Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Video Oyunları ve Kültürü Adına Genel Sohbet ve Tartışma Başlığı

Benim anlamadığım Epic games bu kadar büyükse neden arayüzleri ve kullanılabilirliği, ulaşılabilirliği Steam'in binde biri kadar bile iyi değil ? :D
Steam farkı. Kullanıcı dostu olan bir launcherdır Steam. Epic Games'de servisin s'si bile yok. Ve hala daha "Adamlar bedava oyun veriyor" diyip launcherı savunanlar var. Yapmayın abi ya. Ve bunları diyen kitle "Single oyuna para mı verilir yhaa" kafasında olup LoL, Csgo ve Valorant tarzı oyunlara deli gibi para akıtan kitle. Epic Games'ten daha ucuza oyun alacağıma, para biriktirerek Steam'den alırım.

Epic Games zaten son 2 yılda neredeyse 500 milyon dolar zarar etti. Artık kimse oyunlarını Epic Games'e özel çıkartmak istemiyor. Çünkü biliyorlar ki eğer Epic Games'e özel çıkarsa, oyunları batacak. Bu adamların ayakta olmasının sebebi Fortnite.

Benim anlamadığım Epic games bu kadar büyükse neden arayüzleri ve kullanılabilirliği, ulaşılabilirliği Steam'in binde biri kadar bile iyi değil ? :D
Epic Games zaten son 2 yılda neredeyse 500 milyon dolar zarar etti.
Zarar edeceklerini bile bile bu adımları attılar. Bu yönden Epic'i eleştirmek saçma olur. Kısa değil uzun vadeli yatırımlar yapmaya çalışıyorlar.

Uncharted oyunları 7 Aralık 2021 tarihinde Steam'de olacak! Aynı zamanda Ep*c Games'de de olacak... Yani o launcherdan oynamak isteyen alabilir.
E-MYnpCXMAUDP18

Sonunda geliyor. Sizi bilmem de ben çoğu kişinin aksine Crysis'i çok severim. Heyecanla bekliyorum. PC'de nasıl olacak acaba.

Flood yapacağım ancak bu nedir ya. Abi tamam, ilk oyunu çıkardın Epic'e. Ama tüm oyunları da Epic'e çıkarma ya. Epic senden nefret ediyorum.

Epic'i ben de sevmem. Yani tabii ki bir Steam edemez asla. Ama nefret ederim de diyemem. Bana beleş Enter The Gungeon, GTA 5 ve Overcooked verdi. Sonucu bana yarıyorsa beni pek alakadar etmez xd. Bence çokta şey etmeye gerek yok Epic'e. Ha tabi yaptığı şeyleri fazla sevmem. Mesela Apple'a komisyonu fazla diye ha bire rahatsız edip en son oyunu kaldırılınca mahkemeye vermesi gibi. O davaya ne oldu acaba kim kazandı hiç bakmamıştım. Umarım Epic kazanmamıştır çünkü bana göre haksızdı o konuda.

Flood olacak galiba ama söylemezsem olmaz. Kalbim temizmiş ki tam "acaba dava ne oldu?" dedim dün dava kararı açıklanmış xd. Ama ne yazık ki karar Epic'in lehine. Sadece Fortnite fanlarını önceden planlanmış şekilde yapılan animasyonu ile Apple'a kışkırtıp itibar alması ile kazandılar davayı. Şaka gibi ama işte ne yapacaksın. Karar doğru ama kararın verildiği koşul çok yanlış. Ama iyi yandan bakacak olursak, artık çok pahalı oyun içi satın alımlar görmeyeceğiz.

Bana beleş Enter The Gungeon, GTA 5 ve Overcooked verdi.
Abi bedava oyun vermesinde sıkıntı yok zaten. Hatta iyi bir şey. Ancak bu yüzden Epic savunulmaz.
Sonucu bana yarıyorsa beni pek alakadar etmez xd. Bence çokta şey etmeye gerek yok Epic'e.
Şu kafayla bakmamak gerekiyor :D Epic Games PC oyunculuğuna zarar veriyor.
bana göre haksızdı o konuda
Haksız olmadığı bir konu yok :D

Epic Games daha bundan 10 yıl önce falan Microsoft'a, Gears of War'u kendi mağazasına özel yaptığı için kızıyordu. İnsanları tek bir yerden satın almaya zorlamak iyi bir şey değil diye. Şimdi ne yapıyorlar peki? Komedi :D

Yine bir 10-11 yıl önce Tim Sweeney'e soruyorlar. "Oyununuzu neden PC'ye çıkartmıyorsunuz?" diye. Adam ne diyor biliyor musunuz? "PC gaming is dead." Ki haksız da değil (haksız olmadığı bir konu varmış). Çünkü gerçekten de ölüydü. Sıkıntı olan şey, adamların gelip Valve'ın güçlendirdiği PC oyunculuğunu, sanki kendileri güçlendirmiş gibi yapıyorlar. Bi tane vurucam şimdi :D

Var ya tam "kaç gündür giremedim foruma bir girip bakayım" dedim, senin mesajı gördüm xd.
Abi bedava oyun vermesinde sıkıntı yok zaten. Hatta iyi bir şey. Ancak bu yüzden Epic savunulmaz.
Yok ya hocam ne savunması xd. Şurada savunacak en son kişilerdenim Epic'i. Sadece "bana yarayacaksa pek takmam" demek istemiştim.

Şu kafayla bakmamak gerekiyor Epic Games PC oyunculuğuna zarar veriyor.

Epic Games daha bundan 10 yıl önce falan Microsoft'a, Gears of War'u kendi mağazasına özel yaptığı için kızıyordu. İnsanları tek bir yerden satın almaya zorlamak iyi bir şey değil diye. Şimdi ne yapıyorlar peki? Komedi

Yine bir 10-11 yıl önce Tim Sweeney'e soruyorlar. "Oyununuzu neden PC'ye çıkartmıyorsunuz?" diye. Adam ne diyor biliyor musunuz? "PC gaming is dead." Ki haksız da değil (haksız olmadığı bir konu varmış). Çünkü gerçekten de ölüydü. Sıkıntı olan şey, adamların gelip Valve'ın güçlendirdiği PC oyunculuğunu, sanki kendileri güçlendirmiş gibi yapıyorlar. Bi tane vurucam şimdi
Haa hocam bu yönden bakıyorsak evet, haklısınız. Adamlar daha adeta hiç iken sanki tekelmiş gibi davranıyor :D . Steam'in hakkı asla ödenmez zaten. Bunca zamandır tekel iken (ki hala öyle bana göre) hiç oyun fiyatlarını yüksek tutmadı. Hatta aksine bölge fiyatlandırma ile bizim gibi ülkelerde oyunları ucuza sattılar. Bi' bela okunsa hepimiz cehennemliğiz xd. Şu Epic'i hiç sevmem. Tek kullanma nedenim beleş oyunlar. Beleş oyunları Steam'e aktarabilsek kimse Epic kullanmaz büyük ihtimal. Özellikle Apple ile davasında ki olaylarından nefret ettirdi kendinden beni. Gitse de kurtulsak diyebilsem ama aldığım harçlıklar oyuna vermeme yetmiyor xd. Şimdilik dursun sonra para kazanabilirsek hepimiz kurtulalım gitsin :D .

Sırf Launcher'ının ara yüzü ve de kullanıcı hakları ve bilgilerine dair üçüncü parti paylaşımları sebebiyle bile Epic'e küfür yağdırabilirim. O kadar bedava dağıtmalarının bir sebebi var çünkü çok kötüler.

Valheim'ın 6-8 ay beklenen ilk kapsamlı güncellemesi dışarıdan bakılınca getirdiği yeni şeyleri düşünerekten ilk bakışta kulağa hoş geliyor. Ancak oynayınca gördük ki, tamamen saçmalık özellikle de benim gibi solo oyuncular için, oyunu çok zor ve grind bir hale getirdiler. Herkes şikayetçi zaten.

F.E.A.R. oyunları 15 TL'ye düştü! Kaçırmayın. 6 oyunu 15 TL'ye alabiliyorsunuz, çok iyi indirim.

Onun dışında 4 Ekim'e kadar WB oyunlarında indirim olacak.

IGN tüm zamanların en iyi oyununu seçti. Aha da liste:
best-video-game-of-all-time-bracket-9-28-1633040163810.jpg

Yani şu liste ne kadar ciddiye alınabilir bilmiyorum. İlk round'dan Half Life 2 elemek :D Listeye LoL'ü sokmak ama Prince of Persia'yı sokmamak :D Eksik olan oyunları say say bitmez arkadaşlar. Ha tabii, herkesin oyun zevki farklı olabilir. Yani listede olmaması normal diyebilirsiniz. Benim zoruma giden şey LoL'ü ekleyip bu oyunları eklememek. Ha kimseye LoL oynuyor diye laf atmak gibi bir amacım yok bu arada. Ben de LoL oynuyorum. Neyse, bu liste benim için saçmalıktan ibaret.

Bu listede GTA 5 yerine Red Dead Redemption 2 olmalıydı bana göre. Liste cidden bir saçmalıktan ibaret buna ben de katılıyorum. Özellikle GOW'un Boss savaşı konusunda ki eksikleri ile nasıl tüm zamanların en iyi oyunu seçildi onu da bilmiyorum. Bu listeye fazla şaşırmadım açıkçası. Benim en komiğime giden şey malum bir yer Twitter'da türklere "Size göre ne iyi oyun nedir?" sorusuna verilen cevapların ya FPS ya da Futbol olması. Listeyi aynen yazıyorum:

Lord of the Rings - The Battle for Middle-Earth
Counter-Strike
(şaşırmadım)
Call of Duty 2
PES 2013
:)D?)
Call of Duty MW2/MW3

Açıkçası IGN'nin oylamasından çok bizim türklerin en iyi oyun seçimlerine çok üzülüyorum. Oyun kültürümüz ya FPS ya da Futbol. Başkası direkt çöp olarak nitelendiriliyor. Tabii bütün türkler için konuşmuyorum. Ortalama bir türk için konuşuyorum.

Turnuvayı görünce cringe oldum. Eksikler çok onuda geçtim kazananlar tamamen popilik ile kazanmış.

Hayır oyun camiası çok yönlülüğü de ödüllendirmiyor. En iyi oyun seçilen oyun sadece ama sadece 1 platformda oynanabilen bir oyun. Neden multi-platform seçmiyorsun mal. Onda sonra PS Store niye pahalı. Adamın exlusive oyunlarına böyle allah muamelesi çekersen pahalı olur tabi.