Poison Ivy Kimdir?
Gotham şehrinin botanikçisi Poison Ivy’nin asıl adı Pamela Lillian Isley’dir. Ivy eko-teröristidir. Bitkiler, botanik ve çevrecilik ile takıntılıdır.
Kökeni
Bir gün lise öğretmeni Marc LeGrande, Pamela’yla eski bitkileri içeren bir Mısır eserini çalacağı bilgisini paylaşır ve onu bu konuda kendisine yardım etmesi için ikna eder.Sonra her ne olduysa Marc, Pamela’ya bu planından bahsettiğine pişman olur ve ona güvenmez. Onu ortadan kaldırmaya karar verir ve kendi silahıyla yani ölümcül bitkilerle zehirlemeye çalışır. Pamela bu cinayet girişiminden eskisinden daha güçlü ve hastalıklara karşı bağışıklık kazanarak uyanır. Poison Ivy (Zehirli Sarmaşık) adını da bu hikayeden sonra alır.Eskiden beri Batman Villain'i olarak gördüğümüz bu karakter son zamanlarda Villain'den çok Anti Hero olarak takılmakta.
Vs ye gelecek olursak rakibi Killua olduğu için akla ilk olarak şu sorular gelecektir.
- Ivy ,Killua'nın hızıyla baş edebilir mi?
Evet edebilir.Çünkü Dc evreni yapısı gereği ışıktan onlarca yüzlerce kat daha hızlı hareket ve reaksiyon gösterimlerine sahip varlıklarla dolu.Ivy de hızıyla ön plana çıkmasa da bu varlıkların olduğu evrende adı duyulan bir Villain olarak otomatikman belli bir hızın üzerinde.Özellikle reaksiyon gösterimleri olarak.
Mesela
bu panelde görmediği yerini bilmediği
kurşundan Harley Quinn'i koruyor.
Arkasından gelen Batareng'e zorlanmadan tepki veriyor.
1
Üstüne atılan Catwoman'ı kolayca yere seriyor.
2.Catwoman savaş hızi konusunda hiç de yabana atılacak bir karakter değil.Hatta 3 Flash'ı birden yere serdiği saçma bir panel bile var Catwoman'ın.
Kısa bir süre içerisinde Smallville'i bitkileriyle kaplayabiliyor.Inanılmaz bir hız feat'i bana göre.Çünkü yukardaki belirtilen alan Smallville'e oranla küçük ve hali hazırda bitkilerle dolu bir yer ve o alanı baştan sona kendi bitkileriyle doldurması daha da kısa bir süre alır.Bu sayede Ivy fiziksel özellikleriyle öne çıkan Killua'nın hareket alanını tamamiyle kısıtlayıp iyice avantajı eline geçirebilir.
1
Donna Troy,Superboy,Black Lantern gibi Killua'dan çok çok daha hızlı isimlere yeri gelince ayak uydurması,onları durdurması da aslında Killua'nın hız avantajının aslında pek de işe yaramayacağını bize gösteriyor.(Yukardaki isimlerle mücadelelerini güç ve dayanıklılık featlerinde göstereceğim)
- Killua'nın fiziksel gücü yüksel, peki Ivy bu konuda Killua'ya göre nasıl?
Aslında Ivy dolaylı olarak bakıldıgında Killua'dan çok daha güçlü(fiziksel olarak).Dolaylıdan kastım ise şu.Belki direk Killua gibi 10 ton, 20 ton ağırlık kaldırmıyor fakat Killua'dan onlarca kat daha güçlü Black Lantern,Superboy,Krypto gibi karakterleri bitkileriyle durdurabiliyor.
1,
2
Büyük binalarla,arabalarla ufak bir sinir krizinde oyuncak gibi oynayabiliyor.Ufak bir arabanın bile birkaç ton ağırlığında olduğunu varsayarsak binlerce ton ağırlıklarla oynayan Ivy için ,Killua'nin 10'larca ton kaldırması etkileyici olmasa gerek.
1
- Ivy'nin dayanıklılığı ne seviyede?Killua elektriği ile ne kadar zarar verebilir?
Poison Ivy bazı durumlarlar insandan çok bitki gibi lanse edilebiliyor bize.Yani güneş ışığı'nın onun için çok önemli olması gibi.Peki bitki fizyolojisi dayanıklılık konusunda ne katıyor Ivy'ye?
Öncelikle bu ablamız ölümün eşiğinde olsa bile su ve güneş ışıği ile anında canlanabiliyor.
Supergirl'in dondurucu nefesinden sağ çıkıyor.Bu panelde vucüdu doğrudan dondurucu nefese maruz kaldığı halde Ivy ölmüyor.Bu feat ne ifade ediyor onu anlatmak istiyorum.Ivy bitkisel bir yaşam formu olduğundan yanmasi veya donması onun için elektrik çarpmasından çok daha tehlikeli bir durum.Ve burada Killua'dan çok çok daha üst seviye bir karakterin(büyük ihtimal HxH evrenini tek başına sololayabilecek seviyede bir karakterin) doğrudan onun için elektrikten daha tehlikeli olan dondurucu nefesine maruz kaldıgı halde ölmüyor,sadece belirli bir süre saf dışı kalıyor.
1
Bu 2 karakterin savaşında Ivy'nin izleyeceği senaryo ise az çok belli.Öncelikle küçük bir savaş alanı olduğundan her tarafı bitkileriyle kaplayıp alanı Killua için kısıtlayıp kendine avantaj elde etmeli.Bu bitkiler öyle normal bitkiler değil bu arada.Yukarda da gösterdiğim gibi arabaları,evleri taşıyabilecek,Superkahramanları zapt edebilecek kadar güçlü bitkiler.Killuanın bu bitkilere yakalanmaması için bir sebep göremiyorum.Yine yukarda featlerini attıgim gibi daha güçlü ve hızlı karakterlerin bu bitkilere defalarca yakalanmışlığı olduğundan bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum.
Killua bitkilere yakalanmasa ve Killua'nın istediği gibi savaş yakın mesafe h2h şekline dönse bile Ivy bu konuda da oldukça deneyimli ve hafife alınmaması gereken birisi.
Burada Donna Troy'dan tekme yediği halde savaş dışı kalmıyor.Yine yıllarca Catwoman, Batman ve Batfamily ile bir sürü savaşa girdi.Ve bu kadının her tarafı zehir.Sadece dokunmasıyla bir adamı öldürebiliyor.Bildiğim kadarıyla Killua'nin zehire bağışıklığı var fakat bu ne denli bir bağışıklık ,Ivy'den alacağı peş peşe zehirli darbelere ne denli direnebilir onu bilmiyorum.