Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Jujutsu Kaisen

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
[img='https://cdn.discordapp.com/attachments/180092042666311680/609857650749997097/1.png',none,843][/img]​
Yayın Tarihi: 5 Mart 2018

Bitiş Tarihi: Devam ediyor.

Mangaka: Akutami Gege

Dergi: Shounen Jump

Türler: Aksiyon, Şeytanlar, Fantezi, Shounen, Doğaüstü

Cilt: 6(devam ediyor)

Bölüm Sayısı: 70(devam ediyor)

Yuuji atletizm alanında bir dahidir ancak bununla ilgili hiçbir şeye ilgi duymamaktır. Bu yüzden hiç bir şey yapmayacağını düşündüğü doğaüstü bilinmezler araştırma kulübüne katılır. Sessiz sakin geçen günlerin ardından yanlışlıkla gerçekten bir ruh çağrıldığında Yuuji'nin hayatı kökünden değişecek ve sakin günleri sona erecektir.

Animasyonunu gördüğümde ilgimi çekmişti. Bİr ara başlayabilirim belli olmaz.

Güncele gelme fırsatını yakaladım sonunda. Oldukça iyi bir seri. Normal shonenlere göre biraz fazla brutal bir seri ama bunu hoş kendiyle çelişmeyecek şekilde yapıyor. Kurulan dünya da güzel umarım ileride daha fazla genişler. Güncelde sanki seri bitecekmiş gibi ama görmediğimiz bir sürü karakter var daha. Anime adaptasyonuyla umarım iyi bir kitle yaratıp Jump'ın amiral serilerinden biri olacak.

Jujutsu hakkında spoiler.

Jujutsu hakkında saçma bir teorim var.Bence itadori sukunanın soyundan geliyor.Bu teori nerden aklıma geldi dersek itadori'nin Sukuna'yı kontrol etmesi Gojo'nun dediğine göre bin yılda bir böyle yeteneğe sahip birisi çıkıyor.O sebeble bence tesadüfen itadori sukunayı kontrol etmiş olacağını düşünmüyorum.İtadori belki de Sukuna'nın soyundan geldiği içino kadar rahat kontrol edebiliyor.Birde Sukuna'nın Orjinal formundaki saç rengi ile İtadori'nin ki aynı renk.Bence aynı soydan olmasa bile en azından aralarına özel bir ilişki olabilir diye düşünüyorum.

Bu Orjinal Sukuna
SPOILER_7929623-4633937574-784695.jpeg

Bu da itadori

Ekran görüntüsü 2020-11-12 22.png

Edit:
Bir kaç tane güzel resim atayım

art_instasart-20210508-0001.jpgart_instasart-20210508-0002.jpgart_instasart-20210508-0003.jpgart_instasart-20210508-0004.jpgart_instasart-20210508-0005.jpgart_instasart-20210508-0006.jpg
art_instasart-20210508-0007.jpgtoji.fushiguro.off-20210427-0001.jpgsukunabrat-20210428-0001.jpg

Jujutsu kaisen spoiler

Seri şu an pek anlam veremediğim bir şekilde hızla devam ediyor.Misal son bölümde neden birden bire Babası ile Maki dövüşüyor ? Ya da Müdür yaganın birden bire idam edilmesi neye hizmet etti ? yani bu adam panda ordusu yaratmak istese zaten şu ana kadar yaratıp tepenize binerdi zaten.Niye şimdi idam kararı veriyorsunuz ? Birde müdürün ölümü üzerinde hiç durulmadı be.O kadar mı önemsiz bu karakter.Sanki yazar acaleye getiriyor gibime geliyor olayları.

Güncelde Okkotsu'yu aksiyona dalarken göreceğiz muhtemelen. :D Güzel olur. Şu öteki Senpai'yi de görmüş oluruz.

Hazır one piece de boka sarmışken jujutsu okumanızı tavsiye ederim.Pek özgün bir seri olmasada kesinlikle kendini okutturuyor.

Mihawk'ın arada ortaya çıkıp düzenli olarak milleti JJK'ye davet etmesine bayılıyorum ya. :D Yalnız o bir kenara son bölümde beklediğim olmadı.

Hazır one piece de boka sarmışken jujutsu okumanızı tavsiye ederim.Pek özgün bir seri olmasada kesinlikle kendini okutturuyor.
Esinlenmeler bulunsa da kendine has mizacı olan bir seri bence. Esinlenmeler de gerçekten esinlenme seviyesinde, Black Clover gibi bir durum yok. O açıdan özgün.

Esinlenmeler de gerçekten esinlenme seviyesinde, Black Clover gibi bir durum yok. O açıdan özgün.
Buna katılamayacağım. Seri ciddiyet olarak Black Clover'dan daha ciddi ve daha sert onun haricinde karbon kopya olma konusunda BC ne kadarsa JJK de o kadar belki daha da fazla ama bu illa da kötü bir şey demek değil elbette.

Esinlenmeler bulunsa da kendine has mizacı olan bir seri bence. Esinlenmeler de gerçekten esinlenme seviyesinde, Black Clover gibi bir durum yok. O açıdan özgün.
Katılıyorum.Black clover inanılmaz klişe bir seri zaten.Şahsen Boruto'yu tercih ederim Black Clover'a

Katılıyorum.Black clover inanılmaz klişe bir seri zaten.Şahsen Boruto'yu tercih ederim Black Clover'a
Mevzu klişe olması değil aslında bunu çok kötü sunması, JJK'nın abartılması bu sunumu yoksa JJK da klişe ama mangaka okuyucunun dikkatini çekecek şekilde sunuyor bunu daha sert ve karanlık bir şekilde sunuyor üstelik HxH tazıyla sunuyor olması ona ekstra bir kitle kazandırıyor zaten.Malum Togashi efendi 1000 gündür bölüm atmıyor. Bleach one shot çıkardı, wan piss patladı Togashi 10 yıldır hala aynı arkta. :(
E8SycA.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
181. Bölüm spoiler

Yeni bir karakter geliyor.
Karakterin kendisi bir mangaka, bir editör çizdiği serisini kötülüyor.

Sukuna flashbackı görüyoruz. (orijinal formu)

Ryu ve Uro puanlarını Yuta'ya aktarıyor.
Yeni karakter Hakari ile bir dönme dolapta.
Hakari: "Hadi artık!" diye bağırıyor ve bölüm yeni karakterinin göz çizimiyle bitiyor.

Yeni koloniye geçiyoruz, "Tokyo 2"
Koloni karakterleri:
Hakari, Panda, Hajime, Mangaka(?)

0181-023.png
Canım yaaaa. :D Yazık. :D O değilde ben başı pek anlamadım.
Orijinal Sukuna
ne alaka?

183. Bölüm
Bu adamın Domain'i karışıkmış yav. Akılda tutması zor. Yazar yazarken bütün şartları unutmasa bari. :D

Hakari op çıktı yav.Her ne kadar domainini tam olarak kavrayamasam da.Yuta'dan falan büyük ihtimalle daha güçlü.

192. Bölüm
Maki'nin biraz daha dövüştüğünü göreceğiz. Yalnız o değil de Naoya'yı birine benzettim sanki. Castlevania'daki Death'e olabilir ya da başka biri...

Naoya insanken sesaltı idi şimdi hız barını biraz yukarı çekerse speedster olarak, hiç değilse top tier karakterler nasibini alabilir. Mihawk'a güzel haber. :D