Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel DC Comics Genel Tartışma & Paylaşım Başlığı

Ya bir baktım wonder woman batman'den daha iri yarı sanırım superman cücük kadar dedim ne oluyor
Wonder Woman hayranı çatlak feminist karılar yıllardır, Wonder Woman'ın Batman ve Superman'den daha uzun boylu olmasını talep edip duruyorlardı, sonunda istedikleri oldu işte. Özellikle Wonder Woman hayranı feminist karılar, Wonder Woman DC evrenindenki bütün erkekleri olup olabilecek her şekile domine edene kadar asla tatmin olmayacaklar.

Wonder Woman zaten objektif olarak baktığında, gereğinden çok daha fazla abartılmış bir dominatrix sadece. lol

Wonder Woman zaten objektif olarak baktığında, gereğinden çok daha fazla abartılmış bir dominatrix sadece.
Bu kısım tartışılır yani fanlar yüzünden bence biraz taraflı bakıyorsun.

Wonder Woman hayranı çatlak feminist karılar yıllardır, Wonder Woman'ın Batman ve Superman'den daha uzun boylu olmasını talep edip duruyorlardı, sonunda istedikleri oldu işte.
Bunun sebebi sadece feminizm değil aslında çünkü karakter ilk yaratıldığında Superman'den uzun olmaı istenmiş ancak bu red cevabı yemişti editörler tarafından 175cm başlamıştı kariyerine sonra zamanla 178, 180, 183 diye yükseldi. Rebirth'de 1.84-85 oldu ki bence de en iyi hali bu idi.
LTIuanBn.png

Ama bu uzun WW algısını ilk yaratan Justice League'in golden age dönemi bir araya geliş öyküsünü ele alan "The New Frontier" çizgi romanında da rahmetli Cooke, WW'yi Supe ve Bats'den hayli uzun çizmişti eskiden istenildiği uzunluğa gönderme yaparaktan ve sonra bu çok ciddi bir algı oluşturdu ve o gün bugündür. WW'nin boyu kimilerine dert olmuştur xD

YXV0bw.png

Tabi bu isteğin altında DC karakter kadrosu ile tanışan pek çok Late Gen Y ve Early Gen Z insanın bu karakterle Justice League Animated Series ile tanışmış olması ve orada da WW neredeyse Bats ve Supes kadar uzun bir kadın.

The-Justice-League-in-the-Justice-League-Animated-Series.jpg

Nitekim bundan mütevellit böyle bir arzu istek doğuyor. Ama anlamıyorum 2 metre olsa ne olacak ? Karateri karakter yapan sadece boyu posu mu ? Yıllardır Wolverine kısa olsun diye ağlayan tayfa ile Wonder Woman uzun olsun diye ağlayan tayfayı birbirleri ile shipleyip evlerine yollamak lazım.

Anlamadığın şey, benim söylediğim şey. Kadın erkek ilişkilerinde Erkekler genel olarak kendilerinden kısa olan kadınlarla birlikte olurlar. Bu bir erkeğin dominant taraf olma durumunu simgeler. Hatta genelde karısından kısa olan kocalarla dalga geçilir, alemin maskarasıdırlar, karısı kendinden uzun yani büyük olarak baskın yani dominant taraf olarak gözüktüğü için.

Wonder Woman'ın da Batman ve Superman'den uzun olmasının istenmesinin nedeni de işte bu. Batman'ede Superman'ede baskın olacak, yanında durduklarında boyutları ile bile onları domine edecek bir kadın karakter olarak planlanmış Wonder Woman, yani kısacası herşeyi ile etrafındanki erkekleri domine etmek için yaratılmış, tam anlamıyla bir dominatrix, Wonder Woman. lol

Mesele işte simgesel olarak Wonder Woman'ın Batman ve Superman'e baskın olduğunu, onlardan üstün olduğunu göstermek. Buda çok sinir bozucu, tamam kızları da aramıza alalım neden olmasın dendi, ama elini veren kolunu kaptırır hesabı, resmen tepemize çıktılar, hepiniz kadın egemenliğine boyun eğeceksiniz diye dolanıyorlar.

Son düzenleme:
Bu arada belirtmeyi atlamışım, Wolverine'in kısa olmasını isteyen hayranları ile Wonder Woman'ın uzun olmasını isteyen hayranlarını evlendirelim espirine çok güldüm. Cidden birbirleri için yaratılmışlar :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Anlamadığın şey, benim söylediğim şey. Kadın erkek ilişkilerinde Erkekler genel olarak kendilerinden kısa olan kadınlarla birlikte olurlar. Bu bir erkeğin dominant taraf olma durumunu simgeler. Hatta genelde karısından kısa olan kocalarla dalga geçilir, alemin maskarasıdırlar, karısı kendinden uzun yani büyük olarak baskın yani dominant taraf olarak gözüktüğü için.
Bu kısmı anladım. Zaten o yüzden cümleme "sebebi sadece bu değil" diye başladım.

Wonder Woman'ın da Batman ve Superman'den uzun olmasının istenmesinin nedeni de işte bu. Batman'ede Superman'ede baskın olacak, yanında durduklarında boyutları ile bile onları domine edecek bir kadın karakter olarak planlanmış Wonder Woman, yani kısacası herşeyi ile etrafındanki erkekleri domine etmek için yaratılmış, tam anlamıyla bir dominatrix, Wonder Woman. lol
Uzun olmak otomatik bir dominantlık belirtisi olmak zorunda değil hele de Comics alemi gibi fizyolojinin çok farklı karakterlerde çok farklı şekillerde bulunabildiği bir medyum da. Bu mantıkla Wolverine tarihin en bad-ass anti-hero'larından biri değil de, en iplenmez şaka malzemesi olurdu.

Dominant bir figür olmak ile "Dominatrix" olmak arasında uçurum var. Bildiğin gibi Dominatrix sado-mado ilişkiye dair bir rol tanımı. Ve WW böyle olması için tasarlanmış bir figür değil aksine ilk yaratıldığında çok ciddi "bondage" fetişi kurbanı oluyor karakter, yani domine ettiğinden çok edilmiştir seksüel imge olarak.

Mesele işte simgesel olarak Wonder Woman'ın Batman ve Superman'e baskın olduğunu, onlardan üstün olduğunu göstermek. Buda çok sinir bozucu, tamam kızları da aramıza alalım neden olmasın dendi, ama elini veren kolunu kaptırır hesabı, resmen tepemize çıktılar, hepiniz kadın egemenliğine boyun eğeceksiniz diye dolanıyorlar.
Yani simgesellik öyle sadece boy ile halledilebilecek bir şey değil. DC'nin en iyi çiftlerinden biri Mr. Miracle ile Big Barda'dır. Ve Big Barda Supe'den 20-25 cm uzun bir çar. Kocası Mr. Miracle'dan ise 30-35 cm ve ben Barda'nın hiç dominatrix bir çar olduğunu görmedim elbette "imposing figure" diyeceğin cinsten bir çar ancak bunun ötesinde etrafındaki erkekleri köpekleyen bir yanı yok, keza WW de öyle.

Aramıza alalım kısmı biraz sakat geliyor kulağa aga xD Yani Woke akımlara, yersiz "Girl Power" metasını her halda sokuşturmalarına ben de gıcığım ancak "aramıza aldık ama bu kadınlar da sınırını bilmeli" tarzı bir yaklaşım biraz sıkıntı aga xD

WW konusunda da, bir kesim saçma fan kitlesi yüzünden bir karakterin tüm külliyatını göz ardı edemeyiz yani Erkeklere haddini bildirme ihtiyacından çok daha fazlası Wonder Woman.

Bu kısmı anladım. Zaten o yüzden cümleme "sebebi sadece bu değil" diye başladım.

Uzun olmak otomatik bir dominantlık belirtisi olmak zorunda değil hele de Comics alemi gibi fizyolojinin çok farklı karakterlerde çok farklı şekillerde bulunabildiği bir medyum da. Bu mantıkla Wolverine tarihin en bad-ass anti-hero'larından biri değil de, en iplenmez şaka malzemesi olurdu.

Dominant bir figür olmak ile "Dominatrix" olmak arasında uçurum var. Bildiğin gibi Dominatrix sado-mado ilişkiye dair bir rol tanımı. Ve WW böyle olması için tasarlanmış bir figür değil aksine ilk yaratıldığında çok ciddi "bondage" fetişi kurbanı oluyor karakter, yani domine ettiğinden çok edilmiştir seksüel imge olarak.

Yani simgesellik öyle sadece boy ile halledilebilecek bir şey değil. DC'nin en iyi çiftlerinden biri Mr. Miracle ile Big Barda'dır. Ve Big Barda Supe'den 20-25 cm uzun bir çar. Kocası Mr. Miracle'dan ise 30-35 cm ve ben Barda'nın hiç dominatrix bir çar olduğunu görmedim elbette "imposing figure" diyeceğin cinsten bir çar ancak bunun ötesinde etrafındaki erkekleri köpekleyen bir yanı yok, keza WW de öyle.

Aramıza alalım kısmı biraz sakat geliyor kulağa aga xD Yani Woke akımlara, yersiz "Girl Power" metasını her halda sokuşturmalarına ben de gıcığım ancak "aramıza aldık ama bu kadınlar da sınırını bilmeli" tarzı bir yaklaşım biraz sıkıntı aga xD

WW konusunda da, bir kesim saçma fan kitlesi yüzünden bir karakterin tüm külliyatını göz ardı edemeyiz yani Erkeklere haddini bildirme ihtiyacından çok daha fazlası Wonder Woman.
Abi reelde benden on cm Uzun voleybolcu ablalara yürüyeyim mi yani?

Wolverine konusunda, çizgi roman versiyonu için 1.50 boyunda falan deniyor yanılmıyorsam, ama bunu hiç vurguladıklarını görmedim. Yani X-Men'i okuyan biri genel olarak karakterler arasındaki boy farkını pek kestiremez, bu genel olarak çizgi romanda böyle, ama Wonder Woman ile boy farkının özellikle vurgulandığı yerler var, erkeklerle ilişkilerinde dominant tarafın Wonder Woman olduğunu sembolik olarak göstermek için.

Ben Wonder Woman için temel olarak bir dominatrix karakter dedim zaten, farklı şekillerde de ele alınmışlığı var tabi, ama temelinde böyle. Külliyatını çok incelemedim, ama Wonder Woman'ın yaratıcısı Marston'ın kadın egemenliğini savunan bir adam olduğu bilinen bir şey. Sonra Grant Morrison gibi külliyatı incelemiş bir çizgi roman yazarının All Star Wonder Woman'da Wonder Woman'ı bir dominatrix olarak ele alışını da göz ardı etmemek lazım.

Absolute Wonder Woman vs Absolute Batman'di asıl mesele burada, Absolute Batman gibi çam yarması, artık 3 metremidir nedir, etrafındaki herkesin yanında cüce gibi kaldığı bir Batman versiyonundan bile uzun bir Wonder Woman çıkarmak karşısına çok manidar, bu işte cidden dominatrixlik kısmını vurguluyor Wonder Woman'ın ayrıca. Yani en heybetli erkekten bile büyük şeklinde, evet sembolik olarak bir üstünlük, baskınlık amaçlıyor bu, bir domine etme çabası.

Ben kadın erkek ilişkilerinde de eşitliğe inanmam, sonuçta hepimiz insan denen bir hayvan türüyüz, elimizde değil, bir hiyerarşi her zaman var. İkli kadın erkek ilişkisinde her zaman dominant bir taraf vardır. Benim ilişkilerimde de bu dominant taraf benim, bununla ilgili problemi olan feminist adamlar ve kadınlar gelsinler, domine etmek nasıl oluyor deneyimlesinler. 😈 Tabi bu yapıda olduğum için çocukluk karakterlerimin domine edildiğini, yada edilmeye çalışıldığını görmekte beni biraz kızdırıyor...

Son düzenleme:
ama Wonder Woman'ın yaratıcısı Marston'ın kadın egemenliğini savunan bir adam olduğu bilinen bir şey.
Pek de öyle sayılmaz, adamın üç karısı vardı xD

Absolute Wonder Woman vs Absolute Batman'di asıl mesele burada, Absolute Batman gibi çam yarması, artık 3 metremidir nedir, etrafındaki herkesin yanında cüce gibi kaldığı bir Batman versiyonundan bile uzun bir Wonder Woman çıkarmak karşısına çok manidar, bu işte cidden dominatrixlik kısmını vurguluyor Wonder Woman'ın ayrıca.
Yani Batman uzun olunca o Dominatrix olmuyor ama WW olunca mı oluyor ? Yani ne fark eder ki ? Hele de Absolute evreni gibi gerçek dışı çizim proporsiyoni olan bir evrende.

Benim ilişkilerimde de bu dominant taraf benim, bununla ilgili problemi olan feminist adamlar ve kadınlar gelsinler, domine etmek nasıl oluyor deneyimlesinler.
awkward pulp fiction GIF

Tabi bu yapıda olduğum için çocukluk karakterlerimin domine edildiğini, yada edilmeye çalışıldığını görmekte beni biraz kızdırıyor...
Seni kızdırabilir ama buradan yola çıkarak genellemeler yapmak pek doğru olmaz. Bayağı incel bir tavır xD

benim hesabımı sil, daha uğramam bu foruma.
Yani bu denli sert tepki verecek ne var anlamadım. Sen istediğin gibi genelleyebileceksin ? 7-8 kişilik aktifliği olan forumda kadın ve erkekleri ne kadar domine edebileceğinden bahsedeceksin ortada hiç bir sebep yokken xD Ama birisi "abi kulağa incel geliyor" ya da "genelleme yapman doğru değil" falan deyince hesap sildirteceksin ?

Yani özgür konuşma ve serzeniş arzusu tek taraflı olacak, diğer taraf sadece dinleyip "hıı hıı" diyip baş sallayacak ?

Hesabını silme gibi bir zorunluluğum yok hocam, uğramamak da senin kararın. Ardından ağlayacak değilim, bu kadar sözde dominant bir adamın da bu kadar fragile masculinity gösterip terkedip gitmesi benim betimlediğim tavır tipini sadece daha da perçinliyor.

Tuhaf...

Noluyor la ne bu gerginlik
"Gerginlik" yok, sadece bir "gergin" var xD

Ben tartışmaya açık bir topic sanmıştım, sadece gelip hayıflanmak ve "Women ! :coffeemug:" tarzı bir serzeniş olduğunu bilsem zaten baştan girmezdim bu topa. Foruma, kendi facebook duvarı ya da Insta DM'i gibi davranmak isteyen bir kafa var onu da çözebilmiş değilim. Yani madem, sabit fikirli olduğun ve tartışmaya açık olmayan bir beyanat vereceksin o zaman neden forum ?

Adama çizgi roman tarihini, karakterin kuruluşunu diğer uzun kadın figürlerini, beklentilerin şekillenmesinin farklı sebeplerini falan anlattım tek tek ama finalde "dominatrix WW" , "ben de çok dominantım, öff" , "kadınlar bizimle takılsın dedik ama o kadar uzun boylu değil, yerlerini bilsinler" falan gibi bir final yaptı adam ve ben de "abi bu kulağa incel geliyor" deyince hesabımı sil diyor xD Yani incel gelmiyor mu kulağa ? Teşbih de hata olmaz, kendisine incel demedim ama kulağa öyle geliyor net. Ataların dediği gibi "hırsızın hiç mi suçu yok ?" .

Hayır normal hayatımda kadının ve erkeğin toplumdaki rol bilincindeki kaymalar ve hatalı koşullanmaları falan konuşan biriyken, adam yüzünden SJW gibi kaldık xD O denli radikal geldi.

Çocukluk kahramanlarının içi dolduruluyor mu onlarla güzel hikayeler yazılıyor mu diye dert etmeyip, WW'den kısa mı çiziliyor diye dert etmek küçük penis sendromu gibi bir şey açıkçası. Böyle bir şey olduğunu iddia etmiyorum (incel'i etmediğim gibi) ama psikolojik çağırışımı aşağı yukarı böyle, Superman daha uzun olsa "işte benimki daha büyük ooooh" mu çekeceğiz erkekler olarak ? xD

Superman isterse 1.72 olsun ama düzgün işlensin, Snyder'ın Cavill versiyonu gibi yabancılaşmış, katı, sıfır empati, sıfır entellektüelite, sıfır cazibe bir çar olup 2.5 metre olmasından ise Pulitzer Ödüllü bir gazetecei + Kansaslı Bir çiftlik çocuğu + kriptonlu bir göçebe + umudun sembolü bir kahraman gibi onu O yapan bu dört temel unsurun iyi işlendiği bir superman olsun isterse 1.75 olsun nedir ki yani ?

--------------

Biraz da Batı toplumu patriyarkik kafa yapısı böyle şartlıyor bizi maalesef. Misal, Naruto'da, 5 Kage 'nin savaş arkı performansını düşünün. Ônoki 70+ yaşında hormonel ve üreme açısından erkeklikten elini eteğini çekmiş, ikide bir beli tutulup duran, çirkin suratlı 1.30 boyunda biri.

Ama bizim Ônoki'nin nasıl bir erkek, baba, lider, komutan vs oluşuna dair bir şüphemiz var mıydı ? Ya da savaşta karizması katlanarak büyümedi mi ? 2 metre boyunda roma heykeli gibi duran görkemli, fiziki zirvesindeki bir erkek olan Raikage'den daha "adam" idi. Tsunade ya da Mei sırf Ônoki'den uzunlar ve seksiler diye dominatrix lermiydi ? Yooo. Naruto, dünyayı kurtarırken boyu 1.66 idi yani xD Hiç içimizde "Ya Naruto 2 metre 120 kilo olsaydı" gibi bir arzu var mıydı ? Yooo...

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz hesabı, karakterin fiziki kaba detayları önemli olmak ile birlikte öyle üzerine, cinsiyetler arası halat çekme oyunu düzenlemeye değecek bir şey değil. Forum terkettirecek bir şey kesinlikle değil.

Yani böyle yüzeysel kalıplar ile hikaye anlatı sanatlarına bakıp da bir şey çıkarmak çok güç bunlar çok yüzeysel, çok kırılgan ve de çok ilkel tavırlar.

-----------------------

Neyse, dediğim gibi hesabı silme gibi bir zaruriyetim ya da mecburiyetim yok, forumda kalmanı ikna etme gibi bir zaruriyet ve mecburiyetim olmadığı gibi. Selametle.

Son düzenleme:
Hiçbir kadın karakter baskın olmasın gibi bir bakış açısını günümüzde anlamak güç. Erkek karakterlerde ezilmesin elbette ama iki tarafında hakkını vermek o kadar zor bir şey değil.

Ya Allah bu DC'nin belasını versin ya. Ne kadar falafoş ettiler şu reboot olayını. Her 10 senede tüm karakterler, hikayeler vs. falan gidiyor bu da devamlılığı ve istikrarı bozuyor. Madem öyle yapacaksın evren kurma kendine solo çizgi roman çıkart, bi öyle yapıp bi böyle yapıp sonraki eventte her şeyi bok edince anana söverler..

Ha eventleri geçtim, karakterlerin kendi dergilerine bakıyorum oradaki hikayeler de boş yani... Eskiler gibi bir ağırlığı, ciddiyeti veya ilgi çekici bir konuları da yok. Ben her zaman karakterlerin solo hikayelerini; grup veya event hikayelerine (işte JL hikayeleri falan) tercih etmişimdir çünkü solo hikayeler genelde çok çok daha iyi olurlar. Justice League (işte veya Marvel'da Avengers) gibi bütün kahramanları bir dergiye toplayan hikayeler genelde renkli kostüm giyen insanların dünyayı kurtarma hikayesi olur çünkü. Ha bu illa de kötü bir şey diye demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama solo hikayelerdeki gibi konuları olan şeyler değiller genelde veya genel yazım kalitesi olarak da o kadar iyi olmuyorlar doğal olarak. Şimdilerdeki solo dergilere bakıyorum işte Batman'dir, Superman'dir falan ulan bir tane mi adam akıllı bir şey olmaz be. Bütün hikayeleri aşırı tekdüze ve bir konuları olmayan, yazılmak için yazılmış olan saçma sapan işler sadece. Günümüz MCU'sundan bir farkı yok yani.. Nerde Year One'lar, All-Star Superman'ler, Watchmenler, Kingdom Come'lar, Swamp Thing'ler, Killing Joke'lar vs. abi. Tamam çıkan her çizgi roman bunların kalitesinde olsun demiyorum tabii ki ama bir tane bile okumaya değecek bir şey yok yani. Çok yazık...

Şu Absolute evreni ilgimi çekmişti aslında biraz. Batman'i bir 5-6 bölüm okudum, sonra sıkıldım kapattım. Tamam abi 3 metre balta kullanan Batman evet güzeldi havalıydı da başka bir şey anlatıyor mu? Yok. Misal marvel'daki orijinal Ultimate Spider-Man runının yakınından bile geçemez yani. Belki bi ara dönüp devam ederim de çok sanmıyorum. Özellikle Joker'i gördükten sonra... Yani tamam farklı bir şey deniyorsun eyw de kim istedi abi? Kim senden Joker'i, Xenomorph'a çevirmeni istedi? Yıllar önce New52'de Batman hikayeleri yazan adamla bu adam nasıl aynı kişi olabiliyor aklım almıyor gerçekten...

Bu yüzden eskilere bakıyorum sadece. Şu sıralar Spider-Man'in eski ikonik hikayeleri ve simbiyot zamanlarına bakıyorum. Valla özlemişim böyle çizgi roman okumayı gerçekten. Sonrasında da Waid'in Flash'ına bi bakacağım tekrardan galiba...

@Homelander Tam bu yüzden yılların DC'cisi olarak ana akım DC ve Marvel'ı okumayı bıraktım. Çok soğudum, zaten her sene giderek çizgi roman satışları düşüyor. Film, Oyun ve Dizilerle şişirmelerine rağmen hala pek çok manganın çok gerisine düştü koskoca Batman, Spider-Man, Superman gibi marka isimlerin serileri.

2016-2017 sonrası DC ve Marvel benim için tamamıyla anlamsız bullshit birer evren. Ondan önce de sıkıntılar hep vardı ancak özellike bu dönemden sonra Yani DC'de Rebirth'ün gelişi (Rebirth'in ilk yılı güzeldi aslında) ve Marvel'da All New-All Different çağı ile sıçtı batırdı.

Daha geçen gördüm Absollute Superman LAzarus canavarına dönüşmüş Ra's ile dövüşüyor ulan dedim böyle kolpa bir şeyi kim yazar baktım Jason Aaron haaa dedim tamam, Thor'u hadım eden Jason, Superman'e neler yapmaz xD

@Homelander Tam bu yüzden yılların DC'cisi olarak ana akım DC ve Marvel'ı okumayı bıraktım. Çok soğudum, zaten her sene giderek çizgi roman satışları düşüyor. Film, Oyun ve Dizilerle şişirmelerine rağmen hala pek çok manganın çok gerisine düştü koskoca Batman, Spider-Man, Superman gibi marka isimlerin serileri.

2016-2017 sonrası DC ve Marvel benim için tamamıyla anlamsız bullshit birer evren. Ondan önce de sıkıntılar hep vardı ancak özellike bu dönemden sonra Yani DC'de Rebirth'ün gelişi (Rebirth'in ilk yılı güzeldi aslında) ve Marvel'da All New-All Different çağı ile sıçtı batırdı.

Daha geçen gördüm Absollute Superman LAzarus canavarına dönüşmüş Ra's ile dövüşüyor ulan dedim böyle kolpa bir şeyi kim yazar baktım Jason Aaron haaa dedim tamam, Thor'u hadım eden Jason, Superman'e neler yapmaz xD
Konuyla alakalı bir soru sorayım o halde. Amerika’da ikamet edebilen birisi olup çizgi roman hikayesi yazacak olsanız hangi yılı tercih ederdiniz hocam? En verimli dönem vs merak ediyorum.

İkli kadın erkek ilişkisinde her zaman dominant bir taraf vardır. Benim ilişkilerimde de bu dominant taraf benim, bununla ilgili problemi olan feminist adamlar ve kadınlar gelsinler, domine etmek nasıl oluyor deneyimlesinler. 😈
Birkaç ay olmuş, yorum yapmayayım dedim ama bu nedir ya? 15 yaşında mısın? “Kendinden uzun kadınla evlenen erkek ortamın maskarası olur” falan… Dominantlığın ve masküleniten bu kadar boyuna endeksliyse ne dominantlığın ne masküleniten vardır. Kendine güvenen kısa boylu bi adam gelir beşe böler dominasyonunu. Gidin twitter’da incel manifesto yazın.

Neyse gelmişken birkaç one shot iyi DC hikayesi alabilir miyim?

Neyse gelmişken birkaç one shot iyi DC hikayesi alabilir miyim?
One-shot'dan kasıt tek bir sayı mı ? Yoksa devamlılığı olmayan stand alone tek bir graphic novel mi ?

Tek Sayı olarak
Superman Annual - For The Man Who Has Everything
Batman / Elmer Fudd Special (hatta bu 2017 yılındaki Looney Tunes / DC crossoverlarının konu edildiği one-shotların neredeyse hepsi epey iyidir, eğlencelidir).

gibileri hemen aklıma geldi

Stand Alone-Graphic Novel olarak ise;

Batman: Killing Joke
Superman: Peace on Earth
Batman: Year One
All-Star Superman
Batman TDKR
Daredevil - Born Again
Daytripper
Maus

vs gibi şeyler aklıma gelir.