Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Jujutsu Kaisen

Yani benim de anlamadığım oluyor ama hatırladığım kadarıyla orada grubun planı Tengen bariyer ustası olduğu için Kenjaku Domain açınca Tengen dışarıdan parçalayacaktı herhalde. O yüzden Tsukumo'ya Domain açmamasını söylüyor. Kenjaku'nunkini parçalayınca Tsukumo açacaktı sonra yeneceklerdi herhalde. Ama Kenjaku Domain'ini çepersiz bir hale getirmeyi başarmış o yüzden Tengen bir şey yapamadı.

Ya bu kadarını ben de anladım ancak hiç temiz bir anlatım yoktu. Ayrıca Genjaku nasıl her şeyin içinden sıyrılıverdi o da biraz "Ya öyle olması gerekiyordu" gibi olmuştu hiç keyif almadım da önemsemedim de o dövüşü

Her şeyin içinden sıyrılmaktan kasıt nedir?
Adam her defasında "acımadı ki, acımadı ki!" diyip sıyrıldı her şeyden hem de öyle çok da büyük bir fedakarlık vs yapmadan. Rahat rahat o açıdan dövüş çok lezzetsizdi. madem bu kadar tek taraflı olacaktı ne diye iki de bir "Yoksa kötü adam kayıp mı ediyor" vs gibi triplere giriyorsun. Onu sevmedim.

Güncele de geldim. Gojo ve Sukuna ile ilgili seri başında bir tanımım olmuştu ve bu dinamiğin seriyi kısırlaştırabileceğine dair valla hiç bir şey değişmemiş. Ayrıca yazarın çok bölük pörçük yorucu bir anlatımı var, yazar seriden bir tık sıkılmış gibi geldi bana.

Senin yazacağın manga ya da karaktere de tüküreyim gege. O kadar hype yaptığın karakteri harcadın ya sen.Allah bin belanı versin

@Mihawk Gerçekten öyle bir resmetti ki Mahoraga eklentisi olmasa shit diff yiyecekmiş gibi :D :D
Fanlara oynuyor abi bence başka bi açıklaması yok. hikayenin devamı açısından gojo'nun ölmesi gerektiği için son anlarında fanlardan tepki yememek için şov yaptırıyor adama.

Valla evreni karakterleri sevmesen anında bırakırdım şu bölümden sonra seriyi.

Ama bence dövüş daha bitmedi, işin kötüsü Gojo'ya bir şey olsa bu sefer de "Adamı koca bir ark mühürledin sonra ortaya bunun için mi çıkarttın" derler, ki haklılar. Jujutsu Kaisen'in yazarının daha çok fırın ekmek yemesi lazım. Tekniklere ve domainlere 5 sayfa açıklama yazana kadar biraz plot çevirmeyi bilse keşke.

Seriyi aşırı unuttuğumdan tekrar başladım ve 200'e' kadar geldim.

Shibuya Ark'tan sonra seri ağır bocalamış, oraya kadar iyi getirmişti bence. Culling Game o kadar dandik bir ark ki hiçbir şeyi umursayamıyorsun. Şimdiden afakanlar bastı. Gojo spoilerı olmasa devam etmezdim. Reisi tekrar görmek için katlanacağız biznillah 220'lere kadar.

Son düzenleme:
Ama bence dövüş daha bitmedi, işin kötüsü Gojo'ya bir şey olsa bu sefer de "Adamı koca bir ark mühürledin sonra ortaya bunun için mi çıkarttın" derler, ki haklılar. Jujutsu Kaisen'in yazarının daha çok fırın ekmek yemesi lazım. Tekniklere ve domainlere 5 sayfa açıklama yazana kadar biraz plot çevirmeyi bilse keşke.
Ee bu sefer gojo sukunayı yense O zaman sukunanın anlamı kalmıyor. Yani sırf gojo yensin diye mi yaratıldı bu karakter?

Bence mesela bu konuda Bnha mangasını başarılı buluyorum.All might vs AfO iyi kurgulamıştı. Onun gibi olabilirdi bence Gojo vs Sukuna.

Valla siz son bölümü okuyup mu yazdınız bilmiyorum (232) ama bölüm M4L'ta yeni güncellendi okuyup geldim. :D

Mahoraga dövüş boyunca açık olduğundan her şeye adapte olduysa Gojo ya Sukuna'yı öldürecek kendisi ölmeden (Mahoraga geri dönüyor mu emin değilim ama) ya da Mahoraga B yoluyla adapte oluyorsa henüz Gojo'nun belli başlı tekniklerine adapte olmadı. Belki bir Hollow Purple işini görebilir. Bekleyip göreceğiz artık. :D

Bnha mangasını başarılı buluyorum.All might vs AfO iyi kurgulamıştı.
Evet ancak gene o ikisinin dinamiği seriyi kısırlaştıran şey olmuştu. All Might zayıflatıldı, Gojo mühürlendi ancak ne yaparsan yap çok erken bölümlerden "Abi bu ikisi bizim en güçlülerimiz işte" yaklaşımının getirdiği handikapları engelleyemiyorsun. Hadi BnHA'da karakter kadrosu geniş, dikkatini All Might'dan alabiliyorsun. Bir de All Might diğer kahramanlara, Gojo'nun diğer büyücülere attığı gibi bir fark da atmıyor (en azından seriye biz başladığımız sıralarda, Prime'ında atıyordur da) ... Jujutsu da kadro da yok.

Yani sırf gojo yensin diye mi yaratıldı bu karakter?
Aslında çok da başka amacı yok o karakterin, ya Itadori ya Gojo yenecekti. Başka bir alt hikayesi, bir öznelliği yoktu ki.. Ama tabiki de Mahoraga buff'ı olmadan bir hiçmiş 'e getirmeleri çok saçma oldu.

Sukuna yakında Gamabuntayı çağırıcak böyle giderse. Hatta belli mi olur bi bakmışız kurama'yı da summonlayabilir. gege'den beklerim.

Sukuna yakında Gamabuntayı çağırıcak böyle giderse. Hatta belli mi olur bi bakmışız kurama'yı da summonlayabilir. gege'den beklerim.
Tavşan da çıkardı çok yetenekli. :D

Şaka maka Gojo'nun seri başında dediği doğruymuş. Valla Megumi'nin vücudu olmasa Sukuna şimdiye ölmüştü. Bir de Gojo'dan yeni bir teknik geliyor galiba. Bakalım nasıl bir şeymiş.

An itibariyle güncelim. Birkaç hafta ara vermiştim okumaya bugün dönüp güncele geldim.

Gojo vs. Sukuna seriye bir hava katmış kesinlikşe Culling Game fiyaskosundan sonra bir heyecan geldi seriye.

Megumi'ye ve İtadori'nin haline üzüldüm epey. İkisi de sevdiğim karakterlerdi, başları beladan kurtulmadı. Bence bu serinin en güçlü yanı, serideki kötü karakterler gerçekten çok büyük zararlar verebiliyor bizim karakterlere. Bizim kadronun başına gelmeyen kalmadı a, bu nedir?

Valla o sonda dedikleri Gojo için çok Death Flag gibi ama bakalım ne olacak.

Birisinin Kenjaku'nun gelip Sukuna'yı yemesinden bahsettiğini gördüm ama acaba Megumi'nin vücudundayken yapabiliyor mu? Her türlü Gojo'nun ölmesini istemiyorum ama galiba ölecek bir yandan da hikayeye köstek olmaması için.