Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Comics Superman vs WBH

@Nabu Shrimp hikayeyi unutmuş bile :)

İması yok ama gücü olmadığına dair o diyalogda hiç bir şey yok. Aksine dövüş sonlandığında hala dünyayı yok edecek enerjiye sahip olan taraf Bruce.

Hulk'un, Sentry'i öldürebilecek bir yetenek seti yok demek istedim. Yumrukla, radyasyonla ölecek adam değil. Öte yandan Sentry'de çok daha geniş bir yetenek seti ve daha işin içine girmeyen Void vs. var.

Neyse, siz de Hulk kelimeleri kullanmasa toprağın altına girecekti diyorsunuz bu savaşta :D Daha tartışmaya gerek yok sanırım..

WBH kazanır, aksini diyen gitsin Fairy Tail izlesin. Şu sıralar iyi cicik var.

"Hatıladığım kadarıyla" tabirini kullanmam unuttuğum anlamına gelmiyor.Hepimiz insanız hikayenin tamamını hatırlayacaģız diye bir şey yok.Ama net hatıladığım şey varsa o da hikayede wwh>=sentry olarak resmedildiği.
İstersen hikayeye tarafsız bir şekilde beraber bakalım
Sürpriz kartını kullanan sentry
Screenshot_2019-03-27-13-42-11.png
Kendini geride tutan hulk
Ağzı yüzü dağılan sentry
En son ayakta kalan da Bruce banner
Şahsi fikrimi soracak olursanız bence de sentry daha güçlü bu vs'yi kazanmalı fakat hikayeyi yazan marvel yazarlarının bizim gibi düşünmediği aşıkar.
Bu telefondan bu fotoları atmak baya zormuş inşallah becerebilmişimdir :D .

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-03-27-13-42-18.png
    Screenshot_2019-03-27-13-42-18.png
    1.6 MB · Görüntüleme: 223
  • Screenshot_2019-03-27-13-42-31.png
    Screenshot_2019-03-27-13-42-31.png
    1.4 MB · Görüntüleme: 310
  • Screenshot_2019-03-27-13-44-47.png
    Screenshot_2019-03-27-13-44-47.png
    968 KB · Görüntüleme: 303
  • Screenshot_2019-03-27-13-46-17.png
    Screenshot_2019-03-27-13-46-17.png
    2.5 MB · Görüntüleme: 218
"Hatıladığım kadarıyla" tabirini kullanmam unuttuğum anlamına gelmiyor.Hepimiz insanız hikayenin tamamını hatırlayacaģız diye bir şey yok.Ama net hatıladığım şey varsa o da hikayede wwh>=sentry olarak resmedildiği.İstersen hikayeye tarafsız bir şekilde beraber bakalım
Sürpriz kartını kullanan sentry
Ekli dosyayı görüntüle 596
Kendini geride tutan hulk
Ağzı yüzü dağılan sentry
En son ayakta kalan da Bruce banner
Şahsi fikrimi soracak olursanız bence de sentry daha güçlü bu vs'yi kazanmalı fakat hikayeyi yazan marvel yazarlarının bizim gibi düşünmediği aşıkar.
Bu telefondan bu fotoları atmak baya zormuş inşallah becerebilmişimdir :D .
Ya kendini tuttu demeyi bırakın artık. Adam daha önce önüne gelen herkesi paketlediğinden ve kendine güvendiğinden bu savaşı istemezsin diyor. Amma abarttınız şu işi.

Sen git her yeri dağıt, birbirine sok, sonra Hulk savaş istemedi. Haha oda iyiymiş. Bu çizgi romanın amacı zaten Hulk'un yapabileceklerini, limitlerini göstermek. Bu Hulk'un hype'lanmasıı için çıkan bir çizgi roman olmasına rağmen gücüyle değilde kelimelerle kazanıyor. Buda, Sentry'den ne kadar aşağıda olduğunun kanıtı.

@Shrimp Başka bir örnek vereyim. Ghost Rider geliyor ve Hulk'u pataklamıyor. Sebebi ne ? Yok Tony kızdırmış Hulk'u da, Tony masum değilmişte. Bu yüzden Hulk'a dokunmazmış.

EE Adam dünyaları yıktı geçti, bir ton adam dövdü, son olarak dünyayı istila etti suçsuz mu yani ?

Hulk'u o kadar hype'lamak istiyorlar ki saçma sapan sebeblerden Ghost Rider'a bile yedirmediler. Neden Sentry ile savaşırken geri çekilsinde amaç Hulk'un gücünü göstermekken tüm hikaye mahvolsun?

@Chris Evans
Kelimeleri kullanarak yendiğinden mi sentry'nin ağzı yüzu yamulmuş savaşamayacak bir halde yerde yatıyor?
Hulk ise insan formuna dönüştükten 4 -5 sayfa sonra Wbh'ye dönüşüyor ve o arada sentry hala hareketsiz yerde yatıyor.
Hayır kelimeleri kullandı diyorsun ilk 2 saldirsında savaşmayalaım diyor Hulk,Sentry ona rağmen ısrarla saldırıyor ve en sonunda kaybediyor.Hani bu senin benim yorumuma bağlı bir durum da değil hikayede olan şeyleri yazıyorum sana.
Standart Ghost rider zaten Sentry'nin yenemediği bir karakteri yenemezki.Hikayede o da çok net bir şekilde gözüküyor bu durum.

@Chris Evans
Kelimeleri kullanarak yendiğinden mi sentry'nin ağzı yüzu yamulmuş savaşamayacak bir halde yerde yatıyor?
Hulk ise insan formuna dönüştükten 4 -5 sayfa sonra Wbh'ye dönüşüyor ve o arada sentry hala hareketsiz yerde yatıyor.
Hayır kelimeleri kullandı diyorsun ilk 2 saldirsında savaşmayalaım diyor Hulk,Sentry ona rağmen ısrarla saldırıyor ve en sonunda kaybediyor.Hani bu senin benim yorumuma bağlı bir durum da değil hikayede olan şeyleri yazıyorum sana.
Standart Ghost rider zaten Sentry'nin yenemediği bir karakteri yenemezki.Hikayede o da çok net bir şekilde gözüküyor bu durum.
GR Öyle bir yener ki. Zaten yeneceği için savaş olmuyorda, böyle aptal bir bahaneyle ayrılıyorlar.

Neyse dostum aynen Sentry güçsüz olduğu için kaybediyor.

Ya kendini tuttu demeyi bırakın artık. Adam daha önce önüne gelen herkesi paketlediğinden ve kendine güvendiğinden bu savaşı istemezsin diyor. Amma abarttınız şu işi.
Konuşma tarzına dikkat et. Karşındakiler malını pahalıdan verme çabasındaki işportacı falan değil. Sen okuyor ve yorumluyorsan bunu diğer insanlar da yapıyor. Adam en çok öldürmek istediği İlluminati üyelerinin bile canını bağılmamışken "dostum" dediği adamı öldürecek mi ?

Hulk kendi ağzıyla "bu dünyaya kıyım için değil adalet için geldik" diyor. ?? Yani bizim bir şey demeyi bırakıp bırakmamamız ya da abartmamız ile alakası yok. Metin bu metin...

Hulk'u o kadar hype'lamak istiyorlar ki saçma sapan sebeblerden Ghost Rider'a bile yedirmediler. Neden Sentry ile savaşırken geri çekilsinde amaç Hulk'un gücünü göstermekken tüm hikaye mahvolsun?
Bunlarla ilgili ne Shrimp ne de ben bir laf etmedik zaten. Adil bir kavga da Sentry'nin skill ve power seti daha üstün dedik kırk defa. Ancak sen o karelerden o karelerde olmayan bir mana çıkarmaya çalıştın ve iki kişi de buna "ya öyle değil aslında" dedi. Ok ?

Ayrıca bunlar subjektif şeyler...

Ghost Rider'a bile yedirmediler
Johny Blaze çok güçlü biri değil zaten, her yazardan yazara seviyesi değişen biri. Ona yedirmemeleri normal. Ama Zarathos gelince istese Hulk'u alabilirmiş havasını verdiler ki o da yeterli..

Bir de bu "yedirmeme" mantığı ile o zaman Sentry'de MM'e yedirmediler ? Yani evet Hulk pohpohlanan bir karakter ve Sentry daha güçlü ok tamam bunların hepsine ok dedik zaten. Ama o dövüş senin aktardığın gibi bir şey değil. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.

GR Öyle bir yener ki.
Niye GR'nin menajerimi tip verdi :D GR geçmişte de Hulk'a yenilmişliği olan biri..

----------------------------------

Neyse konu çok dağıldı. Konu WBH vs Supe

ne Sentry ne de GR ile alakalı. Off-topic burada bitmiştir.

@Chris Evans
Kardeşim olay Sentry'nin güçsüz olması vb şeyler değil.Ben diyorum ki hikayede Wwh Sentry'e üstünlük kurmuş, savaş sonlandıktan kısa bir süre sonra da daha güclü formu olan Wbh'ye dönüşmüş.Sentry ise kendini kısıtlamadan savaştıgı halde kaybetmiş ve savaş sonunda nerdeye baygın halde yerde yatmış.Olay bundan ibaret ve sen saçma sapan bahanelerle yok aslında Sentry istese yere gömer,ağzınin burnunun yamulması ćok saçma,Hulk kelimeleriyle durdurdu gibi tamamen o hikayedeki gerçeklerden uzak şeyler söylüyosun.Wwh'nin ilk başta savaşmak istememesinin tek sebebi Sentry'nin onun arkadaşı olması.Yoksa gücü yetmediğinden kelimeleleri kullandı demek tüm hikayenin gerçeklerine ayıp.Nitekim daha önce Sentry'den güçlü olabilecek Doctor strange ve Ghost Rider ile kapışıp direk onları dümdüz etmiş bir Hulk var karşimızda
Mesela ben Superman fanboyu biriyim."Sen bana gelip desen ki Day of Vengance hikayesinde Standart Wonder Woman savaşmak istemediği halde Bloodlusted Superman'i yendi."Ben sana derim ki doğru söylüyosun kardeşim.Çıkıp da orda aslında Superman istese uzaya taşınmış savaşta Wonder Womanı güneşe atabilirdi yada şu saçmalıklar var aslında ordaki savası Superman kazandı demem.Ki benim bunu yapmam senin yaptiğin şeyden daha mantıklı olur aslında.Çünkü Superman de ww de yıllardır gösterilen az cok güclerini bilidğimiz karakterler.Ama yine de demem çünkü orda işlenmiş bir hikayenin gerćeklerine saygısızlık etmiş olurum.

@Nabu Konuşmalarımda hakaret veya aşağılayıcı herhangi bir kelime kullanmadım ? Anlamak istemediğiniz Hulk'un kelimelerle savaşı kazandığı. E Madem sende Sentry çok daha güçlü zaten diyorsun da, ben böyle bir şey ortaya atınca yok öyle bir şey diyorsun ? Sizinde söylemleriniz böyle bir sonun gayet mantıklı olabileceği yoluna çıkıyor. Hikayenin sonundaki olay da zaten bu.

Birde ben kendi fikrim mantıklı mı, doğrumu diye bakıyorum, bi zahmet sizde yabancı forumlardaki açıklamalara, tartışmalara bakın. Daha bu konuda mesaj yazmayacagım kolay gelsin.

@Shrimp Bu hikaye bir çok saçmalıktan ibaret. 500 iq Reed Richards ampul tutuyor Hulk'a. Dr Strange fiziksel kapışmaya çalışıyor. Hikaye gerçeklerinden( saçmalıklarından ) pek bahsetmeyelim.

Son düzenleme:
Anlamak istemediğiniz Hulk'un kelimelerle savaşı kazandığı. .
Evet şimdi Hulk'un kelimeleri ustalıkla kullanıp Sentry'i yenişine şahitlik edelim.Screenshot_2019-03-27-21-49-19.pngScreenshot_2019-03-27-21-47-58.pngScreenshot_2019-03-27-21-48-25.png
Şaka bir yana savaş boyunca konuşan Sentry demek ki Hulk savaşları sonunda bu sayede sakinleşip insan haline dönüyomuş.Bak bu detayı atlamıştım sayende tekrar okuyunca dikkat ettim.
Neyse benim de bu konu hakkinda son mesajım çok off topic oldu.

Anlamak istemediğiniz Hulk'un kelimelerle savaşı kazandığı. .
Evet şimdi Hulk'un kelimeleri ustalıkla kullanıp Sentry'i yenişine şahitlik edelim.Ekli dosyayı görüntüle 601Ekli dosyayı görüntüle 603Ekli dosyayı görüntüle 602Şaka bir yana savaş boyunca konuşan Sentry demek ki Hulk savaşları sonunda bu sayede sakinleşip insan haline dönüyomuş.Bak bu detayı atlamıştım sayende tekrar okuyunca dikkat ettim.
Neyse benim de bu konu hakkinda son mesajım çok off topic oldu.
:D Dediğim gibi biraz yabancı forumlara bak, biz tartışmayalım artık. Diğer tartışanlara bak, anlarsın olayı :)

Edit: Yazmadan geçemeyeceğim alakasızlık abidesi bir yorum olmuş.

Son düzenleme:
Daha bu konuda mesaj yazmayacagım kolay gelsin.
Dediğim gibi biraz yabancı forumlara bakın biz tartışmayalım artık. Diğer tartışanlara bakın, anlarsınız olayı
Hani sözler ?
---------------------------

Yabancı forumluk bir şey yok hala anlamadın sevgili kardeşim.

Şİmdi bayağı basit dilde son bir kez anlatacağım.

1 -> Yazarların müdahaleleri, hikaye içindeki motivasyonlar, metin, ortam şartları vs bir kenara konulduğunda bu iki arasındaki güçlü olan ve rakibi yenmesi hatta ezmesi gereken kişi Sentry. Kimse Hulk'un Sentry'e üstünlüğünü savunmuyor. Bunu anladın mı ? İyi...

O zaman diyeceksin ki konu ne ? Konu senin aynı şeyi tekrar edip karşıdakini anlamayı reddedip sonra sadece bu insanlar yanlış düşünüyor ya da bir şeyleri tutturuyor da sen tüm dünya kamuoyunu arkana almışsın gibi bir hale getirmen.

Senin daha konuda Sentry hakkında bir mesajın yokken zaten senin söylediklerinin benzerlerini ben söyledim.

Fire-Shot-Capture-245-Superman-vs-WBH-Sayfa-2-Com-http.png

Ama hitap var hitap var... Devam edelim.

Sonra WWH Vs Sentry ile ilgili sen ilk mesajını attın.

Dostum, Hulk sözlere başvurmasa şu anda toprak altındaydı Bu arada savaşmak istemeyen kimdi anlamadım Nasıl bu sonuca vardın ki??
Tekrar ediyoruz.

Bu sonuca varılıyor çünkü karakterin kendisi dostu karşısında çekimser davranıyor ve Sentry de bunu onaylıyor. Nitekim ne burada yanılmış olabileceğini söyledin ne de bir daha buraya ayak bastın. Sonra diyorsun ki "ben en azından bakıyorum dediklerim doğru mu diye, sizde bakın." daha iyi bak o zaman kardeşim.

2. itiraz ettiğim şey ise senin "başvurma" lafını seçmiş olman çünkü adam buna başvurmuyor en başından beri arkadaşı ile konuşuyor (Sentry fırsat verdikçe). Ancak en son söylediği sözler cidden Sentry'nin içine oturuyor ve çizgi roman büyüsü oluyor mutlu son vs... Ama Hulk buna ölümüne dalmış da yemeyince "Hmm dur kelimelere başvurayım." demiş gibi anlatıyorsun biz de sana metinde böyle bir şey yok dedik.

Toprak altı olma mezusuna gelince bu hikaye dışında karakterleri karşılaştırırsak evet Hulk toprağın altında olması gereken karakterdir dedik ancak hikayenin kendi gidişatında toprağında altına girme olasılığı iki karakter içinde eşit gösteriliyor. Kenardan kimse (oo durmazlarsa HUlk ölecek) vs demiyor. Herkes toplu bir yokoluşdan endişe ediyor. Neyse..

Sonra olayı "yedirememe" olayına getirdin bu konuda da sana hak verdik. Evet Hulk biraz pohpohlandı ancak bu mantığa çok takılı kalırsak bunu her karakter için söyleyebiliriz dedik ve Sentry Vs MM i örnek verdik. Sen oralara da hiç basmadın.

Sonra Quorra falan dedin. O dediğin konuda şu https://www.quora.com/How-did-The-Hulk-defeat-The-Sentry-in-The-World-War-Hulk-series 5-6 yıldır orada duran bir konu olmasına rağmen sadece iki cevap var ve birinin cevabını canon gibi burada bana gelmiş "sitelerde gezin" diye lanse ediyorsun. Benim quorra da böyle binlerce soru yanıtlamışlığım var. Ve bu konuda adam kelimelere başvurdu da demiyor. Hulk daldı yemeyince kelimeleri kullandı da demiyor adam. Adamın "tamam açıklayayım" dedikten sonraki ilk cümlesi "Hulk won due to words". Due to kalıbı -> bizdeki "-den ötürü" kalıbına benzer.

Ancak o adamın bile yorumunda şöyle devasa bir boşluk var. Hikayenin hiç bir yerinde Sentry'nin kesin galip olduğuna dair bir ima olmuyor. Tek ima "Sentry coşuyor beyler daha önce böyle görmemiştik" tarzı gazlamalar. Coşan Sentry'de bir sokak bloğunu uçurabiliyor anca (dediğim gibi çok saçma bir dövüş).

Ve finalde es geçemeyeceğimiz bir gerçek var. Sentry bu adama teşekkür ediyor ve nakavt oluyor Bruce sapa sağlam ayakta duruyor sonra tekrar Hulk oluyor o da kesmiyor WBH oluyor. Yani aslında hikayenin anlatısına (narrative) bakarsak maalesef anlatılan şey.

"Az önce Sentry kendi sınırlarını zorladı WWH'ye karşı.Ancak sonra WWH kendi sınırlarını da aşıp WBH oldu ve Sentry WBH'yi görmedi bile" Nitekim bu hikayenin dışında kazanan kim ? Gene söylüyorum Sentry ancak hikayede "Hulk kelimelere başvurmasa ölürdü." diye bir şey yok. Çünkü maçta kendini tutan taraf Hulk aynı mantıkla "Hulk kendini tutmayıp daha çabuk WBH moda geçse Sentry ölürdü." de diyebiliriz (bu hikayeye göre ama, bu kısmı önemli).

Ve gene söylüyorum. Ben burada yorum yapmıyorum tamamen hikayenin içerisinde vurguya bakıyorum.

Maddelere ayırırsak;

1. İnanılmaz çok kızdığı ve son ana kadar karısı, çocuğu ve kralı olduğu gezegenin yıkımının sorumlusu olduklarını sandığı Illuminati üyelerini bile son raddede öldürmeyip canlarını bağışlayıp üstüne de "Biz dünyaya kıyım için değil adalet için geldik." diyen bir Hulk var.

2. En can düşmanına böyle yapan Hulk, "dostum" dediği tek adama daha dövüşün başında "bunu istemezsin" diyor.

3. Ama Sentry istiyor ve dalıyor. Hulk'da arkadaşını öldürmeden elinden geldiğince ona karşı gelmeye çalışıyor.

4. Bunlar dövüşürken Reed'in bir tarafları tutuşuyor Tony'i sıkıştırıyor "Anti Gama Işını hazır değil mi daha" diye.

5. Finalde Sentry iniyor (elbette arkadaşlıklarının da etkisiyle) ve Bruce ayakta

6. Bruce daha sonra o da yetmez gibi WBH mod açıyor ve sadece ayağını yere vurdu diye kuzey amerika kıtası sallanıyor.

Sende kalkıp diyorsun ki "Bu hikayede Hulk kendini tutmayan taraftı daldıi yemeyince kelimelere başvurdu." Sonra da "böyle düşünen bir ben değilim" :D Valla böyle düşünen herkes yukarıda hiç yorumlamadan hikayede olanları aktardığım maddelere göre element uyduruyor demektir.

Gerçi sen daha bir kaç ay önce tup turuncu havai fişek gösterisi gibi enerji dalgaları içinde dövüşen Sentry için "Tamamen fiziksel dövüştü" bile diyebiliyordun. En azından o iddianı geri almışsın bu da bir gelişme kardeşim.

Ayrıca şu "millet biliyor, ben de biliyorum, siz kendinize bakın" tarzı imaları her mesaj sonuna iliştirmesen daha iyi olur bence.

@Nabu Ben cidden anlatmaktan sıkıldım, siz de sıkıldınız büyük ihtimalle :D Herkes bu konuyu kapatsın bence :relaxkermit:

Dipnot: Fikrim değişmedi :jordanlaugh1:

Beyler/bayanlar biraz bölüyorum ama sohbet epey kızışmış ve başlık da Süpermen vs WBH ama Sentry vs WWH'ye çevirmişsiniz bir hatırlatayım dedim ^_^

Moderatör tarafında düzenlendi: