Itachi'ye verdim, sonra gizli sekmeden bir kere daha Itachi'ye verdim. Sonraki günlerde Kakashi, Madara, Sasuke, Kisame, Sasori, Shisui'ye falan verebilirim belki ama Lord Itachi varken çok zor 

Animede 451-458. bölümler arası detaylı Itachi bölümleri var.Filler diye izlemediysen izle mutlaka.Itachi'ye verdim, sonra gizli sekmeden bir kere daha Itachi'ye verdim. Sonraki günlerde Kakashi, Madara, Sasuke, Kisame, Sasori, Shisui'ye falan verebilirim belki ama Lord Itachi varken çok zor![]()
Aynen öyle.Tamamladıgi bir süru S seviye görev var hiçbirini bilmiyoruz.Minato ile ilişkisini birkaç sahnede çok az gördük.Hiruzen ile de hakeza öyle.3 Sennin'in bir arada savaşını sadece birkac panelde Hanzo ile savaşırken gördük.Yani Jiraiya'nın kabataslak hikayesi bile yazılsa şöyle en az 40-50 sayılık güzel bir şey çıkar karşımıza.Jiraiya TEAM FOREVER !![]()
![]()
Benim fan-fiction'ı takip et, Official olmasa da bu görmeyi dilediklerini işleyecekAynen öyle.Tamamladıgi bir süru S seviye görev var hiçbirini bilmiyoruz.Minato ile ilişkisini birkaç sahnede çok az gördük.Hiruzen ile de hakeza öyle.3 Sennin'in bir arada savaşını sadece birkac panelde Hanzo ile savaşırken gördük.Yani Jiraiya'nın kabataslak hikayesi bile yazılsa şöyle en az 40-50 sayılık güzel bir şey çıkar karşımıza.
Ya o ve benzeri tayfalar ateş olsa cürümleri kadar yer yakar. Tabii fanbase de azıcık akıl varsa uymaz.Tobirama'ya verdim oyumu.
Zamanında trollüğüne OP karaterleri için açılan oylamada millet saçma sapan karakterlere oy veriyordu. Şimdi burada da millet örgütlenip ramen dükkanının sahibine oyları basmasın sakın?
Bilmiyorum iyi organize olursalar yapabilirler gibi. Yapmasalar bu sefer de en popüler karakterlerden birini seçerler.Ya o ve benzeri tayfalar ateş olsa cürümleri kadar yer yakar. Tabii fanbase de azıcık akıl varsa uymaz.
Pek sanmıyorum ama Sakumo kazanır umarım. Öyle şeyler söyleniyor ki karakter hakkında ve biz hiçbir şeyini görmedik.https://twitter.com/animebultenn/status/1604011454746820608?s=20&t=EzrnDVYoMYTMhV8iQJgG_w
Naruto'nun dünya çapında bir oylaması yapılıyor. Oylama sonucunda birincinin kısa manga serisi çıkacakmış.(Şahsen ben Jiraiya'ya oyumu verdim ama sizin kararınız.)
En çok tamamlanan resmi görev , 2 Büyük Ninja Savaşı (birinin kahramanlarından birisi), 2 efsanevi Hokage'nin hocası, Serideki 4-5 sennin mode kullanıcısından biri, Efsanevi Sanninlerin bir üyesi. Köy koruması olmadan dünyayı tavaf etmesi, kehanetin taşıyıcısı olması Ve de Naruto'ya nefret zincirini kırma ve asla vaz geçmeme gibi felsefeleri kazandırması.hayatı başarısızlıklar ile doluydu.
Köyüne sağladığı yararın yanında devede kulak sanırım..kendi köyüne büyük zarar verilmesine sebep oldu dolaylı yoldan
Tobi ve Madara'nın manipülasyonu ile. Jiraiya'nın eğitimi ile yaptıkları özgürlük hareketi başlatmaları idi.Eğittiği öğrencileri en büyük suç organizasyonunu kurdu
Hashirama-Madara gibi ekstrem tipler hariç Kage sınıfı herkes aşağıda kaldı zatenSerinin sonlarına doğru baya aşağılarda kaldı.
Bunlar güzel başarılar ama benim dediğimi karakterin kendisi söylüyor zaten ölmeden önce. Geri dönüp bakınca hayatım başarısızlıklarla dolu diyor. Demek ki o saydığın başarılardansa yapamadıkları içine dert olmuş. Naruto'ya kazandırdıklarını zaten söyledim ama bu adam birçok felakette köyünün yanında bulunmamış. Tamam adam gezgin olabilir ama Kyuubi saldırısında mesela köyde olsa işler farklı olabilirdi belki Minato ölmek zorunda kalmazdı ve Naruto bu acıları çekmezdi bile. Kendisine Hokagelik teklif edildiğinde bile sorumsuzca davranıp reddediyor yani. O zamana kadar sorumluluk almamışsın bari o noktadan sonra al.En çok tamamlanan resmi görev , 2 Büyük Ninja Savaşı (birinin kahramanlarından birisi), 2 efsanevi Hokage'nin hocası, Serideki 4-5 sennin mode kullanıcısından biri, Efsanevi Sanninlerin bir üyesi. Köy koruması olmadan dünyayı tavaf etmesi, kehanetin taşıyıcısı olması Ve de Naruto'ya nefret zincirini kırma ve asla vaz geçmeme gibi felsefeleri kazandırması.
Başarısızlıkları elbette var. Ancak hayatı tamamen bunlarla dolu değil.
Bence hafife alınacak zararlar değil bunlar. Eğer Pain Naruto'yu dinlemeseydi şuan köyün büyük çoğunluğu ölüydü.Köyüne sağladığı yararın yanında devede kulak sanırım..
Bir sorumsuzluğu da zaten o çocuklarla sonrasında ilgilenmemesi. Ara sıra gelip kontrol etse belki bu kadar ileri gitmeyecekti Nagato. Neler neler yaşadı adam Jiraiya ise öldü olarak biliyor bir gidip kontrol etmek çok mu zor. Dünyayı gezmesini biliyor.Tobi ve Madara'nın manipülasyonu ile. Jiraiya'nın eğitimi ile yaptıkları özgürlük hareketi başlatmaları idi.
Ben beklediğimi alamadım diyorum bok atma çabasında değilim. Sadece Jiraiya içinde değil Orochimaru, Tsunade içinde geçerli dediğim. Sannin için işte kısacası. Hashirama Madara'nın bu kadar güçlü olması da ayrı bir problem zaten ama konumuz bu değil. Naruto'nun mesela sennin modunda Jiraiya'dan bile daha iyi olduğu söylendi. Karakteri aşağıya çekme daha o zamandan başladı yani sadece Hashirama Madara ikilisi sayesinde değil.Hashirama-Madara gibi ekstrem tipler hariç Kage sınıfı herkes aşağıda kaldı zaten Millet tanrısal seviyelere çıktı Bunun Jiraiya karakteri ile ne alakası var .. Bok atma çabasının bu kadarı.
Ayrıca kardeşim kaşıyıcı tavırlarına bir ses edilmiyorsa bu saflığımızdan değil nezaketimizden, insanları kaşımayı, hep böyle polemik aramayı seviyorsun anladık.Gençsin, sertsin falan Ancak burası korsan fan değil. Cevabını verirken bunu dikkate al lütfen.
Adam onuru ve gururundan dolayı, geçmişindeki kara lekelere odaklanıyor. Yoksa başarılar ortada. Ayrıca adam "tüm hayatım tamamıyle başarısızlıklarla dolu" demiyor. Ancak sen öyle ima ediyorsun canım benim.Geri dönüp bakınca hayatım başarısızlıklarla dolu diyor.
Pain'in olduğu kişi ile Jiraiya'nın alakası yok aksine Jiraiya'nın kitabını devreye sokunca Nagato'nun fevri döndü. Gene Jiraiya kurtardı bir bakıma. Obito bile Jiraiya'nın fikirlerine yenildiğini söylemişti savaş arkında.Bence hafife alınacak zararlar değil bunlar. Eğer Pain Naruto'yu dinlemeseydi şuan köyün büyük çoğunluğu ölüydü.
Onun için tamamen yabancı olan, düşman ülkenin vatandaşı olan 3 öksüz için Ninja Savaşı sırasında 3 yıl ara veriyor düşman köyünde bunları yetiştiriyor ?! Daha ne yapsınBir sorumsuzluğu da zaten o çocuklarla sonrasında ilgilenmemesi.
Keyfine geziyor sankiDünyayı gezmesini biliyor.
Ne gibi bir vaat verdi bu karakter de altından kalkamadı ki ? Karakter geldiği gibi gitti zaten. O süre zarfında bile 4. ninja savaşındaki ideolojik çatışmanın temelini yaratıp gitti.Ben beklediğimi alamadım diyorum bok atma çabasında değilim.
Bu konuda katılıyorum.Hashirama Madara'nın bu kadar güçlü olması da ayrı bir problem zaten ama konumuz bu değil
Ben Hashirama ve mAdara sayesinde demedim zaten yanlış anlaşılmış.NAruto'nun daha iyi kontrol etmesi ise normal, açıklaması var zaten. O , çok da deli bir aşağı çekme değil gibi gelmişti bana.Naruto'nun mesela sennin modunda Jiraiya'dan bile daha iyi olduğu söylendi. Karakteri aşağıya çekme daha o zamandan başladı yani sadece Hashirama Madara ikilisi sayesinde değil.
Canım benim uğraşamam diyorsun da, gelir gelmez attığın 5 mesajdan 2 tanesi alttan alttan laf çakan cinsten. (Scan Kalitesi ile Çizim Kalitesi arasındaki devasa farkın, farkında olmadığımızı varsayman gibi mishal).Böyle düşünmenize şaşırdım açıkçası arada bir uğruyorum zaten böyle bir şey içinde uğraşmam.
Eğer söz konusu bir "insanlar" söz konusu ise bir de kendine bak derim canım kardeşim. Düşünceleri yazmak başkadır, düşüncelerini diğerlerininkinin üzerinde görerek empoze etmek başkadır bunu bilinçli yapmıyorsundur elbette ancak tavır bazen bu izlenimi yaratır. Sadece bir ipucu.Düşüncelerimi yazmam niye rahatsız ediyor insanları bu kadar.
Burada ki iki çeviride de görüldüğü üzere gayet öyle diyor abi.Adam onuru ve gururundan dolayı, geçmişindeki kara lekelere odaklanıyor. Yoksa başarılar ortada. Ayrıca adam "tüm hayatım tamamıyle başarısızlıklarla dolu" demiyor. Ancak sen öyle ima ediyorsun canım benim.
Bu konuda hakkını veriyorum Naruto'ya sadece güç anlamında değil düşünce anlamında da bir şeyler kattı. Naruto onun yolundan giderek Ninja dünyasına katkılarda bulundu. Ama bunlar direkt onun kendi başarısı sayılır mı bilemiyorum. Destek oldu diyebiliriz.Pain'in olduğu kişi ile Jiraiya'nın alakası yok aksine Jiraiya'nın kitabını devreye sokunca Nagato'nun fevri döndü. Gene Jiraiya kurtardı bir bakıma. Obito bile Jiraiya'nın fikirlerine yenildiğini söylemişti savaş arkında.
Rinnegana sahip ve kehanetteki çocuk olabilme ihtimali olan biri için daha çok şey yapması lazımdı bence. Nagato öyle başı boş bırakılması gereken biri değildi özel bir çocuktu. Kucağına alıp emzirsin demiyorum ama tekrar bir bakabilirdi en azından. Kadınları dikizlemesini, tavlama taktikleri diye kitaplar yazmasını biliyor ama. O vaktini o çocuklara ayırsaydı her şey daha farklı olabilirdi.Onun için tamamen yabancı olan, düşman ülkenin vatandaşı olan 3 öksüz için Ninja Savaşı sırasında 3 yıl ara veriyor düşman köyünde bunları yetiştiriyor ?! Daha ne yapsın Kucağına alıp emzirecek değil ya, Bu kadar çocuğuna bakmamış anne babalar var bu seride.
Efsane denmiş bir kere kendisi için. En saygı görülen ünvanlardan biri. Itachi ve Kisame bu adama karşı dalmamış kaçmış, Pain savaşından sonra Zetsu tarafından övgüde bulunulmuş. Pain tarafından sırrımızı bilse kazanırdı denilmiş. Bunlar vaatler değil mi abi? Bunların üzerine bir arc sonra Naruto kendisini geçmiş oluyor. Jiraiya'dan daha çok şey görmeyi isterdim görülen kadarıyla o efsanesinin hakkını pek veremedi bana göre.Ne gibi bir vaat verdi bu karakter de altından kalkamadı ki ? Karakter geldiği gibi gitti zaten. O süre zarfında bile 4. ninja savaşındaki ideolojik çatışmanın temelini yaratıp gitti.
Ben laf atmak istemedim kimseye. Scan muhabbetinde o şekilde yorum yapmak sağlıklı olmaz demişim bir kaliteli halini görelim anlamındaydı o laf atmak için değildi. Forumlar tartışma ortamlarıdır sonuçta herkes aynı fikirde olduktan sonra ne kadar tartışma dönebilir ki. Uğraşmak daha farklı bir şey bence. Üstüne alınan varsa kusura bakmasın.Canım benim uğraşamam diyorsun da, gelir gelmez attığın 5 mesajdan 2 tanesi alttan alttan laf çakan cinsten. (Scan Kalitesi ile Çizim Kalitesi arasındaki devasa farkın, farkında olmadığımızı varsayman gibi mishal).
Tamam belki biraz fazla sert çıktım ama bunun sebebi daha önceki mesajlarında da benzer bir tutumda olman. Biraz tartışmacı , biraz aba altından sopa gösteren bir tavrın olması. Benim laflarıma "uğraşamam" diyorsun ancak aslında gayet de "uğraşıyorsun" . Gerçekten uğraşmasan sorun olmaz zaten.
Önemli değil abi olabiliyor böyle tartışmalar. Kalpler kırılmasın önemli olan o. Saygılar.Yoksa garezin olduğunu düşünmüyorum. Sadece yaşının da gereği biraz fazla fanatik kaçabiliyorsun o da çok normal, şu yaşımda ben bile yeri geldi mi fanatiklik yapıyorum. Amacım kırmak değil sadece "tatlı-sert" uyarmaktaydı. Kırdıysam üzgünüm, kusuruma bakma. Ancak senin 1'e attığın vitesi ben 3'e atınca kırılacaksan o vitesi hiç atma o zaman boşa al keyfimize bakalım
Demedi öyle bir şey dediğim yeri atar mısın ?Burada ki iki çeviride de görüldüğü üzere gayet öyle diyor abi.
Abicim O özellikleri kariyerinin sonlarında oluyor. Adam Nagato'dan esinlenip ilk kitabını yazıyor. Yapma allah aşkına.Kadınları dikizlemesini, tavlama taktikleri diye kitaplar yazmasını biliyor ama.
Boş bırakmadı zaten. Adam 3 yıl geçirmiş. Kakashi'nin Takım 7 ile 3 yılı dipdibe, dizdize geçirmişliği yok.Nagato öyle başı boş bırakılması gereken biri değildi özel bir çocuktu.
Bunlar vaat değil, gerçek. Olup bitmiş şeyler. Zaten adam bir şeyler başarmış ki bu dediklerin olmuş .Bunlar vaatler değil mi abi?
Bir sennin olarak geçiyor. Tamamıyla değil. Kaldı ki Naruto çok özel bir adam zaten.Bunların üzerine bir arc sonra Naruto kendisini geçmiş oluyor
Adam öldü yavJiraiya'dan daha çok şey görmeyi isterdim görülen kadarıyla o efsanesinin hakkını pek veremedi bana göre.
Bilmukabele kardeşim.Saygılar.
Demedi öyle bir şey dediğim yeri atar mısın ?
Buyur abi dediğin yer. Kafamdan uydurmuyorum ki.Ayrıca adam "tüm hayatım tamamıyle başarısızlıklarla dolu" demiyor. Ancak sen öyle ima ediyorsun canım benim
İlk kitabına bir şey demedim ama kariyerinin uzun bir dönemi boyunca köyünün başında durmamış bu adam. Ustası öldüğünde bile sorumluluk almak yerine yine Tsunade'ye bırakmayı seçti işleri. Dediğim gibi Kyuubi istilasında yardımcı olmadı. Öğrencisinin oğluna, ismini verdiği çocuk Naruto'ya bile kaç yaşına gelene kadar hiç göz atmamış. İlk başlarda da eğitme konusunda çok istekli değil gibiydi.Abicim O özellikleri kariyerinin sonlarında oluyor. Adam Nagato'dan esinlenip ilk kitabını yazıyor. Yapma allah aşkına.
Minato'nun olayı ile kıyaslanmaz ki bu adam ölmüş sonuçta. Kakashi Takım 7 ile aynı köyde zaten istediği zaman bakabilir. Jiraiya çocukları eğitimden geçirdi evet ama Yağmur köyü gibi pek tekin olmayan bir yerde kaldı bu çocuklar. Kimseleri de yok. Keşke daha çok üstlerine düşseymiş. O zaman kaderi öğrencisinin elinde ölmek olmayabilirdi.Boş bırakmadı zaten. Adam 3 yıl geçirmiş. Kakashi'nin Takım 7 ile 3 yılı dipdibe, dizdize geçirmişliği yok. Minato'nun Naruto ile 3 gün geçirmişliği yok
Başka görevleri de var elbette.
Bunlar karakterin gücü hakkında fikir veren şeylerdi. Beklenti ve merak yarattı bende haliyle adamın seviyesi hakkında.Bunlar vaat değil, gerçek. Olup bitmiş şeyler. Zaten adam bir şeyler başarmış ki bu dediklerin olmuş .
Sadece Naruto değil Sasuke içinde aynı şey geçerli bence. EMS Sasuke Jiraiya'dan güçlüyse şaşırmam mesela.Bir sennin olarak geçiyor. Tamamıyla değil. Kaldı ki Naruto çok özel bir adam zaten
Ben ölmeden öncesi için diyorum ya. Daha fazlasını görmeyi beklerdim çok etkileyici gelmedi bana. Yine de güzel bir savaş izletti bizlere o konuda hakkını vereyim. Ben Efsane olarak anılan bir ninjanın uzun süre boyunca zirvelerde olmasını beklerdim ya da ilk 20 içinde olmasını. Sadece Jiraiya değil birçok karakter aşağıda kaldı tabi bunu da belirteyim.Adam öldü yav Zaten çok fazla ekran süresi alan biri de değil. Ne yapsın adam sana
Neyse şahsi görüştür bişi diyemem.
Kafandan uydurmuyorsun da çok net yanlış anlıyorsun. Var mı çeviride "Hayatım tamamıyla başarısızlıklarla dolu" ya da "Hayatım başarısızlıktan ibaret" gibi bir söylem. Sen bir kaba su koyarsan, miktar farketmeksizin "Bu kapta su var" dersin ancak "Bu kap su ile dolup taşıyor" demezsin. Nitekim hayatımda bolca başarısızlık var demek, hayatım bir başarısızlıktan ibaret demek değil. Ayrıca adam bunu söylerken, onurundan, gururundan kendisiyle ilgili yüksek beklentilerinden dolayı söylüyor, gerçekten öyle olmasından ziyade. İroni denen bişi var. Mübalağa denen bişi var. Bunları ayırt edememiştin o yüzden ben de senin alıntıladığın yeri söylemiştim. Ancak hala anlamamışsın. Neyse sorun değil umarım anlamışsındır.Buyur abi dediğin yer. Kafamdan uydurmuyorum ki.
Sorumluluk alıp Tsunade'yi köye kazandırdı adamUstası öldüğünde bile sorumluluk almak yerine yine Tsunade'ye bırakmayı seçti işleri.
Köyde değil çünkü.Kyuubi istilasında yardımcı olmadı
Bir insanı olabilecek her olasılıktan meshul tutmak saçmadır. Nagato Jiraiya'nın kitabı ile yenilmiştir. obito, Jiraiya'nın fikirlerine yenildiğini itiraf etmiştir. Bu konuda adamın hakkı zaten seride teslim edilmiş. O yüzden gerisi biraz boş.O zaman kaderi öğrencisinin elinde ölmek olmayabilirdi.
Fikir veren şeyler değil sadece, var olan gerçekler idi. Merak yaratacak bişi yok çünkü söylediğin her şey adamın seviyesini anlatıyor zaten. Adam daha ne yapsın ki ? Full bilgi + full hazırlık + ev sahibi avantajı + Kyuubi + Minato + Hinata + Katsuyu+ Kurbağa Ordusu+ Daha saf bir SM ile bile Naruto Jiraiya'dan sadece 2 fazla beden öldürebildi.Bunlar karakterin gücü hakkında fikir veren şeylerdi. Beklenti ve merak yarattı bende haliyle adamın seviyesi hakkında.
Zaten öyledir. Bu da normal zaten Jiraiya'nın mirasını lekeleyen bir şey değil. Indra Reenkarnesi olmaya hak görmüş. Itachi, Fugaku, Kakashi, Orochimaru gibileri tarafından eğitim görmüş ve de tarihte Madaara'dan beridir EMS'ye ulaşmış ilk Uchiha bu. Bir zahmet Sanninden güçlü olsun zaten.EMS Sasuke Jiraiya'dan güçlüyse şaşırmam mesela.
Zaten büyük ihtimal ilk 20 içindedir hele de hiç icraatini görmediğimi Hamura, Indra, Ashura, Kara Zetsu gibi karakterleri çıkarınca rahatlıkla ilk 20 de yer bulur.ya da ilk 20 içinde olmasını.
Zaten sadece başarısızlıkla dolu demek istemiyorum ama bolca başarısızlık olduğu gerçeği var yani. Bunun yanında başarıları da var tabi yok diyemem. Zaten öyle olmasa adam Sannin olarak anılmazdı. Yanlış anlaşılmak istemem.Kafandan uydurmuyorsun da çok net yanlış anlıyorsun. Var mı çeviride "Hayatım tamamıyla başarısızlıklarla dolu" ya da "Hayatım başarısızlıktan ibaret" gibi bir söylem. Sen bir kaba su koyarsan, miktar farketmeksizin "Bu kapta su var" dersin ancak "Bu kap su ile dolup taşıyor" demezsin. Nitekim hayatımda bolca başarısızlık var demek, hayatım bir başarısızlıktan ibaret demek değil. Ayrıca adam bunu söylerken, onurundan, gururundan kendisiyle ilgili yüksek beklentilerinden dolayı söylüyor, gerçekten öyle olmasından ziyade. İroni denen bişi var. Mübalağa denen bişi var. Bunları ayırt edememiştin o yüzden ben de senin alıntıladığın yeri söylemiştim. Ancak hala anlamamışsın. Neyse sorun değil umarım anlamışsındır.
Yalnız önerdiği Tsunade Naruto olmasa Hokage olamyı kabul etmiyordu. Köy ortada kalıyordu resmen. Jiraiya bu kehanete hayatını adamış ama birde ortada hayatın gerçekleri var. Sen bu kadar güçlüysen ve köyünü seviyorsan o teklifi geri çevirmemeliydi bence. Üstelik Hokage olmaya uygun olmadığını söylüyordu benim başka sorumluluklarım var dememişti. Kehanet kısmı retcon gibi duruyor.Sorumluluk alıp Tsunade'yi köye kazandırdı adam Sorumluluk almama sebebi daha büyük bir sorumluluğu olması (kehanet). Ayrıca köye , köyün dışından daha çok fayda sağladı. Bunu getirdiği bilgiler ve yaptığı görev sayısı ile, yetiştirdiği kageler ile görüyoruz. Nitekim farazi konuşuyorsun.
İşte bende köyün başında olmalıydı diyorum abi. Farklı bir görevi varsa eyvallah ama yine gezintilerdeyse ayıp yani.Köyde değil çünkü.
Bu Pain istilasında Kakashi'nin ölümünün suçunu Gai'ye atmak gibi saçma bişi.
Evet bu konuda takdir ediyorum kendisini.Bir insanı olabilecek her olasılıktan meshul tutmak saçmadır. Nagato Jiraiya'nın kitabı ile yenilmiştir. obito, Jiraiya'nın fikirlerine yenildiğini itiraf etmiştir. Bu konuda adamın hakkı zaten seride teslim edilmiş. O yüzden gerisi biraz boş.
Nagato'yu yenmesini beklemiyorum tabi ama OP lafı açıldı bende ondan örnek vereyim. Luffy Rayleigh eğitim sonrası onun seviyesinde değildi mesela. Kaç yüz bölüm sürdü onu geçmesi ama ona rağmen Rayleigh çok aşağılara düşmedi, ağırlığını hissettirebiliyor bir Yonko karşısında bile. Jiraiya'dan işte bu tarz bir şey beklerdim ben.Fikir veren şeyler değil sadece, var olan gerçekler idi. Merak yaratacak bişi yok çünkü söylediğin her şey adamın seviyesini anlatıyor zaten. Adam daha ne yapsın ki ? Full bilgi + full hazırlık + ev sahibi avantajı + Kyuubi + Minato + Hinata + Katsuyu+ Kurbağa Ordusu+ Daha saf bir SM ile bile Naruto Jiraiya'dan sadece 2 fazla beden öldürebildi.
Jiraiya, Nagato'yu yenip seri mi bitseydi. Beklentilere dair biraz gerçekçi olmak gerek. Konu OP olunca "senaryo gereği" deyip geçiyorsun burada ise adam havada 40 takla atarken 7 akatsuki üyesini aynı anda kessin falan isteniyor Pek adil değil.
Sasuke'de özel bir çocuk evet. Naruto ve Sasuke dışında Gai ve Kakashi'de mesela gördüğüm çoğu listede öne koyuluyor Jiraiya'dan. İnsanlarda o kadar etki bırakamamış herhalde.Zaten öyledir. Bu da normal zaten Jiraiya'nın mirasını lekeleyen bir şey değil. Indra Reenkarnesi olmaya hak görmüş. Itachi, Fugaku, Kakashi, Orochimaru gibileri tarafından eğitim görmüş ve de tarihte Madaara'dan beridir EMS'ye ulaşmış ilk Uchiha bu. Bir zahmet Sanninden güçlü olsun zaten.
Kaldı ki dediğin gibi Sasuke de çok özel bir çocuk. Bunda bir sıkıntı yok. Jiraiya'nın karakterini ya da mirasını da bağlayan bir durum yok.
Bir liste yaparsan görmek isterim abi merak ettim kimleri nereye koyacağını.Zaten büyük ihtimal ilk 20 içindedir hele de hiç icraatini görmediğimi Hamura, Indra, Ashura, Kara Zetsu gibi karakterleri çıkarınca rahatlıkla ilk 20 de yer bulur.