kabul etmemiz gerekiyor. Ruh düzleminin ötesindeki bir varlığı rahatlıkla yok ediyor. Chakra=Reiatsu denkleminden gidersek Hokageleri yok etmemesi için hiçbir sebep yok.
Kyouka Suigetsu yeteneği ile Genjutsu aynı değil hocam. Yhwach Aizen'in bölgesine gelmeden önce Aizen KS'yi iyiki de önceden salmışım diyor. Ayrıca İlüzyonu engellemek için ya Gin gibi önceden Aizen'e yoldaş olup kılıcına önceden dokunacan ya da Yamamoto gibi Aizen'in orda olup olmadığını kontrol etmek için zanpaktoyu böğrüne yiyecen.
Yetenekler, jutsu çeşitleri, dövüş tarzı falan bu lige karşı önemsiz kalır. Bleach tarafındakilerin hasar yemeleri zor reiatsu seviyelerinden dolayı. Vücutlarındaki reiatsu savunmasını aşacak bi jutsu minato, tobirama, hiruzen gibi karakterlerden çıkmaz.
Hiruzen en fazla tsunade sayesinde devasa bi ateş çıkarır. Ama o ateş sıcak olmadıktan sonra bi önemi yok. Kıyaslama yaparsak evrendeki tüm katonlar genryuusai’nin Shikai’si yanında az kalıyor. Hiruzen’den çıkmaz böyle bi ateş. Madara’dan bile fodder’ları direk kül edecek bi ateş çıkmadı ki yamamato güçlü kişilere yaptı onu. Burda shikai genryuusai’den ayrı ligde adamlar var. Bunları yakacak bi katon çıkmaz yani hiruzen’den.
Seri başındaki zaraki bile sıkıntı çıkarırdı. Normal ninjutsuları sallamazdı. Chidori gibi baya delici bi tekniğin bile delip delemeyeceği şüpheli. O tekniğin çevreye verdiği hasarı gördük baya ve zarakiyle dövüşen ichigo normal bi Chidoriden daha delici kılıca sahipti zaten.
Adamın kılıcını bloklayamazlar da. Sadece hiruzen’in adamantin çubuğu iş görür orda ama onun da kuvveti yetmez (adam çubuğu zor taşıyordu).
Diğer kaptanlara karşı böyle bi sıkıntı yaşamazlar. Dövüş tarzları daha iyiyse zaten hasar da verebilecekleri için kazanabilirler. Ama hierro’lu güçlü espadalara karşı ve ss arc zaraki gibi hayvanat shinigamilere karşı çok sorun yaşar bunlar. Onları zar zor bi şekil indirebilecek olsalar bile (mühürle falan) bu lig çok ayrı. Bleach’teki gibi kunaiye chakra koyup süper keskin kunai yapma falan yok çünkü.
1 milyon zanpaktou seviyesi keskinlikte bi kılıca denk delicilik çıkmaz bunlardan. Çıksa da SS arc shikai ichigo’nun seviyesiydi o.
Hashirama tek başına en fazla 1 kişiyi alır chakrası biter. Diğer hokageler hasar veremez bu lige. 1 vs 5 olsa yorulur, reiatsusu zayıflar ve hasar yer diyeceğim (ss’yi indirdikten sonra ichigodan hasar yiyen ve isshinle zor dövüşen base aizen gibi) ama o da mümkün değil burda.
lig farkı var diyorum kısaca. Dövüşmeyi zarakiden iyi bile bilseler vursalar işlemez, zaraki kılıç sallayınca geriye atomları kalmaz. Hashirama dışındakiler işe yaramaz burda. Güçlü kaptan ligi adamların karşısında tüm SS’yi solo rahat alacak karakterler var.
Tüm bunlara rağmen Naruto evreninin yıkım ve dayanıklılık featlerinin (totalde, hepsinde değil) ve Fodder ninja seviyesinin fodder shinigamiden iyi olması ne tuhaf ?
Zaraki vurunca atoma ayrılacaklarmış Seride Atom ayrıştırması tekniği olan adam var ve adam hiç bir zaman çağının en güçlüsü olamamış ancak Ada Level Zaraki mi atomlarına ayıracakmış ?
Ayrıca, bir evrende diğer evrendekine göre işlerin nasıl işlediği konusunda bazen alakasız örnekler veriliyor. 1 milyon zanpakto gibi terimler o evreni bağlar. Benim Naruto evreninde bir silah var 800 Kusanagi gücünde demem, başka bir evren kıyasında anlamsız kalabileceği gibi. 1 zanpakto dediğin şey ney ki zaten ? En tepedeki7-8 kişinin zanpaktosu hariç geriye kalanların hiç birinin inanılmaz bir alemetifarikası yok.
Yamamoto'nun alevlerine gelince bunu daha önce de konuştuk bu adamın önceden hazırlattığı bombalar bile bir semt yok ediyordu. Kendisinin de dahil olduğu bir ölüm kalım savaşında. Dangai Ichigo Vs Kelebek Aizen yaşanana kadar en büyük featler bina seviyesiydi Ama ne hikmetse şimdi bu adamlar Hashirama'ya çakra bitirtiyor, Hiruzen'e fodder muamelesi yapıyor. Gördük Shikai Yamamoto'yu Karakura Kasabası savaşında
Bence evren kıyasında, bir kişinin kendi evreninde ne gibi şeylere muktedir olduğu çok önemli değil eğer ki o muktedir olunan şey genel geçer, tüm evrenlere uygulayabileceğin fiziki ve mental beceriler değilse. Yoksa dayanıklılık seviyesi asla tam olarak istikrar göstermemiş blut vene, yakınındaki binaları bile eriteyemen 15 milyon derece ya da bir milyon zanpaktonun bir gram anlamı yok. Ne Naruto için ne de Bleach-Naruto ve üstü seviyedeki başka bir evren için.
Ayrıca, Madara Katonu hatta her hangi bir Kage level katon tanklayan bir fodder oldu da biz mi kaçırdık ?
Beach evreninde alçak reiatsu seviyesindeki birinin üst reiatsu seviyesindekine saldırısını dahi geçiremiyor olma durumunun karışık evrenler söz konusu olduğunda anlamı yok.
Karakura arkta millet bir atakla bir binanın ya da bir katın içinden geçip de geri gelince "dayanıklı" falan deniyordu Naruto da geninler yaptı onları Naruto evreninde karakterlerin kırılgan olması ve ölümün daha aşağı seviye varlıklardan bile gelebilecek olması zayıflıklarından değil, evrendeki yetenek, beceri ve hax'in binbir türlü olması.
Hadi size 10 tane kido bir de 2-3 tane atak yapabileceğiniz zanpakto deyip yollamamışlar milleti. Bir genin bile , kendini klonlama, şekil/kılık değiştirme, süper hız, süper güç, yakın dövüş marifeti, üstün nişançılık, tuzak kurma, bir kaç ninjutsu vs gibisinden hayatına başlıyor. Fodder bir shinigamiden daha akademiden mezun olur olmaz daha yetkin oluyorlar zaten. Evet Naruto evreninde eğer Jonin level birisi izin verirse Genin level birisi onu yaralayabilir. Ama bu Bleach de olmuyor diye evrenler arası bir mücadele de çok da anlamı yok. Sonuçta karakterlerin hesaplanabilir ve de tahmin edilebilir yıkım ve dayanıklılık seviyeleri ortada.
--------
Bir de gözden kaçıyor ancak, Bleach takımı hemen Tobirama'yı aradan çıkartmazsa Tobirama abisinin hücreleri ile ölen her yoldaşını tekrar ET olarak çağırabilir. İş içinden çıkmaz bie hale de girebilir yani.
------------------------
2 Çok güçlü ET Beden ve bunlardan birinde Kotoamatsukami var
2 Hiraishin, Uzay-Zaman üstadı var bunlardan biri SM biri Edo TEnsei biliyor. Minato'nun yaşlı kurbağalar sayesinde Gama Rinsho'ya erişimi var.
Hashirama'yı anlatmama gerek yok Çakra=Reiatsu olan bir durumda Myojinmon + Mokuryuu kombosu zaten oradaki 2-3 kişi için daha maç başında tek yemek demek.
Hashirama & Tsunade'nin beraber çağırabilecekleri %5 ve üstü büyüklüğündeki herKatsuyu savaşa aşırı bir artı sağlayacaktır.Edo TEnsei + Hashirama Hücreleri + Katsuyu + Tsunade ile öldürülmesi çok çok zor bir takım oluşuyor. Çakra=Reiatsu olduğuna göre Hashirama'nın Polen ve Hanzo'nun semender zehirleri işlevsel oluyorlar.
Tsunade'nin en fazla bir Oda büyüklüğündeki Jinton'u alıp bir şehirden daha büyük olan Meteorun 3 te biri kadar büyütebildiğini düşünürsek. Tsunade ve Hashi Klonunun çakra verdiği Hiruzen teknikleri ebesinin şeyi kadar olacaktır. Hele bir de Prime Hİruzen ise. Öyle bir şey ...
Bir de kuchiyoseler, klonlar ve ET bedenler sayesinde Naruto kadrosunun 5 kişilik ekip sayısı yüzleri bulabilecek zaten. Karışıklık yaratmak için birebir.
ShinshuuSenju açıldığında zaten tepesinden 5 element pöykürten her biri %100 Kurama'yı elinde muhabbet kuşu gibi tutabilecek büyüklükte 1000 ele sahip. Koca Mokuton Golem ile Mokuryu'nun başında saç tokası gibi durduğu devasalıkta bir teknik, yukarıdan tanrı kapılarını yağdırırken...
Kısacası.... O iş öyle kolay değil.
R1 için kabul ettiğim tek gerçek tehditler Ichigo ve Aizen
R2 için konum ve evren gereği Ichibei çok fazla ağırlık koyacaktır. Aizen ve Ichigo keza öyle. Gerard iyi dikkat dağıtacaktır ancak bir Myojinmon ile devre dışı bırakılabilir.
Açıkçası Urahara, Zaraki güçlü bulduğum isimler olmakla beraber çok oyunun kurallarını bozabilecek tipler değiller. Hadi Urahara'nın en azından kido bilgisi ve bankai sayesinde Tsunade + Hiruzen tarzı bir role bürünebilir çok iyi support olur. Zaraki ise önden saldıran tank olacak ancak. Rakip de duraylılığı baypas eden yetenekler var. Hashirama'nın hemen hemen her yüzeyden bitki gibi elini kolunu sokabileceği gerçeği gibi vs vs.
Kaldı ki ilk Raunt Naruto evreninde geçtiği için. Minato Bleach takımını rahatlıkla farklı lokasyonlara gönderip, sırayla hepsini alma yoluna da gidebilir.
Yani Naruto evrenine çok fazla "Element atan amcalar" muamelesi yapılıyor.... Nedenini de anlamış değilim
@Nabu hocam yanlış anlamayın sadece soruyorum. Her ne kadar illüstrasyon'a dökülmediyse de Aizen'in mühürlü sandalyadeyken " Bu mesafeden ruh sarayındaki yerleri reiatsumla vurup yıkabilirim" demesini nasıl karşılıyorsunuz? Bu yerlerin her biri şehir büyüklüğünde ve aralarındaki mesafe kıta büyüklüğünde. Bir de Zaraki ada seviyesi değil bankai açınca ülke seviyesi diye skalamışlar wikide. O meteor ruhlar şehri seviyesindeydi çünkü.
Her bleach vs naruto konusunda açılıyor aynı konu. Senin mantığına göre bi saldırıya herşeyini koyuyorsan, tüm enerjini koyuyorsan geniş alan yok eder.
Ben diyorum ki enerjiyi kullanmanın binbir çeşit yolu var birçok evrende. Tüm 1000 enerjini geniş tekniğe verirsin. 1000 metrekare alanın her metrekaresine 1 vurur. O enerjiyi küçük alanda toplayıp bomba yaparsın daha yıkıcı olur, 2000-3000 metrekare kaplar ama yine 300-500 vurur heryere.
Ya da 1000 enerjiyi sadece kılıcına koyarsın. Çünkü karşındaki adamın derisinde 900 enerjilik defans varsa anca o şekilde aşarsın onu. Daha önce kılıcını salladığında senin hesabınla bile 100 km civarı bi çapa sahip meteor patlatan adam onun 2-3 katı gücündeyken (göz bandı yok) 2 metre önündeki adama hasar veremez:
naruto evreninde senin söylediğin mantık bi nebze doğru. Mesela madara perfect susanno’yla ne yaparsa yapsın kılıç salladığında uzaklardaki dağlar kesiliyor. Bu fizikle alakalı değil. Chakra atıyor adam. Tüm gücüyle vurduğunda kılıcının dışına da chakra dağılıyor.
ancak bleach karakterlerinde böyle bi dezavantaj yok (evet bu bi dezavantaj). İchigo serinin en başlarında çok küçük çapta bu tarz şeyler yaptığında eleştirildi çocuk. “Kılıcının dışına o kadar reiatsu atıyorsan demek ki kılıcının içinde yeterince ruh yok” diyerek kılıcını elma gibi kestiler çocuğun.
elbette perfect susanno’nun kılıcı da sağlam. Ama demek istediğim şu ki naruto’da da chakra kontrolü o kadar olsaydı madara çok daha güçlü olabilirdi. O dağları kesmeye giden chakranın hepsi kılıçta kalsaydı kılıç daha da keskin olurdu. Ancak istese de yapamıyor adam bunu. Her sallayışında geniş alan kesiliyor. Sadece bloklandığında olmadı öyle bişey. “Elinin kiri” değil yani. İstese de tüm o gücü kılıçta toplayamıyor zaten salıyor her şeyi.
Bu konuda anlaşamıyoruz. Uzayacaksa yine bu konu yüzünden uzar zaten. Bunda anlaşamıyorsak anlaşamama konusunda anlaşalım olsun bitsin. Her ankette aynı konuyu tekrarlamamız anlamsız.
sen gözle görülür, o sayfaya bakarak ölçülecek feat istiyorsun. Manga bunu sık sık vermiyor ve sorun çıkıyor. Örneğin çok çok alt ligden örnek vereyim(etkileyici feat diye atmıyorum konuyla alakalı) :
adamın elinde dev çelik balta var. Ama göründüğünden de anormal. Yere vurduğunda duvar oluşuyor. Daha sonra defalarca ichigoya diker vuruyor çocukta hareket yok, yatay vurduğunda o duvar kesiliyor çocukta hala hareket yok:
İchigo bu dövüşte sanki sıradan insan gibi dövüşürken, tahtaya hasar veremezken, küçücük zinciri kesemezken aynı güce sahip hatta daha ciddi. Şu dövüşte 1 tane feat diye gösterecek şey yok. 2 normal insan dövüşüyor gibi görünüyor. Ancak üstteki dev jidanbo’yu hiç ciddiye bile almadan ezip geçen ichigo burda ciddi ciddi dövüşürken normal insan gibi görünüyor.
İkisinin de reiatsusu silahlarında. O dev baltalara onu yapan adam bi insana vurunca zaten kesmez vücut yok olur. Vurduğunda normal kesiliyorsan demek ki vücudunda reiatsu var. Elindeki çubuk ve küçücük zincir kesilmiyorsa demek ki orda reiatsu var.
Her dövüşte yok edilen alan büyüsün istiyorsun hesaplama yapabilmek için. Mangadaki dövüş mantığına uymuyor bu. O dövüşün feat’i 1 tane ve serideki reiatsu mantığını anlayınca etkileyici zaten:
Sadece bu dövüşe baksan bişey yok evet. Ancak zaten reiatsu sayesinde göründüğünden güçlü olan bi deve ve o dev baltalara tek attıktan sonra geldi buraya. İkkaku da bu çocukla ciddi ciddi dövüştü. Ve ichigo reiatsusuna daha da alışınca buna da tek attı. O küçücük zincir önceki devden ve o dev baltalardan kat kat güçlüydü.
ancak bu dövüşte 1 tane alan yok etme yok. O dev yeri kaldırdı duvar yaptı, reiatsusu ayarsızdı. Ancak ikkaku yerden toz kaldırmadı.
Tüm manga böyle ilerliyor. Bi tarafta vücudunda ve silahında daha çok reiatsusu alan adam var. Diğer tarafta seviyesini ve keskinliğini arttırıp rakibi yenmeye çalışan ichigo var. Renji de aynı. Dövüşü atmayacağım da renji basbaya daha güçlüydü, yeniyordu. Daha sonra bu oluyor:
Animeden hatırlayan vardır en azından ichigo açık arayıp vurdu. Burda o da yok. Şu hep söylediğim “rakibi kesebilmek için tüm reiatsu kılıçta toplanmalı ki adamın savunmasını aşsın” mantığını yıktı çocuk. Aradaki fark o kadar açıldı ki reiatsusunu kılıcında toplamasına gerek kalmadı uzaktan kesti.
Baktığında tamam alan yıkılmıyor, yok edicilik yok. Ancak en baştaki jidanbo senin mantığınla bu adamlardan güçlü olmalı. Hala ondan iyi feat gösteren yok çünkü Manga daha sert bi kılıcı ve kullanıcıyı kesebilmekle ilerliyor. Kimin daha çok alan yok ettiğiyle değil.
şimdi konu oraya bağlandı diye şunu da söyleyeyim. İchigo zaten çok anormal bi çeliği keserek başladı. Renjiyi uzaktan kesecek hale geldi. Bu seviyedeyken direk kılıcıyla zarakiye vurduğunda olan bu:
sana 1 milyon zanpaktou hesabı bu yüzden saçma geliyor zaten (bence). Bu mangaya böyle bakacağına kim ne yok etmiş diye bakıyorsun. Muhtemelen şu mesajı düzgün okumayıp ya da okusan da ciddiye almayıp “bu ne lan bina seviyesi” der geçersin zaten.
1 zanpaktou’da 10 reiatsu varsa 1 milyon zanpaktou’da onun 1 milyon katı vardır. İchigo’nun kuvvet, keskinlik, dayanıklılık gibi şeyleri etkileyen reiatsusu anormal yüksek yani. Evrene özel bişey değil bu. Yahu zanpaktou değil normal kılıç olarak al. Normal insanın 1 Milyon katı gücünde olsun yine anormal. Çocuk ne reiatsu toplayıp vurdu ne de getsuga attı orda.
mangaya yıkımla bakarsan o seviye saçma gelir. Ama şu zarakiye kadarki yolculukta zaten kılıcı anormal keskinleşti. Zarakiden sonra 1 milyon olması anormal bi durum değil. Teğmenlere çıplak elle girip silahlarını bile parçalayarak gösterdi zaten o 1 milyon seviyesinin lafta olmadığını.
bi rakibi toz yapan tek kişi oonoki’ydi. O da özel bi teknikle, “bak şimdi tekniği atıcam” diye bas bas bağırarak yapıyor.
Naruto’daki karakterleri yakıyor katonlar kül de etmiyor. Valla daha dayanıklılar bleach’tekilerden demişsin de neye göre bilmiyorum. Fodder’larda elbette katılırım ninjalar shinigamilerden iyi. Ancak elitlere gelirsek defalarca söylendi fodderlar bi yana joninlerin bile tek yedikleri seviye bu:
Kabuto darbe yedi ölmedi deme şimdi. Hiçbir zaman yemedi. Tsunade’nin gücünün kaynağı chakra kontrolü. Kadının yorulmasını, chakrasının azalmasını bekledi saldırmadan önce. Yıktığı alanın azaldığı gözle görülürken hap yedi öyle daldı.
chuunin de olsa jutsunun seviyesini biliyorsun. Joninlerin aşmakta zorlandığı gaara defansını aştı bu. Kullanan kişinin seviyesi düşük bile olsa ninja alemi içindeki en delici saldırılardan biri bu. Bunun delemediğini bi suitonla, katonla zaten aşamazsın. Ve güçlü bi çeliği geçtim su tankı içeri gömülmüş. Katonlar zarakiyi aşacaksa evren içinde deliciliğiyle bilinen bi teknikten insan en azından şöyle bi delik bekler:
deliğin büyüklüğüne takılmadım yanlış anlaşılmasın. Mesele deliğin kusursuzluğu. Şu saldırının mesela deliciliğe dayalı olduğu çok belli. Sasuke’nin chidorisi kolunu su tankına sokacak kadar delici hale getirmiş o kadar. Kolunu oraya değdirdiğinde suya batırır gibi girmeliydi, eli sıkışmamalıydı, soktuğu an sular fışkırmalıydı deliciliğe dayalı bi teknik için düşünürsen. Etraftaki o bükülme de olmamalıydı. Sasuke’nin chidorisi daha su tankını kusursuz şekilde delecek bi teknik değilken vurduğunda kalbini alamayacağı ninja sayısı çok az.
Gaara’nın kumuna kol soktuğu sahne de böyle. Hatta kakashi’nin haku’ya soktuğu kol soktuğu sahne bile öyle. Kalbini aldı, kolu girdi ama ordaki ağırlığı okuyabiliyorsun. Çeliğin içinden hiçbirşeymiş gibi geçecek bi teknik değil.
Jonin’leri kesebilen hatta kritik hasar verebilen silahlar da şunların bile daha güçsüzü:
Bu noktadan sonra evrende değişiklik de olmadı (bunu söyleyen oldu daha önce). Gidip susannoyu, raikage zırhını falan bununla kesecek değilsin elbette. Ya da meteor gibi inen madaraya da sokamazsın. Ancak joninlerin bu seviyesi hiçbir zaman değişmedi. Hiçbir zaman kunaileri ve yumrukları çeliği geçecek hale gelmedi.
Karşılaştırma yapacak olursak keskinlik konusunda zaten kendimi yeterince açıkladığıma inanıyorum. Şu üstteki attığım sayfalarda zaten jonin ve kage liginin üstünde keskinlik ve dayanıklılık var (zaraki). İchigo o haliyle hierro aşamıyor. Bankai+maskeyle çizemediği adama zaraki tek attı. O adamın daha da güçlü halinin karşısına kendisi kadar sopayı zor kaldıran hiruzen koymuşuz.
Kuvvet yani fiziksel hasar dersen sana daha önce de attım ichigo’yu etkilemeyen saldırı bu:
Bu bi reiatsu bombası değil. Reiatsunun keskin şekilde fokuslandığı küçük bi bıçak değil. Fiziksel bi saldırı. Yokettiği alan yumrukla falan karşılaştırılır. kunai’lerle zaten karşılaştırma. Jonin’lere tek atan denen o tsunade’nin saldırısından kaç kat geniş bu? İchigo’nun verdiği tepkiyi de atayım:
Naruto evreninden bi jonin ağaç delemeyen kunai yese bu kadar az tepki vermez. Adam bileğine yemiş kolu öne doğru gitmiyor.
Minato, tobirama, hiruzen, tsunade. Bu karakterler joninlere kıyasla ayrı bi lig. Ancak onlara kıyasla tanrı değiller. Bleach tarafından anketteki karakterler ise bu ichigo’ya ve önceki attığım zaraki’ye kıyasla tanrılar.
O tanrıları geçtim şu son sayfadaki ichigo kunai’den hasar mı yiyecek? Hiruzen sopayla vurunca sopa sert diye zarar mı görecek (sopayı sallayan adam zor taşıyor sopayı)?
Minato’nun defalarca kunai atışını gördük normal kunaiden farklı değil. Tsunade’nin byakugou’suz seviyesi ortada kadının kuvvetini en fazla renji ciddiye alır üstteki sayfalara bakarsak (hız farkıyla falan tsunade rahat alır kuvvetten bahsediyorum). Byakugou açıp kaptana falan dalar elbette ama bu tanrılar ne?
Yani hadi tamam feat yok mangada diye seviyeyi düşük görüyorsun da zaraki’nin feat’i de var o meteora bomba da atmadı ki normal kılıç sallayınca patladı meteor. O kılıcı minatoya, tobiramaya sallayınca ne olacak kunaiyle durduracak mı bunlar? Nereye kadar dodge’layacaklar?
Kesmekle patlatmak arasındaki farkı da yeterince ciddiye almamışsın. Kılıç sallıyor ama meteorun ortasından küçük bi kesik yok (madaranın dağlar ya da sasukenin chibakular gibi). Tüm meteor tek sallayışta gidiyor. Böyle bişeyden eğilerek, zıplayarak kurtulamazsın. Hadi gerard’ın derisi sertti orda mecburen keskin olsun diye enerjiyi kılıca topladı. Burda öyle bişey şart değil ki. Kagelerin olduğu tarafa doğru kılıcı salladığında ölürler. Kaç kere arkasına ışınlanacaklar? Zaraki ağır adam da değil bi öne bi arkaya sallar kılıcı olur biter. Kaçacakları bi bijuudama gibi bomba yok, başka biyere ışınlayacakları bi slash saldırısı yok getsuga gibi. Adam kılıcı salladığında meteor kadar alan yok olacak.
Evrende çok kullanılan uzak mesafeye reiatsuyla vurmaydı o. Evrendeki en düşük seviye saldırı tipi. Arada 5-10 gömlek varken rakibe uzaktan tek atmaya yarıyor. İchigo’nun eski espadaya yaptığı gibi veya aizen’in komamura’ya yaptığı gibi. Uzaktan gelen bi saldırı yok. Kılıcı sallarken kesiliyor salladıktan sonra gitmiyor bişey.
ve bu zaraki’nin göz bandını çıkarmış haliyle bankaisi var. O meteor hiçbirşey.
@Nabu hocam yanlış anlamayın sadece soruyorum. Her ne kadar illüstrasyon'a dökülmediyse de Aizen'in mühürlü sandalyadeyken " Bu mesafeden ruh sarayındaki yerleri reiatsumla vurup yıkabilirim" demesini nasıl karşılıyorsunuz? Bu yerlerin her biri şehir büyüklüğünde ve aralarındaki mesafe kıta büyüklüğünde. Bir de Zaraki ada seviyesi değil bankai açınca ülke seviyesi diye skalamışlar wikide. O meteor ruhlar şehri seviyesindeydi çünkü.
Aizen'in o lafı pek çok manaya gelebilir. Vurmaktan kastı yok etmek mi, hedef almak mı ? Tam emin değiliz. Emin olsak dahi, Hougyoku Aizen ülke+ seviye biri olabilir zaten. Aizen özel bir varlık.
Diğer soruna gelince, vsbattlewiki çok sağlıklı bir kaynak değil. Arada faydalanılabilir ancak %100 müş gibi inanmamak lazım. Aynı site Monkey D. Garp'ın bir yelkenli gemi üstünde kaldırdığı dev gülle için 1 milyar ton ağırlığında diye perspektifi ve çarpanları hesaplamadan mal gibi bir hesaplama yapmıştı ve bu kabul edilmişti
@Hanzo7682 Çok güzel yazmışsın ve senin sandığından daha faza anlıyorum Reiatsu mantığını ve daha güçlü adamla dövüştükçe aslında çok daha fazla güçlü olduğunu da. Ancak senin kaçırdığın nokta birinde bir yıkıcılık olması otomatikman kazanacağı ya da birinde dayanıklılık yüksekliği otomatikman domine edeceği anlamına gelmiyor.
Naruto evrenine bak mesela tanrısal özellikler, bijuu gücü, kekkei genkai vs barındırmadan en yüksek dayanıklılığa sahip adam 3. Raikage. Ve bu adamın yıkım gücü, genel ninja becerileri de kage standartlarının bile üstünde. Ancak hiç bir zaman çağının en güçlüsü olarak anılmamış.
Hiruzen, Hanzo, Sannin gibi daha geleneksel tipler bu adamdan üstünlermiş demek ki ?
Aynı şekilde eeeen yıkıcı eeeen delici tekniklere bakalım ? Yine tanrısal özellikler, bijuu vs barındırmadan en delici ve yıkıcı teknik Jinton yani atom ayrıştırmasıdır. Bundan sonra da Kamui gelecektir.
Jinton kullanan iki adam var ikiside asla çağının en güçlüsü olmamışlar. Hatta bu adamlardan birini karşılıklı beraber ölüme sürüklemiş olan kişi 2. Mizukage, buhar şeytanı, serap ve su tabancası ile yağlı su atmak harici görünürde bir özelliği olmayan biri 2. Tsuchikage Muu'yu yanında götürmüş.
Ônoki desen hiç bir devirde çağının ne en güçlü ninjası ne de en güçlü kagesi.
Kamui'ye gelirsek Hashirama Hücresi + Gedo Mazo desteği + Madara Eğitimi gibi ekstrem eklentiler sayesinde Kamui'den maksimum fayda sağlamış birisi tek başına kamui ile bir şey yapabileceği yok yani. Öbür Kamui kullanıcısına gelince Kakashi, savaş arkında bile kendisini 5 Kage üyelerinden aşağıda gören birisi.
Nitekim, Naruto karakterleri, aşırı fiziki güç ya da dayanıklılık farklarına bu denli zaafı olsalar bu evrenin en güçlü isimler topografyası bambaşka olurdu.
Hiraishin, Edo Tensei, Kage Bunshin, Bilen üst seviyede dayanıklılık, güç, çakra, kondisyon, hız ve reaksiyon sahibi olan Tobirama databook'a göre daha yaşarken genç Hiruzen tarafından geçilmiş, bastırılmış. Bakarsan Tobirama çok daha uçarlı kaçarlı ve hax bir varlık.
Nitekim Zaraki'nin 3. Raikagex3 olması hatta x5 olması bu seviyede bir savaşta anlam ifade etmiyor. Full SM Minato ve 2 kage level edolu Tobirama varken, misal veriyorum.
Ve Naruto karakterleri, kunai yiyince yaralanıyor diyorsun da. O kunai'yi de bir başka ninja atıyor ve çoğu zaman millet onlara çakrasını ekliyor. Naruto evreninde CES diye bir kavram var yani Chakra Enhanced Strength yani Çakra ile Artırılmış Güç demek. Bunu seri başında gösterdi sonra her seferinde göstermedi elbette.
Ki çok üst seviye dayanıklılık featleri de var serinin. Misal 300-400 tonluk dev bir öküzün Jiraiya'yı devasa bir beton duvarın içinden geçirerek ona toslaması ancak Jiraiya'da çizik bile olmaması.
Aynı Jiraiya'nın sırf kükredi diye Seiritei'in (çizimlerdeki Seiritei, iddialardakini demiyorum) en az 5'te bir alanını yok eden ve sırf kolunu havada salladı diye kilometrelerce ötedeki ormanları yok eden, Yamato'yu savunma amaçlı mokuton kullanmaya iten 4 Kuyruk Kyuubi'nin pençesini ona zarar vermek istemezken göğsünden yedi Base Jiraiya ve adam bir yara iziyle ömrünü sürdürdü. Gai'nin tüm devasa kaplumbağa adasını sallayan ve adanın diğer ucundan bile görünen Hirudora atağından Kisame sıyrıklarla çıktı ve o kadar zayıflamış Kisame daha sonra mokutondan yapılma Giyotin kelepçelerinden kurtulacak gücü bulabiliyordu. Ki Gai, Hirudora'yı suyun altında yaptı yani atağın kinetik enerjisinin büyük kısmı absorbe edildi ona rağmen tüm ada sallandı. Tüm adayı sallayan Teknikten sonra Akatsuki'nin orta sıralarının aşağılarındaki bir isim mokuton tuzağı kırabiliyordu.
Asuma, kendi katonunu yedi, diz kapağından şişlendi, daha sonra göğsünün ortasına üçlü tırpan girdi. Hala ölmedi, hala hareket edebiliyor ve yaşayabileceğinden millet emindi bu yüzden Hidan işini bitirmek için en son kalbinin şişledi.
Kakuzu sadece 2 kalbi kalmışken "Hücresel Yıkım" özelliğine sahip bir ataktan tek parça halinde çıktı ve Rasen Shuriken sonrasında adam hala nefes alıyordu ve işini Kakashi bitirdi. Herkes burayı unutur mesela.
Nitekim, Ichigo'nun o kova maymun bekçiyle yaptıkları üzerinden yukarılara gittikçe skala yapmaya çalışsak bile ya da Grimmjow'un attığı patlayıcı vücut parçalarına Ichigo'nun dayanmasını ele alsak bile yine çok uçuk bir fark yok.
Nitekim evet Naruto evreni diğer evrenler gibi "kişi üretebildiği yıkım gücü kadar güce de dayanabilir" mantalitesinde bir evren değildir.Fiziksellikten öte teknikseldir . Ancak sanıldığı kadar kırılgan da değil. Eğer inanılmaz yorgun düşmüş daha 15 yaşındaki Gaara rahatlıkla, bakmadan 5 tane V3 Susano'nun kılıçlarını kumları ile durdururken bir yandan da 5. Mizukage'yi kurtarmaya uğraşabiliyorsa. üzgünüm ama Zaraki kılıcını salladı diye kimse atomlarına ayrılmayacaktır.
Kaldı ki Meteor featlerini başlatan evren Naruto üç büyükler arasında. İlk o yaptı sonra Bleach sonra da OP. Nitekim, Meteor üzerinden kıyas gidilecekse gene Naruto evreni karlı çıkar.
Tsunade'nin kariyerinin en low anından bir görüntü taa seri başları Sıkıysa Sakura'nın savaş arkında attığı devasa yumruğu at ve ardından gelen "Neredeyse Tsunade kadar güçlü" lafını altına iliştir hocam ?
Evet bir genin yaparken o, 19 yaşındaki Sasuke aynı tekniği yaptığında da şu oluyor;
Hadi bu aşırı oldu o zaman Kakashi seviyeye inelim;
Suigetsu denen arkadaş, Zabuza'nın kılıcını belki Zabuzadan bile iyi kullanan ve Darui, Kisame, Killer Bee gibi isimlerle teketek dövüşmeye yeltenecek ve bunlardan sağ çıkmayı başaracak kadar cesur ve güçlü biri. Ve bu çocuğun özelliği sıvımsı bedeninin bir bölgesinde suyu artırıp fiziksel gücünü artırmak. Ve bu adam Kisame'ye öldürmek amaçlı kılıç salladı.
Obito bunu koluyla durdurdu. Çizik dahi almadı. Animede, Obito kendini mor çakrayla güçlendirmiş gibi yapmışlar da , mangada böyle bir şey yok bayağı bildiğin durduruyor el bileği ile. Ve kılıç sıradan bir katana değil Sisin 7 Katanasından biri.
Aynı Obito'ya Kakashi değil Raikiri ile sadece yıldırım çakrası giydirdiği bir Kunai ile şunu yapıyor;
(Bu arada Hashirama kafası koparsa ölür ya da kalbi giderse ölür diyenlere gelsin, Obito Hashirama hücreleri sayesinde kalbi olmadan yaşadı)
Nitekim Jonin seviye bir adamın sırf kunai'sine element çakrası ekledi diye belki
Aynı Obito KCM Naruto'dan 2 tane KCM2 Naruto'dan iki tane Rasengan tankladı. Ki Rasenganlar bu raikirilerden de güçlü. Ancak Obito, Kakashi'nin onun kalbini delmesini bilerek istemişti çünkü Madara'nın mührü/akti oradaydı.
Naruto evreninde çakranı olaya ne kadar dahil ettiğine göre dayanıklılık ve yıkıcılık değişir.
Demek istediğim, Obito o Raikiri Kunai'den bile kurtulabilirdi belki ama yapmadı.
Suigetsu gibi Kisame ve Killer Bee'ler ile dövüşebilen biri Bleach'teki Pek çok Teğmenden güçlü (bazılarından ise değil), hele yakınlarda bir Su kaynağı varsa. Ve Bleach'te teğmen seviye adamın çizik atamadığı hatta kolunu 1 milim dahi oynattıramadığı adama eğer o kişi yeterli savunma göstermezse Jonin seviye bir teknik zarar verebiliyor. Tıpkı Hashirama'nın intihar ederek kendini öldürebileceği gibi. Normal da mümkünatı yok.
Yani ben reiatsu'yu sandığından iyi anlıyorum ancak sen Çakrayı sandığından kötü kavrıyorsun ve Naruto'dan hep low seviye seri başı featler ile gelip. Bana Bleach'den Hueco Munda ya da Karakura'dan featler atıyorsun
Senin o beğenmediğin Tsunade on binlerce insanı Devasa Şehirsel YIkımdan kurtardı, onbinlerce insana ve katsuyuya çakra dağıttı ve en bitkin halinde suratının ortasına Cho Shinra Tensei yedi, yara bile almadı. Tsunade'nin çağırdığı insan boyundaki katsuyular bile o atağı tanklayabiliyorlardı.
Ki çakranın miktarının ve kontrolünün öneminden yukarıdaki örnekte bahsettim. Çakrası o kadar azalmış ve o kadar hoyrat kullanmışken bunu tankadıysa Tsunade, daha dinç ve daha çakralı iken daha fazlasını tanklayacağı anlamına gelir. Buda Şehir+ seviye demek.
İçinde birden fazla kaptan ve üstü seviye ve diğer seviyedekilerle birlikte de onlarca shinigami'nin olduğu ve karşılarında da kendilerine denk bir başka ekibin olduğu bir savaş bir kasabada oldu ve mahalle blokları hariç hiç bir şey yerinden kıpırdamadı. Öte yandan çakrası bitip, yaşlı bir nineye dövüşmesine ramak kala bir şehri haritadan silen atağı tam atağın çıktığı noktada yemiş kadını sen attığın feat ile küçümsemeye çalışsan da gerçeklik sandığımızdan daha farklı.