Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Nabu' Alıntı:
Batman Who Laughs yazdı:

Supergirl'in savaşdığı Worldkiller ekibi ne oluyor, güçleri neler?

Nabu:

Valla tek bilidğim New 52, Supergirl serisinden oldukları. Başka hiç bir bilgim yok. Ancak şöyle bir kaynaklara bakınırım senin için.
Nabu' Alıntı:
Snyder'ın DC Multiverse fikrini sevmediğim için uzak durdum ancak anlaşılan bir ara içine girmem gerekecek gibi. Anlayınca sana dönerim.
Nabu' Alıntı:
Batman Who Laughs yazdı:

Starman'i hep merak etmişimdir, Starman kim ve güçleri neler?

Nabu:

Valla birden fazla Starman var ve hepsinin de olayı çok farklı... Biraz da gizemli o yüzden ha deyince anlatamam. Belki bir tanıtım yaparım senin için yakın zaman içinde.
Nabu' Alıntı:
Batman Who Laughs yazdı:

Beyonder ve Molecule Man'in olayı nedir? Bir ara birleşmişler filan. Birde Beyonder'a retconlar gelmiş galiba, önceki Beyonder ile sonraki Beyonder arasındaki fark nedir?

Molecule Man ile Beyonder'a kardeş deniyor ama Molecule Man paralel evrenlerde tek olan bir varlık değil yani her evrende bir Molecule Man var bu durumda Marvel evreninde tek varlık olan Beyonder ile nasıl kardeş olabiliyor? Bu arada sonsuzluk eldiveni de Marvel evreninde tek değil, her evrende bir tane sonsuzluk eldiveni var bu durumda Multi Eternity bir sonsuzluk eldiveninden daha güçlüdür değil mi?

Nabu:

Bu Marvel Cosmic'i için (özellikle eski düzeni için) önemli bir konu bunu detaylıca daha sonra müsait olduğum bir zaman anlatayım ancak bu konuda @Ascalon benden daha yetkin olabilir onu da etiketleyeyim.
@Nabu hocam bunlar hakkında bana dönüş yapacaktınız daha gelmedi bir şeyler. Acaba bunlar hakkında 1 veya 2 ay sonra mı dönüş yaparsınız yoksa diğer planlarınız gibi daha uzun süreli bir zaman sonra mı? Benim size sormak istediğim başka sorular da var ama size de iş biriktirmek, zorluk yaratmakta istemiyorum doğrusu.

Acaba bunlar hakkında 1 veya 2 ay sonra mı dönüş yaparsınız yoksa diğer planlarınız gibi daha uzun süreli bir zaman sonra mı?
Valla hiç bir şey diyemem maalesef. Gönül ister ki hemen yapayım. Ancak 2 adet tez yazmak ile uğraşıyorum, şehir dışından misafirimiz geldi onunla da vakit geçiriyorum. Ayrıca blog'a yazmaya başladığım bazı şeyler var onları ilerletmeye çalışıyorum. Ee bir yandan da kendi hayatım var işte :D Nitekim biraz kısır bir dönem benim için. O yüzden bir zaman dilimi versem boşuna beklentiye sokmuş olurum.

Şu an ki durumumda bu dediklerinden bazıları 2 gün sonra da gelebilir 1 ay sonra da.

Hal Jordan'ın güç seviyesi nedir?
Tek tam şarj olmuş bir yeşil fener güç yüzüğü haricinde başka bir ekstraya sahip olmayan Hal Jordan için çoklu gezegensel ile yıldız arası bir seviye verilebilir.

En üst limitinde neler yapabilir?
Gene tek bir tane tam şarj olmuş yeşil fener güç yüzüğüne sahip Hal'dan bahsedeceksek eğer ; Yıkım olarak tek bir hedefe aşırı güç uygulayabilir. Enerji yapıları ve defansif olarak ise yüzlerce supernova patlamasına denk patlamaları, yapıların içinde hapsedebilir. Bu haliyle aşırı bir esneme payı yok bence.

Peki aynı soruyu Alan Scott için sorsam nasıl bir şey ortaya çıkardı.
Çok farklı olur çünkü Alan Scot, standart bir yeşil fener değil. Hal Jordan ve diğer Yeşil Fener Birliğinin kullandığı yüzükler daha kozmik kaynaklı bir şey iken Alan'ın ki daha mistik.

Hal Jordan -> Sci-Fi ise Alan Scott -> Fantastik diyebiliriz.

Yani Evrenin Muhafızlarının belirlediği, sınırlamalar ve kurallara Alan tabi değil. Hal Jordan'ın, Krona'ya yaptığı bir şeyi Alan istediği her an yapabilir neredeyse.

Ayrıca Alan'ın güç aldığı kaynak ise Starheart. Eğer Earth-2 Alan Scott'ı konuşacaksak onun diğer bir güç aldığı kaynak ise Green. Yani Elementsel Parlementler arasında Canlılığı, Doğayı ve Yaşamı temsil eden güç olan Green.

Nitekim, Alan, sadece bir yüzük kullanıcısından biraz daha öte bişi. O yüzden Alan'ın güç seviyesi. Bildiğimiz yeşil fenerlerin hepsinin üzerinde ( çok fazla yeşil fener yüzüğü yakma ya da ION avatarı olma gibi şeyler haricinde) . Çıkabileceği en üst noktaya gelirsek. Starheart formuyla bazı Skyfather seviye isimleri zorlayabilir. Ancak tam olarak sınırları belirsiz.

Base hali bile oldukça sağlam. Bir keresinde ölürse çıkan enerji sızıntısı ile yanında tüm güneş sistemini götüreceği söylenmişti. Galaksi'deki en güçlü insan olduğu da söylenilmişti.

Nabu' Alıntı:
Çıkabileceği en üst noktaya gelirsek. Starheart formuyla bazı Skyfather seviye isimleri zorlayabilir. Ancak tam olarak sınırları belirsiz.
Alan bir Skyfather ile dövüştü mü hiç? Birde Starheart formu nedir?

Bazı şeyleri daha merak ediyorum, iki veya daha fazla farklı duygulardan güç alan yüzükleri takarsak ne olur? Birde güç yüzüklerine koruyucular ne tür sınırlayıcılar koydular, eğer bu sınırlayıcılar olmazsa neler değişir ve diğer duygulardan güç alan yüzüklerde de sınırlayıcılar var mı?

Alan bir Skyfather ile dövüştü mü hiç
Yok ben dövüştüğünden değil seviye olarak dedim. Ancak Gog gibi tanrısal varlıklarla dövüştü.

Birde Starheart formu nedir?
O formu "Sentinel" diye geçer.

iki veya daha fazla farklı duygulardan güç alan yüzükleri takarsak ne olur?
Her yüzüğün bir diğeri ile pozitif ve negatif etkileri var.

Sarı(korku) + Yeşil (İrade Gücü) Yüzük takarsan teknik olarak sadece bir yüzük takarsın çünkü Korku-> İradeyi kırıyor. Sarı Renk iyi gelmiyor.
Kırmızı (öfke) + Yeşil de iyi gitmiyor çünkü öfke iradeni ve odaklanmanı krabiliyor. Ancak Sarı + Yeşil kadar kötü değil.

Öte yandan Mavi(Umut) + Yeşil harika. Çünkü Umut en büyük İrade Gücü kaynaklarından biridir. Haliyle Mavi Yüzük, Yeşile ekstra buff veriyor. Mavi'nin diğer güzelliği de şu Umut , Indigo (Şefkat)'İ de besliyor. Ayrıca; Kırmızının kullanıcısına bindirdiği negatif etkileri büyük oranda kaldırabiliyor Bu yüzden Kırmızı + Mavi de hoş. Ayrıca Sarı'nın gücünü de azaltıyor Mavi. Turuncu (Açgözlülük) yapıları tarafından emilemiyor Mavi ayrıca.

Aşk/Sevgi. ile olan ilişkileri bilinmiyor. Ancak Sevgi iki yönlü bir şey. Aşırı saplantılı Sevgi, açgözlülüğe ve açgözlülük de sende olmayana nefret duymaya ve bu nefret de öfkeye götürebilir hatta elindekini kaybetme korkusu da korkuyu getirebilir.

Ancak Sevgi, Umut ve Şefkat'i de besler. bence bu sebeple Sevgi tüm gruplara katkı yapıyordur kesin.

Bir de zıtlıklar var.

Violet (Sevgi )ile Kırmızı (öfke)
Indigo (Şefkat) ile Turuncu (Açgözlülük)
Mavi (Umut) ile Korku

Korku -> İradeyi ve sanırım Açgözlülük de Sevgi'yi zayıflatıyor.

mavi + yeşil + indigo şimdilik en iyi kombo gibi.

Bir de bir renk , renk tayfının ne kadar merkezinde ise o kadar dengeli ve de ustalaşılması o kadar kolay. O yüzden Yeşil en dengeli ve en kalabalık Ekip. Öte yandan Kırmızı ve Indigo kişisel ustalığa en muhtaç.

Birde güç yüzüklerine koruyucular ne tür sınırlayıcılar koydular, eğer bu sınırlayıcılar olmazsa neler değişir ve diğer duygulardan güç alan yüzüklerde de sınırlayıcılar var mı?
Sarı-Turuncu ve Violet de bildiğim kadarıyla bilinen hiç bir sınır yok. Ancak bu akıllarına her eseni yaparlar demek değil.

Kırmızı da yüzük güçlerinde sınır yok ancak aklında var. Öfken mantığını ve kararlarını bloke ediyor. Yeşil de ise güç yüzüğünü ezip geçici, öldürücü bir biçimde kullanamıyorsun. Bu limiti kırdığında çok büyük bir güç patlaması açığa çıkabilir ancak bunu her yeşil fener yapamaz cidden irade gücü Hal gibi Kyle gibi çok üst seviyedekiler yapabilir.

Şefkat (Indigo) ve Umut (mavi) da ise benzer öldürmeme var. Ancak bu gardiyanların yeşillere yerleştirdiği bir blokaj gibi değil de Şefkat ve Umut gibi pozitif ve pasfist bir duyguyu temsil etmelerinden gelen etik tercihleri sebebiyle oluyor.

Favorim Mavidir.

@Nabu
Yani bu durumda mesela hem yeşil hem de kırmızı güç yüzüğünü birlikte kullanamazsın ama birbiriyle uyumlu farklı güç yüzüklerini kullanabilirsin, mesela mavi ve yeşil. Böyle değil mi? Bu arada bazı resimlerde Kyle 7 farklı güç yüzüğünü birden takmış, bu nasıl gerçekleşti ve Kyle farklı güç yüzükler taktığı başka olaylar da var mı?

Alan'ın Sentinel formu nasıl bir şey? Neler yapabiliyor?

Gog ve Magog kimdir ve güçleri nelerdir? Birbirleri ile bağlantıları nelerdir?

Nabu' Alıntı:
Keşke daha çok mavi güç yüzüğü kullanıcısı görsek.

IG Thanos bir kişiyi evrenden silmek istedi diyelim. Rakibi ne kadar güçlü olmalı ki Thanos değil parmak şıklatma, alkış tufanı yapsa bile rakibi silinmesin?

Bu IG hakkında bilgi edinebileceğim ÇR söyler misiniz bir de?

Bu IG hakkında bilgi edinebileceğim ÇR söyler misiniz bir de?
Jim Starlin'in "Infinite" Serisi yarattı zaten bu konsepti onu oku. Sonra bir Infinity süreci daha olmuştu bu all new marvel döneminde. Onu @Ascalon daha iyi tavsiye verir.

IG Thanos bir kişiyi evrenden silmek istedi diyelim. Rakibi ne kadar güçlü olmalı ki Thanos değil parmak şıklatma, alkış tufanı yapsa bile rakibi silinmesin?
Ya burada Starlin'in IG'si ve IG Thanos'u ile diğerlerini ayırmak gerek.

Starlin için en az Yüksek Mutliverse olmalı hatta belki de hyperverse olabilir.

Normalde ise Çokluevrensel osla yeter.

hocam benim sorulara da bakıverin gari.

Valla hiç bir şey diyemem maalesef. Gönül ister ki hemen yapayım. Ancak 2 adet tez yazmak ile uğraşıyorum, şehir dışından misafirimiz geldi onunla da vakit geçiriyorum. Ayrıca blog'a yazmaya başladığım bazı şeyler var onları ilerletmeye çalışıyorum. Ee bir yandan da kendi hayatım var işte Nitekim biraz kısır bir dönem benim için. O yüzden bir zaman dilimi versem boşuna beklentiye sokmuş olurum.

Şu an ki durumumda bu dediklerinden bazıları 2 gün sonra da gelebilir 1 ay sonra da.
Demişim zaten :D Daha ne diyeyim ?

Bunu diyeli de 2 hafta olmuş sadece. Bakıvereceğim ancak hemen olması zor. Üzgünüm.

Nabu' Alıntı:
Batman Who Laughs: Bu arada ben yine çizgi romanlar hakkında sorularımı sorarım, sizde iyi ve uygun olduğunuz bir zaman bunları halledersiniz .

Nabu: :blobOK:
Batman Who Laughs' Alıntı:
hocam benim sorulara da bakıverin gari.
benim kastetiğim şeyler şunlardı:
Batman Who Laughs' Alıntı:
Yani bu durumda mesela hem yeşil hem de kırmızı güç yüzüğünü birlikte kullanamazsın ama birbiriyle uyumlu farklı güç yüzüklerini kullanabilirsin, mesela mavi ve yeşil. Böyle değil mi? Bu arada bazı resimlerde Kyle 7 farklı güç yüzüğünü birden takmış, bu nasıl gerçekleşti ve Kyle farklı güç yüzükler taktığı başka olaylar da var mı?

Alan'ın Sentinel formu nasıl bir şey? Neler yapabiliyor?

Ben size önceden sorduğum sorular hakkında oluşturacağınız blog çalışmalarını sormadım, ben size Cumartesi günü sorduğum soruyu cevaplamanızı istedim sadece.

Ben size önceden sorduğum sorular hakkında oluşturacağınız blog çalışmalarını sormadım, ben size Cumartesi günü sorduğum soruyu cevaplamanızı istedim sadece.
Çok enteresan bir biçimde bana bu sorunun bildirimi gelmedi .

Böyle değil mi?
Evet.

Bu arada bazı resimlerde Kyle 7 farklı güç yüzüğünü birden takmış, bu nasıl gerçekleşti ve Kyle farklı güç yüzükler taktığı başka olaylar da var mı?
Kyle ION oldu, Beyaz Fener oldu falan özel biraz. O sahneler sembolik.

Alan'ın Sentinel formu nasıl bir şey?
Sentinel da her zaman özel bir görünümü olmayabiliyor bazen base halinde oluyor. Bazen ise sadece ufak tefek değişiklikler oluyor. Belirgin olarak ise şöyle bişi var;

alan-scott-new52.jpg

Neler yapabiliyor?
Normalde yaptıklarını çok daha üst seviyede yapıyor. diyelim.

Bunları başka zamana aktarayım. Unutmamam için bu tarz ertelediğimiz, sonraya attığımız soruları bana özelden at topluca :D

Nabu' Alıntı:
Bunları başka zamana aktarayım. Unutmamam için bu tarz ertelediğimiz, sonraya attığımız soruları bana özelden at topluca
biggrin.png
Olur, onları biriktirip atayım sonra.

@Nabu

Yeni bir sorum daha var, OMAC kimdir ve güçleri nelerdir?

OMAC kimdir ve güçleri nelerdir?
DC evreninde OMAC tanımı ve OMAC diye anılan karakterler eğey değişti ve hepsini farklı sebepleri var.

En bilineni ise Batman'in mimari oldu Brother Eye adlı bir uydu teknolojisini Maxwell Lord'un emri altındaki özel harekat ekibi Checkmate'in kaçırması ve virüslemesi hikayesidir.

OMAC denen karakterler işte bu uydulardan(Yani Brother Eye tarafından) güç çeken, mekanik olarak tek kişilik ordu edecek şekilde dizayn edilmiş Cyborg ya da Androidler oluyorlar.

Daha sonraları ise Cadmus Projesini de işe karıştırıyorlar ancak ondan beridir bir şey olduğu yok.

Jack Kirby'nin yarattığı bir karakter aslında.

Peki bu OMAC olan karakterler ne kadar güçlü ve yetenekleri Cyborg veya Blue Beetle gibi?
Farklı dönem farklı güçler ve farklı seviyeler. Ancak en son Yeni 52'deki versiyonu Superman'i teketekte bir süre de olsa dövebiliyordu. Checkmate zamanındaki de epey güçlüydü.

Teknolojik çok yönlülük ve silah çok yönlülüğü olarak Cyborg ve Beetle etmez. Hax olarak da etmez ancak fiziksel güçler ve de enerji olarak üstündedir.

Eski Titanlarla takılan Cyborg'u belki alır ancak günümüzdeki Mother Box teknolojisi ile döşeli Cyborg'u kolay kolay yenemez. Keza Blue Beetle'ı da öyle.