Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

5 Potansiyel Savaş Tehdidi vs 5 Hokage

Reis o sahne Obito'nun "benim kalbim yok. acı da hissetmem." demek için Kakashi'ye yaptığı Genjutsu değil miydi yav.
Ben de aynısını diyecektim. Şu anda arıyordum.

(Bu arada Hashirama kafası koparsa ölür ya da kalbi giderse ölür diyenlere gelsin
Hocam kalbe bir şey diyemem de kafayı yenileyen Naruto karakteri hatırlamıyorum. Hidan yaşabiliyordu ama Kakuzu kafasını dikmediği sürece öyle kalıyordu.

Edit: @Nabu Genjutsu'ymuş. http://www.mangareader.net/naruto/636/3

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yetenekler, jutsu çeşitleri, dövüş tarzı falan bu lige karşı önemsiz kalır. Bleach tarafındakilerin hasar yemeleri zor reiatsu seviyelerinden dolayı. Vücutlarındaki reiatsu savunmasını aşacak bi jutsu minato, tobirama, hiruzen gibi karakterlerden çıkmaz.
Bir tarafta reiatsu varsa diğer tarafta da çakra olduğunu hatırlatırım. Onu geçtim neden önemsiz kalıyor? Zaraki örneğin, o zamanlar yeni Shinigami olmuş Ichigo tarafından kesilmedi mi? O Ichigo ise o zamanlarnormal bir insandan çok farklı değildi. Özellikle hız konusunda.

Hiruzen en fazla tsunade sayesinde devasa bi ateş çıkarır. Ama o ateş sıcak olmadıktan sonra bi önemi yok. Kıyaslama yaparsak evrendeki tüm katonlar genryuusai’nin Shikai’si yanında az kalıyor. Hiruzen’den çıkmaz böyle bi ateş. Madara’dan bile fodder’ları direk kül edecek bi ateş çıkmadı ki yamamato güçlü kişilere yaptı onu. Burda shikai genryuusai’den ayrı ligde adamlar var. Bunları yakacak bi katon çıkmaz yani hiruzen’den.

Seri başındaki zaraki bile sıkıntı çıkarırdı. Normal ninjutsuları sallamazdı. Chidori gibi baya delici bi tekniğin bile delip delemeyeceği şüpheli. O tekniğin çevreye verdiği hasarı gördük baya ve zarakiyle dövüşen ichigo normal bi Chidoriden daha delici kılıca sahipti zaten.
Adamın kılıcını bloklayamazlar da. Sadece hiruzen’in adamantin çubuğu iş görür orda ama onun da kuvveti yetmez (adam çubuğu zor taşıyordu).
Yani ne desem bilemedim. Konuda bahsedilen zirve Hiruzen ve zor taşıyor dediğin adam şunu da yapıyor;
da3fdf2bf225a2f01f92be6cca76b0c3.gif

Diğer kaptanlara karşı böyle bi sıkıntı yaşamazlar. Dövüş tarzları daha iyiyse zaten hasar da verebilecekleri için kazanabilirler. Ama hierro’lu güçlü espadalara karşı ve ss arc zaraki gibi hayvanat shinigamilere karşı çok sorun yaşar bunlar. Onları zar zor bi şekil indirebilecek olsalar bile (mühürle falan) bu lig çok ayrı. Bleach’teki gibi kunaiye chakra koyup süper keskin kunai yapma falan yok çünkü.
1 milyon zanpaktou seviyesi keskinlikte bi kılıca denk delicilik çıkmaz bunlardan. Çıksa da SS arc shikai ichigo’nun seviyesiydi o.

Hashirama tek başına en fazla 1 kişiyi alır chakrası biter. Diğer hokageler hasar veremez bu lige. 1 vs 5 olsa yorulur, reiatsusu zayıflar ve hasar yer diyeceğim (ss’yi indirdikten sonra ichigodan hasar yiyen ve isshinle zor dövüşen base aizen gibi) ama o da mümkün değil burda.

lig farkı var diyorum kısaca. Dövüşmeyi zarakiden iyi bile bilseler vursalar işlemez, zaraki kılıç sallayınca geriye atomları kalmaz. Hashirama dışındakiler işe yaramaz burda. Güçlü kaptan ligi adamların karşısında tüm SS’yi solo rahat alacak karakterler var.
Süper keskin yapma yok diyorsun da bu mantıkla Bleach takımında da bir şeye reiatsu ekleyip onu süper sağlam yapma yok. Örneğin Mokuton.
7136205-images%20(8).jpeg

Bu iki kuyrukludan yedi kuyrukluya kadarki tüm Bijuu'ların yaptığı danalar ve her biri kolayca dağları varlıktan siliyor.

6785070-3007818855-50805.jpg

Ve da %50 Kyuubi'nin daması ile o üstte söylediğim iki ve yedi kuyrukluya kadarki Bijuu'ların damasının çarpışması ki nereden baksan şehir veya ada boyutu bir şey ki sol tarafta dağlar yanında küçük kalıyor.

Şimdi gelelim Mokuton'a, Hashirama'nın yaptığı Mokuton Golem ve Mokuton Dragon %100 Kyuubi'nin yaptığı bdye birden fazla kere kafa atıyor. (Hani küçük versiyonları bile dağları kül eden) Ve bu adamın elinde hala o Golemden çok çok daha büyük Shinsuusenju ve üstüne SM bonusu var hala.
20200223_151908.jpg

Yani bilemiyorum Bleach takımı ne yapabilir? Ichibei Hashirama'yı boyayabilse idi aradan çıkartabilirdi ama onu koruyan Mokuton Golem, Mokuton Dragon ve Shinsuusenju var.

@Nabu

Başlardan (sasuke) feat verirken aklımdan geçti acaba yanlış anlaşılmamak için sonraki halini atsam mı diye. Ama açık söyleyeyim anlaşılır diye düşündüm. Bi de tamam narutoda başlardan feat verirken bleachte sonlardan vermeme kızmışsın. Ama benim suçum yok anketteki karakterlere baksana :D Bleach’ten seri sonu tanrılar var. Naruto’dan tsunade, hiruzen, tobirama, minato. Ne yapayım seri sonu naruto’nun bijuudama rasenshurikenini mi atayım?
bana sorarsan az bile yaptım. Önceki mesajda yazdığım gibi bi joninle tobirama, hiruzen arasındaki fark heuco ichigo’yla seri sonu tanrılar arasındaki farktan daha az.
tobirama bi jonin için tanrı değil. Ama seri sonu karakterler ichigo için bi tanrı. Base aizen bile tanrıydı bu attığım ichigo için.

Mesajda da yazdım demek istediğim şu:

tamam sasuke gennin. Tamam chidori daha da güçlenebilir. Ancak bu sasukenin su tankını zor aşan chidorisi bile çoğu joninden kalp alacak bi seviye zaten. Bundan fazlası overkill. Ve anketteki karakterlerin derileri joninlere kıyasla tanrısal değil. onlara bile girer o chidori. Tsunade iyileşiyor ama kesiliyor mesela çelikle. Minato da öyle(yazarsam ayıp olur diye bişey demedim de adama kıymık bile girdi yav). Tobiramada ve belki genç hiruzende biraz hayvanlık vardı sadece.

tamam tsuchikage’de jinton varken çağının tepesine konmamış. Ama adamın tekniği zaten overkill ve 1 tekniği var. Katon milleti yakıyorsa, suiton deliyorsa, kunailer kesiyorsa ne diye milleti atomlarına ayırıyorsun :D Daha düşük hasar işe yarıyorsa lazım olan vurabilme olasılığı, dikkat dağıtabilme falandır. Oonokide o yok.

bleach’te sıkıntı şu ki en güçsüz menos’un cero’su veya zayıf bi kidou bile milleti toz yapıyor. Ama milleti toz yapan o saldırıyı başkası elinin tersiyle bi yere atıyor. Böyle bi durumda o kişiyi yenebilmek için en azından başkalarını toz edecek seviyede bi tekniğe mecbur kalıyorsun rakibe çizik bile atabilmek için. Oonoki böyle biri mi?

Tsuchikage o hasar gücüne ömründe kaç kere gerçekten gerek duymuştur? Raikageye karşı, susannoya karşı falan anca lazım olur. O kadar hasar gücünün gerek görülmemesi, hazırlamasının süresi ve o kadar chakra gerektirmesi falan düşünülünce en güçlü olmaması normal.

yani jinton’a yeterince değer verilmedi diye delicik önemli değil diyorsun da burda durum farklı. Evrende sadece başkalarını toza dönüştürecek seviyede bişeyle zarar görebilen kaç kişi vardı ki bu adama değer verilsin? onu da geçtim bu adamın yumruğu, tekmesi milleti toz yapmıyor ki. Daha önce de yazdım tekniği atacağı çok belli. Dodge’laman gerekiyor. Herşeyi geçtim milleti toz yapan saldırı var ama kendi vücudu ona dayanacak seviyede değil? Bleach’tekilerle benzer bi yönü yok bunun.
orihime‘ye grimmjow’un cero’sunu versek anca ona benzetilir (mübalağa).Bleach’ten başka birine benzemiyor.

Raikage de tamam kuvvetli, hızlı dayanıklı. Ama gördük ki FRS zaten adamın defansını aştı tek atmaya yetmedi sadece.
Yeterince dayanıklı değildi. Belli bi seviyeye kadar naruto evrenindekilerin kazanması zaten normal tuzağa düşürürsün, kombo atarsın, mühürlersin. Kaptan ligini ve belki espadaları bu şekilde alsınlar zaten. Tanrı koymuşuz burda sıkıntı o. O fiziksel farkı da teknikle kadar bi yere kadar kaparsın anca.
Raikage 100 metre uzaktan elini sallayınca 100 km alanlık yer mi patlıyor? Ya da derisi o kadar sağlam mıydı? Hiruzen gibiler zaten fuutonu da dahil edip bi komboyla alır onu. Ama meteor ligi bişey nasıl atsın hiruzen?

Raikagenin defansı saydığın naruto karakterleri tarafından aşılmayacak seviye değildi. Belki saf güçle aşmak zor olurdu ama element üstünlüğü baya işe yarıyor. Onu geçtim dövüşmek mümkün. Saldırısından sıyrılabiliyorsun, duvarla yavaşlatıldı, tuzağa düştü, frs’yi bi şekilde yedi. Hiruzen illa tuzağa düşürüp kombo atar.

Ama burdaki bleach karakterleri öyle görünmüyor. Zaraki mesela 100 km’lik meteor patlatmış. Bu adama duvar koysan ne olur, ayağının altını çamur yapsan ne olur? Gelip yumruk atmaya çalışmıyor ki? daha dayanıklı, daha kuvvetli değil sadece. Saldırılarından kaçmak da zor reiatsu tipi olduklarından. Burda tüm reiatsuyu kılıçta toplayıp rakibi kılıçla kovalamasına gerek yok.

tsunadeyle ilgili attığım şey de Sasukeyle aynı. Tamam kadın daha da güçlü vurabiliyor. Senin dediğin kadar ileri gitmeye gerek yok. Naruto’ya “tek parmakla yeneceğim” diye söz verdikten sonra kadın tek parmağa hayvan gibi chakra koyup sokağı ikiye böldü.
Orda eleştirdiğim şey joninlerin tsunadeden tek yemesi değil. Tsunadenin orda gösterdiği güçten tek yiyecek olmaları. Kadın zaten güçlenmedi ki ilerde. Hep aynı. Kullandığı chakra değişiyor duruma göre. Ama en optimal kuvveti o attığım sayfa olmalı. Daha da arttırıp dövüşse hızlı yorulur. Zaten orda bile çok çabuk yoruldu.

O kuvvete bakıp “byakugouyla kaptana dalar” demem zaten. Kaptanlar sadece fiziksel güçle byakugouyu ezer derdim kadının max gücünün o olduğunu kastediyor olsam. adamlarda bankai falan var.

yani tsunadenin daha kuvvetli olabildiğinin farkındayım. Ama savaş arc‘ında “nerdeyse tsunade gibi” dendiğini hatırlamıyorum sakuraya. Sakura etrafı yıktıktan sonra “benim tsunade gibi gençlik için güç harcamama gerek yok” demişti. Daha yıkıcı olmasının sebebi oraya bağlandı yani hatta.
Tsunadeye benzetilen şey alnına yıllarca chakra toplayabilmesiydi. Shizune bile yapamamış sadece sakura başarmış. Ben benzetilen şey kuvvet değil diye hatırlıyorum.

“chakrayla güçlendirme” dediğin şeyi biliyorum. Sasuke+naruto 1 zabuza clonu alamazken sasuke chakra antrenmanından sonra bacağını chakrayla güçlendirip 10 clon falan aldı.
aynı şekilde naruto kyuubiden chakra alınca dev yılan durdurdu.

Ancak kunailerde yok o durum. Sallayan, fırlatan kişi kuvvetli ona bişey demem. Zaten öyle olmasa o bıçaklar o ağaca ulaşmaz bile :D Ama bıçağın kendisine bi chakra verme yok. Element ekledikleri oluyor ve narutoyla asumanın yaptığı da zaten o. O attığım kunai resmi zaten güçlendirilmiş halleri. Ancak çoğu ninja onu da yapmadan jonin yaralıyor.

Chidori ve obito konusu:

obito’nun zabuza kılıcını durdurması zaten normal ve anketle alakasız. Onun dayanıklılığı hashirama hüçlerinden kaynaklıydı. Çocukken o kol dev kaya parçaladı, savaşta rasengandan yanık iziyle çıkmasına yaradı. Ancak bu güç chakrayla yapılan bişey değil. Hücrelerle yaptı. Ankettekilerde yok o.

Kakashi’nin açtığı deliği ise genjutsu diye biliyorum. Hatta bölümün çıktığı hafta anlaşılmıştı bu. Obito zaten “bak kalbim boş” konuşması yapma derdinde orda :D ondan birkaç sayfa önce obito’nun sharinganına dikkat çekiliyor. Orda başladı diye tahmin etmiştik bölümün çıktığı hafta. Zaten çocukluk ilizyonları da gösteriyor.
Daha sonra bi bölüm ikisinin birbirini deldiği bi sahneyle bitiyor. Orda da çok zor da olsa obito’nun delik hala görünüyordu. İlizyon olduğu orda kesinleşti (kakashi kalpsiz yaşayan adamı delmek için kendini feda edecek bi mal değil). Ve sonraki bölüm bi baktık ki ilizyonmuş. Obito’nun deliği de yoktu artık.

Obito dövüşü nasıl bitirmek istediğini göstermiş gibiydi. Birbirlerini sapladılar ve obito kasti olarak kalp verdi. Ama o attığın sahnede değil nerdeyse öldüğü sahnede yaptı onu.

“Obito normalde delinmez yav” anlamında yazmadım bunu. Ama kalpsiz yaşayamaz. Kamui zayıflığı ortaya çıktığında bırak chidoriyi yumruk yediğinde bile kan kustu (kakashi diğer taraftan yumruk attı). Kalbi gidince bi damla kan vermeyecek biri değil. Tüm vücudu sert de değil muhtemelen. Yoksa kakashinin yumruk narutonun kcm rasengandan güçlü oluyor.

bu arada kakashi’nin bıçağı sadece chakralı bıçak değil. Raikiriyle birleştirmiş adam. Hakuyu bile öyle güzel delmedi aynı karakter :D bıçağa chakra koymanın sonucunu asumadan gördük zaten. Doğru düzgün çelik delmiyor. Chidoriye özel bi durum.

Sasuke’nin 19 yaşında yaptığı neyi attın bilmiyorum resim gözükmüyor da mesajın başında dediğim gibi dikkat çektiğim şey jonin dayanıklılığı ve ankettekilerin joninlere kıyasla tanrı olmadığı.

Benim attığım chidori zaten jidanboyu geçen ichigo seviyesi değil. Demek istediğim o ve ona rağmen joninler (muhtemelen anketteki bazı kişiler de dahil) ölüyor ona. Kunaiyle kesiliyorsa da ölsün bi zahmet.

19 yaş sasuke çeliği kağıt gibi keser ona bişey demem(onu mu attın bilmiyorum). Ancak iyimser davransak keskinlik açısından ikkaku-renji seviyesine koyar bu onu. Hadi zaraki karşısı ichigo diyelim ama o da zaten çizemedi adamı.

jiraiya hakkında daha önce yazmışımdır. Onu öğrendiğimiz bölümde tsunade’nin bu adamı ölüm döşeğine soktuğunu da öğrendik(nagato anketiydi galiba). Tsunade joninlere tek atan gücüyle girişmiş adama ve hala yaşıyor. Evren içinde dayanıklılığı ayrı. Ancak tsunade’nin byakugou’suz kuvveti zaten abartılı değil ki?
O son arc’taki sakura gücünde olduğunu hiç hatırlamıyorum sen o seviyeyi kabul ettiğinden Bu söylediğimi kabul etmezsin herhalde. Attığım sayfadaki güce az deyip grimmjow’un bıçakları kadar bile düşünsem ichigo’nun 5 taneye verdiği tepki ortada.

4 kuyruk kükredi mükredi ama iki evren için ortak bi ölçüm noktası bulamıyoruz orda. Köprüdeki çelikleri itti ama chakra hepsi. Baya chakra salıyor ve yaptıklarını onunla yapıyor. Daha güçlü halleriyle bile naruto öyle yumruk sallamadı hiç. Kontrollüydü çünkü.
Örneğin sakura’nın yıkıcılığını savaşta gördük. Üstüne byakugouyu daha da saldı. Bu kız kaguyaya vurunca kaguya azcık aşağı inerken naruto kaguya’yı uçurdu, çıplak elle kol aldı. Ama bu çocuk el sallayınca ağaç mağaç uçmuyor.

tsunade şehri yok eden bişeye dayandı da o teknik şehri iterek yok etmedi mi? Kadının dayanıklılığı nasıl şehir+ oldu?
böyle dayanıklılık verebilmek için bi karakterin şehir yok ettikten sonra yumruğuna chakra koyup “bak aynı chakrayla yumruk atıyorum” diyerek kadının suratına yumruk atması gerekir.
Söylemesine de gerek kalmaz tabi. Bu buster seviyelerinin kullanıldıkları evrenlerde zaten enerji miktarı yıkılan alanla ölçüldüğünden aynı seviye yumruğa falan da yansıyor ama narutoda yok o.

tsunade şehir büyüklüğünde bi shinradan sağ çıktı o kadar. Şehir kadar mesafe sürüklendi, binalar arasında kaldı falan. Etkileyici değil demiyorum ama şehir seviyesi dediğin şey başka bişey. Naruto mesela bijuudamayla değil de rasengana hayvan gibi chakra koyup şehir yok etse ardından o chakra seviyesiyle tsunadeye yumruk atsa derim ki bu kadın şehir seviyesi.

Kadına normal kılıç soksan girmeyeceğini gösteren bişey yok. Çocuk naruto’nun rasenganını görünce panikledi bu kadın. Kabuto kunaiyle öldürmeye gidiyordu (tamam zayıftı da şehir ligi nerde kunai nerde). Kabuto ve oroc gayet zarar veriyordu ve kuvvetleri benim attığım tsunade kuvvetinden düşük.

karakura patlamadı okey. Ama zarakiyle gerard dövüşürken de bişey olmadı? Zaraki alan yok etmek isteyince ne olduğunu biliyorsun.

aynısı aizen için de geçerli. Adamın üstüne mühür kıyafeti var, sandalye de gücünü kısıyor. O haliyle sarayı reiatsusuyle indiriyordu. Cero tarzı bi bomba da değil saf reiatsuyla yapmaya kalktı onu. Ama dövüşürken patlamadı etraf?

daha sonra kyouraku söyledi bu arada sandalyenin falan güç kıstığını. Aizen’in kalkıştığı şeye değil sandalyeye rağmen onu yapabilmesine şaşırdı.

Orda niyetinin yok etmek olduğu kesin. SS’dekiler o yüzden durdurdu zaten.

Bleach’e benzetme yaptığın adamların hep bi zayıflıkları var kısaca. Evrenin tepesinde olmamaları gayet normal.

-Tsuchikage’de toz yapan teknik var. Ama ona dayanan biri değil kendi. Her yumruğunu o lige sokamıyor ve evrende o saldırı şart da değil. Tek atabilen ama isabeti zor bi tekniği var o kadar. Sadece yavaş bi cero’su var yani. Ne derisi anormal ne de kılıcı yumruğu anormal.

-raikage Sadece rakibe koşup yumruk atmaya çalışan adam ve defansı ondan güçlüler tarafından aşılamayacak seviye değil. Elini bi sallayıp bikaç km alan Yok edecek biri değil. kidou tarzı şeyler de yok.

-jiraiya evrenin belki de en dayanıklı adamı. Hashi hücresi, yıldırım zırhı falan olmadan en yüksek dayanıklılığı göstermiş olabilir. Ancak tsunadenin ölüm döşeğine sokabildiği biri o da. “Constitution” açısından yüksektir ancak sertlik açısından en fazla SS arc ichigo ligine konur. Bilemeden bankai. onu da sen attığım tsunade featini beğenmedin diye söylüyorum:D tsunade’nin yumruğundan daha büyük görünen o bıçaklara denk saysam bile ichigo’nun sallamadığı hasarla jiraiya komalık olmuş oluyor. Bankai ichigo demem baya iyimser bi hesap.

-obito’da ankettekilerde olmayan hashi hücresi var. Onu kullanınca yaptığı şey rasengana dayanmak. Kullanmadığında kakashinin yumruğuna kan kustu.

ayrı ayrı bakınca tek başına delicilik, dayanıklılık, alan yok etme zayıf görünebilir. Ancak her saldırın o ligdeyse, toz edecek seviyenin aşağısı seni yavaşlatmıyorsa o ayrı bi konu.

Kaptanların derisinde çok anormallik yok. Zaten “hierro” gibi bi teknikleri olmadığından saf reiatsuyla çok defansları artmıyor sadece zaraki büyük bi istisna. onların kılıcı problem. O yüzden ben kaptanları falan anlayışla karşılarım evreni daha üstün görmüşüm gibi görünmesin. Ama tanrı ligi hepten abartı. Orda reiatsu hepten uçtuğu için saldırıların %99’u işlemeyecek. O kadar dikkat dağıtma becerisi, kombolar falan anlamsız kaldı. Adamın dikkati niye dağılsın zarar görmüyorken.

Mola vererek yazdım aynı şeyleri yazmışım galiba birkaç defa editlerim sonra.

edit: @Earendill

Hiruzen’le ilgili attığın sahneden o mesajda bahsetmiş olmam lazım bakamayacağım şimdi. Açık açık “sopanın kendi uzama kuvvet neyse anca itmeye yarar da kendi vurunca hasar mı verecek” gibi bişey yazmış olmam lazım.

sopa uzuyor. Uzadıkça kyuubi itiliyor. Başka bişey yok orda.

Mesajının gerisi hashiramayla alakalı. Benim mesaj diğer hokagelerin lig dışı kalmasıyla alakalı. Gerisine bişey demem o yüzden. Ancak chakrayla mokutonun güçlenmesi zaten reiatsuyla yapılan şey. Adam başkasını toz yapan şeyi eline reiatsu koyup eliyle tutuyor. Naruto’da hashirama-madara ligi yapıyor öyle bişey. Önceki mesajımda yazdım tobiramada da var biraz. Belki genç hiruzende de biraz vardır. Ama bu lig karşısında duracak kadar değil.

İchibei Hashirama'yı boyamak zorunda değil. golem ve ejderha İchibei için basit hedefler hatta. Onları boyaması, odunun anlamını değiştirmesi bile yeterli. xd

İchibei Hashirama'yı boyamak zorunda değil. golem ve ejderha İchibei için basit hedefler hatta. Onları boyaması, odunun anlamını değiştirmesi bile yeterli. xd
aynen mürekkebinin değmesiyle isim silip karınca bile yapabilir. Shinigami veya zanpaktou olması gerekmiyor. Yhwach quincy olmasına rağmen almight olmasaydı gördük ne yaptığını.

aynen mürekkebinin değmesiyle isim silip karınca bile yapabilir. Shinigami veya zanpaktou olması gerekmiyor. Yhwach quincy olmasına rağmen almight olmasaydı gördük ne yaptığını.
O bankai gücü, onun için yazması gerek de, fırçasıyla vücudun bir yerine değerse o yeri değiştirebilir, gücünü azaltabilir.

0608-008.png

0608-009.png

0608-010.png

@him Senin fikrini almak isterim; Shinigami halinde bile Soi-fon'un saldırısını sırf reiatsuyla engelleyen adam, üstün varlık halindeyken Hiruzen'in falan saldırısını engelleyemez mi?

tumblr_inline_nqzxr2SOBq1st84fd_1280.png

Ayrıca kıyafetlerinde siyah varsa da işleri çok zor. Ki Hashirama'nın saç rengi falan siyah. :D Üzgünüm ama Hashirama baya etkisiz kalacak.

0608-015.png

0608-016.png
0609-001.png

0609-003.png

0609-004.png

@redstak

Ben oyumu Bleach ekibinden tarafa kullandım. Zira Aizen ve Urahara'nın, hatta özellikle Urahara'nın "kurnazlık" zekası Naruto ekibinin ötesinde.
Yhwach'ın Urahara'yı potansiyel savaş tehdidi saymasının başında da bu geliyor zaten. Her şeye hazırlıklı bir adam aynı Batman gibi. Yani planının planının planı var adamda.

Hashirama'da devasa -belki Kyubi'den fazla- çakra olması bir şeyi değiştirmiyor. Hashirama'nın tek tehlikeli yanı Senjutsu kullanarak tehlikeleri hissedebiliyor olması. Senin de dediğin gibi Mokuton vb. şeyler siyaha boyandığı anda anlamını kaybediyor. Minato'nun mühürlerinden herhangi birini boyayıp geçersiz kılabilecek, Tobirama'nın edolarını siyaha boyadığında Edoluğunu kaybettirebilecek biri Ichibe.

Yamamoto güneşin ateşi ile vücudunu kaplayıp, en güçlü bankai denen bankaiyi açmasına rağmen gözlerini bile açmamış Yhwach ona, "seni tehlike olarak görmedim" diyerek seviyesini belli ediyor zaten. Ki bu Yhwach Ichibei tarafından top gibi sektiriliyordu taa ki gözlerini açıncaya kadar. Zaten gözlerini açtıktan sonra adam tek başına tüm Naruto evrenini tokatlardı o ayrı.

Şimdi o gözlerini açmış ve neredeyse geleceği dilediği gibi değiştiren bir adam Aizen karşısında ne kadar çaresiz kalıyor onu da gördük. Aizen adamın "geleceği değiştirme" yeteneği ile oynadı resmen.

Şimdi önceki mesajları okumadım ama diyen varsa söyleyeyim, Aizen'in o esnada kılıcı olmadığını, dolayısıyla Yhwach'ın da Aizenin shikaisini görmediğini hatırlıyorum. Bu durumda Aizen hiçbir ek şey kullanmadan sadece isteği doğrultusunda adamın fabrika ayarları ile oynadı.

Aynı Aizen'in yaptığı mutlak hipnozdan sadece kılıcına tutunarak kurtulabileceğini ya da kılıcından çıkan Reiatsu'yu hissederek nerede olduğunu bulabileceğimizi biliyoruz. Eee bu adamda artık kılıç yok. Beni delirtmek mi istiyorsunuz. Aizen'in kılıcı yok. Buna rağmen yeteneğini kullanıyor.

Bu şu sonucu ortaya çıkarıyor. Aizen yeteneğini sahaya gelir gelmez kullandığında Sharingan kullananlar dahi, (çünkü bu sadece gözleri etkileyen bir genjutsu değil. Dolayısıyla kendi bedenine zarar vermesi bu hipnozdan kişiyi kurtarmaz.) Aizen'in hipnozunun farkına varamayacaktır. Adam sahaya girdiğinde tüm herkesin fabrika ayarları ile oynayıp, Sasuke'nin Danzo'ya yaptığı gibi "varolmayan bir gerçeğe inandırma" politakasını uygularsa Aizen istemediği sürece kimse o hipnozdan kurtulamayacak demektir.

Kimse bu olayın bir hipnoz olduğunu anlamayacağına göre, birbirlerine çakra vererek -Naruto evrenindeki tüm genjutsuları bozma yöntemi- Aizen'in hipnozunu bozamayacaktır. Bundan dolayı Hashirama'nın o devasa çakrası Hokagelere karşı bile olabilir. Yani 5 potansiyel savaş tehdidi sadece olayı izlemekle, Hashirama'nın tüm kendi ekibini dağıtmasını izlemekle geçe"bilir".

Peki Senjutsu? Senjutsu kullananların en fazla yapabileceği şey gerçek Aizen'in reiatsusunu hissetmek olabilirdi. Aa pardon, Aizen istediğinde sıfır Reiatsu moduna girip "aşkın varlıklar" dışında kimse onun Reiatsusunu hissedemiyordu dimi.

Bleach evrenindeki aşkın varlıklar (Ruh Kralı, Ichigo, Aizen, Yhwach) Naruto evreninde neye karşılık geliyor onu bilmiyorum. Belki "Rikudou Sennin Mod" a karşılık gelebiyor olabilir çünkü Madara'nın "hissedilemez" denilen Rinnegan (Rinbo: Hengoku vs. boyutsal teknikler) teknikleri sadece Rikudou çakrası ile hissedilebilir/görülebilir hale gelmişti. Ama Hokageler arasında da bunun olmadığını biliyoruz sanırım Aizen eğer sahaya girer girmez gücünü kullanırsa çok kolay bir zafer olurdu Bleach ekibi için.

Gelelim mühür mevzusuna. Mühür yapmayı bilenler sadece Naruto ekibi değil. Ichibee de Yhwach'ın kaleye girmesini engellemek için bir mühür koymuştu. Hesaba katmadığı tek şey bu tarz şeylerin Yhwach'da işe yaramayacağını bilmiyor olmasıydı.

Meteor meselesine gelince Meteor'u hashirama değil "aşkın/rinneganlı" madara kullandı. O Madara'nın Rinnegan güçlerini kullanmaya başladığında savaş alanındaki kimsenin rakip olamayacağı da bariz şekilde belliydi ve nitekim öyle oldu. Hashiramaya soktuğu çubukları dirilir dirilmez aktifleştirdi ve Hashirama'ya tabiri caizse tek atmış oldu. Yani o Madara, o anki Hashiramadan kat kat güçlüydü. Varmak istediğim nokta, Zaraki'nin meteoru sadece shikai kullanarak yok etmesiydi. Yani Rikudou Madara'nın meteorlarına karşı "Rikudou Naruto"nun yaptığı gibi. Rikudou Naruto da Hashirama'nın kat kat ilerisinde.

Yani yine kıyas yolundan gidersem Bankai Kenpachi'nin Rikudou Naruto'nun en azından yarısı kadar güce sahip olduğu sonucuna varabiliriz. Bu kısım benim Zaraki'ye iyimser yaklaşımımdı kabul. Sadece dağ büyüklüğünde, şehir büyüklüğünde meteorların shikai kenpachi için bile tehlike teşkil etmediğini ifade etmeye çalıştım. Ki bu adam uzay boşluğuna maruz kalıp yaşamış birisi de neyse..

Ichigo'ya hiç girmiyorum. Girersem işin içinden çıkamayız. Adam bildiğin bütün yukarıda saydıklarımı yapabilen potansiyel savaş tehdidi olanlar listesinde birinci sırada yer alıyor ve "Yhwach" dediğimiz adamın "gelecekte bankainin çok tehlikeli olduğunu gördüm o yüzden geleceği değiştirerek yok ettim" diyo.

Neyse fazla uzatmayayım da Aizen, Urahara fanlığım pek belli olmasın.

Raw güç olarak evet Naruto ekibi bir şeyler yapabilir ve Bleach takımının önünde olabilir. Ama Aizen, Urahara, Ichibee karşısında raw güçlerinin inanın hiç ama hiç önemi yok. Hislerini kontrol edemedikten, gördüğün şeyin gerçek mi yanılsama mı olduğunu bilmedikten sonra tüm gezegeni yok edecek güce sahip olmuşsun ne anlamı var ki?

Meteor meselesine gelince Meteor'u hashirama değil "aşkın/rinneganlı" madara kullandı. O Madara'nın Rinnegan güçlerini kullanmaya başladığında savaş alanındaki kimsenin rakip olamayacağı da bariz şekilde belliydi ve nitekim öyle oldu. Hashiramaya soktuğu çubukları dirilir dirilmez aktifleştirdi ve Hashirama'ya tabiri caizse tek atmış oldu. Yani o Madara, o anki Hashiramadan kat kat güçlüydü. Varmak istediğim nokta, Zaraki'nin meteoru sadece shikai kullanarak yok etmesiydi. Yani Rikudou Madara'nın meteorlarına karşı "Rikudou Naruto"nun yaptığı gibi. Rikudou Naruto da Hashirama'nın kat kat ilerisinde.

Yani yine kıyas yolundan gidersem Bankai Kenpachi'nin Rikudou Naruto'nun en azından yarısı kadar güce sahip olduğu sonucuna varabiliriz. Bu kısım benim Zaraki'ye iyimser yaklaşımımdı kabul. Sadece dağ büyüklüğünde, şehir büyüklüğünde meteorların shikai kenpachi için bile tehlike teşkil etmediğini ifade etmeye çalıştım. Ki bu adam uzay boşluğuna maruz kalıp yaşamış birisi de neyse..
giphy.gif

Diğer kısımlar neyse de, şu kısım hakkında ne diyebileceğimi bile bilmiyorum.

Zaraki'nin kestiği meteor çok abartılıyor.
7254992-20200223_223931.jpg

Resimde beceriksizce kırmızı daire içine aldığım yerin ismi Soukyoku tepesi. Ve Seiretei'nin oldukça dışından görüldüğü üzere şehrin içinde büyük bir yeri kapsıyor.

Ve buna rağmen o tepe şu kadar bir şey;
1430859493113.png

Yani üzgünüm ama bırak meteoru, Seiretei bile yalnızca şehir kadar gibi gözüküyor manga içinde.

Ve şimdi gelelim Naruto'ya;
7AH1mRa.png

BSM formunda bile bu kadar büyük Rasenganlar yapabiliyor. Ki bunu yaparken çakrasını yüz bin kişiye birden dağıtarak o kadar kişiyi üç gündür ölmekten koruyordu.

So6P versiyonu ise çok ayrı bir şey. Sasuke ile birlikte dünyadan ay kaldırıyor. :D
96014c06d8742f159798247641c286d7--naruto-shippuden.jpg

@redstak

Ben oyumu Bleach ekibinden tarafa kullandım. Zira Aizen ve Urahara'nın, hatta özellikle Urahara'nın "kurnazlık" zekası Naruto ekibinin ötesinde.
Yhwach'ın Urahara'yı potansiyel savaş tehdidi saymasının başında da bu geliyor zaten. Her şeye hazırlıklı bir adam aynı Batman gibi. Yani planının planının planı var adamda.

Hashirama'da devasa -belki Kyubi'den fazla- çakra olması bir şeyi değiştirmiyor. Hashirama'nın tek tehlikeli yanı Senjutsu kullanarak tehlikeleri hissedebiliyor olması. Senin de dediğin gibi Mokuton vb. şeyler siyaha boyandığı anda anlamını kaybediyor. Minato'nun mühürlerinden herhangi birini boyayıp geçersiz kılabilecek, Tobirama'nın edolarını siyaha boyadığında Edoluğunu kaybettirebilecek biri Ichibe.

Yamamoto güneşin ateşi ile vücudunu kaplayıp, en güçlü bankai denen bankaiyi açmasına rağmen gözlerini bile açmamış Yhwach ona, "seni tehlike olarak görmedim" diyerek seviyesini belli ediyor zaten. Ki bu Yhwach Ichibei tarafından top gibi sektiriliyordu taa ki gözlerini açıncaya kadar. Zaten gözlerini açtıktan sonra adam tek başına tüm Naruto evrenini tokatlardı o ayrı.

Şimdi o gözlerini açmış ve neredeyse geleceği dilediği gibi değiştiren bir adam Aizen karşısında ne kadar çaresiz kalıyor onu da gördük. Aizen adamın "geleceği değiştirme" yeteneği ile oynadı resmen.

Şimdi önceki mesajları okumadım ama diyen varsa söyleyeyim, Aizen'in o esnada kılıcı olmadığını, dolayısıyla Yhwach'ın da Aizenin shikaisini görmediğini hatırlıyorum. Bu durumda Aizen hiçbir ek şey kullanmadan sadece isteği doğrultusunda adamın fabrika ayarları ile oynadı.

Aynı Aizen'in yaptığı mutlak hipnozdan sadece kılıcına tutunarak kurtulabileceğini ya da kılıcından çıkan Reiatsu'yu hissederek nerede olduğunu bulabileceğimizi biliyoruz. Eee bu adamda artık kılıç yok. Beni delirtmek mi istiyorsunuz. Aizen'in kılıcı yok. Buna rağmen yeteneğini kullanıyor.

Bu şu sonucu ortaya çıkarıyor. Aizen yeteneğini sahaya gelir gelmez kullandığında Sharingan kullananlar dahi, (çünkü bu sadece gözleri etkileyen bir genjutsu değil. Dolayısıyla kendi bedenine zarar vermesi bu hipnozdan kişiyi kurtarmaz.) Aizen'in hipnozunun farkına varamayacaktır. Adam sahaya girdiğinde tüm herkesin fabrika ayarları ile oynayıp, Sasuke'nin Danzo'ya yaptığı gibi "varolmayan bir gerçeğe inandırma" politakasını uygularsa Aizen istemediği sürece kimse o hipnozdan kurtulamayacak demektir.

Kimse bu olayın bir hipnoz olduğunu anlamayacağına göre, birbirlerine çakra vererek -Naruto evrenindeki tüm genjutsuları bozma yöntemi- Aizen'in hipnozunu bozamayacaktır. Bundan dolayı Hashirama'nın o devasa çakrası Hokagelere karşı bile olabilir. Yani 5 potansiyel savaş tehdidi sadece olayı izlemekle, Hashirama'nın tüm kendi ekibini dağıtmasını izlemekle geçe"bilir".

Peki Senjutsu? Senjutsu kullananların en fazla yapabileceği şey gerçek Aizen'in reiatsusunu hissetmek olabilirdi. Aa pardon, Aizen istediğinde sıfır Reiatsu moduna girip "aşkın varlıklar" dışında kimse onun Reiatsusunu hissedemiyordu dimi.

Bleach evrenindeki aşkın varlıklar (Ruh Kralı, Ichigo, Aizen, Yhwach) Naruto evreninde neye karşılık geliyor onu bilmiyorum. Belki "Rikudou Sennin Mod" a karşılık gelebiyor olabilir çünkü Madara'nın "hissedilemez" denilen Rinnegan (Rinbo: Hengoku vs. boyutsal teknikler) teknikleri sadece Rikudou çakrası ile hissedilebilir/görülebilir hale gelmişti. Ama Hokageler arasında da bunun olmadığını biliyoruz sanırım Aizen eğer sahaya girer girmez gücünü kullanırsa çok kolay bir zafer olurdu Bleach ekibi için.

Gelelim mühür mevzusuna. Mühür yapmayı bilenler sadece Naruto ekibi değil. Ichibee de Yhwach'ın kaleye girmesini engellemek için bir mühür koymuştu. Hesaba katmadığı tek şey bu tarz şeylerin Yhwach'da işe yaramayacağını bilmiyor olmasıydı.

Ichigo'ya hiç girmiyorum. Girersem işin içinden çıkamayız. Adam bildiğin bütün yukarıda saydıklarımı yapabilen potansiyel savaş tehdidi olanlar listesinde birinci sırada yer alıyor ve "Yhwach" dediğimiz adamın "gelecekte bankainin çok tehlikeli olduğunu gördüm o yüzden geleceği değiştirerek yok ettim" diyo.

Neyse fazla uzatmayayım da Aizen, Urahara fanlığım pek belli olmasın.

Raw güç olarak evet Naruto ekibi bir şeyler yapabilir ve Bleach takımının önünde olabilir. Ama Aizen, Urahara, Ichibee karşısında raw güçlerinin inanın hiç ama hiç önemi yok. Hislerini kontrol edemedikten, gördüğün şeyin gerçek mi yanılsama mı olduğunu bilmedikten sonra tüm gezegeni yok edecek güce sahip olmuşsun ne anlamı var ki?
Yazdıklarına hak veriyorum.

Diğer önemli bir nokta ise İchibei'nin, İchimonji'yi bir kere saldığında; Shinigimai, Quincy, ölü veya diri fark etmeksizin tüm siyah renk ona ait oluyor. Ki dibinde alan olmasına bile gerek yok bunun için. Çok uzaktan bile kıyafetlerindeki siyah rengi bile yönetebiliyor, 100 gecenin karanlığını falan çalıyor. :D

Hashirama dediğimiz karakterin saçı siyah, kıyafetinde siyah renk var. :D Nasıl karşılık verecek merak ediyorum. Naruto ekibinin yeneceğini düşünenlerden birisi açıklarsa sevinirim.

0608-015.png

0608-016.png
0609-001.png

0609-003.png

0609-004.png

Hashiramanın saçları siyah ve uzun olduğu için onunla boğazını sıkıp nefesini kesebilir :p trollük yapayım dedim

Madara'nın meteorları şehirden büyük olsa bile zaraki gremmy meteorunu shikai halindeyken kesmişti. Üstelik uzay boşluğunun içine hapsolunca onu da kesmişti. Bankai kullanıcısına 10x güç veriyor yani Madaranın meteorlarını kesebilir.

Hashiramanın saçları siyah ve uzun olduğu için onunla boğazını sıkıp nefesini kesebilir :p trollük yapayım dedim

Madara'nın meteorları şehirden büyük olsa bile zaraki gremmy meteorunu shikai halindeyken kesmişti. Üstelik uzay boşluğunun içine hapsolunca onu da kesmişti. Bankai kullanıcısına 10x güç veriyor yani Madaranın meteorlarını kesebilir.
Trollük değil ki, teorik olarak gayet yapabilir. En kötü mürekkep falan atmasına gerek kalmaz. O siyah rengi kullanarak karınca yazısını yazar. Aksini iddia edecek var mı merak ettim. Veyahut nasıl karşılık verecekler.

1-) Diğer kısımlar neyse de, şu kısım hakkında ne diyebileceğimi bile bilmiyorum.

......

2-) BSM formunda bile bu kadar büyük Rasenganlar yapabiliyor. Ki bunu yaparken çakrasını yüz bin kişiye birden dağıtarak o kadar kişiyi üç gündür ölmekten koruyordu.
1. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

68747470733a2f2f6d656469612e67697068792e636f6d2f6d656469612f613576694939325041463839712f67697068792e676966

Yani yine kıyas yolundan gidersem Bankai Kenpachi'nin Rikudou Naruto'nun en azından """"yarısı kadar güce"""" sahip olduğu sonucuna varabiliriz. Bu kısım benim Zaraki'ye iyimser yaklaşımımdı kabul. Sadece dağ büyüklüğünde, şehir büyüklüğünde meteorların shikai kenpachi için bile tehlike teşkil etmediğini ifade etmeye çalıştım. Ki bu adam uzay boşluğuna maruz kalıp yaşamış birisi de neyse..
Farklı bir şey mi dedim diye defalarca okudum kendi yazdığımı. Hatta mavi ile işaretlediğim yerde "bu benim Zaraki'ye iyimser yaklaşımımdı dedim ve Rikudou Naruto'nun yarısı kadar güce sahip olabilir "BANKAİ" Zaraki dedim. Ki olay sadece kıyas yapmak için Naruto/Madara üzerinden gitmekti. Rikudou Naruto, Rikudou Madara zaten Hashirama'nın da ilerisinde. O yüzden fazla heyecana kapılmaya gerek yok. Konuyu detaylıca okumadım ama MADARA + NARUTO vs BLEACH ekibi yazmıyor. Hashirama, Tobirama, Hiruzen, Tsunade ve Kakashi vs Bleach ekibi yazıyor. Ben bu ekip arasında da Bleach ekibi arasında da "aşkın varlıklar" haric hiçbirinin Rikudou Madara, Rikudou Naruto'ya eş olabileceğini savunmadım.

2.---------------------------------------------------------------------------------------------------

Rikudou Naruto savaşırken çakrasını kimseye dağıtmıyordu. BSM Naruto ile karıştırıyorsun. Zira Madara meteor attığı esnada hiç kimsenin üzerinde Naruto'nun çakrasını göremiyorsun.
http://www.mangareader.net/naruto/677/3 => Ohnoki'de çakra yok, hatta adam yorgunluktan tükenmiş durumda.
http://www.mangareader.net/naruto/677/4 => A, Shikamaru, Choji 'de çakra yok, yere tutunuyorlar.

http://www.mangareader.net/naruto/677/5 => Naruto öleceği esnada çakrasının herkesten gittiğini söylüyor Shikamaru. En alt panelde böcekli adamla, köpekli çocuğun da çakrası yok.

http://www.mangareader.net/naruto/677/6 => Tsunade'de de çakra yok.

http://www.mangareader.net/naruto/677/8 => En altta Tenten'de de çakra yok.

Rikudou Naruto savaş esnasında gücünü kimseyle paylaşmıyordu. Paylaşan "ölmeden önceki" Naruto idi. Öldükten sonra Rikudou ile konuştu, Bijuu çakraları aktif oldu, Rikudou çakrasını aldı ve tüm gücünü Madara'ya ayırdı.

---
Neyse ben yine üşengeç, yorum yazmayan halime geri döneyim. Yoruldum 2 mesaj yazarken.

@Nabu
Hocam saçma gelebilir ama İchibei’yi Edo Danzo izanagi+Koto ile Kontrol edip kendi takımına salma ihtimali var mı?.Kesinlikle İchibei daha güçlü bir karekter ama genjutsu’ya karşı çaresi olduğunu düşünmediğim için işe yarayabilir gibi geldi bana.

Şimdi zaraki’nin meteor’u abarttınız deyip naruto falan göstermwniz de garip olmuş :D anket hokageler. Hashi dışında dağ kadar alan yok eden yok. Zaten zaraki’nin meteor’u zaten diğerlerini teklemwye yetecek bi seviye.

hata düzelteyim: onlar bsm rasenganı değil rikudou naruto’nun bijuudama rasenshuriken’i (yanlış resim mi görüyorum diye baya baktım ama göremedim). Ay’ı yaratan da sasukeyle naruto değil. Dövüşürken kullandıkları seviyelerle zerre alakası olmayan, kendi chakralarını yemeyen, rikudou tarafından verilmiş bi mühür.

Zaraki’nin meteor büyüklüğü de zaten azımsanacak bişey değil. Kubo’nun çizim hataları bilinen bişey las noches’te de yaptı. Orda mesela bakın sadece karakterlerin laflarına ters bi çizim yapmadı. Las noches’in içinde çizdiği bazı yapıtlar, barragan’ın dövüşe uzaktan bakıldığında görülen alan falan las noches’in içine sığmamalı eğer dıştan çizimine bakarsanız.

Soul society için verilen ve 1000 km üzeri çap çıkaran hesap bence de saçma. Ama zaten orda direk duvarın dibinden yürüyeceğiz diyen de olmamış. Uzaktan yürüseler sürerdi belki de o kadar. 1000 km demeye gerek yok yani.

ancak SS arc’ta şöyle bişey de var:

[img='https://i4.imggur.net/bleach/132/bleach-11733.jpg',left][/img][img='https://i2.imggur.net/bleach/132/bleach-11734.jpg',left][/img]

bildiğiniz gibi hitsugaya bankaisini kontrol edemiyor. Bu yüzden tekniği 10 km alanlık bi alanı etkileyebildiği için teğmene “burdan uzaklaş. 10 km’den yakın olursan sana zarar vermeyeceğimin garantisi yok” diyor.

şimdi SS ne kadar büyük bi yer ki 10 km’yi etkileyen bi kaptan dövüşürken bunu hisseden olmadı, o teğmenden başka siviller arada kaynamadı (ıssız bi yer)? SS 100 km olsa mümkün mü böyle bişey?

Bunları yine de ciddiye almayalım. Yanlış hatırlamıyorsam utkan daha önce çizim üzerinden 120-130 km çap çıkardı SS’ye. Onu kabul edip zaraki’nin meteor’a da 60 km falan diyelim. Yine de yeterli burda.

Neyse. Normalde şu buster hesaplamalarından kaçındım burda. Naruto’daki dağlara 10 km uzunluğunda 20 km genişliğinde deniyor çünkü bi resimden dolayı. Ama bu ankette benim kabul gördüğüm hesabı da yazayım artık. Çok fazla “ne diyor lan bu çocuk” tarzı mesajlar hissediyorum çünkü :D benim hesap size saçma gelse de neyi neye göre yazdığımı bilin en azından yani o kadar emek verilmiş bişeyi çürütme çabam yok. Kendi yaptığım hesap da değil bu baya kabul gören bişeydi yabancı forumlardaz

Mangada dağdan chibakuya ya da chibakudan dağa hesap yapılabilir. Önce kısa olsun diye chibakudan dağa gideceğim:

belki bilmeyen vardır. Ekzosferi dahil etmezseniz atmosfer zaten 1000 km. Ki uzay mekikleri falan bile ekzosferde değil termosferin ortalarında (yerden 600-700 km yukarda) geziyor.

Çizimlere falan bakarsak madara zaten o chibakuları gidip ekzosferden atmamış. Uzay mekiği mesafesi bile değil dağlar görünüyor hala. Ve ona rağmen 400-500 km yüksekten değil de 1000 km yüksekten kabul etseniz bile (2 kat arttırdım) yükseklikten oranlarsanız bu chibakular zaten zaraki’nin meteorla karşılaştırılır görünüyor:

[img='https://i1.imggur.net/naruto/676/naruto-4954879.jpg',left][/img]

Sadece bu çizim değil. Şu da var:

[img='https://i7.imggur.net/naruto/677/naruto-4966179.jpg',left][/img]

O meteorların küçük parçaları ve o parçaların yanında dağlar:

[img='https://i3.imggur.net/naruto/676/naruto-4954885.jpg',left][/img]

Hashirama zaten atıldı ankette uğraşmayacağım o yüzden. O shinsuusenju (kesin yanlış yazdım) tekniği dağlara bakarsak bu chibakular kadardı zaten.

Ama atmosferden bakarsanız o chibakular zaten 1000 km yukardan bile atılmış olsa 100 km değil. Ona rağmen 200 km çap vereyim (4’e katladım artık).

Zaraki patlattığı meteoru zaten shikai’de patlattı ve limiti o muydu belli değil. O limitiyse bile göz bandını çıkarsa 100 km falan patlatır. Bankaiye de geçince zaten bu chibakular hiç olur onun için.

“zorlamışsın” diyebilecekler için diyorum:

Zaten çıkacak chibaku hesabını 4-5’e katladım SS’yi de 100 km kabul ettim. Ekzosfer dahil edilse (ki orası uzay sayılır ve dünya öyle gözükmez) ve chibakuları oranın sınırından atsa zaten yine 800 km çaplı falan olur. Ancak bulutların seviyesinde raikagelerin gözünden nasıl göründükleri ortada, madaranın nerden attığı ortada.
Yine de zaraki shikai’de zaten 100 km’lik meteor patlatır desek (göz bandı olmadan) bankaisi var? Nasıl hesaplarsan hesapla yetiyor adam.

Her neyse. Chibakular 200 km falansa o küçük parçaları 20-30 km civarı olur. Dağlar da ona kıyasla 2 km uzunlukta, 4 km genişlikte görünüyor (salladım kafadan). O da zaten birazdan yazacağım dağ hesaplarına uyuyor.

Dağları hesaplamanın 2 yolu var.

1-bijuudamalar
2-madara’nın perfect susanno’su.

bijuudamaları başka bişeyle karşılaştırabileceğimiz 2 çizim var. Yani algıda seçicilik yapmıyorum zaten 2 çizim var ikisini de atıyorum buraya:

[img='https://i9.imggur.net/naruto/566/naruto-2865055.jpg',left][/img]

Bee’nin yarattığı bu boşluk bijuudamaların patlamalarına tam eşit:

[img='https://i5.imggur.net/naruto/571/naruto-3010503.jpg',left][/img]

Bee’nin yarattığı boşluğu yatay olarak hachibi’ye oranlayarak patlamanın genişliğini bulabilirsiniz. O da 3 buçuk km çıkıyor (dikey 2 km yükseklik olur dağlar. Dediğim gibi chibaku hesabına uyuyor). Yapılması gereken o. Mangaka resmen dikkat ede ede o boşluğu uzaktaki bd’lerden biraz büyük, yakındaki bd’lerden biraz küçük çizmiş. Bi de ortasına 100-130 metre olduğu bilinen hachibiyi koyup “BD hesaplayacaksan al ordan hesapla” demiş. Gidip konohadaki kyuubinin bd’sini bunlara eşitle dememiş.

Çizim açısından dolayı yatay hesaplama daha sağlıklı. Onda da dediğim gibi 4 km’den az olduğu kesin. Diğer BD hesaplanabilecek sahne şu:

[img='https://i2.imggur.net/naruto/611/naruto-3726457.jpg',left][/img]

Yine hachibi. Ve hesaplama yine aynı civarda çıkıyor.

Bijuudamaları karşılaştırabileceğiniz başka bişey yok. Sadece konohadaki 20 kmlik bahçe patlatma var. O da çizimlere dikkat etseniz anlarsınız bunlar gibi küre bi patlama değil. Genişliği yüksekliğe kıyasla baya fazla. Orda hatalıysam bile bu bijuudamalarla yani dağlarla çok alakasız o. Mangaka 2 kere hachibi’yle bijuudama kıyaslamış. Hesaplayacağınız sayfalar bunlar.

neyse bijuudamaları geçtik. Sıra perfect susanno+kyuubi’de:

[img='https://i2.imggur.net/naruto/621/naruto-3932751.jpg',left][/img]

4 ayak üstünde bile dağ kadar nerdeyse. 2 ayak üstünde dağ kadar olduğu kesin hatta bazılarından büyük. Ve madara 2 ayak üstündeki kyuubinin tepesinden yerdeki hashiramayla konuşuyor:

[img='https://i5.imggur.net/naruto/621/naruto-3932763.jpg',left][/img]

bazı hesaplarda biliyorum bu dağların yüksekliği 10 km çıkarılıyor. Konohadaki bd’den dolayı diğer bijuudamalar ona eşitleniyor ve dikey olarak da patlama 10 km kabul edilince dağlar 10 km oluyor. Ya da perfect susanno paramparça olmuş meteorla karşılaştırılıyor.
Ancak öyle bi dağ zaten böyle görünmez. 10 km bu kadar az bi mesafe değil. Everest dağı zaten 9 km :D Dünya şöyle gözüküyor:
[img='https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcSi4TuS06DxD7hMvY5LbspvGmzv33hqXercTebCNZOV4qPLikNF',left][/img]

Yani madara everestten yüksek bi yerdeyken biz yerde hashiramanın gözünden madarayı görüyoruz. Bu iki karakter konuşuyor. Madaranın büyüklüğü ps kafasına oranlanabiliyor.

o dağlar BD’ler üzerinden 2km yükseklikte bile çıkmıyor. Perfect susanno+kyuubiye bakınca da aynılar.

zaraki’nin meteora 50-60 km dedik SS’yi 100 km kabul edip. Onu 30’a kadar indirsek yine yeter adam. Dediğim gibi göz bandını çıkarabilir, bankai açabilir hatta en başta zaten shikainin limiti belli değil.

Dağlara 2 km değil everest boyu versek yine yeter. Çünkü dediğim gibi adamın gücü o meteorun üstüne rahat 5’e 10’a katlanıyor. Yani hesapta hata bile yapsam zarakiyi kat kat azaltıp dağları ve chibakuları kat kat arttırsam yine adamın şansı var.

hadi baya baya hata yapmış olayım. Tüm dağlar everest boyu olsun. Zaraki’nin patlaması da 20 km çaplı olsun. Üstüne bankai açınca kyuubi BD’sine yakın olsun en azından bak denk de demiyorum. Adamın kılıç sallama hızına kyuubi’nin bijuudama hızından hızlı diyelim bi zahmet :D yıkıcılık aynı olmasa da saldırı hızı farkıyla zaten alır.

@him
Şimdi zaraki’nin meteor’u abarttınız deyip naruto falan göstermwniz de garip olmuş :D anket hokageler.
İyi de aksini iddia etmiyorum ki. Benim alıntıladığım kısım Zaraki'nin Rikudou Naruto'nun yarısı gücünde olduğunun iddia edildiği kısımdı ki bu konuda Naruto'dan örnek vermem çok doğal.

Zaten demiş olduğum gibi;
Diğer kısımlar neyse de, şu kısım hakkında ne diyebileceğimi bile bilmiyorum.
Onu geçtim konuyu Naruto'ya getiren de ben değilim ki. :rolleyes: :S

Aizen'in o lafı pek çok manaya gelebilir. Vurmaktan kastı yok etmek mi, hedef almak mı ? Tam emin değiliz. Emin olsak dahi, Hougyoku Aizen ülke+ seviye biri olabilir zaten. Aizen özel bir varlık.
Hocam o sayfaya tekrar baktım Aizen eğer ruh sarayıyla ile ilgili sıkıntınız varsa orayı indirebilirim diyor.

main-qimg-3d1babbe683f0122753ed5fcdf4583f1.webp

1.jpg

2.jpg

Buna çok güldüm :jordanlaugh1:

75ff7292f9407121f7d480a103407f58.png

Hocam saçma gelebilir ama İchibei’yi Edo Danzo izanagi+Koto ile Kontrol edip kendi takımına salma ihtimali var mı?.Kesinlikle İchibei daha güçlü bir karekter ama genjutsu’ya karşı çaresi olduğunu düşünmediğim için işe yarayabilir gibi geldi bana.
Sanmıyorum. Çok iyimser olur bu.

Hashirama dediğimiz karakterin saçı siyah, kıyafetinde siyah renk var. Nasıl karşılık verecek merak ediyorum. Naruto ekibinin yeneceğini düşünenlerden birisi açıklarsa sevinirim.
Ben Ichibei'nin bu gücü, Soul Society'de her şeye adını veren adam olmasından gelmesi ile alakalı diye hatırlıyorum. Bankai, Shikai'gibi isimlerden tutta bırak Zanpaktoların adını direkt "zanpakto" adını da bu adam buluyor. Ayrıca Ichibei'nin rakibi boyaması yetmiyor, bir kanji çizmesi lazım üstüne yani kaligrafi gerek. Kimse de oturup bunu izlemeyecek.

Siyah'ı kontrol etmeye gelince , 1. raunt için konuşuyorum adam artık ne bleach dünyasında ne de gücünü onlarca kat artıran ruh sarayında olacak. Bunu ne derece de yapabilecek bilmiyorum. Bir de Hashirama Madara'nın, Kagelere yaptığı gibi 30-40 tane klon yapıp her birine mokujin+mokuryu verse ? Ichibei mürekkep fısfısına mı bağlayacak o saatten sonra ?

Aizen'in Soi Fon atağını hissetmemesine gelince, O atağı Narutoda da pek çok kage level hissetmeyeblir hatta hissetmedikleri oldu. Kaldı ki orada Aizen kendisi diyor "Shinigamiler arasındaki savaş , reiatsu savaşıdır" diye. Ve kısaca bu savaşta da ben size büyük gelirim diyor. Ancak bu bir "reiatsu" savaşı değil. Bu bleach savaşı değil. Aizen'in yoğun reiatsu gücünün, Sasori'nin çakrasına denk olup olmadığını bile bilemeyiz. Çünkü Reiatsusunun dışa çıkarılabilir, objektif değerlendirilebilir bir yanı pek yok. Ve Hiruzen'in pek çok atağı, Soi Fon'un Bankai'sından iyidir.

----

Ichibei'nin kendi evrenine özgü bir gücünü ve bu güce özgü featlerinin tamamını da kendisine olduğundan kat be kat güçlü olma fırsatı veren bir yerde yaptığı kısmını geçmiyorsak, herkese kendi evrenindeki gibi bakıyorsak. O zaman bu mantalite ile zaten karşı takımda fujinjutsu ile shinigami'ye hükmedebilen, shinigami çağırabilen ve ruhları sonsuz işkenceye esaret edebilen iki teknik sahibi adam var. O zaman bunlar Shinigamilere hükmediyorlar, kalkalım gidelim :D Minato'nun ve Hiruzen'in klonları ile beraber 5- 6 tane Shiki Fujin ile herkesin ebesine dedesine bye bye diyebileceğini hatta ve hatta Ichibei, siyah mantığındaki gibi bu adamların direkt savaş sahasındaki Shinigamileri de kontrol altına alabileceğini varsayabiliriz o zaman ?

Sanmıyorum. Çok iyimser olur bu.

Hashirama dediğimiz karakterin saçı siyah, kıyafetinde siyah renk var. Nasıl karşılık verecek merak ediyorum. Naruto ekibinin yeneceğini düşünenlerden birisi açıklarsa sevinirim.
Ben Ichibei'nin bu gücü, Soul Society'de her şeye adını veren adam olmasından gelmesi ile alakalı diye hatırlıyorum. Bankai, Shikai'gibi isimlerden tutta bırak Zanpaktoların adını direkt "zanpakto" adını da bu adam buluyor. Ayrıca Ichibei'nin rakibi boyaması yetmiyor, bir kanji çizmesi lazım üstüne yani kaligrafi gerek. Kimse de oturup bunu izlemeyecek.
Siyah'ı kontrol etmeye gelince , 1. raunt için konuşuyorum adam artık ne bleach dünyasında ne de gücünü onlarca kat artıran ruh sarayında olacak. Bunu ne derece de yapabilecek bilmiyorum. Bir de Hashirama Madara'nın, Kagelere yaptığı gibi 30-40 tane klon yapıp her birine mokujin+mokuryu verse ? Ichibei mürekkep fısfısına mı bağlayacak o saatten sonra ?

Aizen'in Soi Fon atağını hissetmemesine gelince, O atağı Narutoda da pek çok kage level hissetmeyeblir hatta hissetmedikleri oldu. Kaldı ki orada Aizen kendisi diyor "Shinigamiler arasındaki savaş , reiatsu savaşıdır" diye. Ve kısaca bu savaşta da ben size büyük gelirim diyor. Ancak bu bir "reiatsu" savaşı değil. Bu bleach savaşı değil. Aizen'in yoğun reiatsu gücünün, Sasori'nin çakrasına denk olup olmadığını bile bilemeyiz. Çünkü Reiatsusunun dışa çıkarılabilir, objektif değerlendirilebilir bir yanı pek yok. Ve Hiruzen'in pek çok atağı, Soi Fon'un Bankai'sından iyidir.

----

Ichibei'nin kendi evrenine özgü bir gücünü ve bu güce özgü featlerinin tamamını da kendisine olduğundan kat be kat güçlü olma fırsatı veren bir yerde yaptığı kısmını geçmiyorsak, herkese kendi evrenindeki gibi bakıyorsak. O zaman bu mantalite ile zaten karşı takımda fujinjutsu ile shinigami'ye hükmedebilen, shinigami çağırabilen ve ruhları sonsuz işkenceye esaret edebilen iki teknik sahibi adam var. O zaman bunlar Shinigamilere hükmediyorlar, kalkalım gidelim :D Minato'nun ve Hiruzen'in klonları ile beraber 5- 6 tane Shiki Fujin ile herkesin ebesine dedesine bye bye diyebileceğini hatta ve hatta Ichibei, siyah mantığındaki gibi bu adamların direkt savaş sahasındaki Shinigamileri de kontrol altına alabileceğini varsayabiliriz o zaman ?
Aizen'in engellediği bankai saldırısı değildi, iki vuruşta ölüm mü neydi ismi. Soi-fon aynı yere iki kere dokunduğu zaman tekliyordu galiba. Böyle bir hax saldırıyı engelledi. Fiziksel olmasa da böyle daha enerji bazlı diyeceğim, onları engelleyebilir. Üstün varlık olduğu için düşünüyorum zaten bunu. Normal Aizen olarak düşünmüyorum.

Siyahı kontrole tme olayına gelirsek ruh gücünün artmasıyla ilgisi olduğunu sanmıyorum. KEndisi açıkça diyor; İChimonji'yi saldığım anda ölü, diri, Shinigami, Quincy fark etmeksizin siyah olan her şeyi kontrol ediyor. Daha fazla klon açması daha fazlasını kontrol etmesi demek. Hatırlatırım bu adam 100 geceyi mi ne çalıyordu. Siyahı kontrol etmek için el hareketi falan yapmasına da gerek yok. Adam mesafe tanımaksızın siyah rengi olan her şeyi kontrol ediyor. Naruto tarafının karşılık verebileceğini düşünmüyorum.

0608-015.png

0608-016.png
0609-001.png

0609-003.png

0609-004.png

Shinigami kontrol etme olayından baya bağımsız bir şey bu. :D İchibei'nin kendisini katlarca güçlü yapmasıyla da ilgisi yok bunun. :D Direkt kendi gücü.

Ya çok alakasız olacak, konuyu hortlattığımı düşünmeyin, sadece cevap vermediğim bir olay varmış onu farkettim.
Reis o sahne Obito'nun "benim kalbim yok. acı da hissetmem." demek için Kakashi'ye yaptığı Genjutsu değil miydi yav.
Ben bunu farketmemişim.

Benim resmini attığım kısım genjutsu ancak. OBito yine aynı yerinden deşildi ve ölmedi.

[img='https://v217.mangabeast.com/manga/Naruto/0636-010.png',none,716][/img]

Ve Obito'nun daha sonra Madara'nın kalbine koyduğu mühürden kurtulmak için Kakashi'ye bu açıklığı verdiğini de öğrendik.
Adam öleceğini bilse "gel mühürden kurtar beni" demez.

0636-012.png

Adam üstüne gülüyor ve Kamui yapıyor.

Nitekim evet genjutsu sahnesindeki kadar "hasarı iplemeyen" bir tavır yok. Ancak kalbini iyileştirebildiği kesin. Zaman içinde ancak yapabilir gibi duruyor.