Genel DC Comics Genel Tartışma & Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar "I am Bane" çizgi romanı canon mudur?
Tom King'in Rebirth dönemi Batman'inin 2. ya da 3. arkı olması lazım. Onu kastediyorsan evet canon. Yani şöyle diyeyim en azından ana evrende geçiyordu alternatif değil ancak 2020 de DC de bir retcon daha oldu ondan sonra hala canon denebilir mi bilmiyorum ancak ana evrende, karakterin ana serisinde, karakterin o süreçteki ana yazarı tarafından yazılmış bir şey. Büyük ihtimal canon özellikle 2015-2020 aralığında.

DC'nin en kötü karakterlerini seçmişler
En İyi Kötü Karakterlerini Seçmişler :D Onu bir düzeltmek istedim.

Beklenildiği gibi Batman Rogue Gallery parçalamış :D

İlk sıralar bir şekilde eyvallah denilebilir de ortalara doğru çok saçma olmuş. Lady Shiva gibi bir ikon 53, Ocean Master 55, Zoom 28 falan.

Bu arad IGN rezalet bir sayfa yapmış ikide bir scroll bug'ı oluyor yukarı aşağı inemiyorsun çok yavaş yükleniyor vs (browser farketmeksizin).

En İyi Kötü Karakterlerini Seçmişler Onu bir düzeltmek istedim.
Ben de bunu kastetmek istedim :D
Beklenildiği gibi Batman Rogue Gallery parçalamış
Tabii ki de :D
İlk sıralar bir şekilde eyvallah denilebilir de ortalara doğru çok saçma olmuş. Lady Shiva gibi bir ikon 53, Ocean Master 55, Zoom 28 falan.
Evet ya, oralar saçmalık gerçekten de.
Bu arad IGN rezalet bir sayfa yapmış ikide bir scroll bug'ı oluyor yukarı aşağı inemiyorsun çok yavaş yükleniyor vs (browser farketmeksizin).
Evet.

Hakikaten ne kadar çok bilmiş var yav :D
Batman'de yazacak/çizecek konu kalmayınca Robin'ler uydurulmuş :D
Superman'in, Batman'i normalde parçalara ayırması gerekiyormuş :D Yazarlar Batman kazansın diye saçmalıyormuş :D
Bu tarz tiplere laf anlatması gerçekten mümkün değil.

Batman'de yazacak/çizecek konu kalmayınca Robin'ler uydurulmuş
Aslında Robin, genç okuyucu çekmek için uyduruluyor. İçerik bittiğinden değil. Batman 1939 yılında yaratılıyor. İlk Robin 1941. Yani 2 yılda Batman'in işi bitmiş mi ? Batman'ki yetmişlere kadar potansiyeline ulaşamamış bir karakter. Tam olarak günümüz halini alması ise seksenlerin ortasını buluyor. Nitekim. 1930ların sonunda Batman ile ilgili yazılıp çizilecek şey bir dert değil çünkü karakterin muhakkak olmalı ve olmamalı gibi normları oturmamış ki :D

Superman'in, Batman'i normalde parçalara ayırması gerekiyormuş Yazarlar Batman kazansın diye saçmalıyormuş
Bunda biraz haklılık payı var. Ancak yapılan çok büyük bir hata. Batman'in maske takıp pelerin giymiş, karın kasları olan normal bir insan sanmak. Böyle bakarsan karaktere elbette asla Superman ile aynı karede hayal edemezsin ama böyle değil tabi ki.

Türkiye de geçen hikayesinde Türk Çizer ve yazar var. Türkiye de geçen hikayeye 14 sayfa ayrılmış.

Türkiye de geçen hikayesinde Türk Çizer ve yazar var.
Bunu çok şişirdiler be.
Türkiye de geçen hikayeye 14 sayfa ayrılmış.
Hahuauhsaudhaushduashdasj.

Kusura bakmayın hocam. Nedense çok güldüm buna. Mizah anlayışımda sıkıntı mı var acaba?

Abi ben anlamıyorum. Ya Türk çizer/yazar, ya Rus çizer/yazar. Ne fark eder ki. Bizim ülkeden olması gurur verici sanırım :D Ancak ben hiçbir şey hissetmedim. Bu kadar büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu kadar büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Büyütmemiştim zaten. Ama başka ortamlarda ne konuşuluyor bilmiyorum.

Ama sonuçta Dünya da 14 ülke yok yüzlerce var .Ve Batman yazıp çizecek kadar bu sektöre aşık ve de kalifiye 2 Tane Türk yok binlerce başka uyruklu insanlar da var :D :D Yani bazen de pozitif olmak gerek.

HAUSDHASDGWQJHGFDASHGFDHAGSJFDHJSAGFWHGJQ.
Büyük harfle yazmak da kurallara aykırı ayrıca . :madaratebessüm:

Büyütmemiştim zaten. Ama başka ortamlarda ne konuşuluyor bilmiyorum.
Hocam zaten sizin için dememiştim. Dediğiniz gibi başka ortamlarda böyle.
Büyük harfle yazmak da kurallara aykırı ayrıca .
Pardon, düzelttim. :urahara1:

Dediğim gibi, bu konu başka forumlarda/twitter vb. yerlerde çok konuşuldu. Yok Türk var, yok o var falan filan. Ancak ben güzel bir iş çıkacağını beklemiyorum. Neyse, Türklere de bir şans verilmesi iyi bir şey en azından :D

DCFanDome'da kayda değer bir şeyler var mıydı?
Hatta daha kişisel olarak sorayım.Sizi heyecanlandıran veya sizde merak uyandıran içerikler var mıydi?Varsa hangi içerikler?

@Nabu

Batman Arkham Aslyum çizgi romanının olayı ne ?Neyi anlatmaya çalışıyor?Anlamsız bir karmaşa gibi geldi hikaye bana.Utkan abi sen de okuduysan hikayeyi senin de düşüncelerini de merak ediyorum.

Utkan abi sen de okuduysan hikayeyi senin de düşüncelerini de merak ediyorum.
Grant Morrison'In yazdığını mı diyorsun ?
81-ZMm0az2L.jpg

Bu yani.
Evet

Net olarak anlatmaya çalıştığı bir şey yok. Tematikliği, panelleme yenilikleri, metafiziksel karmaşıklığı ile öne çıkan bir şey. Ancak ana konu, Batman'in de aslında Arkham'dakilerle aynı şey olduğu üzerine. Ayrıca yer yer sürrealite akımından da faydalanan bir eser aslında edebi yanı kadar hatta belki daha da fazla görselleri ile kendini diğerlerinden ayırıyor denilebilir.

Okuyalı epey oldu net aklımda değil. Ancak herkese göre bir batman novel'i değil o kesin.

Şunu izledikten sonra ilgimi çekti. @Nabu Batman'e ait canon ya da non-canon en iyi hikayeler hangileri? Bir ara okumak istiyorum, kronolojik canon/non-canon ayırılmış bir şekilde verebilir misiniz hocam?

Geri