Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel My Hero Academia / Boku No Hero Academia Genel Tartışma Başlığı

Sonunda bu karakterleri tekrar kullanmayı akıl etmiş. Unutmuştum varlıklarını.
bnha_380_closecall_016.png

Manga artık sarmamaya başladığı için animeden takip kararı aldım. Ben bu serinin çizimlerini anlamakta zorlanıyorum. Özellikle dövüş çizimleri. Kötü değil, aksine çok güzel ama karmaşık geliyor.

Mangasından beğenmediğim şeyleri animesinde sevme huyum var, bu sebeple animeden takip etmeye çalışacağım. Umarım spoiler yemem.

Manga artık sarmamaya başladığı için animeden takip kararı aldım. Ben bu serinin çizimlerini anlamakta zorlanıyorum. Özellikle dövüş çizimleri. Kötü değil, aksine çok güzel ama karmaşık geliyor.

Mangasından beğenmediğim şeyleri animesinde sevme huyum var, bu sebeple animeden takip etmeye çalışacağım. Umarım spoiler yemem.
Çizimleri haftalık bir seri için gayet iyi ama aksiyon anlarında anlaması zor olabiliyor. Animenin artı taraflarından biride bu.

Mangası toplu okumadıkça pek sarmıyor son iki bölümü beğenmiş olmama rağmen diyorum bunu. Bence animeden de takip edilebilir bu seri zaten her sene çıkıyor.

Çizimleri haftalık bir seri için gayet iyi ama aksiyon anlarında anlaması zor olabiliyor. Animenin artı taraflarından biride bu.
Mangası toplu okumadıkça pek sarmıyor son iki bölümü beğenmiş olmama rağmen diyorum bunu. Bence animeden de takip edilebilir bu seri zaten her sene çıkıyor.
1,5 senede bir falan geliyor düzenli evet. Tek sorun spoiler yemek. :D Neyse ya yesem de o kadar sorun değil gerçi.

Çizimleri zaten kötü değil, aksine güzel. Ama anlatım biçimidir, dövüş kareografisidir bazen çok anlaşılmaz geliyor. Ama tek sebebi bu değil, mangası sarmıyor artık. Okurken keyif almıyorum.

Çizimleri haftalık bir seri için gayet iyi ama aksiyon anlarında anlaması zor olabiliyor. Animenin artı taraflarından biride bu. Mangası toplu okumadıkça pek sarmıyor son iki bölümü beğenmiş olmama rağmen diyorum bunu. Bence animeden de takip edilebilir bu seri zaten her sene çıkıyor.
1,5 senede bir falan geliyor düzenli evet. Tek sorun spoiler yemek. :D Neyse ya yesem de o kadar sorun değil gerçi.
Çizimleri zaten kötü değil, aksine güzel. Ama anlatım biçimidir, dövüş kareografisidir bazen çok anlaşılmaz geliyor. Ama tek sebebi bu değil, mangası sarmıyor artık. Okurken keyif almıyorum.
Spoiler konusunda yapacak pek bir şey yok ya şanslı olmak lazım yememek için. :D Bir One Piece kadar falan yüksek ihtimal değildir ama bence spoiler yemek bu seriden.

Senin asıl sıkıntın manganın artık sarmaması gibi yoksa çizimlere birkaç kez göz atar anlarsın yine bir şekilde. Aslında şuan en heyecanlı yerlerde olmamız lazım ama nedense halen o eşiği aşamadı gözümde bu ark. Serinin çok bir ömrü kalmadı zaten bu sene biter artık en azından finalin tatmin etmesini umuyorum.

@Ronny

Finali tatmin eder mi bilmem ancak seri bozalı birkaç sene oluyor. Tadı kaçtı biraz. Bir de seri başında Deku'nun gelmiş geçmiş en iyi kahraman olacağı söylendi yani sonunu da biliyoruz. Kayıplar falan olur olmaz onu görürüz.

All Might güçlerini kaybetmemiş olsaydı şov yapardı. Reisin faal olduğu dönemler akıyordu seri.

Overhaul ve sonrasına kadar güzeldi ama sonrası meh.

@Ronny

Finali tatmin eder mi bilmem ancak seri bozalı birkaç sene oluyor. Tadı kaçtı biraz. Bir de seri başında Deku'nun gelmiş geçmiş en iyi kahraman olacağı söylendi yani sonunu da biliyoruz. Kayıplar falan olur olmaz onu görürüz.

All Might güçlerini kaybetmemiş olsaydı şov yapardı. Reisin faal olduğu dönemler akıyordu seri.

Bence bu serinin sıkıntılarından biride karakter kadrosu. Böyle seni alıp götürecek pek karakter yok. Hikayeyi sevmesen bile şu karakterler için takip ediyorum seriyi diyebileceğin birileri yok yani en azından benim için. All Might biraz öyleydi mesela ama o da erkenden emekli oldu. Ondan sonrasında bir Mirio beni kendine bağlamıştı fakat onda da aynı şey oldu. Ha geri geldi gelmesine ama artık düşmanı oyalamaktan başka bir şey yapamazdı. Şuan okuması en keyifli karakter Endeavor bence ama o bile tek başına kurtaramıyor seriyi.

Karakter öldürme konusunda mangaka pek başarılı değil o yüzden kayıplar olur mu ondan bile emin değilim ama olması lazım.

@Ronny

Bence bu serinin sıkıntılarından biride karakter kadrosu. Böyle seni alıp götürecek pek karakter yok. Senaryoyu sevmesen bile şu karakterler için takip ediyorum seriyi diyebileceğin birileri yok yani en azından benim için. All Might öyleydi mesela ama o da erkenden emekli oldu. Ondan sonrasında bir Mirio beni kendine bağlamıştı fakat onda da aynı şey oldu. Ha geri geldi gelmesine ama artık düşmanı oyalamaktan başka bir şey yapamazdı. Şuan okuması en keyifli karakter Endeavor bence ama o bile tek başına kurtaramıyor seriyi.
Karakter öldürme konusunda mangaka pek başarılı değil o yüzden kayıplar olur mu ondan bile emin değilim ama olması lazım.
Katılıyorum. Mirio ve All Might benim için de öyleydi. İkisi de işlevsiz şu an.

Kirişima'yı seviyorum ancak o da pek rol alamıyor. Hoş, rol alabileceği bir ortam da yok.

Gördüğüm en zayıf final arklardan biri oluyordu. O yüzden takibi saldım. Ama animeden keyif alabileceğime eminim. SnK'nın Marley sonrası arklarını da mangada sevmemiştim ancak animede keyif alıyorum beğenmesem bile. Hatta OP'de Dressrosa için de aynısı oldu. Anime kötü de olsa sarıyor bir şekilde.

@Uncle Paulie

Kirişima ve Mirko var birde sevdiğim benimde ama ikisi de işlevsiz şu noktada. Olay ana karakter ve ana düşmana bağlandı tamamen. Gerçi birçok shonende böyle oluyor ama ben ne Deku'ya ne de Shigaraki'ye ayılıp bayılmadığım için haliyle çok keyif alamıyorum okurken.

BnHa'nın animesi yine izletiyor kendini ya belli bir kalitenin üzerinde yapıyorlar. O yüzden keyif alırız diye düşünüyorum final arkının animesinde. Class A vs Class B arkını mangada beğenmemiştim mesela o dönem ara vermiştim hatta mangaya ama animede keyif alabildim. Müzikleri, animasyonları (son sezonlarda eskisi kadar iyi olmasa da) seiyuuları falan derken akıp gidiyor bir şekilde animesi.

@Ronny

Mirko aplaya can feda. Çok nadidr bir parça.

BnHa'nın animesi kötü değil evet. Yer yer mangadan zayıf olsa da belli bir kalitenin üzerinde.

Ve evet, 4. Sezon ile beraber animasyon kalitesi de düşüşe geçti. Yine de sarıyor. Ve ben aşırı mangacı bir insan değilim istisnalar hariç. Yani manga çok aşırı fark bindirmiyorsa tercihim anime oluyor.

@Ronny

Mirko aplaya can feda. Çok nadidr bir parça.

BnHa'nın animesi kötü değil evet. Yer yer mangadan zayıf olsa da belli bir kalitenin üzerinde.

Ve evet, 4. Sezon ile beraber animasyon kalitesi de düşüşe geçti. Yine de sarıyor. Ve ben aşırı mangacı bir insan değilim istisnalar hariç. Yani manga çok aşırı fark bindirmiyorsa tercihim anime oluyor.
Mirko best girl ya. Animede tam hakkını veremeseler de izlemesi/okuması her zaman keyifli bir karakter.

Ben 4. sezonun sonuna kadar animeden takip ettim sonra beklemek istemediğim için mangaya daldım ama animeden aldığım keyfi pek alamadım. Bunda serinin bozmasının da etkisi var ama animesi iyiyse ortalama bir seriden bile zevk alabiliyorsun OP Wano kalitesinde falan değilse. O kadar da ağır olmasın. :D

Mirko best girl ya. Animede tam hakkını veremeseler de izlemesi/okuması her zaman keyifli bir karakter.
Animede Nomular ile dövüşünü kesinlikle güzel yansıtamamışlar. Mangada çok daha güzeldi.

Ben 4. sezonun sonuna kadar animeden takip ettim sonra beklemek istemediğim için mangaya daldım ama animeden aldığım keyfi pek alamadım.
Vallahi ben de. Keşke bekleseymişim.

Bunda serinin bozmasının da etkisi var ama animesi iyiyse ortalama bir seriden bile zevk alabiliyorsun OP Wano kalitesinde falan değilse. O kadar da ağır olmasın.
Mangaya sadıksa yine kötü animasyon bir yere kadar tolere edilebiliyor. WCI'dan bu yana One Piece hiç tolere edilemiyor özellikle animede.

Bugün bakarım her halde biraz animeye. En son 4.bölümde kalmıştım. Gerçi o arkı da hiç sevmem ama. :D

Animede Nomular ile dövüşünü kesinlikle güzel yansıtamamışlar. Mangada çok daha güzeldi.
Sadece animeyi izliyor olsam dert etmem de mangasını bilince beklentinde o yönde oluyor ister istemez.

Vallahi ben de. Keşke bekleseymişim.
Aynen. Mangayı bilmeden izlesem son iki sezondan daha çok keyif alırdım muhtemelen.

Mangaya sadıksa yine kötü animasyon bir yere kadar tolere edilebiliyor. WCI'dan bu yana One Piece hiç tolere edilemiyor özellikle animede.

Bugün bakarım her halde biraz animeye. En son 4.bölümde kalmıştım. Gerçi o arkı da hiç sevmem ama.
One Piece'in animesi oturup izlenecek gibi değil ya. Hele haftalık takip etmek zulüm resmen. Filler yapıp manga ile arayı açmadıkça düzelmez ama onu da yapmazlar globalde baya beğeniyorlar animeyi garip bir şekilde.

Animeye devam et derim ben yine güzel yansıtamadıklarını düşündüğüm yerler olsa da cidden beğendiğim kısımlarda oldu. Özellikle 11. bölüm baya iyiydi. Son bölümlerde fena değil bence Nagant falan geldi.

Sadece animeyi izliyor olsam dert etmem de mangasını bilince beklentinde o yönde oluyor ister istemez.
Mangada 10 ise o sahneler, animede taş çatlasın 6 eder.

Aynen. Mangayı bilmeden izlesem son iki sezondan daha çok keyif alırdım muhtemelen.
Malum Dabi spoilerını yedikten sonra daha fazla yemeden başlayayım demiştim. Abi spoilerdan kaçamıyorsun. Aslında One Piece'in animesi düzgün olsa ve spoiler yemeyeceğimi bilsem OP'yi de animeden takip ederdim. Ama 1 hafta okumasam yine her şeyi öğreniyorum. Bu spoiler kısmını kapatsalar keşke. Spoiler sağlayıcıları "bölümü bekleyin paşa paşa" dese ve bölümden önce yayınlamasa bilgileri. :D

One Piece'in animesi oturup izlenecek gibi değil ya. Hele haftalık takip etmek zulüm resmen
O efektler ne öyle a? Power Rangers, DBZ karışımı bişey yapmışlar animeyi. :D
Animeye devam et derim ben yine güzel yanstamadıklarını düşündüğüm yerler olsa da cidden beğendiğim kısımlarda oldu. Özellikle Dabi's Dance bölümü çok iyiydi. Son bölümlerde fena değil bence Nagant falan geldi.
Twice'ın ölümü fena olmamış. Ama o da mangada daha etkileyiciyi gibiydi. :D

Mangada 10 ise o sahneler, animede taş çatlasın 6 eder.
Maalesef öyle. Böyle önemli bir arkta daha kaliteli bir iş çıkarmalarını beklerdim ben. Bones bütçeyi Mob Psycho 3. sezona yatırmış herhalde.

Malum Dabi spoilerını yedikten sonra daha fazla yemeden başlayayım demiştim. Abi spoilerdan kaçamıyorsun. Aslında One Piece'in animesi düzgün olsa ve spoiler yemeyeceğimi bilsem OP'yi de animeden takip ederdim. Ama 1 hafta okumasam yine her şeyi öğreniyorum. Bu spoiler kısmını kapatsalar keşke. Spoiler sağlayıcıları "bölümü bekleyin paşa paşa" dese ve bölümden önce yayınlamasa bilgileri.
Bizim gibi internet kullanan kişiler için kaçmak imkansız gibi bir şey ya. Paşa paşa yiyorsun o spoilerı. Dabi spoilerını bende görmüştüm ama çok etkilemedi çünkü bariz bir durumdu. Fandomda yıllardır konuşulan bir teoriydi. Bilmeden deneyim etmeyi tercih ederdim tabi yine de. Bu spoiler durumu yüzünden Uzumaki Khan gibi en popüler anime izleyicilerinden biri bile mangaya geçmiş yani. :D

O efektler ne öyle a? Power Rangers, DBZ karışımı bişey yapmışlar animeyi.
Nerede o East Blue - Enies Lobby dönemi anime nerede şimdiki DBZ özentisi anime. Serinin ruhuna aykırı şu efektler.

Twice'ın ölümü fena olmamış. Ama o da mangada daha etkileyiciyi gibiydi.
Twice'ın ölümü konusunda haklarını veriyorum. Artık o kadar farkta olur. Deku ve Shigaraki dövüşünü de pek beğenemedim ben animede. Malum Dabi sahnesi ve savaşın sonunu güzel yapmışlar ama. O kısımları beğenebilirsin. Aksiyonlu kısımların altından kalkamamışlar gibi genel olarak bu sezon.

Maalesef öyle. Böyle önemli bir arkta daha kaliteli bir iş çıkarmalarını beklerdim ben. Bones bütçeyi Mob Psycho 3. sezona yatırmış herhalde.
Yani bir FMA hassasiyeti beklemiyorum Bones'dan, ama bu kadar da salmamaları lazım. Çünkü süreleri de var güzel yapmak için.
Bu spoiler durumu yüzünden Uzumaki Khan gibi en popüler anime izleyicilerinden biri bile mangaya geçmiş yani.
O herifin animedeki fillerlardan gaza gelip Batman Katakuri'den güçlü demişliği vardı. İyi olmuş geçtiği çok boş konuşuyordu çünkü. :D

Twice'ın ölümü konusunda haklarını veriyorum
Fena değildi evet.
Deku ve Shigaraki dövüşünü de pek beğenemedim ben animede
Daha izlemedim ama izlemeyi planlıyorum en kötü sezon bitince.
Malum Dabi sahnesi ve savaşın sonunu güzel yapmışlar ama. O kısımları beğenebilirsin. Aksiyonlu kısımların altından kalkamamışlar gibi genel olarak bu sezon.
Aynen bana da öyle geldi. Aksiyon sahnelerinde bir olmamışlık hissi var. Halbuki, ilk 3-4 sezon gayet iyi duruyordu. Özellikle AFO vs All Might, Deku vs Muscular falan çok hoştu animede.

Yani bir FMA hassasiyeti beklemiyorum Bones'dan, ama bu kadar da salmamaları lazım. Çünkü süreleri de var güzel yapmak için.
1.5 sene yani azda değil. Şuan ellerinde ki en popüler seride BnHa birde. Belki de buna güvenerek biraz saldılar. Kemik bir izleyici kitlesi oluştu sonuçta nasıl olsa izleniyor diye düşünmüş olabilirler.

O herifin animedeki fillerlardan gaza gelip Batman Katakuri'den güçlü demişliği vardı. İyi olmuş geçtiği çok boş konuşuyordu çünkü.
Animenin ne kadar yanıltıcı olduğuna güzel bir örnek. Efektleri bir yana birde bu saçma filler sahneleri var. Batman kim Luffy'e direniyor yav. Sonra Uzumaki Khan gibi tipler böyle saçmalıyor işte. :D Mangayı da baya beğenmiş ama Gear 5 dahil. Neyse zevkler ve renkler diyeyim. :D

Daha izlemedim ama izlemeyi planlıyorum en kötü sezon bitince.
5 bölüm mü ne kaldı zaten sezonun bitmesine arka arkaya izlemek güzel olur. Tartarus firar bölümü de iyiydi bak hatta favori bölümüm olabilir bu sezon. 11 ve 15 en beğendiğim iki bölüm oldu.

Aynen bana da öyle geldi. Aksiyon sahnelerinde bir olmamışlık hissi var. Halbuki, ilk 3-4 sezon gayet iyi duruyordu. Özellikle AFO vs All Might, Deku vs Muscular falan çok hoştu animede.
AFO vs All Might ne kadar epikti öyle. Deku vs Muscular'da aynı şekilde. Animenin zirve zamanları hem animasyon hem hikaye açısından. Yapanlarda daha bir tutkuluymuş sanki o zamanlar.

1.5 sene yani azda değil. Şuan ellerinde ki en popüler seride BnHa birde. Belki de buna güvenerek biraz saldılar. Kemik bir izleyici kitlesi oluştu sonuçta nasıl olsa izleniyor diye düşünmüş olabilirler.
Sezonluk çıkan bir seriye göre az yani hatta bu kalite. Yine de idare ediyor.

Animenin ne kadar yanıltıcı olduğuna güzel bir örnek. Efektleri bir yana birde bu saçma filler sahneleri var. Batman kim Luffy'e direniyor yav. Sonra Uzumaki Khan gibi tipler böyle saçmalıyor işte. Mangayı da baya beğenmiş ama Gear 5 dahil. Neyse zevkler ve renkler diyeyim.
Gear 5'i çoğunluk sevdi zaten. Forumlardan da seven çok.

5 bölüm mü ne kaldı zaten sezonun bitmesine arka arkaya izlemek güzel olur. Tartarus firar bölümü de iyiydi bak hatta favori bölümüm olabilir bu sezon. 11 ve 15 en beğendiğim iki bölüm oldu.
Bak oraları merak ediyorum zevkli olur. AFO serideki tek gerçek ve iyi villain.

AFO vs All Might ne kadar epikti öyle. Deku vs Muscular'da aynı şekilde. Animenin zirve zamanları hem animasyon hem hikaye açısından. Yapanlarda daha bir tutkuluymuş sanki o zamanlar
AFO vs. All Might yeni nesilde en sevdiğim dövüşlerden biri.

3 ve 4. sezon en iyi sezonlar zaten. Diğer sezonlar o kadar iyi değil.

Son bölüm (#385) oldukça duygusaldı ancak geçiş bölümü idi ve savaş habire uzuyor habire yeni birileri girip çıkıyor. Çizim konusunda da doku ve parçacık çiziminde çok cool'um diye mangaka temiz çizimi unuttu resmen. Hem yazım hem çizim olarak biraz clarity fena olmazdı.

Mangaka ara sıklığını arttırmaya başladı omzundan ağrısı varmış zaten. Eski çizim kalitesini pek göremeyebiliriz yinede gayet yeterli seviyede bence haftalık bir seriye göre özellikle.