Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Evreni yok edebileceği geçen Surtur ile eşit vs attı.

Şimdi evrensel (ki bu en azı normalde çoklu evrensel seviyede) değilse açıklamanı bekliyorum..
Tabletten pek yazamadıgimdan sadece şu kısım üzerinden kısaca fikrimi belirteyim.Marvel İskandinav mitolojisi özellikle söylem bazında çok ciddiye alınmamalı.Epik ve abartılı bir anlatım stili var.Pek çok yerde evren yerine kullanılan 9 diyar 9 gezegenden oluşuyor aslında.War of realms'de açıkça 9 gezegende savaş oldu misal.Bu yüzden Surtur gibi bu 9 diyarı yok edebilecek tehditler evrensel olarak anlatının içinde sıniflandırilabiliyor zaman zaman.

Ayrıca kaldı ki Odin evrensel seviye bir varlık olsa Güneşe düşüp ölen Mangog'tan dayak yememesi vehayut da İronman seviye buz devlerinin veya siyah ellerin bu adama istikrarlı sıkıntı çıkarmamaları gerekir.Kaldiki yine evrensel seviyede olmayan Celestialler ve Galaktus gibi zirve seviye olmayan kozmikler her zaman zaman Odinden daha üst seviye varlıklar.

En basit mantıkla bir karaktere evrensel diyorsan; bu karakterin evren yok edebilmesi veya evren yok edebilmiş bir varlığı yenmesi ya da en azından evrensel seviyede etkisi bulunması veya evrensel seviye etkisi bulunan bir karakteri yenmesi gerekiyor.Odin bu tarz varlıklardan oldukça uzakta.
Ben çok uzun bir cevap yazdım bununla alakalı keşke okusaydınız. Her neyse, tekrardan açıklama gereği duydum.

9 diyar ile alakalı anlamadığın şey muhtemelen şu, diyarların her birisi kendisine ait evrenlere sahip ve bu evrenlerin kalplerini oluşturuyorlar. Thor Annual ve World Eaters Arc'ında gördüğümüz gibi eğer bu diyarlardan birisinin kalbini alıp diğerinin kalbine koyarsan bile sahip oldukları evrenlerin kalpleri olduklarından dolayı ciddi kozmolojik sorunlar yaşanıyor. Mesela Thor Annual sırasında, Thor'un 2007 serisinin başında Asgard'ı kendi evreninden alıp dünyaya (farklı evrende) indirmesinin etkisi olarak Scrier ve Surfer tarafından yaratılan ve The Other'ı evrenin dışında tutan büyük bariyer zayıflamıştı. Anlatmak istediğim tüm diyarlar kendilerine ait evrenlere sahip ve onların merkezlerini oluşturuyorlar. War of the Realms sırasında görülen şey o diyarların sadece merkezleriydi ki bunu Thor serilerinde çok gördük zaten. Buradan neye varmaya çalışıyorsun anlamadım.

Surtur konusuna abartılı anlatım dedikten sonra alta Mangog'un güneşte ölmesini atarak komedi örneği oluşturmuşsun resmen. Surtur'un evreni yok edebileceği iki kez geçti, birisini Odin kadar bilge birisi diğerini ise Thor söyledi. Bu, bize yazarın Surtur'un gücünü anlatmak için kullandığı yol. Alta koyuyorum nerelerde geçtiğini.

Mangog'dan dayak yediği dönem Aaron dönemi. O dönemde Odin'in güçleri bilinmeyen bir şekilde zayıflıyor bunu kendisi de dile getirmişti. Yani eski gücünde değil (paneli bıraktım). Mangog'u güneşte ölmesiyle lowball yapamayız Aaron'un güç skalası çok kötü. Keza aynı yerde Mjolnir de güneşte yok oldu. Ancak Mangog geçmişte güneşe defalarca kez gönderildi ve hiçbir şey olmamıştı. Aynı şekilde Mjolnir de öyle. Yani Aaron "inconsistent" davranan bir yazar.

Eğer bunlara bakacaksak Hulk'u, sıradan askerlerin sıradan mermilerine ölmesi ile, Superman'i Shadow Moon'u yok edip bayılması ile lowball yapabiliriz ancak bunlar hem saçma hem de inconsistent durumlar. Mesela Hulk bir kez mermiden hasar alıp ölürken klasik dönemin kalanında mermilerden hasar bile almıyor. Aynı şekilde Superman de bir ayın yok oluşundan fazlasını tanklayabiliyor. Yarım süpernova enerjisini zayıfken tanklamışlığı var.

Ayrıca Celestials, Galactus veya Odin neden Universal olmasın? Ashema kocaman bir evreni absorbe etti veya Heroes Reborn sırasında Celestials'in Universe Buster olduklarını gördük. Galactus'un ise Thor Annual 2011 çizgi romanında tüm evrenleri (sonsuz) yok edecek kadar güçlü The Other ve The Scrier ile eşit olduğunu gördük. Basit bir Feat olarak da Mephisto ile olan savaşında Galactus'un gücü evreni yok edecek kadar güçlüydü bunu engelleyen tek faktör o an Mephisto'nun boyutunda bulunmaları ki bu boyut normal evrenlerden kat kat büyük olmasına rağmen Galactus orayı absorbe edebiliyor. Odin için zibilyon tane örnek verdim ancak madem o seviyede karakterlerle savaşmasıyla alakalı bir örnek istemişsin; Odin'in Uthana Thoth'tan daha güçlü olduğunu gördük. Uthana kocaman bir evreni sadece kendi gücüyle ayakta tutup yok oluşunu engelleyecek kadar güçlü birisi. Celestials, Odin'in üstü bu doğru. Ancak Galactus değil. Yakın güç seviyesine sahip oldukları pek çok kez geçti. Bir örneğini de bıraktım.

Toplamak gerekirse hiçbir yerde 9 diyara bir evren denmiyor, 9 diyar tamamen 9 evrenden ve onların merkezlerinde bulunan krallıklardan oluşuyor. Bu krallığın ismi Niffleheim olabilir, Muspelheim olabilir. Odin, Celestials ve Galactus ise çok basit şekilde en az Universe Buster karakterler, bu konuda pek çok başarılara sahipler. Bunlar sadece sözlerde gördüğümüz şeyler olabilir ancak sözler de başarıdır.

Silver Surfer ne kadar güçlü? Seviyesi nedir? Bilen birisi bana anlatabilir mi :D
Surfer bayağı güçlü bir karakter. Kendisi için Galactus'un en güçlü Herald'ı (iki istisna var) diyebiliriz. Firelord'dan daha güçlü birisi. Thor Class bir karakter ancak Thor bunu üç kez tekledi ve Ss hepsinde kendisini tutmayı bırakmıştı ve ciddiydi. Hatta bir tanesinde yanında Adam Warlock vardı. Buna karşılık kendisinin Beta Ray Bill'e üstün olduğunu falan gördük. Kendisi fiziksel olarak zayıflamış durumda olmasına ve Power Cosmic'e erişimi olmamasına rağmen Hulk'u yenecek kadar güçlü birisi. Hatta sadece Hulk değil Hulk'un tüm savaş ekibini (Korg, Miek vs.)

Karakterin kötü yanı genel olarak kendisini çok tutuyor olması. Bazı istisna durumlar hariç fazla tutuyor.

Karakterin gücü çok değişken. Kendisi ilk çıktığında orijinal güç seviyesi birkaç kez düşürüldü. İşte bir kısmını Galactus geri çekti bir kısmını Doom çaldı bir kısmını Fantastic Four'un kullandığı bir güç sifonlama silahı falan çekti. Bu yüzden karakter 1981 senesine kadar orijinal güç seviyesinden uzak olarak yazıldı. 1981 senesinde ise o dönemlerde sürekli başka karakterlerin güçlerini (Hulk'un gaması gibi) emerek vs. bir şekilde orijinal güç seviyesine döndü. Annihilation sonrası ise kendisi irade kazandı bu onu olduğundan daha güçlü yaptı. Bu haliyle eskiden tek yediği Thor'dan tek yemek yerine yaralı bir Thor ile savaşacak konuma geldi. Thor falan bir yana bunu Ravenous ile olan dövüşünde görmüştük. Ravenous her konuda Ss ile eşit olmasına rağmen Ss o gün Ravenous'un içinden geçmişti Ravenous ise sen neye dönüştün falan diyordu.

Karakteri aslında güçlü gösteren şeylerden birisi onun çeşit çeşit özellikleri. Mesela kendisinden daha güçlü olan bir Elders üyesini hax özelliğini kullanarak yenebiliyor.

Ekli dosyalar

• RCO008_1616124409.jpg
    RCO008_1616124409.jpg
    626.9 KB · Görüntüleme: 35
  • RCO005.jpg
    RCO005.jpg
    579.7 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_20210725_080332.jpg
    IMG_20210725_080332.jpg
    181.4 KB · Görüntüleme: 39
  • RCO005_1583451181.jpg
    RCO005_1583451181.jpg
    488.4 KB · Görüntüleme: 29
Celestials, Odin'in üstü bu doğru. Ancak Galactus değil
2 gezegenlik enerji ile 2 celestial döven Galactus nasıl Celestiallara en güçlü silahları ile giden ve dayak yiyen odinden zayıf ? Ya da Thor Kral olarak Skyfather gücüyle Galactus ile dövüşemezken, Power Cosmic aldıktan sonra daha da güçlenmesi ve bir çok gezegen tüketen Galactus'un tüm enerjisini emdikten sonra anca TBW ile yüzleşiyor olması biraz abes olmaz mı ?

Eğer Odin > Galactus çok net bir olay olsaydı. Thor'un son dönem ki p-up aldığı kaynak power cosmic ve Galactus olmamalıydı o zaman. Ya da Odin'in de üstüne çıktığını belirtmek için yaptırılan ilk eylem Galactus'u yenmek de olmamalıydı. Kendi hali zaten yetebilmeliydi. Çünkü Kral Thor olarak odin-force kullanım seviyesi zaten bu featlere yetebiliyor olmalıydı.

Marvel Kozmolojisinde istikrarlı bir şekilde Skyfather grubu , Cosmic Abstract'ların altındadır ve bu iki grup arasındaki köprülerden biri de Galactustur. Nitekim Kozmolojik olarak yanlış bence dostum.

Jason Aaron'a inconsistent diyorsun, PIS diyebilirsin evet. Ben de hak veriyorum buna ancak karakterlerin çok güçlü alterasyonlarını yazan yazarlar da bir inconsistency yaratıyor aslında bu yüzden high-reach değil. Average'a bakarsın.

Lowball mantalitesinin hiç ama hiç sevmem fakat, "maximum reach" mantığını da bir o kadar sevmem şahsen.

Evet Superman'i Shadow Moon feati için lowballamazsın. Ancak Evrensel ve Çoklu Evrensel karakterlere defalarca hasar vermesi sebebiyle de gazlamazsın. Odin ve Thor için de bu böyle.

Kaldı ki Surtur evreni yok edebiliyorsa ve Odin defalarca Surtur ile dövüşmek için yanına Loki ve Thor'u ya da bazen sadece Thor'u. Eski çağlarda iken de kardeşlerini almışsa. O zaman Odin nasıl evrensel ? Yani bu bir sarmal olur. Kendini yiyen Ouroboros'a döner.

9 diyar 9 evren olayı da bence yeterince "consistent" bir şey değil. Annual'lari zaten çok dikkate alınmamalı şeklinde bakıyorum. Kaldı ki Marvel Realm ve -Verse tabirlerini çok içiçe kullanıyor bu da böyle bir herkesin herkese ve her şeye gidebilirliği varmışçasına bir ortam oluşturuyor. En basitinden senin daha önce attığın Seth dövüşü featinde. "Çokluevrenin dokusunda yırtılma var" diyen Strange bir cümle sonra "Bu felaket adı bile bilinmeyen galaksileri yok edebilir diyor." Yani Galaksiler daha yok olmadan zaten multiverse dokusu zarar görüyor. Hatta bir sonraki sayfa da Lady Sif Odin için "Odin'in başı bela da o zaman bu durumda tüm Evrenin de öyle" tarzı bir şey diyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ya bir iki sayfa önce ya da sonra olması lazım. Nitekim yazar multiverse, universe, galaxy hepsini aynı dövüşte kullanıyor bu da o featin ne kadar "consistent" olduğunu gösteriyor. Nitekim Aaron "inconsistent" ise bu da öyle zaten. Bu arada ben o dövüşte galaksi yok olmadı demiyorum. Ancak kullanılan dil karmaşık. Hatta bir yerde uzaktaki gezegenler titredi de diyor. Kozmik seviye bir karakterin feat barındırabileceği tüm alan birimlerini kullanmış yazar :D :D Kafası karışık sanırım.

Misal yukarıda konusu açıldığı için söylüyorum. Zayıflamış haliyle 2 tane primordial gods'ı tek başına tutup onlara hasar veren, galactus gelene kadar zaman kazanan da Surfer. Base Thanos'dan shit diff yiyen de Surfer. Neden çünkü olayların biri Surfer seven bir yazarın serisinden diğeri de Jim Starlin yani no #1 thanos wanker tarafından yazılan seriden geliyor.

İkisi de iki ayrı uçta PIS. İşte bu en low ile en max'ı atarsın geriye kalan skaladan da ortalama alırsak (bence tabi bu) bu güç vs olaylarında en sağlıklı ve baş ağrıtmayan yöntem izlenmiş olur.

Misal Darkseid, DC güncelinde çoook abuk bir feat gösterdi biliyorsundur belki spoiler vermek istemiyorum. Direkt Base Darkseid'ı hatta belki de bir avatarını (net bir bilgi yok çünkü) çoklu kompleks evrensel skalaya soktu. Aynı Darkseid new 52 başında Kariyerlerinin 5. yıllarında olan çömez Adalet Birliğini alamadı.

Neyse tartışmaya tekrar girmeyi düşünmüyorum yanlış anlaşılmasın çünkü Wotan sağolsun bazı konularda ufkumu açsa da marvel kozmolojisindeki statüko açısından Odin'e dair bakış açım çok değişmiş değil.

Sadece bazı anektodları paylaşmak ve de şu "ortalama değer" mantalitemi neden öne sürdüğümü tekrar hatırlatmak istedim.

@Shrimp

Mantığına katılıyorum nispeten ancak Odin'in o isimlerden (evrensel etki sahibi isimler) "oldukça uzakta" olduğunu da düşünmüyorum. Tamam genel olarak Skyfather grubu oldukça uzakta(marvel için) ona lafım yok ancak Odin çok özel bir skyfather bunu defalarca gözlemledik.

Ama evet yani birisine evrensel+ demek için gerekli şeyler konusundaki mantığını az çok onaylayabilirim.

Peki hocalarım bu güncel Thor için Odinden güçlü muhabbetleri dönüyor. Galaktusu yenmiş sanırım da hangi Galactus? Çizgi romanı bulamadım maalesef, Thor bu hâliyle FP Tyrant gibi bir karaktere karşı zorluk çeker mi mesela? Yoksa Galan yenen Thor ile güncel Thor farklı mı? Bir de Thoru güncel takip edebileceğimiz bir yer var mi yav :D

ChildofLightness' Alıntı:
Peki hocalarım...
Hocalardan önce ben bildiklerimi sana söyleyebilirim.

Thor için Odinden güçlü muhabbetleri dönüyor. Galaktusu yenmiş sanırım da hangi Galactus?
Günceldeki, Canon olan Earth-616'nın Galanı yani bizim bildiğimiz Galan. Başka bir Paralel evren versiyonu değil.

Thor bu hâliyle FP Tyrant gibi bir karaktere karşı zorluk çeker mi mesela?
Hocam bence bunun vs'sini birimiz yapmalı, iyi bir kapışma olur.

Yoksa Galan yenen Thor ile güncel Thor farklı mı?
Yok aynı hocam, günceldeki, Canon olan Earth-616'nın Thor'u yani bizim bildiğimiz Thor Galanı yendi.

Bir de Thoru güncel takip edebileceğimiz bir yer var mi yav
biggrin.png
Hocam, Ücra Çizgi Roman diye bir website var, oradan okuyabilirsiniz.

2 gezegenlik enerji ile 2 celestial döven Galactus nasıl Celestiallara en güçlü silahları ile giden ve dayak yiyen odinden zayıf ? Ya da Thor Kral olarak Skyfather gücüyle Galactus ile dövüşemezken, Power Cosmic aldıktan sonra daha da güçlenmesi ve bir çok gezegen tüketen Galactus'un tüm enerjisini emdikten sonra anca TBW ile yüzleşiyor olması biraz abes olmaz mı ?
Eğer Odin > Galactus çok net bir olay olsaydı. Thor'un son dönem ki p-up aldığı kaynak power cosmic ve Galactus olmamalıydı o zaman. Ya da Odin'in de üstüne çıktığını belirtmek için yaptırılan ilk eylem Galactus'u yenmek de olmamalıydı. Kendi hali zaten yetebilmeliydi. Çünkü Kral Thor olarak odin-force kullanım seviyesi zaten bu featlere yetebiliyor olmalıydı.

Marvel Kozmolojisinde istikrarlı bir şekilde Skyfather grubu , Cosmic Abstract'ların altındadır ve bu iki grup arasındaki köprülerden biri de Galactustur. Nitekim Kozmolojik olarak yanlış bence dostum.

Jason Aaron'a inconsistent diyorsun, PIS diyebilirsin evet. Ben de hak veriyorum buna ancak karakterlerin çok güçlü alterasyonlarını yazan yazarlar da bir inconsistency yaratıyor aslında bu yüzden high-reach değil. Average'a bakarsın.

Lowball mantalitesinin hiç ama hiç sevmem fakat, "maximum reach" mantığını da bir o kadar sevmem şahsen.

Evet Superman'i Shadow Moon feati için lowballamazsın. Ancak Evrensel ve Çoklu Evrensel karakterlere defalarca hasar vermesi sebebiyle de gazlamazsın. Odin ve Thor için de bu böyle.

Kaldı ki Surtur evreni yok edebiliyorsa ve Odin defalarca Surtur ile dövüşmek için yanına Loki ve Thor'u ya da bazen sadece Thor'u. Eski çağlarda iken de kardeşlerini almışsa. O zaman Odin nasıl evrensel ? Yani bu bir sarmal olur. Kendini yiyen Ouroboros'a döner.

9 diyar 9 evren olayı da bence yeterince "consistent" bir şey değil. Annual'lari zaten çok dikkate alınmamalı şeklinde bakıyorum. Kaldı ki Marvel Realm ve -Verse tabirlerini çok içiçe kullanıyor bu da böyle bir herkesin herkese ve her şeye gidebilirliği varmışçasına bir ortam oluşturuyor. En basitinden senin daha önce attığın Seth dövüşü featinde. "Çokluevrenin dokusunda yırtılma var" diyen Strange bir cümle sonra "Bu felaket adı bile bilinmeyen galaksileri yok edebilir diyor." Yani Galaksiler daha yok olmadan zaten multiverse dokusu zarar görüyor. Hatta bir sonraki sayfa da Lady Sif Odin için "Odin'in başı bela da o zaman bu durumda tüm Evrenin de öyle" tarzı bir şey diyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ya bir iki sayfa önce ya da sonra olması lazım. Nitekim yazar multiverse, universe, galaxy hepsini aynı dövüşte kullanıyor bu da o featin ne kadar "consistent" olduğunu gösteriyor. Nitekim Aaron "inconsistent" ise bu da öyle zaten. Bu arada ben o dövüşte galaksi yok olmadı demiyorum. Ancak kullanılan dil karmaşık. Hatta bir yerde uzaktaki gezegenler titredi de diyor. Kozmik seviye bir karakterin feat barındırabileceği tüm alan birimlerini kullanmış yazar :D :D Kafası karışık sanırım.

Misal yukarıda konusu açıldığı için söylüyorum. Zayıflamış haliyle 2 tane primordial gods'ı tek başına tutup onlara hasar veren, galactus gelene kadar zaman kazanan da Surfer. Base Thanos'dan shit diff yiyen de Surfer. Neden çünkü olayların biri Surfer seven bir yazarın serisinden diğeri de Jim Starlin yani no #1 thanos wanker tarafından yazılan seriden geliyor.

İkisi de iki ayrı uçta PIS. İşte bu en low ile en max'ı atarsın geriye kalan skaladan da ortalama alırsak (bence tabi bu) bu güç vs olaylarında en sağlıklı ve baş ağrıtmayan yöntem izlenmiş olur.

Misal Darkseid, DC güncelinde çoook abuk bir feat gösterdi biliyorsundur belki spoiler vermek istemiyorum. Direkt Base Darkseid'ı hatta belki de bir avatarını (net bir bilgi yok çünkü) çoklu kompleks evrensel skalaya soktu. Aynı Darkseid new 52 başında Kariyerlerinin 5. yıllarında olan çömez Adalet Birliğini alamadı.

Neyse tartışmaya tekrar girmeyi düşünmüyorum yanlış anlaşılmasın çünkü Wotan sağolsun bazı konularda ufkumu açsa da marvel kozmolojisindeki statüko açısından Odin'e dair bakış açım çok değişmiş değil.

Sadece bazı anektodları paylaşmak ve de şu "ortalama değer" mantalitemi neden öne sürdüğümü tekrar hatırlatmak istedim.

@Shrimp

Mantığına katılıyorum nispeten ancak Odin'in o isimlerden (evrensel etki sahibi isimler) "oldukça uzakta" olduğunu da düşünmüyorum. Tamam genel olarak Skyfather grubu oldukça uzakta(marvel için) ona lafım yok ancak Odin çok özel bir skyfather bunu defalarca gözlemledik.

Ama evet yani birisine evrensel+ demek için gerekli şeyler konusundaki mantığını az çok onaylayabilirim.
Galactus, Celestials ile vs atabilmek için 2 değil 4 tane ekstradan enerjili gezegen tüketti. Ayrıca o Celestials, ana evrenden değil başka evrendendi. Kendi Base gücünde kendisi Sky-Father Level bir karakter. Ancak gücünü sürekli bufflayabildiği için bu konuda eğer birkaç gezegen tüketirse Odin'i rahat geçebilir. Odin ile olan savaşında 1 gezegen ile beslenmişti mesela.

Bu arada Kral Thor'un Galactus'u (5 özel gezegenle değil, 1 taneyle) dövmek için ekstradan bir şeye ihtiyacı yoktu keza tek yıldırımla Galactus'un içinden geçti (Power Cosmic yokken) Galactus'un artısı bu gücünün bir uç limiti yok gibi ve beslendikçe çok dehşet güçleniyor Herald Supreme eventi sırasında görmüştük zaten. Bu arada ben Odin > Galactus demiyorum ya eşitler ya da Galactus çok ince bir çizgiyle üstündür diyorum.

Güncel Thor'un Odin'den daha güçlü olduğunu serinin ilk sayısında gördük Thor bununla alakalı bir şey (Odin'in yapamayacağını söylediği bir şey yaptı) söylemişti ve yazar da onaylamıştı.

Bu arada Sky-Father'lar neden düşük görülüyor anlamıyorum kendileri gerçekten önemli varlıklar mesela altta koyduğum bir örnekte Infinity Gauntlet sahibi Thanos klonu Odin ve Zeus'u önem bakımından Galactus, Stranger, Celestial One Above All ve In-Betweener ile aynı sınıfa koyuyor. Tabii Odin bazılarının güç seviyesinde değil ancak gerçekten bir öneme sahip.

Hatta Odin, Surtur ile olan savaşında öldüğü zaman Odin'in ölümünü Living Tribunal bile hissediyor. Odin ölünce temsil ettiği dengeleyici faktörü ortadan kalktığı için Mephisto gibi karakterlere fırsat doğuyor. Kendisi zaten önem açısından Dormammu'nun tam karşıtı bunu satranç maçlarında görmüştük.

Jason konusunda şu açıdan haklıyım onun yazdığı Odin'in güçlerinin zayıfladığı zaten geçti. Bu yüzden oradaki Odin'e bakıp yorum yapmak yanlış. Hatta onun Odin'i bir aralar kendi gücünden bahsederken eskiden gezegenleri el çırpmamla yıldızları ise tek nefesimle yok edecek gücüm vardı diyordu yani Aaron'un Odin'i o kadar zayıflamıştı ki kendisi artık Planet Level bile değildi.

Mangog'un güneşte hasar almadığı üç olay varken ve bu karakter her dönüşünde öncesinden daha güçlü olarak dönerken Aaron'un Mangog'u güneşte öldü. Asıl komik olan Aaron'un bununla alakalı açıklaması. Orası güneşmiş geçmişte Mangog'un ve Mjolnir'in oralara gittiğini biliyormuş ama güneşte her zaman rahat hareket edemezlermiş. Bu adamın yaptığı inconsistent veya PIS oluyor bu yüzden.

Odin bu arada Surtur ile dövüşmek için yanına başkalarını almıyor. Kendisi Surtur ile kafa kafaya pek çok kez dövüştü ve onu yendi. Mesela bir keresinde Surtur, kendisinin Odin'i devirecek kadar güçlü olmadığını anladığında onu yenmek için Casket of Ancient Winters'ı kullandı. Veya başka bir yerde Odin tek hareketiyle onu hapsetti. Veya onunla savaşırken aynı anda öldüler. Ya da kendisi Ragnarok sonrası Limbo'da her gün Surtur'u öldürdü (Surtur sürekli diriliyordu) Bir keresinde yanında Thor ve Loki vardı ancak bu Superman ile Kalibak savaşırken yardıma Lois Lane ve Bruce Wayne'in gelmesi gibi. O an gelişmiş bir olay. Surtur'un da kazandığı kavgalar var ancak genel olarak eşit veya Odin bir tık üstün diyebiliriz.

Odin kardeşleriyle beraber Surtur'a savaş açtığında Odin Force'a sahip değildi o savaşta Odin'in kardeşleri Odin kaçabilsin diye kendilerini feda ettiler ve Surtur'a karşı savaşırken öldüler. Odin uyandığında ise kardeşlerinin yaşam enerjileri kendisinde birleşti ve Odin Force doğdu, gücün sadece doğumu bile tüm kozmosu sarstı.

Yggdrasil'in diyarlarının evren olması niye consistent olmasın ki bu sadece orada belirtilen bir şey değil belirtilen pek çok yer var. Örnek bıraktım yine bir tane.

@Shrimp

Pardon yanıtı yanlışlıkla erken gönderdim, buradan devam edeceğim.

Odin'in featlerinin hala Outlier veya Inconsistent olduğunu gösterecek bir durum yok. Kendisi Thor veya Superman gibi ana bir karakter değil çok başarısızlığı yazılmıyor. Aksine karakterin pek çok Universal başarısı var. Seth ile olan savaşını yazan yazar olan Tom DeFalco zaten kozmoloji bilen birisi. Orada her şeyi bir arada kullanmasının sebebi savaşın ne kadar yıkıcı bir etkiye sahip olduğunu göstermekti. Odin Force da aslında bir açıdan dengesiz bir güç. Odin bu yüzden gücünü daha rahat kullanmak için Gungnir, Draupnir veya Thurdstok gibi silahları kullanıyor ve gücünü onlarla kanalize ediyor.

Bu arada örneği anladım ancak Surfer orada Tenebrous ve Aegis ile savaşırken onlara hiçbir hasar vuramadı. İkisinin kendi gücünü fazlasıyla aştığını söyledi. Crunch enerjisini kanalize ederek onları yenebildi. Ve Starlin, Surfer seven birisi. Hatta Surfer serisi de var. Thanos'un zaten geçmişte de Surfer'dan üstün olduğunu görmüştük. Orada da gördük.

Marvel'ın Sky-Father'ları düşük gösterdiği tek yer Odin'in Celestials ile olan savaşıydı. O da Destroyer ve Odinsword olsa bile 9 Celestial'e karşı Odin'in tek başına bir şey yapmasını beklemek biraz hayal olurdu.

Yine kısaca toplamak gerekirse Odin'in gücünü genel olarak en az evrensel seviyede gördük şimdi bu seviyeden düşüp bir örnek vermek gerekince karakterin herhangi bir başarısızlığı da söz konusu değil. Bazı başarısızlıkları var tabii mesela Galactus + Cosmic Control Rod + Cosmic Cube + Sacred Helix güçlü Doom'a karşı kaybetti ancak Doom'un aldığı güçler ortada. Bunun dışında karakterin Celestials dışında başarısızlığı da yok. Eternity'nin bile Odin'den daha çok başarısızlığı var ama karakteri olduğundan azı yapmıyor

Ekli dosyalar

• IMG_20210726_171244.jpg
    IMG_20210726_171244.jpg
    269.4 KB · Görüntüleme: 38
  • RCO025_1472010254.jpg
    RCO025_1472010254.jpg
    649.1 KB · Görüntüleme: 36
  • RCO015.jpg
    RCO015.jpg
    490.4 KB · Görüntüleme: 31
Konu çizgi film olunca insanlar direkt çizgi film karakterini kazanmış sayıyorlar. Neden? Çizgi filmleri küçümsediğimizi falan mı zannediyorlar. Mesela bu konuya bir bakın.
Konuda "Watcer" ismindeki kişi benim. Adamlar Vilgax'ı bir nuke tankladı diye kazandı sayıyorlar. Bundan daha kötülerini de gördüm. Misal. Yani konu çizgi film olunca insanlar direkt çizgi film karakterini kazandırtıyorlar.

Edit: Oooh, abartmalara da başlanmış. Yabancılar ile düzgün sohbet kurmak imkânsız. En azından bu tarz tipler ile.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Edit: Oooh, abartmalara da başlanmış. Yabancılar ile düzgün sohbet kurmak imkânsız. En azından bu tarz tipler ile.
Yabancı ve yerli ile alakalı değil bu. Cahil, aşağılık kompleksi olan taraflı kişi ile, objektif, ne konuştuğunu bilen ve seviyeli kişi arasındaki fark bu. Her yerde aynı maalesef.

Konuya gelince PPG en fazla bina seviye tipler :D Konu saçmalık.

Konu çizgi film olunca insanlar direkt çizgi film karakterini kazanmış sayıyorlar. Neden?
Bazı çizgi film karakterlerinde "Toon Force" denen bir güç olur. Evrenin fizik kurallarının dışındadırlar. Buggs Bunny, Eski Mr. Mxyzptlk ya da The Mask gibi. Bunlar çok çok güçlü olabiliyor Toon Force sayesinde ancak her çizgi film karakterinde Toon Force olmuyor. Toon Force barındıran evrenler için abartıyı biraz anlarım ama olmayanlar için sadece fanlık diyebilirim.

Abi sorma ya. Konuda benim de sinirimi bozdular. Sakinliğimi bozdular, ben de agresifleştim. Neyse, şimdi sakinleşmeye başladım en azından :D
Belki haksızım. Belki yanlışım var. Ama adamlar bunu doğru düzgün söylemek yerine "lol", "laughable", "lmao" şeklinde cevaplar verince sinirim bozuluyor. Doğru düzgün anlatsana be adam!

Yabancı ve yerli ile alakalı değil bu.
Yok bundan dolayı demedim ben onu. İngilizce konuşmak zorunda olduğum için de zorluk çekiyorum. Bundan dolayı daha zor dedim :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Konu çizgi film olunca insanlar direkt çizgi film karakterini kazanmış sayıyorlar. Neden? Çizgi filmleri küçümsediğimizi falan mı zannediyorlar. Mesela bu konuya bir bakın.
Konuda "Watcer" ismindeki kişi benim. Adamlar Vilgax'ı bir nuke tankladı diye kazandı sayıyorlar. Bundan daha kötülerini de gördüm. Misal. Yani konu çizgi film olunca insanlar direkt çizgi film karakterini kazandırtıyorlar.

90'lardaki PPF çok güçlüydü ve çok çeşitli yeteneklere sahipti şimdikine kıyasla. (En azından sağdan soldan görüp hayal meyal hatırladıklarımdan yola çıkarak. :D ) O yüzden PPF cidden kazanabilir. Ama evet Ben 10 genel olarak çok abartılır. Çizgi filmler de tutarlılığa önem vermediği için birkaç tane üst düzey feati alıp kullanıyorlar. :D Çok daha zayıf şeylerden pek çok kez hasar almış olsalar bile durum bu maalesef.

90'lardaki PPF çok güçlüydü ve çok çeşitli yeteneklere sahipti şimdikine kıyasla. (En azından sağdan soldan görüp hayal meyal hatırladıklarımdan yola çıkarak. :D ) O yüzden PPF cidden kazanabilir. Ama evet Ben 10 genel olarak çok abartılır. Çizgi filmler de tutarlılığa önem vermediği için birkaç tane üst düzey feati alıp kullanıyorlar. :D Çok daha zayıf şeylerden pek çok kez hasar almış olsalar bile durum bu maalesef.
Konuya bir cevap yazdım zaten. Ancak 2 nonillion kaldırabilen Süpermen için tehdit değiller. Saçmalık konudan ziyade "PPG stomp, mismatch." yazılmış olması.

Ancak 2 nonillion kaldırabilen Süpermen için tehdit değiller.
Bu arada 2 nonilyon ton desen iyi olur. Çünkü: Bir birim vermeden bunlar sadece sayı. Bir de orada 60 septilyon demişsin o da yanlış. Dünya'nın kendisi zaten 6 septilyon ton. :D Onu yerinden oynatmak için ağırlığının 1000'de 1'i kadar güç uygulanması gerektiği söylenmişti DB'de. Yani 6 sekstilyon ton fors üretmesi gerekiyor bir yanlışım yoksa. Ayrıca bu PPF sanırım Güneş'in dahil olduğu bir şeyler yapmışlardı. Ve bunlar da daha olgun halleri.

Saçmalık konudan ziyade "PPG stomp, mismatch." yazılmış olması.
O kadarını bilemeyeceğim. :D

Ancak 2 nonillion kaldırabilen Süpermen için tehdit değiller.
Bu arada 2 nonilyon ton desen iyi olur. Çünkü: Bir birim vermeden bunlar sadece sayı. Bir de orada 60 septilyon demişsin o da yanlış. Dünya'nın kendisi zaten 6 septilyon ton. :D Onu yerinden oynatmak için ağırlığının 1000'de 1'i kadar güç uygulanması gerektiği söylenmişti DB'de. Yani 6 sekstilyon ton fors üretmesi gerekiyor bir yanlışım yoksa. Ayrıca bu PPF sanırım Güneş'in dahil olduğu bir şeyler yapmışlardı. Ve bunlar da daha olgun halleri.
Saçmalık konudan ziyade "PPG stomp, mismatch." yazılmış olması.
O kadarını bilemeyeceğim. :D
Haklısın,ton desem daha doğru olurdu. 60 septillion yazmışım bu da benim hatam. Sextillion ve septillion kelimelerinden aklımda 60 septillion olarak kalmış. Bunu düzelticeğim. Uyarı için teşekkürler :D

ağırlığının 1000'de 1'i kadar güç uygulanması gerektiği söylenmişti DB'de.
Yerinden oynatmıyor yalnız kütlesini bench press yapıyor. DB'deki her şeye çokta kesinkes inanmayınız.
Güneş'in dahil olduğu bir şeyler yapmışlardı. Ve bunlar da daha olgun halleri.
Bir ışımayı alıp güneşe geri yolluyorlar. Hesaplamaları adadan, ülkeye kadar gidiyor çok matah bişi değil yani.

Yetişkin hallerinin de featleri yok zaten. O fanart.

Bunu düzelticeğim. Uyarı için teşekkürler :D
Rica ederim. :D Lafı olmaz.

Yerinden oynatmıyor yalnız kütlesini bench press yapıyor. DB'deki her şeye çokta kesinkes inanmayınız.
Mutlak doğruluğa sahip olduğunu söylemedim zaten ama elimdeki bilgi buydu ve yanlış hatırlamıyorsam siz de aynını Hulk vs Süpermen yazınızda kullanmıştınız hocam. Bir Youtube kanalı zaten hesaplamayı yapmış ama birimleri yanlış vermiş tarzı bir şey demiştiniz diye hatırlıyorum yazıda.

Bir ışımayı alıp güneşe geri yolluyorlar. Hesaplamaları adadan, ülkeye kadar gidiyor çok matah bişi değil yani.
Detaylı bilmiyorum zaten. :D Sadece Güneş'le alakalı bir şeyler yaptıklarını hatırlıyorum o kadar.

Yetişkin hallerinin de featleri yok zaten. O fanart.
Yok ya çizgi dizide birkaç kez görmüştüm. Yetişkin halleri vardı ama burada daha çok potansiyel olarak demiş olabilir.

10 dk önce falan abimle Infinity Gauntlet çizgi romanı hakkında konuşuyorduk. Sonra bir anda konu "Wolverine vs Spider-Man" oldu :D Abim "Wolverine ölümsüz, Spidey nasıl kazanacak?" diye sordu (kısmen ölümsüz demek istedi), ben de "Wolverine, Spidey'e nasıl vuracak?" diye sordum. Abim de "Spidey yumruk atmaya çalıştığı zaman vurur işte?" dedi. Sonra ona "Spidey çok hızlı, Wolverine elini kaldırmadan Spidey kaçar." dedim. Böyle yüzünde bir gülümseme oldu :D Sonra durumu anlayıp ona şu fotoğrafı gösterdim 1. Her şeyden önce Spidey'nin çok daha güçlü olduğunu söyledim ancak Wolverine'i yenemez dedi. Bu Wolverine'in çok üst düzey featleri mi var? Ben mi bilmiyorum? Yoksa abim mi bilmiyor :D Aydınlatırsanız sevinirim :D
@Nabu

@Homelander Yılların konusu. Hatta burada da daha önce konuşulmuştu. Başka forumlarda da bununla ilgili mesajlarım var.

Wolverine'in çok üst seviyelerdeki isimleri kesip biçmişliği var ama bu bir plot sebebiyle 2.side Adamantium pençeler sayesinde oluyor. Spidy de benzer şekilde kendinden büyük sikletler ile dövüşüyor yıllardır.

Wolverine daha iyi bir savaşçı ve daha tecrübeli. Ve çok daha dayanıklı ancak Spidy daha zeki, çok daha çabuk ve de çok daha güçlü.

İki tarafında şansı var. İki tarafında bir diğerini yendiği senaryolar üretilebilir ancak genel kanı Peter'ın, Logan için biraz fazla kaçtığıdır.

Edit: Ayrıca bu konuya "Şu vs Bu , Kim Kazanır ?" tarzı sorular sorulması yasak. Şimdilik yanıt verdim ancak bir dahakine bu tarz bir soru yerine onun konusunu aç herkes altında tartışsın.

Teşekkürler hocam :D
Edit: Ayrıca bu konuya "Şu vs Bu , Kim Kazanır ?" tarzı sorular sorulması yasak. Şimdilik yanıt verdim ancak bir dahakine bu tarz bir soru yerine onun konusunu aç herkes altında tartışsın.
Aslında sadece Wolverine'in ne kadar güçlü olduğunu bilmek istemiştim :D Ama tamam, hocam. Tekrardan teşekkürler :D

@Nabu

Merhabalar hocam, ben Marveldaki bazı kozmik kahramanları çok merak ediyorum, bu karakterler kimdir ve güçleri nelerdir acaba?Karakterler: Quasar, Nightmask, Starbrand, Blue Marvel ve Doctor Spectrum.

Birde Captain Marvel'ın erkek olanı kadın olanından ( Carolden yani ) daha mı güçlü yoksa aynı güçlere mi sahipler?

Birde Captain Marvel'ın erkek olanı kadın olanından ( Carolden yani ) daha mı güçlü yoksa aynı güçlere mi sahipler?
Daha güçlü. O zaten orijinal captain marvel.

Quasar, Nightmask, Starbrand, Blue Marvel ve Doctor Spectrum.
Aslında @Ascalon Marvel konusunda daha iyi onu da etiketleyeyim. Belki bu karakterlerin tanıtımını yapar. Zİra Quasar'ı epey severdi.

Eğer ondan bir fayda alamazsak ben sana kısa ve öz bir şeyler aktarmaya çalışırım.