Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Jujutsu Kaisen

Ancak seri geneline bakarsak bence ilk 3/5'lik kısmı falan bayağı sağlam idi Black Clover, JJK, NNT gibi zamanındaki rakiplerine göre... Fakat Son 2/5'lik hele de son 1/5'lik kısmı ... Aman Tanrım yani :D Böyle bir felaket olur mu ? oluyor işte :D
Valla War Arc nerede başladı onu bile hatırlamıyorum doğru dürüst. 😄 Bayadır War Arc'tayız yani. Shigaraki'ye saldırı düzenlemişlerdi falan oralar mıydı başı neydi? 😄 JJK'nin Shibuya Arc'ı çok güzeldi gerçekten.

O değil de böyle kendini ciddiye alan serileri özlemişim JJK'yi okuyunca aklıma geliyor. Yani bir güç sistemi oturtup bozmamaya dikkat eden fazla seri yok artık. Diğer seriler çoğunlukla güç fantezisi. Yazarlar hiç riske girmiyorlar OP MC yap sahaya sal herkesi yensin bütün kızları kapsın falan. Tutarsızlıkla uğraşmaları ya da MC ve arkadaşlarını kurtarmak için çok kafa yormaları da gerekmiyor böylece. E satıyor da ya da en azından tahminim bu yönde.

Serinin geldiği durum maalesef içler acısı. Güzel başlamıştı ortalarına doğru zirveyi görmüştü. Shibuya sonrası ise kademeli olarak düşüşe geçti. Son yirmi bölümdür bir döngüye girdik zaten ardı ardına karakter gelip duruyor. Çizimlerde iyi olmayınca savaşlardan da keyif alamıyorsun.

O değil de böyle kendini ciddiye alan serileri özlemişim
JJK bence tam tersine pek de ciddiye almayan bir seri ancak demek istediğini anladım. O Duyguyu ben de özlüyorum.

@Mihawk Shibuya Arc bence vasatın birazcık üstü idi sadece çok elit değildi, serinin önceki arkları çok hafif olduğundan Shibuya özel hissettirdi gibi geliyor biraz.

Bence Gojo ile Toji'nin kapışmasının olduğu flashback hikayesi ve JJK 0 Hala JJK evreninin en iyi hikayeleri onun haricinde çok matah bir şey olmadı gibi geliyor bana.

JJK bence tam tersine pek de ciddiye almayan bir seri ancak demek istediğini anladım. O Duyguyu ben de özlüyorum.
Ciddiye almayan derken ne bakımdan? Yani illa ki hatalar vardır ama kendi güç sistemini epey ciddiye alıyor bence.

Böyle modern shounenlerden hiç var mı? World Trigger da benzer bir seri sanırım (ciddiyet bakımından) ama başka seriler var mı bildiğiniz?

Culling Game öncesi favori yeni nesil serim idi. O zamanlar bir mizahı, mizacı vardı, duygu odaklıydı ve karakterleri önemsiyordun.

Culling Game'de bu faktörler kayboldu ve Sukuna'nın tek adam şovuna dönüştü bir yerden sonra. Sukuna son zamanların en dominant villainı ama kabak tadı vermeye başladı.

Ben Shibuya sonuna kadar olan JJK'i çok seviyorum. Sonrası bana hitap etmedi. Ama bu şekilde seveni daha çok gördüğüm kadarıyla.

Shibuya Arc bence vasatın birazcık üstü idi sadece çok elit değildi, serinin önceki arkları çok hafif olduğundan Shibuya özel hissettirdi gibi geliyor biraz.

Bence Gojo ile Toji'nin kapışmasının olduğu flashback hikayesi ve JJK 0 Hala JJK evreninin en iyi hikayeleri onun haricinde çok matah bir şey olmadı gibi geliyor bana.
Katılmıyorum ama karşıt fikirlerede saygım var tabi

YouTube’ da gezinirken denk geldim baya iyi yapmışlar

Zamanında çok fazla shounen tükettiğim bir zamanda ilk 20'ye yakın bölümünü izleyip animeyi bırakmıştım.Biraz haksızlık etmişim sanırım,
En baştan 2 sezonunu da filmini de izledim.Genel olarak akıcı, izlemesi keyifli bir seri.

Mangasinı okumuyorum fakat izlediğim kısimlar için kesinlikle katılıyorum.Animeye 6-6,5/10 vereceksem filmine 8-8,5 verirdim.
Sizce mangasından devam etmeye değer mi?130lardan devam etmek gerkiyomuş sanırim."Ya da animeyi boşver baştan mangasını oku" gibi bir tavsiyede bulunur muydunuz?

Sizce mangasından devam etmeye değer mi?130lardan devam etmek gerkiyomuş sanırim."Ya da animeyi boşver baştan mangasını oku" gibi bir tavsiyede bulunur muydunuz?
OP'nin mangasına çizimleri sebebiyle başlamıyordun diye hatırlıyorum. Jujutsu'nun manga çizimleri bir noktadan sonra OP'yi mumla aratıyor.

Mangasinı okumuyorum fakat izlediğim kısimlar için kesinlikle katılıyorum.Animeye 6-6,5/10 vereceksem filmine 8-8,5 verirdim.
Öncelikle seriyi beğenmene sevindim. 😄

Soruya gelirsek, animesi mangadan daha iyi orası net. Aşırı bir özen gösterilmiş animede. Vs muhabbetleri için mangayı okumanı tavsiye ederim ama. Animede bazı dövüşleri olduğundan uzun anime edip gereğinden fazla abartmışlardı. Bir de fan kitlesi sağ olsun alakasız yerlerdeyken seri hakkında spoiler yiyebilirsin. Bunlara göre değerlendirirsin artık sana kalmış. 😄

Abi gerçekcilik ile ilgili hangi kısımları sana göre yanlış?Sen olsaydın nasil kurgulardın videodaki vsleri?
Genel olarak JJK evreni, Naruto evreninden bayağı zayıf.... Yani Mahito gibi tipler, Kakashi'yi takip dahi edememeli misal. Ancak bir editing videosu için elbette böyle bir şey yapman gerekiyor o açıdan bir yanlış yok.

Jujutsu hakkında spoiler.

Jujutsu hakkında saçma bir teorim var.Bence itadori sukunanın soyundan geliyor.Bu teori nerden aklıma geldi dersek itadori'nin Sukuna'yı kontrol etmesi Gojo'nun dediğine göre bin yılda bir böyle yeteneğe sahip birisi çıkıyor.O sebeble bence tesadüfen itadori sukunayı kontrol etmiş olacağını düşünmüyorum.İtadori belki de Sukuna'nın soyundan geldiği içino kadar rahat kontrol edebiliyor.Birde Sukuna'nın Orjinal formundaki saç rengi ile İtadori'nin ki aynı renk.Bence aynı soydan olmasa bile en azından aralarına özel bir ilişki olabilir diye düşünüyorum.

Bugünde yanılmadık çok şükür

Bunu daha önce söyledim mi bilmiyorum ama sizce Sukuna'nın tekniği şeflik tarzı bir şey olabilir mi? Yani

Dismantle/Cleave => Bıçak/Satır

Fire Arrow => Pişirmek için gereken ateş/Ocak

Bir de ekstradan kendisi King of Poison diye de geçiyordu. Poison da yemeği hazırlarken kullanılan baharat ve çeşniler olabilir gibi geldi. Kendisinin de yamyam olduğunu düşünürsek bence mantıklı. Sizin bir fikriniz var mı?
0258-015.png
Mitch Survivor Australia GIF by Australian Survivor

Son düzenleme:
Beklemediğim bir ölüm ve beklemediğim bir dönüş oldu. Önümüzdeki bölümler Todo ölecek gibi hissediyorum ama hayırlısı bakalım.

Valla döneceğini düşünüyordum ben. Yani teorilerim vardı ve gelmesini de isterim ama önümüzdeki hafta kim olduğu tamamen kesinleşene kadar bekleyeceğim sanırım. %85-90 falan eminim ama onun bizim Satoru Gojo olduğuna. Birkaç tane farklı teori var ama
1- Kashimo, Nobara veya bir başkası dönmedi. O net bir şekilde Gojo'nun silüeti.
2- Sukuna'nın ölüme yaklaşmasından kaynaklı halüsinasyon/hayalet gördüğü söyleniyor ama silüeti dışarıda bir perspektiften toz duman arasında görüyoruz yani orada cidden biri olması lazım.
3- Lanet olarak dönemez çünkü lanetli enerji kullanılarak yenildi.
4- "Sukuna'nın kendi elleriyle öldürdüğü en güçlünün hayaleti." diyor o yüzden ondan başkasından söz ediliyor olamaz zaten. 😄
5- Takaba Sukuna'ya komedi olsun diye halüsinasyon gösteriyor diyenler var. İhtimal mi? Evet. Peki öyle midir? Sanmıyorum.
6- Kenjaku'nun kafası kesildi, sonra beynine (direkt kendisi) kılıç sokuldu yani onun Gojo'nun vücudunu ele geçirmesi de mümkün değil.
7- Ui Ui tekniğiyle ruhların yerini değiştirmiştir ve bir başkasıdır diyen var ama değiştirecek ruh yoksa bu nasıl olsun? Ruh varsa da zaten Gojo'nun vücudunda en iyi Gojo savaşır o yüzden değiştirmenin bir anlamı yok.

Bence 3 ihtimal var:
1.si Gojo Altı Göz'le bağlayıcı yemin yaparak birini feda etti ve geri döndü.
2.si Gojo tekrar uyanış geçirdi, halihazırda vücuduna kazınan RCT devresini kullandı ve geri geldi.
3.sü Shoko; Utahime ve Gakuganji'den destek alıp Gojo'yu diriltti veya yukarıdakiyle bu ikisi aynı anda oldu.

Öyle ya da böyle göreceğiz inşallah. 😄