Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel DC Comics Genel Tartışma & Paylaşım Başlığı

Yıl olmuş 2021 ve John Romita Jr. hala dev bir çizgi roman şirketinin major dergilerinde çizerlik yapabiliyor (yukarıdaki mesajı okuyunca gördüm de). Arkadaş ne akraba torpiliymiş.

@Nabu

Ben Monitörlerle ilgili bir şeyi çok merak ediyorum. Şimdi Monitörler bir grup mu yoksa bir kişi mi? Bir bakıyorum bir grup olarak görüyorum başka bir yere bakıyorum bir kişi oluyor. Şimdi Perpetua ile birlikte Perpetua'nın 3 çocuğu olduğunu öğreniyoruz, bunlar: Anti-Monitor, the World Forger and Over-Monitor yani Monitör peki bu durumda diğer Monitörler ne oluyor?

Bir de Perpetua ve onun ırkının çoklu evrenleri ve Dc evrenini yaratığı söyleniyor bu durumda Synnar The Demiurge ne oluyor?

Şimdi Monitörler bir grup mu yoksa bir kişi mi?
Grup

Monitörler ne oluyor?
Açıkçası DC bu konsepti güzel oturtamadı bir türlü sonra Morrison reis geldi o bir hale soktu ama o da çok kör göze parmak soktu yani.

Monitörler, Marvel'daki Celestial'lar ile Watcher'ların , iki grubunda görevini üstlenirler ancak bunlara nazaran periskopları çok daha geniştir. 4. Boyut varlığı olarak 3. Boyut ÇokluEvrenselliğini gözlerler ve dataları oluştururlar. Gerekli durumda da müdahale ederler vs gibi.

Bir de Perpetua ve onun ırkının çoklu evrenleri ve Dc evrenini yaratığı söyleniyor bu durumda Synnar The Demiurge ne oluyor?
Ne olacak her zaman ki gibi retcon oluyor. Böyle karakterler her 5 yılda bir fışkırır. Ancak Perpetua bunlar arasında gördüğüm en tırtı ve en az etkileyici olanı açık ara.

Bu arada Perpetua direkt Source tarafından yaratılırken, Synnar, Presence/Overvoid tarafından yaratılıyor (Source üzerinde yaratılıyor ancak Source tarafından yaratılmıyor) nitekim farklı zaman dilimlerinin tanrıları ancak hiyerarşik olarak Antik Synnar, Perpetua'dan daha üst bir varlık olurdu sanırım.

@Nabu yani Dc de hem Monitörler var hem de Monitör var ama bu ikisi farklı şeyler. İkisinin de amaçları ortak ama Monitör daha bir üst perdeden işini yapıyor.

yani Dc de hem Monitörler var hem de Monitör var ama bu ikisi farklı şeyler. İkisinin de amaçları ortak ama Monitör daha bir üst perdeden işini yapıyor.
Denilebilir ancak tam olarak da bu değil. Çünkü hem farklı şeyler hem de aynı şeyler. Monitor ırkına mensup ancak daha yüksek dereceli denilebilir. Keşke DC şu monitörlerden kurtulsa ya da daha uzaktan gözleyici bir konuma çekse ..

peki Monitör ırkı nasıl yaratıldı?
Net bir cevabı yok. Eskiden sadece iki monitör vardı.

Anti-Monitör ve Monitör. Monitör'de Oa'nın Ayının kalbinden doğup var oluyor.

Daha sonra ise yeni 52 de 52 evrenin her biri için bir monitör düşüren geniş bir monitör ırkı tanıtıldı.

Morrison farklı anlattı, Snyder ise farklı bir köken hikayesi verdi vs vs.

Biraz gizemli yani kökenleri...

@Nabu

Dc deki, The Seven Forces of the Universe nedir? Aquaman ve Cheetah da bu 7 güçten birine sahipmiş galiba.

c deki, The Seven Forces of the Universe nedir? Aquaman ve Cheetah da bu 7 güçten birine sahipmiş galiba.
Tek bildiğim Scott Snyder'ın, DC Evrenindeki enerji kaynaklarına kimlik ve hiyerarşi kazandırma çabasının bir ürünü olduğu

Aquaman ile Cheetah o güce sahip değil o güçleri kullanabilen bir sürü süper karakterden bazıları. Sahip olman için Flash gibi Speed Force jeneratörü olman gerek. Speed force da bunlardan birisi.

latest.png

Nabu' Alıntı:
Aquaman ile Cheetah o güce sahip değil o güçleri kullanabilen bir sürü süper karakterden bazıları. Sahip olman için Flash gibi Speed Force jeneratörü olman gerek. Speed force da bunlardan birisi.
@Nabu teknik olarak güçleri kullanabildiklerine göre sahipte olmuş olmaları gerekmiyor mu?

Bu arada Aquaman ile Cheetah bu güçten hangisini kullanabiliyor ve birde bu güçler onlara ne kazandırıyor?

The Seven Forces of the Universe'i anlatan kişi Starman değil mi? Starman'i hep merak etmişimdir, Starman kim ve güçleri neler?

olarak güçleri kullanabildiklerine göre sahipte olmuş olmaları gerekmiyor mu?
Hayır. Yani sen tekwando yapabilirsin ancak tekwandoya sahip olamazsın onun gibi düşün.

Bu arada Aquaman ile Cheetah bu güçten hangisini kullanabiliyor ve birde bu güçler onlara ne kazandırıyor?
Bu konuda çok bir fikrim yok açıkçası Snyder'ın DC Multiverse fikrini sevmediğim için uzak durdum ancak anlaşılan bir ara içine girmem gerekecek gibi. Anlayınca sana dönerim.

Starman'i hep merak etmişimdir, Starman kim ve güçleri neler?
Valla birden fazla Starman var ve hepsinin de olayı çok farklı... Biraz da gizemli o yüzden ha deyince anlatamam. Belki bir tanıtım yaparım senin için yakın zaman içinde.

Nabu' Alıntı:
Hayır. Yani sen tekwando yapabilirsin ancak tekwandoya sahip olamazsın onun gibi düşün
Anladım.

Nabu' Alıntı:
Bu konuda çok bir fikrim yok açıkçası Snyder'ın DC Multiverse fikrini sevmediğim için uzak durdum ancak anlaşılan bir ara içine girmem gerekecek gibi. Anlayınca sana dönerim.
Tamam, beklerim ben.

Nabu' Alıntı:
Valla birden fazla Starman var ve hepsinin de olayı çok farklı... Biraz da gizemli o yüzden ha deyince anlatamam. Belki bir tanıtım yaparım senin için yakın zaman içinde.
Blue Beetle gibi mi? Bu arada beni onurlandırıyorsunuz :D .

Bugün Süpermen-Mevsimler'i okudum da orda Lana Lang diye biri vardı Süpermen'in kız arkadaşı.
Ama Lois Lane de var Süpermen için bildiğimiz.
Bazı hikayelerde de Wonder Woman var.

Biri aydınlatabilir mi bu konuyu? Lois ölüyor sonra mı WW ile oluyor. O zaman Lana ne oluyor?

Biri aydınlatabilir mi bu konuyu? Lois ölüyor sonra mı WW ile oluyor. O zaman Lana ne oluyor?
Lana Lang -> Superman'in Smallville'deki ergenlik aşkı. Daha Superman olmadan önce. Ancak Superman olduktan sonra da zaman zaman kaçamaklar oldu.

Lois Lane -> Smallville'i terk edip, Metropolis'e yerleşen ve gazetecilik yapan Clark Kent'in iş arkadaşı. Clark, Lois ile burada tanışır (daily planet) . Tabi artık Metropolis de , Superman kimliği de yerleşmiştir. Lois, Clark'ı sevse de esasen Superman kimliğine aşık olur ancak zamanla Clark'ı da sever. Akabinde aynı kişi olduğunu öğrenince de ikilinin karı-koca olması kaçınılmaz olur.

Wonder Woman -> New 52 Superman'inin (Orijinal olan kayıptır o sırada) aşkıdır. Bu Sırada Lois Lane ile de olur ancak, olması gerektiği gibi değil. Wonder Woman ile ilişkisi de çok sürmemiştir. Zaten New 52 Superman daha sonra ölmüştür. Pre 52, orijinal Superman Lois Lane ile beraber ana zaman dilimine geri dönerler. Çocukları Jonathan Kent ile beraber.

Arkadaşlar "I am Bane" çizgi romanı canon mudur? Canon olduğunu düşünüyorum fakat malum bir olaydan dolayı da canon olmayabileceğini de düşünüyorum.Konuyu bilen biri beni aydınlatabilir mi :D