@Nabu
Başlardan (sasuke) feat verirken aklımdan geçti acaba yanlış anlaşılmamak için sonraki halini atsam mı diye. Ama açık söyleyeyim anlaşılır diye düşündüm. Bi de tamam narutoda başlardan feat verirken bleachte sonlardan vermeme kızmışsın. Ama benim suçum yok anketteki karakterlere baksana

Bleach’ten seri sonu tanrılar var. Naruto’dan tsunade, hiruzen, tobirama, minato. Ne yapayım seri sonu naruto’nun bijuudama rasenshurikenini mi atayım?
bana sorarsan az bile yaptım. Önceki mesajda yazdığım gibi bi joninle tobirama, hiruzen arasındaki fark heuco ichigo’yla seri sonu tanrılar arasındaki farktan daha az.
tobirama bi jonin için tanrı değil. Ama seri sonu karakterler ichigo için bi tanrı. Base aizen bile tanrıydı bu attığım ichigo için.
tamam sasuke gennin. Tamam chidori daha da güçlenebilir. Ancak bu sasukenin su tankını zor aşan chidorisi bile çoğu joninden kalp alacak bi seviye zaten. Bundan fazlası overkill. Ve anketteki karakterlerin derileri joninlere kıyasla tanrısal değil. onlara bile girer o chidori. Tsunade iyileşiyor ama kesiliyor mesela çelikle. Minato da öyle(yazarsam ayıp olur diye bişey demedim de adama kıymık bile girdi yav). Tobiramada ve belki genç hiruzende biraz hayvanlık vardı sadece.
tamam tsuchikage’de jinton varken çağının tepesine konmamış. Ama adamın tekniği zaten overkill ve 1 tekniği var. Katon milleti yakıyorsa, suiton deliyorsa, kunailer kesiyorsa ne diye milleti atomlarına ayırıyorsun

Daha düşük hasar işe yarıyorsa lazım olan vurabilme olasılığı, dikkat dağıtabilme falandır. Oonokide o yok.
bleach’te sıkıntı şu ki en güçsüz menos’un cero’su veya zayıf bi kidou bile milleti toz yapıyor. Ama milleti toz yapan o saldırıyı başkası elinin tersiyle bi yere atıyor. Böyle bi durumda o kişiyi yenebilmek için en azından başkalarını toz edecek seviyede bi tekniğe
mecbur kalıyorsun rakibe çizik bile atabilmek için. Oonoki böyle biri mi?
Tsuchikage o hasar gücüne ömründe kaç kere gerçekten gerek duymuştur? Raikageye karşı, susannoya karşı falan anca lazım olur. O kadar hasar gücünün gerek görülmemesi, hazırlamasının süresi ve o kadar chakra gerektirmesi falan düşünülünce en güçlü olmaması normal.
yani jinton’a yeterince değer verilmedi diye delicik önemli değil diyorsun da burda durum farklı. Evrende sadece başkalarını toza dönüştürecek seviyede bişeyle zarar görebilen kaç kişi vardı ki bu adama değer verilsin? onu da geçtim bu adamın yumruğu, tekmesi milleti toz yapmıyor ki. Daha önce de yazdım tekniği atacağı çok belli. Dodge’laman gerekiyor. Herşeyi geçtim milleti toz yapan saldırı var ama kendi vücudu ona dayanacak seviyede değil? Bleach’tekilerle benzer bi yönü yok bunun.
orihime‘ye grimmjow’un cero’sunu versek anca ona benzetilir (mübalağa).Bleach’ten başka birine benzemiyor.
Yeterince dayanıklı değildi. Belli bi seviyeye kadar naruto evrenindekilerin kazanması zaten normal tuzağa düşürürsün, kombo atarsın, mühürlersin. Kaptan ligini ve belki espadaları bu şekilde alsınlar zaten. Tanrı koymuşuz burda sıkıntı o. O fiziksel farkı da teknikle kadar bi yere kadar kaparsın anca.
Raikage 100 metre uzaktan elini sallayınca 100 km alanlık yer mi patlıyor? Ya da derisi o kadar sağlam mıydı? Hiruzen gibiler zaten fuutonu da dahil edip bi komboyla alır onu. Ama meteor ligi bişey nasıl atsın hiruzen?
Raikagenin defansı saydığın naruto karakterleri tarafından aşılmayacak seviye değildi. Belki saf güçle aşmak zor olurdu ama element üstünlüğü baya işe yarıyor. Onu geçtim dövüşmek mümkün. Saldırısından sıyrılabiliyorsun, duvarla yavaşlatıldı, tuzağa düştü, frs’yi bi şekilde yedi. Hiruzen illa tuzağa düşürüp kombo atar.
Ama burdaki bleach karakterleri öyle görünmüyor. Zaraki mesela 100 km’lik meteor patlatmış. Bu adama duvar koysan ne olur, ayağının altını çamur yapsan ne olur? Gelip yumruk atmaya çalışmıyor ki? daha dayanıklı, daha kuvvetli değil sadece. Saldırılarından kaçmak da zor reiatsu tipi olduklarından. Burda tüm reiatsuyu kılıçta toplayıp rakibi kılıçla kovalamasına gerek yok.
tsunadeyle ilgili attığım şey de Sasukeyle aynı. Tamam kadın daha da güçlü vurabiliyor. Senin dediğin kadar ileri gitmeye gerek yok. Naruto’ya “tek parmakla yeneceğim” diye söz verdikten sonra kadın tek parmağa hayvan gibi chakra koyup sokağı ikiye böldü.
Orda eleştirdiğim şey joninlerin tsunadeden tek yemesi değil. Tsunadenin orda gösterdiği güçten tek yiyecek olmaları. Kadın zaten güçlenmedi ki ilerde. Hep aynı. Kullandığı chakra değişiyor duruma göre. Ama en optimal kuvveti o attığım sayfa olmalı. Daha da arttırıp dövüşse hızlı yorulur. Zaten orda bile çok çabuk yoruldu.
O kuvvete bakıp “byakugouyla kaptana dalar” demem zaten. Kaptanlar sadece fiziksel güçle byakugouyu ezer derdim kadının max gücünün o olduğunu kastediyor olsam. adamlarda bankai falan var.
yani tsunadenin daha kuvvetli olabildiğinin farkındayım. Ama savaş arc‘ında “nerdeyse tsunade gibi” dendiğini hatırlamıyorum sakuraya. Sakura etrafı yıktıktan sonra “benim tsunade gibi gençlik için güç harcamama gerek yok” demişti. Daha yıkıcı olmasının sebebi oraya bağlandı yani hatta.
Tsunadeye benzetilen şey alnına yıllarca chakra toplayabilmesiydi. Shizune bile yapamamış sadece sakura başarmış. Ben benzetilen şey kuvvet değil diye hatırlıyorum.

Ama bıçağın kendisine bi chakra verme yok. Element ekledikleri oluyor ve narutoyla asumanın yaptığı da zaten o. O attığım kunai resmi zaten güçlendirilmiş halleri. Ancak çoğu ninja onu da yapmadan jonin yaralıyor.
obito’nun zabuza kılıcını durdurması zaten normal ve anketle alakasız. Onun dayanıklılığı hashirama hüçlerinden kaynaklıydı. Çocukken o kol dev kaya parçaladı, savaşta rasengandan yanık iziyle çıkmasına yaradı. Ancak bu güç chakrayla yapılan bişey değil. Hücrelerle yaptı. Ankettekilerde yok o.
Kakashi’nin açtığı deliği ise genjutsu diye biliyorum. Hatta bölümün çıktığı hafta anlaşılmıştı bu. Obito zaten “bak kalbim boş” konuşması yapma derdinde orda

ondan birkaç sayfa önce obito’nun sharinganına dikkat çekiliyor. Orda başladı diye tahmin etmiştik bölümün çıktığı hafta. Zaten çocukluk ilizyonları da gösteriyor.
Daha sonra bi bölüm ikisinin birbirini deldiği bi sahneyle bitiyor. Orda da çok zor da olsa obito’nun delik hala görünüyordu. İlizyon olduğu orda kesinleşti (kakashi kalpsiz yaşayan adamı delmek için kendini feda edecek bi mal değil). Ve sonraki bölüm bi baktık ki ilizyonmuş. Obito’nun deliği de yoktu artık.
Obito dövüşü nasıl bitirmek istediğini göstermiş gibiydi. Birbirlerini sapladılar ve obito kasti olarak kalp verdi. Ama o attığın sahnede değil nerdeyse öldüğü sahnede yaptı onu.
“Obito normalde delinmez yav” anlamında yazmadım bunu. Ama kalpsiz yaşayamaz. Kamui zayıflığı ortaya çıktığında bırak chidoriyi yumruk yediğinde bile kan kustu (kakashi diğer taraftan yumruk attı). Kalbi gidince bi damla kan vermeyecek biri değil. Tüm vücudu sert de değil muhtemelen. Yoksa kakashinin yumruk narutonun kcm rasengandan güçlü oluyor.
bu arada kakashi’nin bıçağı sadece chakralı bıçak değil. Raikiriyle birleştirmiş adam. Hakuyu bile öyle güzel delmedi aynı karakter

bıçağa chakra koymanın sonucunu asumadan gördük zaten. Doğru düzgün çelik delmiyor. Chidoriye özel bi durum.
Sasuke’nin 19 yaşında yaptığı neyi attın bilmiyorum resim gözükmüyor da mesajın başında dediğim gibi dikkat çektiğim şey jonin dayanıklılığı ve ankettekilerin joninlere kıyasla tanrı olmadığı.
Benim attığım chidori zaten jidanboyu geçen ichigo seviyesi değil. Demek istediğim o ve ona rağmen joninler (muhtemelen anketteki bazı kişiler de dahil) ölüyor ona. Kunaiyle kesiliyorsa da ölsün bi zahmet.
19 yaş sasuke çeliği kağıt gibi keser ona bişey demem(onu mu attın bilmiyorum). Ancak iyimser davransak keskinlik açısından ikkaku-renji seviyesine koyar bu onu. Hadi zaraki karşısı ichigo diyelim ama o da zaten çizemedi adamı.
jiraiya hakkında daha önce yazmışımdır. Onu öğrendiğimiz bölümde tsunade’nin bu adamı ölüm döşeğine soktuğunu da öğrendik(nagato anketiydi galiba). Tsunade joninlere tek atan gücüyle girişmiş adama ve hala yaşıyor. Evren içinde dayanıklılığı ayrı. Ancak tsunade’nin byakugou’suz kuvveti zaten abartılı değil ki?
O son arc’taki sakura gücünde olduğunu hiç hatırlamıyorum sen o seviyeyi kabul ettiğinden Bu söylediğimi kabul etmezsin herhalde. Attığım sayfadaki güce az deyip grimmjow’un bıçakları kadar bile düşünsem ichigo’nun 5 taneye verdiği tepki ortada.
4 kuyruk kükredi mükredi ama iki evren için ortak bi ölçüm noktası bulamıyoruz orda. Köprüdeki çelikleri itti ama chakra hepsi. Baya chakra salıyor ve yaptıklarını onunla yapıyor. Daha güçlü halleriyle bile naruto öyle yumruk sallamadı hiç. Kontrollüydü çünkü.
Örneğin sakura’nın yıkıcılığını savaşta gördük. Üstüne byakugouyu daha da saldı. Bu kız kaguyaya vurunca kaguya azcık aşağı inerken naruto kaguya’yı uçurdu, çıplak elle kol aldı. Ama bu çocuk el sallayınca ağaç mağaç uçmuyor.
tsunade şehir büyüklüğünde bi shinradan sağ çıktı o kadar. Şehir kadar mesafe sürüklendi, binalar arasında kaldı falan. Etkileyici değil demiyorum ama şehir seviyesi dediğin şey başka bişey. Naruto mesela bijuudamayla değil de rasengana hayvan gibi chakra koyup şehir yok etse ardından o chakra seviyesiyle tsunadeye yumruk atsa derim ki bu kadın şehir seviyesi.
Kadına normal kılıç soksan girmeyeceğini gösteren bişey yok. Çocuk naruto’nun rasenganını görünce panikledi bu kadın. Kabuto kunaiyle öldürmeye gidiyordu (tamam zayıftı da şehir ligi nerde kunai nerde). Kabuto ve oroc gayet zarar veriyordu ve kuvvetleri benim attığım tsunade kuvvetinden düşük.
aynısı aizen için de geçerli. Adamın üstüne mühür kıyafeti var, sandalye de gücünü kısıyor. O haliyle sarayı reiatsusuyle indiriyordu. Cero tarzı bi bomba da değil saf reiatsuyla yapmaya kalktı onu. Ama dövüşürken patlamadı etraf?
daha sonra kyouraku söyledi bu arada sandalyenin falan güç kıstığını. Aizen’in kalkıştığı şeye değil sandalyeye rağmen onu yapabilmesine şaşırdı.
Orda niyetinin yok etmek olduğu kesin. SS’dekiler o yüzden durdurdu zaten.
-Tsuchikage’de toz yapan teknik var. Ama ona dayanan biri değil kendi. Her yumruğunu o lige sokamıyor ve evrende o saldırı şart da değil. Tek atabilen ama isabeti zor bi tekniği var o kadar. Sadece yavaş bi cero’su var yani. Ne derisi anormal ne de kılıcı yumruğu anormal.
-raikage Sadece rakibe koşup yumruk atmaya çalışan adam ve defansı ondan güçlüler tarafından aşılamayacak seviye değil. Elini bi sallayıp bikaç km alan Yok edecek biri değil. kidou tarzı şeyler de yok.
-jiraiya evrenin belki de en dayanıklı adamı. Hashi hücresi, yıldırım zırhı falan olmadan en yüksek dayanıklılığı göstermiş olabilir. Ancak tsunadenin ölüm döşeğine sokabildiği biri o da. “Constitution” açısından yüksektir ancak sertlik açısından en fazla SS arc ichigo ligine konur. Bilemeden bankai. onu da sen attığım tsunade featini beğenmedin diye söylüyorum

tsunade’nin yumruğundan daha büyük görünen o bıçaklara denk saysam bile ichigo’nun sallamadığı hasarla jiraiya komalık olmuş oluyor. Bankai ichigo demem baya iyimser bi hesap.
-obito’da ankettekilerde olmayan hashi hücresi var. Onu kullanınca yaptığı şey rasengana dayanmak. Kullanmadığında kakashinin yumruğuna kan kustu.
ayrı ayrı bakınca tek başına delicilik, dayanıklılık, alan yok etme zayıf görünebilir. Ancak her saldırın o ligdeyse, toz edecek seviyenin aşağısı seni yavaşlatmıyorsa o ayrı bi konu.
Kaptanların derisinde çok anormallik yok. Zaten “hierro” gibi bi teknikleri olmadığından saf reiatsuyla çok defansları artmıyor sadece zaraki büyük bi istisna. onların kılıcı problem. O yüzden ben kaptanları falan anlayışla karşılarım evreni daha üstün görmüşüm gibi görünmesin. Ama tanrı ligi hepten abartı. Orda reiatsu hepten uçtuğu için saldırıların %99’u işlemeyecek. O kadar dikkat dağıtma becerisi, kombolar falan anlamsız kaldı. Adamın dikkati niye dağılsın zarar görmüyorken.
Mola vererek yazdım aynı şeyleri yazmışım galiba birkaç defa editlerim sonra.
edit:
@Earendill
Hiruzen’le ilgili attığın sahneden o mesajda bahsetmiş olmam lazım bakamayacağım şimdi. Açık açık “sopanın kendi uzama kuvvet neyse anca itmeye yarar da kendi vurunca hasar mı verecek” gibi bişey yazmış olmam lazım.
sopa uzuyor. Uzadıkça kyuubi itiliyor. Başka bişey yok orda.
Mesajının gerisi hashiramayla alakalı. Benim mesaj diğer hokagelerin lig dışı kalmasıyla alakalı. Gerisine bişey demem o yüzden. Ancak chakrayla mokutonun güçlenmesi zaten reiatsuyla yapılan şey. Adam başkasını toz yapan şeyi eline reiatsu koyup eliyle tutuyor. Naruto’da hashirama-madara ligi yapıyor öyle bişey. Önceki mesajımda yazdım tobiramada da var biraz. Belki genç hiruzende de biraz vardır. Ama bu lig karşısında duracak kadar değil.