Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Warblade kim ve güçleri nelerdir?
DC Comics'deki tipi kastediyorsun sanırım.

Bu Image Comics'deki Wildstorm evreninin daha sonra Wildstorm comics olup onun ardından da DC tarafından satın alınmasıyla Wildstorm evrenindeki karakterler ve konseptler DC'nin oldu. Elbette o evrenin en bilinir ekibi W.I.L.D.C.a.t's de öyle. Bu ekibin üyelerinden biri işte Warblade, DC'de yeni 52 de titans serisinde görülmüştü. Hatta orada yeni bir gizli örgütün üyesi idi, örgütün ismi aklıma gelmiyor.

Güçlerine gelince One Piece izlediysen cevap vermesi kolay. Daz Bones'un daha becerikli hali gibi bir şey. Vücudunu ve uzuvlarını her türlü keskin objeye ve silaha dönüştürebiliyor bu akışkan ve de özel vücudu sayesinde iyileşmesi kendini yeniden oluşturması da epey iyi.

Ancak öyle çok uçuk bir tip değil. Üst seviye Sokak Seviyelerinden çok uzaklarda değil ama keskinliği sonsuz olduğu için hax biraz. Köken hikayesini falan bilmiyorum pek, aslında bir köken hikayesi var mıydı ? Onu bile pek hatırlamıyorum.

Güç olayıyla alakalı mı bilmiyorum ama Nabu hocam sizce neden Superman'a daha güçlü rakip çıkarmak yerine kriptonit gibi zafiyetler ekleme gereği duydular? Daha güçlü rakiple olay çözülmüyor muydu? Kırmızı güneş gibi kriptonit gibi şeyler neden çıkarılma gereği duydu ki?

Güç olayıyla alakalı mı bilmiyorum ama Nabu hocam sizce neden Superman'a daha güçlü rakip çıkarmak yerine kriptonit gibi zafiyetler ekleme gereği duydular? Daha güçlü rakiple olay çözülmüyor muydu? Kırmızı güneş gibi kriptonit gibi şeyler neden çıkarılma gereği duydu ki?
Daha güçlü rakipleri var zaten.Hatta çoğu zaman rakip daha güçlü olduğu için yeniliyor zaten kriptonit ve kırmızı güneş radyasyonu ekstrem şeyler için kullanılıyor. Bunlar Superman'e karşı denge getirmek, daha aşağı seviyedekilerin de onu gerektiğinde durdurabilmesi için daha çok kullanılıyor aslında. Lex Luthor, Batman, Metallo, Atomic Skull vs vs gibi. Bir de Superman hala gelişmeye ve güçlenmeye devam ediyor. Güneş ışığı emdikçe olayı bu. Nitekim, sürekli daha güçlü rakip çırakamazsın. Mantıklı bir zayıflığı olması gerekiyordu.

@Nabu

Hocam, Warblade'nin, New52 de döneminin Teen Titan da Superboy'un rakipi olduğunu duydum, doğru mu? Eğer doğru ise Superboy'u zorlayabilmiş mi peki?

Birde ben de merak ettim şimdi Supodan daha güçlü karakterleri. Darkseid, Doomsday, Brainiac, General Zod, Cyborg Superman ve Mister Mxyzptlk dışında Supodan güçlü karakter var mı?

Hocam, Warblade'nin, New52 de döneminin Teen Titan da Superboy'un rakipi olduğunu duydum, doğru mu? Eğer doğru ise Superboy'u zorlayabilmiş mi peki?
Bir nebze zorluyor çünkü o dönem SPB de telekinesi ve telepati güçleri vardı ancak Warblade bunlara bağışık olduğu için ters geldi.

Birde ben de merak ettim şimdi Supodan daha güçlü karakterleri. Darkseid, Doomsday, Brainiac, General Zod, Cyborg Superman ve Mister Mxyzptlk dışında Supodan güçlü karakter var mı?
cvine da yaptığım 700 küsür karakterli DC COmics toplam güç listemde (ki listeye ekleyeceklerim diye 80 küsür karakterli bir liste daha var yani onlar eklenince ana seri 800 küsür karakter olacak) (Rebirth'ü dahil etmeden hem de) Base Superman 180. sırada şu an.

Listeye güncelleme gelince daha da iner.

Nitekim, Superman evrende sandığınız kadar über biri değil.

Nabu' Alıntı:
cvine da yaptığım 700 küsür karakterli DC COmics toplam güç listemde (ki listeye ekleyeceklerim diye 80 küsür karakterli bir liste daha var yani onlar eklenince ana seri 800 küsür karakter olacak) (Rebirth'ü dahil etmeden hem de) Base Superman 180. sırada şu an.

Listeye güncelleme gelince daha da iner.
Hocam Link'i atsanıza, listeye bakmak isterim.

Nabu' Alıntı:
Nitekim, Superman evrende sandığınız kadar über biri değil.
Tabi ki canım, bir sürü kozmik varlık var, Supo onlara bir şey yapamaz ama benim merak ettiğim daha farklı bir şey var. Kozmik olmayıpta Supodan daha güçlü bir karakter var mı? Mesela kas gücü olarak ya da daha farklı şekillerde (büyüyü dahil etmeden).

Kozmik olmayıpta Supodan daha güçlü bir karakter var mı? Mesela kas gücü olarak ya da daha farklı şekillerde (büyüyü dahil etmeden).
Var.

Hocam Link'i atsanıza, listeye bakmak isterim.
https://comicvine.gamespot.com/profile/utkanflash/lists/utkanflash-lists-journal-power-lists/80010/

Burada yaptığım tüm powerlistler var. DC için yaptıklarımı bulup bakabilirsiniz ancak güncel değiller onu söyleyeyim. Bir de liste çok büyük olduğundan (internetteki en büyük liste) yanlışlar olacaktır. Şimdi yapsam değiştireceğim şeyler de olabilir. Bir de listenin aralarına referans olması için Marvel Comics ve Animelerden ikonik karakterleri de ekledim. Şaşırmayın.

Nabu' Alıntı:
Hocam, bir iki örnek versenize, merak ediyorum ama Martian Manhunter dışında örnek verin. Martian'ı biliyom.

Nabu' Alıntı:
Burada yaptığım tüm powerlistler var. DC için yaptıklarımı bulup bakabilirsiniz ancak güncel değiller onu söyleyeyim. Bir de liste çok büyük olduğundan (internetteki en büyük liste) yanlışlar olacaktır. Şimdi yapsam değiştireceğim şeyler de olabilir. Bir de listenin aralarına referans olması için Marvel Comics ve Animelerden ikonik karakterleri de ekledim. Şaşırmayın.
Sağ olun hocam. Bu arada sizin listeyi incelerken Universal Mr. Majestic'i gördüm ve ilk 100'ün içindeydi , normal Mr. Majesticten ne gibi bir farkı var?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Nabu' Alıntı:
Listeye bakarsan görürsün
Listeye baktım: Universal Mr. Majestic, Swamp Thing, Larfleeze, General Eiling, güç sıralamasının daha anlaşılır olmasını sağlamak için listeye eklenen Thanos, Alexander Luthor Sr. , Rogol Zaar, Grail, OMAC ve Mongul the Elder gibi isimler vardı. Tatmin oldum hehe :urouge1:

@Nabu
Şimdi aklıma takılan 3 şey var:

1- Universal Mr. Majestic ile normal Mr. Majestic arasındaki fark nedir?

2- Supo, Swamp Thing'i Lazer bakışı ile yok edemez mi?

3- Alexander Luthor Sr. Eart-3 de bulunan kahramanların kötü olduğu evrendeki Lex Luthor değil mi, neden bu kadar güçlü?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Universal Mr. Majestic ile normal Mr. Majestic arasındaki fark nedir?
Mr.Majestic'e kozmik güçler bahşedilmiş hali. Mr.Majestic, Superman ise Mr.Majestic de Superboy Prime gibi (o kadar güçlü değil gerçi de yani demek istediğimi anlamışsındır)

Supo, Swamp Thing'i Lazer bakışı ile yok edemez mi?
Edemez.

Alexander Luthor Sr. Eart-3 de bulunan kahramanların kötü olduğu evrendeki Lex Luthor değil mi, neden bu kadar güçlü?
Çünkü o Luthor . Mahazs adlı bir kahraman/villain. Yani Shazam'ın tersi. Fakat bu Shazam'ın farkı bu 6 farklı güçle sınırlı değil. Kişilerin güçlerini çalabiliyor.

Yani şöyle diyeyim Amazo ile Shazam'ı birleştir ve ona Lex Luthor'un kötülüğünü ve zekasını koy. İşte o Mahazs :D

Nabu' Alıntı:
Hocam, ben bununla ilgili bir vs açayım, orada daha iyi konuşuruz.

Nabu' Alıntı:
Mr.Majestic'e kozmik güçler bahşedilmiş hali. Mr.Majestic, Superman ise Mr.Majestic de Superboy Prime gibi (o kadar güçlü değil gerçi de yani demek istediğimi anlamışsındır)
Hocam peki sadece güçleri mi artıyor yoksa yeni güçlerde mi kazanıyor?

Hocam birde ben Marvel ile ilgili bir liste okumak isterim, önerebileceğiniz bir liste var mı ya da Ascalon'un oluşturduğu bir liste?

Arkadaşlar bana karakterlerin güçlerine bakabileceğim güzel bir kaynak site söyleyebilir misiniz? Yani bunun gibi bir site fakat bu site kötü bir kaynak olduğu için kullanmıyorum. Bana bu tarz iyi bir kaynak site lazım.

Arkadaşlar bana karakterlerin güçlerine bakabileceğim güzel bir kaynak site söyleyebilir misiniz? Yani bunun gibi bir site fakat bu site kötü bir kaynak olduğu için kullanmıyorum. Bana bu tarz iyi bir kaynak site lazım.
Yani benzer başka siteler bulmuştum ama pek farklı değiller. Objektif bakan bir sitenin var olduğundan şüpheliyim.

Herald of Thunder Hikayesindeki Thor için, Black Winter'ı yendi diye Outversal diyenler çıktı piyasaya :D Hayır ellerinin ayarı da yok. Öyle Multiverse+ ya da Complex Multiversal falan bile demiyorlar (bunlar da değil o ayrı da) direkt outversal yani :D :D

Marvel, özenli bir çalışma ile Thor'u bok etti.

Herald of Thunder Hikayesindeki Thor için, Black Winter'ı yendi diye Outversal diyenler çıktı piyasaya :D Hayır ellerinin ayarı da yok. Öyle Multiverse+ ya da Complex Multiversal falan bile demiyorlar (bunlar da değil o ayrı da) direkt outversal yani :D :D

Marvel, özenli bir çalışma ile Thor'u bok etti.
Hocam ben artık alıştım bu tarz şeylere :D Yani o kadar saçma şey gördükten sonra bu hiç kalır öyle söyleyeyim :D

@ChildofLightness hocam şimdi Thor'un şu anki halini diyorsan evet, bence Supodan güçlü çünkü Thor baya bi Power Up aldı ama King Thor olmadan önceki normal halini diyorsan bak bu tartışılabilir.