benim hesabımı sil, daha uğramam bu foruma.
Yani bu denli sert tepki verecek ne var anlamadım. Sen istediğin gibi genelleyebileceksin ? 7-8 kişilik aktifliği olan forumda kadın ve erkekleri ne kadar domine edebileceğinden bahsedeceksin ortada hiç bir sebep yokken xD Ama birisi "abi kulağa incel geliyor" ya da "genelleme yapman doğru değil" falan deyince hesap sildirteceksin ?
Yani özgür konuşma ve serzeniş arzusu tek taraflı olacak, diğer taraf sadece dinleyip "hıı hıı" diyip baş sallayacak ?
Hesabını silme gibi bir zorunluluğum yok hocam, uğramamak da senin kararın. Ardından ağlayacak değilim, bu kadar sözde dominant bir adamın da bu kadar fragile masculinity gösterip terkedip gitmesi benim betimlediğim tavır tipini sadece daha da perçinliyor.
Tuhaf...
Noluyor la ne bu gerginlik
"Gerginlik" yok, sadece bir "gergin" var xD
Ben tartışmaya açık bir topic sanmıştım, sadece gelip hayıflanmak ve "Women ! :coffeemug:" tarzı bir serzeniş olduğunu bilsem zaten baştan girmezdim bu topa. Foruma, kendi facebook duvarı ya da Insta DM'i gibi davranmak isteyen bir kafa var onu da çözebilmiş değilim. Yani madem, sabit fikirli olduğun ve tartışmaya açık olmayan bir beyanat vereceksin o zaman neden forum ?
Adama çizgi roman tarihini, karakterin kuruluşunu diğer uzun kadın figürlerini, beklentilerin şekillenmesinin farklı sebeplerini falan anlattım tek tek ama finalde "dominatrix WW" , "ben de çok dominantım, öff" , "kadınlar bizimle takılsın dedik ama o kadar uzun boylu değil, yerlerini bilsinler" falan gibi bir final yaptı adam ve ben de "abi bu kulağa incel geliyor" deyince hesabımı sil diyor xD Yani incel gelmiyor mu kulağa ? Teşbih de hata olmaz, kendisine incel demedim ama kulağa öyle geliyor net. Ataların dediği gibi "hırsızın hiç mi suçu yok ?" .
Çocukluk kahramanlarının içi dolduruluyor mu onlarla güzel hikayeler yazılıyor mu diye dert etmeyip, WW'den kısa mı çiziliyor diye dert etmek küçük penis sendromu gibi bir şey açıkçası. Böyle bir şey olduğunu iddia etmiyorum (incel'i etmediğim gibi) ama psikolojik çağırışımı aşağı yukarı böyle, Superman daha uzun olsa "işte benimki daha büyük ooooh" mu çekeceğiz erkekler olarak ? xD
Superman isterse 1.72 olsun ama düzgün işlensin, Snyder'ın Cavill versiyonu gibi yabancılaşmış, katı, sıfır empati, sıfır entellektüelite, sıfır cazibe bir çar olup 2.5 metre olmasından ise Pulitzer Ödüllü bir gazetecei + Kansaslı Bir çiftlik çocuğu + kriptonlu bir göçebe + umudun sembolü bir kahraman gibi onu O yapan bu dört temel unsurun iyi işlendiği bir superman olsun isterse 1.75 olsun nedir ki yani ?
--------------
Biraz da Batı toplumu patriyarkik kafa yapısı böyle şartlıyor bizi maalesef. Misal, Naruto'da, 5 Kage 'nin savaş arkı performansını düşünün. Ônoki 70+ yaşında hormonel ve üreme açısından erkeklikten elini eteğini çekmiş, ikide bir beli tutulup duran, çirkin suratlı 1.30 boyunda biri.
Ama bizim Ônoki'nin nasıl bir erkek, baba, lider, komutan vs oluşuna dair bir şüphemiz var mıydı ? Ya da savaşta karizması katlanarak büyümedi mi ? 2 metre boyunda roma heykeli gibi duran görkemli, fiziki zirvesindeki bir erkek olan Raikage'den daha "adam" idi. Tsunade ya da Mei sırf Ônoki'den uzunlar ve seksiler diye dominatrix lermiydi ? Yooo. Naruto, dünyayı kurtarırken boyu 1.66 idi yani xD Hiç içimizde "Ya Naruto 2 metre 120 kilo olsaydı" gibi bir arzu var mıydı ? Yooo...
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz hesabı, karakterin fiziki kaba detayları önemli olmak ile birlikte öyle üzerine, cinsiyetler arası halat çekme oyunu düzenlemeye değecek bir şey değil. Forum terkettirecek bir şey kesinlikle değil.
Yani böyle yüzeysel kalıplar ile hikaye anlatı sanatlarına bakıp da bir şey çıkarmak çok güç bunlar çok yüzeysel, çok kırılgan ve de çok ilkel tavırlar.
-----------------------
Neyse, dediğim gibi hesabı silme gibi bir zaruriyetim ya da mecburiyetim yok, forumda kalmanı ikna etme gibi bir zaruriyet ve mecburiyetim olmadığı gibi. Selametle.