Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Anime - Manga Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Genel Tartışma

Hocam Sasuke'nin Shippuden'deki tüm hallerinin hız ve busterlarını söyler misiniz? @Nabu

Hocam Sasuke'nin Shippuden'deki tüm hallerinin hız ve busterlarını söyler misiniz?
Söylerim ama bu elbette resmi rakam vs olmaz :D

Shippuden Başı Sasuke:

Hız: Gösterdiği en büyük hız feat'i içinde 2 Anbu Jonin'i (Sai + Yamato) ve 2 Jonin Seviye Takım 7 üyesi (Naruto + Sakura) olan 4 kişilik bir takıma blitz atması. Yamato bir elit jonin ve hokagenin anbuları arasında toplam puanı en yüksek olan, en çok görev tamamlamış ismi. Bu durumda Masif Hipersonik+ hızındadır. Mach verecek olsam en az mach250 max mach1500 derdim.

Buster: Sasuke alan bazlı hasara sahip biri değil daha çok bir bölgeye çok delici hasar vermeyle alakalı. Tek büyük alan hasarı Kirin. Kirin içinse çok büyük bir bina ya da ufak bir dağ seviyesi denilebilir.

Hebi Sasuke:

Hız: Deidara gibi Takım Gai üyelerinin (içinde Gai de var) içinde bulunduğu 4 kişilik bir takıma karşı tek koluyla savaşıp tek bir darbe dahi almayacak kadar hızlı bir adama neredeyse speedblitz atıyordu Sasuke. Bir öncekinden daha da hızlı yani.

Buster: Gene en büyük alan atağı Kirin fakat içinde hapsolmuş Orochimaru'nun 8 başlı dev yılan olarak çıkmasıyla dağ seviyesi yıkım yaratabilir.

MS Sasuke (Killer Bee Dövüşü)

Hız: Base Killer Bee'nin kılıç ustalığına ve hızına zar zor da olsa ayak uydurabiliyordu. Fiziki olarak Hebi'den daha hızlı değildir ama MS sayesinde gözlerin yavaşlatma becerisi artmıştır diyorum.

Güç: En güçlü alan bazlı atağı hala Kirin yani hala aynı. Ancak hedef bazlı hasarı amaterasu ile inanılmaz boyutlara gelmiş durumda.

MS Sasuke( 5 kage Toplantısı) :

Hız: 4. Raikage'nin V1 hızına fiziksel, V2 hızına mental olarak tepki verebiliyordu. Çok rahat biçimde mach1000 üstü hatta mach3000 civarları denebilir.

Buster: Hala en büyük alan bazlı atağı Kirin. Fakat hali hazırdaki ataklarının ölümcüllüğü artmış durumda.

EMS Sasuke (Kabuto Dövüşü):

Hız: Burada EMS haline daha yeni yeni adapte olmaya çalışan biri var. Ancak Edo MS Itachi ve SM Kabuto'nun hızlarına ayak uydurabiliyordu. Biraz daha hız artışı olmuş ama bu fiziksel değil de gözlerin yavaşlatma becerisinin artışından gibi.

Buster: Artık onlarca sıkabileceği amaterasu oku ile bir dağı tuz buz edemez belki ama zaman içinde yakarak eritebilecek bir alan hasarına kavuşmuş oldu. Raiton oku vs de buna eklenince dağ - ufak ada civarı olduğunu düşünüyorum.

EMS Sasuke ( savaş arcı)

Hız: Minato, Tobirama, BSM Naruto, Juubito gibi süper hızlı karakterlerle şöyle böyle de olsa ayak uydurabildiğini gördük. Bu isimlerin hepsinden daha yavaş ama geri de kalmıyor. Mach5000+ (afaki)

Buster: Artık V4 Susano'nun tek kılıç savuruşuyla dağ boyunda dünya ağacı kökleri kesebiliyordu. Öyle birden fazla kılıç savursa, kılıca amaterasu ya da raiton eklese.. Yani rahatlıkla büyük ada, sıra dağ seviyesi.

Rinnegan Sasuke (Kaguya öncesi)

Hız: Artık hız olarak bambaşka bir seviye de ışınlanma olmadan dahi, Juudara, RSM Naruto, Kaguya gibilerine ayak uydurabilen birisi. sub-relatif hızlara girilmiştir.

Buster: Bu halinden çok fazla alan bazlı atak göremedik ancak eskiden yapabildiği her şeyi 100 ile falan çarpmak lazım. Zira inanılmaz hızlarda şehir büyüklüğünde meteorlardan 1-2 tane aynı anda kesiyordu. Nitekim en az ufak - orta ülke seviyesidir.

Rinnegan Sasuke ( 9 Bijuu Çakrası Sonrası)

Hız: Çakra artışı ile fiziksel özellikler de artacağından bir önceki halinden daha da hızlı olacaktır.

Buster: RSM Naruto ile atak çarpıştırabilecek seviyede yani kıtasal seviyede diyebiliriz.

-----------------

Yalnız buster ile ilgili şu hatırlanılmalı, Sasuke delicilik ve tek bölgeye yüksek hasar karakteri. Yani yok edebildiği alan büyüklüğü dağ diye, ada seviye dayanıklılığı olan Sasuke'nin ataklardan etkilenmez diye bir şey yok.

@Nabu teşekkürler hocam. Ben Uyanmış PS ile kıtasal'da kalmasını beklemiyordum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sizce liste doğru mu?
Değil :D

Film hallerini kıyaslamış. Falcon, Bucky gibi karakterlere çok yüksek puan gelmiş. 100 tane falcon genin naruto'ya saldırsa anlamı yok :D :D Falcon'a 4000 puan vermiş :D

Höh Iron-Spidy'e 7000 vermiş Wong'a 20000 :D :D O kadar deli farkı neymiş Wong'un :D

Açıkçası Thor'un film versiyonunun oralar görebileceğini sanmıyorum WA SM ya da KCM1 moduyla birlikte o listede gördüğümüz tüm avengerlara solo gidebileceğini söylesem yeter.

Genin Naruto MCU kahramanlarının %80 inden güçlüdür :D

Dies Irae evreni hakkında bilgisi olan var mı? Animesini izledim, youtubeden de visual noveline baktım, vsbattlewiki ve farklı farklı wikiler'den okumaya çalıştım, yabancı forumlardan da okumaya çalıştım fakat çok bir şey anlamadım. Mesela bu Reinhard Heydrich, Ren Fuji, Mercurius gibi karakterler nasıl 1-A oluyor? Anladığım kadarıyla evrende bahsedilen bir taht var ve bu taht için tüm yaratılışın ötesinde olduğu söyleniyor. Bu tahta oturabilenlere de Hadou God deniyor. Şimdi bu taht sırf tüm yaratılışın ötesinde olduğu için ve bu tahta oturanlar sırf tanrı olduğu için mi Outversal oluyor bu kişiler? Mesela Fullmetal Alchemist serisinde de bir tanrı var ve bunun ismi Truth. Ve tüm FMA evreni Truth'un bir parçasının olduğu söyleniyor. Yani Truth da kendi evreni içinde tüm yaratılışın ötesinde. Fakat FMA serisi tek bir evren, bildiğim kadarıyla bir multiverse'ye sahip değil. Bu durumda da Truth Universal karakter oluyor. Peki burada bahsedilen karakterler neden Universal değil? Dies Irae'de de ben bir multiverse göremedim. Outversal olabilmesi için tüm multiversenin dışında bir varlık olmaları gerekmez mi? Kafam çok karıştı. Keşke şu seri DC'deki gibi Map of the Multiverse ya da DB serisindeki gibi açık bir multiverse'ye sahip olsaydı da bu soruyu sormak zorunda kalmasaydım. Son ricam, bilgisi olan varsa olabildiğince featlerle ve bu featleri açıklayarak cevaplayabilirse çok mutlu olurum.

@omerbzkrt
Pek bir bilgim yok o yüzden bir şey demiyim ama Dies Irae'nın bulunduğu evrene Masadaverse deniyor ve başka serilerde var içinde.

@Ascalon
Anladığım kadarıyla bu ''Throne'' ve ''Hadou God'' kavramı diğer serilerde de var ve diğer serilerde de bu anlamıyla kullanılıyor. Yani Hadou Godlar tüm var oluşun ötesinde olduğu için diğer serilerde de mantıken var oluşun ötesinde oluyor. Her bir seriyi bir evren olarak ele alırsak, Masadaverse, multiverse'nin ötesinde (hyperverse?) oluyor sanırım. Dies Irae olarak değil de bir tüm gözüyle, yani Masadaverse olarak bakmamız lazım sanırım. Teşekkürler.

Çocukların konusunu daha fazla baltalamayayım diye, buraya taşıdım Alicim.
:madaratebessüm:
Ama senin mantıktan yaklaşırsak aynısı Kizaru için de denebilir.
Işık büyüsü kullanan adam =/= ışık parıltısı adam

Biri o elementi kullanırken, diğeri o elementin kendisi. Kaldı ki Kizaru'nun kendisi "sen hiç ışık hızında tekme yedin mi?" diyor sonra karakter o tekmeye tepki veriyor :D Yani daha da absürt bişi Black Clover'dakine göre. Bu arada BC de epey gelişigüzel bir seri. O an karakterler neye ihtiyacı varsa o veriliyor. OP gibi.

Diğerlerinden çok bi eksiği fazlası yok kısmı "tartışılabilir/tartışılamaz" kısmından geliyor.
Tamam da adam "dengesiz değil mi?" diyor sen de "diğerleri ne kadar dengeli ya da dengesiz ise bu da o kadar, bir fark görmüyorum" diyorsun. Burada tartışılabilirlik ile alakalı bişi yok. Kaldı ki bence de isteyen tartışabilir ve tartışabilmeli zaten. Ama diğerleri kadar dengeli ya da dengesiz. Yani gayet normal demek bence doğru değil.

Ama evet at ile eşek olduklarına da inanmıyorum.
Evet çünkü at ile mavi balina falan :D .

Yani buradan kastımı açıklamama gerek yok, bunu demem "Şunu daha dengeli buluyorum" diyemeyeceğim anlamına gelmez.
Diyemeyeceğin anlamına gelmiyor ama bu tutarlı olunduğu anlamına da gelmiyor. Önce hepsi aynı derecede dengeli ve dengesiz deyip sonra. Ama bende x'i y'den dengeli buluyorum deyince kendi kendini çürütüyorsun zaten. Demek ki aynı derecede değiller.

Yıllardır savaşmamış Tsunade bufflanmış sağlam bir jonin karşısında zor durumlarda kalabiliyor. Bu normal karşılanıyor bu ortamlarda. Crocodile'ın olayı da ona benzer, yıllardır bilinen ciddi savaşı yok, köşesine çekilmiş arkadan organizasyon yönetiyor. Sonra yetenekli bir çocuk gelip açığını yakalayınca geçiriyor. Olay ikisinde de nispeten benzer. Bence Crocodile'ın olayı çok tuhaf tabii.
Hiçte benzer değil.

Tsunade fiziksel olarak 20 yılı aşkın süredir ninjalık yapmamış, mental olarak ise daha fazla hasar almış. Düşün bir ninjasın ve bir doktorsun ama kan korkun var.Kadının kişiliğini oluşturan en büyük 2-3 rolden ikisi ile direkt olarak çelişen bir fobisi var. O derece dibi görmüş. Bufflanmış Jonin dediğin adam bufflanmadan önce köydeki en güçlü jonine nispeten denk gösterilen biri ve o denk gösterildiği kişi Tsunade komadayken, Kage adayı idi. Bu seviyede biri paslanmış tsunadeye karşı bir de buff alırsa dövüşebilmesi normal ama sonunda ne oldu ? Kabuto bir halt yapamadı ve Tsunade'ye karşı kan korkusunu kullanmak zorunda kaldı. Ayrıca Tsunade'nin evrendeki tasviri kendin döneminin en güçlü üç ninjasından biri, en kuvvetli kadın ninja ve dünyanın 1 numaralı şifacısı şeklinde idi. Croco'nun böyle bir tasviri yok. Haki bilmeyen yeni dünya korsanı olarak resmedildi adam. Zaten sırf hakiye girsek bu işin içinden çıkamayız Ali :D

Atakların büyük küçük olması bir şey ifade etmiyor, ki Sandaime Kazekage'nin atakları çok çok daha güçlü Hiruko'nun ataklarından.
Bir şey ifade etmiyor demen zaten inkar etmek oluyor. Ali ben sana duman üflesem dumana yumruk mu atacaksın ? Kaçman ya da korunman gerek. Ama sana bir kum torbası itelesem ona vurabilirsin. Olay tamamen bu. Kaldı ki Sakura sadece bir kere üçüncü kazekagenin demir tozuna vurdu onda da demir tozundan büyük bir yapı yapmıştı. Ama antidotu olmasa ölmesine sebep olan atak Satetsu Kaihô olacaktı.

Bence OP konuları da açılıp konuşulabilmeli ve konuşuluyor da zaten. Ancak biri sırf OP konuşabilmek için OP okuyacaksa o kişiye "Naruto ve Bleach gibi güç dengeleri işte ya , bir fark yok" demek bence yanlış yönlendirme çünkü 3 serinin de o konuda birbirleri ile alakaları yok. Ve açık ara en kötüleri OP.

@Nabu
Hocam alttaki featte shinigamilerin Negacion'a reaksiyon gösterip ondan sıyrılması ne seviye hız feati.
EbRhNx8U4AACK5O.jpeg

@Shrimp Burada ışık ışını deniyor. Işının ne kadar yukarıdan geldiğine ve kaçanların araya ne kadar mesafe koyduklarına göre değişir. Çok bir şey hatırlamıyorum orasıyla alakalı ama gelen ışının ne kadar yukarıdan geldiği belli değilse hesaplanamaz gibi geliyor.

Yine de yardım edecekse databook Ichigo'nun Bankai halinde yıldırım hızında olduğunu söylüyor. (Seri başı)
4186377-5665049082-UZi6C.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam alttaki featte shinigamilerin Negacion'a reaksiyon gösterip ondan sıyrılması ne seviye hız feati.
Hipersoniktir tahminim. Tabi kimi hardcore fanlar bunu ışık hızı olarak yorumlayabilir ancak her ışıklandırma anı =/= ışık hızı olsaydı .. Batman de FTL olurdu :D

Yine de yardım edecekse databook Ichigo'nun Bankai halinde yıldırım hızında olduğunu söylüyor.
Yoruichi de base halinde o Ichigo'dan 4-5 kat daha hızlı olsa durum zaten en fazla Mach 300+ oluyor.

Hipersoniktir tahminim. Tabi kimi hardcore fanlar bunu ışık hızı olarak yorumlayabilir
Öyle fanlara denk geldim ya bende.İsrarla Byakuya'ın ,Paini low diff'de stomplayacağını falan söylüyolar.Yoruldum valla.Beynini kapatmış fanlarla tartışmak imkansız resmen.