O Naruto'yu yanına alarak, Tsunade'nin damarına oynamayı baştan Jiraiya'nın planladığı belirtiliyordu zaten. Nitekim Naruto'nun orada olması da adamın planının parçası. Gene reise yazıyor.Yalnız önerdiği Tsunade Naruto olmasa Hokage olamyı kabul etmiyordu.
Adam köy dışı görevleri yapıyor. Dış dünyaya ve tehditlere dair en çok bilgiyi köye bu sağlıyor, hala kehanetteki çocuğun peşinde, üstelik kendini geliştirip güçlendiriyor, ayrıca kendinin dediği gibi sürekli bir gözünü Oroc üzerinde tutmaya çalışıyor. Oroc, Akatsuki'ye katılınca sonra o gözünü Akatsuki üzerinde tutuyor. Köyde olan pek çok kişiden daha fazla köye + değer katıyor. Seni duyan da adam ayvalıkta yazlık aldı oraya gidiyor sanırİşte bende köyün başında olmalıydı diyorum abi. Farklı bir görevi varsa eyvallah ama yine gezintilerdeyse ayıp yani.
Her evren de durum aynı olacak diye bir şey yok. Farklı parametrelere bağlılar. Ancak örneğini inceleyecek olursak aslında dediğin doğru değil.Luffy Rayleigh eğitim sonrası onun seviyesinde değildi mesela
Luffy Rayleigh ile tanıştığı dönem Rayleigh bildiğimiz karakterler arasında (o yaşlı halinde bile) en güçlü 9-10 kişiden biriydi. Prime'ı ise daha da yüksek. Naruto , Naruto evreninde Top 10 olmuş biri ile eğitim yapmadı. Yapsa onunla da arasında çok fark var gibi görünürdü. Misal Naruto'nun o eğitimi Yaşlı Hashirama ile yaptığını düşün. Rayleigh örneği biraz öyle.
Ayrıca teknik bir hatan daha var. Naruto da Jiraiya ile eğitimi bittikten sonra Jiraiya'dan güçsüzdü zaten. Shippuden Başı, Base Jiraiya bile etmeyecek biriydi. Pain Arc'a kadar 2.5 arc geçiyor. Jiraiya'nın koyduğu temellerin üzerine adam haftalarca senjutsu eğitimi alıyor Fukasaku'dan. Kaldı ki o zaman bile Jiraiya'dan güçlü olmuyor. Jiraiya'dan daha iyi bir sennin oluyor sadece onun sebebi de çakra havuzunun büyüklüğü.
Nitekim 3 farklı noktadan da bu örneğin yanlış olduğunu söyleyebiliriz.
Gene evrenlerin çok farklı olması ile alakalı. Jiraiya'da NAgato karşısında ağırlığını hissettirebildi tüm dezavantajlara rağmen, Itachi + Kisame karşısında hissettirdi. Daha ne yapsın. Adam gidip EMS Madara ya da KCM Minato karşısında da hissettirmeyecek ya.Rayleigh çok aşağılara düşmedi, ağırlığını hissettirebiliyor bir Yonko karşısında bile. Jiraiya'dan işte bu tarz bir şey beklerdim ben.
Yonko dediğin ünvan Rayleigh'den çok uzak bir konum değil. Ancak senin eğer beklentin Jiraiya, Nagato haklasın üzerine Obito haşlasın onun üstüne EMS Madara'ya gider yapsın gibi bişiyse. Naruto Aleminde güç seviyeleri arasındaki geçişler OP'den çok daha fazla. Ve Naruto'da en güçsüz karakterle en güçlü arasındaki fark da çok daha fazla. Nitekim bu örnek Naruto'ya uygulamaya uygun değil.
Ancak Rayleigh'nin yaptığı şey kendinden 1-2 tier üstündekine posta koyabilmekse bunu Jiraiya da yapıyor zaten. Tek sorun Jiraiya'yı on panel savaşırken sadece 2 kere gördük ikisinde de dezavantajlı taraftı. Dezavantajlarına rağmen adam ikisinde de hayatta kaldı. Pain karşısında bile istese geri çekilebileceği bir konuma getirebilmişti (altısının karşısında hem de). Kehanet için kendini feda etmeyi kendi seçti resmen.
İnsandan insana değişir kimi nerede gördüğü o beni ilgilendirmez. O karakterin iyi ya da kötü olmasını da etkilemez. Kakashi ve Gai çok daha fazla fana sahip. Kakashi ve Gai DMS ve 8. Kapı hatrına Jiraiya gibi isimlerin üzerindeler yoksa normal halleri ile Sannin Seviyesinin gerisindeler. Bunu zaten Kakashi'nin kendisi seride 2-3 kez belirtti. O yüzden İnsanlar ne düşünüyor, o onlara kalmış.Gai ve Kakashi'de mesela gördüğüm çoğu listede öne koyuluyor Jiraiya'dan. İnsanlarda o kadar etki bırakamamış herhalde.
Ona bakarsan Itachi ve Kakashi'nin kariyeri Jiraiya , Minato , Hiruzen gibi adamlardan bile daha çok başarısızlıklar ile dolu ancak onlar saydığım isimlerden çok daha popüler. Nitekim popülarite bir karakteri diğerinin önüne koyan bir etmen değil.
Genel Naruto Sıralama TurnuvasıBir liste yaparsan görmek isterim abi merak ettim kimleri nereye koyacağını.
Forum genelinde yapılan anketler ve tartışmalar sonrasında şöyle bir Liste çıkmıştı elbette buradaki sıralamayla hemfikir olmadığım pek çok yer var ancak aşağı yukarı tutarlı diyebileceğim bir liste olmuştu.
Biz bu listede Takımları ve de karakterlerin farklı modlarını almıştık. O yüzden çok kabarık idi. Bir karakteri 5-6 kere görebiliyorduk.
Ona rağmen Jiraiya 35-36 gibi bir yerde idi. Farklı modları falan çıkartsak sadece karakterleri isimleri ile sıralasak rahatlıkla ilk 20'ye sıkışır sanırım.
Listem vardı zaten atmışımdır defalarca forumda, olmadı bir ara atarım.