Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Anime - Manga Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Genel Tartışma

@Nabu @Ascalon
Hocalar İtachi'nin oyunda PS açtığını gördüm. Bu PS ile İtachi'nin buster seviyesi ne olmuştur. Ayrıca İtachi'nin diğer base ve Susano'o kullandığı hallerinin de buster dayanıklılık ve hız seviyesini verir misiniz?

Hocalar İtachi'nin oyunda PS açtığını gördüm. Bu PS ile İtachi'nin buster seviyesi ne olmuştur.
Oyunlar canon değil. Naruto evreninin kendi parametre ve kurallarına göre Eternal Mangekyo Sharingan uyandırmamışsan ya da Rikudo çakrası ele geçirmemişsen mükemmel Susano açamazsın. Itachi iki kuraldan da sınıfta kalıyor. Itachi bırakın PS açmayı ayaklı V4 susano bile açamıyor. Bol itemli bir v3 ü var. V3.5 gibi.

Ayrıca İtachi'nin diğer base ve Susano'o kullandığı hallerinin de buster dayanıklılık ve hız seviyesini verir misiniz?

Itachi çok yıkıcı bir karakter değil. Her zaman derim, "buster" seviyesi her zaman karakterin ne kadar kudretli olduğunu göstermez diye. Hulk'un buster seviyesinin onda birinde olup ona tek atabilecek kişiler olması gibi. Böyle özel ve çözümü zor olan güçlere "hax" hile güçler diyoruz. Itachi'de onlardan birisi.

Itachi'nin yıkım gücü olarak en büyük atağı Yasaka Magatama ancak onun bile bir dev rasengan edeceğini sanmam. Çünkü Itachi'den çok daha güçlü bir Uchiha olan Madara 6 virgüllü Yasaka Magatamasını atınca Gaara'nın Kumu + Ônoki'nin taş golemi bunları sıkıntısızca koruyabiliyordu. Çok büyük ihtimal Itachi'nin atağının gücü bunun üçte biri gibi bir şey.

Tek bir atakla yaşatabileceği en büyük yıkım şehir bloğu falandır sanırım. Ancak Itachi, seviyesi ada level adamlara illallah ettirebilecek bir hax a sahip.

Dayanıklılığa gelirsek. Serinin büyük bir çoğunluğunda Itachi fiziksel olarak sağlıksız resmedildi. Sağlıklı olsaydı bile 21 yaşında daha fiziki zirvesine ulaşmadan ölmüş bir Itachi var. Nitekim pek çok Joninden (Asuma, Zabuza vs) dayanıklı olduğunu sanmam. Fakat Susano ile işler farklı tabi.

Yarı ölü haldeki, Itachi'nin zar zor güç vererek açabildiği Susanosu bile Sasuke'nin Kirin adlı büyük ihtimal ufak semt seviyesi atağını Itachi'ye sıyrık dahi verdirmeden tanklamıştı. Bu sebeple sağlıklı ve çakrası yerinde bir Itachi'nin açacağı Susano büyük ihtimalle dağ ve biraz üstü seviyelere karşı kendisini savunabilecektir. Susanosuz ise büyük bina ya da ufak şehir bloğu tarzı ataklara dayanabilir her standart üstü Naruto jonin i gibi.

@Nabu @Ascalon @Fang Spoiler olacak o yüzden Tokyo Ghoul Re'den sonrasına bakmadıysanız dikkat edin.
Amon Kakuja'yla ne kadar güçlüdür. Buster seviyesi olarak yani... Eto'yla aşık atacak kadar vardır herhalde o yüzden bir değerlendirirseniz.
[sub][/sub][sup][/sup]

@Nabu @Ascalon
Hocam Juudara tek göz ve iki göz + Rinne-sharingan ile ne kadar güçlü? (Buster seviyesi olarak)

Bir de Madara'nın kendisini söylerseniz güzel olur. (Canlı Rinneganlı ve EMS'li Madara yaşlı değil. Edo'nun canlısı gibi)

EMS Madara -> Elinin kiri diye 5 dağı uçuruyordu. Oradan hesap edersiniz. Bu atağının yan efekti sadece. En az Ada seviyesi
Edo Hali o şekilde dağ indirebildiği gibi koca koca meteorlar atıyordu. -> Büyük bir Ada seviyesi vardır yine.
Tek Rinnegan + Hashirama SM + Hashirama Hücreleri + Mokuton + EMS canlı hali -> Büyük ihtimal ülke vss
Juudara tek göz -> Ülke ya da ufak kıta
Juudara 2 ya da3 göz -> Ay-Gezegenimsi vs büyük ihtimalle.

@Nabu
Hocam Ulquiorra Base-Salınım-Resurrection hallerinin busterlarını verir misiniz?

Hocam Ulquiorra Base-Salınım-Resurrection hallerinin busterlarını verir misiniz?
Verir misiniz deyince sanki benim elimde hazır böyle bir data varmış gibi :D

Ufak Şehir'den -> İri Dağ'a doğru şeklinde ilerlediğini düşünüyorum. En fazla ufak ada vs.

Hocam zetsu araya girmeseydi Juudara vs Naruto & Sasuke savaşını tahminen kim kazanırdı
Genelde bu tarz "Kim alır" soruları yanıtlanmaz, konusunu açmanız istenir. Bu konunun ilk mesajında bunun uyarısı var. Bu seferlik cevap vereyim.

Naruto ve Sasuke güçlerine alıştıkça büyük ihtimalle alacaklardı özellikle Kaguya savaşındaki gibi Obito'dan yardım eli gelecek olsaydı.

Kaguya savaşı Naruto ile Madara savaşı Naruto arasında epey fark var.
Buna katılıyorum. En basitinden herif uçmayı öğrendi ama...

Naruto tek başına alırdı bence gücüne alışınca.
Bu teknik olarak imkansız çünkü Juudara ölümsüzdü ve 2 mühre de ihtiyacın vardı. Madara'nın mühürlenmeden ölmesinin sebebi Zetsu'nun içine tohum gibi Kaguya ekmiş olması idi.

İkinci rinneganını aldıktan sonra madara’yı normal bi şekilde yenemezlerdi bence. O ay mührü tek şanslarıydı.

Sasuke’nin jutsusu çok hazırlıksız yakaladı adamı. İkinci gözü almadan önce tam anladı sasuke’nin gücünü. Bi daha o duruma düşmezdi kolay kolay. Ama mühürlenirdi herhalde yine.

@Nabu

Ben madara ölümsüz değildi diye biliyorum. Gai’ye “nerdeyse öldürdün beni deli herif” dememiş miydi? Çok hızlı iyileşiyor diye biliyorum sadece. Yanlış mı hatırlıyorum?

İhanetten önce kendi için “ölümsüz” demişti ama yaşlılık, hastalık gibi şeylerden etkilenmediği anlamındaydı diye biliyorum. Yoksa gai’ye söylemezdi bence onu. Databook’ta falan açıklandıysa bilmiyorum tabi.

Ben madara ölümsüz değildi diye biliyorum. Gai’ye “nerdeyse öldürdün beni deli herif” dememiş miydi?
Madara tanrı ağacını emdikten sonra ölümsüzlüğünü ilan etti. Gai Vs Madara bundan önce yaşandı. Ve Rikudo Sennin'in bunlara güneş ve ay mührünün vermesinin sebebi, Madara ve Kaguya'yı yenmenin başka yolu olmayışı idi.

Madara'nın Gai'ye söylediği, "Eğer eski ben olsaydım beni kesin öldürmüştün" dedi. Ve dediğim gibi adamın ölümsüzlüğü zaten Gai'den sonra geldi.

Ama Madara ile Kaguya aynı ölümsüzlük seviyesinde değil. Madara ve OBito içinden bijuular yani juubi çıkarılınca öldüler ancak .Kaguya bununla ölmüyordu.

Silver Age Suponun büyüye karşı en hassas olduğu dönem mi yoksa en dayanıklı olduğu dönem mi?