Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Anime - Manga Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Genel Tartışma

Ancak seriyi güç seviyesi olarak olduğundan çok başka bir şeye çevirmeye çalışma dedin mi Bleach top seviye :D
Ama onda biraz yazarın da suçu var. Söylenen ile çizimler uyuşmuyor. Bir de şu kara delik olayı var.

Kara delik olayı yüzünden burada İchigo Güneş Sistemi Seviye diyen olmuş.

Görmek istediğini görüyor insanlar olayın özü biraz o. Söylemler olunca isteyen istediğini kabul ediyor.

Bleach'deki söylemler uçuk olduğundan böyle düşünülmesi bir bakıma doğal. Bunun ne derece hakkını veriliyor ona da bakmak lazım tabii ama sen gelip Yamaji'nin bankaisini güneşin çekirdeği ile aynı yaparsan, Yhwach'ı hax makinası yapıp vermediğin şeyi bırakmazsan normal. :D

Databooklar'da da durum öyle. Dolayısıyla Bleach evreni söylem bazında çok uçuk bir evren cidden.

Ama bu söylemleri ne kadar ciddiye alabiliriz mesele olan o. WB için planet buster deniyor mesela ama yaşlı WB'nin dengi/daha üstü adamların ada level bile atağı yok. :D

Güneş sistem denmemiş, kara delik gibi hissettirmediğinden ironik bir şekilde bahsetmiş.Zaten video sonunda ,Kaguya ve Ywach'ın planet buster olduğunu , Ichigo ve Naruto'nun o seviye olmadığını da söylemişler.

Güneş sistem denmemiş, kara delik gibi hissettirmediğinden ironik bir şekilde bahsetmiş.
Ha yok ben yorumlardan bahsediyorum.

Zaten video sonunda ,Kaguya ve Ywach'ın planet buster olduğunu , Ichigo ve Naruto'nun o seviye olmadığını da söylemişler.
Aslında onların Planet Buster olmadığına değinmişler. Kaguya neredeyse tüm dünya popülasyonunun çakrasına ihtiyaç duydu. Yhwach da dengeyi bozarak yaptı.

Ya Kara Delik Naruto ve Katekyo Hitman Reborn'da da var :D Ben hiç o şekilde yorumlayanı görmedim :D Anca Bleachciler :D

WB için planet buster
Kimse WB için planet buster demiyor.

Buster =/= Destroy. Fill olarak gramer olarak yani aynı şey değil. Defalarca konuştuk bunu. Ha ama o şekilde yorumlamak isteyenler çıkar elbet.

@Nabu @Ascalon
Escanor (Gece-Şafak-Kuşluk-Öğleye yakın-The One) ne kadar güçlü (yıkım ve atak seviyesi) ve hızlıdır (sayısal olarak)?

Escanor (Gece-Şafak-Kuşluk-Öğleye yakın-The One) ne kadar güçlü (yıkım ve atak seviyesi) ve hızlıdır (sayısal olarak)?
NNT'nin son dönemine çok hakim değilim. Ancak

Gece -> Normal İnsan

Şafak -> Üst İnsan

Kuşkuk -> Süper İnsan

Öğleye Doğru -> Town +

Öğle -> Dağ +

The One -> Ada +

The One Ultimate -> Büyük Ada + - Ufak Ülke (belki)

gibi geliyor bana.

Büyük Ülke ve Kıtasal diyenler var. Bunun sebebi meliodas'In yok ettiği günümüzde gelişmiş bir köy büyüklüğündeki sözde "ülke" yok etti denilen gösteriminden yola çıkılması.

Şafak -> Üst İnsan

Kuşkuk -> Süper İnsan
Bu sizin yaptığınız bir sıralama vardı ona göre mi yoksa genel olarak bilinen bir sıralama mı? Eğer ikincisiyse pek fikrim yok.

Öğleye Doğru -> Town +
Beklediğimden daha zayıf geldi.

Öğle -> Dağ +

The One -> Ada +
Hocam öğle vaktinde zaten The One oluyor. Öğleye doğru ile mi karıştırdınız?

Büyük Ülke ve Kıtasal diyenler var. Bunun sebebi meliodas'In yok ettiği günümüzde gelişmiş bir köy büyüklüğündeki sözde "ülke" yok etti denilen gösteriminden yola çıkılması.
Meliodas'ın yok ettiği o dağ gösterimine Büyük Dağ Seviye+ ila Ada Seviye+ denmiş burada.

Bu sizin yaptığınız bir sıralama vardı ona göre mi yoksa genel olarak bilinen bir sıralama mı? Eğer ikincisiyse pek fikrim yok.
İkisi de.

Beklediğimden daha zayıf geldi.
+ koydum yani o biraz daha 1 tier daha esneyebilir ancak o kadar bence.

Hocam öğle vaktinde zaten The One oluyor. Öğleye doğru ile mi karıştırdınız?
Olabilir ancak benim hatırladığım öyle bile olsa The One gücünü kendi salmak isterse salıyordu sanki .

Meliodas'ın yok ettiği o dağ gösterimine Büyük Dağ Seviye+ ila Ada Seviye+ denmiş burada.
Dağ sırasındaki yükseltinin neden 610 metre alındığını belirtmemiş. Orası hiç uzunluğu ile eni birbirine o kadar yakın duran bir yere benzemiyordu. o yüzden 8 km en 9km uzunluk da biraz saçma geldi.

340.png
8km en ve 9 km uzunluğu bu şekilde gözlemeyemezsin zaten. BU açıdan olmaz.

nnt3_by_kirito352_dd2ba9m-pre.png

Büyük Dağ belki ancak Ada değil bence.

Çünkü o kenarlarındaki kayalıkları tepeleri millet dağ diye yorumlamış ancak değiller çünkü o krallık zaten bir yükseltinin üstüne kurulu. En azından 600-700 metre üstü büyük dağlar değiller.

latest.png

Burada da o kadar büyük olmadığı iyi bir biçimde anlaşılıyor. Elbette bu canon bir görsel değil ancak oldukça yakın.

Bir arayayım dedim ama bulamadım üst insan ve süper insanı. Aslında direk sınıfları bulamadım.

+ koydum yani o biraz daha 1 tier daha esneyebilir ancak o kadar bence.
Tamam. Teşekkür ederim. ^^

Olabilir ancak benim hatırladığım öyle bile olsa The One gücünü kendi salmak isterse salıyordu sanki .
Yok. Öğle olduğunda The One oluyordu. Ancak Merlin'in büyülü gözlüğü sayesinde gün içinde de normal halinde kalabiliyordu.

Dağ sırasındaki yükseltinin neden 610 metre alındığını belirtmemiş. Orası hiç uzunluğu ile eni birbirine o kadar yakın duran bir yere benzemiyordu. o yüzden 8 km en 9km uzunluk da biraz saçma geldi.
Bir dağ olması için gereken minimum yükseklik olduğu için.

Büyük Dağ belki ancak Ada değil bence.
Orası dağ dendiği için resmi minimum yüksekliği almışlar ve ona göre hesaplamışlar.

Burada da o kadar büyük olmadığı iyi bir biçimde anlaşılıyor. Elbette bu canon bir görsel değil ancak oldukça yakın.
Aslında krallık dağın içindeydi diye hatırlıyorum ama hayal meyal hatırlıyorum o yüzden net konuşamayacağım.

Bir dağ olması için gereken minimum yükseklik olduğu için.
Britanya ve Adaları için öyle. Dünya geneli değil. Kaldı ki o referans aldığı şeyin bir dağ olduğunu resmi bir biçimde gösteren bir şey yok.

En basitinden şöyle söyleyeyim. Genişliği 8km uzunluğu 8km bir alan. Everesti yere yatay şekilde yatırmak ile hemen hemen aynı. Peki bu alan cidden o kadar büyük gözüküyor mu ?

Everest Dağı, En kısa dağın 6000m üstü olduğu Himalaya dağ kuşağında 8800 metrelik bir dev ve etekleri arasında çizilebilen en uzun doğru 9 küsür km ediyor. Tabi eteklerinin böyle kısa olmasının sebebi zaten bölgenin direkt temel rakımının çok yüksek olması. Yoksa Ağrı Dağının etrafndaki alan 40 küsür kilometreye yayılabiliyor Everest'den neredeyse 3K daha kısa olmasına rağmen.. Neyse yine de

https://earth.google.com/web/search...plBAE88QBFY6HBk17M7QBmpbvXZPNNVQCG6Q4ujqKJVQA

En ufak yükseltinin bile 5000-6000 metreden fazla olduğu bu devasa yerde, Everest yeryüzünden 160 km yukarıdan baktığında bile bu denli büyük görünüyor. Devasa bir dağ silsilesi içerisinde bir dev.

Öte yandan

340.png

O yüzden o kadar büyük olabileceğini sanmıyorum. Öyle olsa Çizerin, bakış açısını çok daha yükseğe koyması gerekirdi. (Kishimoto'nun büyük nesneleri çizerken resmettiği gibi.)

Nanatsu Çizeri zaten ölçülü çizebilen biri değil o yüzden hesaplamaya pek güvenemedim. Çizim hiç de Meliodas Himalayalardan Everesti haritadan silmiş gibi bir çizim ve skalaya sahip değil :D

Britanya ve Adaları için öyle. Dünya geneli değil. Kaldı ki o referans aldığı şeyin bir dağ olduğunu resmi bir biçimde gösteren bir şey yok.
İyi de yazarın anlattığı yer zaten Büyük Britanya. Ve sanırım dağ olduğuna dair bir yerde geçiyordu. Belki yazara sorulan sorularda olabilir veya manga içinde bahsedilmiştir. Yoksa bir anda dağ yüksekliği alacaklarını sanmıyorum.

En basitinden şöyle söyleyeyim. Genişliği 8km uzunluğu 8km bir alan. Everesti yere yatay şekilde yatırmak ile hemen hemen aynı. Peki bu alan cidden o kadar büyük gözüküyor mu ?
Sanırım bir resim attınız ama ben ne yazık ki yine göremiyorum.

Neyse aralığa 8 km demişse evet abartı olmuş olabilir. Ancak yine de Dağ Seviye olabilir.

@Shrimp @Uncle Paulie

Beyler başta ben olmak üzere yeterince off topic yaptık. O Boruto konusunu buraya taşıyalım.
Ben seninle ortak bir noktada buluşmaya çalışıyorum abi zaten. Boruto'nun güç seviyelerinin yüksek olmadığını ben de söylüyorum, ama bu demek değil ki Naruto evreninden tamamen bağımsız? Yani Momoşiki tanrısal bir karakter, "hanginiz şunu düşünürsünüz?" dediğimde de demagoji diyorsun ne diyeyim ben şimdi.

Naruto evreninin cep evreni gibi bir şey Boruto, ama buradaki top tier karakterleri görece daha orta sınıf tiplerle kıyaslayamayız. Bunu deyince resetman oluyorum, damagoji yapıyor oluyorum, kurtarma timi oluyorum. :D Yav öyle bir şartlamışsın ki bu çocuk fandır diye. :D

Sürtünen de ben oluyorum. La bir şey yaptığım yok. :D Hayır kendin de biliyorsun bi tartışma olduğu zaman tamamen karşıda aramadığımı, kendime öz eleştiri yaptığımı.

Adult Naruto'nun Momoşiki'nin yaptığı Gododama'ya tepkisi;

[img='https://s2.mangabeast01.com/manga/Boruto/0006-006.png',none,531][/img]
[img='https://s2.mangabeast01.com/manga/Boruto/0008-031.png',none,571][/img]

Tam formunun karşılaşması bu da.

Bir noktadan sonra SAsuke'de dahil oluyor.

0008-033.png

EMS Sasuke ile Kcm1 Naruto'nun bile alabileceği kesin değil bu adamı.

Juubi bijuu damasını durduruken hemen hemen aynı boyutta idi Juubi dama'sı
Pek sayılmaz. Ayrıca adam Bee'nin Bijuu Damasını 10 ile çarpıp ilettiğinde Bee'yi bile öldüremedi. Orada milletten emdiği ıvır zıvır tekniklerle yaptığı atak mı Juubi Damadan güçlü olacak ? Aga Juubi Damadan güçlü olsa zaten Bırak stadyumu köy uçar.

en az 10 kat daha zor ve deģerli bir feat.
Buna lafım yok zaten. Ancak Tanrısallık söz konusuyken değil 10, 50 kat bile çok ufak kalıyor.

,diğer bijuların çakrası,dıger yarım kyuubinin çakrası ,Rikudoo çakrası falan da var.
Rikudo'nun çakrasının kaldığına dair net bir kanıt yok olsa bile çok eser miktarda, aynı şekilde diğer bijuular içinde bu böyle.

ki rasengan kage seviye bi jutsu
Basic hali değil. Hele Boruto'nun ki hiç değil. Ağaca yaptığı etkiyi gördük. Asuma'nın çakralı kasaturası bile etmez.

Juubito Narutonun senpo rasenganıyla alıyor.Delik açıyor ona resmen Naruto.
Dostum kabul edersin ki bu örnek çok alakasız.

1.si Rasenganda senjutsu boostu var.
2.si Rasengan'ı kullanan adam WA SM Naruto
3.sü Eğer senin dediğin gibi Momoshiki gerçekten Kaguya tehdit bir varlık olsa zaten Juubito'nun yanında böcekten farkı olmaması gerek. Bu radde de Juubito'ya atılan rasengandan çok daha geride olan bir formuyla yeri öpmesi abes yani :D

Yani 2 açıdan da yatıyor bu örnek.
Kagelere karşi zorlanması ise bana biraz PIS geliyor.
Elbette PIS ancak PIS çok istikrarlı Boruto da ve Momoshiki nezlinde. O yüzden zaten ciddiye alamıyorum ya. Yani bir seferlik bir PIS vs değil.

omoshiki yi Cho odama rasengan değil Plot öldürdü
Elbette. Ama işte yine aynı plot "Momo'da büyük adam canım" dedirtti zaten. Ve yine zaten bu "plot-heavy" tavrı yüzünden doğal değil, inandırıcı değil. Bu yüzden de istikrarlı bir biçimde istikrarsız ve gene bu yüzden gösterimleri çok tutarsız ve zayıf.

İşte bu yüzden de Base halini her hangi bir high kage ham ypaar diyebilirm.

ciddi bir şekilde zayıflatmak için yeterli değil.
Daha ne kadar ciddi zayıflatacak ki ? Kaldı ki Cho Odama Rasengan'dan o kadar etkilenmeyecek tanrısal olmayan karakterler var ya Naruto evreninde.

Susano kullanıcıları, Byakugo Kullanıcıları, Senninler, A3, Regen ve Beden Yenileyiciler, Uzay-Zamancılar vs vs gibi :D

O yüzden, bu Momo için etkileyici bir şey değil. Kaldı ki Cho Odama'nın temelini Boruto yapıyor. onlarca saat çakrası emilen, koca atak tanklayan naruto da biraz boost veriyor. Adamın en iyi Cho Odaması bile değil.