Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

@Nabu
Birazcık da ben soru sorayım.

Dc'nin ve Marvel'in en iyi 5 psişiği kimdir ve bunları en güçlüden en güçsüze sıralasak nasıl olur? Yani Dc'deki 5 kişiyi sıralıyacağız sonra Marvel'daki 5 kişiyi sonra da Dc'deki ve Marvel'daki bu 10 kişilik grubu sıralayacağız.

Forum bayağı öldüğü için kendimce azıcık canlandırmaya çalışıyordum, daha önce koyduğunuz günlük vs konusu sınırını da aşamamaya özen gösteriyordum. Devam etmeme kararı aldım, teşekkür ederim. :)

@ChildofLightness Kardeş sen niye her şeyi kişisel alıyorsun ? Kimsenin forum aktivitesine katkını sorguladığı yok ancak sürekli benimle Soru-Cevap yapmak ya da açtığın bir konuda o konudan bağımsız off-topic ikincil ya da üçüncül sorular sormak ölü forum canlandırma protokolü falan değil :D Kaldı ki kimseye, forumum öldü gelin kaldırın dediğimi de hatırlamıyorum. Her sorunuz detaylıca dikkate alınarak cevaplanıyor, yargılamadan ayıplamadan (geek soruları kastediyorum elbette ) ya da geçiştirilmeden. Bunu da sanki benim hayrıma yapıyormuş gibi yorum atman yanlış olmuş. Sen foruma katkı sağladığını düşünüyorsan forum da sana sağlıyor bilgi ediniyorsun :D Bunun lafı edilmemeli...

Günlük konu sınırı ise forumun çok daha kalabalık olduğu bir döneme ait idi. O yüzden şimdi ki ile bir tutmamak gerek. Ayrıca sen gün içinde 3 konu açıyorsan 4-5 de gene VS sorusu soruyorsun :D Yani aslında bir bakıma 6-7 konu açmış oluyorsun(hele özelden gelen soruları da katarsak daha da artar). Ki bak buna gene hiç bir şey demiyorum. Ne güzel paylaşmak ,öğrenmek, tartışmak istiyorsun. Tek dediğim şey aralarında ki süreyi açman. Bunun sebebi de var olan konular biraz eskisin. Çünkü öbür türlü içinde sadece 1-2 cevap olan tonla konu oluyor. Bunda kötü bir niyet yok.

Devam etmeme kararın da sana kalmış. Ama yani, forum ölüydü el attıydım falan laflarını hiç tasvip etmem oldum olası. Herkesin kendi keyfi ve de sağduyusuna kalmış bir şey efenim.
Bir de soru ve konu sıklığını birazcık yavaşlatmanı tavsiye ederim :D
Kaldı ki tavsiyemde de belirtmişim "konu ve soru sıklığı" diye. Yani forumdaki konu açma limitleriyle alakası yok. Ki bu bir emir ya da uyarı değildi sadece tavsiye idi. Sonuna da gülücük koydum ki daha az resmi bir hava uyandırsın diye. Böyle bir cümleden bile tetiklenilecekse benim de diyebileceğim bir şey yok yani...

Biz teşekkür ederiz.

@Batman Who Laughs Yav bu soru çok kapsamlıymış öyle ha deyince çıkmaz.

Ancak önce şunu bir belirleyelim. Belli bir güç seviyesinin üstüne geldiğinizde psişik ve saykik güçler standart donanım oluyor. İşte Odin'dir, Darkseid'dır, Galactus'dur Ne bileyim Dormammu, Nabu hatta Dr.Fate vs vs

O yüzden psişik ve saykik güçleri ile ön plana çıkan , uzmanlığı bu olan tipler üzerinden gidilmeli diyorum. Siz ne düşnüyorsunuz ?

Estağfurullah hepimiz koca koca insanlarız, madem hepimizin girdiği bir platform benim de biraz katkım olsun diye uğraş verdim sadece, normalde alınmadım ama şimdi siz beni forumumu canlandır demedim ya da Bunu da sanki benim hayrıma yapıyormuş gibi yorum atman yanlış olmuş deyince bir tuhaf oldum, üzüldüm, kötü bir amaçla demediniz biliyorum, ama aklımdan en ufak şekilde öyle bir düşünce geçmemişti, burayı sadece hepimizin uğradığı bir ev olarak düşündüm o yüzden uğraş vermeye çalıştım, kimse için değil, diğer türden konular da açmaya çalıştım ama ilgi görmedi, kimse dediği için açmadım ya da hiçbir şeyi kişisel aldığım yok.

Sadece beceremedim, yapmaya çalıştığım şey ve aldığım sonuç tutmadı diyelim bundan sonra da konu açmayı pek düşünmüyorum dedim, bunda kişisel algılanacak bir şey yok ki. Bundan sonra da buralardayım ama pek konu açmayı düşünüyorum sadece. Ayrıca mesele dediğinizin sadece tavsiye olduğunu anlamamak değil, Türkçesi olan herkes anlayabilir, emoji de değil, dediğinizi sert algılamadım, bak ben de emoji koymuşum değil mi? :)

Yani alındığım yok, zannettim kadar doğru bir şey yapmıyormuşum bunu anladım, basit düşünmüştüm, ben aktif olursam forum da aktif olur diye, asıl ilgi de vs konularında olduğu için, ama doğru değilmiş bu yüzden yapmama kararı aldım. Elbette ileride yine konu açabilirim, ama şimdilik düşünmüyorum sadece.

Ancak şimdi bakınca bunu tepki gösterir gibi burada yazmam saçma olmuş hakikaten, keşke silebilsem :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Garou

Bencede, benim de aslında merak ettiğim kişiler psişik olarak ön plana çıkan kişilerdi. Bu listeden kozmik varlıkları ve tanrıları çıkartalım.

@Nabu benim bir sorum vardı?
Arkadaşlar biraz sabırlı olun yani ben de 7/24 burada nöbet tutmuyorum. Bir hayatımız var. Forumu "Quora" gibi kullanıyorsunuz ona lafım yok ancak lütfen biraz sabır :D

Listeye geçmeden önce saykik güçleri büyü ile gelenleri de eliyorum aksi takdir de liste çok karışır.

Sıralamasız şekilde yazıyorum şimdilik.

DC için:

-Yeşil Marslılar ve Beyaz Marslılar -> En İyi Örnek Martian Manhunter
- Maxwell Lord
- Psimon
- Despero (eski hali)
- Starro
- Saturn Queen and Saturn Girl
- doctor psycho
- Brainiac 5
- Captain Comet
- Hector Hammond

daha bir sürü isim vardır da direkt aklıma gelmedi:

Marvel:

- Nate Grey
- Jean Grey
- Prof X
- Legion
- Emma Frost
- Moondragon
- Cable (virüssüz)

vs vs

daha bir sürü isim vardır da direkt aklıma gelmedi:

@Nabu
Keşke psişikleri baştan savmada olsa bir sıralama yapsaydınız iyi olurdu.
Neyse, yine de en iyi psişikleri öğrendiğim iyi oldu, sağolun. Şimdi başka bir sorum var.
Dc Comicsde Death ölüm konusunda söz sahibi bir kozmik varlık ama Nekron diye ölümle ilgili bir kozmik varlık daha var ama Nekron tam olarak gerçek bir varlık olmadığı için Dc boyutlarında bulunamıyor. Eğer Nekron istediği gibi Dc boyutlarında dolaşabilseydi bu durumda bu iki varlıktan hangisi ölüm konusunda söz sahibi olurdu ya da hangisi en güçlü olurdu?

@Batman Who Laughs

Açıkçası Nekron Geof Johnns'un ittirdiği bir karakter Death ise (Endless'dan olan) Gaiman'ın Vertigo için yarattığı mitolojiden gelen bir karakter.Yani yazarlar zaman zaman aynı şeyi sembolize eden ya da aynı işleve bakan birden fazla karakter yaratabiliyor.

Misal benim DC'de küçük bir toplulukta ya da çoklu evrensel düzeyde "Ölüm" olgusunu temsil eden DC karakterlerinin bazılarını barındıran bir listem vardı.

https://comicvine.gamespot.com/prof...ties-and-avatars-of-death-in-dc-comics/71398/

Soruna gelince, Death adı üstünde ölümün direkt kendisi ve de etrafındaki mitos çok daha kapsayıcı ve geniş. Nekron, Death'in onlarca elçisi ya da tasavvurundan biridir sadece.

@Nabu Dr. Doom'un güçleri nedir ve Superman'ın Modern Çağ ve sonraki dönemlerinin featlarinin buster seviyesi nelerdir?

Konu genel olarak sor da Nabu cevaplasın olmuş harbiden, adam yavaşlayın derken haklıymış :D

@Batman Who Laughs

Belki alınırsin diye etiketledim, şakaya alinmazsin umarım :D

Soruna gelince Superman için
Çoklu Gezegen – Yıldız Sistemi+
Buster seviyesi siye biliyorum.

Dr Doom için internette hazır bir yazı gördüm, kafamdaki şeye aşırı benzediği için direkt oradan aldım.

Güçleri ve Yetenekleri

Doctor Doom, çok sık olarak görmesek bile iki zihni birbirleriyle değiştirebilir
Zırhı sayesinde tonlarca ağırlığı kaldırabilir ve insan-üstü bir güce sahip olur
Doom, inanılmaz bir zekaya sahiptir
Kendini mistik sanatlar konusunda inanılmaz bir şekilde eğitmiştir
Zaman yolcuğu ve silahlar üzerine olmak bir çok teknolojik konuda oldukça ustadır

aldığım yerin linki bu

Nabu gelince daha kapsamlı cevap verebilir. Ben Doom kısmında biraz kıtım. Zuppermana gelince, o da çok kapsamlı ve aşırı hikayeye sahip olduğu için içine tam dalmaya cesaret edemedim bir türlü. Aslında ben Supermani pek sevmezdim de burada sevdim, özellikle @Nabu sevdirdi sanırım.

Batman'i de seninle sevdim :D

Doom ile ilgili daha kapsamlı bir ( ne seviyede gücü var) yazısı da burada

Doctor Doom kimdir sorusuna cevap verebilmek için yeteneklerine de bakmak lazım. Annesi sayesinde mistik sanatlarda ilerlemiştir. Daha sonra Tibet’teki çalışmalarıyla gelişimini sürdürmüştür. Bir dönem Morgana le Fey’den bile kayıp sanatlara dair eğitim görmüştür. Döneminin en güçlü büyücülerinden biri olarak kabul edilir ve Sorcerer Supreme potansiyeli olduğu çizgi romanlarda net bir şekilde belirtilmiştir.

Büyü güçlerine ek olarak dahi seviyesinde bir zekaya sahiptir ve sayısız bilimsel çalışma yapmıştır. Kendi ürettiği robotlar ve silahlar vardır. Üstündeki zırhı sayesinde de insan üstü bir güce sahiptir. Uzaylılarla olan ilişkisi sayesinde zihinsel güçlerini üst noktaya taşımış ve zihin değişimi, telekinezi, teknopati gibi yetenekler kazanmıştır. Yakın dövüş ustasıdır, çok iyi derecede kılıç kullanır, iyi bir diplomattır ve sanatçıdır. Hem resim ile ilgilenir hem de piyano çala

Ancak, kibiri ve egosu her zaman için onun zayıf noktası olmuştur. Hatta annesini kurtarmak için Mephisto ile anlaşma yapmıştır ve her yıl bir kere onunla savaşır. Her kaybettiğinde de cezasını halkı çeker. Başlangıçtaki hayalleri bu ego ve kibir yüzünden kanla kirlenmiştir. Her ne kadar yazı kopyalayıp yapıştırma olayını çok tasvip etmesem de insanın kendisi yapınca çok da yanlış gelmiyormuş :D

Bu yazının da hakkını yemeyeyim, bakmak istersen buradan bakabilirsin.