Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel My Hero Academia / Boku No Hero Academia Genel Tartışma Başlığı

@Ronny Zaten sorun çizememesi değil, çiziyor ancak akıcı değil. Ve bu yeni değil, bu son ark boyunca böyle.

6. sezonu bitirdim ve favori sezonum oldu. Hiç boş bir bölüm hatırlamıyorum, savaş arkı boyunca tansiyon hep yukarıdaydı. Serinin en heyecanlı kısımlarıydı benim için. Sonrasında çok daha farklı bir tonda devam etti sezon. Deku'nun solo takılmasını ve daha kanunsuz kahraman gibi olmasını beğendim. Tek eksiği biraz kısa sürmesiydi bence. Lady Nagant çok hoş karakterdi, Deku vs 1A Sınıfı baya duygusaldı. Sezon finalinde ise Ochako'nun Deku için yaptığı konuşmada gözlerimi doldurdu. Son bölümde Stain'i görmekte sevindirdi.

Deku sonunda okula ve arkadaşlarının yanına döndü, bundan sonrası artık final arc olacak galiba. Shigaraki baya bir güçlendi nasıl durduracaklar merak ediyorum. Bu seriyi animeden takip etmeyi seviyorum o yüzden mangaya geçmeyeceğim sanırım zaten 7. sezonda duyurulmuş.

Hayır ağlamıyorum.. ;(
My-Hero-Academia-Season-6-Episode-25-Relesae-Date.jpg

Çizim konusunda da doku ve parçacık çiziminde çok cool'um diye mangaka temiz çizimi unuttu resmen. Hem yazım hem çizim olarak biraz clarity fena olmazdı.
Bunu gördüm ve Final Act'e geçtim mangada. Cilt kapağı şöyle:
0307-001.png
Çizim şekli her zamankinden farklı geldi. Biraz ÇR havası aldım. Kast ettiğiniz bu muydu hocam?

Yok değildi, Lady Nagant tasarımını çok beğeniyorum ben. Ünlü savaş tüfeği "Nagant" dan geliyor adı da.
Lady Nagant'ın tasarımını ben de beğeniyorum ama ben çizim stilinden bahsetmiştim. :D Hani şu doku meselesi. Yoksa daha ilerde mi baş gösteriyor bu?

Son bölüm güzeldi. Reisi bu şekilde görmek duygulandırdı ama kendi sonunu hazırlıyor gibi. Umarım karakter için güzel bir veda okuruz, birilerinin ölmesi gerekiyor artık bu savaşta.

386
bnha_386_here_015.png

Todoroki ailesinin dramı fazla uzadı bence ya. Ne Dabi imiş arkadaş tüm aile seferber oldu adamı durdurmak için. Shoto ile olan savaşında bitirseydi daha tadında olacaktı. All Might ve AFO sahnesinin devamını okumak istiyorum artık.

Horikoshi'nin bir rahatsızlığı falan mı var? 9 sayfalık bölüm.
Şu bölümde artık Todoroki gelir müdahale eder diyordum adam anca gelebildi 9 sayfada. :D

Bir de şu dua eden kadın kim tam olarak? Filmlerin birinden bir karakter diye tahmin ediyorum.

Horikoshi'nin bir rahatsızlığı falan mı var? 9 sayfalık bölüm. Spoiler Gizle
Evet omzunda bir rahatsızlık olduğunu söylemişti. Son iki bölümün 10 sayfa olmasının sebebi bu olsa gerek.
FlPKU0VWQAMIApO
Bahsettiğin karakter filmlerden diye biliyorum bende hiçbirini izlemedim ama mangada gözükmüşler.

Evet omzunda bir rahatsızlık olduğunu söylemişti. Son iki bölümün 10 sayfa olmasının sebebi bu olsa gerek.
Bu yazar notları animenin bittiği yerden sonra yok. Zaten animenin bittiği yerden sonraki çözünürlük, sayfa boyutu vs. de bir garip. Bu yazar notlarını nereden okuyabilirim?

Ya mangaka rahatsız, sağlığı yerinde değil şu aralar biliyorum ancak. Bence böyle 7 sayfalık, 8 sayfalık, 11 sayfalık bölümler yerine adam akıllı 1-2 ay ara verse bundan iyi yani.

Ayrıca, Todoroki'nin ailesinin dramına hala bir son verilmedi. Todoroki abisini etrafı buz kaplayarak zaten kaç sayı önce durdurmuştu burada o iş bitebilirdi ama yok bir aile dramı yaratıp sonra tekrar gelip Todoroki dev bir buz atağı yapıp her şeyi durduruyor falan. Çok yaratıcı gerçekten.

Toya salağı da villain olup, sürekli savaşa giriyor ama içlerinden biri öldüğünde ya da yenildiğinde incinip rage mode açıyor :D Yani ne bekliyordun ki ? O kadar boş bir karakter ki... Seri wholesome bir seriyken çok edgy bir seriye dönüştü maalesef.

Sübyancı Hırsızın kahraman olmasından sonra bu serinin beli doğrulmadı benden söylemesi :D

Bu yazar notları animenin bittiği yerden sonra yok. Zaten animenin bittiği yerden sonraki çözünürlük, sayfa boyutu vs. de bir garip. Bu yazar notlarını nereden okuyabilirim?
Hepsinin topluca okunabildiği bir yer var mı bilmiyorum ama şu Twitter hesabında paylaşılıyor genelde.
https://twitter.com/WSJ_manga

Hepsinin topluca okunabildiği bir yer var mı bilmiyorum ama şu Twitter hesabında paylaşılıyor genelde.https://twitter.com/WSJ_manga
[/quote]Eyvallah. :D

Savaş biraz daha devam ederse Uraraka ve Toga birbirlerine aşık olacaklar herhalde. Şu Toga karakterine bir türlü ısınamadığım için ne dramı ilgimi çekiyor ne de şuan dönen mücadele. Manganın geldiği noktaya üzülüyorum sadece.

Evet artık ima falan yok. Toga komple aşktan falan bahsetti. :D
Ölmemiş olabilir bu arada.

Yeni bölüm nasıl? Nihayet daha ilgi çekici yerlere geldik.
Bakalım All Might ölecek mi.

6.sezonu bitirdikten sonra mangayı da tekrar okuma isteği doğdu içimde, 6.sezon sonundan başladım o sebeple her ne kadar daha önce okumuş olsam da.

Aoyama'nın durumuna kimse pek dikkat çekmemiş, zaten beklendiği(ben beklemiyordum) için ve karakter önemsiz biri olduğu için takılmamış community tarafından.

Ancak bence serideki en hüzünlü hikayelerden birine sahip Aoyama.

Arkadaşların güler eğlenirken, mücadele ederken, yeri geldiğinde ağlarken, sen suçluluk hissi içerisinde olan biteni beynini kemiren bir acıyla izliyorsun.

image.png

Şu paneli çok başarılı buldum Aoyama'nın ne kadar zor durumda ve nasıl bir kötülükle mücadele ettiğini iyi yansıtmış. Kendisini "aşağılık bir kötü" olarak görmekten 1 yıl boyunca hiçbir anından gerçekten keyif alamamış. Bence serideki en acı hikayelerden biriydi bu.

6.sezon hakkında görüşlerim;

Bence gayet olmuş. Bazı sahneler manganın arkasında kalsa da bazı sahneler çok daha etkileyici olmuş. Tek sorun, ilk sezondan bu yana kendilerini hiç geliştirmemeleri. Evet, fena değil ama hiçbir gelişme de yok. Bu sezon yüz animasyonlarını da biraz başarısız buldum.

Bakugo'nun pişmanlığı ve özrü her iki tarafta da iyiydi bence. Eşit.

Movie 1: Futari no Hero hakkında görüşlerim;

Dün izledim. Bence ok ancak özel bir tarafı da yoktu. 5, zorlarsan 6 eder belki. İzlenmese de olur. All Might'ı keşke daha fazla dövüşürken görseydik.