Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Video Oyunları ve Kültürü Adına Genel Sohbet ve Tartışma Başlığı

Playstation'a Game Pass benzeri bir sistem geliyor 22 Haziran'da Türkiye'ye.

İçinde epey güzel oyunlar var. Çok geniş sayılmaz(kısıtlı da sayılmaz) ancak güzel bir kütüphane. Fiyatı 60 lira.

Umarım PC'ye de gelir, 60 lira çok iyi bir fiyat o oyunlar için. Sony'nin son çıkacak oyunları dışında çoğu oyunu var. Son oyunları belli bir süre sonra getireceklermiş. Game pass e direkt koyuyordular ama Sony için normaldir.

Bugün ne öğrendim biliyor musunuz? Rocksteady tarafından (Arkham oyunlarının yapımcısı) yapılan bir Superman oyunu olduğunu ancak Suicide Squad oyunu yüzünden iptal edildiğini öğrendim...
GameArt1.jpg

Witcher' 3 indirmi girmişti aldım dedim belki oynarım diye.ilk iki oyunu oynamaya gerek varmı sizce yoksa hikayesini okusam yeter mi ?

ilk iki oyunu oynamaya gerek varmı sizce yoksa hikayesini okusam yeter mi ?
Oynarsan maksimum tadı alırsın çünkü illaki bir olay örgüsü var.

Şahsen ben 1'i oynadım, 2'yi başlarında bıraktım ancak 2 de neler olduğuna dair lore videoları izledim sonra 3'ü oynadım. Vaktin varsa hepsini oyna derim yoksa Witcher 3 tek başına da oynanabilecek bişi. Dİğerleri için bilgilendirici 2-3 video izlesen yeter.

@Nabu
Dediğiniz gibi hem çok vaktim yok hem de witcher 1 grafikleri çok kötüymüş o yuzden pek oyna isteği oluşmadı bende

Witcher' 3 indirmi girmişti aldım dedim belki oynarım diye.ilk iki oyunu oynamaya gerek varmı sizce yoksa hikayesini okusam yeter mi ?
Bu bir seri ve hikayesini anlamak istiyorsan öncekilerini de oynamak zorundasın. Yoksa oyuna başladığın gibi "Noluyo la" dersin :D Youtube'da 10 dakikalık videolar ile anlatan çok var ancak ben o videoların yeterli olduğunu düşünmüyorum. Hem teker teker oynarsan serideki gelişimi de kendin deneyimlemiş olursun hem de daha eğlenceli olur senin için. Ha tabii vaktim yok diyorsan videoları izle geç :D Ama Witcher 3'de 60 küsür saat sürüyor haberin olsun :D Eğer yan görevleri, DLC'leri falan yapacaksan 120'nin üstüne çıkıyor :D

Witcher 3'de 60 küsür saat sürüyor haberin olsun Eğer yan görevleri, DLC'leri falan yapacaksan 120'nin üstüne çıkıyor
Ben DLC'leri oynamadan kaldırdım oyunu (tekrar oynamama sebep olsun diye) ona rağmen 140 saat geçirmişim. Ha tabi bunda oyunun bazen arka planda açık kalıp benim başka şeylerle uğraşmış olmamın payı da var ancak hiç olmazsa DLC'siz temiz bir 115 saati var. Benim gibi haritayı keşfetmeyi seven, treasure huntlar, kontratları kasan biriysen. Çok rahat 120 saatin var DLC'ler ile 150 olur :D

Ben DLC'leri oynamadan kaldırdım oyunu (tekrar oynamama sebep olsun diye) ona rağmen 140 saat geçirmişim. Ha tabi bunda oyunun bazen arka planda açık kalıp benim başka şeylerle uğraşmış olmamın payı da var ancak hiç olmazsa DLC'siz temiz bir 115 saati var. Benim gibi haritayı keşfetmeyi seven, treasure huntlar, kontratları kasan biriysen. Çok rahat 120 saatin var DLC'ler ile 150 olur
Ha ben normal ana görevlerden giderek yaparsa diye öyle söyledim :D Haritada gezersen tabi 100 saatin üzerine çıkar oyun :D Bide bu kadar dolu bir oyunu + DLC'leriyle indirimle 15 TL'ye satmaları gerçekten mükemmel.

Ya işte hafta da 15 saat ayırsam o da yaklaşık 3 aya bitiyor o zaman. O zaman hic 1-2 girmeyeyim ben en iyisi çünkü ya oyuna çok vakit ayırmam gerek yada bi 6 aya anca bitirebilirim

Arkadaşlar bilenleriniz vardır belki, Steam önerilen kuru 10 TL'ye çekti geçen günlerde. Bunun sonucunda da bayağı bir oyun zamlandı, zamlanmayanlar da muhtemelen çok vakit geçmeden zamlanır. Eğer istediğiniz bir oyun varsa almak için şimdi tam zamanı.

Benim zamanında 50 TL'ye aldığım bir oyun şuan 300 TL, ve oyunun DLC'si (hiçbir özelliği olmayan bir ses paketi) oyunun eski fiyatından bile daha pahalı olmuş durumda...

@Homelander Ben aslında bu olayı biriniz konu olarak açar da tartışılır diye umdum ama kimseden çıt çıkmayınca ben de açmayayım dedim. Bence steam'in ya da firmaların bir suçu yok askine Steam uzun süre direndi buna. Kaldı ki 1 doların 20TL'ye yürüdüğü günlerde önerilen kurun 10 TL olması bile güzel ancak gelir sıkıntısı yüzünden 60 dolarlık oyunlar 550-600 TL olduğunda ulaşılamaz oluyorlar.

Normalde ben açıyordum ancak forumu unutma hastalığına yakalanmışım. Ah bu ben.

Çok oyun oynayan biri değilim ancak ara sıra oyun alan biriydim. İndirimlerde çözerdim arada. Artık o da zora girecek bu gidişle. Türkiye'de oyun oynamak zaten lükstü temelli imkansızlaştı.

Ben aslında bu olayı biriniz konu olarak açar da tartışılır diye umdum ama kimseden çıt çıkmayınca ben de açmayayım dedim.
Ya bende nedense aşırı bir isteksizlik ve üşengeçlik var... Foruma mesaj bile atmıyorum yani o kadar :D Bu olay da siz en son oyun konusuna mesaj atınca aklıma geldi, yazayım dedim. Bu sadece forumla ilgili de değil aslında, son zamanlarda müzik dinlemek dışında çok bir şey yapmıyorum. Neyse...
Bence steam'in ya da firmaların bir suçu yok askine Steam uzun süre direndi buna. Kaldı ki 1 doların 20TL'ye yürüdüğü günlerde önerilen kurun 10 TL olması bile güzel ancak gelir sıkıntısı yüzünden 60 dolarlık oyunlar 550-600 TL olduğunda ulaşılamaz oluyorlar.
Aynen, katılıyorum. Steam cidden iyi dayandı. Dediğiniz gibi 10 TL olması bile güzel ancak yine dediğiniz gibi önerilen kurun 10 TL olması veya 20 TL olması çok bir şey değiştirmeyecek. 10 Dolar olan oyun yine 100 TL, yine çok pahalı oluyor. Eski Half-Life, Portal ve L4D oyunları bile 100 TL'nin üstünde :D

Şaka gibi ya, orijinal oyun bile alamıyoruz artık :D

Steam sonbahar indirimlerine vasat demiştim de orada en azından sürpriz bir kaç oyun vardı tüm zamanların en büyük indirimini gören falan. Bu indirimlerde indie oyunlar bile %20-%25 indirim görmüş. Bilemiyorum Altan...

Steam'de oyunlara kur artırımı zammından sonra bir de temel zam geldi :D Artık bazı indie'ler bile 300 TL.

Eğer 100 TL bandı altında olan istek listenizde beklettiğiniz bir oyun varsa bence alın, bir daha alamayabilirsiniz.

Ben 2-3 ay kadar önce RDR2'yi indirimde 100 TL ye aldım şimdi 1200 TL :D :D Şaka gibi

Tam da oyun oynamaya kanacağım dediğim bir zamanda olanlara bak. Neyse alternatif çözümler bizi bekler.

Hades'i tam satın alıp, sonunda oynayayım demiştim. Ancak o da 40 TL'den 235 TL'ye çıkmış. Durum böyleyken ben de alternatiflere bakarım.